![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2003
![]() |
jaka firma ?
czesc!
mam do wyboru trzy modele nagrywarek... sa zblizone cenowo ,wiec mam nadzieje,ze poradzicie mi jaka z nich ma najlepsze parametry... te firmy to: samsung lite-on lg wszystkie maja max predkosc nagrywania x52 dzieki z gory za pomoc!! |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
powiedz na jakich parametrach tobie zależy
liteon wydaje się być najbardziej uniwersalny, w tym sensie, ze kluczowe parametry miewa najlepsze więcej powiedzieć nie można |
|
|
|
|
|
#3 |
|
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
ja mam lite ona wiec to i jego zalece
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Ja mam LG, więc Go polece, bratni model 48X!
Inni myśle użytkownicy 52X też spokojnie polecą ten model. Wiem, że LiteOn 52X też nie jest zły. Na żadnej się nie zawiedziesz.
|
|
|
#5 |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Szajsung - zdecydowanie nie
![]() LG - przemilcze ![]() LiteOn - najodpowiedniejsza opcja
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
biez litka 48246s - przerobisz go sobie na 52246s...
![]() taka 48 kosztuje kolo 180 zeta
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() ![]() |
LITE-ON LTR-48246S - najmniej z nim problemów
^_^ lub LITE-ON LTR-52246S - prawie to samo
Ostatnio zmieniany przez kowanski : 30.05.2003 o godz. 09:19 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
litek i no problemo
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Zastanawiam, się czy któryś z Panów ma, albo posiadał dłużej nagrywarke LG, głównie zwracam się do Krzycha83, który napisał, że przemilczy LG.
Chciałem powiedzieć, że pisząc odpowiedzi na tego typu posty, polecam LG (po sobie to wiem ), ale również polecam Litka, ale tylko z tego względu, że wiem, że te palarki są polecane na forum z wielu względów. Nie wypowiadam się na tematy, o których nie mam pojęcia, a wiem, że wiele osób pisze pierdoły na firme LG, choć wogóle nie miało z nią do czynienia albo widziało tylko u kumpla, który sam sobie schrazanił sprzęt.Wkurza już mnie troche ten stereotyp!
|
|
|
#10 |
|
Թ
@Ciapek, mi LG przestało podobać się, bo pożyczyłem swoje koleżance i nie chce oddać.
Polecam nagrywarki scsi, mało kto zechce pożyczyć je. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jakie dokładnie nagrywarki masz na myśli? Mówiąc o scsi?
|
|
|
|
#12 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja mam lg 32x... juz dosc dlugo - i jestem bardzo zadowolony - nie polecam bo teraz juz takiej nie dostaniesz
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() ![]() |
Ja w pracy używam LG 8x4x32 (2,5 roku) i LG 24/10/40 (1,5 roku) i złego słowa nie powiem
![]() Mam także CD-ROM LG 40x i chodzi prawie 3 lata bez problemów
|
|
|
|
#14 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Cytat:
^_^ Ja zacząłem nagrywanie od LG 4x4x24x (kosztowała jakieś 900 zł!), i było trochę kłopotów, ale wtedy z większością nagrywarek były kłopoty (częste opróżnienia bufora, kłopoty z PIO/DMA, powiadamianiem o włożeniu płyty, itd.). Bardzo pomogła wymiana płyty głównej na nowszą ze znacznie sprawniejszym kontrolerem IDE - problemy skończyły się. Potem było LG 32x, podkręcone do 40x, i jest to nagrywarka, która zawiodła mnie pod jednym względem: trudno znaleźć płyty, na których faktycznie potrafi nagrywać ze swoją maksymalną prędkością. Na większości nośników rozpędza się, a potem zmniejsza prędkość do 24x, 20x, nawet 16x. Postanowiłem kupić coś lepszego, i nie mogąc się zdecydować pomiędzy LG a Lite-On'em kupiłem w końcu oba: Litka 48246S (obecnie @52) i jakiś czas potem combo LG 4480B - i nie żałuję ani jednego, ani drugiego zakupu. Każde jest dobre w swoich ramach. Wydaje mi się, że jak się coś poleca, to wypada to uzasadnić. Jak się coś gani - tym bardziej.
|
|
|
|
#15 | |
|
Թ
Cytat:
obie kosztują ponad 1000 pln i jeszcze kontroler potrzebny a skoro juz jesteśmy przy interfejsach i kolenym temacie xx vs. xx: czy ktoś ma nagrywarkę zewnętrzną USB 2.0 lub FireWire? jak sprawuje się przy nagrywaniu spod win oraz linux? (testy na cdrinfo czytałem) sam przyglądam się spawarkom DVD zewnętrznym, moze kupię jak coś dobrego i niedrogiego wyjdzie (i przede wszystkim jak zdecydowanie zacznie opłacać się zakup płyt DVD) Ostatnio zmieniany przez pali : 30.05.2003 o godz. 14:54 |
|
|
|
|
![]() |
|
|