![]() |
aha... jeszcze Daria jest fajne, Justyna i Wiola
|
A mi sie podoba jeszcze Dagmara :D
|
Katarzyna :)
|
Tylko MONIKA a z tymi polskimi dziewczynami to roznie bywa
|
Widzę że temat skoczył na sprawy osobiste. Dam Wam małą radę: kobiety nie lubią facetów nieśmiałych,niepewnych siebie, takich którzy boją się wyrażać swoje uczucia. Nawet jak wyznacie co czujecie i ona was odrzuci to ona straci na tym, a wy nie macie nic do stacenia(wychodzę z założenia albo wszytko albo nic). A z przyjaźnią facet-kobieta (facet buja sie w kobiecie) to tak jak marzyc o lataniu a jedyne co się w tym kierunku robić to odpalenie symulatora F-16 i wyobrarzanie sobie że sie lata naprawdę.
I jeszcze jedno, to co chcesz nie zawsze jest tym co naprawdę chcesz mieć. I jeszcze jedno jeszcze jedno;) Pdobnie jak nasz szanowny towarzysz @Mr_Spock pozanałem kiedyś piękna kobietę o imieniu Agniesia, była niewina, piękna ble ble ble. Miała wszystko co mi się podobało i co chciałem mieć, dałbym sobie rękę za nią uciąć i teraz nie miałbym ręki. Jak to mówi moja babcia "tego kwiatu jest pół światu" wiec jak nie ta to następna i nie ma co sie łamać tylko cały czas próbować. A miłość i tak istnieje tylko w poezji. Pozdro |
ja tam wole polskie zupki :jem:
a i polskie dziewczyny tez sa the best :spoko: :D |
Cytat:
|
Cytat:
;) zartuje :P |
"Michał- przystojny dusigrosz, do tego pierdoła, w******a chińskie zupki." ;)
nawet się zgadza... (po części) :D P.S. a z ulubionych imion to: Lidia, Marta, Sylwia... |
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja nie mam swego ulubionego żeńskiego imienia ...;)
|
Cytat:
Chociaz jak tak sie czyta to co pisze i wylazi taki byk to nawet to smiesznie wyglada :) |
Cytat:
Ja teraz na kobiety patrze jak na potencjalne matki moich dzieci... nie zebym sie spieszyl, nawet nie chce, ale w zyciu to roznie bywa... jak to sie mawia "Czlowiek strzela, Pan Bog kule nosi" ;) doslownie i w przenosini ;) |
Cytat:
|
wyboru duzego nie mam - ulubionym imieniem jest imie Zony :spoko: czyli Najslodsza :D
|
Andrzej! O czym ty myślisz?! ;) ;) ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za dobre słowa. Nadziei nie tracę... i cały czas staram się JĄ do siebie przekonać...
|
Cytat:
Każda mocna, długa i trwała przyjażń przeradza się po jakims czasie w miłość ;) Powodzenia :) |
Cytat:
|
Ona wie co do niej czuje a mimo to na nic więcej nadzei chyba mieć nie mogę. Dobrze że chociaż nadal chce się ze mną przyjźnić...
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdrowienia |
Ja też znam taką osóbkę. Po prostu IDEALNĄ, IDEAŁ KOBIECOŚCI. Ma na imię LIDIA i jak narazie jesteśmy TYLKO dobrymi przyjaciółmi:(
|
Berion, Ty to chyba masz wrodzone poczucie piekna... powinienes proza pisac :)
Ja tez zanalem kiedys pewna Kasie... byla ladna, madra, blyskotliwa... mialem smialosc do niej podejsc i zaproponowac to przyslowiowe "kino"... dal bym sobie za nia reke obciac... i teraz bym K***A nie mial reki! |
Cytat:
Tak więc rozumiem, dokładnie rozumiem o czym mówisz... |
Cytat:
Bałem się - ja wiem - odrzucenia... Nie jestem żadnym "Dikaprio" a ni nic w tym stylu, więc bałem, że się poprostu jej nie spodobam... Może to śmieszne, ale tak właśnie było |
Cytat:
|
A moje ulubione imię kobiece to Kasia... Ehhh
Spotkałem taką kiedyś. Była śliczna, piękna, mądra, ciepła, miła, serdeczna, inteligętna, błyskotliwa. Czysta (fizycznie i duchowo). Była istotą doskonałą. Aniołem na ziemi. Światłem pośród ciemności. Nie skalana ludzką głupotą i niegodziwością. Niewinna, ale przy tym nie naiwna. Prawdopodobnie już nigdy w życiu nie spotkam takiej istoty. To nie była "dziewczyna przygoda", a taka na całe życie. Perfekcyjny twór Boga... Jedyna na tym globie doskonałość... Imię jej zostało mi w pamięci i pewnie dlatego podświadomie - Kasia podoba się najbardziej... ... |
Cytat:
|
co do autoprezentacji:
Adam - nudny i ma małego pyrdka, suchar, nie myje uszu. no comment |
Emilia, Martyna, Dominika ;)
|
Cytat:
|
Ja tam nie bede wydziwiał z imionami. Dam moim dziecią jakieś normalne. Kurde niektórzy to potrafią mieć wyobraźnie.
|
A ja mam koleżankę o imieniu Krzysztofa kiedyś (teraz już się nauczyłem) gdy
chciałem byc mily to mówiłem do niej Krzysiu i ona się strasznie wkurzała. Zastanawiam co chcieli wyrazic rodzice dajac jej tak na imię ??? Czy naprawde nie ma ładnych kobiecych imion ??? Ja takiego błędu nie popełnię. |
Ja mam kumpele o imieniu Bogumiła.
|
Cytat:
i jedna Ines <przez "s" na koncu>... i Mariolę i Honoratę też znam ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Co do ulubionych imion - Marta ;). Co do niespotykanych imiot - Aniela, tylko jedną znam. Hmm, Maria i Marianna to jest to samo? Lecim dalej... Maciej - menda społeczna, zgrywa cwaniaka, w rzeczywistości ******. Eeeeeee :D. pozdrowienia UPDATE: Hmmm, czego zagwiazdkowało p a l a n t ? |
Pochodzenie i znaczenie: aramejskie: Toma od taam - podwajać;
imię oznaczające bliźniaka Charakterystyka osoby: Osoba o tym imieniu jest człowiekiem inteligentnym, szlachetnym, kulturalnym i niezwykle subtelnym. Ma dar zjednywania sobie ludzi, urabiania ich na swój sposób, wciągania ich do wykonywanych wspólnie zadań zawodowych i publicznych. Ma duże uzdolnienia organizatorskie, dlatego szybko odnosi sukcesy. Miewa też po drodze kłopoty. Jednakże jako, że ma umysł praktyczny, umie swoje troski w porę rozładować. Z przekonania jest konserwatystą, w działaniu postępowcem, w myśleniu nowoczesną osobą. Te wszystkie cechy ześrodkowują się i przynoszą mu sporo sukcesów. Rodzinę zakłada dość wcześnie, do swych obowiązków w małżeństwie i w rodzinie podchodzi z rozwagą, szanuje rodziców. Osoby te są wielkimi miłośnikami przyrody, odbywają wycieczki, czytają książki. Mają jednak również skłonności do gier hazardowych i nadużywania alkoholu. No i wszytko jasne:) Pozdro |
u mnei sprawa jest przyklepana... jak bedzie syn to bedzie mial na imie Wolter Lew Iwo.
3 imiona... a co se bede zalowac... jak w rodzinie carskiej :) |
Cytat:
Pozdro |
No to proponuje każdemu małą autoprezentację :mruga:
Tomasz - dużo imprezuje, zna dużo ludzi i wszystkim wisi kasę, za***iście gra w nogę. Imprezować lubię, czy znam duzo ludzi? - możliwe, wszystkim wisi kasę - aktualnie nie choć zdarzało się :), za***iście gra w nogę - gram ale nie aż tak za***iście. :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro P.S. Odkąd oglądnołem Nikitę w TV to imie kojazy mi się z za***iocha blondi, i jak ja mógłbym tak syna nazwać :) |
Łukasz - geniusz w kilku dziedzinach, kiepski w szkole, nocuje pod delikatesami
Geniusz w kilku dziedzinach? to chyba tylko w dziedzinie komputerów :P kiepski w szkole? to prawda, dlatego, ze siedzę przed komputerem, a nie w ksiązkach nocuje pod delikatesami? jeszcze wszystko przede mną:P:P:P |
dzisaj odkryłem piękne imię Diana, 170 cm wzrostu, duż niebieskie "oczy" i cała reszta też całkiem całkiem :)
Pozdro |
Halina - ciekawy jestem, kto cię dyma, jak mnie ni ma?
:spoko: |
Cytat:
dużo r**** - nie wiem wg jakich kreteriow... srednia krajawa pewnie wyrabiam :) potem opowiada kumplom - no jasne :D troche ciapa - ciegle to slysze :) tyle autoprezentacji... a jak Ty masz na imie ? || |
Cytat:
|
No to teraz moje ulubione imię:
Weronika - jest ładną kobietą i faceci na nią lecą, ale ona woli dziewczyny. :haha: ^_^ :mruga: |
Cytat:
nie no stronka zawalista ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Czy to prawda???: Paweł - dobry kolega, dużo rucha a potem opowiada kumplom, trochę ciapa. ;) |
Cytat:
juz dawno temu stwierdzilem, ze czesc sie pokrywa w prawda :) |
Jak już tak mówimy o tych imionach to zapraszam ( o ile nie było a jeśli było to dla przypomnienia)
do sprawdzenia co one oznaczają na wesolo i z przymrużeniem oka. :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
No fakt, w mowie potocznej spotyka sie Berenika, ale w spisie imion go nie ma :P Jest za to Berenike :) Widocznie jeszcze bardziej spolszczono i zmieniono E na A edit - heh... w pierwszej chwili w twoim poscie przyczytalem "Berenike, ktos chyba walnal" i co ciekawa tez by to mialo sens :) |
Cytat:
No niech Ci bedzie to berenike :wsciekly: |
ok... jak narazie w tym spisie imion znalazlem:
Beatrice Beatrycze Beatryks Berenike - mozna chyba uznac za polskie? :) Dolores Doris Inez Nelly Ale nadal szukam imienia, ktore ostatecznie przekona wszystkich niedowiarkow ;) |
Fajne imiona to: Rita, Tomira :D, a i mało znane to: Prakseda, Marcjanna
edit: jeszcze: Marita, Irmina |
Cytat:
http://www.skarbczyk.com/index.php?app=2 Miłego szukania :) |
Cytat:
A z ciekawszych jeszce: Berenika, Dobrochna, Eleonora, Honorata, Klementyna, klotylda i na koniec specjalnie dla Ciebie imie gierojki sowieckowo sojuza WALENTYNA || || |
Cytat:
wiem ze jest... i udowodnie to tak, jak udowodnilem, ze Nikita jest meskim imieniem :P a teraz nie przeszkadzac... przeszukuje net... :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tez slyszalem, ze jest... ale tez nie pamietam |
Cytat:
|
Cytat:
A co powiecie na Anitę :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A orginalne imie kobiece to "TEKLA" - przedwojenne chyba :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Eee tam
|
Cytat:
No dobra. Przekonałeś mnie.. |
O Karolina dodaje...a nie nawidze Marzena...
Cytat:
|
Cytat:
Przypomniała mi się historia z przed dwudziestu kilku lat, leciał taki serial w TV "Blaski i nędze życia kurtyzany", sąsiadka mojej mamy zakochana w serialu postanowiła dać córce na imię Kurtyzana, ale miałem ubaw, zanim matka wyprowadziła kobietę z błędu (długo nie dawała sie przekonać) :haha: :haha: :haha: |
Cytat:
Cytat:
Jeszcze Jagoda, Kasia i trochę dziwne imię ale mi się podoba: Tosia |
Cytat:
|
ja Maciej Tomasz Piotr (Piotr z bierzmowania :P ) kocham imie oraz osobe je noszace, czyli Agniesie :*
PS. nie siostre, ktora tez ma tak na imie :haha: |
Cytat:
"Nikita ***8211; imię męskie pochodzenia będące rosyjskim odpowiednikiem greckiego imienia Aniketos. Wywodzi się od słowa oznaczającego "niepokonany". Nosił jej jeden z wczesnych papeży św. Anicet. Nikita imieniny obchodzi 16 kwietnia, 10 czerwca i 28 września." text pochodzi z "Wikipedii" Nikita Chruszczow (polityk) Nikita Michałkow (filmowiec) Nikita Morgunov (pilkarz) ... przyklady mozna mnozyc A to, ze w filach/serialach itd. kreowano kobiete Nikite to inna sprawa... np Luc Besson w filmie "nikita" przekonalem Cie? |
Moje ulubione imiona (bo 2) to po1 - Elise (od mojego ulubionego samochodu ;) sick?) a po2 to Karolina :P
|
mr_spock nie wydaje mi się żeby Nikita było męskim imieniem.
|
Cytat:
przecie to meski imie... rownie dobrze synowi mozesz dac na imie Marysia :) |
A dla ja dam na imię swojej córce (jeśli kiedykolwiek będą takową posaidał) Klaudia, Karolina lub Asia, lubię jeszcze Monika i Kasia i Nikita.
Pozdro |
Paulina, Kasia, Agniszka, Joasia
|
co do tego imienia...
jak dla mnie Karolina,Zosia,Paulina,Kasia - te imiona mi sie najbardziej podobaja! |
Strasznie nie lubię imienia Andżelika. Nawet nie wiem czy to się tak pisze :|
|
To może jeszcze jedno imie dla córki: Ełzebia
|
Marta, Kasia, Magda :)
|
mnie sie bardzo podoba imie Julia.....
|
Mi sie podoba imie Sylwia :P
|
Cytat:
A jej pełna nazwa to : :) Anastazja Pytlak-Jaworska :) Jak ktoś powiedział pani pytlak to zaraz miał przechlapane i wykład jak ona się nazywa :) |
Ale nie pobijesz tego "Anastazja". Tak miala na imie moja nauczycielka od polskiego!!
|
Cytat:
Niech K(x) bedzie jednoargumentowa relacja kobiecosci (1 gdy x jest kobieta, 0 w przeciwnym wypadku) Niech A(x) bedzie jednoargumentowa relacja "a na koncu" (1 gdy na koncu x jest lite a, 0 w przeciwnym wypadku). Pierwotne zdanie mozna zapisac w logice pierwszego rzedu: wszystkie imiona dziwczyn konczą sie na "A" Dla kazdego x : K(x) => A(x) A my skupilismy sie na obalaniu : Dla kazdego x : A(x) => K(x) Dlaczego ?? Bo drugie zdanie mozna obalic np. imie Jarema nie spelnia A(x) => K(x), nie jest wiec to tautologia A pierwsze (pierwotne) zdanie jest IMO tautologia. Ciekawostka. Z polaczenia obu zdan wychodzi : Dla kazdego x : K(x) <=> A(x) :) Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:18. |