Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Drodzy Admini troche wyczucia... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/drodzy-admini-troche-wyczucia-32159/)

adixo 07.03.2004 03:06

Zresztą mamy nowego moda i tu ukłon w jego stronę ;)

adixo 07.03.2004 03:02

Cytat:

Napisany przez Misiek4
Smietanką serwisu CDRinfo.pl są jego uzytkownicy, a nie ekipa tworząca. Nastepna kwestia: kultura wymaga :)

Pozdrawiam
Misiek4

co do śmietanki to właśnie miałem to samo na myśli co ty ;) ( na teraz 676 odsłon tego topicu) ale powiem ci że długo się wahałem czy dołączyć się ze swoją wypowiedzią do tego topicu ( myślę że wielu myślało to samo i jednak stwierdzili że nie warto się wcinać) :nie:
post swój napisałem dlatego aby zwrócić wam wszystkim kochani i użytkownikom i tworzącym ten serwis ( bardzo doceniam wasze zaangażowanie w ten serwis) na to co osobiście ja ostatnio odczuwam zaglądając na forum, a mianowicie zdegustowanie przez duże Z
Zarejestrowałem się na tym forum w styczniu 2003 roku chociaż gościłem tu przeszło rok wcześniej tylko czytając i przez ten czas bywały różne utarczki słowne ale to co się ostatnio tu czyta to trochę uważam że przesade :blee:
atmosfera robi się nieprzyjemna :blee:
:cisza: może już czas wrzucić na luz i skończyć z :klotnia: i z :klnie:
pewnych żeczy widać nie da się przeskoczyć :sciana: (plemnik to przede wszystkim do ciebie i nie tylko ;) ) a może już czas na :glaszcze: :piwo: :D :D :D
wszystkich serdecznie pozdrawiam

Bartez 06.03.2004 20:56

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Mam pytanie:
Ile jest roboty przy tworzeniu stylów do Forum??
Może bym spróbował 8) ...niczego nie obiecuje, i tak mam kupe roboty na studiach
;)

jezeli chodzi o tlumaczenie, to sporo
wyglad forum troche mniej, ale tez mase pracy
a ile to zapytaj Miska, Sida czy matteo :)

jezeli chcialbys sprobowac, to PM do Miska

MacGyver 06.03.2004 20:18

Cytat:

Napisany przez Bartez
...Zapraszam do wspolpracy....

Mam pytanie:
Ile jest roboty przy tworzeniu stylów do Forum??
Może bym spróbował 8) ...niczego nie obiecuje, i tak mam kupe roboty na studiach
;)

Bartez 06.03.2004 19:45

Cytat:

Napisany przez Plemnik
(...)
Pieknie nie?

Sluchaj, mam propozycje... moze zamiast tylko narzekac i krytykowac przyczynisz sie jakos do rozwoju serwisu? Zapraszam do wspolpracy.

Moze przekonasz sie, ile to wymaga czasu i pracy. Kazdy z nas spedza codziennie nad serwisem kilka a czasem kilkanascie godzin dziennie. Nie ma z tego zadnych kokosow niestety. Dlaczego to robimy? Chyba dla wlasnej satysfakcji i dla Was.

Jeszcze raz serdecznie zapraszam.

andrzejj9 06.03.2004 19:23

Cytat:

Napisany przez Stef
wszyscy naokolo mowia o atmosferze na forum. tez zauwazylem ze kiedys bylo duzo lepiej. ale to przeciez my sami tworzymy atmosfere tego miejsca i od nas zalezy jak ono bedzie wygladac... a patrzac na to co sie teraz dzieje, na te krytyki niektorych uzytkownikow skierowane w strone administratorow oraz na zachowanie i odpiwdezi w stusunku do inncy czlonkow forum, dochodze do wniosku ze to forum za niedlugo umrze smiercia naturalna. a tego chyba nie chcecie/chcemy..

Nie umrze. Nawet jesli odejda obecni uzytkownicy, a nie ma tez obawy, zeby wszyscy podjeli taka decyzje, to przyjda nowi. Czy atmosfera ogolnie poprawi sie, czy nie, rzeczywiscie zalezy tylko od nas, ale tez nie przesadzajmy, ze jest tak zle. Byly lepsze i gorsze czasu, teraz moze pojawia sie wiecej niz zwykle wzajemnych pretensji i nieporozumien, ale to normalne w czasie wiekszych zmian, a takie wlasnie maja miejsce. To tez przejdzie i wroci normalna, lepsza atmosfera. Trzeba tylko przeczekac niektore wydarzenia.

Stef 06.03.2004 19:20

wszyscy naokolo mowia o atmosferze na forum. tez zauwazylem ze kiedys bylo duzo lepiej. ale to przeciez my sami tworzymy atmosfere tego miejsca i od nas zalezy jak ono bedzie wygladac... a patrzac na to co sie teraz dzieje, na te krytyki niektorych uzytkownikow skierowane w strone administratorow oraz na zachowanie i odpiwdezi w stusunku do inncy czlonkow forum, dochodze do wniosku ze to forum za niedlugo umrze smiercia naturalna. a tego chyba nie chcecie/chcemy..

andrzejj9 06.03.2004 18:50

Cytat:

Napisany przez Stef
reklama dzwignia handlu...........
nie rozumiem waszego(obydwu stron ) zdenerowania.
mi osobiscie reklamy nie przeszkadzaj dopoki sa one w dobrym tonie i dyskretne
nie cierpie gdy ktos mnie zasypuje mailami o reklamach, tak samo nie lubie wtskakujacych okienek z reklamami... a taka reklama jak na cdrinfo.... jak mnie zaciekawi to spojrze a jak nie, to omijam

wiec po co sie denerowac.... jest tyle wazniejszych problwmow na swiecie!!!

z uszanowaniem Stef

Dokladnie, mam bardzo podobne podejscie.

Smuci mnie natomiast, ze coraz czesciej na forum ludzie nie sa w stanie normalnie ze soba porozmawiac. To oczywiste, ze nie zawsze mozna dojsc do porozumienia, ale czy nie mozna przedstawiac sobie wzajemnych pogladow i argumentow w sposob dojrzaly, nie przechodzac od razu do wzajemnych pretensji i czesto wyzwisk?
Obserwuje to niestety nie tylko na forum...

Plemnik 06.03.2004 14:00

To faktycznie argument. Prawie tak dobry jak w podanej przeze mnie przed chwila dyskusji. Nie pozdrawiam.

BD 06.03.2004 13:53

Plemnik gagasz jak 10 letni smarkacz. Jezeli Ci sie nie podba co robimy to nikt Cie nie musza bys tutaj wchodzil.

Tyle mialem do powiedzenia EOT

Plemnik 06.03.2004 13:35

Cytat:

Napisany przez Bartez
nic nie jest pewne na tym swiecie...
a tak dla przypomnienia: z tego co pamietam, w sondzie dotyczacej ksiazek jednak wiecej Uzytkownikow zaglosowalo, ze chce aby ich informowano o promocjach...

Taaa tylko jak zadaliscie pytanie i ile bylo z nim kontrowersji. Czy chcesz dostawac ciekawe informacje o tanszych ksiazkach czy jakos podobnie. Spytajcie ludzi czy chca zeby CDRinfo bylo zalane reklamami i odpowiedzi beda inne. To sie nazywa manipulacja.

Podsumowujac: najpierw ankieta z bardzo stronniczym pytaniem (do sprawdzenia w archiwum). Pozniej mimo nawet takiej manipulacji wynik jak pamietam raczej pol na pol. Punkt nastepny czyli decyzja jednego z naczelnych ze reklamy beda w reklamach (banerach) a newsy w newsach (tez do sprawdzenia w archiwum).
Teraz umiejscowienie reklam w tym samym miejscu (i bez kitowania ze to zupelnie co innego bo inaczej to nazwiecie - teraz jest nawet gorzej bo news sie dezaktualizuje i znika ze strony a przynajmniejjest coraz nizej a to badziewie jest caly czas u gory), z drobna korekta czyli bez komentarza.
Na koniec glupie tlumaczenie sie bo inaczej nie da sie okreslic twierdzenia ze to wszystko ok bo przeciez to nie news bo technicznie (od strony wykonania) zupelnie sie rozni).

Cos pominalem? A nie wspomnialem tylko o najezdzaniu teraz na forum na mnie przez BD przy kazdej okazji nawet w sposob osmieszajacy glownie jego:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32175

Pieknie nie?

Stef 06.03.2004 12:32

z jednej strony dziwi mnie troche zachowanie uzytkownikow co po niektorych....
ktos was informuje ze mozna nabyc taniej ksiazke(chyba o to chodzi) a wam jeszcze zle? kiedy indziej byscie sie rozwodzili nad tym dlaczego ksiazki sa takie drogie.
tak jak mowie, nie widze nic "natretnego" w tej reklamie,wiec po co caly ten szum?

i z tego co zauwazam, to ta dyskusja schodzi na coraz to glebsze tematy dotyczace forum jak i calego serwisu cdrinfo. z jednej strony to my, uzytkwnicy tworzymy to forum.ale z drugiej strony musimy sie tzreymac pewnych zasad oarz liczyc sie ze zdaniem wyzszych, czyli operatorow itp.
rozumiem ze ni ema ludzi i rzeczy niezastapionych,ale jedno wam powiem......
troche kultury i tolerancji.....
to chyba wszystko co mam wam do powiedzenia.

Bartez 06.03.2004 01:37

Cytat:

Napisany przez Plemnik
A niby skad mam miec pewnosc? juz raz slowa nie dotrzymaliscie...

nic nie jest pewne na tym swiecie...
a tak dla przypomnienia: z tego co pamietam, w sondzie dotyczacej ksiazek jednak wiecej Uzytkownikow zaglosowalo, ze chce aby ich informowano o promocjach...

Plemnik 06.03.2004 01:15

Cytat:

Napisany przez BD
a jutro z twojego komputera wyskoczy paskudny mugol i cie zje ku radosci gawiedzi ... ;)

A tak powaznie to jutro ani za tydzien nic sie nie zmieni. Reklamy beda mialy taka forme jak obecnie i nic poza tym.

A niby skad mam miec pewnosc? juz raz slowa nie dotrzymaliscie...

BD 06.03.2004 01:08

my jestesmy jedynie slugami pana naszego, wladcy swiatlowodow, krola bitow pedzacych po zakamarkach sieci ...

Misiek4 06.03.2004 01:00

Cytat:

Napisany przez adixo
Plemnik widzę że twój topic przyciąga do rozmowy całą śmietankę CDRINFO :) nawet Misiek się odezwał ;)

Smietanką serwisu CDRinfo.pl są jego uzytkownicy, a nie ekipa tworząca. Nastepna kwestia: kultura wymaga :)

Pozdrawiam
Misiek4

adixo 05.03.2004 23:59

Plemnik widzę że twój topic przyciąga do rozmowy całą śmietankę CDRINFO :) nawet Misiek się odezwał ;)

Komentować treści wypowiedzi jednak nie będę :czytaj:
i tak za dużo ostatnio złych słów zostało napisane :blee: :blee: :blee:

nie tylko w tym topicu :blee: :blee: :blee:

BD 05.03.2004 23:54

Cytat:

Napisany przez Plemnik
Dzisiaj chodzi o drobnostke bo te reklamy nie sa uciazliwe, ale co bedzie jutro?

a jutro z twojego komputera wyskoczy paskudny mugol i cie zje ku radosci gawiedzi ... ;)

A tak powaznie to jutro ani za tydzien nic sie nie zmieni. Reklamy beda mialy taka forme jak obecnie i nic poza tym.

Plemnik 05.03.2004 23:16

Taaa faktycznie nie wyglada jak news... nie osmieszaj sie...

Misiek4 05.03.2004 23:10

Cytat:

Napisany przez Plemnik
Nie tak dawno sam Misiek napisal na forum odnosnie reklam heliona ze reklamy beda w reklamach (banerach) a newsy w newsach.
A dzisiaj co? Znowu reklamka w newsach. Przepraszam, nie w newsach - w krotkiej notce wygladajacej jak news, znajdujacej sie nad newsami bleee. W sumie nie mam pewnosci czy to od dzis czy od jakiegos czasu bo mialem przerwe w zagladaniu na forum. Najbardziej wkurzylo mnie to ze profilaktycznie jej nie mozna komentowac - nie ma to jak asekuracja co panowie?

Powiem krotko. Ż A Ł O S N E!

Misiek napisal i tak sie stalo: REKLAMA KSIAZEK NIE POJAWIA SIE JAKO NEWS. Pojawia sie jako reklama TEKSTOWA nad newsami. To ze nie wyglada jak news jest oczywiste. Jezeli reklama sie nie podoba, to bardzo mi przykro. Co do kwestii zwiazanej z komentarzami do reklam - pomine to milczeniem.

Pozdrawiam
Misiek4

Plemnik 05.03.2004 21:35

Cytat:

Napisany przez Stef
nie cierpie gdy ktos mnie zasypuje mailami o reklamach, tak samo nie lubie wtskakujacych okienek z reklamami... a taka reklama jak na cdrinfo.... jak mnie zaciekawi to spojrze a jak nie, to omijam

z uszanowaniem Stef

W pelni sie z Toba zgadzam, przeczytaj o co wlasciwie chodzi bo nie do konca jest kwestia w samych reklamach tylko w kombinacjach z nimi zwiazanych. Chcialbys zeby ktos ci tzw kit wciskal?

Plemnik 05.03.2004 21:30

Zdorwe podejscie zdrowym podejsciem, nie w tym problem. Problem w oszustwie jakiego sie dopuszczono - najpierw pyta sie uzytkownikow co o tym mysla a jak wynik wychodzi nie po mysli pytajacych (czytaj szefostwa) to pisze sie ok, skoro tak. Nastepnie robi sie i tak to samo w innym ubranku (to nie news tylko wtyczka - a jaka roznica jak wyglada i zacghowuje sie tak samo?). W tym jest problem czego pan BD udaje ze nie rozumie. Dzisiaj chodzi o drobnostke bo te reklamy nie sa uciazliwe, ale co bedzie jutro?

paput2000 05.03.2004 20:16

He, He - czasami pojawiają się tutaj "tematy zastepcze", całkiem jak w naszym życiu politycznym - wygląd strony, jej zawartość jest jaka jest i prawdę mówiąc guzik mnie to obchodzi i obchodzić nie powinno.

BD 05.03.2004 19:22

Stef i masz do tego zdrowe i obiektywne podejscie. Tak trzymac.

Bartez 05.03.2004 19:01

Cytat:

Napisany przez Stef

z uszanowaniem Stef

nigdy nie bedzie zadnych popupow, warstw flashowych, czy scigajacych reklam, ktore nie wiadomo gdzie zamknac

Stef 05.03.2004 18:10

z uszanowaniem Stef

nimal 05.03.2004 15:43

AMEN
a chyba nie o o chodzilo Adminom, jak wchodzili w komitywe z Helionem :D takie posuniecia zabija kazdy serwis

pawelblu 05.03.2004 15:11

Jest taka stara zasada : jak sie nie podoba to tego nie uzywaj/ogladaj itp. I musze wam szczerze powiedziec ze dla mnie strona glowna cdrinfo.pl nie istnieje od czasu powstania tego problemu.
Szczerze mowiac lepiej skorzystac z newsow na mniej nachalnych serwisach a tutaj zagladac tylko na forum, czego i wam zycze.
Zreszta watpie zebym teraz komus polecal www.cdrinfo.pl jezeli juz to forum.cdrinfo.pl albo inny serwis - no i problem rozwiazal sie sam 8)

Monter 05.03.2004 14:40

Nooo, szanowny BD i Bartez'ie... To że ktoś nie widzi sensu wypowiadania się na temat, na jaki z góry macie swój stosunek (olewczy wobec zdania ogółu) nie znaczy, że inne zdania nie istnieją. Popieram Plemnika, ale nawet ja mam już dość pisania co i jak, bo budowę cepa zna niby każdy dres (według teorii BD), ale już zasad działania portalu DLA LUDZI nie zna ani dres, ani BD.
Przykro to pisać, panowie, ale WSZYSCY począwszy od Miśka robią serwis tylko pod siebie. No cóż, skoro czynnik ludzki potrzebny nie jest, to czas po prostu to miejsce opuścić. I ja tak zrobiłem.

Plemnik 05.03.2004 14:07

No to owszem nie docieralo do mnie ze nie ogarniasz swoim rozumem ze to to samo, w tym samym miejscu tylko pod inna nazwa. EOT

BD 05.03.2004 13:56

Plemnij to nie do nas nie dociera a do Ciebie chyba nie dodarlo. Informacje o ksiazkach mialy nie byc w newsach i nie sa. Natomiast beda sie pojawiac tam gdzie wczoraj. Dzialania takie beda okazjonalne bo dotycza ciekawych ksiazek z promocji dnia.

Rowniez po zmianie szablonow strony CDRinfo.pl informacje beda sie pojawiac w podobnym miejscu i formie tyle, ze strona bedzie wygladac inaczej.

Stanowisko CDRinfo.pl jest jasne i stanowi kompromis pomiedzy tym czego my chcemy i uznalismy za oplacalne dla portalu a tym czego chcieliby niektorzy nasi wiecznie niezadowoleni goscie.

Temat sprzedazy ksiazek uwazam za DEFINITYWNIE zakonczony. Dalsze dyskusje nie prowadza do niczego sensownego i stanowia strate czasu.

EOT

Plemnik 05.03.2004 13:26

Napisalem co mysle (jak cos wyglada jak news, jest umiejscowione idealnie tam gdzie newsy to wybacz ale przemycacie cos tylnymi drzwiami). Czlowiek u nie rozumiesz ze umieszczanie reklam podszywajacych sie pod newsy (bo tak to wyglada) jest tym samym co umieszczanie reklam w newsach?

Ja sie nie wypowiadam za innych, sami sie wypowiedzieli w tamtym watku. Walkuje jeszcze raz bo jak widac do was nie dotarlo, mimo tego ze sami cos obiecaliscie. Problem w tym ze nie dotrzymaliscie slowa. I to jest bezsensowne?

Co do samych ksiazek - ja nie mam nic przeciwko, chodzi tylko o jakas jasnosc sytuacji. Trzeba bylo powiedziec w tamtym watku ze nie interesuje was zdanie innych a nie spytac sie, dostac odpowiedz i zrobic po swojemu.

PS Zostawmy Sida w spokoju. Napisalem jedno zdanie nawet w sumie nie o nim tylko o tym jaka zaczynam myslec o atmosferze panujacej w redakcji a tu teraz kazdy z was sie do tego odnosi.

nimal 05.03.2004 13:20

temat byl walkowany juz (i skrytykowany przeze mnie i prze grupe innyc juzerow), ale w zaden sposb ie rozwiazany (bo postawiony zle)
piszcie co chcecie, ale reklama ksiazek przypomina newsa - i to nikomu sie nie podoba!

BD 05.03.2004 12:48

Plemnik informacje o ksiazce pojawialy sie w tym miejscu juz kilka razy od tematu ktory masz na mysli. Zgodnie z zapewnieniem Miska ksiazki mialy nie pojawiac sie w Newsach i tak wlasnie jest. Newsy sa newsami a ksiazki maja swoje miejsce nad nim. Zwroc prosze uwage, ze ta reklama graficzno-tekstowa poza tym, ze zawiera tekst i obrazek nie przypomina w niczym newsa. NIe ma mozliwosci komentowania, nie przesuwa sie razem z innymi newsami, nie ma daty publikacji ani autora. Jest to zwykly plik indludowany do strony. Miejsce na newsami wybralem z prostego powodu - informacja o promocji dnia ma byc widoczna a w tym miejscu tak wlasnie jest.

Skoro informacja o ksiazce nie jest NEWSEM jak sami chcieliscie to nie mozna jej komentowac - proste jak konstrukcja cepa, ktora jest zrozumiala nawet dla srednio rozwinietego dresa.

Niestety zalosne jest to, ze kolejny raz walkujesz temat ktory juz zostal zakonczony. Proponuje bys przeczytal dokladniej poprzednia dyskusje i powiedzial mi gdzie jest napisane, ze nie bedzie informacji o ksiazkach na CDRinfo. Z tego co ja wiem to w tej dyskusji wyraznie napisalismy, ze nie bedziemy dodawac informacji do newsow o ksiazkach i tego nie robimy.

Twoje pretensje uwazam za bezpodstawne a od dopisania reszty tego zdania postanowilem sie powstrzymac.

Ciekawi mnie rowniez fakt tego, ze wypowiadasz sie w imieniu wszystkich forumowicz. Ciekawe kto dal Ci prawo bo jakos nie widze poparcia dla twojej wypowiedzi. Zastanawiajace jest rowniez to, ze skoro ksiazki sie tak nie podobaja to czemu je ktos kupuje. O dziwo od chwili gdy zaczely sie pojawiac informacje o promocjach sprzedaz wzrosla (sprzedalismy wiecej niz za 2 poprzednie lata bytnosci ksiazek na CDRinfo) do tego poprawila sie sciagalnosc. Swiadczy to o tym, ze ludzi interesuje taka forma. W zwiazku z tym, ze serwis jest dla wszystkich ludzi a nie kilku sfrustrowanych forumowiczow dalsza dyskusje uwazam za strate mojege cenne czasu.

PS
Jezeli chodzi o rozstanie z SIDem to nie ma to nic wspolnego z ta dyskusja. Powiem tylko, ze to ja postanowilem postapic tak a nie inaczej i nie zalezy to od Barteza. Podkreslam jeszcze raz, ze SID moze wrocic jezeli zmieni zdanie co do pewnych spraw.

Plemnik 05.03.2004 01:54

To byla dygresja jak juz napisalem odnosnie tego jak na mnie nakrzyczal Bartez - nijak Cie z ta sprawa nie wiaze, nie chcialem tu tworzyc watku pobocznego - sam powstal z powodow dla mnie niezrozumialych. W kazdym razie jesli poczules sie wywolany do tablicy to przepraszam, nie zamierzalem cie mieszac do tego...

Plemnik 05.03.2004 01:44

Ale mnie pozegnanie Sida z wami nie interesuje to wasze sprawy. Jak juz to bym pytal Sida chociaz nie zamierzam i nie zamierzalem. Moja uwaga byla odnosnie napastliwego posta Barteza.

Mam wrazenie ze to wy tworzycie ideologie. Dajcie spokoj, toz ta reklama niczym od newsa sie nie odroznia z wygladu wiec i wyglada jak news. Po co wtedy wciskanie ze nie ma reklam w newsach?

Zmeczony jestem, co myslalem to napisalem. Moje zdanie znacie. Ciagnac chyba nie ma sensu bo ja swoje argumenty czemu uwazam sprawe za cokolwiek watpliwa juz wypisalem i innych nie znam a od was uslyszalem niestety tylko ze to nie jest news chociaz jest w kolumnie z newsami i wyglada jak news. Na pewno to moj ostatni wystep w tym temacie.

-Sid-The-Rat=> 05.03.2004 01:41

than nie musial sie ze mna kontaktowac - bo akurat zajzalem sobie przed snem

nie mam do nikogo z redakcji pretensji czy zalu o to 'jak wyszlo' i prosze nie przywolywac mojej osoby w tym kontekscie - glupio mi sie zrobilo widzac mnie w tej rozmowie bo ona mnie nie dotyczyla i nie dotyczy

moje stosunki nie ze wszystkimi - tak jak i Wami drodzy forumowicze - nie byly, nie sa i nie beda idealne - bo sie nie da - ale jesli pogorszyly sie po rozstaniu to niestety raczej z mojej winy oraz okolicznosci o ktorych tu mowic nie bedziemy

tematu glownego rozmowy nie komentuje

dobranoc, zegnam i prosze mnie wiecej w taki sposob do tablicy nie wywolywac - bo naprawde, niezaleznie od racji [badz nie] w innych czesciach wypowiedzi - to to bylo niepotrzebne

Bartez 05.03.2004 01:29

Cytat:

Napisany przez Plemnik

PS No to zaczynam sobie wyobrazac jak wygladalo pozegnanie Sid. Niech zgadne Bartez powiedzial mu zeby sie zamknal i spadal?

Nie rozmawialem z sidem jakies 2 ostatnie miesiace albo wiecej. Poza tym, nie jestem administratorem serwisu i moja opinia w zadnym wypadku nie byla z nikim innym konsultowana. Wypowiedzialem sie, jako szary "pracownik".

ThanatoS 05.03.2004 01:28

Plemnik nawet nie wiesz jak to wygladalo i nie musisz widziec jak odbywalo sie pozegnanie Sid'a. Pamietajmy ze z Sid'em nadal jestesmy przyjaciolmi, bo potrafimy oddzielic zycie zawodowe od prywatnego. Jak sie z nim skontaktuje to sie wypowie na forum. Pamietajmy ze "ustawialismy" i wychowalismy forumowiczow. Nie znasz kulisow wszystkiego, bo niektore rzeczy robi sie w gronie redakcji.

Nie wiem czy dobrze przeczytales, newsy do newsow sa, a reklamy do reklam tez sa. Reklama ksiazek w Helionie jest reklama tekstowa a nie newsem. I nie dopasowuje tego do wlasnej ideologii. Dobra ja ze swej strony rowniez dziekuje, mam nadzieje ze juz co nie co wyjasnilem. Jak jeszcze jest jakis problemik zapraszam na gg lub tlenika, ale dopiero po 22:00.

To tyle, pozdrawiam i zycze przyjemnych snow.

Plemnik 05.03.2004 01:18

Bartez darujmy sobie duyskusje ok? Poziom jaki wlasnie zaprezentowales nie nadaje sie do skomentowania.
Ja sie owszem moze i unioslem ale napisalem co mnie zirytowalo i dlaczego. Wykazalem - a przynajmniej tak mysle - ze nie sa to zarzuty bezpodstawne, w koncu faktem jest ze byla ankieta na ten temat.
Jedyne co teraz zrobiles to napisales zamknij sie Twoje zdanie i innych forumowiczow sie nie liczy w koncu to nasz serwis. To wiesz co? przypomne ci bo zapomniales - CDRinfo to nie ty i reszta panow adminow (z ktorych wielu bardzo powazam), CDRinfo tworzyli uzytkownicy, w wiekszosci forumowicze. I warto zebys sie z ich zdaniem zaczal liczyc. Z mojej strony to tez koniec tematu. Przynajmniej z Toba bo nie bedziesz mi mowil co mam myslec i mowic.

Thanatos ja rozumiem Twoje racje. Nie przecze ze to dobre miejsce, ze potrzeba pieniedzy na rozwoj serwisu ale jak sie cos mowi, ustala np newsy do newsow a reklamy do reklam tak jak wtedy to sie powinno tego dotrzymywac. To by swiadczylo o szacunku do innych.

PS No to zaczynam sobie wyobrazac jak wygladalo pozegnanie Sid. Niech zgadne Bartez powiedzial mu zeby sie zamknal i spadal?

Ormianin 05.03.2004 01:09

Cytat:

Napisany przez Bartez
a szlag mnie trafia, bo caly czas staramy sie poprawiac serwis, udoskonalac, ale zawsze sie znajdzie ktos, komu zal d... sciska, jak zobaczy reklame, za ktora nie mamy ani centa, bo dostajemy procent od sprzedanych ksiazek

... i wszystko jest ok,... zawsze bylem bywalcem forum, czytalem newsy... zreszta CDRINFO to skarbnica wiedzy w wielu dziedzinach... jednak te zle emocje Bratez nie powinny byc uruchamiane... jak ja to zawsze mowie, porozmawiajmy jak starzy indianie :)

ThanatoS 05.03.2004 01:07

Te miejsce jakby nie patrzec jest najlepszym miejscem. Nad paskiem newsow, dlatego ze jest najlepiej widoczna. Posiadamy statystyki oddzialywania tych reklam na sprzedaz ksiazek i zaskocze cie sporo ksiazek sie sprzedaje.
Bez reklam nie bedzie oplacone lacze, itd. bo to do tego sie sprowadza. Bez pieniazkow serwis umarl by smiercia naturalna, nie bylo by nowych newsow, artykulow itd. Te forum tez nie jest darmowym systemem, wszystko kosztuje kochani.

Bartez 05.03.2004 01:01

Cytat:

Napisany przez Plemnik
No wiesz? szlag cie trafia? bo nie wyszlo obracanie kota ogonem? Mialo byc zero a nie jedna na miesiac wiec pretensje do siebie. Pewnie jak cos wyglada jak news, jest nad newsami to jednak nie jest news bo wielki pan Administrator twierdzi inaczej...

Ciekawostka druga z tymi komentarzami - ja mam jakas dziwna wersje waszej strony bo u mnie do newsow sa komentarza.

Zreszta, nie chce mi sie bawic w udowadnianie ze news to news.

Przepraszam bardzo, nikt nie bedzie nam dyktowal, co bedziemy zamieszczac a co nie na serwisie CDRinfo.pl, a juz na pewno nie takim tonem.

Komentarze sa dopisane recznie jako oddzielne skrypty i nie maja nic wspolnego z systemem newsowym. A informacja ktora jest na gorze jest tylko zaincludowanym plikiem.
EOT

a szlag mnie trafia, bo caly czas staramy sie poprawiac serwis, udoskonalac, ale zawsze sie znajdzie ktos, komu zal d... sciska, jak zobaczy reklame, za ktora nie mamy ani centa, bo dostajemy procent od sprzedanych ksiazek

Plemnik 05.03.2004 00:58

No ok, ale co to zmienia? wyglada jak news, umieszczone jest praktycznie w tym samym miejscu... nie wiem jak inni ale ja odnosze wrazenie jakby to samo nieswieze danie ktore juz raz odrzucilem wrocilo spowrotem acz posypane pietruszka dla niepoznaki :)

Nie zrozum mnie Thanatos zle, lubie Cie i szanuje ale jesli to Twoj pomysl to wg mnie jest zupelnie chybiony. Nawet nie chodzi o sam fakt reklam, niech sobie beda jak musza, nie lubie tego ale coz taki swiat. Za to nie podoba mi sie dzialanie w stylu: ok nie podobaja sie wam reklamy to zrobimy ankiete a w niej zadamy tak pokretnie pytanie zeby i tak wyszlo na nasze. Jak ten patent nie przechodzi to robicie roszade i dajecie to samo w minimalnie innym ubranku. No chlopaki to jest waszym zdaniem ok?

ThanatoS 05.03.2004 00:48

Plemnik te dygresje to do mnie, ja polecilem aby ta reklama o nazwie tekstowa bo tak sie fachowa nazywa, byla tam umieszczona, bo reklamy w internecie to nie tylko bannery ktore sa najstarsza forma reklamy. Sa jeszcze dziesiatki rodzajow reklam.

Plemnik 05.03.2004 00:40

No wiesz? szlag cie trafia? bo nie wyszlo obracanie kota ogonem? Mialo byc zero a nie jedna na miesiac wiec pretensje do siebie. Pewnie jak cos wyglada jak news, jest nad newsami to jednak nie jest news bo wielki pan Administrator twierdzi inaczej...

Ciekawostka druga z tymi komentarzami - ja mam jakas dziwna wersje waszej strony bo u mnie do newsow sa komentarza.

Zreszta, nie chce mi sie bawic w udowadnianie ze news to news.

Bartez 05.03.2004 00:24

Cytat:

Napisany przez Plemnik
Nie tak dawno sam Misiek napisal na forum odnosnie reklam heliona ze reklamy beda w reklamach (banerach) a newsy w newsach.
A dzisiaj co? Znowu reklamka w newsach. Przepraszam, nie w newsach - w krotkiej notce wygladajacej jak news, znajdujacej sie nad newsami bleee. W sumie nie mam pewnosci czy to od dzis czy od jakiegos czasu bo mialem przerwe w zagladaniu na forum. Najbardziej wkurzylo mnie to ze profilaktycznie jej nie mozna komentowac - nie ma to jak asekuracja co panowie?

Hmm, mialo nie byc reklamy w newsach no i nie ma. Szlag mnie trafia, jak czytam takie posty. Pojawia sie jedna informacja na miesiac, w dodatku zwiazana z tematyka portalu i dalej zle.

A komentarzy nie ma, bo nie umozliwia tego nasz system do publikacji newsow. Moze kiedys sie dorobimy lepszego, chociaz watpie... bo niby za co...ehh

Plemnik 05.03.2004 00:19

Drodzy Admini troche wyczucia...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:19.