![]() |
Nie mam icq , ale GG.1130583
Tak naprawde to nie wim o co pytac, tak duzo opcji. |
pytaj o co chcesz, na icq teraz
|
dokladnie;))
i kurde nie wiem za bardzo o co chodzi:)) hehe |
Baaarrdzzzooooo dużżżo opccccjiiiii.........
:zeby: |
hej:)) Wlasnie zostal mi dostarczony ten odtwarzacz;)) ale nie wiem czy sie w tym polapie - duuuzo opcji:)) Kupilam tego co Ty Zbieg;))
SlimX iMP-400 Silver ide sie bawic nim;)))))))))) papapa;)) |
|
Kinja, jesli masz jakies pytania to na GG
|
Cytat:
:)) calkiem nizla :P |
Cytat:
wiesz - prawie sie zdecydowalam - opinie uzytkownikow tam czytalam i sa bardzo fajne;) |
Cytat:
|
SlimX ma 16.7 mm grubości
Przejdz sie do sklepu i zmierz inne: Philips, Sony Samsung, Thomson :-) -- Zeby zadzialalo musze nap malo i pozniej edytowac, sorki :-) |
Cytat:
Za 70euro ****** na własnosc - ehhh w tej unii to sie wszystko przekreca :) |
:))
|
dzwiek a nie DZIWKE :)
|
Witam a ja nie jestem wymagajac kumpel z niemiec kupil sobie takiego http://www.idealo.de/preisvergleich/...t/30418S2.html za 69Euro a ja od niego za 100zl hehe...szkoda tylko ze nie obluguje Tagow ale dla mnie wystarcza...dziwke na dobrym poziomie podbicie basow tez....jezeli chodzi o atyshock to jest 120/45....za taka cene to jestem bardzo zadowolony...
|
|
www.iriver.pl
www.iriver.com.pl 2 rozne sklepy! a z ktorego zamawiales? Moze ktos mi powie ktory model z tych bylby najlepszy za 700? Bo ja juz zglupialam:) duzo tego wszystkiego:)) tu jest drozszy http://www.iriver.pl/spec.php?prodname=imp350 a tu tanszy:) http://www.iriver.com.pl/produkty.html?produktID=8 |
za 230 zeta to na pewno jakiś złom a co jest do wszystkiego to jest do niczego ;-)
|
ja mialem trzy(jeden zostal)
mialem rio 700 32mb - padlo a tera mam samsunga cd-mp3 no ten za 499zł i dziala oki pamiec flash jest lepsza tylko ze jej malo a jak masz cd i nie masz pod reka kompa to se nie posluchasz na allegro widzialem kiedys cdmp3 discmana jakiejs tam firmy ale nie samsung ani pine ale za 230zł i jeszcze vcd odtwarzal mialem jeszcze pine ale on byl uszkodzony |
Używam od kilku miesięcy Creativa MuVo ze 128MB pamięci i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony z jego rozmiarów, małej wagi i wygody. Wszędzie się zmieści i łatwo przenieść do niego muzę (USB). Fakt nie jest to discman ale jest i tak spoko bo nie reaguje na żadne wstrząsy.
|
OK - thx;)
dzieki bardzo:)) |
DZIEKI THANATOS!
www.iriver.pl www.iriver.com.pl 2 rozne sklepy! Mam straszne problemy z łączem :-( Z baterii wewn gra jakies ok 10h, + bat zewn tyle samo co daje ok 20h :-) Przynajmniej moj egzemplarz jest superhiperextra, nie wiem jak inne :-) |
:))
Dzieki za odpowiedz;) Wiesz co? tak mnie kusisz ze chyba sie na niego skusze faktycznie;) z tym ze za miesiac bede miala cala sume;) Ale gdzie go dostac? W sklepie czy przez inet zamawiales? Bardzo wielkie dzieki za odpowiedz;)) |
Kolega Zbieg12 prosil mnie abym wkleil tu jego odpowiedz (problemy z laczem):
@Kinja-> SlimXa 400 mam od stycznia, CUDO NIESAMOWITE. Nie zacina empetrojek, antishock 5 minut (nawet jak wylacze trzeba sie nameczyc zeby przerwalo, przy mp3 nie da sie wylaczyc :) ). Dźwięk ZNAKOMITY, w komplecie (iMP400) słuchawki Senheiser MX300. Regulować i dostosować można w nim prawie WSZYSTKO, od czasu podświetlenia (w sek), kontrastu wyśw., przez fade-in przy każdej piesni, 3 rodzaje sortowania utw., wlasny equalizer, szybkosc przewijania utw i tekstu na wyświetlaczu, mozna WPISAC DO PLIKU TEKST PIOSENKI A PLAYER O WYSWIETLA!!!, coz jeszcze: czyta wszystko oprocz plyt 99min, czyli asf,wma,mp2,mp3,i pewnie niedlugo ogg, id3tagi wszystkie typy, i sam nie wiem co jeszcze. SlimX posiada tylko 3 minusy: 1. Nie wysyla SMSow 2. Nie odbiera SMSow 3. Radyjko nie ma RDSu That's NOT all, thanks :) |
Cytat:
|
Mialem SlimX iMP350. Naprawde porzadny sprzet. Cena tak wysoka bo o ile wiem ten sprzet nie jest sprzedawany w Europie chyba ze juz sie to zmienilo. Kiedy ja kupowalem w Stanach kosztowal 180$. Firma ta w USA jest dosc popularna u nas nie z przyczyn ktore podalem wyzej :)
|
fakt ze ladnie wyglada ale czy ktos go uzywa??
jak on sie sprawuje? Zbieg wiem:)) ale czy dlugo go masz??:)) Bo jak pamietam to Ty zalozyles tego posta i to nie bylo znow tak dawno;)) |
Cytat:
A cena faktycznie nie jest niska, ale tez nie tak strasznie wysoka. A co to w ogole za firma, bo pierwsze slysze, a wyglada na to, ze sprzet robi calkiem niezly ? |
ten iMP-400 i iMP-500 wygladają extra. Cena tez nie jest promocyjna ;(
@Zbieg12:Jak antishock w tym modelu? |
mam jeszcze miesiac do zastanowienia;))
|
A SlimX jest najlepszy, jak nie masz za dużo $$ to polecam iMP-350
www.iriver.pl www.iriver.com.pl Sam mam iMP-400, REWELACJA! Niczego nigdy w życiu mi nie zaciął, ilość funkcji POWALA, a radyjko także niczego sobie :-) |
Ja również polecam samsung ,najnowsze modele obsługują wma.
Ja sam mam model MCD-SF-75 odtwarz pliki o dowolnym bitrate o częst.48, 44.1, 32, 24, 22.05, 16kHz.odtwarza mp2 o bitrate do 384kbps.Obsługuje tagi v1 iv2 płyty multisesyjne oraz dowolną strukturę katalogów.Ma pilota z podświetlanym wyświetlaczem i radiem cyfrowym(raczej miernym)Jakość jak dla mnie super (S/N=90dB) kupiłem go w nowym yorku na china town za 110$ rok temu. Najlepszą jakość zapewniają pliki skompresowane fraunhoferem lame też jest dobry ale czasami coś w nich zapiszcy(bardzo rzadko ale jednak) |
ja zamowilem 100szt ;) :D:D:D
@na serio: Ale jak ktos chce kupic nagryware, chce miec discmana i do tego DVD to czemu nie???Cena szokujaca. Funkcje swietne! |
Ja tam polecam odtwarzacz mp3-cd Samsunga www.samsung.com.pl/produkty/sm60.php
Sam mam taki i jestem z niego naprawde zadowolony:) Cena: 499zl, wiec nie jest zbyt drogi. Super sprawa:) |
OKI:) zgadzam sie;)) hehe
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak sie Kinja zgodzi to robimy zrzute w 4 i mamy to za 400PLN Rok ma 12 miesiecy czyli kazdy bedzie miał to na 3 miechy :) |
no dobra, spojzalem :) Nie jest w sumie tak zle, jak na te mozliwosci i prawdopodobnie jakosc wykonania. To nawet kurcze DVD odczytuje. Dobrze, ze nie nagrywa, bo to juz by byla lekka przesada :)
|
jasne, ze kupujemy... ale az sie boje na te cene spojzec :)
|
Witam !
To jak Kasprzak kupujemy nie ! :) ^_^ |
Zobaczcie to nagrywara,discman(mp3) Soniacza, ale ekstra!! Cena tez dobra na maxa!
http://sklep.komputronik.pl/pliki/c/...pdap20u/sb.jpg opis: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5678 |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Hehe swojego czasu przez modem ciagnałem bez zadnych DownloadMeandzerów DirectX / 10Mb / wszystkie DEtonatory ... i TePsa odpalala rachunki po 450PLN :) co miesiac :) Kinja - polecam spacer do EuroRTV tam wg aktualnej gazety reklamowej jest wymieniony przezemnie model za 599PLN :) |
a ja wlasnie jestem polaczony przez modem i nawet sciagnalem ta pelnowymiarowa fotke :)
A zeby bylo smieszniej to kurcze mam jeszcze do zuzycia 11 godzin ryczaltu, a dzisiaj jest ostatni dzien miesiaca. Tak to jest, jak sie testuje stale lacze radiowe, a jednoczesnie ma do zuzycia 45 godzin ryczaltu w tepsie ;) |
Ilość załączników: 1
Ok wersja dla modemowców 700x700 pix w załaczniku :)
Jak ktos chce liczyc pixele na wyswietlaczu to polecam te ze strony Philipsa fotka ma 1.5MB i 3000x3000 pixeli :) |
Cytat:
Ja lubie jak sa takie zdiecia - mozna kazdy szczególik oblookac :) |
Kurde, ale z tym zdjeciem tego Philipsa w duzej rozdzielczosci to troszke przesadzili... No chyba, ze ktos chce koniecznie zobaczyc, z ilu kratek sklada sie kazda literka na wyswietlaczu (albo policzyc rozdzielczosc) :)
|
Prawda, o tym nie pomyslalem :) Niestety Discman, ktorego kupilem, byl chyba jednym z ostatnich sprzedawanych jeszcze bez pilota. Szkoda, bo to naprawde praktyczna sprawa. Nawet chcialem go dokupic, ale jak sie dowiedzialem, ile by mnie to kosztowalo, to zrezygnowalem. Doplacilbym troche i mialbym nowego Discmana (a wtedy kosztowaly 800 - 900zl) :)
|
Witam !
Racja - ale od czego jest pilot :) |
Rzeczywiscie wyglada calkiem niezle :) W sumie to wcale nie upieralbym sie tak przy Sony. Jak juz napisalem, zdecydowalem sie na zakup urzadzenia akurat tej firmy wlasciwie tylko ze wzgledu na radio. Jakosc dzwieku we wszystkich trzech byla porownywalna, a wlasciwie identyczna, bo mam naprawde doskonaly sluch, a nie slyszalem praktycznie zadnej roznicy.
Zwrocilem jeszcze tylko teraz uwage na jedna rzecz. Wiekszosc tego typu urzadzen ma wszystkie przyciski umieszczone z gory, jedynie w Sony sa one jakby z "przodu". Nie zwrocilem na to najmniejszej uwagi kupujac Discmana, ale potem okazalo sie, ze to jedna z najwiekszych zalet tego urzadzenia. W wiekszosci wypadkow, kiedy sluchac Discmana, stoi on w jakiejs odleglosci ode mnie tak, ze aby wybrac jakies funkcje przyciskami umieszczonymi z gory musialbym po niego siegac, brac do reki i dopiero wtedy je przycisnac. Teraz nie musze tego robic i byc moze jest to jedynie kwestia przyzwyczajenia, ale takie ich rozmieszczenie, jak to robi Sony (chociaz tez nie zawsze) wydaje mi sie o wiele wygodniejsze i praktyczniejsze :) |
Faktycznie fajny:) Jak juz pisalam mam 700 zl na ten sprzeta a mp3 na linku Twoim Laserku kosztuje 699 wiec wyrobila bym sie w tej cenie;)
Jak mowisz to chyba dobrze by bylo isc i sprawdzic jak odtwarza moje nagrania. Nie mam zamiaru co chwila zmieniac sprzetu wiec zalezy mi na jakosci. Dzieki za pomoc!! |
Witam !
Kurde ale szybko sie ta dyskusja potoczyła zanim poszedłem po prospekt z EURO RTV to juz zdazyliscie sie dokopac do tego co wylookalem :) Kinja - przejdz sie do Media Markt - jesli masz taka mozliwosc - i tam oblookaj sprawe - lubie MM za to ze wiekszosc rzeczy moge wziasc w łape i zobaczyc czy mi lezy ... mozesz wziasc ze soba jakas nagrana przez siebie CD / jedna audio a druga z MP3 / i oblookac co i jak - nikt nie bedzie ic patrzył na rece a jakby co to mozesz sie zapytac ktoregos z czerwonych :) Mi osobiscie sie podoba PHILIPS Expanium ale wersja potrafiaca obslugiwac plyty 8 i 12cm bo jest jeszcze mniejsza wersja do 8cm CD :) Kinja takiego sprzetu nie kupuje sie co roku - no chyba ze idziesz za nowosciami :) ale ja sugeruje Ci dozbierac i kupic tego PHILIPSA - ostatecznie musisz sama podiac decyzje - najlepiej zrób jak ja - wybiez pare modeli zaslon cene, postaw sobie załozenia jakie cechy beda Tobie przydatne i wybierz .... http://www.consumer.philips.com/glob...tId=EXP511_00C |
No chyba tak zrobie - jeszcze sobie w sieci popatrze :)
|
Widze w koncu (bo chwilke mi to zajelo :)), czym roznia sie te dwa modele. Wyglada na to, ze jedyna roznica jest to, ze ten drozszy (699zl) posiada radio. To, czy jest Ci to potrzebne, to juz Twoja decyzja. Wiem, ze ja zdecydowalem sie na Discmana Sony wlasnie dlatego, ze zaden inny (wybieralem jeszcze z Panasonica i Philipsa) go nie mial. Inna sprawa, ze tego raczej sie czesto (mowie na swoim przykladzie) nie uzywa. Kilka razy mi sie przydalo, ale w sumie gdybym go nie mial, nie odczuwalbym szczegolnie jego braku. 200 zlotych wiecej raczej bym za nie nie dal.
|
no dokladnie :) 499zl. Mysle, ze to calkiem dobre urzadzenie: http://www.sonystyle.pl/main/shop/ca...oductId=200312
Moglabys sie jeszcze wybrac do jakiegos wiekszego sklepu ze sprzetem (np EuroAGD, MediaMarkt i inne) i sprawdzic, jak to dziala. Chodzi mi glownie o jakosc dzwieku bo to w sumie najwazniejsze. No, w przypadku odtwarzacza MP3 dosc istotny jest jeszcze wyswietlacz, funkcje katalogowania (i odczytywania katalogow) oraz wyszukiwania utworow i ewentualnie sluchawki (czy z pilotem, jakiej jakosci itp). Wazne jest tez to, ile mozna go uzywac bez wymiany baterii, ale pod tym wzgledem ten wyglada w porzadku. Sprawdz jedynie jakosc dzwieku, a jesli ta Cie zadowoli, to polecam ten model :) |
No na ten http://www.sony.com.pl/main/shop/cat...oductId=200312 to i ja zwrocilam uwage, fajny nawet ale kolory ma fajne;)) haha
|
Znalezc znalazlem, ale cos mi sie ta ich oferta wydaje troche skromna... No nic, w kazdym razie tu jest link do tego rodzaju urzadzen: http://www.sony.com.pl/main/shop/cat...yId=cat1320007
a to jest chyba to, ktore widzialem w tej reklamowce: http://www.sony.com.pl/main/shop/cat...oductId=200312 Jeszcze zobacze, czy uda mi sie znalezc jakies ceny... |
:) no wlasnie o Sony:)
|
Jesli mowisz o Sony to musze sie zogdzic :) Wlasnie probuje cos tam znalezc, ale idzie mi raczej marnie :(
|
Oke - zaraz pojde na ich strone - tyle ze na tej stornie jest zawsze pomieszane wszystko :))
|
Przejzyj rowniez oferte Sony. Wlasnie wczoraj przegladajac rozne reklamowki (chyba je juz niestety wyrzucilem, ale zaraz jeszcze sprawdze :) widzialem odtwarzac CDR/CDRW/MP3 Sony i sprawial wrazenie calkiem niezlego urzadzenia (a cena 499zl). A ze sam mam od trzech lat Discmana Sony i sprawuje sie naprawde swietnie, to raczej nie spodziewalbym sie zadnego bubla, a raczej tez nie urzadzenia z nizszej polki. Mysle, ze w granicach do 700 zlotych na pewno znajdziesz cos odpowiedniego.
|
Oki, jesli znajdziesz cos fajnego to daj znac, ja tez sobie patrze ale kurka tyle tego ze nie mam pojecia o co w tym chodzi:))
Za duzo - powinny byc 3 dobry, sredni i kiepski:)) i jush:)) |
Cytat:
dopisane: i znalazlem Philips mnie zszkokowal! Seria Expanium jest imponujaca i wlasnie ok. 700 zl. Na bank cos dla siebie dobierzesz. just click Polecam jeszcez zajzec na Sony, Thomson... |
szczerze to mam okolo 700 zeta na to:(
nie wiecej:)) |
Równiez polecam Discmana. Przychylam sie do tego co napisal murt i dodam jeszcze ze mozesz takze odtwarzac RW, baterie mysle starczaja na dluzej niz w takich z kartami pamieci bo lepsze discmany maja juz dluzszy czas zapamietywania kawalka i tylko sporadycznie kreca plyta.
Sam jestem szczesliwym posiadaczem Discmana Sony ktorego zreszta wygralem w konkursie znanej firmy tytoniowej :) (a jednak warto palic ;) ). Jak sie dowiedzialem ile kosztuje ten discman to padlem (1399 zl.:) ). To na prawde full wypas. Nie namawiam Cie do kupna rowniez podobnego cuda ale nie kupuj czasem najtanszych badziew z hipermarketow. Przemysl zakup i dobierz cos dla siebie. Daj znac co masz na oku ;):3msie: |
dzieki:)) tez tak myslalam:) ale najlepszym rozwiazaniem byloby jakies polaczenie tych 2:))
|
Cytat:
Jak cos jeszcze wymysle to dopisze ;) |
Hej:) Dawny post ale po co zaczynac nowy:) Chcialam sie zapytac co lepiej kupic, czy discmana z mp3 czy jakis odtwarzacz na pamiec?
I dlaczego wlasnie tak?:)) |
Widzialem nie tak dawno (z miesiac temu) jeden odtwarzac MP3 w Selgrosie (Wroclawskim). Nie zwrocilbym na niego uwagi, gdyby nie cena - 200 zlotych (kilka zlotych ponad)!. Najpierw stwierdzilem, ze to pewnie zlom jakich malo, ale jak zaczalem sie przygladac to coraz bardziej mi sie podobal. Naprawde ladny z wygladu, chyba 48s antyshocka, funkcje katalogowania i wyszukiwania, calkiem przyzwoity wyswietlacz, funkcja bodbicia basow, kilka rodzajow odtwarzania (jazz, disco, pop, itp.), oczywiscie losowe odtwarzanie utworow, powtarzanie itd. Naprawde jesli chodzi o funkcje i wyglad zewnetrzny to wygladal swietnie. Nie mialem jednak przy sobie zadnej plytki audio (nie mowiac juz nawet o MP3) wiec nie moglem sprawdzic, jak sie sprawuje w praktyce. Gdybym planowal kupno takiego urzadzenia, to pewnie bym tam jeszcze raz pojechal, tym razem juz z odpowiednim wyposazeniem, jednak potraktowalem to raczej jako ciekawostke. Chociaz musze przyznac, ze cena byla naprawde rewelacyjna (i wyglada naprawde byl ciekawy).
Niestety nie pamietam firmy i modelu :(, ale niewykluczone, ze jeszcze je tam maja, bo z tego, co mi mowili, to nie byla jednorazowa promocja. |
920PLN na www.slimx.of.pl
|
Cytat:
|
Decyzja zapadła: kupiłem SlimX 400!
REWELACJA!!! |
SlimX jest super, lepszego playera i z takimi opcjami nie znajdziesz. Napewno sie nie zawiedziesz - a jak mozesz poszukaj znajomych z USA Mam model 350 kupilem za 150$ pol roku temu, bo ceny w polsce sa przegiete ??? kosztuje kolo 1 tysiaca, kiedy normalnie kosztuje 600 zl (i tyle tez wtedy za niego dalem). Model 400 tez jest bardzo fajny.. polecam tez odtwarzacz tej samej firmy IFP-180 z pamiecia, w tym roku ma wyjsc model z 512 MB podlaczany przez USB, z dyktafonem i radiem.. a wielkosci bryloczka od kluczy. hymm.. przyda sie na zajecia do szkoly :)
|
Myślę że w przeciągu miesiąca, może dwóch coś wybiorę.
|
zbieg i jak kupiles juz daj znac bo tez jestem napalony na mp3playerka
|
Cytat:
|
Re: Discmany MP3
Cytat:
Odczyt CD-RW, Odczyt TAGów z MP3 Pilot do obsługi discmana (praktycznie wszytkei funkcje) Obsługa multisesyjnych CD Autoshock 120 dla mp3 Troche ma może słabe podbicie basów ale to raczej by kazdy przeżył. Jak kupowałem discmana mp3 to przeszukałem wszytkie oferty. Także przeglądałem testy na http://mp3.wp.pl/p/sprzet/lista/mp3cd.html Ten discman jest był jeszcze dosyć tani: zapłaciłem za niego 420zł |
Cóż... co prawda, to prawda... :buu: :'(
|
Ten SlimX to niezłe cudo. Już się napaliłem na iMP400.
Tylko jeszcze muszę to mocno przemyśleć bo kosztuje kupę forsy. www.slimx.of.pl |
czołem,
z Firmware do mojego Rio Volt MP3 cdplayerka to jest tak jak pisze kolega powyżej; skopiowałem plik ze strony producenta, wypaliłem z nim płyte, wrzuciłem do playera i po 2 minutach juz mogłem zobaczyc pare nowych funkcji. Nigdy sie niespotkałem z problemem z piosenkami o wyzszych bitrate. Prawie zawsze nagrywam 320 i sie nawet nie wacha z odgrywaniem, odgrywa tez .wav i odczytuje listy piosenek z Winampa .m3u czyli można sobie wszystko ułożyć i tylko przełożyć na płytke. To tylko takie moje spostrzeżenie... shuma02 |
Cytat:
Pewnie FIRMWARE w takim sprzecie zmienia sie tak samo jak w duplikatorach płyt cd tzn nagrywa sie BIOS i moze jakis progs flashujący na cd i uruchamia sie procedure... Nie wiem tak mi sie wydaje |
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślałem nad czymś tanim ale renomowanej firmy (bardziej niż First w Tesco czy eBench w Lidlu).
Na przykład Samsung Yepp 55 albo 60. Kosztuje mniej niż Sony, Aiwa, Panasonic, Philips. Wszystkie te lepsze markowe zaczynają się od 599PLN. |
moze te odtwarzacze nie obsluguja jakis tam kodekow? jednak na kompie masz wszystko w kupie a jak nie masz to sobie dograsz, a na takim playerze?
firmware zmienic jedynie....... nie wiem, takie jest moje zdanie.... jednak co komp to komp. jak do tego dodasz jeszzce dobry sprzet grajacy to masz prawie dyskoteke :D |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Cytat:
to jest tak, z eim wiekszy masz bitrate to tym mniej masz antishocka. pryklad: dla 128kbps masz 100 sekund, a dla 320 masz juz tylko 20 sekund. wiec plyty beda odtwarzane z przerwami ............ ale na pewno to odtworzysz....... na moim thomsonie pisze nie nie moge pzrekraczac 280 iles tam..... a ja spokojnei puszczam 320...... tylko wtedy czasem pzreskakuje podzcas drogi, bo jak go postawisz na stole, to na pewno nic sie nie stanie........ |
Cytat:
ja mam takiego discmena, tani to fakt, firma mercury... ale w srodku bebechy philipsa, plyty audio graja bardzo dobrze, ale mp3 szkoda gadac te z VBR to zapomnij wogole ze beda wogole dobrze grac, te zrobione na xingu piszcza w tle, jedynie te na 128 kbps z LAME graja przyzwoicie, w tle zdazy sie jakis strzal, plum i inne podobne dziwne dzwieki, sa osoby co tego nie slysza! Ogolnie dzwiek jest jakis chory po odsluchaniu mp3, czuje jakis niepokoj przy odsluchu, wole kompa z winampem, niektore odtwarzacze maja mozliwosc zmiane firmware... moze tymi nalezy sie interesowac ja odradzam kupno czegos podobnego... lepiej juz mp3 player ale tylko do tego przystosowany, bez obslugi CD pozdrawiam:) |
Ja nie mam zadnego, ale zauwazylem ze w ofertach jest podana takze kompatybilonsc z bitrate, nie wiem czy to prawda, ale z tego co widze to duzo odtwarzaczy nie odtwarza mp3 z bitrate powyzej 192kb, moze na to trzeba tez zwrocic uwage, ale nie wiem czy to prawda
|
ja użyrwam NAPA DAV 316 i jestem zadowolony. Dużym mankamentem jest brak wyświetlacza na pilocie, ale pozatym sprzecik jest ok.
|
Witam !
Zbieg12 - a patrzyłeś na tego PHILIPSA EXPANIUM - jest nawet nawet. |
ja mam tez PINE SM300T jestem zadowolony, dalem za niego 299zl i jakiejs ogromnej rewelacji nie mozna bylo sie spodziewac. Mi odpowiada chociaz ten antywstrząs! Pewnie Zbieg12 bedziesz chcial podlaczyc go do jakiegos wzmacniacza to bedziesz musial kupic takiego z LINE-OUT!
pozdro;) |
Cytat:
|
A ja mam Thomson lyra. szczerze to takie cos to jets fajny bajer, ale......
nie wiem czy mam felerny egzemplarz, czy taki jets ten moj model, ale zjada zdecydowanie za duzo energii. na akumulatorkach 600 mAh sztuk 4 na mp3 zagra jakies 3 godziny na audio jest lepiej. troche lepiej gra na normalnych paluszkach. jedno co mi sie w nim podoba to to ze ma duzy bufor (100 sek) i duzy wyswietlacz na ktorym widac tytuly. |
czolem,
ja mam MP3 cdplayera firmy Rio, a nazywa sie to dokladniej Rio Volt. Uzywam juz od dwoch lat i sie zepsuc niechce, bo gdyby sie zepsul to bym sobie kupil o dwa modele nowszy, tez firmy Rio, ale z wbudowanym radiem. Na dwoch w pelni naladowanych paluszkach potrafie w szkole pomiedzy klasami czy w wolnej chwili przed komputerem tydzien sobie sluchac. Non stop to chyba 12 godzin chodzi na jednym secie bateri, sam niemialem okazji tak go wyprubowac. W plecaku po miescie jeszcze ani razu mi nieprzeskoczyl, w samochodzie tez nic. Ostatnio zaczolem nagrywac na kompakty 800mb, czyli overburning. Odgrywa wszystko bez problemu. CD player przychodzi z pilotem na kabelku, co przynajmniej mi ulatwia zycie, i majac CDplayer w plecaku i chcac zmienic piosenke nie trzeba sciagac plecaka w zatloczonym tramwaju, a na 800mb kompakcie zawsze sie zdarzy cos co chcialo by sie ominac. CDplayer ma wiele funkjci odgrywania piosenek (raz po raz, czy tez biega po kompakcie i wybiera bez kolejnosci, i wiele innych), ma tez wbudowany equilizer gdzie mozna sobie podkrecic basy czy ostrosc, sa tez do wyboru Rock, Classic, etc. Podsumowujac moj wpis, Rio Volt MP3 CDplayer sluzy mi juz od dlugiego czasu i jeszcze sie niezawiodlem (odpukac). Za okazjonalne bledy przepraszam. shuma02 |
iRiver SlimX, bardzo fajna rzecz, AFAIK. A obiecany jest firmware z obsługą OGG Vorbis :)
Poza tym... NIEKTÓRE modele Philipsa odtwarzają AAC :) Szczegóły można znaleźć na Hydrogen Audio ;) Jedna zasada : trzeba poszukać czegoś, co ma albo mały bufor, albo pozawala się przełączyć na mały bufor. Bo bufor czterokrotnie większy uzyskuje się przez kompresję (!) odtwarzanego dźwięku ADPCM'em. Chore, ale tak jest. Jak coś ma 40 sekund bufora, to w rzeczywistości ma miejsce na 10 przy normalnym dźwięku. |
Moj 7 letni syn ma Samsunga CD Yepp. Skoro jemu nie sprawia klopotow , to Tobie rowniez. A tak na powaznie. Od roku dziala bez zarzutu. Ma takiego smiesznego pilota na kablu od sluchawek, tak ze mozna sobie diskmena schowac np. do plecaka.
|
Re: Discmany MP3
Cytat:
|
Discmany MP3
Witam
Niedługo będę potrzebował przenośne urządzenie do odtwarzania płyt kompaktowych z muzyką w formacie MP3. Czy ktoś z was używa takich urządzeń i mógłby wydać opinię jak to się sprawuje, który warto kupić etc. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:44. |