![]() |
Tak ma być - dla zmylenia przeciwnika. :>
|
Tylko jakos slabo bo shave bab a w adresie tab - ktos sie nie popisal;) Trzeba bylo wpisac pajacyk.pl i po sprawie - bylo by bardziej profesjonalnie:)
|
już link podmieniony xD
|
Mi to zalatuje jak kryptoreklama .
|
maszynka
Witam! Ja to się muszę golić codziennie bo inaczej wyglądam jak dziad :P Z maszynek to poleciłbym Shave Bab. Dobra, nowa firma na rynku, która robi solidne, ładne maszynki z dobrym, wymiennym ostrzem. Zamawiałem przez stronę shave-tab.pl. Ale chyba w innych sklepach też można ich produkty dostać. Czołem!
|
kurcze, zrobiła mi się dziura w folii i kiedy zobaczyłem cenę, to stwierdzam, że lepiej kupić nową maszynkę do golenia...
|
O! To golarka dla pedziów! :rotfl: :P
|
|
A gdzie taka promocja była?
|
Kurcze, stwierdziłem, że koniec i kupuję nową golarkę i pewnie będie to Philips 920. Sprawdzilem i okazało się, że przed chwilą była promocja i za zakup można było dostać odtwarzacz mp3/4 (cena około 150 zł).
Swoją drogą - pojawiło siię w międzyczasie coś nowego godnego uwagi? Tak do ok. 400 zł, które i tak planuję na to wydać. |
a co myślicie o tej golarce Philips SensoTouch 3D RQ1250/16 (w euro jest za 749zł plus odtwarzacz mp4 gratis ;) )
warto wydawać tyle kasy ? Mam teraz brauna starego, z 7 lat już ma i trochę nie domaga, chciałem spróbować teraz czegoś z głowicą. |
Cytat:
|
Bywało że 2x w roku, bywało że ani razu, więc niestety reguły nie ma.
Sam pilnuję - wprawdzie mam jeszcze jedną, ale nie zawadzi mieć w zanadrzu. :mruga: |
Cytat:
Tak jeszcze na wszelki wypadek zapytam, czy jest coś obecnie sensownego poza PT920? 1150 jednak się u mnie nie sprawdziła i czas na zmianę. PT920 wydaje mi się najsensowniejszym wyborem i jak tak szybko przejrzałem, to nie widzę nic nowego godnego uwagi, ale... Z ciekawości sprawdziłem, czy na podawanej czasami stronie nie ma żadnej promocji, ale niestety nie: http://www.argos.ie/static/Product/p...%3EPHILIPS.htm Ma ktoś pojęcie, co ile one się pojawiały i np. czy z okazji zbliżających się świąt jest na coś szansa? Aż tak mi nie zależy, żeby długo czekać, ale mogąć wydać 150 zł zamiast 400 to czemu nie skorzystać.. |
Kupiłem Wilkinsony 3 ostrzowe, 4 sztuki za mniej niż 8 złotych, ostre są tak, że wszystko inne niech się schowa. :>
|
http://www.philips.pl/e/promo/promotions.html mozliwe ze sie skonczyla ta promocja.
U nas jest wciaz http://www.philips.co.uk/e/promo/pro.../28dayMBG.html |
Cytat:
|
Philips wciaz ma ta gwarancje satysfakcji? Jak tak to mozna oddac:)
|
Widzę, że ten twój pasikonik jest z tą folią siatkową....to tak samo, jak Braun.
W takim razie po każdym Philipsie poczujesz ulgę. Noże rotacyjne mniej drażnią skórę, ale też jak już mówiłem nie ogolisz się tak gładko. Jak się będziesz bardzo upierał, to też dasz radę gębę wyskrobać, ale bez przesady - kto trochę w życiu się golił, ten wie o co biega. A w kwestii modelu, to najlepiej wziąć do ręki obejrzeć, porównać. System golenia mają taki sam, różnią się szczegółami i bajerami. A już całkiem super by było, gdybyś miał możliwość się tym ogolić, w ogóle jakimś Philipsem. Chwilę pojeździsz po gębie i już wszystko wiesz. |
problem jest taki że jedni maja podrażnienia po Braunie a inni po Philipsie
|
Może i ja nie jestem zbyt wrażliwy, ale też nie golę się zbyt często...i żyję :mruga:
Za młodu szybko przeszedłem na elektryczne golarki, bo wkurzały mnie te całe akcesoria do golenia. Zaczynałem na ruskich Charkivach (najpierw dwu, potem trzy nożykowy), były bardzo dobre, teraz mam starego Philipsa - na kablu bez żadnych bajerów ma może 15 lat i też jest dobry. Nie myślę o zmianie póki nie padnie, a nie zanosi się na to. PS Raz w życiu ogoliłem się Braunem i powiedziałem sobie, z czerwonym pyskiem, że nigdy więcej. No ale co kto lubi i co komu pasuje. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Używam elektrycznych już chyba z 10 lat (7-8 na pewno) - wiem, jak można się ogolić i tą omawianą trudno jest to osiągnąć. Jednocześnie mam ją już chyba i z rok więc o przyzwyczajaniu nie może być mowy.
Chociaż ogólnie jak najbardziej masz rację. Tylko, że w przypadku tej konkretnej golarki jak dla mnie jest po prostu gorzej niż normalnie (normalnie w przypadku elektrycznych) |
Każda maszynka goli inaczej, do każdej trzeba się nauczyć i przyzwyczaić...i potem już jest dobra.
Nie należy oczekiwać, że po elektrycznym goleniu gęba będzie gładka jak pupcia niemowlaczka - to nie brzytwa. Goląc się na siłę właśnie przyskrobuje się skórę i potem te podrażnienia. Oczywiście dużo zależy od wrażliwości skóry. Nożyki czy żyletki też nie każdemu służą. Każdy musi sam wypracować sobie metodę i sposób golenia. |
Ktoś się może wypowie.. ;)
To, co miałem na myśli, to żeby tą golarką dokładnie się ogolić trzeba trzeć.. trzeć.. i trzeć.. Tym samym na pewno powoduje to więcej podrażnień (czy jak to ująłem zmęczenie skóry) niż gdyby robić to krócej o połowę. Moje wrażenia zresztą się nie zmieniły. Mam teraz inne priorytety, ale docelowo na pewno tą golarkę wymienię. I to pierwsza Philipsa, z którą nie poczekam do końca jej żywotności (bo po prostu średnio mi leży). |
może ktoś jeszcze się wypowie?
bo jak widze tutaj ktoś zasugerował że jednak ta seria powoduje podrażnienia przy próbie dokłądniejszego golenia Cytat:
|
Cytat:
|
Mniej podrażniać będzie ta, która mniej dokładnie goli - w sensie zostawia dłuższy włos.
|
Witam.
Ze swojej strony moge powiedzieć coś o Panasonic-u ES8109. Goli bardzo dokładnie (żona twierdzi że żadną żyletką nie ogoliłem się tak dobrze jak tym), chodzi cholernie głośno jak kosiarka i powodowała u mnie cholerne podrażnienia. Stacja jak stacja myje dobrze. Zastanawiam sie nad zakupem golarki Philips. Albo PT920 albo RQ1195 SENSOTOUCH 2D Mam zarost twardy i duże podrażnienia po goleniu na szyi. Możecie doradzić która z tych maszynek będzie łagodniejsza i będzie mniej podrażniała. |
Cytat:
Nie za bardzo rozumiem czemu sa za drogi oryginaly perlico kosztuja cos kolo 10$ z wysylka , wiec prosze znajdz mi maszynke w tej cenie chyba dobra jednorazowka tylke kosztuje :D , a gdzie to do kompletu glowic ktory starcza na 3 lata :P |
Tańszą. :taktak:
Obie to klasa sama w sobie. :spoko: |
Witam , też mam golarkę Philips,a HQ
8170/16 , mam już ją 7 lat , głowice nie były wymieniane ani razu , więc już nie goli tak dobrze jak nowa , ale patrząc na ceny głowic to jednak taniej wyjdzie kupić nową golarką , na oku mam Philips-pt925 lub Philips-power-touch-pt920-18 którą wybrać ?? |
Używam jakiegoś sieciowego szajsu za 29 złotych i też działa (strzygę się nim), to ten Philips powinien być super.
|
Moi drodzy, a czy ktoś ma i korzysta z typowego trymera służącego tylko do podcinania brody? :)
http://www.greenbach.pl/trymer-philips-qt-4015.html znalazłem coś takiego, jest tanie i Philipsa, nie chodzi tu o dokładność i gładkość jak w golarkach... Ciekaw jestem Waszego zdania? |
Cytat:
|
W życiu nie słyszałem o takiej golarce.
|
Loki wracamy do tematu jest nowa vita w xtravision za 109euro w promocji przeceniona ze 199 ;)
|
Nie widzialem tam vity za ~100.
|
Na bargain alerts było zaglądać codziennie.
Super graty za psie pieniądze się trafia. :spoko: |
Sam sie dowiedzialem po fakcie bo to mojej malzonki przychodzi newsletter i sprawdza sporadycznie , sam tez nie kupilem a info juz leciwe ;)
|
fajnie ze dopiero teraz piszesz ;P
|
Jakis czas temu argos mial ps vite w promocji cos im sie musialo pomylic bo byla po mniej niz 100euro i bylo to kilka dni tylko :D
|
U harveya zniżka była z 200 na 90 kilka. W tym samym czasie w argosie to samo obniżyli do 32. ;p
http://www.boards.ie/vbulletin/showt...p?t=2056807795 |
Odnosnie golarki to mam Philips HQ8894 juz z 10 lat i niewyobrazam sobie innej niz elektryczna , harvey norman ja czekam na nich i promocje :D
|
Nie ma:)
Pozyczylem moja Danielowi i w pierwszej chwili spytal mnie czemu tak slabo goli - no to mu powiedzialem czy zwykla tez goli sie tylko z gory do dolu;) Ogolnie stwierdzil ze nie chce elektrycznej. Co do obnizek to moze po swietach zrobia "wielka" promocje jak juz oblowia sie przed swietami. |
Łeeetam, a już myślałem...
Jak Ciebie Loki widzę w temacie, to już sobie wyobrażam że znów jest obniżka w argosie. :jupi: A tu nic. :smutny: |
I tylko dlatego zarejestrowales sie na forum by nam o tym powiedziec:)
|
polecam Braun CoolTec Ct2s
Mam Braun CoolTec CT2s od 4 tygodni i jestem zaskoczony jej skutecznością w walce z podrażnieniami skóry twarzy w trakcie golenia. Jest praktyczna, mogę się nią golić nawet pod prysznicem, łatwa w użyciu, szybko się ładuje. Mam twardy zarost i delikatną skórę na twarzy. Każda maszynka, którą dotąd wypróbowałem, a było ich wiele, bardzo podrażniały mi twarz. Goliłem się rzadko, ponieważ z krostami na twarzy byłem nie wyjściowy. Po goleniu maszynką Braun CoolTec, tylko za pierwszym razem zostały mi krosty na krtani. Podczas golenia tą maszynką czuję na twarzy delikatne uczucie chłodu a nie pieczenie i swędzenie, nie zacina jak jednorazówki a bardzo dobrze i równomiernie goli. Po goleniu nie używam już balsamów czy żeli chłodzących. Moja twarz jest gładziutka, bez zaczerwień, zadrapań i nie łuszczy się mi skóra. Po prostu szybko i dobrze goli. Trymer do dłuższych włosów też się spisuje. Dzięki tej maszynce teraz mogę się golić codziennie i dobrze wyglądać. Polecam nie tylko dla osób, które maja problemy z podrażnieniami w czasie golenia. Funkcje chłodzenia można też wyłączyć, ale wtedy golenie nie jest tak przyjemne :-)
|
Po każdej nie trzeba, ale trzeba po szyi pojeździć długo i pod włos.
|
czy jest w ogole jakas golarka elektryczna po ktorej nie trzeba by bylo poprawiac szyi normalna ?
|
Cytat:
|
ja na szyi dłuższe włoski ścinam trymerem, potem już golarką do gładkości,
ale to naprawdę tylko pojedyncze pozostają :spoko: |
ja tak robie a nie czytalem instrukcji:)
|
Na szyję sprawdza się sposób, którego pewnie nikt normalnie nie używa, a o którym zawsze piszą w instrukcji - koliste ruchy (w jedną lub drugą stronę). Takie "góra - dół" faktycznie jest w tym miejscu mniej skuteczne.
|
Mam tak samo, szyja jest wredna, trzeba 3 razy golić, ale da się. :)
|
To zalezy jaki dlugi zarost zostawiasz i jakie masz owlosienie - ale u mnie jest to samo:)
|
Zdecydowałem się jednak na PT920. Wczoraj pierwsze golenie. Skóra lekko podrażniona ale po 30 minutach wróciła do normy. Jak na pierwszy raz to myślałem, że będzie o wiele gorzej. Co do samej jakości golenia: policzki, pod nosem bardzo dobrze nic nie pozostaje, natomiast na szyi pozostają pojedyncze włoski co mnie zaskoczyło.
|
Akurat zajrzałem dzisiaj na Allegro i widziałem trzy aukcje z ceną poniżej 400 zł. Fakt, że z UK, ale to jest do przeżycia. Jedna zresztą na pewno z gwarancją obowiązującą w Polsce.
|
Dziękuję za konkretną opinię. Pozostało teraz poszukiwanie produktu w dobrej cenie.
|
Cytat:
Wybierając golarkę (pisałem na forum - możesz znaleźć posty w tym temacie) brałem pod uwagę głównie te same dwa modele. Zdecydowałem się ostatecznie na 1150, chociaż jak teraz się zastanawiam to sam nie wiem, z jakiego powodu.. Może dlatego, że wydawała się taka poręczniejsza, i też po prostu ładniejsza (choć nie jest to zdecydowanie najważniejszy argument). Myślałem jeszcze o chyba 1180 czy 1160 - w każdym razie wersji ze stacja myjącą. Z tego ostatecznie zrezygnowałem i to uważam za dobrą decyzję - to nie jest zła rzecz, ale jednak bajer - zajmuje dużo miejsca, przy golarkach, które można płukać pod wodą (czyli chyba wszystkich Philipsa) w zasadzie niepotrzebne, a na pewno nie niezbędne. W każdym razie ten model, który wybrałem, czyli 1150 nie jest zły, jeśli patrzy się na funkcje, specyfikację itp. Bateria starcza na długo, golarka szybko się ładuje, łatwo myje, ma wygodną podstawkę. Jest też przy okazji ergonomiczna i dobrze się jej używa. Ale... źle goli. Źle to może trochę przesadzone, ale jednak niedokładnie. Da się nią ogolić lepiej, ale zajmuje to dużo czasu i nawet po przyzwyczajeniu powoduje jeśli nie od razu podrażnienia, to jednak zmęczenie skóry (bo trzeba znacznie więcej razy przejechać po tym samym miejscu). I porównuję to z dwoma golarkami Philipsa, których używałem przez wiele lata - symboli nie pamiętam, ale była go generalnie niższa półka - po max 200 zł. To jednak było negatywnym zaskoczeniem, jako że do tej pory się na golarkach tej firmy nie przejechałem, a i ten model pozytywnych opinii na internecie miał dużo. Powiedziałbym, że to tylko moje wrażenie i każdy może mieć własne (co jest prawdą), ale jak widać nawet na forum jest kilka osób, które miały okazję używać tego modelu i również nie są do końca zadowolone. To już raczej o czymś świadczy choć znowu - nie musi przesądzać. W każdym razie ja drugi raz bym tego modelu nie kupił, a że wybierałem między nim a 920 to pewnie zdecydowałbym się na ten drugi (zresztą cały czas myślę o kupnie). Nie dlatego, że jest super, najlepszy itd., bo tego nie wiem (chociaż zakładam, że jest po prostu dobra), ale dlatego, że specjalnie nie ma sensownej alternatywy. W przedziale do 500 zł to jest w zasadzie jedyny sensowny model. Jest 1160 i 1180 (teraz ich następcy), ale podejrzewam, że to będzie dokładnie to samo, co 1150 (bo ostrza i głowice te same). A z kolei półka wyżej zaczyna się już od 700-800 zł (to pewnie spróbuję następnym razem). Tak więc 920 wydaje się najsensowniejszym teraz wyborem. |
Jak tak bardzo chcesz tego Philipsa to zapraszam do dzialu sprzedam - tam wstawilem swojego, na allegro tez jest.
|
Domyślam się, ale jeśli piszesz, że przeczytałeś nasze posty, a przez ostatnie strony kilka osób - w tym ja - krytykuje jeden podany przez ciebie model, a chwali drugi, no to trudno coś do tego dodać. Ja zdania nie zmieniłem - drugi raz 1150 bym nie kupił, bo według mnie jest gorsza od wielu tańszych modeli tej samej firmy (których używałem). I jak sądzę - bo tej jeszcze używać nie miałem okazji - od 920 również. I to prawdopodobnie będzie następny model, który kupię.
|
Jeśli się nie mylę to chodzi Tobie andrzejj9 o golarkę PT 920. Zarejestrowałem się tutaj-czyli nabiłem statystki dla forum-tylko po to żeby uzyskać pomoc w wyborze golarki. Dokonałem tego lekko męczącego czynu oraz napisałem posta a w zamian oczekiwałem skromnej odpowiedzi, lecz nie tego typu: skoro czytasz to sam już wiesz. W pewnym programie lojalnościowym taniej mogę zakupić Remington R7150 więc PT920 czy R7150.
|
Odp: Jaką GOLARKĘ kupić?
Jaka jest różnica między rq1145 a rq1155?warto dopłacać do tej droższej?
|
No jeśli czytasz nasze posty to w zasadzie odpowiedź masz prostą..
|
Zastanawiam się nad zakupem golarki elektrycznej. Przeczytałem wasze posty i raczej postawie na Philipsa ze względu na mój bardzo twardy zarost. Tylko mam problem którą wybrać? Philipsa RQ1150 czy PT 920.
|
[18.03.2012, 17:09]
Cytat:
|
Od Philipsa jest moja do tej pory najlepsza maszynka do golenia. Trzy głowice, poręczna, łatwo ją wyczyścić i mogę się golić i na sucho, i na mokro. A kupiłem ją ze dwa lata temu i jest już dawno po gwarancji ale nadal działa. Poprzednia jaką miałem była jakiejś firmy krzak i tak podrażniała mi skórę przez dwa miesiące codziennego golenia, że później prawie wcale się nią nie goliłem. Więc w sumie to rozumiem ludzi, którzy wolą tradycyjne maszynki po przygodach z takimi tanimi golarkami. :spoko:
|
Wiem, że temat dotyczy raczej golarek elektrycznych, ale ostatnio skończyła mi się ostrość w mach 3, którego od zawsze używam. Próbowałem wielu ostrzy, jednak oryginalne mach 3 / turbo etc. są zdecydowanie najlepsze (fushion nie próbowałem, ale pewnie też super) Zdarzyło mi się trafić na podróbki i wiem jaki jest ból próbować się tym golić...
Nie miałem okazji kupić nowych nożyków i przy okazji zakupów w Lidlu zaryzykowałem kupić ichną maszynkę Gibellini shark 2, całkiem ładna, ciężka, ma 2 wkłady po 5 ostrzy. Co się okazało tnie jak szalona, jest naprawdę ostra, nie wiem jak długo to potrwa. ale póki co jest nieźle. Minusem jest profil nożyka, trzeba się przyzwyczaić bo inaczej łapie i jest mniej poręczne od mach 3. Zestaw kosztuje 20 zł i chyba pierwszy raz udało mi się ogolić czymś takim... póki co polecam :) |
Z drugiej reki a to juz wymaga sledzenia for i stron z ofertami:)
Ale gwarancji i tak brak w pl i jakos doslac tez trzeba. |
^^ O ile się nie mylę to napisałeś, że kupiłeś za 46 euro :)
(teraz doczytałem, że z drugiej ręki..) Co do gwarancji, to kupiona w sklepie mięc ją będzie. W razie czego mogę odsyłać.. |
Albo tutaj szybciej http://www.hotukdeals.com/ :)
Bardziej chodzilo o to, ze zaden z nas nie kupil jej bezposrednio za te 40euro z argosa(u), Ty swoje po okolo 70 a ja moja z drugiej reki. Nie oznacza to, ze dobre okazje sie nie zdarzaja w argosie bo sporo rzeczy tam z Danielem kupilismy - ostatnio lustrzanki, ale naprawde takie super okazje to znikaja w kilka minut(godzin). Po 3 czy któreś tam maszynka kupiona u nas i tak nie ma gwarancji w Polsce z tego co sie orientuje, bo gwarancja byla by w UK a oni nie traktuja siebie jako Europy. |
|
Nie pojawi;)
|
Kupiłem w sumie stosunkowo niedawno 1150 za ok. 300, więc raczej nie chce mi się kupować nowej za tyle (lub więcej, bo raczej bez gwarancji bym tej za 300 zl nie kupił). Poczekam, może ta promocja za 40E się jeszcze pojawi. 200-250zł mogę dać.
|
http://allegro.pl/golarka-philips-po...053816720.html masz nowego z Anglii 300zl, 400zl nowe nowe http://allegro.pl/listing.php/search...ng=philips+920 .
Chyba ze chcesz cc ale te maja tylko system czyszczaco/nawilzajaco/ladujacy;) |
^^ No właśnie na tego Phillipsa bym polował. Ale sprawdziłem ceny i dalej ponad 200 euro..
|
Ale nadal >700zl. Jak bedzie tak dalej to ludzie wroca do golenia brzytwa albo "zyletkami":)
Z tanszych zostaje ten philips 920, ktorego ja zakupilem, swietna sprawa - nie to co 1150. |
Andrzej, RQ1250 goli twardy zarost jak maszynka ręczna - tak dokładnie.
|
Jeślli mówisz o Reningtonie to nie oceniam, bo nie miałem, ale jeśli o każdej innej, to proponuję wymienić akumulator ;)
Przyznam, że golenia na przewodzie to sobie specjalnie nie wyobrażam.. |
Na pewno odradzam bezprzewodową :P To badziwie, które wyłącza się zanim zdążę się ogolić...
|
Cytat:
|
ja polecałem 1090, bo ją mam i zastrzeżeń nie mam:nie:
w ogóle seria 10xx jest lepsza od "jedenastki" |
1150 też ktoś polecał :>
|
No, masz szczęście. ;p
|
1150:)Nie pt920:)
|
No jak to KTO polecał? :D
|
Juz nawet nie pamietam kto ja polecal(nie chce mi sie nawet szukac:)
W pt920 bardzo duzo daje zmiana noza - ruchome sa trzy okregi a nie 1. |
Jakby się komuś rzuciła w oczy to niech da znać. 1150 faktycznie jednak średnio się sprawdza...
|
W cenie "państwowej" nie warto. Ale promocje się zdarzają często - ja mam zawsze jedną nierozpakowaną na zapas. Jak tylko promocja się pojawia - kupuję. Niech leży. :]
|
Troche to malo powiedziane. Bylo 32-6x-80 no i 2xx.
U was okolo 400zl:) |
Aż zajrzałem, żeby może faktycznie 1150 na nią wymienić. I cena.. prawie 200 euro... Trochę przegięli
|
W Irlandii trzeba myć pod prysznicem, bo ma pompkę. :>
|
Ogolilem sie i nie zamieniam na nic innego. Zarost kilkudniowy, wyjeta z pudelka, troche szarpala;) Ale efekt golenia o wiele lepszy niz przy uzyciu 1150 - goli dokladniej i nie ma problemu z goleniem przy uszach, jak zostaje kilka wloskow.
Jak za te - spekulacyjne - pieniadze to strzal w 10 - 3 lata ubezpieczenia w razie jakbym ja rzucil i chcial wymienic na nowa, ale ze wzgledu ze tania to nie rzucam:) Dziala tez na kablu(podobno;), mycie przy slabym cisnieniu ciut uciazliwe:) |
Phillips i Braun. Obu użwałem. Teraz mam Philipsa. Jak wszędzie najdroższe wkłady.
|
Nie:) Wysle maszynki do PL i tam sprzedam:)
|
To rozumiem że chatę też zmieniłeś i masz więcej miejsca? :D
|
Cytat:
46 euro z kw i 3 lata gwarancji w argosie:) Oby golila lepiej niz nowy stary Philips:) |
Te jednorazówki BIC są naprawdę dobre! Zdecydowanie lepsze od Gillette, no i tańsze. :)
|
Hmmm... jak dla mnie tamten model philipsa, o którym pisałem jest idealny, jeśli chodzi o dokładność i gadżety typu wskaźnik zapełnienia.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:48. |