![]() |
Cytat:
Pozdrufka. |
Datawrite to smiec delikatnie mowiac. Esperanza juz lepiej. Ale do Litka to lepiej wkladaj jakies dobre nosniki jak nie chcesz miec problemow. Co do firmware od Sonego. Wgraj, sprobuj i napisz co co sadzisz - beda wiedzieli inni. Ogolnie firmware Sony jest lepszy niz LiteOna ale to tylko ogolnie.
|
Mam pytanko. Jestem totalnym laikiem, jeśli chodzi o nagrywanie DVD we wszelkiej postaci. Chodzi mi o to, że ostatnio kupiłem liteka 832 i kilka płyt, w tym DVD+RW. Z płytą RW wszystko jest OK, natomiast z płytami Esperanzy i Datawrite jest coś nie tak. Napęd po załadowaniu świeci długo na czerwono diodą, ok. 4 minut, zaczyna nagrywać do 91-97% i pada "Write error" pod Nero 6.3.1.15. Na Datawrite podobnie - pali się przez 5 minut czerwona dioda, wywala błąd i zawiesza napęd tak, że nie można go nawet wyjać. Wciął mi tak wczoraj 3 płytki i nie wiem co jest? Pozdrawiam i liczę na pomoc.
P.S. Czy ma sens firmware od Sonki w litku 832? |
Mam (w sumie miałem :)) 812S, teraz Sony... Hehe, czyli wynika z tego, że proces się powiódł... Ba - zero problemów. I to wszystko robione pod Windowsem - zgodnie z instrukcjami Kolegi kowanski. Firmware wgrywałem ten lekko zmodyfikowany od Sony pod właśnie LiteOna.
Acha... I przy samym nadpisywaniu zaznaczyłem jeszcze opcję 'Update Boot Code'. Nie wiem, czy to miało jakieś znaczenie, ale piszę o tym :P |
Witam wszystkich operacja powiodła sie i wszystko jest super mam teraz DRU 700A.
Zrobilem test na esperanzie DVD+RW 4x i wygladaja o niebo lepiej niz te kiedy byl bios od 832. 832- PI Max 213 ava 2.25 PO MAX 209 ava 0.02 DRU 700A- PI Max 20 ava 2.94 PO Max 3 ava 0.03 A wiec do dziela! :piwo: :pisze: Ps.U brata w Anglii zamówiłem juz płyte DVD Dual Layer jak tylko bede mial dam znac. Narka.Pozdrowienia dla wszystkich szczesliwych posiadaczy DRU 700a :) |
Cytat:
|
Czesc,przygladam sie dyskusji na temat przerobki Litka 812@832 na Sony dru700A,Jestem laikiem w tych sprawach wiec czy moglby ktos jeszcze raz dokladnie napisac jak to zrobic krok po kroku.(z 812 do 832 zrobilem sam ale w windowsie,a tutaj piszecie ze trza to zrobic w DOS-ie bo przy windzie nie dziala)Pomóżcie.Dzieki za wsio.
Ps.Może Ty Turboni,widze ze jestes obeznany w temacie. |
Witam, czytam te wszystkie wpisy i widzę, że sporo trudności sprawia wgranie nowego biosu do Liteona 812s po jego zapaści. Otóż miałem ten sam problem, po flashowaniu z Windy mój litek padł i ani myślał sie podnieść, mało tego nie mogłem go powtórnie sflashować z pod dosa ponieważ Litek był nie widoczny w biosie i blokował mi kompa przy starcie. Ale do rzeczy, ktoś już wspomniał, że trzeba odpalić kompa z dyskietki z odłączoną taśmą z DVD a po wgraniu dosa podłączyć taśmę , następnie przy pomocy programu mtkflash ver. 1.81 wydać odp. komendę do flashowania i tu UWAGA po standartowym poleceniu "mtkflash 3 w xxx.bin" otrzymałem komunikat o błędzie i tak po kilku próbach Litek pozostawał martwy. Dopiero uwagę moją zwrócił rodzaj flashromu w DVD otóż flash ten zaczynał się od "SST" nstp. wydałem polecenie "mtkflash ?" po którym mogłem się zapoznać z wszystkimi komendami tego programu i na koniec poleceni przy pomocy którego przywróciłem mojego Litka do życia "mtkflash 3 w /sst xxx.bin" Mam nadzieję, że niejednemu może pomóc to co napisałem aby postawić na nogi swojego Liteona.
|
Cytat:
|
No wlasnie ja o CD-R mowie - DVD mi nagrywa spokojnie... A CD-R nie chce... ALe zeby nie zasmiecac forum - podam ci GG:2839889 - mozna sie zgadac - dzis jeszcze siedze... Sprzedam taniej zeby tylko sie pozbyc bo i tak mi nie nagrywa
|
a chodzi ci o cd-r myslalem ze o dvd ostatnio ni nagrywam na cd-r. a co do kupna to czemu nie teraz musze wypalic pare plytek z mp3
|
a w jakich predkosciach nagrywasz?
Na tych esperanzach 40x bialych ? Mi albo wywala "COULD PERFORM FIXATION" albo "POWER CALIBRATION ERROR" Moze chcesz kupic ode mnie te esperanzy taniej ? Bo ja tez jestem z wawki ;] |
mi na esperanzach bez problemu nagrywa jako orginal 812 , 812@sony i 812@832. palilem wczesniej na howkach ale teraz od jakiegos czasu pale na esperanzach i jest wszystko ok nie wiem czemu u ciebie nie chce i ugryzc.
|
No moze jest spoko ale moich esperanz nadal nie nagrywa :] CHolerka ...Spoko - na raei wrocilem do 812s orginalnego i szukam czegos co zlapie te moje nieszczesne esperazny... A jak nic nie zlapie to wracam na SONY bo podobno lepsza jakosc zapisu a lampka mi nie przeszkadza ;]
|
jezeli zassales biosik z mojego posta to on jest ok sam go testowalem a jezeli chodzi ci o lampke to podczas nagrywania bedzie mrygac na zielono nie czerwono - tak juz jest po przerobce na sony.
pozdro |
Witka!
Mam SOHW 812 S i zassalem z tego forum [ktos dodawal jako zalacznik] firmware do SONY 700, wgralem go i niby dziala... Ale wciaz nie nagrywa mi na moich ESPERANZACH CD-R 40 nie nagrywa a jak dam "CANCEL" to wywala : COULD NOT PERFORM A FIXATION I nie wiem o co chodzi ? Co ciekawe na innych CD-R nagrywa tylko ze nie swieci sie lampka na czerwono tylko podczas nagrywania mryga na zielono? Nie czaje tego... Moze ktos mi podrzucic dzialajacy Firmware do 812s @ 700 ? |
Ten temat byl juz poruszany w innych postach. Na gorze w miare po srodku jest przycisk szukaj (Nacisnij GO).
|
czy da się przerobić Liteona 451@851S na Sony DRU-700A, czy tylko Liteona 812S ?
|
odp do Beneck
do @Beneck
dzisiaj litek pojechal do servisu odbior podobno od tygodnia do dwoch dzieki za zainteresowanie |
@jarat
uuuu :/ bardzo niedobrze..... Z tym niewysuwaniem tacki to tak jak u mnie. Jakby napęd nie miał zasilania. Ale jak widac ja miałem więcej szczęścia. Może spróbuj użyć nowszego/starszego programu do flashowania? Łap się wszystkiego. pozdr |
Witam z powrotem!
Po tygodniowej przerwie spowodowanej padem Litka po flashowaniu, witam z powrotem :peace:
Pad musiał być potężny bo został wymieniony na nowy :taktak: Nie wiem czy będę miał odwagę go flashować czymś innym niż orgilnalny FW. Jak na razie zapodałem US0N |
odp do Beneck
do @Beneck
po wgraniu z 812 co ciekawe dalej nagrywarka nie odpowiada, tzn jest fleszowanie przeleci bodaj 14 bankow pisze finish i zrestartuj kompa, po restarcie bios z plyty glownej dalej nie widzi nagrywarki a sama nagrywarka tez nie daje znaku zycia ani nie mruga dioda ani tez nie mozna wysunac tacki. prawdopodobnie w czwartek zawioze ja do serwisu i jestem ciekaw co mi powiedza. pozdrawiam |
Pytanie to zadaje w imieniu kolegi.
Kolega ma bios US03, a nizej (jest to wycinek ze strony) pisze tam Patched US05/US0A/US0F/US0G, a kolega ma wlasnie US03. I pytanie czy mozna ta wersje Liteona fleshowac tym biosem? LiteOn SOHW-812S ? Stock US0N (unpatched) (.exe and .bin) ? Patched US05/US0A/US0F/US0G - enabled bitsetting support ? Patched US0J/US0N - burn-adjust (release 2) |
Jednak nie wytrzymałem... i wrzuciłem sofcik z 832 do mojej 812stki... i ...................
działa !! Uff. :D. Nero widzi DL i nie ma problemów z nagrywaniem 'normalnych' płytek. jarat: No jak ci to nie pomogło co ja zrobiłem to :/ A co jest po przywróceniu softu oryginalnego? jakiś napisik lub BIOS krzyczy? pozdr |
Ma ktos linka z opisem jak przerobic nagrywarke nec 2100. Wszedzie piszecie o litkach a o necach cisza :(
|
odp
@ pykson
tak tez robilem i dalej nic, ciemnosc. za dalsze wskazowki bede bardzo wdzieczny pozdrawiam |
@jarat
to czytales? w tym samym topicu bylo. Jezeli to tez nie dziala to nie wiem jak inaczej mozna Ci pomoc. Cytat:
|
problem
Panowie poradzcie, po wgraniu nowego softu sony, po restarcie nastala ciemnosc na liteone, po sprawdzeniu forum i zastosowaniu sie do wszystkich porad nadal ciemnosc (uzywalem dosa i mtkflasha do przywrocenia poprzedniego stanu) pokazuje flashowanie biosu i takze uptade finished ale po restarcie dalej nagrywarka nie odpowiada......
za wszytkie sugestie takze zwiazane z oddaniem do serwisu lub tak jak pisze na obudowie Fly i otwarciem okna z gory dziekuje pozdrawiam |
|
Skad mozna pobrac bios od 832 ?
|
W Japonii
|
dzieki. i tak wgralem go wczesniej. Nagrywarka smiga. Kto wie gdzie mozna noscik dwuwarstowy kupic?? moze byc nawet z zagranicy
|
Cytat:
ten pierwszy 812@832 pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
ten co teraz zamiescilem jest spakowany rarem.
pozdrawiam :3msie: |
Cytat:
|
Biorąc pod uwagę poprzednie trudności.... nawet sie nie będę zastanawiał :D
|
Hejka!
No to skoro to nic nie kosztuje to zmieniam na832 do ten DL moze sie przydac w przyszlosci... To jest Dual Layer czyli dwuwarstwowa [w praktyce ~9 GB ?] |
z fotek wynika ze 812 jest identyczna co 832
|
code65536 wlepil linka do cdrinfo.com gdzie testowali 812S@700A z plytami DL i wszystko piknie dziala 8)
oto ten link : http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=67600 |
Cytat:
1.Prawdopodobnie bedziesz mogl nagrywac plytki DL tylko nie ma ich w polsce a ceny sa narazie wysokie. jak beda to bedzie dopiero jasne czy zmiana biosu dala ta mozliwosc. 2.nic tylko system wykrywa ci naped zamiast liteon SOHW-812S jako SONY DRU-700A 3.przeczytaj poprzednie posty tam masz linki i programy lacznie z biosami. pozdrawiam |
Witam!
Dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem nagrywareczki LITEON 812S i teraz widze ze za pomoca BIOSOW mozna ja przerabiac - tylko moje pytanie brzmi PO CO? Prosze sie nie smiac tylko odpowiedziec PLZ na pytanka: 1. Czy dzieki temu bede mogl w przyszlosci nagrywac plyty dwuwarstwowe? 2. CO daje zmiana na model SONNY ? 3. Jakie KONKRETNIE [prosze o linki] BIOSY wgrywac.... Prose o odpowiedzi bo zaezy mi na dobrej nagrywarce a skoro moze byc jeszcze lepsza no to :) Pozdrawiam |
no tak dvd+r /rw
:piwo: |
Cytat:
mala poprawka,dvd+r i dvd+rw :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
co do tych graf to jak powinnny wygladac wykresy idealne ?(wzorcowe)
i jak te wyzej wymienione powinnno sie interpretowac? ps jak wypalic na liteonie sohw812 dvd-r jako dvd-rom? |
standat ta sama esperanza DVD+RD x4 palona x4, ten sam image z dysku z filmem
pozdrawiam |
Jest nowy bios do liteona 812s robi go na 832s.
Wlasnie wgralem bez problemy teraz zaczynam testy. Zalanczam fotke. Pozdrawiam. |
ja od dwuch dni pale plytki na litek@sony i jest ok polecam ten biosik booktyp tez z nim dziala wiec nie ma problemow z plytkami.
pozdrawiam |
Cytat:
Daj spokoj ten temat ma tylko 5 zakladek przeczytaj a wszystkiego sie dowiesz. :] |
Cytat:
Nie wiem jaka wiedze masz na temat nagrywanych plyt dvd ale wiedz ze musisz (nie koniecznie) zmienic Lid-In plyty aby byla widziana jako tłoczona w stacjonarnym(book type dvd-Rom) i wtedy nie ma problemow z zadnym stacjonarnym odtwarzaczem dvd (oczywiscie ze sprawnym laserem). A tak do np. Vip-a i kolegi ktory wtedy znami gadal na gg !!!!! Litek moj dziala i nagrywa wszystko dobrze na 700A od wczoraj nagralem juz 7 dvd+(dvd-rom) Esperanze. Wszytskie sa w jak najlepszym pozadku nagrywarka tez nie nazeka. Polecam ten bios od Vip-a. ps. umnie koniec problemow z litkiem (w sensie przerobki Litek@Sony) dzieki za all help. |
Skad mozna pobrac firmware do Sony DRU-700A i jak skopiowac stary bios z 812S
|
mam mieszane uczucia co do sohw 812s kurna jakos dziwnie mi wypalala kino domowe mialo problemy - ciut zwieszek :/ poki co dalem do naprawy(moze niepotrzebnie?!)
nagrywalem na plytki Verbatim 4x Memorex 4x Vakoss 4x (tych uzywaja piraci do dvd) program nero 6.3.1.10 czy ktos z was mial problemy z 812? czy to kiepski naped? ps przepraszam ze poscik moze troche w zlym threadzie :I |
Naprawdę ciężko wyczuć , na Litku 812s US0J
paliłem Platinium DVD+R x8 bez problemów i Verbatimy DVD+RW x4 wszystko pięknie chodziło i na stacjonarnym i w kompie , żadnych dropów. Na przerobionym na Sony to samo , tylko lepsze wyniki w KProbe , ale wizualnie przy odtwarzaniu to jeden grzyb. Jak się lubisz bawić i nie masz stracha , że coś zepsujesz to najlepiej sam potestuj. A z tymi płytami DL to mina , kumpel zadzwonił i odwołał , w sklepie powiedzieli mu , że to są płyty dwustronne a nie dwuwarstwowe , więc żadnych testów nie będzie. A może to i lepiej , jedna płyta DL=Krowa 0.7L + dwa kurczaki z rożna. |
Hey,
możecie napisać jaka jest poprawa w jakości zapisu płytek +- R i RW? Czy warto przerabiać 812S z US0J na 700A dla samej poprawy jakości zapisu, pomijając narazie DL? Jakieś opinie komuś co się powiodła zmiana fimware można prosić? -=Jollo=- |
Witam
Powiedzcie mi jedno czy dobrze rozumuje :| Posiadam 851@sony.u18 czy jesli przerobie ja na 812 korzystajac z oprogramowania z stronie www.liteon401s.prv.pl moge ja przerobic na 700a ??? Czy jest sens??? co mi to da?? czy lepiej pozostac na u18?? Pozdrawiam FredzioPL |
ja tez mam lepsze testy na litku@sony niz na orginale niestety nie mam dostepu do plytek DL i poczekan na test na swoim jak beda dostepne w polsce.
pozdrawiam |
Te nazwy to ja sobie mksymalnie skracam , żeby
w dosie nie główkować jaka to była nazwa i jak najmniej pisania np. mtk 3 W /B a.bin Ja pisałem /B bo robiłem wersją 1.80 a nie 180.1 Ale to na razie zabawa dla zabawy , za dwa tygodnie kumpel przywiezie mi z Niemiec pare płytek dwuwarstwowych to przetestuję czy to coś warte , ale póki co testy i tak mam lepsze jak z FW US0J LiteOna. pozdrawiam Degro |
dokladnie tymi samymi plikami robilem wgralem biosik od soniaka ten pierwszy z katalogu bez zadnych dopiskow. Bawilem sie z tym 2 godziny ale doszedlem o co biega. Pytanko wpisales w dosie mtkflash * w *.bin czy mtkflash * w/b *.bin
pozdrawiam :) |
Do Bajbus_35:
Nie daje mi spokoju ta Twoja nagrywarka , mój bios to taki: MXIC (MX29LV081) (+3.3 V). W załączniku pliki którymi robiłem: |
zmodyfikowany bios 700A : patched-812s@700A
|
biosik do litona 812s od soniaka 700a ktory wgralem i wszystko mi na nim chodzi
pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
:) |
A co Ty tam wgrałeś za plik , że tak padł ?
Czy bios widzi tego LiteOna , czy go wykrywa ? Jeżeli widzi , to może zobacz pod Windows orginalnym plikiem US0J.exe od LiteOna oczywiście potraktowanym flashfixem , albo mtkwinflash w opcji ,,Direct IDE''. Jeżeli bios nie wykrywa , to tylko dyskietka systemowa + mtkflash+ np. US0J.bin (ja taki wgrałem przy reanimacji). LiteOna miałem podczepionego na Secondary Master jako jedyne urządzenie na tym kanale IDE komenda : mtkflash 3 W /B US0J.bin przeleciało 15 banków OK! i nagrywarka wstała , jeżeli to nic nie da , to nie jestem Ci wstanie pomóc , tylko serwis , mogę jedynie podesłać Ci te pliki co wgrywałem do reanimacji , tyko jakiś adres gdzie to wysłać. |
Możesz gdzieś wrzucić ten pliczek : Sony.700A.VY02.patched-812S@700A.rar
abym mógł pociągnąć? Dzięki, -=Jollo=- |
u nie dalej jest ok teraz nagralem 2 plytki cd-r w clonie i w nero i wszystko jest ok.
co do biosy to ten sony@pochet812s . a co do linka to juz go tam nie ma. pozdrawiam |
Cytat:
|
hmmm.....moment.To Wy wgrywaliscie orginalny bios od 700A do 812s czy ten Sony.700A.VY02.patched-812S@700A ??
jesli ten patched-812s@700A to prosilbym bardzo o linka :] Moze dlatego Dzieju ma krzaki bo z tego co wiem to on flashuje orginal z Soniaka |
u mnie tez smiga i jest wszystko ok nie wiec co moze byc problemem u innych
|
Tak , tam były dwa pliki spakowane w *.rar ,
jeden to: Sony.700A.VY02.patched-812S@700A.rar po rozpakowaniu były tam 3 pliki: Sony.700A.VY02.patched-812S@700A Sony.700A.VY02.patched-812S@700A-shiftadj Sony.700A.VY02.patched-812S@700A-shiftadj-ricohswap Wszystkie trzy sprawdziłem i jest w porządku. I był jeszcze jeden: Sony.700A.VYV3-VY02.stock.rar po rozpakowaniu były tam dwa pliki: Sony.700A.VY02.stock Sony.700A.VYV3.stock Tych jeszcze nie wgrywałem , to nie wiem. powodzenia |
Degro,czy plik o ktorym mowisz (Sony.700A.VY02.patched-812S@700A) to ten sam ktory wisial na poczatku tego watku ??
|
Witam !
Miałem to samo , Litek był zimny , żadna dioda nie świeciła , jak by brak zasilania , bios go nie widział. Weź jakiś wcześniejszy sprawdzony plik *.bin od LiteOna i w Dosie wystartuj system z dyskietki , odpal mtkflash * W /B (plik).bin . Nie pomyl kanałów , tu gdzie gwiazdka wpisz 3 (Secondary Master) lub 4 (Secondary Slave) , bo na pewno tak masz podłączone. Na wszelki wypadek zostaw na taśmie IDE samego LiteOna. Na pewno Litek wstanie , ja swojego tak postawiłem na nogi , ale nie odpuściłem i próbowałem dalej. Więc w końcu wgrałem plik o takiej nazwie (Sony.700A.VY02.patched-812S@700A). i jest wszystko w porządku. Nie wiem co było przyczyną padu LiteOna , wadliwy plik , na początku wgrywałem inny plik i tylko dioda migała na zielono , albo brak flagi w komendzie /B ( to znaczy że plik jest w bin a nie w hex).W instrukcji pisze , że /B stosuje się do wersji wcześniejszych od mtkflash 1.81.1 , ja bynajmniej wpisałem to /B no i podstawa właściwy plik. |
Witajcie!!!
U mnie po Flashowaniu napęd padł (812S) i nijak go nie mogę zreanimować. Nie daje żadnych oznak życia. Nie mogę wrócić do oryginalnego firmware. :'( Nie wiem co z nim zrobić :klnie: |
ja jestem uparty i jak tylko przyjedzie do mnie 812S to bede kombinowal 8)
|
pyskon.... ja na razie mam dość.. nie bede proobował :) Dość się nastresowałem .... DL na razie mi nie potrzebny...
kowanski: widocznie nie tylko mi się tak stało, moze dlatego zdjęli... W sumie ciekawe było to, ze jak zaczęło się juz całkiem psuć, tzn. BIOS przestał ją wykrywać to nie mogłem nawet tacki wysunąć. Napęd zachowywał się tak jakby nie miał zasilania. Po prostu głucho. Napęd otworzyłem 'ręcznie'. A jak przywróciłem oryginalny soft to jak pokazało się "Please reboot your PC" to sam schował tackę, zanim zrebootowałem kompa. W każdym bądź razie nie polecam wgrywania tego softu. Może ktoś sproobuje od 832? :D pozdro |
|
Już nie ma pliku na stronce http://codeguys.rpc1.org :(
Sony DRU-700A (rebadged LiteOn SOHW-832S) ***8226; Sorry, this file has been removed. |
a bylo juz tak rozowo. wiec jeszcze poczekam. na razie mam 851@451, ale stad juz prosta droga do soniaka DL jak widze.
@Beneck thnx za instrukcje, mam nadzieje ze nikomu nie bedzie potrzebna ale dobrze ze jest ;) z tym podpinaniem na zywca to mozna rownie skutecznie cos spier** jak przez rozne flashowania, ale jak mus to mus. moze sprobuj jeszcze raz, co? bardzo to dziwne ze jednym dziala, drugim nie. powodzenia wszystkim (i sobie pewno tez) zycze |
Witam!
Chciałbym tylko przestrzec przed takową przeroobką z 812 na sony 700. Akcja wyglądała tak: - zgrałem bios oryginalny - wrzuciłem na dyskietke i odpaliłem z niej - w dosie: mtkflash 3 W VY02.BIN - "REBOOT YOUR PC NOW!!" - rebootuję - BIOS wykrył jako SONY cośtam 700 ... czyli OK - właże do windozy... ładnie wykrywa i jest OK - odpalam NERO i klikam BURN ... a tu ZONK... komunikat iż nie ma płyty w napędzie (mimo, ze była!!).. - lekko zestresowany robie reboot - "DETECTING IDE DEVICES......" = ZWIECHA!!! - reboot - "DETECTING IDE DEVICES......" = ZWIECHA!!! - @#!%$#^#$^#%$^@!$!@$ (cenzura) ostatecznie finał jest ogoolnie pozytywny, ponieważ udało się wroocić do poprzedniego firmware'u, a należy to zrobić tak: - wyjąć taśmę z nagrywarki - zbootowac kompa do dosa - podłączyć taśmę (tak tak... przy włączonym kompie) - mtkflash 3 W ORIGINALSOFT.BIN - odetchnąć i skakać do sufitu - nigdy nie proobować tego we własnym domu na własnym sprzęcie... obcy dopuszczalny :D pozdrawiam wszystkich |
witam
wiec zrobilem to jeszcze raz pod dosem i lipa to samo mruga zielona dioda i naped jest nie dostepny przez system . wrocilem wiec do oryginalu. Ale co moze byc nie tak ? To jest bios jaki wykryl MTKFLASH zanim zaczal prace SST(SST39LF/VF080)(+3,3V) Teraz wrocilem do LItka 812S i czekam na wasze dalsze sugestie :( Pozdrawiam |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
sorki nie przeczytalem do konca. sprubuj flashowac pod dosem bez uruchamiania windy. ja pod windom nic nie moglem zrobic. magraj sobie na dyskietke program mtkflash i bios od sony
po odpaleni w dosie uruchom mtkflasha z poleceniem : mtkflash * w plik.bin (*) 1-primiary, master 2-primiary slave 3-secondary master 4-secondary slave (plik.bin) - nazwa biosa od sony na dyskietce z rozszerzeniem bin (musisz wpisac .bin) powinno byc wszystko ok tak samo mozesz powrucic do biosa od litona swojego (chyba go zapisales na dysku) Pozdrawiam. |
czym wgrywales? masz gg jak tak to odezwij sie bedzie szybciej.
|
Witam
Mam problem Ogralem bios od Sony 700A na 812S I mruga mi dioda caly czas na zielono i nie widzi zadnych nosnikow wlozonych. Flashowalem pod winda. LTN124 |
nero wykrywa nagrywarke DL i moze palic max 2,4x na pasku na dole pojemnosc okolo 8,6GB do nagrania.teraz czas poczekac na bios od sohw-832s i na plytki DL zeby przetestowac.
Zycze milego przerabiania, pozdrawiam na pytania chetnie odpowiem co i jak. |
liteon sohw-812s@ sony dru-700a
plytka esperanza DVD+RW 4x palona 4x image z dysku z filmem. testy wyladly lepiej niz na orginalnym litka, dolaczam fotke z kproba pozdrawiam |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...499#post263499 |
chyba dedzie plytka dvd-r DL. chyba cos pisalo w newsach na stronie glownej ale na 100% nie jestem pewny.
wypale pierwsz plytke i zobacze co i jak pozdrawiam. |
no niby obsluguje +R DL tylko jak w praktyce ?
a tak sie spytam, bedzie kiedys płyta -R DL ? |
Cytat:
2.flashowalem pod dosem programem mtkflash Dolanczam fotke z programu po przerobce |
Cytat:
1. czy firmware brałeś z tego linku? http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm 2. Napisz jak i czym flashowałeś (DOS, Winda) |
No I Sie Udalo Mam Nagrywarke Przerobiona Z Liteona Sohw-812s Na Sony Dru-700a !!!
|
jakos moj naped jest oporny. prubuje dalej innym programem
|
no to robi się ciekawe :)
ale czy będzie się dało na przerobionej 812S nagrywać płyty DL ? |
Cytat:
Turboni, prosilbym Cie bardzo o dokladny opis calej operacji ,zeby nie bylo niedomowien pozniej co i jak |
pytanko do Wajchiusza: i jak oplacalo sie przerabiac na soniaka DW-U18A. Lepiej chodzi? Bo ja mam 451@851 i nie wiem czy robic jeszcze @sony i z 451 to sie w ogole da :)
pozdro! |
wlasnie wrocilem do domciu i biore sie do roboty - przerabiam potem dam znac jak wyszlo.
|
Cytat:
A to ze Nec lepiej zapisuje plyty DVD to wszyscy chyba wiedza, wiec nie spamuj !!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18. |