![]() |
zegnam
z dniem dzisiejszym opuszczam stanowisko admina i moderatora tego forum [decyzje podjeto za mnie - ale jestem z tego zadowolony]
milo bylo, pewnie bede tu zagladal jak pewnie wiecie zajmuje sie teraz czym innym i jakby byl jakis problem to tam mnie znajdziecie naturalnie sluze pomoca na gg - ci co probowali wiedza ze zawsze pomagam milo bylo |
SID szkoda, ze nie napisales, ze decyzje podjales sam. Odejscie to twoj wybor. Nie uwazam rowniez ze moja prosba o wybranie druzyny w ktorej grasz byla czyms nie na miejscu.
Jezeli zmienisz zdanie mozesz wrocic! |
Cytat:
I znowu smutno sie zrobilo. :( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wsio poniatno...tak czy owak szkoda.
|
Szkoda, będzie mi brakowało starego poczciwego Sida... :(
|
predzej uwierzylbym Grobelnemu niz w to ze moge wrocic
hipokryzji, zaklamania nie znosze do zobaczenia u konkurencji :) |
a jak sie ta konkurencja nazywa ;)
|
jako zwykly user powiem ze cdrlab - zajzyj spotkasz starych znajomych :D
|
Cytat:
Powodzenia. |
Mysle, ze to co w tej chwili uprawia Sid jest nienamiejscu, nawet jako zart.
Raczej napewno sie z toba nie spotkam u konkurencji :blee: |
Cytat:
a co do hipokryzji i zaklamania, to nie wiesz co tu sie dzialo wczesniej, wiec sie nie wypowiadaj |
Witam!
Zwolnilo sie miejsce Moderatora? macie juz kandydatow? - z ciekawosci pytam. Nie ciesze sie z tego, ze Sid odchodzi, bo uwazam go za wartosciowego czlowieka, ale zgadzam sie z tym, ze nie mozna grac w dwoch druzynach na raz. |
Kurcze Sidu będzie nam Cie brakowało :smutny:
|
Coż SID zeganam nie powiem bo napewno sie jeszcze wszyscy spotakmy...
|
Wlasnie zobaczylem topic...
Szkoda, jestes bardzo pomocny,duzo wniosles w to forum,byles bdb modem. Odwiedzaj czasami,jako zwykly user i pisz posty :) Mysle ze moge sie kontaktowac jak zawsze w "pilnych" sprawach :) @wlasnie:Co do moderatora :) hm...kandydature trzeba zglosic? :) |
Szkoda drogi SIDU ze odchodzi. :(
Co prawda na forum jestem pare miesiecy, ale zdazylem Go polubic. Podobnie jak Remix uwazam go za bardzo ciekawa i wartosciowa osobe. |
Cytat:
Ale jaja, ale jaja... czlowiek wraca z pracy a tu taka rewolucja ;) :wow: Nic to, Sid trzym sie ramy [joke] W zwiazku z wolnym etatem zglaszam swoja kandydature na "wielkiego i zlego" moda ;) :D :D :D :D :fiu: |
Widze, że powstaje konkurencja o stanowisko SID'a. Ciekawe kto wygra, jeśli takie coś nastąpi.
|
Na spokojnie przygotujemy kilka propozycji na moderatorow. Nastepnie oglosimy ankiete i sami wybierzecie moderatora(ow). Mysle, ze to optymalne rozwiazanie bo ja nie mam zamiaru nikogo wam wciskac na sile.
|
BD - to musi byc madra i przemyslana decyzja. Osoba ktora wie o co chodzi i przy okazji jest lubiana. Ktos kto bedzie nie tyle udzielal sie gdzie popadnie i jago "wielki zly admin" wymadrzal na lewo i prawo.
W przeciwnym razie wpadniemy z deszczu pod rynne... Swojej kandydatury nie wysowam, mimow ze juz dlugo tu jestem. -Jesli ktos mnie zaproponuje to sie nie obrarze- ;) :D |
za kazdym razem i na kazdym boardzie , jest to samo jak ktos odchodzi !
nie rozumiem dlaczego tak jest ??? moze ludzie za mlodzi czy jak nie ma co sie obrazac !!!! to jest tylko internet ps. a czlowiekiem trzeba byc wszedzie !! i nie palic mostow za soba |
Zorg dokladnie tez to zaobserwowalem ze ludzie nie potrafia odejsc i zostawic po sobie dobrego wspomnienia. Zawsze na koniec musza sie popisac i spalic mosty.
Nie bardzo to rozumiem ==================== mr_spock - tak wlasnie bedzie ! |
widze ze jednak zwykly user nie moze napisac tego na co ma ochote
dlaczego zniknely wszystkie linki do cdrlabu? [nie tylko moje] |
panowie: zachowujecie się jak dzieci.
uszanujmy się nawzajem i pożegnajmy bez zgrzytów. kłótnie nigdy do niczego dobrego nie prowadzą. było mineło. dajcie sobie siana. |
ja uważam, że wraz z nim odszedł kawałek forum, a takich kawałków było więcej...
|
Cytat:
Sid to (był jest)prawdziwy rodzynek mimo że rodzynków nie tolerował. rycho |
Cytat:
Qrde, niech ktos mi powie ze nie ma w tym racji - prawdy... Sid, bez (ż)aluzji mysle ze kazdy by sie zdenerwowal. |
Cytat:
|
Cytat:
Sid odszedł, forum dużo traci, lepszego moda nie ma i nie było, a czy będzie też wątpie :(. A co do palenia mostów za sobą jak pisał BD to może Sid miał swoje powody, utrzymuje z Sidem kontakt na GG, nie znam go na wylot, ale znam na tyle żeby módz powiedzieć, że trzymam jego strone. |
Żegnaj Sid szkoda, że w atmosferze sporów i kłutni (min. ze mną).
Nie będzie jush Wielmożnego Złego Pana Admina oraz Admina. Jeszcz raz żegnaj. |
Chciałem, zgłosić kandydature Ciapka na moderatora forum. Zakładając ankiete czy coś w tym stylu proszę nie zapomnieć umieścić go na niej.
Pozdrawiam szef działu promocji "Ciapek Modem" Patrixs |
hmm szkoda, że SIDa nie będzie już ;( myślę sobie że to nie będzie już to samo forum ale zobaczymy SIDu może i był zły ale najlepszy tylko on wśród wszystkich moderatorów budził we mnie respekt!!
Patrixs masz rację ja też będe głosować na CIAPKA jeśli tylko się zgłosi1 |
mod powinien byc bezstronny i niewidoczny jak Thanatos.
Mam nadzieje, ze grupa trzymajaca wladze wytypuje odpowiednie osoby (dlaczego to forum mi sie ciagle odswieza???!!!) |
Cytat:
|
jedno mnie boli
takie sprawy powinno sie zalatwiac po cichu, bez wypominania sobie czegokolwiek bylo trzeba podziekowac za wspolprace, napisac cos milego i bylo by super, ale po co... trzeba psuc atmosfere, ehh.... :( |
Szkoda :(. Ale coz, miejmy nadzieje ze SID bedzie jeszcze odwiedzac to forum jako zwykly user.
A co do wyboru nowego moda, to w tym przypadku popieram Sprezyn'a. |
Mi sie wysaje ze to poczatek konca - i nie chodzi mi tu o odejscie Sida, bo chyba nikt nie watpi w to ze cdrinfo to duzo wiecej niz sam Sid (choc on sam stanowil jego golym-okiem-zauwazalna czesc i to nie mala). Dlaczego wiec koniec ?? Zobaczcie jakimi tematami ostanio zajmuje sie forum. W 90% jest to OT lub n-te zapytanie o LG czy LiteOn (tylko zadawane subtelniej) i inne tematy klepane tyle samo lub wiecej razy. Przewalaja sie jakies pi3rdoly, np. super sensacje wyzszosci windowsa nad linuxem czy inne takie. Najgorsze jest to ze jedynie te tematy tak czesto przykuwaja uwage. Nie wiem czy pamietacie najpopularniejszy topic ostatnich czasow: Jak wywalic Piterniela z forum - n/c . Chyba nie o takie forum chodzilo.
A zeby dokladnie wiedziec o czym mowie to wystarczy poczytac ten topic w ktorym pozegannie Sida zmienilo sie w stype po Sidzie i licytacje stnowiska moda. Naprawde wartosciowych uwag tutaj jest kilka (z dyrekcji to chyba tylko Gregga, z userow to eloise, Ciapek, Yankee i Zorg). No coz ale trzeba sie przyzwyczajac - kampania sie zaczela... |
Pawelblu - rowniez zaobserwowalem, ze praktycznie nie ma wartosciowych topicow na forum. Jednak moim zdaniem wynika to z faktu, ze wiekszosc ludzi bedacych tutaj od lat przestala sie udzielac na rzecz forum. Uznala, ze wie juz wszystko a nowym nie warto pomagac bo jest opcja SZUKAJ.
Jako ciekawostke polecam dzial o DVD - tam sa ciekawe dyskusje i ludzie chca pomagac i wspolnie rozwiazywac tematy. Co ciekawe wiekszosc ludzi zagladajacych do dzialu DVD nie bawie sie w wypisywanie postow na tematy w stylu tego. |
Hm - wydaje mi sie ze teraz wlasnie ten dzial (DVD) to bedzie perelka :)
Dzial o Zabezpieczeniach tez jest OK, ale troche za bardzo kameralny. |
Jak zobaczylem ten topic cos we mnie peklo, zadrgalo serce. Sid opuszcza to forum. Chyba pora zwijac zagle!!! Zbyt wielu z nas zaglada tu coraz zadziej. Zegnaj Sid, chyba i na nas juz pora!!!
|
Cytat:
|
Piszecie, tak jakby ci co odeszli umarli... przecież oni żyją i mają się dobrze, ale pewne jest też to, miejsce po nich na forum zawsze pozostanie puste i nikt ich nie zastąpi.
Pozdrawiam szef działu promocji "Ciapek Modem" Patrixs |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie kochani! Nie ma ludzi niezastapionych. Czym Sid sie tak wyroznial, poza tym ze udzielal sie prawie wszedzie, to on tworzyl klimat?? Nie, to MY jako calosc. Mnie osobiscie spotkalo wiecej nieprzyjemnosci z jego strony niz milych akcentow i bylem swiadkiem kilku jego naduzyc. Mial/ma "ekipe" ktora go gloryfikowala na kazdym kroku, albo takich jak "przeciez to mod. nie bede z nim sie sprzeczal"...
ok koniec, podpadne chyba tym komus :| |
Cytat:
Proszę nie zakłócać przebiegu kampanii ;) |
@mr_spock, czy ktoś już Ci mówił, ze powinieneś kandydować na moderatora ?? :)
Mogę zająć się promocją... :spoko: |
:D wczesniej napisalem, ze swojej kandydatury nie zglosze, ale jak mnie ktos wytypuje to tez sie nie obraze ;)
|
Popieram - CiAPEK zdecydowanie na MOD'a! Masz moj glos, ziomek!
|
Tez mysle, ze Ciapek bedzie dobrym MODem. Nikomu chyba za skore nie zalazl mocno ;) :D [zart oczywiscie]
|
Myślę ze pawelblu miałby duże szanse, za sam avatar ;) każdy lubi rybki.... ;)
|
Patrix - tez bys nie byl taki najgorszy ;) zaowazasz i boli cie chamsto innych, a to wg mnie cecha wazniejsza od wiedzy technicznej przy tago typu robocie.
|
Ok w takim razie poprosze konkretnie - kazdy podaje 2 swoje typy na moderatora + jedno zdanie dlaczego ten gosc a nie inny
Typy zbierzemy i pozniej trafia do ankiety w ktorej sie bedzie wybierac konkretnego delikwenta ;) |
Cytat:
|
Ja sie nie wypowiadam, z powodow roznych:) Ale sobie popatrze. Chyba warto - pelna demokracja na forum.
:D |
Cytat:
|
Ja mam uwage odnosnie strony technicznej... obawiam sie, ze glosowanie moze stac sie polem do naduzyc... jesli to bedzie jakas ankieta, bedzie glosowal kazdy, zeby po prostu cos kliknac, ktos kto nawet w temacie nei siedzi. W skrajnych przypadkach zakladanie kilku kont i glosowanie z nich - niechce absolutnie nikogo oskarzac, nie czujcie sie urazeni, ale lepiej na zimne dmuchac.
Podrawiam :) |
1.Zgłaszam CIAPKA. Jest to człowiek, który wie czego chce, jest konsekwentny w swoim działąniu i ambitny, napweno poradzi sobie z trudami prowadzenia forum równie dobrze jak jego poprzednik. :spoko: :)
2.Zgłaszam kandydaturę mr_spock. Urzytkownik ten, jest zawsze oddany sprawie, potrafi do końca bronić swoich przekonań, jest bardzo pomocny. Jego kultura osobista oraz to co sobą reprezentuje zawsze wywierało na mnie wielkie wrażenie, człowiek ten nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. :spoko: :) |
No cóż, świat się zmienia, nic nie stoi w miejscu, czasami zmian nie zauważamy, czasami są aż nad to widoczne - szkoda, że Sid odchodzi - ważniejsze od jego sporadycznych "występów artystycznych" jest jego wiedza merytoryczna i fakt, że jego osoba do dość barwny i znaczący element tego forum.
|
Zglaszam Ciapka - za bardzo pozytywne nastawienie do swiata, co w funkcji moderatora jest czyms ogromnie waznym. Zna sie na wypalaniu i nie tylko. Nigdy nie przerosla go jego wlasna ambicja, slucha dobrej muzy, zawsze odpisuje na mjel i GG no i przede wszystkim : TO JEST ZiOM !!!
|
A druga osoba... Hmm... W sumei nikogo tak dobrz nie znam jak jego, ale sklanialbym sie ku Nimalowi... Po prostu czesto widzialem jego odpoweidz zaraz pod zaloznym tematem, takze widac ze chlopak ma ogormna wiedze i szybko reaguje. Niech wiec to bedzie druga kandydatura :-D
|
Wraz ze zmiana moderatora pozwole rozwinac inny temacik. Juz od dawna jest wiadomo, ze same spotkania na forum nie wystarczaja. Aby przyciagac ludzi do portalu nalezy organizowac spotkania. Wtedy wiez miedzy uczestnikami forum sie zaciesnia. Mam nadziej, ze nowy moderator wezmie ta opinie pod uwage!
|
dzieki
:)
przeglądam sobie i przeglądam i bardzo dziękuję tym którzy dażą mnie taką sympatią. Dzięki bardzo Patrioxsowi, który w sumie jako pierwszy rzucił hasło Ciapek na moda, hehe. Co będzie to będzie, ja się również pchać nigdzie nie będę. Jeszcze co do wypowiedzi Sprezyna... mod nie powinien być "modem niewidocznym" mod to taka osoba, która zna forum i udziela się niemalże każdej sprawie. Pisząc tak dajesz do zrozumienia, że działalność Sida była beee, a jego udzielanie się była na prawde aktywne i bardzo chwalone. pozdro jeśli miałbym kogoś podać na moda podałbym chyba Y@nkee'go, może jeszcze Remix i może to narazie tyle. |
Cytat:
W punkcie drugim: Odebrales sugestje prawidlowo. Ps: zycze ci abys tym modem zostal, nabierzesz doswiadczenia i przekonasz sie - mod musi byc prawie niewidoczny, w innym przypadku prowadz to do niepotrzebnych zgrzytow. A Sid, pomijajac wszystko inne, byl modem nadmiernie widocznym i kontrowersyjnym. A pisze to majac (male, ale jednak) doswiadczenie moda na innym forum. |
Yahol - respect.
Jesli chodzi o Moda, to nie wiem moze najpierw powinni sie ochotnicy zglosic?? Bo tak strzelac w ciemno.... w koncu jest to zobowiazanie. Moze Pawel K znalazlby troche czasu ;) |
hmm, proponowalbym chlopaki i dziewczeta stworzyc nowa dyskusje nt. moderowania i kandydatur.
|
... oj to wszystko nie tak ! szukacie spiskowej teorii dziejów, a rzecz ma się bardzo prosto; otóż jak pamiętacie Sid mocno namawiał do przechodzenia na Operę, no i paru przeszło, Wielki Brat M$ się vqórvił (no przecież nie po to tyle lat ciężko pracował nad IE, żeby mu tu Sid bruździł) i zadzwonił do Bartka i powiedział, że jak nie wywali Sida na zbity pysk to ..., Bartek aluzju paniał i Sida wywalił. I to by było tyle.
|
Teraz ja jestem do odstrzalu bo namawiam do mozilly , ehh ten bill :P
|
Zetoxa - bingo ;) wujek Bill dzownil i prosil o przysluge. Mielismy zrobic dilla i zobaczymy co dalej ;)
|
może ja zacznę przekonywać?
odpowiedni podpis już mam... :D |
W piątek zjarał mi się monitorek więc nie zaglądalem na forum a tu..........
:wow: :wow: :wow: :nie: :nie: :blee: :blee: THE END |
co tu sie dzieje! big LOL
Sid jako mod byl kontrowersyjny, ale zawsze pomocny, zawsze mozna bylo z Nim zeczowo porozmawiac i to forum strcilo wiele z jego odejsciem - nie przypominam sobie zeby objechal kogos za zeczowe uwagi, choc faktycznie nader latwo przyjmowal wszelkie urazy zbyt bezposrednio - Sid :piwo: szkoda ze odszedles, na szczescie wiem gdzie ;) Max - dzieki za wytypowanie mnie, nie wiem kto jeszcze bylby za mna ;) pewnie moje sady ez moga byc dla niektorych kontrowersyjne Ciapus - zagladasz tu czesto, masz pozytywny stosunek ;p zawsze sie mozna dogadac, mysle ze bylbys dobrym modem musimy zdecydowac, czy przyszly mod musi sie wyrozniac duza wiedza, czy raczej przyjacielskim stosunkiem do wszystkich wokol czy moze ma po prostu siedziec i przegladac forum non stop kazdy z tych warunkow spelniaja inne osoby wiatr zmian jest BARDZO silny! oby to byl podmuch wiosny ;) a nie nagly atak zimy ;) |
Moim zdaniem zadanie moda jest pilnowanie porzadku na forum. Mod powinien pilnowac czy nie ma jakies pieniaczy a jak sa tto winien ich usadzic.
Przy okazji glownych zadan mod moze sluzyc pomoca jezeli zna temat. Natomiast idea forum polega na tym, ze pomagaja sobie wzajemnie wszyscy userzy. |
Hmm.. ojejq, wracam ze szkoly a tu takie jaja <szok> :(... no nic, zegnam sida... chyba podpis nad avatarem musze zmienic :D...
btw. zglaszam sie na moda :P hehe, chyba bylbym najmlodszym modem w dziejach cdrinfo :).. ale mialbym zaszczyt :D pozdro ;) |
Cytat:
|
Podsumowując
SID'U JEST JAK KUBA WOJEWÓDZKI w idolu KRYTYKOWAŁ NIKT GO NIE KOCHAŁ ;) ale jak odszedł brakowało go W JURY TAK SAMO JAK SIDA teraz mi brakuje (bez skojarzeń)(jako moda) CIAPEK NA MODA ŻEDNA TO PRZESZKODA!!! Bedzie forum "jak zpłatka(czy jakoś tak)" jak wybierzemy CIAPKA |
paja - nawet nie czuje jak rymuje,
a w młodości nawet ojciec mu zazdrościł... |
Tak sobie czytam powyższe kolegów wypowiedzi i zastanawiam się, czy nie płaczemy nad rozlanym mlekiem. Sida szanowałem (szanuję) za bogatą wiedzę i chęć pomocy, miał on jednak wiele cech których nie akceptowałem i ze zdaniem swoim nigdy się nie kryłem.
Cytat:
|
a mi jest bez roznicy czy to bedzie ciapek klapek czy inny Juzek albo Franek !!! wazne ze forum dziala , a ludzie tu zagladaja ! zawsze sie znajdzie jakis mlody gogus ktory wlasnie wczoraj poraz pierwszy wlaczyl computer i nie ma zielonego pojecia jak nagrac film czy muzyke ! zawsze chentnie mu pomoge !! a i gdzie sklep z rodzynkami tez mu pokaze , no chyba ze sam nie bede wiedzial ?
wiec jak bylo tak niech i bedzie !!!! pozdrawiam wszystkich |
Cytat:
|
Cytat:
Z forum i tak nie rezygnuję choć mało tu piszę, bo ono jest moje pierwsze "dziewicze". :D |
Cytat:
nie pcham się na to stanowisko, jeśli jakoś tak się stanie, że będę modem, a jak widać troche osób chciało by mnie zobaczyć na tym stanowisku to będę się starał spełniać swoją funkcję tak jak należy i bez żadnych udziwnień że tak powiem. Nie chciałbym nim się stać, aby było mi tu wiele gorzej nie mam takiego założenia bo to bez sensu. Wiem o czym myślą koledzy paput i jasut i kondolencje mnie trochę przerażają, ale Ciapek postara się nie dać, a dać rade ;) 8) |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
NIe wiem, czy autor sie ze mna zgodzi - autor przez Ciebie zacytowany oczywiscie pozdr. |
Cytat:
Ja tez tu zostane. Rowniez malo sie ostatnio udzielam, ale nie mam zbyt wiele czasu na bezproduktywne siedzenie przed komputerem. Z raz dziennie jednak zagladam i czasami wypowiem sie w jakims topicu. Nie zamierzam z forum rezygnowac, bo przyzwyczailem sie juz do bycia tu obecnym. Konflikty zwykle mnie nie dotyczac, a jakiegos szczegolnego psucia sie atmosfery nie zauwazylem. Wszystko sie zmienia, rowniez forum. A czy zmiany te ida w dobrym kierunku? |
Cytat:
ale to normalne. wszak musimy pogodzić się z myślą, że pomału cd odchodzi do lamusa. a jego miejsce zastąpi dvd. |
Trzeba z tymn się pogodzic i żyć dalej, ale Sid był dobrym adminem, jak trzeba było to krzyknał głośniej na kogoś :) powodzenia w nowej pracy.
|
HEJ to kiedy zacznie się ta dyskusja z oddawaniem głosów na przyszłego admina bo ta dyskusja nie będzie się w nieskończonaść ciągnąć!!!
|
Cytat:
Nie chce się stać modem i źle się z tym czuć - o to można powiedzieć chodzilo. @Paja ja też jestem ciekawy, ale coś mi się zdaje, że wybory będą bardziej w konspiracji niż demokratyczne :( zobaczymy :chytry: pozdrowienia dla moich fanów!! ŁUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!! ;) :piwo: |
Ciapa - (musze sie zaczac spoufalac bardziej, jesli masz takie szanse na "wielkiego zlego" ;) ) jesli Ty masz najwiecej glowso, to zacznij nowy Temat z nominacjami - tak jak pisal BD
|
@CIAPEK, pamiętaj kto cię wypromował ;)
|
jak ktoś chce niech się zgłasza ale głosowanie to niech nie będzie sonda tylko niech liczą się głosy starych wyjadaczy!! by nie było oszustw typu zakładanie nowego konta by zagłosować!
my tu narazie huczymy a właza milczy co oni na to??? |
paja - ja o swocih obawach odnosnie glosowania napisalem wczesniej, myslimy podobnie
|
Cytat:
NIECH KTOŚ ZAŁOŻY TOPIC Z KANDYDATAMI NA NOWEGO MODA a władza wciaż milczy... |
sami założymy, tylko kto się zgłosił do tej pory??
Ja, CIAPEK, mr_spock,paja... i ktoś jeszcze ?? ;) |
miało nie być zgłoszen tylko typy:
Ja typuje Patrixs'a (czyli ciebie) i Ciapka, jest jeszcze kilka innych os ktore by sie nadawaly, ale za zadko widze je na forum. Tto zaklada?? DB prosil o umotywowanie typow, zrobie to w nowym temacie! |
Ja tak jak już wcześniej pisałem typuje mr_spock'a oraz Ciapka.
UPDATE Ponieważ Ciapka zgłosił już mr_spock, to ja zgłaszam paja :) |
ps JA SIĘ NIE ZGŁASZAM!!! a właśnie SMARTEK pisał wcześniej że składa swą kandydaturę!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:53. |