![]() |
Final Fantasy VII The Movie !?
Niedawno [chyba z rok temu] co pojawił się film Final Fantasy The Spirit Within, a na stronie http://www.gamespot.com/ps/rpg/final...reenindex.html możemy zobaczyć screen'y z nowego filmu Final Fantasy VII: Advent Children. Co prawda tak sądzę, że to będzie film w całości zrobiony za pomocą komputera. Jednak myli mnie sam napis na stronie... a mianowicie PLAYSTATION. Dlatego nie wiem czy to będzie odświeżona gra na PS czy film !?
|
Mi się zdaje, że będzie to odświeżony Final na PS2, a nie żaden film. Oczywiście mogę się mylić...
Pozdro;) |
Zdecydowanie gra. Druga czesc filmu, jesli taka zrobia, bedzie raczej podobna graficznie do jedynki - w sensie wygladu postaci i ogolnego swiata. Tak przynajmniej mysle - cele tworcow jest chyba jak najwieksze podobienstwo przedstawionych postaci do rzeczywistych ludzi, a screeny, o ktorych mowiles, sa juz duzo bardziej fantastyczne :)
|
szkoda pewnie, że SquareSoft nie wypuści tego na PC.... a tak szalałem za 7 i 8. Oczywiście nawet cierpiałem, że na 433 jak miałem i odpalałem ePSXe i ff9... cierpiałem, że mi skacze.... ale tej gry nigdy nie zdradzę z jakimiś nowoczesnymi full wypasami :)
|
http://www.square-enix.co.jp/dvd/ff7ac/ - tu macie stronke oficjalną filmu Final Fantasy Advent Children, na której znajdziecie trailer tego filmu. Oczywiście jak macie szybkie łącze to możecie pokusić się o większą rozdzielczość :)
|
szkoda ze juz nie w tym stylu co poprzednia :(
|
a ja strzelam ze to filmik liczony z gry :) ale coz nie bede na to lukal nawet.
square wtopil tyle kasy w film ff ze watpie zeby chcial to powtarzac. |
Kurcze... nie wiem w dalszym ciągu czy to jest film czy gra, bo chyba nigdzie nie jest to wprost napisane. Oczywiście chciałbym szczerze, aby to był fil, a niżeli gra na Ps2. Zresztą odkąd seria ff zaczęła pojawiać się na ps2 to nie mam możliwości, aby ją zobaczyć, a nie wspomnę już o graniu. Chyba, że zakupie sobie konsolę ;) . Co do pierwszego filmu FF to jak dla mnie był troszkę przereklamowany. Ale ten trailer to co innego.
@Barracuda... chyba masz racje, że to może być gra na ps2, gdyż film FF to tak jakby pierwsza część, a tu nagle FF VII advent chidren !? No cóż... poczekajmy do summer 2004. |
Cytat:
|
Tak czy siak bede to mial :)
|
Cytat:
film byl swietny, fajnie by bylo koljna czesc obejrzec :) |
Cytat:
I pomyslec, ze na uczelni konczylem najwyzszy poziom angielskiego (Z-2 Business English) i to z egzaminem na 5 :) |
no comment
http://www.osloskop.net/?cmd=show&id=5743 |
Gdzieś w jakiejś gazecie widziałem informację na temat tego Finala - i coś mi się wydaje, że pisało tam coś na temat filmu - stworzonego na podobnej zasadzie jak pierwsza część...
No ale nic - jak uda mi się dotrzeć do tego artykułu, to postaram się przytoczyć informacje na ten temat... |
Jak to mówią - lepiej późno niż wcale ;) Poniżej przytaczam krótki artykuł z pierwszego numeru MANGAzynu:
"(...) Na targach w piątkowy wieczór zamiast gry pokazano bowiem trailer filmu nazwanego "Final Fantasy VII - Advent Children". Cały film trwać ma ponad 60 minut i w całości zostanie stworzony tą samą techniką, co poprzedni pełnometrażowy obraz firmy - "Final Fantasy: The Spirits Within". (...) Pomimo wielu niejasności wiadomo, kto zajmuje się tworzeniem całego projektu. Reżyserem jest Tetsuya Nomura oraz Takeshi Nozue, za scenariusz odpowiada Kazushige Nojima, a za muzykę niezrównany Nobuo Uematsu. Producentem został Yoshinori Kitase, odpowiedzialny za stworzenie takich arcydzieł, jak "Chrono Trigger" czy "Tenchu", natomiast chara designem zajął się debiutant - Takayuki Taketani. Cały film ma się ukazać w kinach w Japonii już latem 2004 roku i prawdopodobnie trafi także i do USA, i do Europy w postaci 3 odcinków OAV" Fragment artykułu jak już wspomniałem pochodzi z pierwszego numeru MANGAzynu (listopad-grudzień 2003 r.) i chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości :) Po resztę artykułu autorstwa rity odsyłam do gazety :) |
Witam
wlasnie obejrzałem FF VII - Advent Children, chcialem sie podzielic emocjami i wrazeniami, wiec sprawdzilem czy ktos aby juz nie widzial i nie pisał o tym No wiec powiem tylko ze nadal mam kopare opadniętą. Spirits Within to " przygody Żwirka i Muhomorka" w porownaniu z "Advent Children" Ogronie mi szkoda ze nie wtajemniczyłem sie w całą historie tego co opowiedziano w "Advent Children" poprostu nie kapuje co oglądam... :( POLECAM >>bien-xvid-ff7.avi<< na zachete >>http://games.softpedia.com/get/Trail...-Trailer.shtml |
@JacoM
Wielkie dzieki za info ze juz jest !!! :) Uwielbialem FF7 jeszcze na starego dobrego psx :) Jak obejze to dam znac o swoich wrazeniach :) jeszcze raz wielkie dzieki :) Pozdrawiam Darek |
@JacoM
Ukończ FF7 na PSX'a to będziesz wiedział :] Jeszcze nie oglądałem, ale obawiam się profanacji najwspanialszej części ""serii"" przez przeklęty Enix. :| |
@Berion
a musi to byc FF7 na psx ? bo mam na PC wiem ze chyba mam, kiedys mialem ... @Darek Nie ma sprawy ;) |
a kopia jaka chodzi? dobra?
|
Cytat:
Polecam jednak FF7 na emu (a jeszcze lepiej na konsoli), z tego co wiem do dla PC był pisany pod 3dfx'a. |
Cytat:
http://dl6.rapidshare.de/files/49866...ff7-sample.avi |
DVDRIP, jedno cd ale spoko, chociaz moglo by byc ciut lepiej ... szukajcie mojego pliku
Napisy na http://animesub.info, jak wam player ich nie ruszy to polecam Media Player Classic dzisiaj jak dobzie pojdzie to bedzie domowe kino z projektorem, ahhhh, szkoda ze nie wiedzialem ze to da sie zorganizowac, bo bym zaczekal z premierą ... miłego ogladania, a ja nadrabiam zaległosci, czyli instaluje gierke ;) |
Jako ze jestem vampirem to juz zasysam :D
|
@Ziele
o ile wiem sampel to tez rip(w pewnym sensie),mimo iz jest czesciowy, wiec...tylko na priva! |
Witam :)
Wlasnie obejzalem..... I masz calkowita racje JacoM szczena opada calkowicie..... Boze jak ja to ogladalem z doslowie otwarta geba przez ta 1h 41min. Ahh wszystkie wspomnienia wrocily..... Az sie jakos lezka w oku zakrecila ( :P ) FF7 to byla gra.... To byla wlasciwie jedna z pierwszych gier jakie mialem na PSX :) Niech mi ktos przypomni ktory to byl rok bo juz zkojazyc nie moge ? :P Ahh ta muzyka zywcem wzieta z FF7. Bardzo mi sie spodobala ta "melodyjka" telefonu komorkowego tego faceta (nie pamietam imienia :P ) ktory walczyl z Tifą :) Identyczna jak po zwyciezkiej walce w FF7 :). Tak samo pogon Clauda na motorze na autostradzie ( skojazylo mi sie z ucieczka bohaterow z Midgar :) ). No i ten Summon Behemout (czy jak tam :P) - bardzo dobra robota :) Rowniez bardzo fajnie skomponowane sceny z samej gry bezposrednio do filmu :) Ja juz wiem ze kupie ten film na DVD jak u nas wyjdzie :) Nie wiecie kiedy u nas premiera ? :) Przydalo by to sie obejzec w leprzej jakosci z dzwiekiem AC3 albo jeszcze lepiej DTS :P Pozdrawiam serdecznie (z opadnieta jeszcze szczena) Darek |
Jesli chodzi o dzwięk 5.1 to zaopatrzyłem się w wersje DVD Final.Fantasy.Advent.Children.2005.NTSC.DVDR-SOLDiER
efekty dzwiękowe są cienkie sam film zaś wymiata . |
ahaaa, nie wiem czy ktos widzial newsy, ale jest juz 2cd dvdrip z AC3, sa jakies dodatkowe sceny
HASŁO >>MiNY<< a to dvd, jak wyglada sprawa z napisami, audio do tego realesa ? |
ogólnie widziałem tylko napisy angielskie... jak tylko obejrzałem FF Advent Children, to rzeczywiście był dobry :). Cieszę się, że w końcu squaresoft zrobiło coś pod graczy FF. Jednak ten kto nie grał w FF7 to dla niego pewnie film był nieciekawy pod względem fabuły, i pewnie gdyby nie to króciutkie wprowadzenie Marlen na początku filmu to naprawde spro ludzi by skrytykowało FF AC. Ta wersja grupy bien jest jakimś japońskim ripem i chwała mu za to, gdyż nie chciałbym obejrzeć wersji angielskiej, a jak wyjdzie polska to pewnie spartaczą ją jak KAENA'e. Czekam tylko kiedy FF AC wejdzie do kin, bo napewno będę musiał się wybrać :).
btw: z tymi datami premiery to tak już zamieszali, że naprawdę już zwątpiłem, że wyjdzie jeszcze w tym roku... btw2: czy ktoś wie jak nazywał się atak Clouda ten na końcu filmu tymi mieczami !? |
Cytat:
Napisy (do rip by Bien) sa na http://animesub.info, jak wam player ich nie ruszy to polecam Media Player Classic QUOTE] |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
\ |
I tak powinien wygladac film na podstawie gry... Oby rownie szurnieci fanatycy wzieli sie za filmowanie MGS - zeby go nie sprofanowac, a oddac klimat. Amen.
P.S. Lukaliscie juz skany z najnowszego wydania Famitsu? Sa screeny z MGS4 a co za tym idzie - pokaz mozliwosci devkita do PS3. Twarz Otacona po prostu miazdzy umysl - na tym devkicie mozna film nakrecic! |
Cytat:
|
|
Cytat:
:D PS: Nie ma się czym podniecać, to tylko rendery (przecież jest napisane :D) |
Cytat:
|
aż sobie przypomniałem, że mam na dysku odrestaurowane intro z FF7, powstałe na... PS3. Jejciu jak to ładnie wygląda... a swoją drogą to mogli by "odświeżyć" FF7. Wcale bym sie na nich nie obraził, a wręcz przeciwnie :).
Wracając jednak do samego filmu... to mam kilka pytań: 1. Dlaczego Kadaj mówi do Clouda, BRACIE !? 2. Skoro cała akcja filmu toczy się dwa lata po zakończeniu gry FF7, to dlaczego Cloud nie rozumie o co chodzi z Matką !? Jakoś nie kojarzy Jenovy, a przecież chyba ją pokonał !? A przecież zna Sephirotha... 3. W kilku scenach filmu pojawia się... pies. Na przykład na początku przy mieczu Clouda. W sumie w grze FF8 Rinoa, o ile mnie pamięć nie myli, miała ataki, że przywoływała właśnie psa. O tak mi się przypomniało ;) 4. Wracając jeszcze do JENOVY. W takim razie po co by była potrzebna głowa Jenovy Kadajowi, jak w sumie wchłoną jej komórki z "czarnego pudełka" i stał się Sephirothem !? 5. Dlaczego Cloud nie pamięta AERIS i myli ją z Matką !? Sorki za kata :D |
Witam
Mnie tez troche te pytania nurtuja bo w FF7 gralem dawno ( jak przypomnial mi Berion '97 - jejku to juz tak dawno :) ) a i angielskiego za dobrze nie znam. Szkoda ze nie przetlumaczyli tego FF7 na jezyk polski..... Kiedys chyba byl nawet taki projekt ale raczej nic z niego nie wyszlo. Ale tak: 1. No bo oboje maja chyba w sobie komorki JENOVY 2. Ja jakos tego nie zauwazylem (pewnie nie dokladnie ogladalem :P ) 3 Nie wiem. :) Jakos nie zauwazylem przy pierwszym ogladaniu tego psa, dopiero jak to przytoczyles :) 4 Moze w tym pudelku byl jej fragment tylko :) nikt nie mowil o calej glowie :P :) 5 Wedlug mnie on ja caly czas pamieta... i czuje sie odpowiedzialny za jej smierc dlatego na poczatku nie chcial walczyc i dlatego jest takim samotnikiem . Wlasciwie widac ze przesiaduje w tym kosciele z kwiatami, kwiatami ktore hodowala AERIS (wlasciwie byla i kwiaciarka :P - pierwszy raz poznaja sie kiedy to na ulicy oferuje mu ona kwiatek w FF7 :) ) A co do samego pomylenia ja z matka to chyba w grze byl taki moment kiedy to Claud zpada z dachu kosciola, prosto na te kwiaty po srodku. Wlasnie wtedy cos tam majaczac pomylil Aeris z matka. Ale rownie dobrze moglo to byc w zupelnie innym miejscu :P No to tak mi sie to wszystko wydaje. Ale mowie jeszcze raz ze ja moge sie w tym wszystkim mylic bo grac gralem dawno a i angielskiego za dobrze nie znam. Jak ktos chce to niech skoryguje :) Pozdrawiam Serdecznie Darek |
Cytat:
|
Kurcze - chyba trzeba będzie się zaopatrzyć w jakiegoś Finala na PSX'a :D Mam tylko jedynkę (o ile dobrze pamiętam) ale tam jest grafa jak na SNES'ie :P
|
Na razie proponuję, żebyś się zaopatrzył w ten film ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ps. A dostalem jakąś reputke za znalezienie tego FF7 ? <lol>
|
Tak mgs4 robi wrazenie,otacon=emerich i nasz dziadzio?wtf?-to...to jakis zart?
Czy dziadek Snejk bedzie miec syna?bo stary w akcji to bedzie komedia, niczym "the end" w mgs3 :D Wole juz jego syna,czy tam klona ;] Cytat:
Bo skąd wiadomo czy to nie pokaz czegos co zostalo skradzione?hmm... (rzekomo grupa "bien" z hong-kongu skradła film i puściła w internet) Wracając do FF7 hmm jednak to wersja dvd,ciekawi mnie czy są na tej oryginalnej nie z torrenta,płytce jakies dodatkowe materiały,sceny,komentaze twórców itp? No i kiedy bedzie kolejna czesc filmu/gry za dwa lata,dłuzej?why? Duzo niedosytu stwarzaja fajnale,nie dosc ze fabuła jest najbardziej zakrecona,to w dodatku jest jak telenowela na którą wgrach jest ogromne zapotrzebowanie i tylko raptem kilka pozycji spełnia swe wymagania,a szkoda ;/ |
Cytat:
|
Title.......: Final Fantasy VII: Advent Children
Genre.......: Fantasy/Action/Adventure/Animation/Sci-Fi Length......: 90min Size........: 3,50gb iMDB Rating.: 9.2/10 (560 votes) iMDB Link...: http://www.imdb.com/title/tt0385700/ Source......: Final.Fantasy.Advent.Children.2005.NTSC.DVDR-SOLDiER Menu: YES Custom Extras: NO Video: Untouched Audio: Dolby Digital 5.1 Subtitles:Custom Polish autor napisów: anda Produkcja: Japonia Gatunek: Animacja / Przygoda / Fantazja / Akcja Rok produkcji: 2005 Reżyseria: Tetsuya Nomura, Takeshi Nozue Scenariusz: Kazushige Nojima Muzyka: Nobuo Uematsu Jedny ból NTSC, wersja DVD na forum osloskopu :D Zabieram się za porównywanie |
Sorry ale nie mogłem się powstrzymac normalnie BIG loooool XD :D :D :D
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64371587 Bo koles sprzedaje divix'a pirata za 99zł - mało nie spadłem z krzesła :D |
No mam ten filmik. Jak podłożyć angielskie napisy?
W Media Player Classic ładuję plik .sub z napisami a dalej są japońskie. Może jakiś inny player? Co polecacie? |
Cytat:
a koniecznie musisz miec angielskie ? jaka masz wersje ? do jednoplytowej sa polskie, poszukaj na animesub.info |
Dobra mam. Miałem 3 różne pliki z napisami i wkońcu jeden zaskoczył...
|
Ja pobieram wersję DVD z polskim subem :D
|
Macie wersję z angielskimi hardsubami czy bez?
|
Nie wiecie czy są może napisy do "Last Order"?
Tego animowanego prequela do FF7 |
Cytat:
Ale buzi za to nie musisz dawac ;) |
Thx
|
Cytat:
Menu: YES Custom Extras: NO Video: Untouched Audio: Dolby Digital 5.1 Subtitles:Custom Polish Co oznaczało by menu custom !? albo te napisy !? Czy ktoś zrobił menu i wrzucił z napisami na płytke !? Dziwne...ale i tak zasysne... |
Właśnie przed chwilą skończyłem oglądać "dzieci adwentu"... ...
Hmm... co by tu napisać?. :| ... ...Obawiałem się profanacji wielkiej siódemki, niestety moje obawy się potwierdziły. Po kolei: Fizyka, a konkretniej grawitacja jest całkowicie skopana. Cloud, Tifa i cała ekipa ot tak sobie skaczą na kilometr w powietrze. Wymieniają się razami, ba! nawet odbijają od powietrza. Yuffie bieganie po scianie zdaje się też nie sprawia większych problemów. Geez ... Jeden summon na cały film. Hmm... Nie byłoby w tym jeszcze nic złego gdyby Bahamut chociaż trochę przypominał Bahamuta. Nie dość, że plastikowy to jeszcze osłabiony (np. Mega Flare :\). Bishouneny - są wszędzie! Błagam, ja już mam dość pedałow w grach. Zostawcie Clouda on kocha Aeris... Reno, Cloud, ghousty -> są zbyt pedalscy (mam tu głównie na myśli twarze i te odkryte ramiona Clouda). Sephiroth - jedna z najciekawszych person i profili psychologicznych w świecie gier (kto grał ten wie o czym piszę, kto nie, niechaj żałuje) został spłycony... Film wyraźnie sili się na widowiskowość, tanie efekciarstwo. Matrix jest wszędzie... W momencie wkroczenia Barreta wiedziałem, że zatnie się jemu broń, poprostu wiedziałem. Znany Hoolywoodzki trik... Napisy końcowe - denerwują motywy zapożyczone z FF8 i VagrantStory. Nie piszę, że mi się nie podobają; po prostu nie pasują do charakteru filmu. Wszystko to zamyka się w słowie, którego nie lubię: komercja. A ta ostatnimi czasy nie odłącznie kojarzy się z Enix... ... Hmm... tyle :) Zatem co mi przypadło do gustu? Grafika; w szczególności oczy, mimika twarzy (Tifa!) i animacja włosów. Midgar całkiem ładnie odwzorowany, szkoda tylko, że w dzień. Forgotten Land (Promised Land) nie wypadł wcale gorzej ("Muszla" przy której "opuściliśmy" Aeris - wspomnienia wróciły) ... Żałuję, że programiści nie pokazali nam innych lokacji (Wutai, Ancient Forest, Great Glacier itd...). Northern Creater - spodziewałem się czegoś więcej... Muzyka - One wiged angel rządzi. Dobrana, dyskretna... Aha: byłbym zapomniał nawet mi się podobało. Dla mnie film nie zasługuje na notę wyższą od 7- (/10). 8 ) |
Kochamy spoilery :P Film mam - obejrzeć będę chciał (jak znajdę chwilkę) - na razie tylko tak przeleciałem na szybko pewne fragmenty - i mimo wszystko wygląda nieźle... :) Maniakiem FF nie jestem - bo nie mam konsoli (:() - grałem ostatnio w jakąś część na PS2 u kuzyna i spodobało mi się :D Może kiedyś się skuszę - najchętniej chyba właśnie na VII część :)
|
Cytat:
Cytat:
Polecam zaopatrzyć się w emu (ePSXe) i zagrać. Obecnie grę jest dosyć trudno kupić (no chyba, że "kupić"). Warto - naprawdę. Grafika w dziesiejszych czasach może trochę odrzucać (prerenderowane tła, ruchome obiekty "pociągnięte" cieniowaniem gouranda). Ale zaprawdę: warto :) |
To teraz cię Berion zacytuje ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do mega flary hmm troche nie wyszła zbyt efektownie,ale sumon był dobry. Jedyny absurd to taki chyba, ze go banda dzieciaków pobiła i uciekł :D Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za mało było jego w filmie pod ta postacią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
1- ja wciąż upieram się że to nie był Bahamut a Ultima Weapon
2- film robili japończycy więc pedałkowaci bohaterowie to norma - u nich tacy są uważani za super przystojnych. 3- muzyka w napisach końcowych jest słaba? Przecież to FF7 Main Theme w nowej aranżacji - łezka się w oku kręci. Ja daję 9/10 Faktycznie film mógłby być dłuższy... |
Cytat:
-=[ edit ]=- Może jak się pojawi finalna wersja finala ;) to naprawią pewne bugi..znaczy no niedociągnięcia ;) |
Na Bahamuta mi to nie wygląda. Jeśli to miał być Bahamut to chyba go po pijaku robili bo niepodobny ani trochę.
Najwyżej mógłby to być Neo Bahamut ale mi się jednoznacznie z Ultimą skojarzył. |
Cytat:
Ultima miała "korpus", ale z mordy przyznam, że bardziej podobny. @Desden Działa Ci wytoczę jak wróce z mordowni (przez niektórych zwaną szkołą :D) |
Od razu przepraszam, że piszę post pod postem. Nie moja wina... Gdyby się zjawił jakiś mod niechaj przeprowadzi fuzję - nie obrażę się :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hhha! A co byś powiedział na Shiva'e? :D, Neo-Bahamuta itd... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Twój ruch :D |
Cytat:
Wógule jakaś paranoja ztym jest,ze FF7 ma summony,ff8 Guardian Forces,a FF9znowu po staremu,gdzie znowu FF10- Aeony :blee: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem czemu ci sie nie podoba,zabrakło kurczaków :D Cytat:
Ten film nie jest nastawiony na komerche,bo by wpompowali tyle reklam.Chyba ze premiera amerykanska bedzie unas tak widoczna ze sie smieni zdanie,nrazie uwarzam to za białego kruka ;) Cytat:
- tyy nie dwaj tyle emot, bo sie kaszani :D |
Cytat:
Cytat:
Zabrakło praktycznie wszystkiego po trochu :| Lokacji, Chocobo (a jak! :D), summonów, materii (kulki do rzucania) itd... Cały film jest nieco płytki, ale zrzucam to na karb szmalu, a w konsekwencji długości "obrazu" :( Cóż... teraz to już jest szach mat :P Brakuje Ci poważnych argumentów :P |
Cytat:
Cytat:
Porównuje oba jako technikę kompterową,nie fabułę.Co prawda Obydwa miedzy soba maja plusy i minusy,ale narazie nie chce ich wypisywac. Cytat:
Był równierz szalony wyscig na motorach, który uwarzam ze był wdeche.Odrazu mi sie skojazyło z chrono trigerem czyli square ;] Cytat:
film AC zasługuje przedewszystkim na wspomniane spojlery.Dlatego warto to miec niz spirith withina :P Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Ściągnąłem wszystkie vob'y z osloskopa odnośnie płytki dvd-r FF AC, I teraz jak to nagrać aby to działało na stacjonarnym dvd ? Używam nero7, tworze płytke dvd-video, wrzucam pliki ifo, i tym podobne, do katalogu VIDEO_TS i jak chcę perzucić voby z filmem to mam komunikat i koniec :|
|
Cytat:
|
Cytat:
a tak ogólnie..to ostatnio w jakiejś gazecie komputerowej... pc world computer czy czymś innym był na jednej płytce film, oraz programy... to przegrałem katalog VIDEO_TS na dysk, a potem na płytkę dvd i n komputerze działa bez bólu a dvd stacjonarne wyrzuca error... :|, a przyznam, że mam dość kapryśny odtwarzacz dvd :| : edyta : to, że siedzę, trzy lata...to nie oznacza, że udzielam się aktywnie, przyznam, że od roku czasu się zaniedbałem.... proszę o rogrzeszenie :D |
No to pewnie nie wiesz ze przeszla ustawa o ostrzejszym moderowaniu. Zadne prosby dotyczace stuffu sciagnietego z netu ani jawnego piractwa nie beda tolerowane ;-D
|
Cytat:
|
@Air...dzięki....
A tak BTW to znalazłem coś takiego... Final Fantasy VII: Last Order Opis pliku: Final Fantasy VII: Last Order to dodatek do Final Fantasy VII: Advent Children. Wspaniałe anime opowiadające... Tak, zastanawiam się czy to pisać :->. Dobrze, fabułe zostawiam Tobie - to jak ją odbierzesz - jest Twoje. Doskonała rozdzielczość obrazu + 25 minut niesamowitej historii Final Fantay VII. Zapraszam do ściągania (WARTO!). a tutaj mamy napisy. |
@KarolluZ
Jeśli skończyłeś FFVII to nie warto. Zwykła komercja... Anime z dolnej półki :ysz: |
To FF Last Order mam już od jakiegoś czasu, więc może obejrzę, jeśli rzeczywiście warto. Przed chwilą natomiast skończyłem ten "właściwy" film i muszę przyznać, że generalnie mnie rozczarował. Poza dość ciekawymi (w sensie dynamicznymi) scenami walk praktycznie nic ciekawego w filmie nie było. Owszem - animacje, ale te równie dobrze zobaczyć można w grach, czy w innych filmach tego typu. Miałem nadzieję również na jakąś sensowną fabułę, a tej niestety się nie doczekałem..
Inna sprawa, że momentami (i to dość częstymi..) miałem wrażenie, że osoba tłumacząca znała japoński mniej więcej tak, jak ja, bo tłumaczenie było tak idiotyczne, że nie wierzę, żeby tak brzmiały oryginalne dialogi.. To mogło rzeczywiście zmienić odbiór filmu, ale w takiej postaci średnio mi się on podobał. Jedyny element, który zasługuje na pochwałę to muzyka, ale tej generalnie w jakimkolwiek anime (czy po prostu japońskiej animacji, bo trudno mi zaklasyfikować ten film) trudno cokolwiek zarzucić. |
Cytat:
|
@Air/andrzejj9
Fabuła filmu miała na celu jedynie uzupełnić tą z siódemki (czyt. wydoić szmal), w której pozostała furtka dla kolejnych odsłon. Nie możecie podchodzić do tej, jak to nazwał Andrzej, animacji jako do samodzielnego filmu. PS: Last Order to strata czasu. Fabularnie mieści się w... [SPOILER] ... od momentu przybycia do spalonego Nibelheim, wydarzenia w Mako Reactor w górach nad rzeczonym miastem, aż po ucieczkę Zacka z Cloudem. Jeśli graliście w FFVII to szkoda czasu. |
Cytat:
A co do "animacji" - nie miała to być krytyka, bo jak napisałem - sam nie wiem, jak ten "film" zakwalifikować. Anime to to nie jest, zwykły film też nie, kreskówka również.. Zostaje.. animacja ;) |
Dla fanów miecza Clouda polecam ten artykuł.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:23. |