Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Maybach dla o. Rydzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/maybach-dla-o-rydzyka-37090/)

smolik 14.07.2004 12:58

Maybach dla o. Rydzyka

Jak w tytule natknąłem się na To dzisiaj. Nóż się w kieszeni otwiera.

kodziu 14.07.2004 13:09

No to mu się powodzi. Fajny samochód, też bym se taki sprawił gdybym miał tyle kasy :D

gallus 14.07.2004 13:13

Mamy przecież człowieka w Toruniu może go wiec lecutko uszkodzic :D, a samochodzikiem bym nie pogardził, ciekawe skąd ksiadz wziął tyle kasy na takie cacko, czyżby z samych pogrzebów ???

Wajchiusz 14.07.2004 13:20

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Mamy przecież człowieka w Toruniu może go wiec lecutko uszkodzic :D, a samochodzikiem bym nie pogardził, ciekawe skąd ksiadz wziął tyle kasy na takie cacko, czyżby z samych pogrzebów ???

Kase wziol z rent starych babci ktore oddaja mu cala rente i mysla ze pojda do nieba bo odalii kase dla radia maryja

Wiadro 14.07.2004 13:52

Ojciec Rydzyk dziękuje swoim sponsorom - słuchaczom Radia Maryja za datki w bardzo ważnej dla niego inwestycji (przecież nie będzie jeździł byle jaką beemką siódemką). Naiwniacy

Igloo 14.07.2004 14:01

czara stonka niszczy ten kraj :(

CIAPEK 14.07.2004 14:06

Maybach ok :) nieźle, nieźle Ojcze.
Mieszkam w Toruniu przejeźdżam czasem koło Twierdzy/rezydencji Radia Maryja bo tego się nie da nazwać budynkiem. To duże zabudowania, duży kompleks z infrastrukturą.
Telewizja Trwam teraz wchodzi w jakiś nowy rodzaj transmisji - powodzi im się.
Radio Maryja S.A., a żal mi tylko tych słuchaczy, którzy niedokońca wiedzą czym,kim jest O. Rydzyk. i jego centrum dowodzenia.

epol 14.07.2004 14:23

O fuck!!! Ile on musial okraśc staruszek :wrrr:

Nie wiem czy znacie fajny sposób na Radio Maryja. Opisze wam go za niedlugo.

imola 14.07.2004 14:53

Niniejszym zakładam zwiazek wyznaniowy "KOŚCIÓŁ WYZNAWCÓW WYPALAREK CD/DVD"

Mianuję siebie :spoko: na stanowisko głownego mistyka.
Poszukuję wyznawców chetnych do przyłączenia w budowie tego noewgo dzieła mysli ludzkiej.
Dogmaty wiary zostana podane do wiadomości publicznej w terminie późniejszym, od tej chwili działa infolinia 0-800 i konto bankowe na które mozna ( trzeba) wpłacac datki pod groźbą wiecznej kary :bicz: .

Macio.Men 14.07.2004 14:54

Cytat:

Napisany przez epol

No no, ciekawym :). Dawaj jak najszybciej ;).

pozdrowienia

Berion 14.07.2004 14:55

Od dawna na samą myśl o Rydzyku dostaję drgawek. A tu takie coś!!! ((
Ciekawe czy wierni słuchacze RM już wiedzą na co "idą" te ich "grosze"? ;)

Macio.Men 14.07.2004 14:57

Cytat:

Napisany przez imola
Niniejszym zakładam zwiazek wyznaniowy "KOŚCIÓŁ WYZNAWCÓW WYPALAREK CD/DVD"

Mianuję siebie :spoko: na stanowisko głownego mistyka.
Poszukuję wyznawców chetnych do przyłączenia w budowie tego noewgo dzieła mysli ludzkiej.
Dogmaty wiary zostana podane do wiadomości publicznej w terminie późniejszym, od tej chwili działa infolinia 0-800 i konto bankowe na które mozna ( trzeba) wpłacac datki pod groźbą wiecznej kary :bicz: .

Mogę zostać ministrantem? Proooooszę! :P

pozdrowienia

imola 14.07.2004 15:00

Cytat:

Napisany przez macio.men
Mogę zostać ministrantem? Proooooszę! :P

pozdrowienia

Ależ oczywiście, mozesz nawet zostać szefem policji wyznaniowej :mruga:

_Neoo_ 14.07.2004 15:07

Cytat:

Napisany przez epol

Chodzi Tobie o to że idziemy na pocztę wpłacamy 1 grosz....itd.? Jeśli tak to przynjmniej ja to znam :)

A nasz jedyny i ukochany Ojciec Dyrektor sprawił sobię furę lepszą chyba niż ma sam Pan Bóg ;) Ale co tam, w końcu to potentat medialny, co się będzie woził byle gratem :mruga:

epol 14.07.2004 15:20

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Chodzi Tobie o to że idziemy na pocztę wpłacamy 1 grosz....itd.? Jeśli tak to przynjmniej ja to znam

Tak właśnie o to chodzi.

Z tego co wiadomo to RM ma z Pocztą Polską umowę, że RM pokrywa koszty przelewu. Tak więc bierzemy kilku(nastu) :) kolegów, zaopatrujemny się w monetu 1 groszowe i gnamy na poczte. Tam prosimy o blankiety wpłaty na RM i wpiosujemy kwote 1gr. Pani w okienku musi to przyjąc choć może na nas krzywo patrzeć :) Tak, więc łatwo sobie policzyć ile taki Rydzyk traci na jednym przelewie :>

Macio.Men 14.07.2004 16:58

Cytat:

Napisany przez epol
Tak właśnie o to chodzi.

Z tego co wiadomo to RM ma z Pocztą Polską umowę, że RM pokrywa koszty przelewu. Tak więc bierzemy kilku(nastu) :) kolegów, zaopatrujemny się w monetu 1 groszowe i gnamy na poczte. Tam prosimy o blankiety wpłaty na RM i wpiosujemy kwote 1gr. Pani w okienku musi to przyjąc choć może na nas krzywo patrzeć :) Tak, więc łatwo sobie policzyć ile taki Rydzyk traci na jednym przelewie :>

Ła! Mocne! Dzwonię po ekipę ;).

pykson 14.07.2004 17:25

To nie Rydzyk traci na takim 1 groszowym przelewie a starsze i naiwne babcie, ktore nieraz na leki nie maja. Moze wsrod nich sa tez Wasze babcie...

Jezeli to prawda, co pisza te pismaki z tej gazetki to Ojcze przegiales, uwazam, ze taki mercedes s500 by wystarczyl, no, ale z drugiej strony rozumiem Cie: ciezko pracujesz, nie sypiasz po nocach, pomagasz innym, niesiesz polska kulture eterem na wschod, wiec troche wygody sie chyba w zyciu nalezy, nie?

andrzejj9 14.07.2004 17:30

Cytat:

Napisany przez macio.men
Ła! Mocne! Dzwonię po ekipę ;).

Jestem za :spoko:

Chociaż bardziej dla zasady, bo jeśli chodzi o ten artykuł to szczerze mówiąc wydaje mi się, że to bzdura. Ale jeśli ktoś ten samochód na własne oczy zobaczy, to niech da znać :)

andy 14.07.2004 18:12

Autko pierwsza klasa. Nawet Kwak nie ma takiego cudeńka. A co do tych 1 groszówek to niezły pomysł. hehe Rozmienić sobie 10zl i jazda. Wiecie może czy radio Maryja ma strone internetową...?? ?? ??

pykson 14.07.2004 18:24

@ndy, tos se zrobil reklame :D www.radiomaryja.pl, no ale rozumiem, ze bylo wiele mozliwosci. ;)

a co do Kwaka, to co? dlaczego "nawet"? kto on niby jest, ze nawet taki Kwak nie ma takiego cudenka? zwykle zesrany slugus, a nawet maybacha nie ma, hehe

Pierwszy 14.07.2004 18:32

Cytat:

Autko pierwsza klasa. Nawet Kwak nie ma takiego cudeńka.
Tym autkiem wozi się np. Papież, a przecież o. Dyrektor gorszy nie jest :ysz:
chcesz posłuchać RM ??? >proszę bardzo - the best of...< :haha:
UWAGA!! grozi uszkodzeniem szarych komórek ;)

Piotr4s 14.07.2004 20:01

On sobie żyje jak król, ale mając tyle kasy nic nie zrobi dla potrzebujących. Dba tylko o swoją dupę :<

SEBAW 14.07.2004 20:04

Przecież ten samochód kosztuje miliardy... (starych złotych) Ja pierdo...

memorando 14.07.2004 21:00

Cytat:

Napisany przez smolik
Jak w tytule natknąłem się na To dzisiaj. Nóż się w kieszeni otwiera.

cała prawda o radiu maryja:

www.radiomaryja.de

prosze niedawać mi bana za linka bo nic nierobie złego przepraszam jak cos robię źle prosze ostrzec usune pozsta i linka

MacGyver 14.07.2004 21:04

hehe, dobra stronka @memorando :)

memorando 14.07.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez MacGyver
hehe, dobra stronka @memorando :)

jak jestes modem i niemam bana to dobrze boje się że w oczach modów przegnę z tym linkiem dlatego jak cos się modom niespodoba prosze o posta z prośba o usuniecie i usunę mojego posta

gallus 14.07.2004 21:12

hehe dobra ta stronka ;), pewnie sam O. Rydzyk projektował i wykonywał zdjęci, a pomysł wpłaty kasy dla radia tez jest :cool:

MacGyver 14.07.2004 21:17

Cytat:

Napisany przez memorando
jak jestes modem i niemam bana to dobrze boje się że w oczach modów przegnę z tym linkiem dlatego jak cos się modom niespodoba prosze o posta z prośba o usuniecie i usunę mojego posta

Banana nie dostaniesz, conajwyżej @Ciapek sam odpowiednio wyedytuje posta ;)
BTW: Ja modem nie jestem 8)

cigmunt 14.07.2004 21:45

CYTATY:
"Jak w tytule natknąłem się na To dzisiaj. Nóż się w kieszeni otwiera."

"Mamy przecież człowieka w Toruniu może go wiec lecutko uszkodzic , a samochodzikiem bym nie pogardził, ciekawe skąd ksiadz wziął tyle kasy na takie cacko, czyżby z samych pogrzebów "

"Ojciec Rydzyk dziękuje swoim sponsorom - słuchaczom Radia Maryja za datki w bardzo ważnej dla niego inwestycji (przecież nie będzie jeździł byle jaką beemką siódemką). Naiwniacy "

"O fuck!!! Ile on musial okraśc staruszek"

"Od dawna na samą myśl o Rydzyku dostaję drgawek. A tu takie coś!!!
Ciekawe czy wierni słuchacze RM już wiedzą na co "idą" te ich "grosze"

DOBRZE PISZECIE CHŁOPCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba ojczulek troche przegiął (o ile to prawda)!!!

andy 14.07.2004 23:16

THX za link. Tylko nie myślcie że zamierzam pomóc Rydzykowi. Chciałem tylko zobaczyć tą stronke. Ks. Ryjek sorry Rydzyk jest na czasie. Własna stronka internetowa. Do czego to dochodzi na tym świecie. Współczuję tylko tym biednym którzy dają kasę i to pewnie nie małą do jego kieszeni. OPAMIETAJCIE SIĘ LUDZIE !!!!!!!!!!!!

przemas 14.07.2004 23:54

prosze mnie poprawic jesli sie myle ale ten maybach ojca dyrekttora to nie jest w 100% prawdziwa i sprawdzona informacja

andrzejj9 15.07.2004 00:01

Cytat:

Napisany przez przemas
prosze mnie poprawic jesli sie myle ale ten maybach ojca dyrekttora to nie jest w 100% prawdziwa i sprawdzona informacja

Też tak wywnioskowałem z tego artykułu. A według mnie to po prostu bzdura.

47 15.07.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez memorando
cała prawda o radiu maryja:

www.radiomaryja.de

Czyżby to były zdjęcia współpracowników o. Rydzyka?? :wow:
Pozdro

czero 15.07.2004 00:34

Raczej watpie aby o.Rydzyk kupil sobie taka fure. Plotka.
Jak zobacze jego zdjecia w srodku tego samochodu to uwierze :P

Pierwszy 15.07.2004 02:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Też tak wywnioskowałem z tego artykułu. A według mnie to po prostu bzdura.

To może być prawda. Skoro chciał kupić helikopter - ale koszty utrzymania juuż były za wysokie - to dlaczego nie maybacha...

pykson 15.07.2004 02:22

Pierwszy, naogladales sie tendencyjnych filmow, to co puscila TVP swojego czasu to piekne dzielo montazu wyszkolonych za socjalizmu slugusow kwiatkowskiego i paru innych kolesi.
nie lubie rydzyka, ale nie mozna twierdzic po tak jawnie zmanipulowanym filmie ze rydzyk chcial kupic helikopter, on go jedynie ogladal i byl ewidentnie zdziwiony cena, ale to nie dowod na to, ze chcial go kupic.

rowniez widzialem ow film, pokazal duzo ciekawych faktow, ktorym mozna dac wiare, jednak jak na dloni widac, ze jego tworcy manipuluja widzem rownie pieknie, co za czasow kina socjalistycznego.
film zrobiony ewidentnie na zamowienie, dlatego taki plaski, pusty i stronniczy, choc takie jest prawo producenta

pozdrawiam Ojca Rydzyka, Ojcze helikopter jest dosc wolny, moze lepiej maly odrzutowiec ? :D
a maybach to dobry wybor, trudno bylo lepiej wybrac, bedzie sie dobrze prezentowal na parkingu obok McLarena F1 :D

Igloo 15.07.2004 07:43

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Chodzi Tobie o to że idziemy na pocztę wpłacamy 1 grosz....itd.? Jeśli tak to przynjmniej ja to znam :)

ten myk już nie działa bo ponoć JE o. Rydzyk zmienił umowę z pocztą potym jak w "Nie" podano tę procedure i ludzie rzucili sie wpłacać po 1 groszu :)

nimal 15.07.2004 08:01

a szkoda szkoda || no ale faktycznie zbyt latwo by bylo ||

Mily_ 15.07.2004 09:39

2 słowa: KOŚCIÓŁ KRADNIE

Macio.Men 15.07.2004 11:44

Cytat:

Napisany przez Mily666

Kościół a Radio Ma(w)ryja to dwie całkowicie odmienne sprawy :). Przecież mnóstwo księży jest przeciw takiej działalności jaką prowadzi Rydzyk.

pozdrowienia

icemac 15.07.2004 12:46

Cytat:

Napisany przez SEBAw
Przecież ten samochód kosztuje miliardy... Ja pierdo...

jakie miliardy tylko okolo 1,5 mln PLN
i jest zarejestrowane na Telewizje Trwam, bo ma siedzibe we Wrocku (tak jak blachy tego "taniego" autka) :mruga:

icemac 15.07.2004 12:47

Cytat:

Napisany przez macio.men
Kościół a Radio Ma(w)ryja to dwie całkowicie odmienne sprawy :). Przecież mnóstwo księży jest przeciw takiej działalności jaką prowadzi Rydzyk.
pozdrowienia

jakby chcieli to by juz go dawno zalatwili tylko nie chca, bo nie zabija sie kury znoszacej zlote jaja

milego

przemas 15.07.2004 13:06

Cytat:

Napisany przez Mily666

okradł Cię kościół...
może kogoś z Twojej rodziny albo znajomych...
możesz podać przykład...
pieniacz jesteś.
czepianie się kościoła jest cool i właśnie coś takiego robisz. nie chcesz: to nie idź do kościoła. nie bierz ślubu kościelnego. nie posyłaj dzieci do pierwszej komunii. daruj sobie bierzmowanie. po co Ci to.
a jeśli faktycznie nie korzystasz "z usług" kościoła to po co się czepiasz. przeciez ta sprawa Ciebie nie dotyczy.
A pieniactwo i obnoszenie się z niechęcią do kościoła daruj sobie bo tylko deprecjonujesz swoją osobe na tym forum. przynajmniej w moich oczach

mamy wolnośc wyznania. wiec jesli ktos ma ochote/potrzebe wspierania RM i o. rydzyka, bądź chodzenia do kosciola uszanuj to.

andrzejj9 15.07.2004 13:15

Cytat:

Napisany przez macio.men

pozdrowienia

mnie natomiast martwi, że coraz częściej Kościół i wiara to dwie zupełnie różne rzeczy...

andrzejj9 15.07.2004 13:18

Cytat:

Napisany przez pykson
Pierwszy, naogladales sie tendencyjnych filmow, to co puscila TVP swojego czasu to piekne dzielo montazu wyszkolonych za socjalizmu slugusow kwiatkowskiego i paru innych kolesi.
nie lubie rydzyka, ale nie mozna twierdzic po tak jawnie zmanipulowanym filmie ze rydzyk chcial kupic helikopter, on go jedynie ogladal i byl ewidentnie zdziwiony cena, ale to nie dowod na to, ze chcial go kupic.

rowniez widzialem ow film, pokazal duzo ciekawych faktow, ktorym mozna dac wiare, jednak jak na dloni widac, ze jego tworcy manipuluja widzem rownie pieknie, co za czasow kina socjalistycznego.
film zrobiony ewidentnie na zamowienie, dlatego taki plaski, pusty i stronniczy, choc takie jest prawo producenta

pozdrawiam Ojca Rydzyka, Ojcze helikopter jest dosc wolny, moze lepiej maly odrzutowiec ? :D
a maybach to dobry wybor, trudno bylo lepiej wybrac, bedzie sie dobrze prezentowal na parkingu obok McLarena F1 :D

Tak sobie myślę, że w sumie rzeczywiście helikopter byłby chyba innym rozwiązaniem. Co z tego, że kupi się super samochód, którym nie ma w Polsce, gdzie jeździć. Ba, którym nawet strach jeździć i to nawet nie ze względu na złodziei (kto by ukradł Maybaha, przecież to jeden taki samochód w Polsce, nie dałoby się tego niezauważenie wywieźć), ale po prostu ze względu na drogi - przecież to szkoda niszczyć taki samochód. A helikopter, nie wiem, jak byłoby z lądowiskami, ale np. mieszkać poza miastem i dolatywać sobie do pracy i lądować na dachu jakiegoś budynku (najlepiej tego, gdzie by sie pracowało) to poeazja :)

smolik 15.07.2004 13:54

Nowe fakty na ten temat.

SEBAW 15.07.2004 13:55

To jest normalne przegięcie!

Sebastian997 15.07.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez Mily666

1 slowo: BREDZISZ

Najpierw trzeba poznac znaczenie slowa "Kosciol" a potem go uzywac. Kosciol to wspolnota, zarowno duchownych jak i laikatu, czyli ludzi swieckich. Nie mozna nawet w zadnym wypadku powiedziec ze "kradna duchowni" bo to tez bzdurne i niedorzeczne uogolnienie. Moim zdaniem kradna osoby, poszczegolni duchowni (z tych rozwazan wylaczam swieckich) ale nie duchowienstwo jako takie. Malo tego, nie tylko kradna, ale takze jezdza po pijaku, korzystaja z agencji towarzyskich, bija dzieci w szkolach i mnostwo innych karygodnych rzeczy, karygodnych do potegi, bo dopuszczaja sie tego osoby, ktore jak zadna inna powinny swiecic przykladem, nienaganna morlanoscia, i to z wlasnego, nieprzymusowego wyboru. Ale zeby byc uczciwym i bezstronnym trzeba podkreslic ze jest to mniejszosc, pewnien naprawde niewielki odsetek. Niestety, takie czarne owce rzucaja sie w oczy 100 razy bardziej niz uczciwy ksiadz, sumiennie wykonujacy swoja prace w zgodzie ze swoim powolaniem. Ale nawet jesli ksieza lekcewazacy sobie powage swojego powolania, lamiacy wszelkie normy moralne i duchowe faktycznie stanowia niewieliki odsetek, to i tak nie wolno tego akceptowac. Z tym trzeba walczyc. Ale nie uda sie to tak dlugo jak zwierzchnicy, koscielni dygnitarze (czyli biskupi) nie zaczna zelazna reka rozprawiac sie z takimi kaplanami. Niestety, ignorowanie takich sygnalow, czasem wrecz zaprzeczanie i krycie (tak jak w przypadku nieslawnego biskupa-homoseksualisty Juliusza Paetza ) dziala na szkode autorytetu calego Kosciola.
A co do samego Rydzyka - dla mnie to sekciarz i naciagacz, nic wiecej. Pod przykrywka zakonnika uprawia prywate, malwersacje. Trafil na podatny grunt, osob glownie starszych, naiwnie latwowiernych. Mami ich wielkimi slowami o Bogu, choc sam postepuje wbrew przykazaniom, moralnosci i regule wlasnego zakonu. Trzeba przypomniec ze Rydzyk jest (przynajmniej formalnie) kaplanem, ale nie tak jak wiekszosc ksiezy kaplanem diecezjalnym tylko kaplanem zakonnym. Jako zakonnika obowiazuja go w odroznieniu do ksiezy diecezjalnych sluby ubustwa ktore skladal. I niech mi ktos z szanownego towarzystwa radia Maryja powie ze on tych slubow dotrzymuje...Nawet w srodowisku ksiezy jest krytykowany, przynajmniej przez duza ich czesc. Sam spotkalem sie z taka krytyka z usta duchownego. "Radio Maryja" to coraz bardziej sekta, twor nieliczacy sie z niczym i nikim, majacy coraz mniej wspolnego z pawdziwym Kosciolem. Reasumujac, w Kosciele tak jak wszedzie sa rozni ludzie. Niestety, ojciec dyrektor nalezy do tych ktorych nie darze zadnym szacunkiem. Takim jak on powinno sie odebrac sutanne lub habit, wywalic na zbity pysk i nie pozwolic szargac opini innych kaplanow, tych ktorzy naprawde wierza w to co robia

epol 15.07.2004 15:35

A to ciekawe:

"Natomiast do redakcji "Gazety Pomorskiej", która jako pierwsza poinformowała o Maybachu o. Rydzyka, zadzwoniło już kilkadziesiąt starszych kobiet wyzywających dziennikarzy od "świń"."

Mily_ 15.07.2004 15:38

Cytat:

Napisany przez macio.men

pozdrowienia

No dobra ale ja w tym momencie nie mówie o samym radiu. W naszej parafi są księża którzy co miesiąc jeżdżą nowymi autami. tyle że te samochody są zawsze tego samego koloru co poprezdnie żeby się te stare babcie nie sakpły.

Kris 15.07.2004 16:32

A to czytaliście ;)

http://info.onet.pl/1,15,11,6806330,...8,0,forum.html

ozdrawiam,

Pierwszy 15.07.2004 16:56

Cytat:

Napisany przez pykson
Pierwszy, naogladales sie ...

taa a teraz te wstrętne sługusy kupiły i zmuszają rydzyka do jazdy tym cacuszkiem...
biedny o. dyrektor :glaszcze:

Piotr4s 15.07.2004 17:36

KristofS: Cała prawda...

nimal 15.07.2004 18:00

KristofS - zarabiaste!

mjq666 15.07.2004 18:04

Jak to stwierdzil jeden z moich znajamych. O. Rydzyk pic nie moze, palic nie moze, z kobitami to samo, to niech sobie pojezdzi dobrym samochodem. To jedno mu wolno. ;)

mjq

Mily_ 15.07.2004 18:08

Cytat:

Napisany przez KristofS

hmmmm... Sama prawda. Dalczego tylko jednym jeździ? Powinien do radia mieć czerwony, do miasta zielony, a do kościoła srebrny. I jeszcze biały na wypady do innych parafii.

Jęzor 15.07.2004 23:31

A czlowiek musi ciagle zbierac i zbierac zeby se nowego kompa kupic :[

Pierwszy 16.07.2004 13:36

kolejne doniesienia, tym razem z garażu ks. Jankowskiego
http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2182356.html

MacGyver 16.07.2004 14:25

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
kolejne doniesienia, tym razem z garażu ks. Jankowskiego
http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,2182356.html

... no proszę bardzo ... przypywa nam osób jeżdżących luksusowymi autami ;)

epol 16.07.2004 15:00

To może ja też kupie sobie taki wozik :>

Mily_ 16.07.2004 15:43

A ja zostane księdzem :> i będę napierał Porsche Carrera GT

MacGyver 16.07.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez Mily666
A ja zostane księdzem :> i będę napierał Porsche Carrera GT

Tylko czarnym ;)

Mily_ 16.07.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Tylko czarnym ;)

Nom i na drzwiach będę miał grafa 6 6 6

epol 16.07.2004 19:32

A na siedzeniu pasażera woził jakąs młodziutką zakonnice :> :jupi: ;)

Macio.Men 16.07.2004 19:34

Plus oczywiście antyradar w postaci płyty CD ;) :D.

pozdrowienia

andrzejj9 16.07.2004 20:04

Cytat:

Napisany przez macio.men

pozdrowienia

A po co radar? Kto się księdza ośmieli zatrzymać? ;)

MacGyver 16.07.2004 20:27

Cytat:

Napisany przez macio.men

pozdrowienia

... i na boku napis "Love CDRinfo" ;)

Mily_ 16.07.2004 20:30

Cytat:

Napisany przez MacGyver
... i na boku napis "Love CDRinfo" ;)

Niestety na boku już miejsca nie będzie ale będzie na masce. Wywale na całą mache "I love CDRinfo" :> hehehe

no dobra 73648293765983875739478393 to numer mojego konta. Proszę wpłacać kase (za coś trza to auto kupić) :>

UWAGANumer konta jest fikcyjny (to dla niekumatych)

Pozdro :spoko:

_Neoo_ 16.07.2004 20:44

A nie lepiej założyć rozgłośnię radiową CDRInfo? Rydzyk sobie poradził to dlaczego nam miałoby się nie udać? :> :D Minie trochę czasu a każdy z nas będzie sobie jeździł takim Maybachem ;)

epol 16.07.2004 20:49

Cytat:

Napisany przez Mily666

To mnie rozbawiło do łeż :buuu: :jupi:

Macio.Men 16.07.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
A nie lepiej założyć rozgłośnię radiową CDRInfo? Rydzyk sobie poradził to dlaczego nam miałoby się nie udać? :> :D Minie trochę czasu a każdy z nas będzie sobie jeździł takim Maybachem ;)

OK, to kto będzie ojcem dyrektorem? :)

MacGyver 16.07.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez macio.men
OK, to kto będzie ojcem dyrektorem? :)

hmm ... będziemy ciągnąc patyczki, kto nakrótszy ten wygrywa posadę ;)

andrzejj9 16.07.2004 21:17

Cytat:

Napisany przez Mily666
Niestety na boku już miejsca nie będzie ale będzie na masce. Wywale na całą mache "I love CDRinfo" :> hehehe

no dobra 73648293765983875739478393 to numer mojego konta. Proszę wpłacać kase (za coś trza to auto kupić) :>

Pozdro :spoko:

Po co to sprostowanie, jeśli wpisałeś odpowiednią ilość cyfr to może ktoś miałby kilka niespodziewanych prezentów ;)

MacGyver 16.07.2004 21:28

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Po co to sprostowanie, jeśli wpisałeś odpowiednią ilość cyfr to może ktoś miałby kilka niespodziewanych prezentów ;)

No niby jest 26 cyfr w numerze konta ale pierwsze dwie są kontrolne więc numer może być błędny ;)

...::Update::...
No niestety numer jest nieprawidłowy - sprawdzałem 8)

andrzejj9 16.07.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez MacGyver
No niby jest 26 cyfr w numerze konta ale pierwsze dwie są kontrolne więc numer może być błędny ;)

...::Update::...
No niestety numer jest nieprawidłowy - sprawdzałem 8)

Wiesz, jeśli czujesz (lub ktokolwiek inny) dużą potrzebę, to ja mogę podać prawidłowy numer ;)

nimal 16.07.2004 22:44

ja zakladam "kosciol spiochow i leniow dnia poprzedniego", ktorego ojcem przelozonym sie niniejszym oglaszam :D prosze o dobrowolne datki bo jak nie to :bicz: nr konta mego to 4764161
nie, zaraz, to nr gg... no nie wazne - prawidlowy podam przez gg :D

_Neoo_ 16.07.2004 22:49

Nimal z tymi datkami to może być cienko, bo ja biedny jestem ;) ale jakbyś potrzebował kogoś do podliczania pieniążków to ja z chęcią, przecież Ojciec Przełożony nie będzie zajmował sie tak przyziemnym zajęciem jak liczenie kasy. Jest on stworzony do "wyższych" celów ;)

nimal 16.07.2004 23:51

spoko :) dzielic sie trzeba i to bedziemy mocno uswiadamiac naszym wiernym :D

Mily_ 17.07.2004 08:56

Założymy Radio Maryja 2 - Hard Rock Station :>

SEBAW 17.07.2004 10:11

Cytat:

Napisany przez Jęzor
A czlowiek musi ciagle zbierac i zbierac zeby se nowego kompa kupic :[

Ja już zbieram od 2 lat. :)

MacGyver 17.07.2004 10:33

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiesz, jeśli czujesz (lub ktokolwiek inny) dużą potrzebę, to ja mogę podać prawidłowy numer ;)

:)

Pierwszy 17.07.2004 13:28

kolejna (nie)ciekawa informacja (jakaś plaga - codziennie coś nowego)
http://info.onet.pl/951100,11,item.html

ps. mówili o tym wczoraj w TV

Macio.Men 17.07.2004 18:28

Cytat:

Napisany przez Mily666
Założymy Radio Maryja 2 - Hard Rock Station :>

"Codziennie DJ Rydz serwuje tony ciężkiego grania prosto z piekła. Stay heavy!"

CIAPEK 17.07.2004 18:32

Cytat:

Napisany przez macio.men
"Codziennie DJ Rydz serwuje tony ciężkiego grania prosto z piekła. Stay heavy!"

ołłł men :haha: :haha: DJ Rydz ;) :rotfl: :haha:

Macio.Men 17.07.2004 18:37

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez CIAPEK
ołłł men :haha: :haha: DJ Rydz ;) :rotfl: :haha:

Skoro już jesteśmy w temacie... ;)

Mily_ 18.07.2004 09:05

Ciapek dobre :spoko:
A jak już to nie DJ Rydz tylko DJ Rydzyk - lepiej brzmi :>

LECHWOS 18.07.2004 10:58

witam napisalem do rydzyka co o tym mysle i dostalem odpowiedz :mruga:
oto ona
Ponieważ od ostatniego wtorku, po wspaniałej pielgrzymce Rodziny Radia Maryja na Jasną Górę, jesteśmy w naszej rozgłośni w Toruniu nagabywani przez dziennikarzy różnych mediów w związku z następnym pomówieniem, że mówiący te słowa ma samochód maybach (lub jeździ nim), który kosztuje, jak piszą, od 1 mln 600 tys. do 4,5 mln zł - oświadczam, iż to jest następne kłamstwo, próba wywołania nienawiści do naszej, katolickiej i polskiej rozgłośni. Ta próba zresztą nie jest pierwsza.
Ten kolejny napad polskojęzycznych mediów odczytuję w kontekście ostatniej pielgrzymki kilkuset tysięcy słuchaczy Radia Maryja i widzów telewizji TRWAM na Jasną Górę. Pamiętamy od początku, jaką nasze Radio miało drogę, aby otrzymać koncesję. Pamiętamy pomówienia, pogardę wśród decydentów państwowych dla Narodu i katolików. Dyskredytowano słuchaczy naszej rozgłośni, między innymi mówiono o nas: starzy, chorzy, upośledzeni.
Pamiętamy bezkarne kłamstwa w pismach. Tylko "Gazeta Wyborcza" od 1 stycznia 1992 r. do dziś pisała o Radiu Maryja 2751 razy w swoim stylu, w tym o ojcu Rydzyku 1271 razy. Od kwietnia 1997 roku do 30 czerwca br. pisano o nas (tak nam przedstawiła firma Glob) negatywnie 12 971 razy. Proszę pomnożyć to przez nakład.
Także w mediach utrzymujących się za publiczne pieniądze - w radiu czy telewizji - w tworzonych programach kłamano. Pamiętamy nagradzanie i awansowanie dziennikarzy kłamiących, odbierających dobre imię Radiu Maryja, telewizji TRWAM czy posługującym w nich. Wiemy, że jest to bezpardonowa walka z tym, co katolickie i polskie, jest to oczernianie, odbieranie dobrego imienia po to, by wzbudzić nienawiść w naszym katolickim Narodzie do tego, co polskie, niezależnej rozgłośni, a cały ten proceder uprawiany jest przy aprobującym milczeniu stróżów prawa.
Co nam pozostaje? Z całym szacunkiem dla człowieka głosić prawdę i modlić się o przemianę serc. Niech wszyscy stają się coraz mądrzejsi, bardziej prawi i żyją tak, by przed Panem Bogiem kiedyś się nie wstydzić. Proszę, uczmy się kochać wszystkich, koniecznie miłujmy nieprzyjaciół naszych i módlmy się za tych, którzy nas prześladują. Odważnie i z miłością głośmy prawdę, kochajmy Ojczyznę, Pana Boga i każdego człowieka. Wstańmy, już czas iść w apostolat mediów, by w każdym domu katolickim w Polsce pisma i media były katolickie i prawdziwie polskie.
o. Tadeusz Rydzyk,
dyrektor Radia Maryja

Zakończyła się pielgrzymka Rodziny Radia Maryja do Pani Jasnogórskiej. W tym roku znowu uczestniczyło w niej jeszcze więcej pielgrzymów niż w roku ubiegłym.
Zawsze, a podczas pielgrzymek w szczególności, dziękujemy Maryi za naszą rozgłośnię. Dziękujemy również za tych, którymi ona już od lat posługuje się w dziele "ratowania dusz ludzkich" w Ojczyźnie naszej i w całym świecie. Dziękujemy więc za ojców redemptorystów, a w szczególności za założyciela i dyrektora Radia Maryja.
Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja jest największym w skali każdego roku zgromadzeniem pielgrzymów na Jasnej Górze. Pomimo tego w większości mediów - tak publicznych, jak i prywatnych - jest tradycyjnie pomijana. Według relacjonujących w owych mediach różne "wydarzenia", nasza pielgrzymka nie jest godna pokazania Polsce i światu. A jeśli "zmieści się" w tłoku innych, to tylko jako migawka z krótkim, przeważnie zgryźliwym komentarzem.
Corocznie, po zakończeniu tradycyjnej pielgrzymki Rodziny Radia Maryja, daniu przez nas swą obecnością i swą modlitwą wymownego świadectwa oddania Bogu, Kościołowi i naszej Ojczyźnie, możemy spodziewać się medialnego ataku na Radio Maryja, a w tym przede wszystkim na ojca Tadeusza Rydzyka. Obserwując owe coroczne napaści liberalnych antykatolickich mediów, można zauważyć wyraźny rozdział zadań między napastującymi. O tym, że napaści po pielgrzymce będą, wiemy wszyscy. Można tylko zastanawiać się, któremu ze środków przekazu wyznaczone zostanie w danym roku zadanie inicjatora napaści. On rozpoczyna. A potem pozostałe antykatolickie media - jak na komendę - stają się tubą owego pierwszego uderzenia.
I oto nie minął tydzień od tegorocznej pielgrzymki Rodziny Radia Maryja, a tu jedna z tzw. bezpłatnych gazet, wraz z lokalną pomorską, insynuuje, że rzekomo "od kilku dni po Toruniu o. Rydzyk jeździ czarnym maybachem z wrocławskimi numerami rejestracyjnymi". A zaraz potem już nie tylko pozostałe gazety, ale nawet serwisy internetowe stają się tubą nagłaśniającą tę "zadziwiającą sensację" lokalnych manipulatorów. A nawet więcej: niby powołując się na pierwszych kłamców, rozszerzają znacznie zakres dociekań inicjatorów kłamstwa.
Znamienny jest zapis owych artykułów. Publikując owe wymysły wyssane z palca, formułują je tak, aby trudno je było nawet zaskarżyć. Oni w swych artykułach tylko stawiają pytanie: "Czy ojciec jeździ maybachem?". Dalej piszą, że to jakaś pogłoska, którą "żył cały Toruń". Następnie opisują, jakimi samochodami są owe maybachy, ile kosztują (to najważniejsze w tej całej paplaninie). I znowu przywołanie tzw. dociekliwych pseudoredaktorów lokalnej gazety - twórców pogłoski. I chociaż - jak podają - w Radiu Maryja "przez cały dzień dementowano informację", a producent również nie potwierdził zakupu takiego samochodu, policja zaś nie zauważyła auta na ulicach Torunia, to najważniejszym jest tytuł artykułu. Pseudoredaktorzy sformułowali go w takich dużą czcionką zapisanych słowach: "W pogoni za autem ojca dyrektora. Tajemniczy maybach szefa Radia Maryja". Fotografia nad tytułem pokazuje ojca Tadeusza Rydzyka przy konsolecie w naszej rozgłośni.
Czy jednak czytelnicy tych sensacji będą tak uważni, aby zauważyć manipulację? Czy stwierdzą, że tytuł o "pogoni za autem", które ma być "maybachem szefa Radia Maryja" nie znajduje odzwierciedlenia w treści artykułu?
Manipulatorzy medialni wiedzą, że z tej całej manipulacji w pamięci czytelników pozostanie tytuł jako pewnik, że ten drogi samochód jest i należy do szefa Radia Maryja. Myślą - podobnie jak przed rokiem - że takie wyssane z palca insynuacje zniechęcą słuchaczy Radia Maryja, osłabią autorytet Ojca Dyrektora.
Liczą dalej, iż na konto Radia Maryja wpłynie mniej ofiar ("ja będę płacił, a on będzie kupował nadzwyczaj drogi samochód" - takiego rozumowania odbiorców artykułów chcieliby medialni manipulatorzy) i wtedy katolicki głos w naszych domach przestanie do naszych domów docierać.
Rozmawiałem o tych inicjatywach manipulatorów medialnych z moimi znajomymi. Wszyscy odpowiadali, że takie insynuacje są dla nich kolejnym świadectwem, aby pamiętać i jeszcze pełniej wspierać naszą rozgłośnię. Przypominają, iż w ubiegłym roku kłamstwa i oszczerstwa podawane w filmach i wielonakładowych gazetach zaowocowały zwiększoną ofiarnością słuchaczy. Jestem pewien, że podobnie będzie i teraz.
Niedawno w Rozmowach niedokończonych słuchaliśmy JE ks. bp. Adama Lepy, który mówił o manipulacjach w mediach. Przywoływane były przykłady takich manipulacji. A teraz możemy je sami rozpoznać i rozszyfrować. Przydaje się nam w życiu nauczanie prowadzone na antenie Radia Maryja.
prof. dr hab. inż. Janusz Kawecki

epol 18.07.2004 12:44

Ale odp, jednym słowem wov :>

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
kolejna (nie)ciekawa informacja (jakaś plaga - codziennie coś nowego)
http://info.onet.pl/951100,11,item.html

ps. mówili o tym wczoraj w TV

Hhmm, widze że jednak wyszedł. W końcu jego czworka dzieci zobaczy się z nim. Nie chce się chwalić, ale...aaa nic.

.::piotrek::. 18.07.2004 13:30

Paulini musieli pomoc biednemu panu wydostac sie z klopotow, bo trzeba ludziom pomagac ;)

epol 18.07.2004 14:06

Wydaje mi się, że po wyjściu na pewno Pauliną zrewanżuje sie za to.

BD 18.07.2004 17:42

Cytat:

Napisany przez Wajchiusz
Kase wziol z rent starych babci ktore oddaja mu cala rente i mysla ze pojda do nieba bo odalii kase dla radia maryja

Wiesz nikt im nie kazal - same mu daly.
A swoja droga to skarbowka powinna zajac sie Rydzykiem i jego radiem oraz TV.

_Neoo_ 18.07.2004 18:28

Cytat:

Napisany przez BD
A swoja droga to skarbowka powinna zajac sie Rydzykiem i jego radiem oraz TV.

Pewnie że powinny ale już widzę te komentarze w RM czy Naszym Dzienniku.

"Spisek Żydów i Masonów mający na celu zniszczenie jedynego głosu broniącego niepodległej i katolickiej Polski".
Demonstracje przed skarbówką, modlitwy, petycje w "obronie" niezależności rozgłośni. A wszsytko organizowane w większości przez osoby w co najmniej podeszłym wieku. Powinny siedzieć i bawić wnuki, ehh.......ale w końcu "trzeba bronić katolicyzmu w Polsce", jakby w jakikolwiek sposób był zagrożony :/

BD 18.07.2004 18:41

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Pewnie że powinny ale już widzę te komentarze w RM czy Naszym Dzienniku.

"Spisek Żydów i Masonów mający na celu zniszczenie jedynego głosu broniącego niepodległej i katolickiej Polski".

Bo latwiej i bezpieczniej jest sciagac kase z prostego obywatela, ktory nie bedzie robil problemow w postaci zamieszek ulicznych ;).

_Neoo_ 18.07.2004 18:54

A najgorsze jest to że to my jesteśmy tymi prostymi obywatelami, narażonymi na pazerność skarbówki ;)

epol 18.07.2004 19:14

I to właśnie jest nasza kochana Polska :)

cigmunt 18.07.2004 21:57

Słyszałem, że z tym "cackiem" to nie prawda i ojciec Rydzyk tak się tłumaczył:JA NIE JSETEM GENERAŁEM ŻEBYM MUSIAŁ JEŻDZIĆ PANCERNYM AUTEM!!!!

A SAM MA AUDIA A8!!!!!!!!!!!!!!!

Macio.Men 18.07.2004 22:02

Cytat:

Napisany przez cigmunt
Słyszałem, że z tym "cackiem" to nie prawda i ojciec Rydzyk tak się tłumaczył:JA NIE JSETEM GENERAŁEM ŻEBYM MUSIAŁ JEŻDZIĆ PANCERNYM AUTEM!!!!

A SAM MA AUDIA A8!!!!!!!!!!!!!!!

Cieszymy się bardzo, ale nie musisz krzyczeć.

Mily_ 19.07.2004 07:11

Cytat:

Napisany przez LECHWOS
witam napisalem do rydzyka co o tym mysle i dostalem odpowiedz :mruga:
oto ona
Ponieważ od ostatniego wtorku, po wspaniałej pielgrzymce Rodziny Radia Maryja na Jasną Górę, jesteśmy w naszej rozgłośni w Toruniu nagabywani przez dziennikarzy różnych mediów w związku z następnym pomówieniem, że mówiący te słowa ma samochód maybach (lub jeździ nim), który kosztuje, jak piszą, od 1 mln 600 tys. do 4,5 mln zł - oświadczam, iż to jest następne kłamstwo, próba wywołania nienawiści do naszej, katolickiej i polskiej rozgłośni. Ta próba zresztą nie jest pierwsza.
Ten kolejny napad polskojęzycznych mediów odczytuję w kontekście ostatniej pielgrzymki kilkuset tysięcy słuchaczy Radia Maryja i widzów telewizji TRWAM na Jasną Górę. Pamiętamy od początku, jaką nasze Radio miało drogę, aby otrzymać koncesję. Pamiętamy pomówienia, pogardę wśród decydentów państwowych dla Narodu i katolików. Dyskredytowano słuchaczy naszej rozgłośni, między innymi mówiono o nas: starzy, chorzy, upośledzeni.
Pamiętamy bezkarne kłamstwa w pismach. Tylko "Gazeta Wyborcza" od 1 stycznia 1992 r. do dziś pisała o Radiu Maryja 2751 razy w swoim stylu, w tym o ojcu Rydzyku 1271 razy. Od kwietnia 1997 roku do 30 czerwca br. pisano o nas (tak nam przedstawiła firma Glob) negatywnie 12 971 razy. Proszę pomnożyć to przez nakład.
Także w mediach utrzymujących się za publiczne pieniądze - w radiu czy telewizji - w tworzonych programach kłamano. Pamiętamy nagradzanie i awansowanie dziennikarzy kłamiących, odbierających dobre imię Radiu Maryja, telewizji TRWAM czy posługującym w nich. Wiemy, że jest to bezpardonowa walka z tym, co katolickie i polskie, jest to oczernianie, odbieranie dobrego imienia po to, by wzbudzić nienawiść w naszym katolickim Narodzie do tego, co polskie, niezależnej rozgłośni, a cały ten proceder uprawiany jest przy aprobującym milczeniu stróżów prawa.
Co nam pozostaje? Z całym szacunkiem dla człowieka głosić prawdę i modlić się o przemianę serc. Niech wszyscy stają się coraz mądrzejsi, bardziej prawi i żyją tak, by przed Panem Bogiem kiedyś się nie wstydzić. Proszę, uczmy się kochać wszystkich, koniecznie miłujmy nieprzyjaciół naszych i módlmy się za tych, którzy nas prześladują. Odważnie i z miłością głośmy prawdę, kochajmy Ojczyznę, Pana Boga i każdego człowieka. Wstańmy, już czas iść w apostolat mediów, by w każdym domu katolickim w Polsce pisma i media były katolickie i prawdziwie polskie.
o. Tadeusz Rydzyk,
dyrektor Radia Maryja

Zakończyła się pielgrzymka Rodziny Radia Maryja do Pani Jasnogórskiej. W tym roku znowu uczestniczyło w niej jeszcze więcej pielgrzymów niż w roku ubiegłym.
Zawsze, a podczas pielgrzymek w szczególności, dziękujemy Maryi za naszą rozgłośnię. Dziękujemy również za tych, którymi ona już od lat posługuje się w dziele "ratowania dusz ludzkich" w Ojczyźnie naszej i w całym świecie. Dziękujemy więc za ojców redemptorystów, a w szczególności za założyciela i dyrektora Radia Maryja.
Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja jest największym w skali każdego roku zgromadzeniem pielgrzymów na Jasnej Górze. Pomimo tego w większości mediów - tak publicznych, jak i prywatnych - jest tradycyjnie pomijana. Według relacjonujących w owych mediach różne "wydarzenia", nasza pielgrzymka nie jest godna pokazania Polsce i światu. A jeśli "zmieści się" w tłoku innych, to tylko jako migawka z krótkim, przeważnie zgryźliwym komentarzem.
Corocznie, po zakończeniu tradycyjnej pielgrzymki Rodziny Radia Maryja, daniu przez nas swą obecnością i swą modlitwą wymownego świadectwa oddania Bogu, Kościołowi i naszej Ojczyźnie, możemy spodziewać się medialnego ataku na Radio Maryja, a w tym przede wszystkim na ojca Tadeusza Rydzyka. Obserwując owe coroczne napaści liberalnych antykatolickich mediów, można zauważyć wyraźny rozdział zadań między napastującymi. O tym, że napaści po pielgrzymce będą, wiemy wszyscy. Można tylko zastanawiać się, któremu ze środków przekazu wyznaczone zostanie w danym roku zadanie inicjatora napaści. On rozpoczyna. A potem pozostałe antykatolickie media - jak na komendę - stają się tubą owego pierwszego uderzenia.
I oto nie minął tydzień od tegorocznej pielgrzymki Rodziny Radia Maryja, a tu jedna z tzw. bezpłatnych gazet, wraz z lokalną pomorską, insynuuje, że rzekomo "od kilku dni po Toruniu o. Rydzyk jeździ czarnym maybachem z wrocławskimi numerami rejestracyjnymi". A zaraz potem już nie tylko pozostałe gazety, ale nawet serwisy internetowe stają się tubą nagłaśniającą tę "zadziwiającą sensację" lokalnych manipulatorów. A nawet więcej: niby powołując się na pierwszych kłamców, rozszerzają znacznie zakres dociekań inicjatorów kłamstwa.
Znamienny jest zapis owych artykułów. Publikując owe wymysły wyssane z palca, formułują je tak, aby trudno je było nawet zaskarżyć. Oni w swych artykułach tylko stawiają pytanie: "Czy ojciec jeździ maybachem?". Dalej piszą, że to jakaś pogłoska, którą "żył cały Toruń". Następnie opisują, jakimi samochodami są owe maybachy, ile kosztują (to najważniejsze w tej całej paplaninie). I znowu przywołanie tzw. dociekliwych pseudoredaktorów lokalnej gazety - twórców pogłoski. I chociaż - jak podają - w Radiu Maryja "przez cały dzień dementowano informację", a producent również nie potwierdził zakupu takiego samochodu, policja zaś nie zauważyła auta na ulicach Torunia, to najważniejszym jest tytuł artykułu. Pseudoredaktorzy sformułowali go w takich dużą czcionką zapisanych słowach: "W pogoni za autem ojca dyrektora. Tajemniczy maybach szefa Radia Maryja". Fotografia nad tytułem pokazuje ojca Tadeusza Rydzyka przy konsolecie w naszej rozgłośni.
Czy jednak czytelnicy tych sensacji będą tak uważni, aby zauważyć manipulację? Czy stwierdzą, że tytuł o "pogoni za autem", które ma być "maybachem szefa Radia Maryja" nie znajduje odzwierciedlenia w treści artykułu?
Manipulatorzy medialni wiedzą, że z tej całej manipulacji w pamięci czytelników pozostanie tytuł jako pewnik, że ten drogi samochód jest i należy do szefa Radia Maryja. Myślą - podobnie jak przed rokiem - że takie wyssane z palca insynuacje zniechęcą słuchaczy Radia Maryja, osłabią autorytet Ojca Dyrektora.
Liczą dalej, iż na konto Radia Maryja wpłynie mniej ofiar ("ja będę płacił, a on będzie kupował nadzwyczaj drogi samochód" - takiego rozumowania odbiorców artykułów chcieliby medialni manipulatorzy) i wtedy katolicki głos w naszych domach przestanie do naszych domów docierać.
Rozmawiałem o tych inicjatywach manipulatorów medialnych z moimi znajomymi. Wszyscy odpowiadali, że takie insynuacje są dla nich kolejnym świadectwem, aby pamiętać i jeszcze pełniej wspierać naszą rozgłośnię. Przypominają, iż w ubiegłym roku kłamstwa i oszczerstwa podawane w filmach i wielonakładowych gazetach zaowocowały zwiększoną ofiarnością słuchaczy. Jestem pewien, że podobnie będzie i teraz.
Niedawno w Rozmowach niedokończonych słuchaliśmy JE ks. bp. Adama Lepy, który mówił o manipulacjach w mediach. Przywoływane były przykłady takich manipulacji. A teraz możemy je sami rozpoznać i rozszyfrować. Przydaje się nam w życiu nauczanie prowadzone na antenie Radia Maryja.
prof. dr hab. inż. Janusz Kawecki

Że jeszcze mu się chciało list napisać. Pewnie pisał z tego Maybacha :>

epol 19.07.2004 16:28

No, na pewno z Maybacha, bo w domciu ma za gorąco, a w autku klima i full wypas :>

andrzejj9 19.07.2004 23:45

Czytać mi się tych całych wypowiedzi nie chce, ae z tego, co się dzisiaj dowiedziałem, to jednak bzdura z tym samochodem. A rewelacje tą ogłosiła jak zawsze Gazeta Wyborcza. Z tym, że ma ona powód - fatalną pozycję Agory i jej cały czas spadającą wartość. Potrzebne są afery, aby zapomnieć o aferze Rywina i zacząć odzyskiwać dobrą pozycję. A Ksiądz Rydzyk jest idealnym tametem na takie odwrócenie uwagi. Nie wiem, czy tak rzeczywiście jest, ale takie tłumaczenie wydaje się całkiem sensowne.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:04.