Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakie jest Twoje ulubione kobiece imię? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakie-jest-twoje-ulubione-kobiece-imie-36810/)

michal_zb 11.07.2004 13:02

aha... jeszcze Daria jest fajne, Justyna i Wiola

gallus 11.07.2004 12:57

A mi sie podoba jeszcze Dagmara :D

Patrixs 11.07.2004 12:54

Katarzyna :)

TolBoy 11.07.2004 12:20

Tylko MONIKA a z tymi polskimi dziewczynami to roznie bywa

47 11.07.2004 01:48

Widzę że temat skoczył na sprawy osobiste. Dam Wam małą radę: kobiety nie lubią facetów nieśmiałych,niepewnych siebie, takich którzy boją się wyrażać swoje uczucia. Nawet jak wyznacie co czujecie i ona was odrzuci to ona straci na tym, a wy nie macie nic do stacenia(wychodzę z założenia albo wszytko albo nic). A z przyjaźnią facet-kobieta (facet buja sie w kobiecie) to tak jak marzyc o lataniu a jedyne co się w tym kierunku robić to odpalenie symulatora F-16 i wyobrarzanie sobie że sie lata naprawdę.
I jeszcze jedno, to co chcesz nie zawsze jest tym co naprawdę chcesz mieć.
I jeszcze jedno jeszcze jedno;) Pdobnie jak nasz szanowny towarzysz @Mr_Spock pozanałem kiedyś piękna kobietę o imieniu Agniesia, była niewina, piękna ble ble ble. Miała wszystko co mi się podobało i co chciałem mieć, dałbym sobie rękę za nią uciąć i teraz nie miałbym ręki.
Jak to mówi moja babcia "tego kwiatu jest pół światu" wiec jak nie ta to następna i nie ma co sie łamać tylko cały czas próbować. A miłość i tak istnieje tylko w poezji.
Pozdro

Y@nkee_PL 11.07.2004 01:37

ja tam wole polskie zupki :jem:
a i polskie dziewczyny tez sa the best :spoko: :D

gallus 11.07.2004 00:33

Cytat:

Napisany przez michal_zb
"Michał- przystojny dusigrosz, do tego pierdoła, w******a chińskie zupki." ;)
nawet się zgadza... (po części) :D

P.S.
a z ulubionych imion to: Lidia, Marta, Sylwia...

Michal to napewno to pierwsze sie zgadza, a to dusigrosz to szczegulnie :D, pierdoła chyba również, a co do zupek to nie wiem czy wpie****a ;)

mr_spock 11.07.2004 00:27

Cytat:

Napisany przez michal_zb

P.S.

Wp*** chinskie zupki, czy jestes dusigrosz? :)

;) zartuje :P

michal_zb 10.07.2004 22:05

P.S.

Mily_ 10.07.2004 20:44

Cytat:

Napisany przez pppnet
Dzięki za dobre słowa. Nadziei nie tracę... i cały czas staram się JĄ do siebie przekonać...

A wierzysz w garbate aniołki?? No przecież żartuje. Nie trać nadzieji a co najważniejsze: przez nią nie odkładaj wszystkiego innego na bok.

Loczek 10.07.2004 09:49

Cytat:

Napisany przez Berion
A moje ulubione imię kobiece to Kasia... Ehhh
Spotkałem taką kiedyś. Była śliczna, piękna, mądra, ciepła, miła, serdeczna, inteligętna, błyskotliwa. Czysta (fizycznie i duchowo). Była istotą doskonałą. Aniołem na ziemi. Światłem pośród ciemności. Nie skalana ludzką głupotą i niegodziwością. Niewinna, ale przy tym nie naiwna. Prawdopodobnie już nigdy w życiu nie spotkam takiej istoty. To nie była "dziewczyna przygoda", a taka na całe życie. Perfekcyjny twór Boga... Jedyna na tym globie doskonałość...

Imię jej zostało mi w pamięci i pewnie dlatego podświadomie - Kasia podoba się najbardziej... ...

:szczena: Rozwaliłeś mnie tym tekstem :) Mi też podoba się imię Kasia. Ale wole Agnieszke :)

Maciej 10.07.2004 09:39

a ja nie mam swego ulubionego żeńskiego imienia ...;)

pawelblu 10.07.2004 08:03

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Berion, Ty to chyba masz wrodzone poczucie piekna... powinienes proza pisac :)

Ja bym nie chcial czytac wiecej "inteligętna" ...

Chociaz jak tak sie czyta to co pisze i wylazi taki byk to nawet to smiesznie wyglada :)

mr_spock 10.07.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez pppnet
Dzięki za dobre słowa. Nadziei nie tracę... i cały czas staram się JĄ do siebie przekonać...

I zastanow sie, czy "gra" jest warta swieczki... kilka razy sie tak staralem staralem... i okazalo sie, ze nie warto bylo. Nie zawsze dobra kolezanka moze byc dobrym materialem na dziewczyne.
Ja teraz na kobiety patrze jak na potencjalne matki moich dzieci... nie zebym sie spieszyl, nawet nie chce, ale w zyciu to roznie bywa... jak to sie mawia "Czlowiek strzela, Pan Bog kule nosi" ;) doslownie i w przenosini ;)

Y@nkee_PL 10.07.2004 00:00

Cytat:

Napisany przez pppnet

badz czujny... staraj sie wychwycic chwile, w ktorych potrzebowala by pocieszenia, dobrego slowa, wspieraj ja a nie zostanie ci to zapomniane no i moze w koncu sie doczekasz :)

nimal 09.07.2004 23:53

wyboru duzego nie mam - ulubionym imieniem jest imie Zony :spoko: czyli Najslodsza :D

Macio.Men 09.07.2004 23:31

Andrzej! O czym ty myślisz?! ;) ;) ;)

MacGyver 09.07.2004 23:17

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mam nadzieję, że nie pomiędzy facetami ;)

Miałem namyśli przyjaźn miedzy dziewczyną a chłopakiem ....

andrzejj9 09.07.2004 23:15

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Ja Ci powiem tak:
Każda mocna, długa i trwała przyjażń przeradza się po jakims czasie w miłość ;)
Powodzenia :)

Mam nadzieję, że nie pomiędzy facetami ;)

Piotr4s 09.07.2004 23:12

MacGyver 09.07.2004 23:11

Cytat:

Napisany przez pppnet
Ona wie co do niej czuje a mimo to na nic więcej nadzei chyba mieć nie mogę. Dobrze że chociaż nadal chce się ze mną przyjźnić...

Ja Ci powiem tak:
Każda mocna, długa i trwała przyjażń przeradza się po jakims czasie w miłość ;)
Powodzenia :)

andrzejj9 09.07.2004 23:06

Cytat:

Napisany przez pppnet
Ona wie co do niej czuje a mimo to na nic więcej nadzei chyba mieć nie mogę. Dobrze że chociaż nadal chce się ze mną przyjźnić...

Cóż, znam to uczucie.. Poradzę Ci tylko jedno - jeżeli naprawdę Ci zależy to po pierwsze - nie trać nadziei, że może jednak kiedyś to, co teraz wydaje się niemożliwe, będzie miało miejsce, a po drugie - spróbuj swoim zachowaniem przekonać ją, że jesteś wart jej miłości. Oczywiste? - może, trudne? - jak cholera ( ;) ), możliwe? Tak :)

Piotr4s 09.07.2004 23:01

andrzejj9 09.07.2004 22:55

Cytat:

Napisany przez pppnet
Ja też znam taką osóbkę. Po prostu IDEALNĄ, IDEAŁ KOBIECOŚCI. Ma na imię LIDIA i jak narazie jesteśmy TYLKO dobrymi przyjaciółmi:(

Dla mnie bycie przyjacielem osoby, na której mi zależy to zawsze bycie przyjaciółmi. Nawet jeśli chciałoby się być czymś więcej..

Macio.Men 09.07.2004 22:55

Cytat:

Napisany przez pppnet
Ja też znam taką osóbkę. Po prostu IDEALNĄ, IDEAŁ KOBIECOŚCI. Ma na imię LIDIA i jak narazie jesteśmy TYLKO dobrymi przyjaciółmi:(

Hehe, "dobrymi przyjaciółmi", ty to masz szczęście, ja żeby chociaż porozmawiać z "moją" to muszę stawać na głowie, choć nie jest"rozchwytywana", więc nie o to chodzi, chodzi pewnie o mnie :). Takie to już mam szczęście :).

pozdrowienia

Piotr4s 09.07.2004 22:48

mr_spock 09.07.2004 22:42

Berion, Ty to chyba masz wrodzone poczucie piekna... powinienes proza pisac :)

Ja tez zanalem kiedys pewna Kasie... byla ladna, madra, blyskotliwa... mialem smialosc do niej podejsc i zaproponowac to przyslowiowe "kino"... dal bym sobie za nia reke obciac...
i teraz bym K***A nie mial reki!

andrzejj9 09.07.2004 21:55

Cytat:

Napisany przez Berion
Wiesz? Ja nigdy nie miałem śmiałości jej zaproponować chodźby pójście do kina. Często ze sobą rozmawialiśmy/znaliśmy się/widywaliśmy się (szkoła).
Bałem się - ja wiem - odrzucenia... Nie jestem żadnym "Dikaprio" a ni nic w tym stylu, więc bałem, że się poprostu jej nie spodobam... Może to śmieszne, ale tak właśnie było

Nie, to nie jest śmieszne, a ja cholernie dobrze Cię rozumiem. Powiem więcej, znałem i ciągle znam osobę o tym samym imieniu, o której mogę powiedzieć każde słowo z Twojego powyższego opisu. I ja zachowywałem się dokładnie tak samo, miałem swoją szansę, ale przez brak wiary w samego siebie, straciłem ją prawdopodobnie bezpowrotnie.

Tak więc rozumiem, dokładnie rozumiem o czym mówisz...

Berion 09.07.2004 21:41

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Hmmm, jedno pytanie. Jeśli po spotkaniu istoty tak doskonałej nagle się nie obudziłeś (;) ), to dlaczego pozwoliłeś jej odejść?

Wiesz? Ja nigdy nie miałem śmiałości jej zaproponować chodźby pójście do kina. Często ze sobą rozmawialiśmy/znaliśmy się/widywaliśmy się (szkoła).
Bałem się - ja wiem - odrzucenia... Nie jestem żadnym "Dikaprio" a ni nic w tym stylu, więc bałem, że się poprostu jej nie spodobam... Może to śmieszne, ale tak właśnie było

andrzejj9 09.07.2004 21:29

Cytat:

Napisany przez Berion
Spotkałem taką kiedyś. Była śliczna, piękna, mądra, ciepła, miła, serdeczna, inteligętna, błyskotliwa. Czysta (fizycznie i duchowo). Była istotą doskonałą. Aniołem na ziemi. Światłem pośród ciemności. Nie skalana ludzką głupotą i niegodziwością. Niewinna, ale przy tym nie naiwna. Prawdopodobnie już nigdy w życiu nie spotkam takiej istoty. To nie była "dziewczyna przygoda", a taka na całe życie. Perfekcyjny twór Boga... Jedyna na tym globie doskonałość...

Imię jej zostało mi w pamięci i pewnie dlatego podświadomie - Kasia podoba się najbardziej... ...

Hmmm, jedno pytanie. Jeśli po spotkaniu istoty tak doskonałej nagle się nie obudziłeś (;) ), to dlaczego pozwoliłeś jej odejść?

Berion 09.07.2004 21:20

Y@nkee_PL 09.07.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez macio.men
Ty! Tak samo się nazywam! :) Serio! Maciej Tomasz Piotr ...! :) Ale jaja :P.

:D :piwo:

pykson 09.07.2004 13:59

co do autoprezentacji:
Adam - nudny i ma małego pyrdka, suchar, nie myje uszu.

no comment

.::piotrek::. 09.07.2004 13:46

Emilia, Martyna, Dominika ;)

andrzejj9 09.07.2004 11:33

Cytat:

Napisany przez smolik
A ja mam koleżankę o imieniu Krzysztofa kiedyś (teraz już się nauczyłem) gdy
chciałem byc mily to mówiłem do niej Krzysiu i ona się strasznie wkurzała.
Zastanawiam co chcieli wyrazic rodzice dajac jej tak na imię ??? Czy naprawde nie ma ładnych kobiecych imion ??? Ja takiego błędu nie popełnię.

Są, Agnieszka, Kasia :) I wiele innych wymienionych wcześniej w tym wątku :spoko:

Mily_ 09.07.2004 11:21

Ja tam nie bede wydziwiał z imionami. Dam moim dziecią jakieś normalne. Kurde niektórzy to potrafią mieć wyobraźnie.

smolik 09.07.2004 10:25

A ja mam koleżankę o imieniu Krzysztofa kiedyś (teraz już się nauczyłem) gdy
chciałem byc mily to mówiłem do niej Krzysiu i ona się strasznie wkurzała.
Zastanawiam co chcieli wyrazic rodzice dajac jej tak na imię ??? Czy naprawde nie ma ładnych kobiecych imion ??? Ja takiego błędu nie popełnię.

Mily_ 09.07.2004 07:37

Ja mam kumpele o imieniu Bogumiła.

MaciejT 09.07.2004 01:26

Cytat:

Napisany przez macio.men

Co do ulubionych imion - Marta ;).
Co do niespotykanych imiot - Aniela, tylko jedną znam.

Hmm, Maria i Marianna to jest to samo?

Lecim dalej... Maciej - menda społeczna, zgrywa cwaniaka, w rzeczywistości ******. Eeeeeee :D.

pozdrowienia

UPDATE:

Hmmm, czego zagwiazdkowało p a l a n t ?

qrcze, tez znam jedna Aniele :spoko:
i jedna Ines <przez "s" na koncu>...
i Mariolę i Honoratę też znam ;)

mr_spock 09.07.2004 00:40

Cytat:

Napisany przez macio.men
...
UPDATE:

to jeszcze nic, wpisz sobie "c r a c k" :)

Macio.Men 09.07.2004 00:31

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
ja Maciej Tomasz Piotr (Piotr z bierzmowania :P )

Co do ulubionych imion - Marta ;).
Co do niespotykanych imiot - Aniela, tylko jedną znam.

Hmm, Maria i Marianna to jest to samo?

Lecim dalej... Maciej - menda społeczna, zgrywa cwaniaka, w rzeczywistości ******. Eeeeeee :D.

pozdrowienia

UPDATE:

47 08.07.2004 23:53

Pochodzenie i znaczenie: aramejskie: Toma od taam - podwajać;
imię oznaczające bliźniaka
Charakterystyka osoby:
Osoba o tym imieniu jest człowiekiem inteligentnym, szlachetnym, kulturalnym i niezwykle subtelnym. Ma dar zjednywania sobie ludzi, urabiania ich na swój sposób, wciągania ich do wykonywanych wspólnie zadań zawodowych i publicznych. Ma duże uzdolnienia organizatorskie, dlatego szybko odnosi sukcesy. Miewa też po drodze kłopoty. Jednakże jako, że ma umysł praktyczny, umie swoje troski w porę rozładować. Z przekonania jest konserwatystą, w działaniu postępowcem, w myśleniu nowoczesną osobą. Te wszystkie cechy ześrodkowują się i przynoszą mu sporo sukcesów. Rodzinę zakłada dość wcześnie, do swych obowiązków w małżeństwie i w rodzinie podchodzi z rozwagą, szanuje rodziców. Osoby te są wielkimi miłośnikami przyrody, odbywają wycieczki, czytają książki. Mają jednak również skłonności do gier hazardowych i nadużywania alkoholu.

No i wszytko jasne:)

Pozdro

mr_spock 08.07.2004 23:52

u mnei sprawa jest przyklepana... jak bedzie syn to bedzie mial na imie Wolter Lew Iwo.
3 imiona... a co se bede zalowac... jak w rodzinie carskiej :)

47 08.07.2004 23:46

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Syna nazwij 47 junior ;p

a na drugie Leon ;)
Pozdro

smolik 08.07.2004 23:44

No to proponuje każdemu małą autoprezentację :mruga:
Tomasz - dużo imprezuje, zna dużo ludzi i wszystkim wisi kasę, za***iście gra w nogę.
Imprezować lubię, czy znam duzo ludzi? - możliwe, wszystkim wisi kasę - aktualnie nie choć zdarzało się :), za***iście gra w nogę - gram ale nie aż tak za***iście. :mruga:

MacGyver 08.07.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez 47
Synowi dam Józef po wielkim wodzu ;)

Syna nazwij 47 junior ;p

47 08.07.2004 23:41

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Nikita... nastepny! :)
przecie to meski imie... rownie dobrze synowi mozesz dac na imie Marysia :)

Synowi dam Józef po wielkim wodzu ;)
Pozdro

P.S. Odkąd oglądnołem Nikitę w TV to imie kojazy mi się z za***iocha blondi, i jak ja mógłbym tak syna nazwać :)

gallus 08.07.2004 23:38

Łukasz - geniusz w kilku dziedzinach, kiepski w szkole, nocuje pod delikatesami
Geniusz w kilku dziedzinach? to chyba tylko w dziedzinie komputerów :P
kiepski w szkole? to prawda, dlatego, ze siedzę przed komputerem, a nie w ksiązkach
nocuje pod delikatesami? jeszcze wszystko przede mną:P:P:P

47 08.07.2004 23:38

dzisaj odkryłem piękne imię Diana, 170 cm wzrostu, duż niebieskie "oczy" i cała reszta też całkiem całkiem :)

Pozdro

mr_spock 08.07.2004 23:37

Halina - ciekawy jestem, kto cię dyma, jak mnie ni ma?

:spoko:

mr_spock 08.07.2004 23:33

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
@ Mr_spock
Czy to prawda???:
Paweł - dobry kolega, dużo rucha a potem opowiada kumplom, trochę ciapa. ;)

dobry kolega - taaaak, zwlaszcza jak masz zbedne piwo :)
dużo r**** - nie wiem wg jakich kreteriow... srednia krajawa pewnie wyrabiam :)
potem opowiada kumplom - no jasne :D
troche ciapa - ciegle to slysze :)

tyle autoprezentacji... a jak Ty masz na imie ? ||

echoo 08.07.2004 23:30

Cytat:

Napisany przez pawelblu
ksiaze Jarema Wisniowiecki tez byla kobieta !!

A może Maria Skłodowska-Curie też była kobietą co? :mruga:

smolik 08.07.2004 23:29

No to teraz moje ulubione imię:
Weronika - jest ładną kobietą i faceci na nią lecą, ale ona woli dziewczyny. :haha: ^_^ :mruga:

MacGyver 08.07.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez smolik
Jak już tak mówimy o tych imionach to zapraszam ( o ile nie było a jeśli było to dla przypomnienia)
do sprawdzenia co one oznaczają na wesolo i z przymrużeniem oka. :mruga:

:haha:
nie no stronka zawalista ;)

smolik 08.07.2004 23:19

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Dobra stronka,
juz dawno temu stwierdzilem, ze czesc sie pokrywa w prawda :)

Ja też to samo stwierdzilem i to duża część :mruga:

gallus 08.07.2004 23:17

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Dobra stronka,

@ Mr_spock
Czy to prawda???:
Paweł - dobry kolega, dużo rucha a potem opowiada kumplom, trochę ciapa. ;)

mr_spock 08.07.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez smolik
Jak już tak mówimy o tych imionach to zapraszam ( o ile nie było a jeśli było to dla przypomnienia)

Dobra stronka,

smolik 08.07.2004 23:07

memorando 08.07.2004 22:47

Cytat:

Napisany przez pppnet
Witam wszystkich forumowiczów!

Dokładnie jak w temacie. Ja zakochałem się w Lidii. :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz:

Czekam na Wasze wypowiedzi. :mruga:

Asia.......

mr_spock 08.07.2004 15:31

Cytat:

Napisany przez imola
Taaa Berenike, ktos sie chyba walnął - Berenika to jest takie imię :spoko:
No niech Ci bedzie to berenike :wsciekly:

:) :spoko:

No fakt, w mowie potocznej spotyka sie Berenika, ale w spisie imion go nie ma :P
Jest za to Berenike :)
Widocznie jeszcze bardziej spolszczono i zmieniono E na A

edit -
heh... w pierwszej chwili w twoim poscie przyczytalem "Berenike, ktos chyba walnal" i co ciekawa tez by to mialo sens :)

imola 08.07.2004 15:21

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ok... jak narazie w tym spisie imion znalazlem:
Beatrice
Beatrycze
Beatryks
Berenike - mozna chyba uznac za polskie? :)
Dolores
Doris
Inez
Nelly

Ale nadal szukam imienia, ktore ostatecznie przekona wszystkich niedowiarkow ;)

Taaa Berenike, ktos sie chyba walnął - Berenika to jest takie imię :spoko:
No niech Ci bedzie to berenike :wsciekly:

mr_spock 08.07.2004 15:08

ok... jak narazie w tym spisie imion znalazlem:
Beatrice
Beatrycze
Beatryks
Berenike - mozna chyba uznac za polskie? :)
Dolores
Doris
Inez
Nelly

Ale nadal szukam imienia, ktore ostatecznie przekona wszystkich niedowiarkow ;)

gallus 08.07.2004 14:21

Fajne imiona to: Rita, Tomira :D, a i mało znane to: Prakseda, Marcjanna
edit:
jeszcze: Marita, Irmina

andrzejj9 08.07.2004 13:55

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Beatrycze :) nie... polskie ma byc.;)

wiem ze jest... i udowodnie to tak, jak udowodnilem, ze Nikita jest meskim imieniem :P

a teraz nie przeszkadzac... przeszukuje net... :)

Mogę służyć pomocą? ;)

http://www.skarbczyk.com/index.php?app=2

Miłego szukania :)

imola 08.07.2004 13:48

Cytat:

Napisany przez mr_spock

wiem ze jest... i udowodnie to tak, jak udowodnilem, ze Nikita jest meskim imieniem :P

Znalazłem Dolores i Inez ale to raczej hiszpańskie. dalej twierdze nie ma takiego :cisza:
A z ciekawszych jeszce: Berenika, Dobrochna, Eleonora, Honorata, Klementyna, klotylda i na koniec specjalnie dla Ciebie imie gierojki sowieckowo sojuza WALENTYNA || ||

mr_spock 08.07.2004 13:07

Cytat:

Napisany przez imola
A ja będę smokiem ziejącym ogniem :samozapl: - NIE MA TAKIEGO!!!! - napewno nie jest to polskie imie. :niepow:

Piotr4s 08.07.2004 13:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale zdajesz sobie sprawę, że to wyklucza posiadanie żony o takim imieniu? ;)

Nie dobrze się składa, bo mam na oku pewną Lidię. Zresztą dlaczego nie żona Lidia i córka Lidka. Proste :>

imola 08.07.2004 13:03

Cytat:

Napisany przez mr_spock
pomoge Ci w walce z wiatrakami ;)
tez slyszalem, ze jest... ale tez nie pamietam

A ja będę smokiem ziejącym ogniem :samozapl: - NIE MA TAKIEGO!!!! - napewno nie jest to polskie imie. :niepow:

mr_spock 08.07.2004 12:46

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Wiem, że takowe istnieje (pisałem wyżej ;) ) ale nie mogę sobie przypomnieć :ysz:

pomoge Ci w walce z wiatrakami ;)
tez slyszalem, ze jest... ale tez nie pamietam

andrzejj9 08.07.2004 12:09

Cytat:

Napisany przez imola
Tak czasem sie jescze Juzefa przewija, czy to jest to samo co Juzefina?

A co powiecie na Anitę :)

Anita jest fajna, choć osobiście żadnej nie znałem. Natomiast co do Juzefy i Juzefiny to pojęcia nie mam, to dla mnie w ogóle niespotykane (poza jednym wyjątkiem) imiona :)

imola 08.07.2004 12:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja swego czasu znałem Juzefinę (nawet cholera nie wiem, przez jakie u się to pisze..) ;)

Tak czasem sie jescze Juzefa przewija, czy to jest to samo co Juzefina?

A co powiecie na Anitę :)

andrzejj9 08.07.2004 12:00

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Ja kiedyś poznałem Sandrę - mało spotykane imię...

Ja znałem Różę. I to jedną przez całe życie więc raczej też dość rzadkie imię :)

Igloo 08.07.2004 11:59

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
....Jagoda jest dość żadko używane.

tak ma na imię moje dziecię :D

andrzejj9 08.07.2004 11:58

Cytat:

Napisany przez Mily666
A co z Kunegundą?? To też jest oryginalne imię :spoko: ale ja na pewno swojej córce tak nie dam.

Ja swego czasu znałem Juzefinę (nawet cholera nie wiem, przez jakie u się to pisze..) ;)

andrzejj9 08.07.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez pppnet
Jeśli o mnie chodzi to ja swojej córce na 100% dam na imię Lidia.

Ale zdajesz sobie sprawę, że to wyklucza posiadanie żony o takim imieniu? ;)

imola 08.07.2004 11:43

Cytat:

Napisany przez MacGyver
hmm ... a jakie znacie mniej znane imiona dziewczyn (naszych polskich kwiatów sie znaczy ;) )
Gallus wspomniał o Zycie (qrde chyba tak to się odmienia, jak zle to popraw mnie. Ale chodziło o imię Zyta) - szczeże mówię, że pierwszy raz się spotykam z trakim imieniem.
Ja kiedyś poznałem Sandrę - mało spotykane imię...

Oj Mac, tylko nie mów, że sie czepiam || ale zapomniałes o pani poseł Zycie Gilowskiej http://www.kul.lublin.pl/gilowska/

A orginalne imie kobiece to "TEKLA" - przedwojenne chyba :spoko:

andrzejj9 08.07.2004 11:43

Cytat:

Napisany przez Zelea
mnie sie zawsze podobalo imie Kasia... :) ah... tyle wspomnien... :>

aczkolwiek od pewnego czasu jest Agniesia na top'ie... ze tak to ujme :>

He he, ja powiem dokładnie odwrotnie. Zawsze była to Agnieszka, ale od pewnego czasu Kasia :-)

MacGyver 08.07.2004 11:23

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
a zna ktos Polskie imie zenskie ktore nie konczy sie na "A" tylko nie zdrobniale .

Wiem, że takowe istnieje (pisałem wyżej ;) ) ale nie mogę sobie przypomnieć :ysz:

Mily_ 08.07.2004 08:30

Eee tam

Piotr4s 08.07.2004 08:21

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Jest...

"Nikita ***8211; imię męskie pochodzenia będące rosyjskim odpowiednikiem greckiego imienia Aniketos. Wywodzi się od słowa oznaczającego "niepokonany". Nosił jej jeden z wczesnych papeży św. Anicet.

Nikita imieniny obchodzi 16 kwietnia, 10 czerwca i 28 września."

text pochodzi z "Wikipedii"

Nikita Chruszczow (polityk)
Nikita Michałkow (filmowiec)
Nikita Morgunov (pilkarz)
... przyklady mozna mnozyc

A to, ze w filach/serialach itd. kreowano kobiete Nikite to inna sprawa... np Luc Besson w filmie "nikita"

przekonalem Cie?

No dobra. Przekonałeś mnie..

bakupl 08.07.2004 08:11

O Karolina dodaje...a nie nawidze Marzena...

Cytat:

Cytat:
Napisany przez Air
U mnie podobnie. Wszytkie byłe miały imiona na "A". Teraz na stałe również z A

a zna ktos Polskie imie zenskie ktore nie konczy sie na "A" tylko nie zdrobniale .
Nie ma czegos takiego

Zetoxa 08.07.2004 08:04

Cytat:

Napisany przez Stef
mnie sie bardzo podoba imie Julia.....

mnie też i córuś moja ma tak na imię. :* :* :*

Przypomniała mi się historia z przed dwudziestu kilku lat, leciał taki serial w TV "Blaski i nędze życia kurtyzany", sąsiadka mojej mamy zakochana w serialu postanowiła dać córce na imię Kurtyzana, ale miałem ubaw, zanim matka wyprowadziła kobietę z błędu (długo nie dawała sie przekonać) :haha: :haha: :haha:

Mily_ 08.07.2004 07:15

Cytat:

Napisany przez pppnet
Strasznie nie lubię imienia Andżelika. Nawet nie wiem czy to się tak pisze :|

Tak dla wiadomości to Angelika się pisze :>

Cytat:

Napisany przez Jęzor
Mi sie podoba imie Sylwia

Mi też bardzo się podoba to imię.

Jeszcze Jagoda, Kasia i trochę dziwne imię ale mi się podoba: Tosia

siwy_mw 08.07.2004 06:15

Cytat:

Napisany przez Air
U mnie podobnie. Wszytkie byłe miały imiona na "A". Teraz na stałe również z A

Y@nkee_PL 08.07.2004 00:49

ja Maciej Tomasz Piotr (Piotr z bierzmowania :P ) kocham imie oraz osobe je noszace, czyli Agniesie :*

PS. nie siostre, ktora tez ma tak na imie :haha:

mr_spock 08.07.2004 00:48

Cytat:

Napisany przez pppnet
mr_spock nie wydaje mi się żeby Nikita było męskim imieniem.

Jest...

"Nikita ***8211; imię męskie pochodzenia będące rosyjskim odpowiednikiem greckiego imienia Aniketos. Wywodzi się od słowa oznaczającego "niepokonany". Nosił jej jeden z wczesnych papeży św. Anicet.

Nikita imieniny obchodzi 16 kwietnia, 10 czerwca i 28 września."

text pochodzi z "Wikipedii"

Nikita Chruszczow (polityk)
Nikita Michałkow (filmowiec)
Nikita Morgunov (pilkarz)
... przyklady mozna mnozyc

A to, ze w filach/serialach itd. kreowano kobiete Nikite to inna sprawa... np Luc Besson w filmie "nikita"

przekonalem Cie?

REi 08.07.2004 00:31

Moje ulubione imiona (bo 2) to po1 - Elise (od mojego ulubionego samochodu ;) sick?) a po2 to Karolina :P

Piotr4s 08.07.2004 00:27

mr_spock nie wydaje mi się żeby Nikita było męskim imieniem.

mr_spock 08.07.2004 00:13

Cytat:

Napisany przez 47
A dla ja dam na imię swojej córce (jeśli kiedykolwiek będą takową posaidał) Klaudia, Karolina lub Asia, lubię jeszcze Monika i Kasia i Nikita.
Pozdro

Nikita... nastepny! :)
przecie to meski imie... rownie dobrze synowi mozesz dac na imie Marysia :)

47 08.07.2004 00:10

A dla ja dam na imię swojej córce (jeśli kiedykolwiek będą takową posaidał) Klaudia, Karolina lub Asia, lubię jeszcze Monika i Kasia i Nikita.
Pozdro

czero 07.07.2004 23:35

Paulina, Kasia, Agniszka, Joasia

Kasprzak 07.07.2004 23:11

co do tego imienia...
jak dla mnie Karolina,Zosia,Paulina,Kasia - te imiona mi sie najbardziej podobaja!

Piotr4s 07.07.2004 22:51

Strasznie nie lubię imienia Andżelika. Nawet nie wiem czy to się tak pisze :|

gallus 07.07.2004 22:38

To może jeszcze jedno imie dla córki: Ełzebia

bakupl 07.07.2004 22:06

Marta, Kasia, Magda :)

Stef 07.07.2004 21:15

mnie sie bardzo podoba imie Julia.....

Jęzor 07.07.2004 21:02

Mi sie podoba imie Sylwia :P

kodziu 07.07.2004 21:01

Cytat:

Napisany przez your_lover
Ale nie pobijesz tego "Anastazja". Tak miala na imie moja nauczycielka od polskiego!!

A jej pełna nazwa to : :) Anastazja Pytlak-Jaworska :)
Jak ktoś powiedział pani pytlak to zaraz miał przechlapane i wykład jak ona się nazywa :)

your_lover 07.07.2004 20:56

Ale nie pobijesz tego "Anastazja". Tak miala na imie moja nauczycielka od polskiego!!

pawelblu 07.07.2004 20:51

Cytat:

Napisany przez pykson
[color=black][color=black]
mr_spock, to ze wszystkie imiona dziewczyn koncza sie na A nie oznacza ze wsrod meskich imion nie ma zadnego konczacego sie na A.

czepiam sie, ale gwoli scislosci MacGyver nie napisal, ze wszystkie imiona konczace sie na A sa zenskie, a ze wszystkie dziwczyny maja imona konczace sie na A, a to jednak roznica.

da sie to zapisac jakosc matematycznie (jakas implikacja), nie pamietam juz tego ale pawalblu moglby to chyba zrobic, bo jak sadze lubi te zabawy ;)

czepialski pozdrawia

Racja

Niech K(x) bedzie jednoargumentowa relacja kobiecosci (1 gdy x jest kobieta, 0 w przeciwnym wypadku)
Niech A(x) bedzie jednoargumentowa relacja "a na koncu" (1 gdy na koncu x jest lite a, 0 w przeciwnym wypadku).

Pierwotne zdanie mozna zapisac w logice pierwszego rzedu:

wszystkie imiona dziwczyn konczą sie na "A"

Dla kazdego x : K(x) => A(x)

A my skupilismy sie na obalaniu :

Dla kazdego x : A(x) => K(x)

Dlaczego ?? Bo drugie zdanie mozna obalic np. imie Jarema nie spelnia A(x) => K(x), nie jest wiec to tautologia

A pierwsze (pierwotne) zdanie jest IMO tautologia.

Ciekawostka. Z polaczenia obu zdan wychodzi :

Dla kazdego x : K(x) <=> A(x) :)

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...A tak na serio to jest jakieś imię męskie konczące sie na "A" (oprócz wspomnianej/wspomnianego Chruszczow ;) ) ???

Jak juz pisalem - stare polskie imie - Jarema .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:18.