Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Narzędzia

Narzędzia Programy narzędziowe w pakiecie Nero 7 Premium: Nero InfoTool, Nero CD/DVD-Speed, Nero ImageDrive, Nero DriveSpeed, Nero BurningRights, Nero ProductSetup, Nero StartSmart, Nero Scout oraz Nero MediaHome

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.02.2008, 00:52   #1
EX-Skarbek
Bywalec

Data rejestracji: 24.07.2005
EX-Skarbek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No więc do rzeczy
Weźmy DVD+RW, bardzo stara płyta (moja pierwsza DVD ), wielokrotnie spalona (nie wypalona tylko spalona) przez Litka, porysowana i w ogóle...
Nagrana przed chwilą na NECu. Wykres jakości pokazuje wielokrotne przekroczenie wszelkich możliwych norm. Uprzedzając uwagi informuję, że w przypadku skanowania płyt "+" Samsung daje miarodajne wyniki, bardzo podobne m.in. do BenQ 1640. Ale dla pewności zrobiłem również test na NECu i był podobny, nie zapisałem, ale wierzcie mi
Następnie ScanDisc na Samsungu i o dziwo same zielone pola. Wiedziałem, że Samsung ma dobrą korekcję, ale aż tak...?
No to trudniejszy test - odczyt na NECu Nie od dziś wiadomo, że kiepski z niego czytnik, ale proszę zobaczyć co wyszło Nie jest to idealna linia prosta, ale czy tak czyta kiepski czytnik kiepską płytę?

-jakosc.png

-odczyt.png

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 27.03.2015 o godz. 13:09
EX-Skarbek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.02.2008, 09:15   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez EX-Skarbek Podgląd Wiadomości
No więc do rzeczy
Weźmy DVD+RW, bardzo stara płyta (moja pierwsza DVD ), wielokrotnie spalona (nie wypalona tylko spalona) przez Litka, porysowana i w ogóle...
Nagrana przed chwilą na NECu. Wykres jakości pokazuje wielokrotne przekroczenie wszelkich możliwych norm. Uprzedzając uwagi informuję, że w przypadku skanowania płyt "+" Samsung daje miarodajne wyniki, bardzo podobne m.in. do BenQ 1640. Ale dla pewności zrobiłem również test na NECu i był podobny, nie zapisałem, ale wierzcie mi
Następnie ScanDisc na Samsungu i o dziwo same zielone pola. Wiedziałem, że Samsung ma dobrą korekcję, ale aż tak...?
No to trudniejszy test - odczyt na NECu Nie od dziś wiadomo, że kiepski z niego czytnik, ale proszę zobaczyć co wyszło Nie jest to idealna linia prosta, ale czy tak czyta kiepski czytnik kiepską płytę?
No i niestety znowu nic nie ma na rzeczy

Sprawę testowania tylko przypomnę:

1. Podchodzimy do tego z przymrużeniem oka, a nie ze śmiertelną powagą jak co poniektórzy

2. Testujemy na napędach i z prędkościami jak ogół na świecie - przynajmniej sprawdzamy trendy

3. Testujemy jednak na napędach, na których jest duże prawdopodobieństwo prawdziwości skanów - to sprawdzamy empirycznie

4. Reszta takich tam, gdzie między innymi mieści się to, że testujemy na napędach i z prędkościami jak inni - by mieć choć trochę porównania

5. Najważniejsze: Bawimy się przy tym przednio

To tylko tak ogólnie i pokrótce - ale sens został oddany

Twoje uprawnienia: