![]() |
no wlasnie o to chodzi, trza zamowic-dzieki
|
no właśnie - ideJ dobrze radzi :)
program z gazetą można zamówić tu: http://www.komputerswiat.pl/informac.../ksxp0504.html |
A w kiosku go nie znajdziesz?? Zdaje się, że jest rozprowadzany razem z Komputer Świat. Cena w okolicy 10zł chyba Cię nie zabije (w ostateczności pewnie da się zamówić ten konkretny numer u wydawcy).
@Zefel: Tak w formie bardzo łagodnego ostrzeżenia - proponuję dokładną lekturę Regulaminu forum (bardziej mi chodzi o Twoją przyszłość na tym forum niż o obecne posty ^_^ ) |
Cytat:
|
DVDRip
Interesuje mnie program DVDRip - gdzie go mozna zlapac (oprocz eMule).Dzieki :idea: :sylwek:
|
Cytat:
|
Cytat:
oczywiscie, ze mozenie wkleic w to napisy.... ja ten problem rozwiazalem w dosc skomplikowany, lecz skuteczny sposob... mianowicie najpierw mpg przerobilem na AVI, nastepnie ViryalDubem dodalem napisy... jeszcze trzeba zgrac sciezke dzwiekowa i ponownie przerobic TMPGEncoderem na MPG... i pozostaje tylko nagrac film na plytke... |
DVDRip...
owszem, moze prosty w obłudze program, ale jest z nim taki problem, ze po wstawieniu napisów do AVI nie zawsze da sie to ogladac... :-/ mianowicie czas wyswietlania napisow jest tak, krotki, ze przy dluzszych kwestiach absolutnie nie da sie tego odczytac!!!!! niestety nie ma (nie znalazlem) opcji do ustawienia w DVDRip'ie jak dlugo maja byc wyswietlane napisy.... polecam inne metody wklejania napisow, choc znacznie trudniejsze...
|
Mam Prolblem !!!
Przy konwersji w DvDRippie z powiedzmy 25fps spada do 6fps co mam robic?? czy to jest normalne ??
|
Zostawilem na chwile metode z VD, i teraz probuje DVDRipa. Musze powiedziec, ze metoda znacznie latwiejsza, aczkolwiek nie do konca skuteczna. Wszystko mam juz gotowe, film+napisy w *avi i chce to przerobic na *mpg, i wszystko dziala, tylko nie moge zmienic w DVDRip'ie rozdzielczosci. Film ma 592x320 a program ustawia domyslnie 352x240 i do tego zmiana jest zablokowana - mam pelna wersje programu. Po przerobieniu jakosc jest duzo slabsza, a chce ja zachowac.
|
witam po pierwsze wielkie dzięki za tą instrukcję jest bardzo przejrzysta ale mam jeszcze pytanko kompresowałem filmik avi na svcd i wyszło na 3 cd potem prubowałem na vcd i udało sie na 2 cd a pytanie jest takie: czy da rde skompresować filmik tak aby się zmieścił na 1 cd (chodzi mi o program dvdrip) z góry wielkie dzięki narka
|
Cytat:
|
koreke skad masz tego dvdripa? :| powiedz :D
|
napisy
mamy nagrany film na vcd czy mozna wkleic w to jeszcze napisy bo jestesmy zielonki
|
Ludzie mam taki problem konwertowałem avi Dvdripem 1 kilka juz filmików i wsio było ok. ale teraz mam taki oto problem z jednym filmikiem po konwersacji obraz jest ok. ale dźwiek jest zniekształcony jakby nachodził na siebie i jest bełkot jak film odtwarzam na Dvix przed konwersacją to dźwięk jest ok. ale po konwersacji jest ssszzzziiiiddd o co tu chodz ?i
|
potrzebuje pomocy
witaj moze nie bede odosobniony w zapytaniu ale dopiero raczkuje i mam spory problemij z dzwiękiem. przerobiłem w DVD rip film zgodnie z instrujcko i za pomoca Vcdeasy NAGRAŁEM PŁTYTE FILM bez problemów sie odtważa w moim sprzecie dvd. dvd widzi jako vcd. obraz jest ekstra ale dzięk orginalny dziwek z lektorem ... sam niewiem jak to mam opisac tak jagby jednoczesnie sie nakładał otważł z opuźnienim jest poprostu znekształcony.czy moze znaz powód a co więcej jak go rozwiązać.prosze o instrujcie bo już sie ucieszyłem że umiem przerobic film a tu niespodzianka .
|
hej! mam problem. Używam DvdRip-a do zmiany plikw avi na vcd. wszystko bylo ok, wszystkie filmy rippowaly sie bez problemu oprocz jednego na ktorym mi bardzo zalezy. niestety pojawia mi sie taki komunikat:
http://www.hampel.republika.pl/obraz.jpg i z nim nic nie moge zrobic. HELP !!! |
czy możliwe jest nagranie tego na nośnik DVD?
|
a co zrobic jak po zadziałaniu w taki sposob jak na przykladzie wszystko pieknie gra procz tego ze dzwiek si eurywa w pewnym momencie i wogole go nie ma? :] ???? moze to byc z powodu braku miejsca na dysku?
|
tak tylko po konwersji w dvdrip dzwiek mi sie zupelnie urywa :( nie wiem czemu nie wie ktos moze dlaczego tak sie dzieje i jak to poprawic?
|
To znowu ja ! próbowałem w Nero Vision i tak samo przeskakuje po kilka klatek ręce mi opadają a tak bardzo chciałem móc oglądać filmy na dvd a tu lipa poooooommmmmooooccccyyyyyy !
|
Chciałem tylko dodać że próbowałem film avi i divx avi i obydwa skakały po kilka klatek do przodu no co za diabeł ? Ostrzegam jestem nowicjuszem więc proszę o prostą instrukcje o ile można coś w tym przypadku zrobić. Wielkie Dzięki
|
Witam serdecznie i proszę o pomoc zaczołem konwertować film w avi dvdripem zgodnie z instrukcją ale na podglądzie film przeskakuje po kilka klatek do przodu i nic z tego nie wyszło co jest nie tak gdzie tkwi problem ?
|
@Izykon
ta metoda jest bardzo prosta. Moze troche chaotycznie napisalem bo chcialem przedstawic tylko krotki skrot jak to u mnie wyglada. A wyszlo, ze nie wiadomo co wyprawiam. |
w jaki sposob w DVDRIP 2.0 mozna wlozyc do filmu napisy (chodzi mi o zamiane avi->VCD)??
|
Jestem baaaardzo świeżutki i zieloniutki w temacie, i po przeczytaniu Twojej metody "Weron", przeszły mnie ciarki i oblałem się zimnym potem. Jakieś skrypty, pluginy, textsuby i inne cuda, o których zaledwie słyszalem. Postanowiłem "polatać po sieci" i z każdego artykułu opisanego w bardzo fachowym języku "uszczknąć" fragment informacji dla siebie.
I tak: Zgrywam film DivX na dysk twardy. Konwertuję programem DVDRip 1.1.4.40 (mam co prawda wersję 2.0, ale ta starsza bardziej mi "leży") na dysk twardy, bez podziału na dyski CD. Trwa to u mnie (Athlon 2100, 256MB DDRRAM) około półtorej godziny i otrzymuje plik wielkości około 900 - 1000MB. Dzielę to w TMPGEnc na dwa pliki (jeden ok. 680MB i drugi z resztą pliku) i za pomoca Nero nagrywam na CD-R, tworząc przy okazji piękne animowane menu startowe. Nagrywam tak trzy pełne dyski CD z pierwszymi cześciami trzech filmów a na czwartym dysku CD łączę razem (dodając menu) końcówki tych trzech filmów. Trzy filmy na czterech dyskach, wykonane "lamerskim" sposobem. Ktoś powie, ze to nienajlepsza jakość, rozdzielczość, dźwięk itd. A jaką ja potrzebuję jakość do odtwarzania na telewizorze 20''? W dodatku "mono". Poza tym zobaczyłem, ze się da zrobić VCD prostym sposobem. Teraz czas na naukę, czytanie, eksperymenty, zeby dorosnąć choćby "do kolan" "Weron-owi" i innym fachowcom. |
Hmm.
Przeczytalem wasze posty i napisze jak ja robie vcd z divx.Moze sie przyda, moze nie.Nie wazne. Najpierw biore avi, ktory dziele na 2 czesci.Jesli film jest na dwoch plytach to nie trzeba. Dziele virtualdubem.Nastepnie dziele napisy i wyciagam z filmu dzwiek do do wave (dzwiek tez virtualdubem) Nastepnie uzywam skryptu: LoadPlugin("d:\przerobka vcd/vsfilter.dll") AviSource("d:\przerobka vcd/pasja-obraz2.avi") AddBorders(0,64,0,64) TextSub("d:\przerobka vcd/Pasja 2.txt") Do tego bedzie potrzebny avisynth i plugin wymieniony w tym skrypcie. Skrypt jest wczytywany do tmpgenc i po obrobce mamy ladny pliczek z napisami, ktory wystarczy juz tylko nagrac w nero. Tak w skrocie to wyglada.Bo nalezy zakladac, ze film nie jest dluzszy niz 2x80min a plyta to 700 itp. |
dzieki Robs, potem wypróbuje. Pozdro!!
|
Cytat:
|
dokladnie Robs, a co do nero to nie mam nic zrabane tylko po prostu nie wszystkie filmy przerabia, bo inny mi przerobil, tylko ze na poczatku mojej przygody z vcd korzystalem z tego ale teraz wole tmpg... tylko czasem nie czyta tych vdr-ów.. właściwie czemu?? wie ktos??
|
Ciapek w przypadku krótkich klipów warto zastanowic sie nad svcd, bedziesz miał większą rozdzielczość - lepszą jakość.
Aha mimo wszystko zmieniłbym Nero na Tmpg - zrób nim i porównaj dwie te same klatki :) |
Cytat:
No na pewno Nero nie przerobisz filmu z napisami. Zadziwiające jest to, że mój post leżący tu od długiego czasu nie dostał odpowiedzi, że Nero to zgrabnie potrafi być może to oczywiste, ale nie dla wszystkich. 1% w 5h? Coś masz skopane krótko mówiąc. |
ja akurat wiedzialem o tym ale nie stosuje tego bo w wiekszosci przypadkow przerabiam filmy z napisami a raz mialem taka sytuacje ze w ciagu 5h nero mi nie przerobil ani 1% wiec mozesz so go wsadzic w <dupa> !!
|
hahaha
Ilość załączników: 1
na screenie instrukcja jak przerobić zwykły klip divx na vcd :]
Dokładnie o to mi chodziło co mój leciwy Celeron wykonał po 2 godzinach pracy a na telewizorze ukazał się sprawnie działający klip. Wpadłem na to prazypadkowo przeglądając nowo zainstalowane Nero serii 6 i opcje Nero StartSmart. Z ciekawości kliknąłem opcję utworzenia vcd i wybrałem dowolny klip niespodziewjąc się że po pracy programu odtworze klip na DVD stacjonarnym. O tym własnie mówiłem, a niestety nikt z Was tego nie wiedzial... w takim razie do zwykłego przerabiania klipów polecam Nero 6 :) Z napisami już jest inna zabawa, ale jeśli ktoś nie ma napisów to po co bawić się w jakieś dziwne przerabianie pięcioma pokręconymi programami jak jest Nero który dość szybko to wykona. U mnie ne Celku 566 film 650 MB (20 min) w ok. dwie godziny. No miła niespodzianka. |
Ilość załączników: 3
jak przerabiam film .mpg programem vcdeasy to pojawia mi sie takie cuś:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11357&stc=1 potem takie cuś: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11358&stc=1 a w vcdeasy takie cuś: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11359&stc=1 o co tutaj chodzi?? nie tworzy mi się żaden plik *.bin, tylko *.xml... proszę o pomoc!!!(na dysku jest dostatecznie dużo miejsca na film: ponad 2gb, a wymaga 1gb coś...) |
no i napotykam na kolejny shit!! zamiast pliku *.bin vcdeasy tworzy mi tylko super fajny plik *.xml i za nic nie mogę zrobić tegoa *.bin'a!!! o co teraz chodzi???
|
i jeszcze pytanko do Wiz@rda: skąd wytrzasnąć tego Filmachine'a?? zapodaj z linka albo wyślij mi na maila: tomekk_nt@o2.pl bo kurde chce małemu bratu bajki przerobić żeby się nie musiał gapić w ten monitor (mam tylko 15 cali...) serdeczne dzięki!! pozdro
|
mam problem, kurcze. przerobiłem film, który ma 70 minut długości, lecz mimo szczerych chęci nie chce on wejść na płytkę 80 min!! nero mi pokazuje, że trwa 109 minut!! co jest grane?? przerobiłem go tylko dvdripem, czy muszę robić tego *.bin'a vcd easy??? proszę o pomoc!!
|
fajnie, że nigdzie nie mogę znaleźć tej gazety....
|
Cytat:
|
oki chętnie kupię, ale to jest (a raczej był) numer 'Ekspert 4/03' czyli rok w tył.. i jak mam to wyszpekać??
|
Cytat:
|
skąd można ściągnąć pełną wersję tego programu?? chodzi mi o DVDrip... proszę o odpowiedź!! i czy demo odblokowuje się po wpisaniu seriala??
|
sorka poprawka co to tego wyzej programik zwie sie THE FILMMACHINE sorka
:) |
Siema all ja polecam programik THE FILMMAKER przerabia z divx na vcd i jeszcze wstawia napisy bardzo gut porgramik mi sie podoba
|
Jak po przerobieniu dvd ripem nagrać film na plyte dvd.W nero format VCD jest dostępny tylko na CD a nie na DVD.Nagralem normalnie jak gre czy inne i dupa nie chce chodzić.
|
Cytat:
Wątek odklejony? W sumie chyba i dobrze. Problem też w tym, że mam mały dysk a z miejscem jest słabo. Pozdrawiam Robs i dzięki chociaż za Twoje zainteresowanie. |
Za mało miejsca, to za mało, przeznacz 2-3GB i powinno byc dobrze.
Wątek od tej chwili odklejony. |
Ilość załączników: 1
dziękuje za wszystkie odpowiedzi, jesteście kochani :rotfl:
|
do chu... Pana :klnie:
Co za popier.. ten DVDrip - wyszukałem go wogóle przez Google i pierwszą stronką był download Komputer Świata a tam wiadomość, że full wersja w "Ekspercie" ******ony marketing. Chce zaczynać przeróbke a on błąd wywala że za mało miejsca w folderze docelowym. Mam 1 GB wolnego i mało mu? Co za gówno. Jestem ciekawy ile mnie czeka jeszcze nie spodzianek po drodze. Czytając ten temat dowiaduje się, że do Nero potrzebna jest jakaś płatna wtyczka. Co jeszcze? Czy niespodzianką będzie dla mnie to, że VCDeasy nie pozwoli mi działać na pliku pow. 200 MB bo mam triala? Jak tak to sory, ale zmień ten opis z tego typu uwagami bo takie niespodzianki nie są miłe. Cały ten przepis oceniam mizernie. Mogłeś napisać coś więcej o samym wypalaniu w Nero. Nie mówie już o zainteresowaniu tym tematem. Lepiej by chyba było jakbym działy pomylił (oczywiście te bardziej ruchliwe bym wybrał) więcej by było odpowiedzi. Dzięku zuk4u. |
Cytat:
jak przerabialem kumplowi z divx na vcd to robilem wg tego opisu i dziala: http://www.divx.howto.pl/modules.php...showpage&pid=7 i nawet niezla jakosc wyszla |
laik wita
Witam wszystkich!
Od niedawna mamy w domu stacjonarne DVD Panasonica, nagrywarka CD-R(W) jest już dawno, mam chęć przerobienia polskiego filmu bez rzadnych napisów na VCD czy SVCD tak aby odtwarzacz go połknął :) Jako laik w tych sprawach mam kilka pytanek. Film to 625 MB avi w niezwykle dobrej jakości ponieważ trwa on tylko 25 min.(zajmuje prawie tyle co pełnometrażowe filmy) Kompresja jest że tak to nazwe mało stratna (Audio - MPEG - Layer 3, Video - DivX). 1. VCD czy SVCD? nie ma tu jasno napisane co lepiej wybrać. 2. DVDrip jest darmowy? Skąd można go ściągnąć? VCDEasy domyślam się jest free. 3. Ile trwa ta cała operacja. Weźcie pod uwage to że mój sprzęt to Celeron 566 MHz, 192 RAM :) no niestety póki co... 4. Film mam na płycie musze go przegrać na dysk na potrzeby operacji? Pozdrawiam |
Cytat:
BTW nie wiem czy przyklejenie tego wątku było dobrym pomysłem, chyba lepszym byłoby podanie linka do chociażby opisu z TMPG w roli głównej, ludzie nie mają pojecia, że dvdrip to najprostrza z możliwych alternatywa dla avi->s/vcd, nie posiada wielu opcji, a i również można napotkac wiele problemów. |
mam Pentium 4 2.8 , 80 GB HDD , 512 MB rAM , GF 5500 128 mb i przerobienie filmu z divxa na vcd to czas ok oBo 1.3 h czyli mniej wiecej tyle co dlugosc filmu czy to narmalne.I najmniejszy rozmiar plikuvcd po przerobieniu to ok 1 gb No nie wiem co jest grane
|
1 problem: po przekonwertowaniu dvdripem na svcd, w nero wyskakuje: format pliku mpeg nie jest zgodny z formatem svcd tzn. ma 23,... klatek/s a svcd w nero podaje 29,... kl./s. Mimo to zignorowałem to i nagrałem płytke, ale przy odtwarzaniu w stacjonarnym dvd, co jakiś czas wyskakują kwadraciki, obraz szatkuje. Dlaczego dvdrip zamienia avi na svcd w formacie niezgodnym z svcd?
|
Jeszcze jedno.Czy znalazl by sie ktoś tak uprzejmy i wytlumaczyl mi jak nagrywać plyty DVD.Dostalem niedawno nagrywarke DVD firmy LG i nie potrafie nic nagrywać.W nero nie moge przezucić w CD na DVD.Jeśli ktoś by mial cierpliwości troche zeby mi to przetlumaczyć to czekan na GG 3486978
|
Mam pytanie.Czy po przerobieniu powiedzmy 4 filmów moge je wszystkie zgrać na jedna plyte dvd i czy bedzie to chodzić.
|
Pewnie ustawiłeś wysoką jakość obrazu i dźwięku dlatego tak duży plik. Trzeba było ustawić podział na CD po 700MB.
Potem to wypalasz jak VCD w Nero a nie jakimś tam VCDeasy |
Kurde zrobilem tak jak mówisz.Powstal mi plik o rozmiarze ponad 1.5 GB po przerobieniu go DVDrip -em a VCDeasy wogole go nie widzi.No i co z tym zrobić
|
Cytat:
|
W imieniu swoim i reszty CDRinfo.pl najmocniej przepraszam. Mam nadzieję, że taka sytuacja się już nie powtórzy.
|
Robs i ideJ - dlaczego pozwalacie na pirackie rozpowszechnianie programu który należy do mojej firmy - jaja sobie robicie ???
soft został wypuszczony za grosze w gazecie, żeby każdego było na niego stać a tu taka kicha. ręce opadają... |
Oczywiście że się da. Wystarczy zapłacić. To w końcu tylko jakies 90 zł (niecałe 24 EUR) Dużo? I tak i nie... Tak na wszelki wypadek zerknij na posty, które w tym wątku zniknęły :)
|
Programy potrzebne do przerobienia filmu
DVDrip - przerabia avi do formatu mpg Vcdeasy - zapisuje mpg w formacie *.bin (gotowym do wypalenia) Nero - do wypalenia płyty Witam - mam pytanko (wybaczcie ale dopiero początkuję w sztuce) - ściągnęłem program VCDeasy ale nie chce mi obrabiać pików pow 200 MB - wymaga zapłaty za licencje - da się to jakoś ominąć? Pozdrawiam Robert. |
Cytat:
ps. podaj adres stronki :) |
@Robs:
Ścigaj swojego dostawcę. Obrazki widzę. |
niema sprawy ... mam tylko pytranie ... czy moge ten artykuł skopiowac na swoją strone ?
Powiem tylko że to najlepszy artykuł o konwertowaniu na vcd jaki widziałem ... |
wyslane i wielkie thx za to ze udostepniles te pliki na swoim serwerze
|
ok podaj email
|
niestety nie dzialaja mi programy typu p2p jeszcze raz bardzo prosze o pomoc ... jeżeli możesz to wyslij mi programy na maila a ja zamieszcze je na jakims ftp i podamy tutaj adresy ...
|
Cytat:
|
sprobuj emule tam poszukac acha moze ktos mi polecic jakis serwer zebym mogl wzucic bez problemu spakowany DVDrip wazy on ok 6mb na interi cos nie dziala
|
znalazłem , tylko wszystko to już nowsze wersje i niestety triale i demo ... może ktoś mi pomoże ... plz ..
a co do screenów to ja je widze bardzo dobrze ... ale potrzebny mi jakis lek do vcdeasy bo nie moge filmu zrobić :( |
Cytat:
|
własnie czy innym wyswietlaja sie screeny ?
|
Cytat:
twoja stronka też się nie pojawia. Chyba, że to mój dostawca coś nawala :| czy inni nie mają tego problemu? |
jeżeli ma ktoś pełne wersje tych 2 programów to prosił bym o przesłanie na mojego maila ... lub podania adresów do nich ( najlepiej z lekarstwami :) )
|
Cytat:
w VCDeasy ustawiasz w glownym onie svcd 1.0 a nie vcd 2.0 widac te opcje w screenie tam jest zaznaczona opcja vcd 2.0 |
Cytat:
|
ja pracuje na kompie celeron 1giga 512 ramu (sdram) radeon 9100 64mb i mi przerabia ok 3h i to jest max jak moze zejsc z czasem nawet na szybszych kompach czas wynosil 3 h
|
możecie podać mniej więcej na jakim sprzęcie robicie to tym programem i ile zchodzi film na 80 min CD ?
|
Prośba do lord_honey o poprawienie fotek do opisu bo się nie wyświetlają.
|
Plik z DVDRip masz już w formacie mpg(S)VCD i dlatego wypala się go od razu w Nero. Do wypalenia w Nero SVCD potrzebujesz MPEG-2 SVCD Plugin (nie jest bezpłatny więc musisz sobie radzić).
|
mały problem z VCDeasy
Programem DVDRip kompresuje do formatu VCD i SVCD->oba pliki chodzą bez zarzutu ale przy nagrywaniu obrazu w VCDeasy a pózniej w Nero film nie uruchamia się. Wyskakują błędy. Gdy plik z DVDrip od razu wrzucam do Nero na VCD i nagrywam wszystko chodzi. CZy coś trzeba ustawić w VCDeasy bo jaki kolwiek format w nim ustawiony póżniej nie działa.
Aha. Czy w Nero da się nagrać format SVCD? Bo gdy to robię wyskakuje brak jakiś wtyczek. |
Cytat:
|
DVDrip
Gzie można zdobyć ten program?
|
pewnie ze nanodubem polaczyc a jezeli chcesz miec skompresowane to wystarczy zaznaczyc opcje direct stream copy ktora znajduje sie w zakladce video
|
Cytat:
Hehe z tym troche za duzo roboty :D A co mam zrobic gdy film avi jest w 2 czesciach czym je najlepiej polaczyc w calosc ?? Nandubem ?? jesli tak to jak to zrobic zeby zapisal nieco skompresowane bo nie mam 100GB wolnego miejsca |
raczej nie ale skoro masz wypalarke DVD wiec ta metoda ci sie nie przyda poszukaj na forum nawet jest przyklejony temat divx/xvid na DVD pal
|
Okay a druga czesc pytania. Czy jesli zostawie plik w calosci i wypale normalnie na DVD to nie bedzie problemow ?!
|
przeciez dvdrip to robi wystarczy zaznaczyc opcje czy chcesz zeby ci dopasowal do plyt 74 minutowej plyty czy do 80 min :)
|
A ja mam pytanie odnosnie tego czy mozna bez problemu nagrac to co sie stworzy na plycie DVD?? i czy wtedy normalnie ja odtworzy w stacjonarnym dvd?!
A druga sprawa dotyczy tego czy ktorys z tych programow moze odrazu dzielic pliki do odpowiednich rozmiarow zeby wchodzily na cd po 700MB czy zawsze trzeba to robic np TMPGEnc |
Mi ten program pasuje nigdy sie jeszcze na nim nie zawiodlem :) wszytko mi dziala na stacjonarnym DVD a o to tutaj chodzi :)
|
Można programem który ty podałeś ale do takich zadań wolę MovieJack3. Poprostu się do tego programu przekonałem :D
|
Instrukcja - przerabianie divx/xvid na (s)vcd prosto i przyjemnie :)
Zauważyłem że nie których z was nęka problem w jaki sposób przerobić film avi na vcd/svcd poniżej zamieszczam instrukcje jak to zrobić w prosty i przyjemny sposób :) (oczywiście to tylko moja propozycja ja z tego korzystam gdy chce przerobić cos na vcd/svcd)
Programy potrzebne do przerobienia filmu DVDrip - przerabia avi do formatu mpg Vcdeasy - zapisuje mpg w formacie *.bin (gotowym do wypalenia) Nero - do wypalenia płyty Praca w DVDrip: Na samym początku wybieramy co chcemy z danym plikiem zrobić czy przerobić go na vcd czy na svcd następnie wybieram plik z filmem oraz napisy jeżeli są konieczne (przecież nie będziemy dołączać napisów gdy film jest z lektorem lub w dub) http://www.lord_honey.webpark.pl/dvdrip.jpg następnie klikamy dalej i przechodzimy do następnej planszy programu :) tutaj ustawiamy opcje tak samo jak na screenie (moje ustawienia można dowolnie zmieniać według upodobań) http://www.lord_honey.webpark.pl/dvdrip2.jpg teraz zajmiemy się opcjami (dotyczą osób które dołączają napisy): tutaj ustawiamy przede wszystkim czcionkę ja polecam ustawienie (14 pogrubiona a styl standardowy nie zmieniać jeżeli komuś napisy będą się wydawać za małe można powiększyć tutaj po eksperymentujcie) skalowanie obrazu zostawiamy http://www.lord_honey.webpark.pl/dvdrip3.jpg po tych ustawieniach klikamy zacznij i już nasz film się przerabia :) (czas zależy od szybkości kompa) Praca z vcdeasy: Po przerobieniu DVDrip'em mamy gotowe pliki mpg a wiec otwieramy nasz program vcdeasy http://www.lord_honey.webpark.pl/vcdeasy.jpg tutaj dodajemy nasz plik wynikowy z DVDrip'a w polu wynikowy *.bin podajemy nazwę naszego pliku (filmu) nie można zapomnieć o rozszerzeniu *.bin każdy plik przerabiamy osobno (dalej nic już nie ustawiałem chociaż można ustawić rozdziały itp. to już wam zostawiam) klikamy zakończ i program przygotowuje nam plik w postaci *.bin gotowego do wypalenia w np. nero ps. nie przejmujcie się jeżeli plik wynikowy wyjdzie wam wiekszy niźli płyta ja nagrałem 810 mb na 700 w tym przypadku chodzi o minuty nie wielkość pliku EDIT: a co sie tyczy drugiego progamu znajduje sie na tej stronie www.vcdeasy.org (MOD: piractwu mowimy nie -- ideJ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:57. |