Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Zasady funkcjonowania Reputacji (https://forum.cdrinfo.pl/f10/zasady-funkcjonowania-reputacji-34438/)

MaciejT 03.05.2004 22:42

Zasady funkcjonowania Reputacji

Userzy moga dawac sobie Reputację za poszczególne posty.

Mozna dawac Reputację dodatnią lub ujemną <przypominam: za DANY POST>.

Oto przedstawienie wartosci punktowych i przypisanych im opisów:
1. jest tu z lekka niepopularny: -50
2. może się wstydzić za swoje zachowanie w przeszłości: -30
3. ma jeszcze możliwość poprawy: -10
4. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych: 0
5. zaczyna zdobywać reputację: 1
6. niedługo stanie się sławny ;): 50
7. jak się przyłoży ma szansę zostać specem: 150
8. jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie": 250
9. po prostu jest dobry(a): 350
10. is a glorious beacon of light: 450
11. jest świetnie znany wszystkim: 550
12. is a splendid one to behold: 650
13. ma z czego być dumnym: 1000
14. sprawia wrażenie bardzo dobrze znającego się na rzeczy: 1500
15. has a reputation beyond repute: 2000

Reputacja, którą otrzymuje nowo zarejestrowany user: 0
Wartość punktowa kliknięcia Admina: +/- 20
Wartość punktowa kliknięcia usera jest zmienna, zależna od liczby punktów Reputacji otrzymanych przez tego usera.
Co 365 dni <indywidualnie> kazdy user otrzyma +1 punkt gratis
Za kazde 1000 postow user otrzyma +1 punkt gratis
Za kazde +100 punktow reputacji user otrzyma +1 punkt gratis
Aby dawac Reputacje <tzn. aby odniosła ona skutek w postaci przyznania obdarowanemu punktów> trzeba miec minimum 50 postow i 0 punktow Reputacji.
W ciagu 24 godzin Reputację mozna dać łącznie 5 razy.
Aby dać Reputację danemu userowi po raz kolejny nalezy najpierw dac Reputacje minimum 20 innym userom.
Administrator może dać dowolną Reputację, np za szczegolne osiagniecia <wybryki, spam, etc>
Userzy widzą od kogo otrzymali Reputację.

Jesli sa pytania to prosze je jasno formulowac. Mile widziane sa propozycje zmian opisów poszczególnych wartości punktowych <prosze podawać tylko numerek i swoją propozycję>.

ZiP 04.05.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez MaciejT
...

Trochę to skomplikowane i w sumie to wydaje mi się niepotrzebne. Powiem wręcz, że mi się nie podoba i jestem za usunięciem tej opcji (i to wcale nie dlatego że nie mam dotąd żadnych punktów). Szczerze to stare forum bardziej mi się podobało - proste i przejrzyste. Natomiast od czasu przejścia na vBulletin wprowadziliście tyle funkcji.... jedne bardziej przydatne, inne mniej, z niektórych pewnie niewielu korzysta. Szczególnie chybionym pomysłem wydaje mi się wprowadzenie punktów reputacji - zaobserwowałem, że niektórzy trzepią posty na wyścigi żeby tylko zyskać nieco punktów. Pomińmy to, że wciąż niewielu dodaje reputacji użytkownikom od których otrzymali pomoc - to już chyba pozostaje kwestią czasu i przyzwyczajenia. Wśród innych udziwnień "nowego" forum zaobserwowałem np. kalendarz, albo wiadomości prywatne - dopiero po kilku chwilach doszedłem do tego jak udzielić odpowiedzi i sprawdzić stan wiadomości.... ale to już temat na innego posta. Ubolewam tylko, że nie znalazło się trochę czasu chociażby na usunięcie problemu z avatarami :'(

czero 04.05.2004 22:44

Ja mam pytanie dotyczace tych reputacji. Zreszta kiedys juz je zadawalem ;).
Jako user mozna dac dwa rodzaje reputacji: "dezaprobate" (czerwony kolor) oraz "pochwale" (kolor zielony). Otrzymac jednak mozna jeszcze trzeci kolor - srebrny. Co oznacza ten kolor, jaka ma wartosc?

MacGyver 04.05.2004 22:52

Też mnie to ciekawi bo w Panelu uzytkownika mam 4 srebrne i nie wiem o co chodzi.
Srebrna ikonka ma nazwę reputation_balance.gif ale o jaki balans/równowagę chodzi ???
Może w tym samym poście otrzymałem tą samą liczbę pozytywów i negatywów i wyświetla że w tym poście reputacji "nie ma" czyli jest równoważna... ???

MaciejT 04.05.2004 23:12

Cytat:

Napisany przez czero
Ja mam pytanie dotyczace tych reputacji. Zreszta kiedys juz je zadawalem ;).
Jako user mozna dac dwa rodzaje reputacji: "dezaprobate" (czerwony kolor) oraz "pochwale" (kolor zielony). Otrzymac jednak mozna jeszcze trzeci kolor - srebrny. Co oznacza ten kolor, jaka ma wartosc?

JA niestety tego nie wiem, byc moze ktos inny z zalogi bedzie wiedzial :)

pawelblu 05.05.2004 00:58

Moja uwaga - troche glupio wygladaja te polskie nazwy przeplatajace sie z angielskimi. Moznaby albo wszystko przetlumaczyc na jeden jezyk, albo ta gorzej tlumaczalna czesc wywalic i rozplanowac stopnie na nowo tylko ze rzadziej.

mr_spock 05.05.2004 01:29

Cytat:

Napisany przez MaciejT
JA niestety tego nie wiem, byc moze ktos inny z zalogi bedzie wiedzial :)

a moze to jest info o reputacji tego, ktory nam dal ten punkt ???

Daje nam +1 ktos (dla uroszczenia ) OK - mamy zielona, daje nam ktos sredni - mamy srebrna

???

MaciejT 05.05.2004 02:16

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a moze to jest info o reputacji tego, ktory nam dal ten punkt ???

Daje nam +1 ktos (dla uroszczenia ) OK - mamy zielona, daje nam ktos sredni - mamy srebrna

???

to jedna z mozliwosci; ewentualnie moze to tez byc wartosc otrzymanej przez nas Reputacji, zalezna przeciez od "sily" punktowej klikniecia usera nadajacego ta Reputacje - w skrocie: jesli ktos ma 0 wartosci nadawania Reputacji to pojawienie sie srebrnej ikonki moze nam sygnalizowac ze ten ktos probowal dac nam Reputacje <tylko mu nie wyszlo, albo wyszlo i niewiele nam wzrosl stan punktow - ze 100 wersji jest mozliwych> :)

PS. Propozycje tlumaczen mile widziane :spoko:

mr_spock 05.05.2004 02:47

sugestia...
zamiana punktu 2 z 3.
ma jeszcze mozliwosc poprawy brzmi jeszcze dosc OK, ale juz "moze sie wstydzic za zachowanie..." jest bardziej nagana. teraz jest zle postopniowane.

Co do reszty... dosc ciezko jest dobrze to zorganizowac. Np "7. jak się przyłoży ma szansę zostać specem" specem od czego? przeciez piszemy na rozne tematy, a nie tylko na jeden, jesli zamieszcza ktos linki do gier i za to dostaje punkty, absurdem jest nazywanie go specem :)
Tak samo "8. jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie"".
Nie mozna tych punktow dostawac wypacznie za wiedze uzytkownika, ale tez za podejscie do innych, chec pomocy itd. Przeciez cham moze byc rewelacyjny co nie znaczy ze ma dostac +

Jest jak jest, ale najgorsze w tym wszystkim jest to, ze za malo obrazowo, ja bym przy kazdej opini dopisal przedzial punktow w ktorych osobnik sie znajduje
np : "6. niedługo stanie się sławny <50 - 150> "

co o tym myslicie?

nimal 05.05.2004 07:49

popieram pomysl mr_spock'a, albo wrecz mozna podawac wartosc reputacji danego osobnika w punktach
proponuje tez po raz enty wprowadzenie rubryki od kogo przy reputacjach
zastanawia mnie tez, skoro trzeba miec 10 na + zeby dac reputacje, skad wogule zaczely sie przyrosty reputacji, przecicez na poczatku wszyscy mieli zero
no i czy "zalegle" punkty (za staz, ilosc postow i ta 10 na start) nie powinny zostac dane starym juzerom, bo dochodzi do paranoi - ludzie z zerowa iloscia postow maja wieksza reputacje niz starzy bywalcy

no i tak wogule dzieki MaciejT za podjecie tematu - dlugo czekalismy ;)

Bartez 05.05.2004 07:57

Cytat:

Napisany przez ZiP
Ubolewam tylko, że nie znalazło się trochę czasu chociażby na usunięcie problemu z avatarami :'(

W kwestii reputacji sie nie wypowiadam, pozostawiam to do dyspozycji Thanatosa i Zbiega jako administratorow forum.

Pozwole sobie skomentowac sprawe avatarow.
ZiP - sprawa z avatarami jest co najmniej zagadkowa. Niby wszystko jest tak samo, prawa na serwerze do plikow sa takie same, a jednak nie chce dzialac u wszystkich :( Czary ???

Probujemy rozwiazac ten problem. Tak samo, jak nie wiadomo o co chodzi z uploadem plikow :|

Jednak zapewniam, ze powalczymy z tym

czero 05.05.2004 13:11

Cytat:

Napisany przez nimal

Podpisuje sie pod ta prosba obiema rekami :spoko:;)

mr_spock 05.05.2004 14:44

to zupelnie zmieni sprawe. Radykalnie zmniejszy sie ilosc dezaprobat, nikt nie bedzie chcel narazac sie na odwet.
Albo zaczna sie sypac setkami, zeby sie odegrac...

???

MaciejT 08.05.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez nimal
popieram pomysl mr_spock'a, albo wrecz mozna podawac wartosc reputacji danego osobnika w punktach

na razie chyba tak nie mozna

Cytat:

Napisany przez nimal

zrobione <thx Gorzala za testowanie :piwo: >

Cytat:

Napisany przez nimal
zastanawia mnie tez, skoro trzeba miec 10 na + zeby dac reputacje, skad wogule zaczely sie przyrosty reputacji, przecicez na poczatku wszyscy mieli zero

hmm, mozliwe ze trzeba miec "cos na plusie" aby ta Reputacja dawala faktyczny efekt, a dawac mozna zawsze - jak tylko sie dowiem to poinformuje

Cytat:

Napisany przez nimal
no i czy "zalegle" punkty (za staz, ilosc postow i ta 10 na start) nie powinny zostac dane starym juzerom, bo dochodzi do paranoi - ludzie z zerowa iloscia postow maja wieksza reputacje niz starzy bywalcy

cos wymysle
/edit: wymyślone: nowo zarejestrowani otrzymują 0 pkt, aby dawać Reputację ustawiony jest warunek liczby postów <min. 50>

mr_spock 08.05.2004 00:20

Cytat:

Napisany przez MaciejT
na razie chyba tak nie mozna

zrobione <thx Gorzala za testowanie :piwo: >

No no... niezla lektora, teraz wiem kto mi podpadl ;)

paja 08.05.2004 11:09

No i wszystko jest już gut wytłumaczone choć myślę że +1pkt za 365dni lub 1000 postów to malutko ;) ale jest spoko.

Wydaje mi się też że dawanie reputacij umilkło ponieważ nie widzę zmian pod avatarkami u wszystkich userów czyli reputacij sobie panowie nie dajecie a czasami warto.

nimal 08.05.2004 15:35

dzieki za poprawki :)

MacGyver 08.05.2004 15:42

... nio i podzięki za kolumnę "Napisany przez" :piwo:

czero 09.05.2004 00:00

Cytat:

Napisany przez MacGyver
... nio i podzięki za kolumnę "Napisany przez" :piwo:

No i ja sie przylaczam do podziekowan. Nasze prosby nareszcie zostaly usluchane ;) :spoko:

MaciejT 09.05.2004 00:18

Cytat:

Napisany przez mr_spock
sugestia...
zamiana punktu 2 z 3.

done

pykson 13.05.2004 14:30

Srebrna reputacja

To jak jest w koncu z ta "srebrna reputacja"?
Dostalem srebrna i nie wiem czy to na + czy na -.
Jezeli odpowiedz padla juz gdzies w tym temacie to wybaczcie, ale jakos jej nie znalazlem.

:edit
przed chwila wpadlem na "genialny" pomysl - moze srebrna jest wtedy, kiedy dajacy nie ma jeszcze 50 postow?

Cytat:

Napisany przez MaciejT

/edit: wymyślone: nowo zarejestrowani otrzymują 0 pkt, aby dawać Reputację ustawiony jest warunek liczby postów <min. 50>

pzdr

MacGyver 13.05.2004 14:42

Cytat:

Napisany przez pykson
przed chwila wpadlem na "genialny" pomysl - moze srebrna jest wtedy, kiedy dajacy nie ma jeszcze 50 postow?

W takim wypadku wogóle jej nie może dawać - nie ma nawet Radio Buttonów z "Pochwalam" i "Dezaprobata" >>> chyba ;) <<< ???

pykson 13.05.2004 17:15

@MacGyver
bardzo mozliwe, przelecialo mi 50 postow chyba zanim sie zorientowalem, ze wogole jakas reputacja funkcjonuje.
nie bede rejestrowal sie jako 2gi juzer bo szkoda zasmiecac forum, masa jest takich co maja 1 albo nawet 0 postow, nie wiem po co to? mozna by ich usunac ;) kryterium powiedzmy min 10 postow na pol roku, no bo co to za user jak sie nie wypowiada? zeby czytac nie musi sie rejestrowac.
nie chodzi mi o tzw. sztuczne nabijanie postow, ale user to uzytkownik, wiec szkoda miejsca na kolesie co zagladneli tu raz w zyciu i sie podpisali...
fakt faktem, ze trzeba by sie zastanowic co z postami tych, co przynajmniej jeden jednak kiedys zamiescili, ale pewno znalazlo by sie jakies rozwiazanie.

pozdrawiam wszystkich "userow", ktorzy maja nie wiecej niz 1 posta na tym forum! ;)

MacGyver 13.05.2004 19:51

... u mnie to wygląda tak, że mam tą srebrna ikonkę ale jest ona przy osobie, która aktualnie ma ponad 1000 postów, więc Twój - jak to się wyraziłes - "genialny pomysł" odpada ;) :)
... to coś innego ... tylko CO ??? :)

Cytat:

Napisany przez pykson
fakt faktem, ze trzeba by sie zastanowic co z postami tych, co przynajmniej jeden jednak kiedys zamiescili, ale pewno znalazlo by sie jakies rozwiazanie.

... za "dawnych" czasów było takich paru użyszkodników , którym skasowano konta za "czyny niegodne użytkownika na Forum CDRinfo" - wszystkie posty w/w osoby nadal widnieją tyle, ze konto traktowane jest jako "Gość" ;) (własiwie to chyba nawet "konto" jest nieodpowiednim słowem ;) )

pykson 13.05.2004 20:44

spodziewalem sie, ze pomysl niekoniecznie bedzie dobry, wiec napisalem: "genialny", a nie: genialny. ;)

coz, myslimy dalej, chociaz oczywiscie jedno chyba jest pewne: srebrny nie dodaje punktow, tylko sobie tam jest po prostu i tyle.

ale ktos przeciez zarzadza strona techniczna forum i ktos powinien to wiedziec, moze kiedys dowiemy. ???

a propos Gosci to jest imo dobre wyjscie.

mr_spock 31.05.2004 14:06

wlasnie tak sobie pomyslalem... ze fajnie by bylo, gdyby o opiniach uzytkownicy byli powiadamiani mailem i po zalogowaniu sie na strone - tak jak przy wiadomosciach priv.
:)

MacGyver 31.05.2004 20:21

Cytat:

Napisany przez mr_spock
wlasnie tak sobie pomyslalem... ze fajnie by bylo, gdyby o opiniach uzytkownicy byli powiadamiani mailem i po zalogowaniu sie na strone - tak jak przy wiadomosciach priv.

... tiak ... i jeszcze do tego powiadomienia na SMS ;) :D ... joke ofkorz ;)
A tak na serio to chyba wydaje mi się, że jest to zbędna "usługa" (chodzi o powiadamianie)
... no ale od przybytku głowa nie boli :) 8)

mr_spock 31.05.2004 20:38

Cytat:

Napisany przez MacGyver
... tiak ... i jeszcze do tego powiadomienia na SMS ;) :D ... joke ofkorz ;)
A tak na serio to chyba wydaje mi się, że jest to zbędna "usługa" (chodzi o powiadamianie)
... no ale od przybytku głowa nie boli :) 8)

SMS nie... wole telegram ;)
Dowcipnis z Ciebie Angus ;):D

Swoja droga, co 1000postow mial byc punkt, a tymczasem ja nie dostalem :):P

MacGyver 31.05.2004 21:22

Cytat:

Napisany przez mr_spock
SMS nie... wole telegram ;)
Dowcipnis z Ciebie Angus ;):D

:D 8)
Cytat:

Napisany przez mr_spock
Swoja droga, co 1000postow mial byc punkt, a tymczasem ja nie dostalem :):P

no własnie ... ja też nie :czytaj: :fiu: 8)
czepiamy się spock :haha: :fiu: 8) :jezyk:

pawelblu 31.05.2004 22:00

Moze za nabijanie postow nie daja ||

MacGyver 31.05.2004 23:10

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Moze za nabijanie postow nie daja ||

a kto nabija ??? Przecież :offtopic: jest do wolnej dyskusji 8)

mr_spock 31.05.2004 23:27

Konkretne pytanie - zeby o nabijanie postow mnie nie posadzono :P

Czemu niektorzy z 0 pkt. maja zielona, a inny srebrna kropke?
???

Robs 21.06.2004 17:47

Czy mozna gdzies sprawdzić ile punktów otrzymało się od danego user'a?

mr_spock 21.06.2004 17:54

kliknij "ustawienia" (lewy gorny rog) i bedziesz mial caly wykaz

Robs 21.06.2004 18:10

Cytat:

Napisany przez mr_spock
kliknij "ustawienia" (lewy gorny rog) i bedziesz mial caly wykaz

a dzięki, widziałem, tylko że u mnie wykaz ten wygląda tak, że w pierwszej kolumnie mam teamt, w następnej data, dalej user, ale nic o dokładnej ilości punktów,
chyba że coś przeoczyłem ...

mr_spock 21.06.2004 18:14

aha...
to jest chyba tak, ze od uzytkownika 1pkt. a od admina, moderatora wiecej.

MacGyver 21.06.2004 18:19

@Robs, nie masz tam napisane ile otrzymałeś od danego użytkownika
@Spock, to jeszcze zależy ile dany uzytkownik naklepał postów i ile sam ma reputacji (??????)

gallus 08.07.2004 23:13

hmmm jednego jestem ciekaw mam juz 500 postów a za przekroczenie ich nie otrzymałem +1 punkta, czyżby coś się zepsuło z reputacją???
PS jestem zalamany, że nie dostałem mojego upragnionego punktu :podbite: ;) (joke), ale o co chodzi???

mr_spock 08.07.2004 23:24

ja przekroczylem 1000, potem 1500 i tez nic... chyba nic ;)

moze po prostu nie pamietales jaki miales stan punktow prze tym 500nym

w nagrode i na pocieszenie odemnie dostales :)

MacGyver 08.07.2004 23:27

Bo otrzymujesz go za przekroczenie 1000-nego posta a nie 500-nego ;)
BTW:
Ja za przekroczenie tysiąca nie otrzymałem ;p

mr_spock 08.07.2004 23:35

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...
BTW:
Ja za przekroczenie tysiąca nie otrzymałem ;p

no to dostales za 1,617tego :)

MacGyver 08.07.2004 23:39

Cytat:

Napisany przez mr_spock
no to dostales za 1,617tego :)

thx ;p
A masz za 1,527go ;)
ooo, widzę, że już 3 zielone kwadraciki stuknęly ;p

mr_spock 08.07.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez MacGyver
thx ;p
A masz za 1,527go ;)
ooo, widzę, że już 3 zielone kwadraciki stuknęly ;p

dzieki :)
no wiesz, ma sie reputejszon ;)

MacGyver 08.07.2004 23:51

Cytat:

Napisany przez mr_spock
dzieki :)
no wiesz, ma sie reputejszon ;)

No mi jeszcze jednego punktu brakuje ;)

czero 09.07.2004 00:03

Ja tam tez nie dostalem po swoim 1000 poscie... :buu: ;p.

Weron 09.07.2004 00:34

Cytat:

Napisany przez MacGyver
No mi jeszcze jednego punktu brakuje ;)

Teraz juz chyba nie :)

mr_spock 09.07.2004 00:42

MacGyver "niedlugo stanie sie slawny" :)

gallus 09.07.2004 07:29

Już się tłumacze, źle zrozumiałem ten fragment
Cytat:

Za kazde +100 punktow reputacji user otrzyma +1 punkt gratis
myśalłem że za kąde 100 postów otrzymuje się jeden punkt, a tu chodzi o to że za każde 100 punktów reputacji otrzymuje się jeden dodatkowy (troche skąpo) ;) , tak więc przepraszam wszystkich za robienie zamieszania na forum, a Weron'owi, Mr_spockowi oraz Mac Gyverowi również dziękuje, wiadomo za co ;)

nimal 09.07.2004 08:15

to chyba taka moda - ja tez nie dostalem ani za 1000 ani za 2000 ani za staz ;)
czero - wlasnie chcialem Ci nadrobic zaleglosci, ale niedawno odemnie dostales i nie moge ponownie :(

czero 09.07.2004 11:02

Cytat:

Napisany przez nimal
czero - wlasnie chcialem Ci nadrobic zaleglosci, ale niedawno odemnie dostales i nie moge ponownie :(

Dzieki :piwo:
Dzieki takze wszystkim innym i kazdemu z osobna ;), za ... wiadomo za co ;) :piwo: :piwo:

MacGyver 09.07.2004 11:36

Cytat:

Napisany przez Weron
Teraz juz chyba nie :)

nimal 09.07.2004 11:48

dzieki panowie :) aktualnie mam dluga liste do przyznawania reputek (za zaslugi na polu zyczen) i ten limit ogranicza moje dzialania :D
powstaje tu undergraudowy klug czarnego obrotu reputkami :>

mr_spock 09.07.2004 13:50

heh
tak... szara strefa sie zrobila:)

grzeniu 09.07.2004 14:14

Ciiii bo zaraz nas namierza jakims zdalnie moderowanym tomahawkiem i qpa.
Powiedzmy ze poprawiamy stosunki miedzyludzkie na forum 8)

Bartez 09.07.2004 15:25

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Ciiii bo zaraz nas namierza jakims zdalnie moderowanym tomahawkiem i qpa.
Powiedzmy ze poprawiamy stosunki miedzyludzkie na forum 8)

a poprawiajcie :) :banan:

szafran1988 13.07.2004 19:57

[B]Cześć jestem nowy i za bardzo nie wiem jak przyznawać te punkty lub na jakiej zasadzie przyznaja mi je inny w tym nasz lord(admin)

MacGyver 13.07.2004 20:00

Cytat:

Napisany przez szafran1988
[B]Cześć jestem nowy i za bardzo nie wiem jak przyznawać te punkty lub na jakiej zasadzie przyznaja mi je inny w tym nasz lord(admin)

Przeczytaj początek tematu ;)
Pozatym musisz naklepać 50 postów bo w tedy zostanie Ci oddblokowana możliwośc dawania reputek ...
Vitamy na Forum.

nimal 13.07.2004 20:29

tzn mozliwosc jest nawet jak tych 50 postow sie nie ma - niedawno dostalem reputke od takiego kolegi i to wszystko wyjasnilo
reputke przyznac mogl, ale u mnie wartosc punktowa sie nie zmienila, a pojawila sie szara kropa(zamiast zielonej) w tabelce
czyli srebrne kropki mamy wyjasnione - to przyznanie reputki, gdy nie zmienia ona wartosci punktowej

.::piotrek::. 21.07.2004 23:18

Dzieki nimal, nareszcie wiem o co chodzi z tymi srebrnymi kwadracikami ;)

szafran1988 21.07.2004 23:23

jal piotrek ale masz zaplon po 8 dniach dales odpowiedz ;) eh ty duszo towarzystwa ;)

gallus 25.07.2004 01:17

heh, ja mam pytanko za ile punktów dostaje się dwa zielone kwadraciki ??? bo już sam nie wiem ;)

mr_spock 25.07.2004 01:20

za ile punktow?? naiwny :P

kupuje sie je :D

MaciejT 25.07.2004 01:31

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
heh, ja mam pytanko za ile punktów dostaje się dwa zielone kwadraciki ??? bo już sam nie wiem ;)

ciezko wyczuc, chyba sa dynamicznie przydzielane w okolicach 100pkt

szafran1988 25.07.2004 07:14

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim

jak tak sie przygladam to trzeba miec okolo 150 punktow ;)

gallus 25.07.2004 10:34

Cytat:

Napisany przez MaciejT
ciezko wyczuc, chyba sa dynamicznie przydzielane w okolicach 100pkt

Oczywiście, dziękuje za udzielenie informacji :)

MacGyver 25.07.2004 11:44

Cytat:

Napisany przez mr_spock
za ile punktow?? naiwny :P

kupuje sie je :D

... i wiadomo u kogo :D

mr_spock 25.07.2004 12:18

Cytat:

Napisany przez MacGyver
... i wiadomo u kogo :D

trzeba nr konta do profilu wsadzic :)

Bartez 25.07.2004 12:24

Cytat:

Napisany przez mr_spock
trzeba nr konta do profilu wsadzic :)

wystarczy wysłać PM do mnie, to podam nr konta :D :banan:

MacGyver 25.07.2004 12:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
wystarczy wysłać PM do mnie, to podam nr konta :D :banan:

:haha: :haha: :spoko:

mr_spock 25.07.2004 12:31

@Bartez - masz jakis cennik juz? ;)

szafran1988 25.07.2004 12:50

Ja Poproszę jescze jeden kwadracik :) ;)

MacGyver 25.07.2004 13:00

Cytat:

Ja Poproszę jescze jeden kwadracik :) ;)

http://forum.cdrinfo.pl/images/reput...tation_pos.gif

epol 25.07.2004 13:54

nimal - dzięki z awyjeśnieni jak to jest z tymi srebrnymi kwadracikami.

A jak to jest z tymi pkt za 100 i 1000 posów?

nimal 25.07.2004 21:51

za 100 nie ma, za 1000 nie przyznano :>
jakby c to tez moge podac nr konta za kwadraciki - ceny konkurencyjne :D

Bartez 25.07.2004 22:17

Więc to jest tak:

Każdy użyszkodnik na początku ma +0 "reputation power" - oznacza to, że może dodawać 0 lub odejmować 0 punktów przy dawaniu aprobaty/dezaprobaty. (dziwnie to teraz, no ale tak jest ;))

Administrator (czyli np. ja ;) ) ma reputation power +20

1. Za każdy rok pobytu na forum użyszkodnik dostaje +1 punkt reputation power
2. Za każde 1000 postów użytkownik dostaje +1 reputation power
3. Za każde 100 punktów reputacji użyszkodnik dostaje +1 reputation power
4. Reputacja liczy się od 50 postów - tzn, użyszkodnik, który da nam aprobate/dezaprobate i ma poniżej 50 postów nie wpływa na naszą reputację
5. W ciągu 24h każdy użytkownik może dać 5 razy aprobatę/deaprobatę (nie dotyczy administratorów)
6. Aprobatę/dezaprobatę temu samemu użytkownikowi można dać po daniu jej 20 innym osobom.

Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne.

MaciejT 25.07.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez Bartez
Każdy użyszkodnik na początku ma +1 "reputation power" - oznacza to, że

na "dzien dobry" jest 0

nimal 25.07.2004 22:25

zaczyna sie rozjasniac :matrix:
dzieki

Bartez 25.07.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez MaciejT
na "dzien dobry" jest 0

fakt, pomyłka :)
juz poprawiam

epol 26.07.2004 19:08

No teraz to już chyba wszytsko jasne, ale ja mam jeszcze jedno pytanko:

Czy w panelu kontrolnym też pojawi się wpis za te 100/1000 postów?

MacGyver 26.07.2004 19:46

I jeszcze jedno:
Zauważyłem, że w Panelu Kontrolnym widnieje tylko historia 20stu ostatnio danych reputacji. Przydałoby się żeby były wszystkie (pod kolejnymi zakładkami)

szafran1988 26.07.2004 20:10

hehe ja nawet dwoch nie mam ;) i nie zapowiada sie na to zebym mial :(

mr_spock 26.07.2004 20:15

Cytat:

ale czego Ty sie spodziewasz po tak krotkiej obecnosci na forum?

???

.::piotrek::. 26.07.2004 20:42

Cytat:

Troche cierpliwosci, ja mam jeden kwadracik i staram sie ciagle pracowac na drugi.

Dlaczego nawet gdy dostalem reputacje od kogos kto ma ponad 1000 postow i wiecej ode mnie pkt. reputacji to jest ona srebrna, a gdy dostalem od goscia ktory napisal 2 posty i ma mniej pkt. reputacji to tez jest srebrna. :help:

nimal 26.07.2004 20:53

.::piotrek::. - tez mi sie kiedys pare razy zdarzylo, na poczatku funkcjonowania reputek, teraz to juz chyba naprawili? czy moze to niedawno bylo? w kazdym razie naprawiamy (stosunki miedzyludzkie) :D

.::piotrek::. 26.07.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez nimal
czy moze to niedawno bylo? w kazdym razie naprawiamy (stosunki miedzyludzkie) :D

Dosc niedawno od goscia co ma te 2 posty dostalem bo to bylo z tydzien temu.
A stosunki miedzyludzkie to owszem trzeba poprawiac ;)
:spoko: :haha: :> ;p

woitas 04.08.2004 08:01

nawet mi się podoba pomysł z reputacją.
to coś nowego... :P

MacGyver 04.08.2004 11:06

Cytat:

Napisany przez woitas
nawet mi się podoba pomysł z reputacją.
to coś nowego... :P

:haha:
No aż takie nowe to to nie jest ;p

epol 04.08.2004 14:56

"nowe" jest to pojęcie wzgledne :D :banan2:

gallus 21.08.2004 22:56

A ja sie tak zastanawiałem nad tymi nieprzetłumaczonymi reputacjami i postanowiłem zadapytać o nie na forum językowym, zobaczcie jak zostało to przetłumaczone, może się przyda :)
http://www.ang.pl/prosba_o_przetluma...orum_8046.html
PS. Czy Admin lub Mod może dawać lub odbierać ustaloną przez siebie liczbe punktów reputacji??

Robs 21.08.2004 23:07

Cytat:

Napisany przez gallus
Czy Admin lub Mod może dawać lub odbierać ustaloną przez siebie liczbe punktów reputacji??

Tylko Admin.

Bartez 21.08.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez gallus
A ja sie tak zastanawiałem nad tymi nieprzetłumaczonymi reputacjami i postanowiłem zadapytać o nie na forum językowym, zobaczcie jak zostało to przetłumaczone, może się przyda :)
http://www.ang.pl/prosba_o_przetluma...orum_8046.html
PS. Czy Admin lub Mod może dawać lub odbierać ustaloną przez siebie liczbe punktów reputacji??

Ciekawe tłumaczenie.

Co do PS. Nawet admin nie może ustawiać każdorazowo ilości punktów reputacji (ewentualnie nie wiem jak to zrobić :) ). Domyślnie jest ustawione na 20 punktów.

gallus 21.08.2004 23:41

Bartez, dzięki wiesz za co ;), czyli znaczy to że zmieniłeś te angielskie wpisy na polskie???

czero 22.08.2004 07:14

No w sumie przetumaczenie tych wpisow na Polski to dobry pomysl :spoko: ;).

Robs 22.08.2004 10:06

Cytat:

Napisany przez MaciejT
13. ma z czego być dumnym: 1000
14. sprawia wrażenie bardzo dobrze znającego się na rzeczy: 1500

Osobiście mając rangę nr13 nie chciałbym przejść na 14, zdecydowanie wolałbym być z czegoś dumny, niż sprawiać tylko dobre wrażenie

epol 22.08.2004 10:45

Masz racje Robs. Jakoś to nie psauje.

szafran1988 22.08.2004 11:53

Cytat:

Napisany przez Robs
Osobiście mając rangę nr13 nie chciałbym przejść na 14, zdecydowanie wolałbym być z czegoś dumny, niż sprawiać tylko dobre wrażenie

hehe racja kazdy by chcial ja tez chcial bym stac sie slawny szczegolnie w moje urodzinki :D

woitas 29.08.2004 10:24

zróbcie opcję wyświetlania listy wszystkich reputek w ustawieniach, a nie tylko 20 ostatnich i to jeszcze z komentarzem.

nimal 29.08.2004 12:12

popieram w pelni
jeszce fajnie by bylo widziec te ktore sie samemu przynalo - komu i z jakim komentarzem

grzeniu 29.08.2004 12:20

No to ja tez cos dorzuce - dobrze byloby widziec od kogo ile tych punkcikow sie dostalo bo teraz tylko pokazuje total.

Eliasz 29.08.2004 22:34

nimal i grzeniu popieram

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18.