![]() |
dla lubiących rozkminiać
|
niezle, jakis czas temu to przeszedlem, ale ze sporymi problemami :)
|
przeszedłem :D
|
a ja nie daje rady juz ((
mam dwa pierscienie, wlozone w otwory w pudelku no i brakuje ostatniej czesci... ??? mam jeszcze pudelko na cd, kasete, notatke z adresem www (bylem tam i tylko bylo '.... since 1994'), klucze: srebrny, zloty, jakis jeszcze inny klucz (ordinary key), kable podlaczone... what next ??? |
dasz rade... nie poddawaj sie ;D
|
Cytat:
Nic wiecej nie pisze :) |
Przeszedlem sobie to wlasnie jeszcze raz i zaowazylem, ze uproscili troche koncowy etap.
Jak bawilem sie tam z tydzien temu to bylo inaczej ??? |
czemu psujesz zabawe?
|
Cytat:
|
Jak nie? zobacz 4 posty wyżej ;)
|
:D
eee, przeciez to oczywiste bylo ;) |
Cytat:
Zanazlem cos jeszcze... teraz tylko ten pierscien :( Gdzie ten pierscien... arghrrrr |
wszystko mam (łącznie 12) i za Chiny niczego nie mogę wymyśleć...
drzwi i okno zamknięte... :klnie: |
ahhhh, jak fajnie byc juz za tymi dzwiami 8)
:D |
Ja się poddaję mam 11 rzeczy i kręce się po tym pokoju :( co tu robić wszystko po kilka razy oglądam i lipa !! pomocy !!
|
Cytat:
|
http://server-admin.pwp.blueyonder.c...y/testgame.htm
powodzenia, poprzednia gierka przy tym to pryszcz... takie przynajmniej mam wrażenie, ale gram w nią dopiero 5 minutek :) |
o widze ze gierka dopracowana bardziej...
jestem w drugim pokoju. ps. ta pierwsza gierka nie daje mi spokoju UPDATE: Wiec mam 12, i ogladam filmik...i kompletnie nie wiem co dalej |
Cytat:
Cytat:
|
je je je !
http://republika.pl/kasprzak_p/cdrinfo/congrat.JPG Naprawde super wciagajaca gierka, ta druga tez jest bardzo dobra, szczegolowa, zaczynam teraz ja rozgryzac |
HUUURRRAAA !!!!!!!!!!!
nareszcie.... jeszcze kilka minut i moja mycha nie wytrzymałaby takiego napływu ciosów ;) teraz się biorę za następną :) |
Nie mam pojecia co mam zrobic, siedze nad tym momentem z 10 min. Mam 12 rzeczy, ogladam filmik, z nieuzytych (nie mam pojecia co z nimi zrobic) rzeczy mam szary kluczyk, pudelko na CD i kartke z adresem. Zawiesilem sie w tym momencie. Help!!
|
Dobra niech bedzie ze ja cos podpowiem. Na filmiku jest coś szczególnego... ;)
|
Pewnie chodzi o ta gwiazdke migajaca pod jego koniec, ale i tak nie wiem co ma z nia zrobic :(.
W tej drugiej grze jestem na 8 planszy ;). |
No ja tez zauwazylem ta gwizadke i nei wiem co z nia zrobic :-/...
|
Mam srubokret i jestem w kropce...
|
Cytat:
cholera, jakiego filmiku ?? nie wiem co mam robic :( bŁEch... oto co udalo mi sie znalesc, czesc juz wykozystale... http://www.randki.bialan.pl/sklad.jpg UPDATE w drugiej tez sie przycialem, znacznie dalej ale... moze ktos to przeszedl ??? http://www.randki.bialan.pl/ccc.gif |
Skonczylem! Ech, trudne...
|
Pierwszą skończyłem i biorę się za drugą
|
A ja dalej nie moge przejsc tej pierwszej. W drugiej doszedlem do 12 planszy, ale juz pozno i koncze na dzisiaj.
@Kowalik: musisz znalezc kod do kompa ;). |
@Kowalik Znajdź drugi pierścień i wtedy otworzysz to czerwone pudełko. Dalej juz wykombinujesz ;)
|
Cytat:
A ta 1 jest taka strasznioe krotka ? Trzeba tylko wyjsc ?? |
|
Ilość załączników: 1
Uff... Nareszcie udalo sie przejsc, jakos wykombinowalem z ta gwiazdka ;).
Teraz zabieram sie znowu za druga :). |
Polska gra Wacki też jest dobra w myśleniu.
|
hohohoh...
12 levele...a ja się kiszę w drugim, co prawda siedze w nim dopiero 5 minut..., ale jakaś mała wskazówka by się przydała... P.S. mam tylko pudełko na dyskietki... |
Ja się zatrzymałem na ruchomych schodach, pod które wkłada się płytki.
|
Uff przeszedłem pierwszą gę trza się za drugą zabrać :)
|
Cytat:
Jak sciągne ten plik "crimson_room.swf" to mi go Flash otworzy (na Offline) ?? BTW: Wciągające;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
...a pociagaj za... :P |
Cytat:
Jeżeli podczas ściągania nie będzie zgodna nazwa pliku, to wpisz nazwe do pobrania crimson_room.rar |
Cytat:
A co powiesz o tym ? Gdzie to znajde ? |
w drugiej gierce jestem w 4 levelu ale dzisiaj go rozpracuję :)
|
Cytat:
|
Level siedem i chwilowy problem z piórem i kartką
|
Cytat:
musisz sie cofnac do pokoju w ktorym na stole lezy kartka i tam napisac list a pozniej go wyslac... |
Cytat:
|
thx;)
Nio dobra - mam chyba wszystko, obejżałem filmik i co z tą gwiazdą na końcu. Nic mi sesownego do głowy nie przychodzi (( ale całyb czas się zastanawiam;) ----------- Co do drugiego SWFa: ma go ktoś na dysku?? Jeżeli tak to niech mi podeśle na maila, z góry dzięki;) ..::Update::.. Każdy level to inny plik;( |
poczekaj az sie skonczy film i kliknij tam gdzie była gwiazdka
|
Cytat:
thx BTW: W tym drugim jestem w pokoju z kominkiem ..::Update::.. Przeszłem - wyszłem z pokoju (z pierwedszego SWFa);) wreszcie. Trzeba się brać za drugi SWF;) |
Mnie również (już wczoraj) udało się przejść tą pierwszą, klimatem zalatuje mi trochę z trzech pierwszych części Alone In The Dark. Takie wrażenie odnoszę jakby za chwilę coś chciało mnie zjeść :zeby: :zeby: :zeby:
Druga gierka? Let's Dance... |
Cytat:
|
Nie jesteś sam. Też tam utknołem. pozdro
|
Czy ktoś wie co trzeba zrobić w levelu 9 po wpisaniu hasła do c 64 ???
|
Cytat:
A gdzie można ja zdobyć? Ja kupilem razem z czasopismem Cd-Action wydanie 38 lipiec 1999 roku. Tu masz link: http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0...854,7216730,-1 |
Cytat:
PS. Jak ktos ma SL45i to moze se popykac w Wacki, ale nie sadze by choc 1% procencie przypominala ta gra zachwalana przez SEBAw-a :) :rotfl: |
Skonczylem obie :jupi: Zajelo mi to troche czasu ( i piwa :piwo: ). Fajne gierki, prosze o jeszcze.:)
Update: Polecam Sheep, Dog 'n' Wolf. Lezy na emule (waga ok 190mb). |
cholera utknołem w 12 przy drugiej barierze tej z cyframi
to już chyba końcówka :blee: :) :) udało mi sie skączyć 8) |
:D
zeby sie odprezyc po ciezkich zmaganiach myslowych proponuje niesmiertelne kolko i krzyezyk :) http://www.playboy.de/PP2D/PP2DG/PP2DG03/pp2dg03.htm |
fajna gierka...a skąd mogę ściągnąć oba pliki swf tych gierek !? Wcześniej widziałem, że SEBAw zamieścił flesha, ale miałem nieoczekiwany koniec archiwum :(.
|
No dobra mam prawie wszystko. I co dalej. Jak otworzyc to pudelko.Wlozylem tam dwie obraczki ale czegos brakuje? Gdzie to jest?
Pozdrawiam |
a czy koło taśmy....te puste miejsce !? Chyba tam czegoś brakuje :). Mi po wielu próbach się udało... a czy nie wiecie skąd mogę ściągnąć flasha drugiej gry !?
|
tak wiem. Tylko nie wiem czego brakuje :) I gdzie tego szukac
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
o ile mnie pamięc nie myli to każdy obejrzany plik swf zapisywany jest na dysku w Internet Temporary Files... chyba tam poszukam...
@MacGywer...dobrze ci się zdaje [odnośnie łóżka] :) |
kurde utknalem :ysz:
nie wiem co robic na C64 z DVD... haslo wpisane i mam te literki na przedmiotach, ale nie wiem co i jak z nimi ??? |
Jeszcze raz ja. Mam wszystko, obejzalem film, kliknalem w gwiazdke i... trza podac kod. Ale skad mam go wziasc. Prosze o pomoc
Pozdrawiam |
Nie kupuj piratow ^_^ ^_^ ^_^!
A na powaznie: ogladnij DOKLADNIE wszytko. |
A moglbys mnie blizej naprowadzic, bo ja chyba ciemny jestem ;)
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A jakie masz te literki ??? :glaszcze: |
Cytat:
|
Cytat:
powinno zadziałać i drzwi po prawej staną otworem |
hehe... mam :zeby:
trzeba zrobic reseta, a pod ENTER COMMAND wpisalem WEST :P drzwi sie otworzyly :) |
Ma ktoś może ten plik z tego własnie w/w etapu?? Jeżeli tak to bym prosil na maila bo ostatnio wykasowałem "ciasteczka" i wszystko poszlo sie :klnie:
PS. Które ciasteczka są odpowiedzialne za "savey" z tej gry?? |
i znowu nie wiem co dalej :ysz:
dwie zapory laserowe w piwnicy wylaczone jak wylaczyc ta trzecia i co zrobic z tymi cyframi na scianie ??? |
Cytat:
a cyferki w kolejności od góry to kod do pokoju z ostatnią barierą 1,2,3,E - czyli kod i na koniec "E" |
zdazylem na to wpasc :) ale dzieki za odzew ;)
wpisalem kod, ale drzwi sa zamkniete, czego mi brakuje i gdzie to znalezc ??? |
Klucz jest na lampie pod sufitem w pokoju z kodem
tylko podstaw krzesło |
noz cholera wiedzialem ze cos z ta lampa jest nie tak :3msie:
ale o krzesle nie pomyslalem ;p dzieki :piwo: |
Nawet ciekawa gierka, ale trochę za krótka, może ktoś zna podobne ?
|
w 1 gierce nie umiem znależć baterii! HELP!
|
Jest ona za lozkiem przy scianie. Patrzac na sciane (ta po prawej stronie od lozka) kliknij przy lewej krawedzi ekranu.
|
Utknąłem w levelu gdzie jest stół bilardowy. Mam kartę, śrubokręt, kredę i gram w bilard ale jakoś nie mogę w żadną bile trafić;). I jeszcze jakiś pająk siedzi na lampie.
Co dalej?? bo się pogubiłem!! |
kreda nasmaruj koniec kija, powinno pomoc ;).
|
Na to bym nie wpadl ;)
thx;) |
ufff.....;)
|
Cytat:
|
A jak można zasejwować w tej grze !? Ja doszedłem jakoś do 4 pokoju a potem coś mi się skopało :(.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak wczytasz stronke na nowo to dajesz Continue i grasz od momentu gdzie skonczyles :)
|
Jest nowa czesc Crimson Room. Nosi tytul Viridian Room . Wlasnie ja skonczylem, teraz ide spac, bo wlasnie minela godz. 5.00 :mruga:
|
Wlasnie ja przed chwilka skonczylem ;).
Fajna, troszke sie zawiesilem pod koniec, ale w konu doszedlem co trzeba zrobic. Czekam na nastepna czesc... :). |
ja jeszcze się męczę... ale może potem popróbuję...
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:21. |