Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Doom 3 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/doom-3-a-14215/)

ostryga27 17.01.2006 16:46

Cytat:

Napisany przez loki7777
No to masz raczej problem z glowy:)

Sorry że post po poscie,ale tak na marginesie to Cleaner plików nic nie dał. ???

ostryga27 16.01.2006 19:03

No to dzieki za wsparcie duchowe.:)

loki7777 16.01.2006 18:51

No to masz raczej problem z glowy:)

ostryga27 16.01.2006 18:38

Cytat:

Napisany przez loki7777
Albo ghostem):

Na całe szczęście mam zrobiony Ghostem. :piwo: :piwo:

loki7777 16.01.2006 17:31

Albo ghostem):

mgit 16.01.2006 17:30

I dlatego dobrze mieć obraz patrycji z systemem XP zrobiony TrueImage

loki7777 16.01.2006 17:13

Jakis registry cleaner by dal rade.W ostatecznosci reinstalka windy:(

ostryga27 16.01.2006 16:42

Cytat:

Napisany przez loki7777
Wyczysc rejestr ew wywal katalog z gra i zostaw sama save'y

Wywalić katalog z grą,to znaczy z HDD tam gdzie wgrana?ale nie kumam wyczyść rejestr ew?
Aha tam nie ma jeszcze save?

loki7777 16.01.2006 16:36

Wyczysc rejestr ew wywal katalog z gra i zostaw sama save'y

ostryga27 16.01.2006 16:22

Problem z DOOM 3

Ilość załączników: 1
Witam.problem polega tego typu że jakiś czas temu zainstalowałem Dooma 3 i dodatek do niego na 1CD "Resurrection of Evil" wszystko było O.K. ale zrobiłem Uninstal,bo nie mam miejsca na HDD i grałem w coś innego,z myślą że zagram sobie póżniej w Doom3RoE.
robię dzisiaj instal dodatku(bez 1-wszej części nie pójdzie)a tu po wpisaniu już klucza wywala mi takie coś!!Wie może ktoś o co tu chodzi??

DreamCrusher 13.12.2004 22:41

Cytat:

Pojawił się mod do Dooma III - Closed Caption ***8211; który pozwoli każdemu dokładniej zrozumieć fabułę i nie przeoczyć żadnego słowa wypowiadanego przez postacie w grze.
Do dialogów dołączone zostały napisy w języku angielskim, co pozwoli na rozgrywkę osobom niedosłyszącym, jeżeli takowe miałyby ochotę na spędzenie odrobiny czasu przed monitorem grając w DIII. Z drugiej strony z dodatku mogą skorzystać ci, którzy chcieliby zwyczajnie podszlifować język.
do sciagniecia tu:
http://game.rbkdesign.com/doom3cc/mod/doom3cc.zip

AleX69 27.08.2004 10:17

przegladaj w grze mail/voice logi ... dziennik pracownikow korporacji :mruga:

GUMI70 27.08.2004 10:12

hm. troche z innej beczki. czy ktoś wie czy można w grze otwierać schowki na szyfr. jest ich do bólu. kod jest 3 cyfrowy. mi sie nie udało

47 23.08.2004 11:58

Zacząlem pykac w Dooma wczoraj wieczorem i niestety nie zachwycił mnie specjanie. Naprawdę nie wiem o co było tyle krzyku, gra raczej przeciętna moim zdaniem no ale o gustach się nie dyskutuje.
Pozdro

AleX69 23.08.2004 08:59

ten est fajny RELO ADED RULE ZZZZ FC ... :mruga:

GUMI70 23.08.2004 06:33

mam ten plik ale jak próbuje go otwierać to wyskakuje mi jakaś informacja o systemie

no tak trzeba go otwierać notatnikiem :taktak:

woitas 23.08.2004 06:18

ściągnij sobie plik *.nfo ze stronki ed2k i bedziesz miał.

GUMI70 23.08.2004 06:11

a ja potrzebuję cd key do doom III na priva

nie korzystam z osła

lopus 16.08.2004 22:30

Wstawiam plik,który uruchamia DOOMaIII pod win98/ME,nie jest to zaden *****.Specjalnie dla paru kumpli ---prosze nie wywalać!!!
Plik rozpakowac i wrzucic do katalogu z grą i z niego uruchamiac gre

gallus 13.08.2004 13:38

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Podziel się adresikiem :'(

o qrde, to było jakieś dwa tygodnie temu teraz już nie mam rzadnego adresu, ale może polukaj na warezach....

nimal 13.08.2004 13:26

Cytat:

Napisany przez AleX69
... na WinXp sposob i l l u m i n a t i O r d e r nie dziala .... drze morde przy instalce o cd2
dopiero przerobki .msi w tabeli ilosci nosnikow przynosi rezultat

poniewaz zawszenajpiekniejsze sa rozwiazania najprostsze - wystarczy podminiec plik game.exe w instalce :) na cukier ofkorz ;)

Mich@ł 13.08.2004 13:09

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
hehe, a ja dorwałem FTPa wersją reloaded :) i już sobie ssam

Podziel się adresikiem :'(

AleX69 12.08.2004 11:32

Cytat:

Napisany przez nimal
sposob dziala i jest to najprostsze co mozna zrobic zeby zainstalowac gierce na win2k3 - normalnie nie chodzi i trzeba by instalacje odbezpieczac, ale soft do odbezpieczenia (Instal Shield) wazy 300<B i tylko po to go sciagac... ;)

... na WinXp sposob i l l u m i n a t i O r d e r nie dziala .... drze morde przy instalce o cd2
dopiero przerobki .msi w tabeli ilosci nosnikow przynosi rezultat

nimal 11.08.2004 08:01

AleX69 - pisalem o tym :) zamiescilem nawet pliczek rega jakby w przyszlosci potrzebne byly wpisy rejestru do instalacji patchow/modow :)
sposob dziala i jest to najprostsze co mozna zrobic zeby zainstalowac gierce na win2k3 - normalnie nie chodzi i trzeba by instalacje odbezpieczac, ale soft do odbezpieczenia (Instal Shield) wazy 300<B i tylko po to go sciagac... ;)

REi 11.08.2004 00:14

Cytat:

Byłem na tej stronie i czytałem,nie u wszystkich to działa i wątpliwe czy działa.Najwyzej 3-4 klatki więcej.
PS.REi próbowałes na swoim Radeonku?
powiem tak - popatrz na moj poprzedni post.... tak tak radek w servisie.

AleX69 10.08.2004 23:16

Doom3.cd.to.dvd.guide

a ot co szukajac znalazlem ... :mruga:

Cytat:

Napisany przez i l l u m i n a t i O r d e r

DOOM3.CD.TO.DVD.GUIDE

TOOLS NEEDED:

Windows?
Alcohol 120%
Nero?

Mount the game images using alcohol 120%. Go to mounted drive of CD1 and
select all files and folders CTRL+A then do CTRL+C.

Paste it all in let's say C:\DOOM3\

Now browse to mounted drive of CD2 and go to \Setup\Data\base. Copy all
the .pk4 files from there to C:\DOOM3\Setup\Data\base\. Now do the same
for cd3. Go to your CD3 drive path \Setup\Data\base\ and again copy all
the pk4 files and paste them into C:\DOOM3\Setup\Data\base\.

You should now have the following files in c:\DOOM3\Setup\Data\base\

game00.pk4
pak002.pk4
pak000.pk4
pak001.pk4
pak003.pk4
pak004.pk4

if that's correct unmount the images from alcohol 120%. Go to your
c:\DOOM3\ dir and double click on Launch.exe

Setup should now fireup and everything should go as planed without the
installer asking for addiotinal cd's. Now remember you can also burn all
files from c:\DOOM3\ dir onto a DVD and then make an image out of it or
simply use nero and image recorder to make an iso,nrg or whatever you like

EDIT: Jeśli ktos ma problemy tak jak ja przy instalacji tak spreparowanej plyty może skorzystac z tego HOWTO

ZbigNieff 10.08.2004 21:36

Cytat:

Napisany przez lopus
Byłem na tej stronie i czytałem,nie u wszystkich to działa i wątpliwe czy działa.Najwyzej 3-4 klatki więcej.

Ja probowalem u siebie, gra dziala OK... wszystko idzie duzo gladziej... teraz
to nie mam zadnego przyciecia nawet na Ultra Detail :jupi: jak podkrece karte
na 435/660 to idzie jak burza a gra wyglada miodzio :)

P.S. Jak i czym rozwalic tego duzego diabelka w piekle?? ;)

lopus 09.08.2004 22:08

Cytat:

Napisany przez REi
Kolejna "sztuczka" do przyspieszania Dooma 3, tym reazem tylko dla posiadaczy hart ATi

PS. za trick podziekowania Humus'owi z www.beyond3d.com i Zardon'owi z www.Driverheaven.com (i tak wiem ze tego nie przeczytaja ale szacunek sie nalezy) ;)

REi 09.08.2004 15:33

Kolejna "sztuczka" do przyspieszania Dooma 3, tym reazem tylko dla posiadaczy hart ATi
Cytat:

First, open your doom3\base folder. Doubleclick on the pak000.pk4 file. In the "window can't open this file .. .bla bla" dialog, go on and associate the file with an app like WinRar. With this file open in WinRar, go to the glprogs directory in the file. In there you'll find the shaders. The interaction.vfp file seems to be the main rendering shader. Altering this shader to output a constant color turns most objects into that constant color, except for stuff like computer screens etc.

So doubleclick the interaction.vfp file to open it (you may have to associate the .vfp extension with a text editor like notepad or wordpad first since we're going to edit the file). Scroll down to the fragment shader. You'll find these rows:

Code:
PARAM subOne = { -1, -1, -1, -1 };
PARAM scaleTwo = { 2, 2, 2, 2 };

Add this right below them:

Code:
PARAM specExp = { 16, 0, 0, 0 };

Now scroll down to this:

Code:
# perform a dependent table read for the specular falloff
TEX R1, specular, texture[6], 2D;

Comment out that line by adding a "#" to it, and add another line that will do the same thing with math instead, so it should look like this:

Code:
# perform a dependent table read for the specular falloff
# TEX R1, specular, texture[6], 2D;
POW R1, specular.x, specExp.x;

Save the file and close your text editor. WinRar will ask if you want to update the file in the archive, select yes. Close WinRar and enjoy about 40% higher performance in Doom3. Haven't done extensive testing yet, but my performance went from 34fps in 1280x1024 to 48fps.
PS. za trick podziekowania Humus'owi z www.beyond3d.com i Zardon'owi z www.Driverheaven.com (i tak wiem ze tego nie przeczytaja ale szacunek sie nalezy) ;)

epol 08.08.2004 12:12

Fajny z Ciebie Master Blaster...ee nic już. Ściągać z Kaazy ^_^ ^_^ :banan3:

ZbigNieff 08.08.2004 09:10

Sciagaj sciagaj, a jak nie chce Ci sie czekac to mozesz kupic ;) nawet ktos z forum
moze podesle Ci taka kopie zapasowa na 24h do sprawdzenia :D

Master Blaster 08.08.2004 01:35

Napaliłem się na DOOMa 3 bo nowość, super grafa itp. Ściągam przez 3 dni z kaazy 20/24h i zamiast DOOMA ściągneło mi się gówno. W****irzyłem się niemiłosiernie i dopiero powyżywanie się w MK4 sprawiło że opadły wszelkie emocje i teraz sam nie wiem - powiedzcie czy opłaca się ściągać z eMule lub torrenta przez 2 tygodnie bez przerwy [na moim wujowym łączu] lub kupić za 130 zeta [choć u piratów ceny już od 20 złotych :-)] czy dać sobie spokój i przejść w końcu Aliens vs Predator 2 ??

Hajasz 07.08.2004 19:26

A ja powiem tak. 5 lat czekania o kant dupy mozna roztrzaskac. Gra jest przecietna a dla grafiki nikt nie jara sie grami (chyba) tylko dla grywalnosci, ktora tutaj jest cieniutka. Owszem grafika jest bajerancka ale ile graczy ma takie sprzety aby sobie pograc przyzwoicie chociaz na srednich detalach. A te wszystkie mroki i ciemnosci, ktore niby mialy tworzyc ten straszny klimat sa niczym w porownaniu do klimatu chocby w Aliens vs Predator 2
Ogolnie gra mnie zawiodla i przypuszczam, ze podobnie bedzie ze Stalkerem oraz Half-Life 2 chociaz w przypadku tej drugiej chcialbym sie bardzo mylic.

REi 07.08.2004 15:34

A ja sobie gre sciagnolem i tak sobie na hdd lezala czekala az zwolni sie miejsce (przejde LoK: Defiance) no i sie zwolnilo mysle -dobra instaluje jutro- i tego samego wieczora jak mi ch** karte grafiki strzelil (Radeon 9600XT)... no i nie pogram bo teraz mam (zastepczo az radek z servisu nie wroci) GF2mx 64MB :\

woitas 07.08.2004 15:26

tutaj znalazłem mod'a, dzięki któremu potworki nie znikają.

Cytat:

Pojawił się MOD Pack do Dooma 3
Opis

A znajduje sie TUTAJ

edit: teraz zauważyłem twojego linka.
należy mi się http://pclab.pl/modules/XForum/images/smilies/rozga.gif

bakupl 07.08.2004 14:41

Cytat:

A ja sobie płynnie gram na GeForce 2 MX 400 64 MB SDR, 256 MB RAM i Athlonie 2000+ w super hiper ultra low detail w 640x480
Gdyby nie ta grafika to był by looz..

gallus 07.08.2004 14:29

A ja w gierke nagrałem na CD i pozostawie dla potomków, jakoś mi się nie chce, a teraz chyba sobie pogram chwile w XIII :)

ZiP 07.08.2004 14:19

A ja sobie płynnie gram na GeForce 2 MX 400 64 MB SDR, 256 MB RAM i Athlonie 2000+ w super hiper ultra low detail w 640x480 :spoko:

REi 07.08.2004 13:29

jak na mzxa zoptymalizowac Dooma 3 ?? - ;)
Cytat:

First of all guys - this does work, and I havent experienced any glitches or jolting when i walk throigh doors, the game loads levels quiicker and its worth the experiment.

In ur DOOM3 Folder find "DoomConfig.cfg" under "C:\Program Files\Doom3\base" Open DoomConfig.cfg in Notepad.

Find the line:

seta image_cacheMegs "20"

Change this from 20 to either 128 or 256 depends how much Graphic card onboard ram u have.

It boost ur performance at Ultra High setting the most.

It does help gaining performance but make sure u have 512MB + memory, recommend 1GB ram though. U will notice the game run smoother at Ultra High and High details and have resolution above 1024x768. and yes it dun really help at Low reso and low detail or mid detail since they dun use much textures as High and Ultra High detail. It will help when u starting to bump ur graphic details. and u will also find smoother at intensive fighting.

if u have video card with 128MB and AGP Aperture size at 128MB then u can set the cache value at 256 and yes that will smooth out of fps when u playing Ultra High detail

if u have 256MB graphic card and AGP aperture size at 128MB then u only need to change the cache size to 128MB

so on~

PS: Timedemo is not acurate to test this modification since it's fixed bench with fixed textures, u will only see difference in game play when polygons starts to rise and textures starts to get more, that's the time this cache size thing become useful.

Hope this helps some of gamers that wanna improve performance under High and Ultra High quality setting.

Update: (2004/08/04)

(8:22pm)
Make sure "seta image_usecache" is set to 1 to enable using cache (default Value = 0 )
if u r experiencing crashing when u enabled "seta image_usecache "1"
Have "seta image_cacheMinK" to 25600 and "seta image_cacheMegs" to 256
seta image_cacheMinK = Cache Size minimum in Kilobytes
seta image_cacheMegs = Amount of cache in Megabytes

(8:51pm)
TimeDemo Benchmarking

To enable the console add +seta com_allowConsole "1" to ur short cut

It will look like below:
-> Doom3.exe +seta com_allowConsole "1" <-
Access the console using the "~" key
When above done, type this command in the console without quote "timedemo demo1"
After TimeDemo end itself, it will show ur avg FPS.

(9:01pm)
For Gamers that dun want to mess with DoomConfig.cfg can do followings to auto add codes u want to add~
Create a file called autoexec.cfg in your Doom3 'Base' directory and edit it with Note pad

(2004/08/05)

(8:38am)
NVIDIA Card that support Ultra Shadow Technology and Up Only
Add this -> seta r_useDepthBoundsTest "1" <- (without arrows)
Please save and check the read only file after add this code in doomConfig.cfg
This Tweak is to take advantage on NVIDIA's Ultra Shadow 1 & 2 Technology
and also improves form of occlusion culling (removing pixels that you won't actually see on screen)
With this tweak, u can gain about 5fps more and no IQ lose if u ask
Sorry I dunno how this will do with ATi cards though

(9:05am)
Enable Shadow Culling
add this code to doomConfig.cfg -> seta r_useShadowCulling "1" <- and save then check the read only file again.

(9:10am)
Enable Ocllusion Culling (removing pixels that u dun actually see on screen)
seta r_useCulling "2"
0 = none, 1 = sphere, 2 = sphere + box

(9:27am)
seta g_dragEntity "1"
Allows dragging physics objects around by placing the crosshair over them and holding the fire button
PS: U might want to bind this key to a key in ur own choice (since enabling this will make weapons unswitchable)

seta pm_thirdPerson "1"
Allows third person view
U might want to enable this using console sometimes in the game

(12:26pm)
[seta com_videoRam "64"] ( yes I have no idea why it is set at 64 for video cards above 128MB) And no, this code can not be found in doomConfig.cfg so by adding this code it allows u to set it manually when DOOM 3 detected it wrong. U might wanna ask how to check if DOOM3 detects wrong, read below for more details.

Doom III has detected I have 64mb of ram on my video card but the fact is that I have 128mb, which is probably why a few settings were set wrong in the doomConfig.cfg

set image_downSizeBumpLimit "512" (For 128MB Graphic Card)
1024 for 256mb gfx.
512 for 128mb gfx.
256 for 64mb gfx.
seta image_downSizeBump "1" to enable above

Originally the above was set to 256, as if I had a 64mb card. What I believe it does is decide how large in pixels the bump map textures should be on screen. Without a performance hit I was able to use 512mb with a 128mb card. I am going to try 1024 later to see if it works too.

set image_downSizeLimit "512"
1024 for 256 cards.
512 for 128mb gfx.
256 for 64mb gfx.
seta image_downSize "1" to enable above

Refresh Rate
[seta r_displayRefresh "85"]
Set number of ur own choice.

FOV
[seta g_fov "90"]
FOV = Field of View
THe higer the number the wider area u see, this decreases ur fps though. (not much fps lose, so it's good to use) I myself have it on FOV value @ 120 for more realism and better view.

(01:14pm)
DOOM3 Cheat Command Codes for people who have finished the game:
Type followings in Console, press "~" key to access console
god - God mode
noclip -> No clipping (fly through walls)
give weapon_machinegun -> Machinegun
give weapon_shotgun -> Shotgun
give weapon_plasmagun - Plasmagun
give weapon_ bfg -> BFG (no space between _ bfg when entering command)
give weapon_chainsaw -> Chainsaw
give weapon_rocketlauncher -> R-Launcher
give ammo -> Ammo

bakupl 07.08.2004 11:35

Ja włączyłem na najwyższych (1280x1024) i nie muli :) Ale i tak w to nie będe grać, już uninstall :)

ZbigNieff 07.08.2004 11:19

Cytat:

Napisany przez barte_k
Umnie potwory nie znikają. Zależy to od liczby strzałów do nich. Jak ktoś wpakuje w gościa cały magazynek to wtedy zniknie. Niech ktoś to sprawdzi. :D

U mnie znikaja tylko te co zucaja tymi kulami ognia... a reszta lezy jak jak po
"glupim jasiu" ;) chyba ze jakis dostanie ode mnie z bliska z dubeltoFFki :)

B@rtek 07.08.2004 11:14

Cytat:

Opis

A znajduje sie TUTAJ

Umnie potwory nie znikają. Zależy to od liczby strzałów do nich. Jak ktoś wpakuje w gościa cały magazynek to wtedy zniknie. Niech ktoś to sprawdzi. :D

REi 07.08.2004 11:07

Cytat:

Na takich jak napisalem!! Moze napisalem nie wyraznie to napisze jeszcze raz

GRAM NA 1024x768 na High Detail!!

Radeona podkrecilem na 425x650, wpisalem 512 tam gdzie ktos tam pisal zeby
wpisac w DoomConfig, zainstalowalem strowniki do ATI te niby specjalnie pod
Doom`a i gra juz w ogole sie nie tnie! I powiem jeszcze raz ze gram na HIGH
DETAIL!! Jak ktos ma pomysl jak to moge Wam to pokazac czy zrobic screena,
czy cos... no nie wiem - dajcie pomysl jak to zrobic??!!
hmmm to moze ja sprawdze u siebie na Ultra ;)

ZbigNieff 07.08.2004 10:44

Druss tak czy tak u mnie gra wyglada naprawde pieknie :)

Druss 07.08.2004 10:39

Gra na samym poczatku laduje jakosc tekstur dla kazdej karty osobno, dlatego nawet na gf4ti4200 w te gre mozna pograc w ultra, ale z domyslnie wlaczona gorsza jakoscia tekstur takze REi sie nie dziw.

ZbigNieff 07.08.2004 10:32

Cytat:

Napisany przez REi
;) a tak na powaznie na jakich ustawieniach grasz ?? ;)

Na takich jak napisalem!! Moze napisalem nie wyraznie to napisze jeszcze raz

GRAM NA 1024x768 na High Detail!!

Radeona podkrecilem na 425x650, wpisalem 512 tam gdzie ktos tam pisal zeby
wpisac w DoomConfig, zainstalowalem strowniki do ATI te niby specjalnie pod
Doom`a i gra juz w ogole sie nie tnie! I powiem jeszcze raz ze gram na HIGH
DETAIL!! Jak ktos ma pomysl jak to moge Wam to pokazac czy zrobic screena,
czy cos... no nie wiem - dajcie pomysl jak to zrobic??!!

gallus 07.08.2004 10:27

Opis
Cytat:

Jest to zbiór pierwszych modów do DOOMa 3. Zawiera on między innymi mod dzięki któremu w grze jest więcej krwi i potwory po zabiciu nie znikają!!
A znajduje sie TUTAJ

woitas 06.08.2004 20:03

Cytat:

Napisany przez lopus
Wejdz do konsoli polecen i wpisz:give doom95

nie działa.
wpisuje w konsoli: give doom95 i nic http://pclab.pl/modules/XForum/image...cratchhead.gif

REi 06.08.2004 19:46

Cytat:

Athlon 1800+, EpoX KHA+, 512MB 266Mhz, Radeon 9600PRO, LiteOn 48125S, Toshiba SD-M1612, WC i 400W ;)
Cytat:

Na moim hardware chodzi pieknie bez zadnych tniec na 1024x768 na High Detail
czasem cos sie przytnie ale zadko a w/g mnie gra jest calkiem dobra
;) a tak na powaznie na jakich ustawieniach grasz ?? ;)

ZbigNieff 06.08.2004 18:56

Na moim hardware chodzi pieknie bez zadnych tniec na 1024x768 na High Detail :)
czasem cos sie przytnie ale zadko ;p a w/g mnie gra jest calkiem dobra ;)

Air 06.08.2004 11:45

Teraz troche prawdy:

Gra bardzo monotonna, ciągle te same zagrywki stosują przeciwnicy. Gram na najwyższym poziomie i nie ma żadnej trudności w pokonywaniu poszczególnych leveli.

Jedynie grafika powala. No ale doczekaliśmy takkich czasów że teraz gry powstają z myślą o jak najlepszej grafice a grywalność i klimat pozostały gdzieś w tyle.

Może Half Life 2 przełamie tą barierę.

Kasprzak 06.08.2004 09:24

No wiec odpalilem na 2500+,GeForce4MX440, 512RAM
Tylko install:
gra zrobiona na 800x600 i tylko ustawilem medium details i wlaczylem - zadnych innych nie wylaczalem - tnie sie - szlo by grac ale tylko jak chodze blisko drzwi jak widze caly korytarz pelen lampek to klatkuje
Po rozpakowaniu pk4 (dzieki nimal:)) i sztuczki woitasa (dzieki woitas :))
gra na 800x600 - medium detail - wylaczone cienie i special effects - chodzi plytnniutko.
Gra narazie wyglada ciekawie.
Jednak stwierdzam ze w ta gre nie mozna grac na minimalnych, ani tych co mam, co najmniej Antyaliazing, Anizo, wszystkie bajery w miare mozliwosci karty ktora sie ma, bo inaczej gra wyglada gorzej od MaxPayne`a 2 - niestety moja juz nie...przymierzam sie do zmiany , ale ciagle siana brakuje.
Dzisiaj kumpel wpadnie z Radeonem 9800XT, Chieftec`iem i dodatkowa 2x512RAM - zobaczymy jak pojdzie - niechcial pozyczyc :)

woitas 06.08.2004 08:19

Cytat:

Napisany przez nimal
woitas - alt+ctrl+` odpala konsole

:ja_chce:

nimal 06.08.2004 08:01

woitas - alt+ctrl+` odpala konsole
master blaster - z kazy? i ma dzialac? to na kazie jeszcze sa normalne pliki? przykro mi,ale z jakiegos powodu wszyscy ciagneli z osla/torrenta

woitas 06.08.2004 05:56

Cytat:

Napisany przez lopus

thx. a jak odpalić tą konsolę, bo ` nie działa.

TVC 06.08.2004 03:10

powiem tak gra bardzo srednia :( pozatym troszke za duze wymagania jak na taka grafe ale cos swiat idzie do przodu!

Master Blaster 06.08.2004 02:12

Heyka. Ściągnołem DOOMA trójeczke z Kaazy - są 3 pliki - DOOM 3 (1 of 3).zip, DOOM 3 (2 of 3).zip, DOOM 3 (3 of 3).zip. Zajmują razem 1,73 Giga - tyle ściągania i to na takim łączu ;-( i za cholerke nie moge tego otworzyć ani WinRarem ani z zmiana rozszerzenia nie pomaga. Może WY mi pomożecie jak to można otworzyć - mam nadzieje że to nie jest fake. HELP ME !!!

B@rtek 05.08.2004 18:25

Ja jestem na 3 poziomie :D

ZbigNieff 05.08.2004 18:16

No ja zapuszczam sie dopiero na marsa... ;) za pare godzin albo dni zloze raport ;P

Druss 05.08.2004 15:47

Kurde jak rozwalic tego straznika w hell`u, strasznie wypasiony gosc, dostal dwa razy z bfg, wpakowalem w niego 25 rakiet, do tego jeszcze cale 400 cell`i i nic gosciu stoi jak swierzynka. Gosciu wyglada jak Barlog z wladcy pierscieni :)

lopus 05.08.2004 15:10

Cytat:

Napisany przez woitas
powiedźcie mi, jak odpalić doom'a a.d. 1995?

woitas 05.08.2004 14:25

powiedźcie mi, jak odpalić doom'a a.d. 1995?

MacGyver 05.08.2004 14:05

Cytat:

Napisany przez Metalov666
To jak przyspieszyc Doom-a III.

Przecież było wyżej ;)

Metalov666 05.08.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez woitas
co?

To jak przyspieszyc Doom-a III.

gallus 05.08.2004 10:41

A widział już ktoś, RIP'a w necie?? bo ja bym sibie zrobił tak dla przyjemności, ale nie che mi się recznie podmieniaćplików :\, może jest programik do czyszczenia zawartosci plików, to sie pobawie??

Piotr4s 05.08.2004 09:55

Gra jest naprawdę dobra, wręcz rewelacyjna. Na moim sprzęciku też bardzo przyzwoicie chodzi ;) ;) ;)

woitas 05.08.2004 09:53

Cytat:

Ja juz mam 75,1% :-)
Woitas gdzie to znalazles?

co?

Metalov666 05.08.2004 09:51

Ja juz mam 75,1% :-)
Woitas gdzie to znalazles?

Piotr4s 05.08.2004 00:29

Nareszcie mam ;p nagrywam na płyty i gram :spoko: ;)

Kasprzak 04.08.2004 22:47

jezeli woitasa sposob zadziala jakos to moze bedzie radosc...:)
Ja zobacze jutro.
CD1-100%
CD2-84,7%
CD3-89,7%
:jupi:

sposob z rozpakowaniem plikow na pewno sie sprawdzi jak ktos ma szybki dysk - ja mam SATA zobaczymy...albo jak ktos ma cienki naped - ktory kiepsko czyta - np. LG 52X

woitas 04.08.2004 22:12

znalazłem coś, dzięki czemu można przyśpieszyć doom'a:

otóż w katalogu z grą xxxx\Doom 3\base\ mamy plik DoomConfig.cfg
otwieramy go notepadem i znajdujemy linijkę : seta image_cacheMegs "xx"
gdzie xx to jakaś liczba.
w zależności od ilości posiadanego ramu wpisujemy tam co innego.
koleś mając 512 Kingstonów gdy wpisał:
128 - przyspieszenie gry + 5-7fps non stop.
256 - +10-15 klatek więcej.
384 - niewielka różnica od 256 ale zwiększył się czas ładowania poziomu - jakieś 30-40 sekund dłużej.

ustawiłem u siebie na 256 i gierka śmiga jak marzenie - wcześniej często klatkowała.

po rozpakowaniu plików *.pk4 nie zauważyłem, żeby gierka szybciej się ładowała.
natomiast folder z grą spuchł do prawie 4,5 gb.

przemo_one 04.08.2004 21:38

czy to myka pod linuxem tak jak ut 2004 i wlasciwie wiele innych??

pozdrawiam

nimal 04.08.2004 21:17

oki wyniki testow dooma :)
konfig: Athlon Thunderbird 1,2GB, 512@133ram, WinFast GF2Pro 64DDR
gra NIEINSTALOWANA tylko skoiowana zgodnie z opisem jaki zamiescilem na stronie 10 tej dyskusji
ustawienia: 640x480 LOW, wszystko wylaczone
gra zajmuje 1,56GB timedemo demo1 puszczone - wynik 12,7FPS
po rozpakowaniu i usunieciu plikow pk4 gra zajela ju 3,93GB, wynik owego timedemo 13,2FPS, czyli na granicy bledu pomiaru
gra intensywnie doczytywala z dysku przy wszelkich wybuchach i to najbardziej wplynelo na wynik fps
znam masochistow, ktorzy by grali majac takie osiagi (a nawet gorsze), ale ja masochista nie jestm
wiec miejsce na dysku zwolnione, a gra poczeka na nowego kompa :)

edit: moja konfiguracja nie miesci sei zupelnie w wymaganiach minimalnych, moze u was bedzie lepszy wzrost po rozpakowaniu pk4

Piotr4s 04.08.2004 20:55

Wielkie dzięki. Moja niewiedza wzięła się z tego że jeszcze nigdy nie ściągałem gier z netano i nie nagrywałem w ten sposób płytki.

Maciej 04.08.2004 20:51

Przecież masz tam wszystko napisane :blee: :|

To co ściagasz...To Archiwum typu Mutli-Span (spanned) ,czyli podzielone na części rozpakujesz przy pomocy Winrar 3.0 lub nowszy.

Aby rozpakować te archiwa klikamy ppm na plik o najniższym numerze i wybieramy w menu podręcznym ..."Wypakuj...". Automatycznie rozpakuje się całe archiwum. Po rozpakowaniu powinniśmy otrzymać obraz CD przeważnie w formacie .iso lub .bin/.cue.

Potem montujesz obraz do wirtuala i instalujesz grę ,lub wypalasz na płytki.

nimal 04.08.2004 20:50

rozpakowac! masz tam archiwum wieloczesciowe
musisz zaznaczyc pierwsza czesc, wybrac z menu kontekstowego opcje rozpakuj i winrar zajmie sie reszta (koleejne archiwa zostana dolaczone)
plik sfv zawiera informacje urzywane przez winrara do skontrolowania czy archiwa sa poprawne
po rozpakowaniu mozesz usunac wszystkie archiwa i sfv - zostanie Ci sam obraz

gallus 04.08.2004 20:48

To jest archiwum wilelocześciowe, w nim napewno jest plik bin+cue, który bezproblemu wypalisz Nerem :)

Piotr4s 04.08.2004 20:45

Cytat:

Napisany przez Maciej
Zobacz tutaj..
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=10

.......................:)

Dzięki ale nadal nie wiem jak to nagrać na płyte ??? Chyba coś jest ze mną nie tak :blee: :help:

Maciej 04.08.2004 20:33

Cytat:

Napisany przez pppnet
Tak sobie ściągam tego DOOM'a 3 i coś mnie zaciekawiło. Mianowicie w folderach do których ściąga się gra nie ma żadnych plików setup ani nawet autorun. Być może się nie znam ale wydaje mi się że powinny być :blee: . Każdy folder wygląda podobnie CD1, CD2, CD3. Są tylko archiwa RAR'a i pliki z rozszerzeniem .sfv

Zobacz tutaj..
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=10

.......................:)

lopus 04.08.2004 20:33

Cytat:

Napisany przez pppnet
Tak sobie ściągam tego DOOM'a 3 i coś mnie zaciekawiło. Mianowicie w folderach do których ściąga się gra nie ma żadnych plików setup ani nawet autorun. Być może się nie znam ale wydaje mi się że powinny być :blee: . Każdy folder wygląda podobnie CD1, CD2, CD3. Są tylko archiwa RAR'a i pliki z rozszerzeniem .sfv

Podejrzyj jeden z plików to zobaczysz ze to spakowany rarem .bin.

Piotr4s 04.08.2004 20:22

Metalov666 04.08.2004 19:01

Mi zostało już tylko? 595MB i już jutro... będę grał!!!
Może ktoś sprawdzić, jak działa gra po rozpakowaniu archiwów?

Piotr4s 04.08.2004 18:56

Mnie zostało już tylko 260 MB do ściągnięcia. Jeszcze dzisiaj mam nadzieję ją przetestuje ;p

czero 04.08.2004 18:39

Cytat:

Napisany przez nimal
zaraz musze to sprawdzic :D

Zdaj nam raport, bo jezeli rzeczywiscie gra przyspieszy dzieki rozpakowaniu kilku archiwow to bedzie super :spoko: ;).

nimal 04.08.2004 18:39

Mily - zajrzyj do mojego postu na str 10 :> potem przeczytaj art linkowany przez Metalov :>

Mily_ 04.08.2004 18:36

Dobra przyznam się: dopiero teraz przeczytałem wymagania i... WIELKIE OSRANE DUPSKO :> nie ruszy mi nie wiem nawet czy się zainstaluje :( ale kit... jedziemy dalej

czero 04.08.2004 18:19

Wczoraj gralem do 3 w nocy, wiec nie mialem juz sily zeby napisac o wrazeniach, ale do rzeczy.
Gra wyglada cudnie, te swiatla, ten kilmat - palce lizac :). Na moim sprzecie [patrz profil] gra dziala dosc plynnie [ponad 40 fps] na 1024x768 w High Detail, przy wylaczonych cieniach. Czasem przytnie przy wiekszej ilosci wrogow lub sporadycznie przy otwieraniu drzwi, ale jest to tylko chwilowy, malutki skok i po chwili juz wszystko wraca do normy. I tu wlasnie zauwazylem, ze przy wlaczonych cieniach gra zwalnia o duzo, zaczyna czesciej "lapac klatki".

Proponuje wlaczyc sobie time demo i zobaczyc jak gra chodzi [po zakonczeniu time demo pokazane jest ile uzyskalismy fps] i dopasowac sobie opcje do najlepszej wydajnosci.
Time demo uruchamiamy nastepujaco:
Main menu -> alt+ctrl+~ -> [wpisujemy] timedemo demo1 -> wciskamy enter

Gra jest dosyc ciemna, ale to takze mozna zmienic, jezeli komus sie nie podoba.
Ja zmienilem:
alt+ctrl+~ -> r_gamma 1.2
Gra wtedy w/g mnie jest o wiele przyjemniejsza, dalej jest mrocznie i strasznie ale troszke wiecej widac ;).

Wszytko jest pieknie tylko szkoda ze ciala wrogow znikaja jezeli wladuje sie w nich troszke wiecej amunicji niz jest potrzebne na zabicie potwora.

Jak dla mnie gra miodzio 9.5/10, bo rewolucjna nie jest, ale jest rewelacyjna ;).

nimal 04.08.2004 18:03

widze ze z ta gra jest mocno cos nie tak - zabezpieczenia zerowe (nwet serial jest niepotrzebny, instalke mozna samemu spreparowac, instalowac wogule nie trzeba)
a teraz jeszcze sie okazuje ze te losie nie pomyslaly nawet o opoznieniach wynikajacych z dekompresji? zaraz musze to sprawdzic :D

Metalov666 04.08.2004 17:52

Sorry ze nie edituje postu, ale to jest inna sprawa i BARDZO WAZNA!!!
Otoz przeszukiwalem internet w poszukiwaniu informacji o Doom-ie III, i oto co znalazlem na pewnym forum:

http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/gen...5503352&page=0

Sam nie moge uwierzyc, ale to chyba dziala!!! Jeszcze Doom III mi sie sciaga :-), ale sprawdze!!! Jak ktos juz ma Doom-a, to plz niech sproboje!!!

Metalov666 04.08.2004 17:26

Ciekawe, czy pogram na 1024x768 ( moze byc 1280x1024:-) ), Medium Details (High bym chciał...) i Advanced Options (oprocz AA) wlaczone. I czy bedzie plynnie.

Smartek 04.08.2004 16:45

Cytat:

Ja to jestem ciekaw, jak mi Doom III pojdzie na Radeon-ie 9700 Pro, P4 2,67 Ghz i 512 MB RAM..., bo z Alpha nie bylo dobrze - 20-40 fps...
Aha. Czy te sterowniki (Catalyst 4.9) są stabilne? Nie wiem, czy nie bedzie gorzej...

nie martw sie... bedzie chodzil jak po masle... :) jak u mnie na radeonie 9000 POWER COLOR! chodzi w miare dobrze... tzn. da sie grac :)
pozdro ;)

Metalov666 04.08.2004 16:11

Ja to jestem ciekaw, jak mi Doom III pojdzie na Radeon-ie 9700 Pro, P4 2,67 Ghz i 512 MB RAM..., bo z Alpha nie bylo dobrze - 20-40 fps...
Aha. Czy te sterowniki (Catalyst 4.9) są stabilne? Nie wiem, czy nie bedzie gorzej...

woitas 04.08.2004 15:39

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
moze sprobuj.
A jak tobie chodzi na tym radku?
Jaki masz sprzecior?
Ja mam 2,3 plyte 80%, 1 100%

zobacz mój profil -> tam jest info o moim hardware.
jedynym bólem u mnie jest chyba grafa.

gram przy rozdziałce 800x600 - jest ok.
jedynie, kiedy pojawi się dużo ruchomych obiektów, to troszkę klatkuje.
ale poza tym jest ok.

epol 04.08.2004 15:27

No na pewno warto.

Kasprzak 04.08.2004 15:26

moze sprobuj.
A jak tobie chodzi na tym radku?
Jaki masz sprzecior?
Ja mam 2,3 plyte 80%, 1 100%

woitas 04.08.2004 15:20

thx.

pytanko: jeżeli na moim radku 9000 pro gra chodzi, to warto instalować te catalisty?

gallus 04.08.2004 15:20

hehe, a ja jestem ciekaw ile MB bedzie zajmował RIP Dooma3 ?? moze sam zrobie :)

nimal 04.08.2004 14:55

OKI
mam SUPER wiesci z placu boju z doomem3 :D

wiec po kolei: gra sprawdza wersje systemu i nie instaluje sie na win2k3
co wiec robi dzial informatyki? wirtualny komp z win98 i jazda
po zainstalowaniuprzekopiowal kolega pliki do progfiles win2k3 i gra dziala
wobec tego pytanie co robi instalator
otorz po porowanianiu plikow w folderze instalacji z plikami z .cab na plycie okazalo sie ze pliki sa IDENTYCZNE
wiec: kopiujemu zawartosc plyt (katalogu setup z plikow cab na wszystkich plytach) na dysk zachowujac sciezki i zmieniami nazwe katalogu data na doom3
gra bedzie dzialac BEZ PODANIA SERIALA!

sumujac dali d**py z zabezpieczeniami

ciag dalszy wiesci: gra udalo sie uruchomic na GF2MX200 32MB i 256@133 ramu :D ale graniem tego nazwac nie mozna ;)

edit: nie moge sie doczekac zeby sprawdzic jak pojdzie mi w domciu :) w przypadku koniecznosci wgrywania patchy/modow mam wyciagnietego rega ze zminami przy instalacji - plik zalaczam
po zassaniu zmiencie tylko rozszrzenie z zip na reg! plik nie jestspakowany :)
wyedytujecie tylko swoje sciezki polozenia plikow :)

B@rtek 04.08.2004 14:49

Juz o tym czytałem. Zainstalowałem dooma, powiem, że super giera. Tyle, że mam za mało ramu bo 256Mb DDR a min. to 384Mb i troche się tnie :nie:

MacGyver 04.08.2004 14:18

Info o wycieku Doom'a 3 do sieci ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05.