Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Mesium Speed Error i odczyt z wyprzedzeniem ! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mesium-speed-error-odczyt-wyprzedzeniem-11945/)

tymian 06.11.2002 22:34

Re: Re: Re: Re: nowy sprzet

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Widac, ze jestes nowy i niedoswiadczony:-D
LG the BEST:-D
Ja mam LG8)

Wiec powiem tak to jest LG i smazy wszytsko w odroznieniu od Ricoha :)

Laser 03.11.2002 17:44

Witam !

No i wszystko dobrze się skończyło !

May The Force Be With You ! ;)

cerveza 03.11.2002 17:34

Po tym malym zgrzycie, sam juz zaczalem miec watpliwosci wiec przejrzalem wszystkie subtitle ze STAR WARSow... i powiem Ci zze i Ty i ja mam racje. Wszystko zalezało od sytuacji... raz byl zwrot LET.. a raz MAY..
A mianowicie ....
"Niech moc bedzie z wami" i wtedy bylo LET
"Niech moc bedzie z toba" i wtedy bylo MAY

To tyle...bah

Laser 03.11.2002 10:37

Cytat:

cerveza napisa***322;(a)

No to chyba faktycznie "małym".. lepiej obejrzyj filmy jeszcze raz... Ja nie jestem az takim wielkim-małym fanem ale chyba tam byl SKYWALKER a nie STARWALKER... chyba ze masz jakies najnowsze episody na skladzie :)

Witam !

Racja SKYWALKER - ale jestem na 90% pewien że było May The Force be with You !

cerveza 03.11.2002 02:35

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

Sorki że sie czepiam ale jestem małym fanem Star Wars i Starwalker mówił " May the force be with You " - to tak na marginesie !;)

No to chyba faktycznie "małym".. lepiej obejrzyj filmy jeszcze raz... Ja nie jestem az takim wielkim-małym fanem ale chyba tam byl SKYWALKER a nie STARWALKER... chyba ze masz jakies najnowsze episody na skladzie :)

forest 02.11.2002 23:58

Cytat:

cerveza napisa***322;(a)
A ja mam nagrywaczke TDK VeloCD 40x12x48 i nagrywam na czym popadnie i jest gut.... a ostatnio nagralem przez przpytadek na jakiej starej plytce co miala niby max x8 z predkoscia x12 i wszystko sie ladnie i piknie nagralo.
A na codzien uzywam plytek MEMOREX Black x24, IMATION x24 i TDK x40 i jest giarka...

papa

A ja mam TEAC ma to do siebie ,że pali nawet na krowim placku jak to ktos kiedys powiedział:)
f.

Laser 02.11.2002 21:52

Cytat:

cerveza napisa***322;(a)
A ja mam nagrywaczke TDK VeloCD 40x12x48 i nagrywam na czym popadnie i jest gut.... a ostatnio nagralem przez przpytadek na jakiej starej plytce co miala niby max x8 z predkoscia x12 i wszystko sie ladnie i piknie nagralo.
A na codzien uzywam plytek MEMOREX Black x24, IMATION x24 i TDK x40 i jest giarka...

papa

Witam !

Sorki że sie czepiam ale jestem małym fanem Star Wars i Starwalker mówił " May the force be with You " - to tak na marginesie !;)

Yahol 02.11.2002 20:01

Re: Re: Re: nowy sprzet

Cytat:

tymian napisa***322;(a)

A dlaczego LG ?

Widac, ze jestes nowy i niedoswiadczony:-D
LG the BEST:-D
Ja mam LG8)

cerveza 02.11.2002 19:45

papa

tymian 02.11.2002 19:20

Re: Re: nowy sprzet

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Jezeli nie jest to LG, to juz jestes martwy:-D

A dlaczego LG ?

Yahol 01.11.2002 23:30

Re: nowy sprzet

Cytat:

tymian napisa***322;(a)
Chyba mnie zabijecie bo kupilem nowa palarke, inna niz Ricoh, ale obiecuje ze Ricoh zostanie w kompie i raz po raz w niedziele gdy bede mial czas wolny sporbuje cos wypalic.
Pozdrawiam

Jezeli nie jest to LG, to juz jestes martwy:-D

tymian 01.11.2002 23:25

nowy sprzet

Chyba mnie zabijecie bo kupilem nowa palarke, inna niz Ricoh, ale obiecuje ze Ricoh zostanie w kompie i raz po raz w niedziele gdy bede mial czas wolny sporbuje cos wypalic.
Pozdrawiam

Laser 31.10.2002 14:55

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)

...hehe no i ta odrobina adrenaliny po wlozeniu plytki do spawary, czy uda sie ja oszukac kolejnym tanio kupionym badziewiem ;) takie cus jakby pojedynek czlowieka z maszyna:-D Jednym slowem ricoh to sprzet dla wytrawnych i wytrwalych wypalaczy8-)

Witam !

Nic dodać nic ująć !

grzeniu 30.10.2002 22:34

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

W sumie to mash rację - prawdopodobnie gdyby nie ta firma nigdy bym tutaj nie trafił, co nie zmieia faktu że RiCOHY mają swój jedyny i niepowtarzalny chaakterek ... ;)

...hehe no i ta odrobina adrenaliny po wlozeniu plytki do spawary, czy uda sie ja oszukac kolejnym tanio kupionym badziewiem ;) takie cus jakby pojedynek czlowieka z maszyna:-D Jednym slowem ricoh to sprzet dla wytrawnych i wytrwalych wypalaczy8-)

Laser 30.10.2002 21:35

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Ludzie przesadzacie;) Pomyslcie sami, czyz bez ricohow i MSE zycie nie byloby po prostu nudne?:P :-D ;p
Witam !

W sumie to mash rację - prawdopodobnie gdyby nie ta firma nigdy bym tutaj nie trafił, co nie zmieia faktu że RiCOHY mają swój jedyny i niepowtarzalny chaakterek ... ;)

grzeniu 30.10.2002 19:33

Ludzie przesadzacie;) Pomyslcie sami, czyz bez ricohow i MSE zycie nie byloby po prostu nudne?:P :-D ;p

tymian 30.10.2002 18:44

chrakter ricoha

Wiec wybierasz sie do sklepu po 10 roznych cdr, wracasz do domu i zastanawiasz sie jaka dzis twoj Ricoh cdr wypali i jaki ma humor hihi (przy ktorej cdr pojawi sie MSE, albo raczej gdzie sie nie pojawi). Tego juz za wiele, sprzet dla ludzi a nie odwrotnie. Osobiscie odpuscilem sobie, zbieram na nowy sprzet (sugestie mile widziane). A tym czasem wypalam cd u znajomego. Cos pieknego wkladasz obojetnie co a Lite-On smazy je z predkoscia 40x i nic sie nie dzieje - tylko to ze bez zbednych nerwow masz wypalona cd. Pozostaje sie cieszyc tylko zyciem i miec nadzieje ze wiecej juz sie niebedzie mialo do czynienia z Ricohem. Co jest zastanawiajace w pracy mam Ricoha (MP7083A)wypalilem na nim po nad 200 cd jak zaczolem pracowac w firmie i nigdy MSE sie nie pojawil, czyzby kiedys Ricoh umial robic dobry sprzet, czy trafila mi sie palarka, ktora jest dobra - trafila jak slepej kurze ziarko :)
Pozdrawiam

Laser 28.10.2002 09:00

Re: Co Ricoh to obyczaj

Cytat:

tymian napisa***322;(a)
Co Ricoh to obyczaj. Moj Ricoh MP7200A ulega jedynie cdr Dysana, plytki Verbatim akurat tutaj nie sa wogole akceptowane. Mysle ze firma Ricoh powinna przejac caly przemysl zajmujacy sie produkcja czystych CDR moze wtedy czlowiek normalnie na tych nagrywarkach cos by wypalil.
Witam !

Zgadzam się w 100% można by powiedzieć że te piecyki mają swoją osobowość charakter;)

tymian 27.10.2002 23:42

Co Ricoh to obyczaj

Co Ricoh to obyczaj. Moj Ricoh MP7200A ulega jedynie cdr Dysana, plytki Verbatim akurat tutaj nie sa wogole akceptowane. Mysle ze firma Ricoh powinna przejac caly przemysl zajmujacy sie produkcja czystych CDR moze wtedy czlowiek normalnie na tych nagrywarkach cos by wypalil.

Laser 27.10.2002 09:47

Cytat:

tymian napisa***322;(a)
Nio coz zmienilem u Siebie to i nadal Ricoh olewa moje cdr.
MSE wciaz kroloje.
ASPI tez nie pomoglo.
Pozostaje tylko kupic cos innego niz Ricoh, a w nim w ramach zemsty robic dziury wiertarka i wyslac w paczce do producenta.:)

Witam !

No niestety to zawsze inaczej działa tak się składa ze akurat u mnie te sposób działa ale nadal nie moge nagrywać z V= 24 bo poprostu bufor nie wyrabia i klops ... :-D

PS: Kozystajcie z moich doswiadczeńi przejsc z tymi nagrywarkami i głoście nauke w co pakuja się loodzie którzy chcą kupic RICHOHA i wypalać na płytkach innych nish VERBATIM - które współpracują z tymi nagrywarkami poprostu doskonale !

tomgoo 26.10.2002 22:24

Cytat:

sayan napisa***322;(a)

człowiek uczy sie na błędach .... tylko dlaczego one tyle kosztują ? :(

live is brutal and czasami kopas w dupas .........jak to ktos kiedys powiedział

sayan 26.10.2002 22:04

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

No ... ale mam szkołę na przyszłość nie kupowac nagrywarek marki RICOH !!!

człowiek uczy sie na błędach .... tylko dlaczego one tyle kosztują ? :(

tymian 26.10.2002 22:00

Nio coz zmienilem u Siebie to i nadal Ricoh olewa moje cdr.
MSE wciaz kroloje.
ASPI tez nie pomoglo.
Pozostaje tylko kupic cos innego niz Ricoh, a w nim w ramach zemsty robic dziury wiertarka i wyslac w paczce do producenta.:)

Laser 26.10.2002 17:05

Cytat:

bas napisa***322;(a)
Co Ty się przejmujesz 20 płytami. Śmiech to się zaczyna jak masz takich płytk więcej.
Witam !

No ... ale mam szkołę na przyszłość nie kupowac nagrywarek marki RICOH !!!

Yahol 26.10.2002 16:49

Warto wiedziec - tak, na wszelki przypadek!

bas 26.10.2002 16:45

Co Ty się przejmujesz 20 płytami. Śmiech to się zaczyna jak masz takich płytk więcej.

Laser 26.10.2002 15:57

Medium Speed Error i odczyt z wyprzedzeniem !

Ilość załączników: 1
Witam !

Kupuje od paru miesięcy płyty tylko jednego producenta - DYSAN

Od czasu jiedy je nabywam nie maiłałem ZADNYCH problemów z nagrywaniem.

No i nadszedł ten dzień wkładam płytkę clikam Nagrywaj .. buforowanie wszystko ok i nagle >>> MEDIUM SPEED ERROR <<<

WRRRRRRRR znowu patrze n płytkę seria ta sama co wczesniej >>> seria z którą nie maiłem problemw pochodziła od RITEKA ... np to wkładam felerną płytke do pudełka / czytaj kosza / i biore następną ...

gadnijcie co się stało ... brawo !! MSE ! no to wkurzony wkładam płytę do nagrywarki odpalam CDR Weryfiera i okazuje sie ze to nie RITEK spłodził płytkę tylko ... Multimedia Masters Machinery co.

Wszystko by było OK gdyby nie to ze takich płytem mam 20 i parę no to sobie myslę ... pora wyprbowac sztuczki które sam polecam na forum ...

Wchodzę we własciwosci systemu / System plików / CD-rom / i wyłaczam odczyt z wyprzedzeniem dla napędów CD -- restartuje Winshit wkładam trefną płytkę klikam burn ... wstrzymuje oddech i ... jest dziła płytka zaczęła się wypalaći tak jush zostało do końca !!!

Pisze to tak na przyszłość aby inni mogli z tego korzystać !

Pozdrawiam !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:25.