![]() |
Cytat:
|
No to dzieki za wsparcie duchowe.:)
|
No to masz raczej problem z glowy:)
|
Cytat:
|
Albo ghostem):
|
I dlatego dobrze mieć obraz patrycji z systemem XP zrobiony TrueImage
|
Jakis registry cleaner by dal rade.W ostatecznosci reinstalka windy:(
|
Cytat:
Aha tam nie ma jeszcze save? |
Wyczysc rejestr ew wywal katalog z gra i zostaw sama save'y
|
Problem z DOOM 3
Ilość załączników: 1
Witam.problem polega tego typu że jakiś czas temu zainstalowałem Dooma 3 i dodatek do niego na 1CD "Resurrection of Evil" wszystko było O.K. ale zrobiłem Uninstal,bo nie mam miejsca na HDD i grałem w coś innego,z myślą że zagram sobie póżniej w Doom3RoE.
robię dzisiaj instal dodatku(bez 1-wszej części nie pójdzie)a tu po wpisaniu już klucza wywala mi takie coś!!Wie może ktoś o co tu chodzi?? |
Cytat:
http://game.rbkdesign.com/doom3cc/mod/doom3cc.zip |
przegladaj w grze mail/voice logi ... dziennik pracownikow korporacji :mruga:
|
hm. troche z innej beczki. czy ktoś wie czy można w grze otwierać schowki na szyfr. jest ich do bólu. kod jest 3 cyfrowy. mi sie nie udało
|
Zacząlem pykac w Dooma wczoraj wieczorem i niestety nie zachwycił mnie specjanie. Naprawdę nie wiem o co było tyle krzyku, gra raczej przeciętna moim zdaniem no ale o gustach się nie dyskutuje.
Pozdro |
ten est fajny RELO ADED RULE ZZZZ FC ... :mruga:
|
mam ten plik ale jak próbuje go otwierać to wyskakuje mi jakaś informacja o systemie
no tak trzeba go otwierać notatnikiem :taktak: |
ściągnij sobie plik *.nfo ze stronki ed2k i bedziesz miał.
|
a ja potrzebuję cd key do doom III na priva
nie korzystam z osła |
Wstawiam plik,który uruchamia DOOMaIII pod win98/ME,nie jest to zaden *****.Specjalnie dla paru kumpli ---prosze nie wywalać!!!
Plik rozpakowac i wrzucic do katalogu z grą i z niego uruchamiac gre |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
dopiero przerobki .msi w tabeli ilosci nosnikow przynosi rezultat |
AleX69 - pisalem o tym :) zamiescilem nawet pliczek rega jakby w przyszlosci potrzebne byly wpisy rejestru do instalacji patchow/modow :)
sposob dziala i jest to najprostsze co mozna zrobic zeby zainstalowac gierce na win2k3 - normalnie nie chodzi i trzeba by instalacje odbezpieczac, ale soft do odbezpieczenia (Instal Shield) wazy 300<B i tylko po to go sciagac... ;) |
Cytat:
|
Doom3.cd.to.dvd.guide
a ot co szukajac znalazlem ... :mruga:
Cytat:
|
Cytat:
to nie mam zadnego przyciecia nawet na Ultra Detail :jupi: jak podkrece karte na 435/660 to idzie jak burza a gra wyglada miodzio :) P.S. Jak i czym rozwalic tego duzego diabelka w piekle?? ;) |
Cytat:
PS.REi próbowałes na swoim Radeonku? |
Kolejna "sztuczka" do przyspieszania Dooma 3, tym reazem tylko dla posiadaczy hart ATi
Cytat:
|
Fajny z Ciebie Master Blaster...ee nic już. Ściągać z Kaazy ^_^ ^_^ :banan3:
|
Sciagaj sciagaj, a jak nie chce Ci sie czekac to mozesz kupic ;) nawet ktos z forum
moze podesle Ci taka kopie zapasowa na 24h do sprawdzenia :D |
Napaliłem się na DOOMa 3 bo nowość, super grafa itp. Ściągam przez 3 dni z kaazy 20/24h i zamiast DOOMA ściągneło mi się gówno. W****irzyłem się niemiłosiernie i dopiero powyżywanie się w MK4 sprawiło że opadły wszelkie emocje i teraz sam nie wiem - powiedzcie czy opłaca się ściągać z eMule lub torrenta przez 2 tygodnie bez przerwy [na moim wujowym łączu] lub kupić za 130 zeta [choć u piratów ceny już od 20 złotych :-)] czy dać sobie spokój i przejść w końcu Aliens vs Predator 2 ??
|
A ja powiem tak. 5 lat czekania o kant dupy mozna roztrzaskac. Gra jest przecietna a dla grafiki nikt nie jara sie grami (chyba) tylko dla grywalnosci, ktora tutaj jest cieniutka. Owszem grafika jest bajerancka ale ile graczy ma takie sprzety aby sobie pograc przyzwoicie chociaz na srednich detalach. A te wszystkie mroki i ciemnosci, ktore niby mialy tworzyc ten straszny klimat sa niczym w porownaniu do klimatu chocby w Aliens vs Predator 2
Ogolnie gra mnie zawiodla i przypuszczam, ze podobnie bedzie ze Stalkerem oraz Half-Life 2 chociaz w przypadku tej drugiej chcialbym sie bardzo mylic. |
A ja sobie gre sciagnolem i tak sobie na hdd lezala czekala az zwolni sie miejsce (przejde LoK: Defiance) no i sie zwolnilo mysle -dobra instaluje jutro- i tego samego wieczora jak mi ch** karte grafiki strzelil (Radeon 9600XT)... no i nie pogram bo teraz mam (zastepczo az radek z servisu nie wroci) GF2mx 64MB :\
|
tutaj znalazłem mod'a, dzięki któremu potworki nie znikają.
Cytat:
należy mi się http://pclab.pl/modules/XForum/images/smilies/rozga.gif |
Cytat:
|
A ja w gierke nagrałem na CD i pozostawie dla potomków, jakoś mi się nie chce, a teraz chyba sobie pogram chwile w XIII :)
|
A ja sobie płynnie gram na GeForce 2 MX 400 64 MB SDR, 256 MB RAM i Athlonie 2000+ w super hiper ultra low detail w 640x480 :spoko:
|
jak na mzxa zoptymalizowac Dooma 3 ?? - ;)
Cytat:
|
Ja włączyłem na najwyższych (1280x1024) i nie muli :) Ale i tak w to nie będe grać, już uninstall :)
|
Cytat:
"glupim jasiu" ;) chyba ze jakis dostanie ode mnie z bliska z dubeltoFFki :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Druss tak czy tak u mnie gra wyglada naprawde pieknie :)
|
Gra na samym poczatku laduje jakosc tekstur dla kazdej karty osobno, dlatego nawet na gf4ti4200 w te gre mozna pograc w ultra, ale z domyslnie wlaczona gorsza jakoscia tekstur takze REi sie nie dziw.
|
Cytat:
GRAM NA 1024x768 na High Detail!! Radeona podkrecilem na 425x650, wpisalem 512 tam gdzie ktos tam pisal zeby wpisac w DoomConfig, zainstalowalem strowniki do ATI te niby specjalnie pod Doom`a i gra juz w ogole sie nie tnie! I powiem jeszcze raz ze gram na HIGH DETAIL!! Jak ktos ma pomysl jak to moge Wam to pokazac czy zrobic screena, czy cos... no nie wiem - dajcie pomysl jak to zrobic??!! |
Pojawił się MOD Pack do Dooma 3
Opis Cytat:
|
Cytat:
wpisuje w konsoli: give doom95 i nic http://pclab.pl/modules/XForum/image...cratchhead.gif |
Cytat:
Cytat:
|
Na moim hardware chodzi pieknie bez zadnych tniec na 1024x768 na High Detail :)
czasem cos sie przytnie ale zadko ;p a w/g mnie gra jest calkiem dobra ;) |
Teraz troche prawdy:
Gra bardzo monotonna, ciągle te same zagrywki stosują przeciwnicy. Gram na najwyższym poziomie i nie ma żadnej trudności w pokonywaniu poszczególnych leveli. Jedynie grafika powala. No ale doczekaliśmy takkich czasów że teraz gry powstają z myślą o jak najlepszej grafice a grywalność i klimat pozostały gdzieś w tyle. Może Half Life 2 przełamie tą barierę. |
No wiec odpalilem na 2500+,GeForce4MX440, 512RAM
Tylko install: gra zrobiona na 800x600 i tylko ustawilem medium details i wlaczylem - zadnych innych nie wylaczalem - tnie sie - szlo by grac ale tylko jak chodze blisko drzwi jak widze caly korytarz pelen lampek to klatkuje Po rozpakowaniu pk4 (dzieki nimal:)) i sztuczki woitasa (dzieki woitas :)) gra na 800x600 - medium detail - wylaczone cienie i special effects - chodzi plytnniutko. Gra narazie wyglada ciekawie. Jednak stwierdzam ze w ta gre nie mozna grac na minimalnych, ani tych co mam, co najmniej Antyaliazing, Anizo, wszystkie bajery w miare mozliwosci karty ktora sie ma, bo inaczej gra wyglada gorzej od MaxPayne`a 2 - niestety moja juz nie...przymierzam sie do zmiany , ale ciagle siana brakuje. Dzisiaj kumpel wpadnie z Radeonem 9800XT, Chieftec`iem i dodatkowa 2x512RAM - zobaczymy jak pojdzie - niechcial pozyczyc :) |
Cytat:
:ja_chce: |
woitas - alt+ctrl+` odpala konsole
master blaster - z kazy? i ma dzialac? to na kazie jeszcze sa normalne pliki? przykro mi,ale z jakiegos powodu wszyscy ciagneli z osla/torrenta |
Cytat:
|
powiem tak gra bardzo srednia :( pozatym troszke za duze wymagania jak na taka grafe ale cos swiat idzie do przodu!
|
Heyka. Ściągnołem DOOMA trójeczke z Kaazy - są 3 pliki - DOOM 3 (1 of 3).zip, DOOM 3 (2 of 3).zip, DOOM 3 (3 of 3).zip. Zajmują razem 1,73 Giga - tyle ściągania i to na takim łączu ;-( i za cholerke nie moge tego otworzyć ani WinRarem ani z zmiana rozszerzenia nie pomaga. Może WY mi pomożecie jak to można otworzyć - mam nadzieje że to nie jest fake. HELP ME !!!
|
Ja jestem na 3 poziomie :D
|
No ja zapuszczam sie dopiero na marsa... ;) za pare godzin albo dni zloze raport ;P
|
Kurde jak rozwalic tego straznika w hell`u, strasznie wypasiony gosc, dostal dwa razy z bfg, wpakowalem w niego 25 rakiet, do tego jeszcze cale 400 cell`i i nic gosciu stoi jak swierzynka. Gosciu wyglada jak Barlog z wladcy pierscieni :)
|
Cytat:
|
powiedźcie mi, jak odpalić doom'a a.d. 1995?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A widział już ktoś, RIP'a w necie?? bo ja bym sibie zrobił tak dla przyjemności, ale nie che mi się recznie podmieniaćplików :\, może jest programik do czyszczenia zawartosci plików, to sie pobawie??
|
Gra jest naprawdę dobra, wręcz rewelacyjna. Na moim sprzęciku też bardzo przyzwoicie chodzi ;) ;) ;)
|
Cytat:
|
Ja juz mam 75,1% :-)
Woitas gdzie to znalazles? |
Nareszcie mam ;p nagrywam na płyty i gram :spoko: ;)
|
jezeli woitasa sposob zadziala jakos to moze bedzie radosc...:)
Ja zobacze jutro. CD1-100% CD2-84,7% CD3-89,7% :jupi: sposob z rozpakowaniem plikow na pewno sie sprawdzi jak ktos ma szybki dysk - ja mam SATA zobaczymy...albo jak ktos ma cienki naped - ktory kiepsko czyta - np. LG 52X |
znalazłem coś, dzięki czemu można przyśpieszyć doom'a:
otóż w katalogu z grą xxxx\Doom 3\base\ mamy plik DoomConfig.cfg otwieramy go notepadem i znajdujemy linijkę : seta image_cacheMegs "xx" gdzie xx to jakaś liczba. w zależności od ilości posiadanego ramu wpisujemy tam co innego. koleś mając 512 Kingstonów gdy wpisał: 128 - przyspieszenie gry + 5-7fps non stop. 256 - +10-15 klatek więcej. 384 - niewielka różnica od 256 ale zwiększył się czas ładowania poziomu - jakieś 30-40 sekund dłużej. ustawiłem u siebie na 256 i gierka śmiga jak marzenie - wcześniej często klatkowała. po rozpakowaniu plików *.pk4 nie zauważyłem, żeby gierka szybciej się ładowała. natomiast folder z grą spuchł do prawie 4,5 gb. |
czy to myka pod linuxem tak jak ut 2004 i wlasciwie wiele innych??
pozdrawiam |
oki wyniki testow dooma :)
konfig: Athlon Thunderbird 1,2GB, 512@133ram, WinFast GF2Pro 64DDR gra NIEINSTALOWANA tylko skoiowana zgodnie z opisem jaki zamiescilem na stronie 10 tej dyskusji ustawienia: 640x480 LOW, wszystko wylaczone gra zajmuje 1,56GB timedemo demo1 puszczone - wynik 12,7FPS po rozpakowaniu i usunieciu plikow pk4 gra zajela ju 3,93GB, wynik owego timedemo 13,2FPS, czyli na granicy bledu pomiaru gra intensywnie doczytywala z dysku przy wszelkich wybuchach i to najbardziej wplynelo na wynik fps znam masochistow, ktorzy by grali majac takie osiagi (a nawet gorsze), ale ja masochista nie jestm wiec miejsce na dysku zwolnione, a gra poczeka na nowego kompa :) edit: moja konfiguracja nie miesci sei zupelnie w wymaganiach minimalnych, moze u was bedzie lepszy wzrost po rozpakowaniu pk4 |
Wielkie dzięki. Moja niewiedza wzięła się z tego że jeszcze nigdy nie ściągałem gier z netano i nie nagrywałem w ten sposób płytki.
|
Przecież masz tam wszystko napisane :blee: :|
To co ściagasz...To Archiwum typu Mutli-Span (spanned) ,czyli podzielone na części rozpakujesz przy pomocy Winrar 3.0 lub nowszy. Aby rozpakować te archiwa klikamy ppm na plik o najniższym numerze i wybieramy w menu podręcznym ..."Wypakuj...". Automatycznie rozpakuje się całe archiwum. Po rozpakowaniu powinniśmy otrzymać obraz CD przeważnie w formacie .iso lub .bin/.cue. Potem montujesz obraz do wirtuala i instalujesz grę ,lub wypalasz na płytki. |
rozpakowac! masz tam archiwum wieloczesciowe
musisz zaznaczyc pierwsza czesc, wybrac z menu kontekstowego opcje rozpakuj i winrar zajmie sie reszta (koleejne archiwa zostana dolaczone) plik sfv zawiera informacje urzywane przez winrara do skontrolowania czy archiwa sa poprawne po rozpakowaniu mozesz usunac wszystkie archiwa i sfv - zostanie Ci sam obraz |
To jest archiwum wilelocześciowe, w nim napewno jest plik bin+cue, który bezproblemu wypalisz Nerem :)
|
Cytat:
Dzięki ale nadal nie wiem jak to nagrać na płyte ??? Chyba coś jest ze mną nie tak :blee: :help: |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=10 .......................:) |
Cytat:
|
Tak sobie ściągam tego DOOM'a 3 i coś mnie zaciekawiło. Mianowicie w folderach do których ściąga się gra nie ma żadnych plików setup ani nawet autorun. Być może się nie znam ale wydaje mi się że powinny być :blee: . Każdy folder wygląda podobnie CD1, CD2, CD3. Są tylko archiwa RAR'a i pliki z rozszerzeniem .sfv
|
Mi zostało już tylko? 595MB i już jutro... będę grał!!!
Może ktoś sprawdzić, jak działa gra po rozpakowaniu archiwów? |
Mnie zostało już tylko 260 MB do ściągnięcia. Jeszcze dzisiaj mam nadzieję ją przetestuje ;p
|
Cytat:
|
Mily - zajrzyj do mojego postu na str 10 :> potem przeczytaj art linkowany przez Metalov :>
|
Dobra przyznam się: dopiero teraz przeczytałem wymagania i... WIELKIE OSRANE DUPSKO :> nie ruszy mi nie wiem nawet czy się zainstaluje :( ale kit... jedziemy dalej
|
Wczoraj gralem do 3 w nocy, wiec nie mialem juz sily zeby napisac o wrazeniach, ale do rzeczy.
Gra wyglada cudnie, te swiatla, ten kilmat - palce lizac :). Na moim sprzecie [patrz profil] gra dziala dosc plynnie [ponad 40 fps] na 1024x768 w High Detail, przy wylaczonych cieniach. Czasem przytnie przy wiekszej ilosci wrogow lub sporadycznie przy otwieraniu drzwi, ale jest to tylko chwilowy, malutki skok i po chwili juz wszystko wraca do normy. I tu wlasnie zauwazylem, ze przy wlaczonych cieniach gra zwalnia o duzo, zaczyna czesciej "lapac klatki". Proponuje wlaczyc sobie time demo i zobaczyc jak gra chodzi [po zakonczeniu time demo pokazane jest ile uzyskalismy fps] i dopasowac sobie opcje do najlepszej wydajnosci. Time demo uruchamiamy nastepujaco: Main menu -> alt+ctrl+~ -> [wpisujemy] timedemo demo1 -> wciskamy enter Gra jest dosyc ciemna, ale to takze mozna zmienic, jezeli komus sie nie podoba. Ja zmienilem: alt+ctrl+~ -> r_gamma 1.2 Gra wtedy w/g mnie jest o wiele przyjemniejsza, dalej jest mrocznie i strasznie ale troszke wiecej widac ;). Wszytko jest pieknie tylko szkoda ze ciala wrogow znikaja jezeli wladuje sie w nich troszke wiecej amunicji niz jest potrzebne na zabicie potwora. Jak dla mnie gra miodzio 9.5/10, bo rewolucjna nie jest, ale jest rewelacyjna ;). |
widze ze z ta gra jest mocno cos nie tak - zabezpieczenia zerowe (nwet serial jest niepotrzebny, instalke mozna samemu spreparowac, instalowac wogule nie trzeba)
a teraz jeszcze sie okazuje ze te losie nie pomyslaly nawet o opoznieniach wynikajacych z dekompresji? zaraz musze to sprawdzic :D |
Sorry ze nie edituje postu, ale to jest inna sprawa i BARDZO WAZNA!!!
Otoz przeszukiwalem internet w poszukiwaniu informacji o Doom-ie III, i oto co znalazlem na pewnym forum: http://boards.gamefaqs.com/gfaqs/gen...5503352&page=0 Sam nie moge uwierzyc, ale to chyba dziala!!! Jeszcze Doom III mi sie sciaga :-), ale sprawdze!!! Jak ktos juz ma Doom-a, to plz niech sproboje!!! |
Ciekawe, czy pogram na 1024x768 ( moze byc 1280x1024:-) ), Medium Details (High bym chciał...) i Advanced Options (oprocz AA) wlaczone. I czy bedzie plynnie.
|
Cytat:
pozdro ;) |
Ja to jestem ciekaw, jak mi Doom III pojdzie na Radeon-ie 9700 Pro, P4 2,67 Ghz i 512 MB RAM..., bo z Alpha nie bylo dobrze - 20-40 fps...
Aha. Czy te sterowniki (Catalyst 4.9) są stabilne? Nie wiem, czy nie bedzie gorzej... |
Cytat:
jedynym bólem u mnie jest chyba grafa. gram przy rozdziałce 800x600 - jest ok. jedynie, kiedy pojawi się dużo ruchomych obiektów, to troszkę klatkuje. ale poza tym jest ok. |
No na pewno warto.
|
moze sprobuj.
A jak tobie chodzi na tym radku? Jaki masz sprzecior? Ja mam 2,3 plyte 80%, 1 100% |
thx.
pytanko: jeżeli na moim radku 9000 pro gra chodzi, to warto instalować te catalisty? |
hehe, a ja jestem ciekaw ile MB bedzie zajmował RIP Dooma3 ?? moze sam zrobie :)
|
OKI
mam SUPER wiesci z placu boju z doomem3 :D wiec po kolei: gra sprawdza wersje systemu i nie instaluje sie na win2k3 co wiec robi dzial informatyki? wirtualny komp z win98 i jazda po zainstalowaniuprzekopiowal kolega pliki do progfiles win2k3 i gra dziala wobec tego pytanie co robi instalator otorz po porowanianiu plikow w folderze instalacji z plikami z .cab na plycie okazalo sie ze pliki sa IDENTYCZNE wiec: kopiujemu zawartosc plyt (katalogu setup z plikow cab na wszystkich plytach) na dysk zachowujac sciezki i zmieniami nazwe katalogu data na doom3 gra bedzie dzialac BEZ PODANIA SERIALA! sumujac dali d**py z zabezpieczeniami ciag dalszy wiesci: gra udalo sie uruchomic na GF2MX200 32MB i 256@133 ramu :D ale graniem tego nazwac nie mozna ;) edit: nie moge sie doczekac zeby sprawdzic jak pojdzie mi w domciu :) w przypadku koniecznosci wgrywania patchy/modow mam wyciagnietego rega ze zminami przy instalacji - plik zalaczam po zassaniu zmiencie tylko rozszrzenie z zip na reg! plik nie jestspakowany :) wyedytujecie tylko swoje sciezki polozenia plikow :) |
Juz o tym czytałem. Zainstalowałem dooma, powiem, że super giera. Tyle, że mam za mało ramu bo 256Mb DDR a min. to 384Mb i troche się tnie :nie:
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05. |