![]() |
:wow: Sorki...
|
@Dr4goNPL
na przysz***322;o***347;***263; zerknij na dat***281; posta na, kt***243;ry odpowiadasz |
Cytat:
|
b***322;edne sektory to cz***281;***347;c zabezpieczenia ustaw profil SD 2/3 z predko***347;ci***261; odczytu np x8 i taki sam profil przy zapisie z jak najmniejsz***261; pr***281;dko***347;ci***261;. Je***380;eli kopia nie zadzia***322;a zainstaluj program CloneCD w najnowszej wersji i za pomoc***261; niego zr***243;b kopi***281; ustawiaj***261;c profil Protected PC Game przy zapisie oraz odczytu ( ***380;eby kopia dzia***322;a***322;a musisz mie***263; w trayu ikonk***281; clone z zaznaczon***261; opcj***261; Ukryj no***347;nik CDR)
|
Heja
Mam sprawkę mam Sims'2 mam orginalną wersje no i gram w to dziennie ale coś mi mój cd-rom rysuje kuźwa płyty a mam nagrywarke bo oglodałem w programie Alcochol 120%:
TSSTcorp CD/DVDW SH-W162C - Moż. nagr. szyb. 48x. Także czy moge przegrać sobie te simsy 2 na zwykła płytę Dodam ze mam pełną wersję w domu i paragon zakupu i nikomu jej nie porzyczam. Czy idzie przegrac ominąc zabespieczenia jak prubowałem wedłóg niektórych postów na forum. I Artykułów ale cos przy robieniu kopi obrazu płyty wyskakuje mi duuuzo błedów typu: Bład pdczytu danych w sektorze: od 809 pote 820 836 848 863 875 i co kilkanscie sektorów aż do 10049 czyli ponad 10 tys tak w procentach to około no 20% i dodam ze nagrywam z prędokscia 3,9x Bo mysle ze tak bedzie lepiej. Czy mozecie mi pomóc p.s zabespieczenie simsów to Safe Disc 3,20 ... Pomozecie = Pomozemy :help: P.S Dodam ze chce sie dowiedziec jak najszybciej czy to jest jakis błąd czy tak ma być bo dopiero mi sie nagrywa płyta i jest 66% robienia kopii. tak o zapytałem :D:) :) |
Qrcze nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie. Dlaczego przy pdczycie MOHPA na DVD z SD. 3.20.024 zarówno Alcohol, jak i Clone CD nie pokazują błędów odczytu tak, jak na CD.
Banalne pytanie, ale może ktoś odpowie? |
Cytat:
No ok z DVD to jeszcze zrozumi ale zeby przy kopiowaniu zwyklej CD niemozan bylo zmienic predkosci to juz jakas paranoja :blee: mam do wyboru 2 opcje max i 48x :| z reszta widac to na fotkach ktore dolaczylem . |
rozwiązanie jest proste A120% nie kopiuje zabezpieczonych płyt DVD pozostaje ci tylko program BlindWrite 5
|
Ilość załączników: 2
Ktos moze mi wytlumaczyc dlaczego tak sie dzieje :blee: przy kopi z dvd nie moge wybrac opcji zabezpieczenia plyty a przy cd nie moge ustawic mniejszej predkosci nagrywania niz 48x :blee: fotki nizej.
|
Poradziłem sobie z Tiberianem, więc kolejno wziąłem się za wypalanie Red Alerta 2. Odczytałem i wypaliłem toto w Alco 120% i zamiast elegancko chodzić, to gra włącza się jedynie wtedy gdy mam włączonego w tle daemona z odpowiednim profilem? Ktoś wie dlaczego? POZDRO
|
O kurde, lecę do okulisty :\
A nawet pomyślałem, że to nastepczyni TEJ słynnej Toshiby ==>madmax2 Teraz jeszcze zauważyłem, że polecam Ci Memorexy już po raz drugi. Trzeba było spać po nocach a nie kopiować :spie: |
Cytat:
Cytat:
|
==>madmax2
dziwne, że jedna gra na SD 3.22 się zapisuje a inna nie. Do kopiowania z CDRW polecam Memorex HS x8-x12 (prodisc)- nagrywam Alcoholem x4 bez korekcji EFM i chodzi. Pozostałe dwie płyty CDRW mogę zmusic do działania tylko albo z EFM albo robiąc obraz CloneCD i nagrywając Alcoholem już wtedy bez EFM. Teraz pora zawalczyc z SD 4. Jaka masz nagrywarkę? |
Pobawiłem się jeszcze dzisiaj moja Toshibą SD-R5372B (bios TU 53) w celu wykonania działającej kopii płyty zabezpieczonej SD 3.20. Na ogień poszły posiadane przeze mnie oryginały:
1) "Far Cry" na CD zab. SD 3.20.022, 2) "Call of Duty United Offensive" na CD również SD 3.20.022. Nagrywałem z prędkością x 4 na płycie CD-RW Esperanza - High Speed x 10. Soft to Clone CD 5.1.0.0 - profil do SD 2.51 i Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705 - profil do SafeDisc 2/3 Wyniki są nastepujące: 1) "Far Cry" odczyt i zapis na Alcohol 120 % - kopia nie działa. Odczyt na Clone CD, a zapis na Alcohol 120 % kopia działa. 2) "Call of Duty United Offensive" odczyt i zapis na Alcohol 120 % - kopia działa (z Clone CD nie próbowałem). Co ciekawe "Far Cry" nagrany tym samym sposobem na CD-RW Verbatima x-2 - x4 z prędkością x 4 działał jedynie wtedy, gdy Alcohol chodził w tle. Dodatkowo wszystkie kopie działają tylko w nagrywarce. W DVD-ROM Toshiba SD-M1712 kopie nie ruszają. Napęd mieli plytę, a potem wywala znany komunikat o błędzie z pytaniem, czy wysłać raport do Microsoftu. Krótko mówiąc potwierdza się teza, że to, czy uda się zrobic działającą kopie bezp. SD 3 zależy w dużej mierze od nośnika. Pozdr. |
Sęk w tym, że nie jest crackowana. Wogóle nie mogę jej zainstalować, bo twierdzi, że nie ma płyty w cd-romie.
|
Nie postepowac, napewno jest juz scrackowana, chyba ze to instalka??
|
Rozumiem. Jak więc postępować z grą, która jest w postaci zgranych na dysk plików?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki rozumiem, więc w takim razie posłodzę ;)
|
Niestety nic sie nie da zrobić. Zabezpieczenie SafeDisc polega na sprawdzaniu błednych sektorów na początku nagrania (są tak do sektora 10000) a Ty po prostu nie masz tych błędnych sektorów.
Zrobienie Alcoholem obrazu takich nagranych plików nic nie da, bo ten obraz też nie zawiera informacji o bad sectorach, bo takowych nie ma. Chcesz grać, musisz słodzić :( |
Szkoda zakładać nowego tematu na forum, więc pytam Was...
Jaki jest najlepszy sposób na postępowanie z "obrazami płyt", które są po prostu plikami skopiowanymi z płyty? Ściągnąłem z netu C&C: TS licząc na ładny obrazek *iso, *bin itp., a tu po rozpakowaniu pliki??? Pomyśłałem, że zrobienie z tych plików obrazu w nero to świetne rozwiązanie. Miałem już obraz zabezpieczony safedisc'iem 1.11, więc potraktowałem go alco z odpowiednim profilem, zrobiłem mdf i następnie nagrałem na płytę. Zadowolony wkładam jeszcze ciepłą płytkę, autorun, klikam install.. i co? Komunikat, żebym włożył płytę cd? O co chodzi? Jak znacie jakieś lepsze metody na takie pliczki to napiszcie. Będę bardzo wdzięczny. |
Ja paliłem x 4 na starym CDRW Verbatima dedykowanym do prędkości nagrywania x2-x4. Korekcja EFM była włączona.
Pozdr. P.S. Jak trafię na Memorexa to wypróbuję. |
Witam madmax2.
SafeDisc 3 kopiuje się łatwiej na CDRW niz CDR ale to raczej kwestia doboru płyty bo nagrywarka jak kopiuje to kopiuje. Sprawdziłem już sporo CDR (ale TDK Silver jeszcze nie) i nie bardzo. Jeśli chodzi o kopie SD 3.2 na CDRW to sprawdź na Memorex CDRW x8-12. Nagrywalem x4 bez korekcji EFM i jest cacy. |
Ponizej cytat z mojego postu w dziale DVD. Dotyczy SD 3. Sorki, ale nie chciało mi się pisać tego dwa razy:
"Dobra dziś potestowałem jeszcze moją Toshibę SD-R5372B z biosem TU 53. Po wielu bólach udało mi się zrobić działającą kopię gry zab. na CD - SD 3.20.022 - "Far Cry" PL. Gra rusza o ile w tle jest uruchomiony Alcohol 120 % i zaznaczona opcja ignoruj typ nośnika - ATIP. Inaczej nie chodzi (iina sprawa, że system mi siada i z ASPI coś nie tak, może na nowym będzie chodzić bez tych problemów). Z kolei następnie wziąłem się za CD z "Call of Duty" PL - SD 3.10.015 (lub 3.10.020 po wgraniu patcha 1.5). Tu z kolei poszło bez problemów. Gra rusza, bez Alcohola w tle, ale ATIP musi być zaznaczony. Do kopiowania użyłem Alcohol 120 % 1.9.2 build 1705. Kopiowałem dla próby z oryginałów na CD-RW. DVD z "MOHPA" PL zab. SD 3.20.024 nie udało mię zrobić. Sztuczka z ATIP i Alcoholem w tle nie działa." Pozdr. |
BlindWrite też nie dał rady. CloneDVD2 również.
Trzeba poczekać na nowe wersje softu do nagrywania, które umozliwią sprawny zapis DVD. Zresztą za jakiś czas większość programów będzie na DVD i problem wykonywania kopii zapasowych będzie tym bardziej palący. Pozdr |
Ghost_mode tak ale płyt CD a nie DVD jedynie co pozostaje to BlindWrite 5
|
Jasne i Clone CD 5.4.0.5 i 5.1.0.0, Alcohol 120 % 1.9.2. build 1705, najnowszy BlindWriteSuite oraz GameJack 4.
Nic nie pomogło. W akcie desperacji użyłem nawet Nero 6.6.0.0. i też nic. Spróbuję jeszcze Clone DVD2. W Clone CD nie można (tak, jak zresztą w Alcoholu) ustawić profilu odczytu i zapisu i pewnie stąd brak możliwości wykonania działającej kopii. Gdyby to było CD to pewnie trwałoby to moment i skutek byłby pozytywny. Pozdr. P.S. Nawet bios w spawarze zaktualizowałem na TU 53 i dalej nic. |
Cytat:
|
Aj próbowałem zrobić kopię bezp. gry "Medal of Honor Pacific Assault" - SD 3.20.24 na Toshibie SD-R5372b z biosem TU 31.
Trochę dziwny ten SD, bo podczas odczytu nie pokazuje błędnych sektorów. Odpalałem Alcohol 120 %, Clone CD 5.0.4.5 i nic. Kombinowałem typu - odczyt Alcohol, zapis Clone i dalej nic. Gra nie chodziła po nagraniu na DVD+RW i -RW Verbatima. Jeden gość na forum podał, że udało mu się zrobić działającą kopię nagrywając Alcoholem na TDK DVD-R x 8. Z braku TDK w sklepie kupiłem Verbatima DVD-R x 4 i tylko płytka się zmarnowała. na razie qpa. Myślę, że to nie wina sprzętu, a softu. Zarówno Clone i Alcohol nie pozwalają wybrać profilu odczytu i zapisu w DVD. Może nowe wersje przyniosą poprawę :(. Pozdr. |
Cytat:
Pozdrawiam |
Witam. Chcialbym tylko jedno zdanie. Tez probowalem skopiowac program zabezpieczony SD2.9. Poczytalem forum i wiekszosc ludzi poleca alcohol w nowym wydaniu oraz dobra nagrywarke. Mam Litka dvd 1213S (przerobiony na 1633). oraz TDK 24/10/40. Probowalem to przegrac przy wszystkich mozliiwych ustawieniach w alcohol (ustawienie na SD2/3 z korekcja EFM, przy roznych predkosciach) i nic. :'( . Sprobowalem w clonecd 5 i wszystko poszlo OK :) Programik skopiowal sie az milo. Czy to mozliwe aby alcohol nie specjalnie lubil sie z moimi nagrywarkami ??? Pozdrawiam
|
Cytat:
Giena |
Witam i pytam :D
czy moja nagrywarka: LiteOn SOHR - 5238S zrobi obraz płyty i potem nagra kopie płyty zabezpieczonej safedisc'iem 3? Pytam, bo mimo wielu prób nie mogę skopiować Sims 2 (czytałem temat o zrobieniu kopii tej gry, ale nic nie pomogło) |
ups - sorki -juz wszystko w porzadku. image dal sie spokojnie zrobic - hm. a myslalem ze caly dzien to zajmie...:P
|
Czesc! Chce sobie zrobic virtuala oryginalnego CD z tej racji, ze moj cedek slabiutko juz dziala i ciagle sie krztusi, dusi a program sporo z niego doczytuje. Poczytalem dyskusje na forum, bo okazalo sie ze plytka zabezpieczona jest safedisc'iem 3.20.22 .Sciagnalem alcohola 1.9.2.1705 i wlasnie tworze image.
Pytanie jest dosc naiwne, ale szczerze mowiac z alkoholem stykam sie po raz pierwszy, bo nawet nie mam przegrywarki: Wlasnie tworzy mi sie obraz plytki. Zaznaczylem 8x predkosc, safedisc 2/3 i w opcjach przy nagrywaniu bind EMS costam costam (chyba to mialem zanzaczyc,nieprawdaz?). Problem jest taki, ze podczas tego procesu robienia image pokazuja sie ciagle w okienku informacyjnym komunikaty w rodzaju: "disc read error at: 3367" etc - rozne numerki. Co to znaczy? To tak ma byc (w zwiazku z zabezpieczeniem), czy to komunikat o tym ze, ze cos nie tak i image'u nie da sie zrobic? Prosilbym o rychla odpowiedz, bo jak widze to robienie image'a moze potrwac caly dzien - szkoda cedeka i procka jakby cos nie tak mialo pojsc |
Cytat:
możesz napisać, jaką masz wypalarkę? |
Cytat:
możesz napisać jak sprawuje się ta nagrywareczka? W sieci jest mało testów tego modelu i nie wiele o niej wiadomo tzn. czy radzi sobie z SD 3.2 (poprzednik 5272 kopiował SD 3.1 więc może ta jest jeszcze lepsza;) ) |
To ja już nic nie rozumiem...
chyba do przedszkola się zapiszę LG 8160B łyka Sims 2 a mój Litek LDW 811S za groma nie chce. No cóż dziś Spedpol przybył mi z odsieczą przywożąc Toshibe SD-R5372. Mam nadzieję że nie bedę żałował decyzji.W okolicach soboty zamontuję i ponownie zmierzę się z The Sims 2 !!! .
Kto ma Gothic Noc Kruka po polsku ? Wiem wiem zaraz mnie zgromicie że jeszcze nie wydana jest wersja PL i takie tam, a ja pytam ponieważ zasłyszałem ( i wcale nie po trawce ) że nastąpił jakiś niekontrolowany wypływ tej gry z oryginalnego źródełka ( oryginalnego w PL ) . Zna ktoś grę która jest pogobnie zbudowana jak Gothic? Pozdrawiam |
Simsow 2 oryginal to ja na LG 8160B tez pyknąłem, więc nie ma czym się chwalić:). Nawet jak chodzi z płytą to i tak trzeba cókiereczka, bo płyty szkoda:)
|
Giena jak to robisz bo ja robię i kopie 1:1 i ciągle błąd i plyta aut
Pozdrawiam |
Witam
Mnie SD 3.2 też wku...,ale tylko 30 minut,gdyż po tym okresie wyskakuje prawidłowa kopia z nagrywarki i działa bez problemu. Może dlatego nierozumiem,bo nie mam żadnej zmenelonej kopi gry i naprawdę ciężko jest mi pojąć,że coś co można zrobić bez dużego wysiłku wymaga kombinowania,dodawania słodzików i innych takich tam . Ale co ja za to mogę,że spokojnie pykam SD3.2. Mogę tylko pomóc,podpowiedzieć na swoim przykładzie lecz nigdy nie ośmielę się dołować innych. Giena |
giena no wesz !!!
Cytat:
Mnie osobiście SD3.2 lekuchno drażni. Nie znaczy że się poddaję, ale nie jest to takie lekuchne zabezpieczenie do obejścia. No chyba że Twoja wypowiedź miała na celu podbudowanie lekko już zdołowanych niepowodzeniami :) Co do cukiereczków masz rację - nie lubię, a fuj Mimo wszystko czasami spożywam :) Pozdrawiam |
Witam.
A po co MENELIĆ grę dodając jakieś cukerki,mini imiDŻe,pliki sriki i inne cuda na kiju? Jak można to pyknąć 1:1,przecież to tylko SD 3.2.0.22 (SIMS2). |
poradzilem sobie.
Z tym bledem CRC w ten sposob ze programem ultraISO przerobilem plik bin na iso, blad juz nie wyskakiwal. Ale potem mialem jeszcze problemy z uruchomieniem, wyskakiwal jakis blad z taka opcja zeby wysylac do microsoft lub nie. Okazalo sie ze wystarczy cukierka, mini image nie probowalem. teraz juz wiem dlaczego mowicie cukierek, zastanawialem sie przez chwile co to jest. |
Cytat:
pozdro |
Cytat:
ściągnij jeszcze raz 3cd i cukierka. cukierka wsadzisz do 3cd i nagrasz z jaka szybkościa chcesz. I GITARA |
Mam gre Prince of Persia 2 na 3 obrazach i w pliku info pisze ze 1cd i 2cd musze czyms wypalic, a 3cd podają w Alcohol 192 1705 profilem sd2/3 z predkoscia 4x. Tylko teraz problem bo nie mam opcji wyboru 4x, najmniejsze to 8x. Czego o wina, nagrywarki (LG 52x) moze plyty cd (platinum 52x) czy moze jakichs ustawien.
Gdy probowalem zainstalowac gre z obrazow to pod koniec 3 cd wyskakiwal mi blad CRC, i gra zostala odinstalowana. Tak sie dzieje przez zabezpieczenia czy obraz jest trefny? Czy jak wypale tak jak jest napisane to bedzie dzialac? Czy musze wypalac 1 i 2cd, a moze wystarczy 3cd (1,2cd z obrazow, 3cd z cd-romu)? |
Ja probuje przegrac sims 2 na nagrywarce LG GCB-8524 (cos takiego nie jestem co do literek :D) i nie moge, plytke po przegraniu w alcoholu na profilu SD2/3 nagrywanie i odtwarzanie na 4x i przy uruchamianiu mieli plyte a ekran pozostaje z logiem SIMS 2 :( moze to byc wina mojej nagrywarki ???
|
Cytat:
Toshiba SD-R5112 - jest mocniejsza. |
Siemka wszyscy.
Widzę,że coraz wiecej osób rozp... sejfka 3.2. Ciekawe czy blondynki z Macrovision czytają nasze wypowiedzi?(he he he ). Ja osobiście zrobiłem kopię bezpieczeństwa (tak to się chyba nazywa) Harry Potter i Więzień Azkabanu. Liteon LTR 52327s Alcohol 1.9.2.1705(profil sd 2/3) Giena |
Cytat:
|
A ja powiem tak SafeDisc 3 nie straszny mi. Obraz płyty nr.1 The Sims 2 odpala się bez problemu bez żadnej emulacji, craqf etc. Da się budować ściany etc.
Jeszcze tylko znajde jakąś płytke i wypale i sprawdze czy działa. |
ale ja wiem ze obraz ten ma takie zabepiczenie bo mam takie info: PROTECTION .......: Safedisc 3
|
obraz w formacie Bin nie przechowywuje informacji o zabezpieczeniach poszukaj No CD Fix
|
Cytat:
Pozdr. P.S. Jak miałem ten sprzet, to robiłem kopie bezpieczeństwa gier z SD 2.0 i 2.51. Kopie działały bez problemu. |
to niedobrze :(
a dlaczego sie nie da?? hmm a safedisc 2 ta nagrywarka przejde? |
Cytat:
|
witam
czy nagrywarką LG 8160B da rade wypalic obraz plyty .bin z safedisc 3 ? chodzi o gre NFSU2. |
Mam nagryware Lite-On 851S. Czy moge nią skopiwoać Safe Disc 3.1 ?
|
Cytat:
|
jak skopiowac the sims 2??? :buu:
|
Cytat:
|
Google wpisz Alcohol 120% nie mogę ci przysłać adresów na e-mail
Skrzynka się zapcha-tyle jest adresów Pozdrawiam |
Szukałem na google i nie mogłem znależć.
Jeśli znajdziesz to mnie powiadom na e-mail |
Cytat:
|
Cytat:
albo nie mają inni posiadacze tego sprzętu Pozdrawiam |
Ale skąd mogę pobrać Alcohol 120% retial po polsku??? Bardzo prosze o pomoc. Prosze pisać na e-mail Z góry dzięki.PS: Albo jak by ktoś mugł to niech mi tego softa przyśle na e-mail. |
czesc
pewnie juz gdzies ktos o to pytal ale ja zadam pytanie konkretniej czy jest ktos w stanie powiedziec czy nagrywarka LiteON LTR-40125S z biosem ZS0R jest w stanie mi poprawnie wysmazyc gotowy obraz plyty zabezpieczonej SD3 ??? jesli tak to jakim programem , jak to sprawdzic ... pozmocie .. |
U mnie bez problemu na starej nagrywarce za pierwszym razem przegrało disc 1 "TheSims 2". Robiłem obraz CloneCD z wyłączonymi wszystkimi opcjami odczytu, tylko włączone szybkie pomijanie błędnych sektorów i prędkość x8. Potem nagrywałem Alcoholem 120% na parametrach SafeDisc 2/3 z dodatkową "korekcją danych subkanałowych". I chodzi.
|
Cytat:
|
Tak chodzi o Clone XXL .Zrób A-ray i w alcoholu zaznacz takie zabezpieczenie.
Nagrany(wirtualny dysk) obraz otwórz i zobacz czy gra chodzi ,jeśli wszystko OK-wypalaj. Pozdrawiam |
Cytat:
Pozdrawiam |
profiler słuzy do ustalenia parametrów kopiowania programu CloneCD masz może namyśli ClonyXXL ?
|
[QUOTE=Dinx]
Cytat:
Pozdrawiam |
A mnie się udało zrobić kopię SD 3.10.020 - gra "Call of Duty" wersja polska.
Sprzęt to Liteon LDW 451s@832s z biosem VSOB. Soft to Clone CD w wersji 5.0.2.2 - ustawienia - odczyt x 4 i włączone szybkie omijanie błędnych sektorów. Nagrałem Alcoholem w wersji 1.9.2 build 1705 - profil SF 2/3 z włączoną korekcją EFM i szybkościa na max. Nagrałem na CDRW Esperanza Ultra Speed x 24. Gra odpala sie trochę dłużej niż oryginał, ale chodzi. W napędzie DVD (Toshiba SD M1712) bez problemu, a w nagrywarce tylko z włączoną w Alcoholu funkcją - ignoruj typ nośnika (ATIP). Pozdr. Z.K. |
śmiejcie się ale zauważylem że to czego niemoże clone i alcohol ściąć to stary programik jak świat phantom cd tnie heh wolno bo wolno z 45 minut ale tnie la 832s:D
|
[QUOTE=dejmag]By poprawnie skopiować (tzn. 1:1) SD do wersji 2.90.xx wystarczy sprzęt 2sheep, do SD 3.20.xx (1:1, bez emulacji) powinien to już być 3sheep (jak wieść niesie).
No to mam zmartwienie bo mam do czynienia jak wieść niesie z SD 3.2 Chociaż A-Ray pokazuje 2. .. Chodzi o Sims2 .... Właśnie... , dlaczego A-Ray pokazuje coś innego niż ogół mówi ? |
By poprawnie skopiować (tzn. 1:1) SD do wersji 2.90.xx wystarczy sprzęt 2sheep, do SD 3.20.xx (1:1, bez emulacji) powinien to już być 3sheep (jak wieść niesie).
Maciej wszystko wyjaśnił, czytajcie dokładnie -- tabele podają tylko wartości 2 sheep, 1sheep lub zero. Żeby się przekonać na 100 % -- zróbcie test. |
Tak.Może być problem ale nie koniecznie
Pozdrawiam |
Cytat:
Jedno pytanko tylko. Jeżeli moja palarka ma dwie owieczki to rozumiem , że zestawiając ja z tą co ma cztery wychodzi na to że moja jest sprawna inaczej ( gorsza ) ? .. i teoretycznie mogę mieć większe trudności z ominięciem Safe Disc 3.2 ? Pozdrawiam |
Wejdź w post dejmaga i naciśnij tutaj zobacz swoją nagrywarkę i opis
Pozdrawiam |
a jak sprawdzić ile się ma sheepów ??
|
Ja mam LG 8525B ma trzy owieczki i Inviato da: JeepGen co oznacza ten napis
Pozdrawiam |
Oznacza że napęd potrafi poprawnie dokonywać korekcji EFM, co jest niezbędne przy kopiowaniu płyt zabezpieczonych Safedisc.
Reszta tutaj. |
[QUOTE=dejmag]Nagrywarka 2sheep, ....
Nagrywarka 2sheep ??? , cóż to znaczy ? dwie owieczki...? :) :wow: |
Cytat:
The Sims 2 : inny wątek Sacred : polskie wydanie zabezpieczone SD2.90.xx, kopia w alcoholu na profilu Safedisc2/3. |
Cytat:
LiteON LDW811S z biosem HSOR i alcohol 1.9.2.1705 . Niestety ani Sims 2 , ani Sacred nie chcą być mi uległe. Masz jakąś receptę ? Niestety wymiana palarki nie wchodzi w grę. Pozdrawiam |
Tak gra chodziła w bardzo ale to bardzo zwolnionym tempie,po zmianie taktowania
z 200 na 140 gra chodzi normalnie.Zresztą tak cenega poradziła.Przysięgam Pozdrawiam |
Sorry adept ale troche nie rozumiem. Obnizyles taktowanie procka z 2.8na 1.8 ??? Niemozliwe zeby problemem byl za szybki procek.
|
Przepraszam za ten temat ale robilem kopię tej gry ( Uczyłem się) sekrety Nautyliusa Wszystko bylo robione nawet zamiana gry.Pomoc Cenegi skasować wszystkie diwx itd.Nawet Daemoon Tools-alcohol.Myślę ( chociaż jestem Laik) że musi być coś z grafiką.Gdy miałem GF 2 i Pentim 4 1.4 -działało,gdy mam Radeon 9600 pro i Pentium 4 2.8 nic.Ciekawostka żeby grać w syberię 1 ,musialem obniżyć taktowanie procesora z 2.8 do 1.8-dopiero gra chodziła .
Przepraszam i Pozdrawiam |
Cytat:
Próbować można uruchamiać w trybie zgodności . Klikasz ppm na plik uruchamiający .exe /właściwości/zgodność . (Działa raz na milion :) ) PS. A tak poza tym Twoje pytanie nie ma nic wspólnego z tym Topiciem , robi się bałagan. |
A tak dla ciekawości czy SP1 -update może coś pomóc jeśli stara gra oryginał
nie chce się uruchomić Pozdrawiam |
Tak dlatego dałem Masterowi gg (Loczek mnie już pomógł)
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Master-:-( ,a propo seriala to madre pytanie bo ja tez nie wiem !!!
gg 5318595 |
Dzięki
Czytałem i prawie tak samo robię -oprócz ustawienia szybkości odczytu i nagrywania mam na max.(odczyt na max-nagrywania nie mogę później zmienić ,albo nie umiem Serialu nie mozna wpisać do trial ,trzeba mieć alcohol120 Reital (Google) Pozdrawiam |
adept poczytaj to http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36991 ten link jest juz wyzej i tam jest co trza zrobic by przegrac SD 3.20 ,a propo predkosci to tez od niej zalezy niekiedy jak nagrasz 52 to nie chodzi a np 16 tak :-( ,a propo seriala to madre pytanie bo ja tez nie wiem !!!
|
Adept napisz do mnie na gg - 2118066.
|
A jest gdzieś ten Reital Alcohol
Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:28. |