![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Discmany MP3
Witam
Niedługo będę potrzebował przenośne urządzenie do odtwarzania płyt kompaktowych z muzyką w formacie MP3. Czy ktoś z was używa takich urządzeń i mógłby wydać opinię jak to się sprawuje, który warto kupić etc. Pozdrawiam
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Re: Discmany MP3
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Moj 7 letni syn ma Samsunga CD Yepp. Skoro jemu nie sprawia klopotow , to Tobie rowniez. A tak na powaznie. Od roku dziala bez zarzutu. Ma takiego smiesznego pilota na kablu od sluchawek, tak ze mozna sobie diskmena schowac np. do plecaka.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
iRiver SlimX, bardzo fajna rzecz, AFAIK. A obiecany jest firmware z obsługą OGG Vorbis
![]() Poza tym... NIEKTÓRE modele Philipsa odtwarzają AAC Szczegóły można znaleźć na Hydrogen Audio ![]() Jedna zasada : trzeba poszukać czegoś, co ma albo mały bufor, albo pozawala się przełączyć na mały bufor. Bo bufor czterokrotnie większy uzyskuje się przez kompresję (!) odtwarzanego dźwięku ADPCM'em. Chore, ale tak jest. Jak coś ma 40 sekund bufora, to w rzeczywistości ma miejsce na 10 przy normalnym dźwięku. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
czolem,
ja mam MP3 cdplayera firmy Rio, a nazywa sie to dokladniej Rio Volt. Uzywam juz od dwoch lat i sie zepsuc niechce, bo gdyby sie zepsul to bym sobie kupil o dwa modele nowszy, tez firmy Rio, ale z wbudowanym radiem. Na dwoch w pelni naladowanych paluszkach potrafie w szkole pomiedzy klasami czy w wolnej chwili przed komputerem tydzien sobie sluchac. Non stop to chyba 12 godzin chodzi na jednym secie bateri, sam niemialem okazji tak go wyprubowac. W plecaku po miescie jeszcze ani razu mi nieprzeskoczyl, w samochodzie tez nic. Ostatnio zaczolem nagrywac na kompakty 800mb, czyli overburning. Odgrywa wszystko bez problemu. CD player przychodzi z pilotem na kabelku, co przynajmniej mi ulatwia zycie, i majac CDplayer w plecaku i chcac zmienic piosenke nie trzeba sciagac plecaka w zatloczonym tramwaju, a na 800mb kompakcie zawsze sie zdarzy cos co chcialo by sie ominac. CDplayer ma wiele funkjci odgrywania piosenek (raz po raz, czy tez biega po kompakcie i wybiera bez kolejnosci, i wiele innych), ma tez wbudowany equilizer gdzie mozna sobie podkrecic basy czy ostrosc, sa tez do wyboru Rock, Classic, etc. Podsumowujac moj wpis, Rio Volt MP3 CDplayer sluzy mi juz od dlugiego czasu i jeszcze sie niezawiodlem (odpukac). Za okazjonalne bledy przepraszam. shuma02 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
A ja mam Thomson lyra. szczerze to takie cos to jets fajny bajer, ale......
nie wiem czy mam felerny egzemplarz, czy taki jets ten moj model, ale zjada zdecydowanie za duzo energii. na akumulatorkach 600 mAh sztuk 4 na mp3 zagra jakies 3 godziny na audio jest lepiej. troche lepiej gra na normalnych paluszkach. jedno co mi sie w nim podoba to to ze ma duzy bufor (100 sek) i duzy wyswietlacz na ktorym widac tytuly. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja mam tez PINE SM300T jestem zadowolony, dalem za niego 299zl i jakiejs ogromnej rewelacji nie mozna bylo sie spodziewac. Mi odpowiada chociaz ten antywstrząs! Pewnie Zbieg12 bedziesz chcial podlaczyc go do jakiegos wzmacniacza to bedziesz musial kupic takiego z LINE-OUT!
pozdro
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Zbieg12 - a patrzyłeś na tego PHILIPSA EXPANIUM - jest nawet nawet. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja użyrwam NAPA DAV 316 i jestem zadowolony. Dużym mankamentem jest brak wyświetlacza na pilocie, ale pozatym sprzecik jest ok.
|
|
|
#11 |
|
Gość
|
Ja nie mam zadnego, ale zauwazylem ze w ofertach jest podana takze kompatybilonsc z bitrate, nie wiem czy to prawda, ale z tego co widze to duzo odtwarzaczy nie odtwarza mp3 z bitrate powyzej 192kb, moze na to trzeba tez zwrocic uwage, ale nie wiem czy to prawda
|
|
|
|
#12 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ja mam takiego discmena, tani to fakt, firma mercury... ale w srodku bebechy philipsa, plyty audio graja bardzo dobrze, ale mp3 szkoda gadac te z VBR to zapomnij wogole ze beda wogole dobrze grac, te zrobione na xingu piszcza w tle, jedynie te na 128 kbps z LAME graja przyzwoicie, w tle zdazy sie jakis strzal, plum i inne podobne dziwne dzwieki, sa osoby co tego nie slysza! Ogolnie dzwiek jest jakis chory po odsluchaniu mp3, czuje jakis niepokoj przy odsluchu, wole kompa z winampem, niektore odtwarzacze maja mozliwosc zmiane firmware... moze tymi nalezy sie interesowac ja odradzam kupno czegos podobnego... lepiej juz mp3 player ale tylko do tego przystosowany, bez obslugi CD pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
to jest tak, z eim wiekszy masz bitrate to tym mniej masz antishocka. pryklad: dla 128kbps masz 100 sekund, a dla 320 masz juz tylko 20 sekund. wiec plyty beda odtwarzane z przerwami ............ ale na pewno to odtworzysz....... na moim thomsonie pisze nie nie moge pzrekraczac 280 iles tam..... a ja spokojnei puszczam 320...... tylko wtedy czasem pzreskakuje podzcas drogi, bo jak go postawisz na stole, to na pewno nic sie nie stanie........ |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
![]() |
moze te odtwarzacze nie obsluguja jakis tam kodekow? jednak na kompie masz wszystko w kupie a jak nie masz to sobie dograsz, a na takim playerze?
firmware zmienic jedynie....... nie wiem, takie jest moje zdanie.... jednak co komp to komp. jak do tego dodasz jeszzce dobry sprzet grajacy to masz prawie dyskoteke
|
|
|
|
![]() |
|
|