![]() |
owszem - i nawet sie jej przygladalem - ale stwierdzilem - fanatyzm to nie ja... i kupilem sobie rower :), sluchawki do discmana i zgrzewke steffla... (tak, rower jest szajsowaty - ale w sumie po gorach nie jezdze...)
pawelblue - poczekaj na dvdr... f1 nie jest duzo lepsza od np. liteona - poza magia nazwy i dobra reklama oferuje pare bledow (brak obslugi c2, brak narzedzia typu wses, kontrowersyjny amqr (sa testy odsluchowe stawiajace te technologie w marnym swietle)) - kupujac teraz f1 przeplacisz a w sumie nic poza 'feelem' nie zyskasz dvdr i tak ci bedzie kiedys potrzebny, plyty caly czas tanieja - a zapewniam ze to wygoda... |
tak swwoja droga to widzialem jeszcze jedna Yamahe F1
w media markt w Wawie na Gorczewskiej - kosztowala chyba 649 wersja box:) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Odpowiedzieć mozna tylko w ten sposób: czy warto mieć F1, czy jest to nagrywarka dużo lepsza od innych? F1 jest co najmniej OK, a model zewnętrzny jest bardzo ładnie i solidnie wykonany (nie mam, ale widziałem). Wziąłbym F1 ;) |
To jeszcze ja spytam:
Mam mozliwosc zakupu Yamahy F1 pod USB 2.0 za ok 700. Myslicie ze lepiej wejsc w ten interes czy w wakacje jak troche sprzet potanieje kupic nagrywarke DVD (wtedy to pewnie wewnetrzna i pewnie ten model LG) |
a JA MAM Lg-GCE8520b i jest COOL . Narazie zadnego probleu nie mialem i nawte udalo mi sie wypalic plytki 870MB wiec gra i tanczy.Overburning i Mt.rainer bez problemu wiec polecam !
|
LG GCE8520B i wszystko.
___________________________ Intel Pentium III 633E Mhz, 128 Ramu, k graf intel i82810 32 MB(zintegrowana), k dźw AC 97 (zintegr), pł gł procomp i810, CD-Rom 50x, LG GCE8400B, Maxtor 40 GB i Windows 98 se |
W sumie to co napisalem wzesniej moglo sie wydac dwuznaczne, wiec wyszlo jak wyszlo :)
|
Cytat:
I taka postawa właśnie mi się podoba, o niej właśnie pisałem.:) |
o aspi do usb nie mam pojecia - nie mam takiego czegos...
klub zakupowy? moze z plytami przejdzie - ale dvdr bedzie szlo po przetargu... :( ps. jak tam plytki? ile do wziecia? |
Cytat:
sorry za głupie pytanie, ale nie jestem pewien Cytat:
to może zrobić jesienią 'warszawski klub zakupowy'? kupimy w hurtowni kilka sztuk, to dobrą cenę wytargujemy. |
Cytat:
Napisalem, ze przemilcze (czyli nie wypowidzialem sie ;p ), poniewaz sam takowej nie posiadam ani nie posiadalem, a to co wiem o nagrywarkach LG wynioslem tylko z forum. |
ja polece LG gce8520b ... nowy firmware i smigasz ...
do litkow nic nie mam bo nie uzywałem :) |
na usb 2.0 mam tylko hdd (40gb seagate) - dziala MIODZIO... wiec nagrywarka tez powinna - inna sprawa ze usb20 to jeszcze droga zabawka
sam zakupie dvd usb20 jak zejdzie ponizej 1.4tys - czyli za jakies 3 miesiace - akurat po wakacjach bede mial troche zarobionych pieniedzy - do tego czasu plyty CDR zdrozeja na tyle ze bedzie sie oplacalo kupowac dvdr... |
Cytat:
obie kosztują ponad 1000 pln i jeszcze kontroler potrzebny a skoro juz jesteśmy przy interfejsach i kolenym temacie xx vs. xx: czy ktoś ma nagrywarkę zewnętrzną USB 2.0 lub FireWire? jak sprawuje się przy nagrywaniu spod win oraz linux? (testy na cdrinfo czytałem) sam przyglądam się spawarkom DVD zewnętrznym, moze kupię jak coś dobrego i niedrogiego wyjdzie (i przede wszystkim jak zdecydowanie zacznie opłacać się zakup płyt DVD) |
Cytat:
Ja zacząłem nagrywanie od LG 4x4x24x (kosztowała jakieś 900 zł!), i było trochę kłopotów, ale wtedy z większością nagrywarek były kłopoty (częste opróżnienia bufora, kłopoty z PIO/DMA, powiadamianiem o włożeniu płyty, itd.). Bardzo pomogła wymiana płyty głównej na nowszą ze znacznie sprawniejszym kontrolerem IDE - problemy skończyły się. Potem było LG 32x, podkręcone do 40x, i jest to nagrywarka, która zawiodła mnie pod jednym względem: trudno znaleźć płyty, na których faktycznie potrafi nagrywać ze swoją maksymalną prędkością. Na większości nośników rozpędza się, a potem zmniejsza prędkość do 24x, 20x, nawet 16x. Postanowiłem kupić coś lepszego, i nie mogąc się zdecydować pomiędzy LG a Lite-On'em kupiłem w końcu oba: Litka 48246S (obecnie @52) i jakiś czas potem combo LG 4480B - i nie żałuję ani jednego, ani drugiego zakupu. Każde jest dobre w swoich ramach. Wydaje mi się, że jak się coś poleca, to wypada to uzasadnić. Jak się coś gani - tym bardziej. |
Ja w pracy używam LG 8x4x32 (2,5 roku) i LG 24/10/40 (1,5 roku) i złego słowa nie powiem :)
Mam także CD-ROM LG 40x i chodzi prawie 3 lata bez problemów :) |
ja mam lg 32x... juz dosc dlugo - i jestem bardzo zadowolony - nie polecam bo teraz juz takiej nie dostaniesz :)
|
Cytat:
Jakie dokładnie nagrywarki masz na myśli? Mówiąc o scsi? |
@Ciapek, mi LG przestało podobać się, bo pożyczyłem swoje koleżance i nie chce oddać.
Polecam nagrywarki scsi, mało kto zechce pożyczyć je. |
Zastanawiam, się czy któryś z Panów ma, albo posiadał dłużej nagrywarke LG, głównie zwracam się do Krzycha83, który napisał, że przemilczy LG.
Chciałem powiedzieć, że pisząc odpowiedzi na tego typu posty, polecam LG (po sobie to wiem :) ), ale również polecam Litka, ale tylko z tego względu, że wiem, że te palarki są polecane na forum z wielu względów. Nie wypowiadam się na tematy, o których nie mam pojęcia, a wiem, że wiele osób pisze pierdoły na firme LG, choć wogóle nie miało z nią do czynienia albo widziało tylko u kumpla, który sam sobie schrazanił sprzęt. Wkurza już mnie troche ten stereotyp!:cisza: :3msie: |
litek i no problemo ;)
|
LITE-ON LTR-48246S - najmniej z nim problemów :) :D ^_^
lub LITE-ON LTR-52246S - prawie to samo ;) |
biez litka 48246s - przerobisz go sobie na 52246s... :)
taka 48 kosztuje kolo 180 zeta |
Szajsung - zdecydowanie nie ;)
LG - przemilcze :D LiteOn - najodpowiedniejsza opcja :) |
Ja mam LG, więc Go polece, bratni model 48X! :spoko: Inni myśle użytkownicy 52X też spokojnie polecą ten model.
Wiem, że LiteOn 52X też nie jest zły. Na żadnej się nie zawiedziesz.:3msie: |
ja mam lite ona wiec to i jego zalece :]
|
powiedz na jakich parametrach tobie zależy
liteon wydaje się być najbardziej uniwersalny, w tym sensie, ze kluczowe parametry miewa najlepsze więcej powiedzieć nie można |
jaka firma ?
czesc!
mam do wyboru trzy modele nagrywarek... sa zblizone cenowo ,wiec mam nadzieje,ze poradzicie mi jaka z nich ma najlepsze parametry... te firmy to: samsung lite-on lg wszystkie maja max predkosc nagrywania x52 dzieki z gory za pomoc!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:12. |