![]() |
kolor diody -audio- liteon 52327S ?
Podczas nagrywania płyt audio , kolor diody w mojej LiteOn 52327s świeci na pomarańczowo , ale płyta zostaje nagrana poprawnie.
W czasie nagrywania bufor też OK. czy to norma ? Wcześniej miałem Liteon 24102b i o ile pamiętam kolor był czerwony. dzięki |
Ten model to juz tak ma... Mam ta nagrywarke kilka godzin i z tego ca widzialem to wlasnie tak swieci ;)
|
bylo juz o tym (stad wiem - nie mam tego sprzetu niestety, albo stety ;) ) - tak po prostu jest :)
|
tak jest albo to wina biosu albo... :blee:
|
Cytat:
|
u mnie jest tak:
odczyt - zielona nagrywanie - czerwona kiedy podczas nagrywania spada bufor, cos w tym czasie robie co zajmuje mi procesor i pamiec - wtedy swieci na pomaranczowo |
a jaki masz bios?
|
Przy pomaranczowej bufor spada do zera i wlacza sie system ochrony. W nagrywarkach ktore zapisywaly metoda Z-CLV dioda sie swiecila przy zmianie predkosci zapisu.
Zeby tego uniknac wylacz programy procko i pamieciozerne lub/i zminiejsz predkosc zapisu na 8x-16x. Wtedy powinna sie swiecic czerwona. PS. Dioda w Liteonach jest dwukolorowa (ZIELONY + CZERWONY), pomaranczowa jest gdy pala sie obydwa kolory naraz. |
u mnie tez pomarancz jak bufor jest pusty mam 6SOF chyba i
|
Cytat:
dodam jeszcze ,że pomaranczowa dioda swieci tylko przy nagrywaniu audio w Nero , obecnie 6.00.19 przy nagrywaniu muzyki np kombajnem Musicmatch , świeci na czerwono ! czyli to chyba nie żaden Bios itp. |
Cytat:
Tak jak pisza koledzy - wylacz programy dzialajace w tle i zmniejsz predkosc nagrywania. |
Bufor mam pełny, predkość np 24X, wykożystanie procka 6%, ale i tak w clonie, alkoholu w nero swieci na pomaranczowo - bez roznicy co nagrywam.
|
TMTM (ten model tak ma)
Czasami swieci na czerwono czasami na pomaranczowo przy wypalaniu i8 nie ma to zwiazku z oproznieniem bufora.... |
hmmmm... wypalilem na niej juz z 10-15 CD i zawsze swiecila na pomaranczowo. To musi byc od czegos zalezne, albo to wada fabryczna, albo wina niedorobionego biosu.
|
audio cd trzeba nagrywac w trybie DAO96 wtedy problemu nie ma:D
|
Nagrywam normalne dane DAO96 ale i tak sie swieci na pomaranczowo :smutny:
Moze ja jestem daltonista... ma ktos jakies scereny z tymi diodami?? :) moze to co biore za pomaranczowy jest tak naprawde czerw. Ale prubowalem nagrywac audio i taki sam kolor byl. Przeczytalem post z zeszlego miesiaca, dotyczacy tego samego problemu i nic w koncu z tego nie wynika. |
jak pali sie audio w dao96 to rzeczywiscie jest ok pali
sie na czerwono:) Ciekawe o co tu chodzi?? Ciekaw jestem jakie jest rozwiazanie tej zagadki?? |
Cytat:
http://p-konieczny.w.interia.pl/believe.jpg |
U mnie paliła sie na poarańczowo bo DMA btło wyłączone!!!!
|
Ja mam wlaczone DMA, nawet system reinstalowalem w miedzyczasie - dalej to samo. Musze jeszcze sprawdzic na innym kompie, jak dalej bedzie to samo to juz nei wiem. Pojde do servisu i powiem "wymiencie nagryware, bo dioda sie nie swieci na czerwono" chyba by mnie wysmiali :)
|
Cytat:
przy nagrywaniu muzyki w Nero świeci na POMARAŃCZOWO. I to jest chyba w tym modelu poprawne. Płyty nagrywaja się OK. |
OK sory, troche zamieszalem. Podlaczylem sie pod czysc temat.
Ja nie mam problemu z audio. Wszystkie plyty (dane) nagrywa mi "na pomaranczowo". Autora przepraszam, ze mieszam w temacie, ale pewnie jak bym zaczol nowy to by sie posypaly sprzeciwy. |
Swego czasu dioda paliła mi się na pomarańczowo przez połowę nagrywania, ale było to związane z opróżnianiem bufora, mimo, że system był świerzo odpalony i nic w tle nie chodziło. Nawet przy x12. Chyba jakiś wirus, albo inne badziewie, bo po formacie i reinstalce wróciło do normy i pomarańczowego nie widziałem od 2 miesięcy. (QS09) Tak przy okazji to czerwony jest dość mocny i zupełnie niepodobny do pomarańczowego.
|
Cytat:
|
Ja tego nie pojmuje!!! Zrobilem taki test: nagryware podlaczylem na tasmie z HDD, puscilem nagrywanie - pali sie pomaranczowa, otworzylem co sie dalo, kliknolem wszystkei ikonki na pulpicie i tu nagle, po chili zrobila sie zielono-pomaranczowa, taki kolor nieokreslony jakis... niech mi ktos powie o co w tym chodzi. Gdy sie nagrywa to czerwona napewno nie jest, pomaranczowa jak ja pie*****. Czyli montuja rozne diody do tego modelu???
|
tak w sumie to u mnie tez sie pomaranczowa zapaliła i tez przy wypalaniu aduio (x8); a co do kolorów to raczej ciezko pomylic ten psychodeliczny czerwony (brrr normalnie koszmarny kolor) od tego pomaranczowego; no ale przy normalnym wypalaniu jest czerwona;
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:19. |