![]() |
Wiecej kont orzeszkowych :D
|
Konto od orzeszkowego Banku od ponad roku daje radę, szczerze polecam.
|
Które obecnie konto wypada najtaniej jeśli chodzi o obsługę?
Kont ma główne służyć do wpłat i wypłat w bankomatach oraz płatności w sklepach. Przelewy raczej nie będą robione z konta. |
Ja tez korzystam z mbanku i jestem zadowolony
|
Jak dla mnie najlepszy jest mbank i nie zamienię na żadne inne, tak myślę :D
|
Też jestem bardzo ciekaw :)
|
Jak długo ta promocja trwa, znaczy się od kiedy, bo długo nie potrwa. :D
|
Hej.
Ma ktoś konto w orange finanse ? kusza mnie brakiem opłat za bankomaty i kartę o ile 5 razy się skorzysta z karty, abonament tańszy o 10 dzików itd Czytałem kilka opinii ale jak to opinie jedne za drugie przeciw... |
Cytat:
|
@mikas - banksmart.pl - polecam, korzystam
Cytat:
|
W każdym banku w oddziale możesz złożyć dyspozycję rezygnacji z karty. Czasem nawet online.
Nie możesz płacić za coś czego nie ma. |
potrzebuje założyć konto do trzymania na nim oszczędności, więc musi być ono raczej bez opłat.
Duża ilość kont ma opłaty za kartę, ale robiąc zakupy już tej opłaty nie ma. Tu raczej nic takiego nie będzie miało miejsca więc musi być jak najmniej opłat. Jakie polecacie konto? |
w mbanku było kiedyś fajne konto dopóki nie wprowadzili powoli opłat, a zaczęło się od opłaty właśnie za kartę
|
ostatnio zrezygnowałem z karty w mbanku (otworzyłem konto w bank smart), od momentu kliknięcia "rezygnuj" do telefonu dlaczego to zrobiłem minęło jakieś 15 sekund, więc chyba im zależy
|
Serio? Żydzi dymają nas jak chcą w tych bankach, a Ty masz jeszcze wyrzuty sumienia skorzystać ze specjalnej "promocji" dla osób, które chcą zrezygnować z konta? Celowo w cudzysłowie bo łaskawcy 2zł raczą obniżyć, jakby ********** robili mi łaskę że pieniądze tam trzymam i nimi obracają... Nawet mnie nie denerwuj. ;p
|
Cytat:
|
Nie umiem kłamać.
|
Nie rezygnuj, powiedz że chcesz zrezygnować. ;)
|
Nie bardzo mogę zrezygnować ;-)
Zresztą te 200 zł będę miał miesięcznie bez problemu tak jak teraz mam te 300. Pytanie czy eKonto Mobilne nie ma ukrytych haczyków? |
Powiedz, że chcesz zrezygnować to zmniejszą opłatę do 4zł, a do 0 jeśli wykonasz płatności na 100 lub więcej.
Nie ogarniam tego marketingu... |
Ilość załączników: 2
Od 2004 roku w mBanku mam eKonto. Ostatnio były zawirowania i jego status się*delikatnie pogorszył. Teraz m. in. aby nie płacić opłat za kartę trzeba wykonać nią płatności na kwotę minimum 300zł a wcześniej miałem 200zł.
Nie jest to dla mnie problemem, jednak fajnie by było aby ta kwota się zmniejszyła i wróciła do wartości 200zł. Od razu zaznaczam, że nie planuję*zmienić banku. Rozważam zmianę "taryfy" ;) Czy eKonto Mobilne bez plusa jest tym co kiedyś było eKonto? https://www.mbank.pl/indywidualny/ko...ekonto-mobilne Widzicie tam jakieś dodatkowe haczyki? Ostatnio musiałem skorzystać z BLIKa do wybrania kasy z bankomatu. Fajnie i sprawnie to działa. Okazało się że bez prowizji wybiorę pieniążki z praktycznie każdego bankomatu! Biorąc konto Mobilne + wybieranie kasy BLIKiem z bankomatów gdzie są*prowizje na karte = eKonto Mobilne Plus? Za granicę nie jeżdżam więc na chwilę obecną mi nie zależy na wybieraniu tam piniędzy. https://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/taryfa-osobyfiz.pdf |
na raz mozna przeszukac dwa lata, ale potem mozna ustawic kolejne szukanie w innym zakresie czasu nawet siegajacym dalej wstecz
tylko jednoczesnie maksymalny zakres to 2 lata :) |
@gallus - wejdź w historię i wpisz nazwę odbiorcy, powinno ci wyszukać wszystkie przelewy do niego. Nie wiem jak daleko wstecz to sięga, czy w okresie roku czy dłużej.
|
Cytat:
|
A zna ktoś może sposób na wyszukanie wszystkich przelewów wychodzących do jednego odbiorcy w nowej wersji mBanku, bo ja jakoś nie mogę tego wykonać u siebie :|
Chodzi np. o ostatnie 2-3 lata ;) |
NO i TMobile ma twoje dane odnośnie kasy ;)
|
Najciekawiej wg mnie wypada T-Mobile usługi bankowe. Karta co prawda od 1 czerwca będzie płatna 6 zł o ile nie wykona się transakcji na 200 zł ale wszytko inne bezpłatne, wszystkie bankomaty w Polsce i na świecie, 10 przelewów natychmiastowych i te zwykłe. Do kompletu konto oszczędnościowe w Bgż Optima i jest wszystko co potrzebuje typowy user. Jeśli porównywać z mBank to brakuje mi lepszego zarządzania limitami na karcie debetowej.
|
Taa... nawet jak coś zmienią, to mBank i tak jest już do przodu ze zmianami i też pewnie coś zmieni. :szczerb:
Mam Inteligo i ING, w pierwszym trzeba kartą zapłacić stówę, w drugim, trzy, opłat wtedy brak, co za problem? |
Poczekaj 2-3 miesiące..
|
No nie każdy - Inteligo nie zmienne... jedynie zmniejszyli oprocentowanie lokat dla nowych klientów.
|
@nimal też mam w mBanku (od 2004) i za każdym razem kiedy zmieniają taryfy to konkurencja robi to samo tak więc nie ma co uciekać. Większe opłaty to konsekwencja zmniejszenia marży za interchange do bodaj 0.2-0.3% z 1.2%?
Obecnie mBank ma dwa nowe typy kont, które mają*zastąpić eKonto i są to eKonto Mobilne, i eKonto Mobilne+. To pierwsze wymaga 200zł/miesiąc ruchów kartami aby nie płacić opłaty za karty (co ciekawe BLIK się nie wlicza...) i posiada darmowe bankomaty tylko w sieci. Drugie wprowadza dodatkowo min 1k PLN wpływy co miesiąc i 200zł/miesiąc ruchów na karcie aby nie płacić nic za konto. Osobiście wybiorę chyba mobilne bo na eKoncie minimalna kwota dla kart wynosi teraz 300zł/m :/ W perspektywie 5-6 miesięcy każdy bank podwyższy opłaty :) |
A tam wszędzie...
Mam Smart bank i póki co jest ok, nawet więcej niż ok patrząc na inne oferty. |
czyli wszedzie sie zje..o? :-( do d. z takimi ukladami
to zostaje w tym mBanku najbardziej mnie denerwuje, ze przez to ciagle zmienianie taryf nagle moze stracic jakies pieniadze (drobne czy nie - nie wazne - MOJE) tylko daltego ze czegos nie wiem |
Cytat:
Ja kiedyś zastanawiałem się nad kartą tzw. podarunkową którą można doładować i korzystać jak z normalnej karty. Opłata była jednorazowa tylko za wydanie karty i wychodziło taniej niż utrzymanie karty debetowej na której nie było żadnego obrotu. |
No ja się szykuję do telefonu do mBanku, bo tak jak kiedyś taki telefon wykonałem i opłaty spadły praktycznie do zera, tak teraz.. znowu miesięcznie z 10-15 zł znika sam nie wiem z czego...
Nawet miałem już dzisiaj na próbę zakładać to: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/wym...comperia-bonus ale chyba już nieaktualne... |
w idea banku 100zł trzeba wydać kartą miesięcznie albo 5zł opłaty, czyli in plus. Minus to 0,30zł za każde powiadomienie sms... za każde hasło jednorazowe 30gr(?), można wykupić abonamenty na powiadonienia... czyli nie do końca konto za zero niestety...
http://www.ideabank.pl/ideabank2/doc...e_29012015.pdf |
Cytat:
Chyba jeszcze IDEABANK ma wszystko za 0. |
Też mnie ostatnio mbank zirytował podwyżkami, ale jak się rozglądnąłem i naczytałem doniesień, że inne banki też równo dźwigają opłaty to stwierdziłem, że mbank nie jest taki zły ;)
smart bank jeszcze jest za zero ale jak długo?? http://www.strefabiznesu.dziennikzac...za-karty-gdzie |
q...a mBank juz nawet mnie zirytowal - zmiany taryf i warunkow co pare tygodni, czasem czesciej, oczywiscie na coraz gorsze
gdzie mozna za free zalozyc i prowadzic konto na dobrych warunkach? co polecacie jako konto na codzien? ciag dalszy - z kont mBank mozna wsio pozamykac, zrezygnowac z mSavera, z karty debetowej i zostawic sobie jeszcze na pare miesiecy eKonto bez zadnych oplat? |
http://www.mbank.pl/blog/post,6115,n...m-android.html
Szkoda, że specjalną SIMkę trzeba mieć i działa to na razie tylko z Orange... Gdyby wykorzystali HCE to mógłby każdy korzystać. Ehhh jak zwykle polityka wygrywa :/ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam Panią nowa28 z mojego rocznika... dwie pary butów Pani powiada... :P
|
jeden wypad do Rossmana, jedno tankowanie albo jeden wieczór w centrum handlowym i już wyrobię nawet 2 miesięczne obroty xD
|
Poloneza masz? :O
|
mgit, ja jeszcze się mieszczę w tym limicie samym tankowaniem... :D
|
Przez cały miesiąc się nazbiera - nie ma tragedii ;P
Chyba, ze ktoś robi wycieczki co miesiąc do bankomatu i wybiera całą wypłatę i płaci wszędzie gotówką... |
Ogłoszenie parafialne.
Od 29 marca w INGu zwolnienie z opłaty za karte wzrasta z 200 do 300PLN obrót. |
Doszlo dzisiaj rano... czyli dni robocze jednak.
Zamowilem sobie robale za 1$ :) |
nazwa konta i posiadacza rachunku jest taka sama, no nic to czekamy do pon...
andy, skąd ja mam wiedzieć? I co mnie to obchodzi jak zarabiają? To nie jest przypadkowa strona, tylko z menu na PP:) |
@Patrix w ogóle. Te przelewy są "darmowe" zawsze. Jak im się to opłaca?
|
To był dzień roboczy. No ale tak jak napisałem wyżej, to był jednorazowy przypadek u mnie. To drugie dodatkowe doładowanie przeszło w 5 min.
Może trafiłeś tak jak ja na jakiś "glitch"? |
Ponoć nazwa konta i posiadacza rachunku musi być taka sama, by był błyskawiczny przelew. Mnie w 15 minut kasa pojawiała się na paypalu, zobacz czy jakiegoś maila nie dostałeś z prośbą o autoryzacje.
|
Cytat:
Miało być ekspresem, tak jak u Reetou. |
Cytat:
|
Skoro nie pobierają prowizji, to na czym zarabiają?
|
Na PP nie.
|
To dzień roboczy, w weekend jakiś sprawdzałeś?
|
Cytat:
Po doładowaniu zalogowałem się do PP i pieniądze były już na koncie. |
Na skróty nie zawsze najszybciej. :P
|
Używał ktoś strony paypal-doladowania.pl ?
Jest podpięta w PayPalu do ekspresowych doładowań. Przelałem dyszkę dziś rano, dyszki na PP nie ma do teraz. Gdybym wiedział, że to jest nic nie warte to bym przelał normalnie. |
Forsa jest, to se aż trochę wydałem z radości. :szczerb:
|
Cytat:
|
Razem z Edem. :hahaha:
|
Razem z forsą? :>
|
Blokady zniknęły.
|
Blokady są nadal. :] Ponieważ bankomat nie był ING, to reklamacja będzie trwała 60 dni, już to ćwiczyłem. :] 360 zeta za***ane na 60 dni. :sciana:
|
Gorzej jakbyś wpłacił kasę a bankomat by ją zjadł...
|
ING dało ciała, wczoraj 2 razy próbowałem bezskutecznie kasę wypłacić z bankomatu, ale blokady mam. :szczerb:
Rozmawiałem z deską ratunku, mieli jakąś awarię systemu, każą się nie przejmować dopóki jest to tylko blokada, jak nie zniknie i przejdzie do historii, to reklamować. :sciana: |
Fundusze obligacji + fundusze rynku pienieznego w formie dywersyfikacji portfela. Polecam. Ryzyko znikome/akceptowalne, a zysk jest (lokaty zyskiem nie nazywam, bo jesli cos ledwie pokrywa inflacje to nie mozna tak tego nazwac).
|
Obligacje jeszcze gorzej oprocentowane, a giełda zbyt ryzykowna
|
Wychodzi na to, że większej gotówki nie ma gdzie zdeponować :(
Na szczęście nie mam takiej :) |
Cytat:
|
Na ich głównej stronie ładnie te 4% wyglądają, ale jak do kwoty 4 tyś. to nie opłacalne... wychodzi około 13 zł miesięcznie
Żeby nie było tak różowo w Inteligo, ładnie reklamują hop lokatę, że aż 7%, a jak poczytasz dokładniej wychodzi, że te 7% masz w ostatnim miesiącu, i zaczynasz od 1%, i co miesiąc pomalutku dopiero się zwiększa To samo z iglo lokatą, dopiero przy tradycyjnej lokacie masz od początku stałe oprocentowanie ;) |
mgit głęboko nie kopałem, może ktoś coś udowodni z innych typów kont w mbank, że nie mam racji,
ale narazie sprawa wygląda tak jak napisałem - przynajmniej te konto reklamują na głównej. |
A to nie wiedziałem, że do kwoty 3 tysięcy -> to lipa totalna, inteligo mam 3% na 9 miesięcy, i to już od 1 000 zł -> Jak i tak na koncie kasa leży, to przynajmniej 300 zł wpadnie po roku (przy np. 10 000) więc nie ma takiej tragedii ;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Wypróbuj interfejs inteligo -> prosty do bulu
Ale jest minus, lipne oprocentowanie lokat, o 4% jak w mbanku można pomażyć |
Cytat:
Z kolei ja miałem problem ze znalezieniem listy odbiorców definiowanych (i też mnie szlag trafiał). Jak znajdę bank z sensownych interfejsem to chyba po.. wielu latach będzie pa pa.. |
Nowy interfejs szajsowaty, ale niestety niektóre nowe funkcje sa dostępne tylko z niego.
np parowanie aplikacji mobilnej. |
Cytat:
|
Nie boj, nie boj... Wylacza Ci!
|
ING ma strasznie konserwatywny interfejs, nie zmieniali go chyba ze 100 lat.
|
Mi wciaz dziala;)
|
Właśnie to, co najważniejsze miałem w starym. Podgląd obydwu kont, przy każdym od razu opcja przelewu, historii, odbiorców zdefiniowanych itd. - bez szukania, klikania dalej. Prostota jak u Żyda w kanciapie.
Używam rachunków bez rozbudowanych opcji, jak normalny człowiek... Muszę jeszcze raz do tego podejść i zastanowić się, czy da się to zdzierżyć, czy szukać czegoś innego. Gdzieś tu wcześniej pisali, że teraz wszędzie taki trend ogólny jest :sciana: |
Cytat:
Od kiedy jest nowa wersja mBanku na Androida zacząłem jej używać zamiast serwisu mobilnego. Przekonało mnie jedno - powiadomienia push o transakcjach! Wcześniej korzystałem z płatnych smsów oraz darmowych emaili raz na dzień. I jedno i drugie mnie do końca nie satysfakcjonowało. Co do tych fejsbuków i gier to się zgadzam - tak to potrzebne jak rzeżączka w burdelu. |
No i mnie w końcu wyłączyli stary serwis.
Po zalogowaniu się zanabyłem nieodparte uczucie, że znalazłem się w burdelu, a nie w banku. k***a Dla pewności wszedłem jeszcze raz, żeby się upewnić. Nie wiem jak komuś to może się podobać, jeśli na te same czynności co zawsze muszę zrobić 5x więcej kliknięć niż w starym. Nie działają, bez kliknięcia, klawisze co jest wkurzające przy manewrach z laptopa. Mając dwa rachunki muszę zmieniać jakieś durne profile, żeby mieć przegląd tego co mam, albo nie mam a dopiero czekam żeby mieć. Totalnie bez sensu. O grach i fejzbukach przez litość nie będę się już rozpisywał. PS Nie omieszkałem podzielić się opinią z ich ekspertem online - którego można złapać po jakichś 25 kliknięciach :sciana: Pani przyjęła to godnie na piersi, jak gdyby nigdy nic. Ot jakby deszcz padał. Złoty! :wow: PS 2 To który bank ma jeszcze normalny interfejs? |
Ustawienia -> mGRA
|
Sorry, ale to żaden argument. Jeśli nie muszę to gdzie to wyłączyć? A jeśli się nie da to muszę.
Na stronach internetowych jest chociaż Adblock.. |
Cytat:
Tych wszystkich odznaczeń nie używam - traktuję ich jak by ich nie było. Cytat:
|
Cytat:
Ja wiem, że teraz takie rzeczy są poopularne, ale cholera - to jest konto bankowe, a niekolejna facebookowo komórkowa gra.. |
Cytat:
|
Czemu? Maja najlepszy na rynku interfejs nabywania i zbywania instrumentow inwestycyjnych.
|
co wy jeszcze robicie w tym mbanku :wow:
idźcie stamtąd czym prędzej :taktak: |
Też się cieszę, że od kilku dni boli mnie noga, zdążyłem się przyzwyczaić. :>
|
Byla informacja kilka miesiecy temu, ze zaczna we wrzesniu wylaczac dostep do starego systemu kolejnym uzytkownikom. W koncu wylacza wszystkim. Dlatego ciesze sie ze od pol roku uzywam nowej i zdazylem sie przyzwyczaic.
|
Można nadal na starą wejść i się zalogować.
Ja wchodzę przez https://www.mbank.com.pl/ |
hmm.. czyżby przyszedł ten moment, kiedy trzeba się będzie z MBankiem pożegnać? Nie mogę się dzisiaj zalogować na normalną (czytaj starą) wersję systemu..
Wszedłem więc na tą nową.. poczułem się jak na Facebooku i wyszedłem.. |
Ilość załączników: 2
Nareszcie to dziadostwo wyłączyłem :party:
wystarczyło to rozporządzenie z 1 kwietnia - a tak kitowali, że to technicznie niemożliwe :haha: Załącznik 65630 Załącznik 65631 |
BGż Ma fajną ofertę, też się zastanawiałem jednak porównałem w Inteligo i zostałem bo oferta jest jest spoko i przyzwyczaiłem się do ich serwisu
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:30. |