![]() |
ja tam na bitcometa nie narzekalem zasysal ladnie i tyle co mial zadane dvd-r (oczywiscie ze slubu kolegi) na przyblokowanym laczu 4h
|
Azor:)
Oprócz tego klient oficjalny, rtorrent (konsolowy), ktorrent, qtorrent, bit tornado, abc, transmission, Znalazło by się jeszcze parę. |
hm, a co w takim razie pod linuksa? byle nie azor
|
Cytat:
nie mam jak tego zweryfikowac. Ale BitComet mi sie przejadł. Kiedys przyznaje ciagnal ale teraz to juz ponizej przecietnej. Sciaga po 1gb zamiast 500MB ciagnie powoli...lipa... Jade na utorrent - sciaga szybko i bezbolesnie :) Jede na nim od polowy listopada i nie narzekam :) - chociaz ma czasem swoje humory :piwo: - dla wszystkich :) |
Cytat:
podobno || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
polecam zakochanym w BitComet'cie oblookanie BitLord'a - klon, a rozni sie jedynie ikonkami, chyba :) pozdro ;) ps - pierwszy post spod SUSE :D |
Cytat:
|
Wcześniej używałem BitSpirita, teraz utorrenta, jest mniejszy, więc jestem zadowolony.
Ratio nalicza prawidłowo. :spoko: |
Udało się, masz reputke.
Nawet to nie było takie trudne tylko czabyło racjonalnie pomyśleć nad tym. :cool: Ty też używasz uTorrenta? Jak oceniasz go ,bo ja dopiero teraz się przesiedliłem na niego,dobry jest ? Ps; Bo mi się wydaje że strasznie powoli pobiera pliki :( Bo jak Bitcometa zapusciłem to od pierwszych minut za******ał ponad 10 kB/s ,a ten ledwo 2.:( |
Bo próbujesz zapisać ściągane pliki do pliku torrenta, ja mam w defaulcie katalog docelowy dla zasysanych c: \downloads, zaś torrenty otwieram klikając na torrenta i każąc go otworzyć utorrentowi. :taktak:
Napisz czy poszło. :) |
Napewno wszyscy uzytmownicy Polish trakera wiedza że czeba zmienić kilijenta innego niż
Bit comet ,ja przesiadłem sie na uTorrent, wszytko pięknie,ale nie wiem dlaczego nie da mi sie ścgać ,bo jak chce włoczyć plik,aby ruszył to:wywali mi błęda(pierw włacza uTorrenta puźniej klikam lewym myszy na tą tyskietke,podsodem pisze "torrent" pokazuje mu który plik ma otworzyć do ścganiecia i puźniej sie mnie pyta gdzie to chce zapisac pokazuje mu partycje na której chce i folder i wtedy wywala mi "byka":( A mianowicie takiego:http://xthost.info/Matttti5/uTorrent.JPG Może mi ktoś powiedzieć co źle robie ,albo co musze zrobić ?! |
A ja wlasnie przesiadlem sie z Azorka na BitComet... i.... nie zaluje!! Bardziej podoba mi sie Bit Comet i wiem ze juz z niego nie zrezygnuje a do tego zajmuje o wiele mniej miejsca w pamieci operacyjnej!! Wam takze radze porzucic Azureusa!!
|
|
Proponuję dać sobie spokój z Azureusem - też kombinowałem na siłę, myślałem że fajny, multum wtyczek itp. itd., ale z każdą wersją były jakieś problemy, java zżerała tyle czasu procesora (AXP 11x200Mhz) że czuć było że 'coś chodzi w tle'. Do tego miałem kilku sekundowe freezy całego systemu, problemy z siecią (zanikanie sieci). Oczywiście jak ktoś się uprze to da się go skonfigurować metodą prób i błędów i będzie to wszystko jakoś działać, ale czy na pewno o to chodzi? Ja ściągnąłem i wysłałem w sumie ponad 110GB tym klientem i mam go serdecznie dosyć. Sorry, ale JAVA jest kiepską platformą do programowania, przynajmniej takich rzeczy, C++ jest sporo szybszy.
Jest tyle innych klientów, chociażby wymieniony BitComet - używam go obecnie i jestem chyba najbardziej zadowolony. BTW - do zliczania ratio: chyba kazdy w miarę dopracowany klient dobrze zlicza ratio, tylko trzeba ewentualnie wyłączyć obsługę sieci beztrackerowej (np. w BitComecie to DHT Network, w azureusie 'dystrybuowana baza danych' itp.). Przetestowałem ABC, Azureusa, BitCometa, BitTornado, oryginalnego BitTorrenta, uTorrenta - a na pewno tego jest więcej. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
U mnie też świetnie nalicza...BitSpirit. :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://img133.imageshack.us/img133/7...board012be.png |
Cytat:
Cytat:
|
Spróbuj przeinstalować Jave...
|
A coś ty się na azora uparł, spróbuj czegoś innego. :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Nie pomaga, dobrze że kopię sobie zrobiłem. @gallus wielkie dzięki, powalcze jeszcze trochę, najwyżej będę miał niespotykany wygląd Azora || Grunt, że reszta działa ;) |
Cytat:
Mam nadzieje ze pomoze |
Cytat:
|
Wywal wszystkie ustawienia azorka C:\documents & setings\profil\Dane aplikacji\azureus moze pomoze :)
|
Odświeżę temacik
Wielka prośba do was! Ściągnołem wersję Azureus_2.3.0.4_pl zainstalowałem i klapa, nie jest PL i wygląda tak http://img93.imageshack.us/img93/4486/azor9hn.th.jpg w ustawieniach zmieniłem na PL, ale nadal nic to nie daje. Możecie mi pomóc jak zmienić wygląd i wersję na PL, tylko proszę o łopatologiczne wyjaśnienie :respect: EDIT: uaktualniłem wersję do 2.3.0.5 B17 i dalej kicha :'( |
tracker dziala , strona nie, ale nie ma sie co dziwic jak pewna gre pobiera 5k ludkow :D
|
|
A ja znowu wrócilem do Azora - najnowszego i narazie jest OK, bo ssam często pobierane pliczki, GTA SA pobilo u mnie rekord downloadu poprzedni byl 213kB/s a dziś w nocy widziałem jak się ssało 240kB/s (oczywiście nie chodzi mi o jedną sekunde tylko jakiś czas ;) )
|
Cytat:
|
taaaak... tylko po tych 10 minutach tak zarzyna kompa, że praktycznie nic na nim nie da się zrobić.
dzięki, ale wolę 2.2.0.2 - transferki >50 kb (teraz ssam gta w granicach 30 kb, ale wiadmomo, dlaczego :D). swoją drogą, wiara się rzuciła jak na ciepłe bułeczki :P eee... tracker offline :| |
Ilość załączników: 1
Spróbujcie najnowszej wersji 2.3.2 Jak dla mnie rewelacja ponieważ jeszcze nigdy przy pobieraniu plików *.img wielkości około 4.3 gb nie miałem transferów w okolicach 50.
Porównywałem go wczoraj z najnowszym Bitcometem. W ciągu 10 minut Azorek wyłapał 3 seedów i 10 peerów a Bitcomet dalej się do trackera łączył (zazwyczaj pobieram pliki mało popularne). I co najważniejsze nie muli mi kompa. -edit- Tak wygląda to po 18 h pracy |
ee tam, nie trzeba :)
pozdro ;) |
thx chłopaki - jutro dla was reputki - bo na dzis limit wykozystałem ;)
|
@thomascamel ja jak od nowa ssam niedociagniety plik to uruchamiam azora z tego samego pliku *.torrent i wskazuje miejsce, w ktorym sa niedokonczone pliki tego torrenta :) - wtedy dociaga dalej..
pozdro ;) -edit- gallus w tym samym czasie pisalismy :| |
Cytat:
|
takie goopie pytanie. jak przeinstalowuje system, i mam sciagniete po kiklka GB danych ale nie pełne, to wystarczy zainstalowac na czystym systemie azora i uruchomic torrent wskazujac docelowe miejsce z juz sciagnietymi danymi i pojdzie dalej???? Czy trzeba cos jeszcze zrobic. prsiłbym o szybka odpowiedz.
|
nie wiem, czy dobrym pomysłem jest wyłączenie monitorowania javy.
chyba lepiej będzie wrócić do starszej wersji. |
Rozwiązałem problem z NOD32
http://members.lycos.co.uk/piterniel/KTP/nod.gif Ale nadal mnie wywala z neta pod 2300, pod 2202 zaznaczam opcje http://img205.echo.cx/img205/790/to1li.jpg |
http://sourceforge.net/forum/forum.p...orum_id=349817
a to odnośnie poruszonego przeze mnie problemu z pamięciożernością, nie jesteśmy sami :P |
Cytat:
nie si nie wiesza zurzycie ramu ok 64MB |
ja tam zaczynam myśleć nad innym klientem
a problem z zżeraniem ramu mam tylko przy wersji 2.3.0.0, na 2.2.0.2 wszystko śmiga idelanie |
cały pakiet norton system works 2k4. d tego foobar, konnekt, i drivery ATI(systray)- konnekt i foobra odpadaja dzieje sie to niezaleznie czy sa uruchomione czy nie
|
Cytat:
PS. Jakiego masz antywira ? Ja nod32 |
Cytat:
|
Mi po chwili java wykazuje 100% użycia procesora na 2300 :(. Pewnie koliduje z moim oprogramowaniem, które mam w tle tylko jakie. 2202 wszystko śmiga ładnie
|
Cytat:
pozdro ;) |
Ja mialem taki problem z Azorem ze wrzucilem go...i nie laczyl sie nic. Nic sie nie dzialo.
Trzeba bylo zainstalowac nowa javę dopiero smigal. PS. Jankee - tylko ty masz taki problem z ramem? Ja nie zauwazylem... |
Cytat:
|
no nie powiem, baaardzo udany jest ten nowy azorek 8 )
to jest rekordzik jaki zanotowałem, a średnio żre mi 150MB pamęci, teraz np. od kilku min mam ciągle 180MB :peace: wracam do 2.2.0.2 |
Wielkie dzięki gallus
|
Tu masz wszystkie wersje: http://prdownloads.sourceforge.net/azureus/
|
Zainstalowałem najnowszego Azureusa i nie ściąga. Co jest do cholery z tym programem. Ma ktoś starą wersję albo wie chociaż jak kopnąć w dupę tą obecną żeby chciała chodzić? ((
|
Cytat:
http://img128.echo.cx/img128/2996/azureus5je.png Na dole mam czerwoną kropkę z napisem obok Disabled. Jezeli ktoś ma to dalej włączone to jest zielona kropka z liczbą ludzi z którymi masz kontakt przez wymianę bazy między sobą. Przed wyłączeniem miałem jakieś 250000 kontaktów. I dlatego azureus mulił. |
azorek jest pisany w javie, więc pamięci zżera niemożliwie dużo.
to jest chyba jego podstawowa wada, a jednocześnie i zaleta, bo robiąc program w jednym środowisku, można go odpalić na różnych systemach. chyba tym się kierowali jego twórcy. |
Cytat:
jak nic jak nic, myszka mozna ruszac ;) ale to chyba wszedzie tak jest........... ??? |
@Pagerus dalsza czesc mojego postu odnosnie instalacji azora na linuksie nie byla skierowana do Ciebie, wybacz :piwo:
pozdro ;) |
Cytat:
|
@Pagerus ja mam taki objaw jak odchodze od kompa np. na 6h i wracam to w ogole komp nie chce lazic :)
co do instalacji azureusa - instalowalem z opisu na http://www.mandrake.int.pl/ pozdro ;) |
Cytat:
|
Ciekawi mnie czy tylko mi nowy Azurek solidnie przycina kompa... gadałem z kumplem i ma podobnie... takie chwilowe przestoje, że nic nie można robić :|
|
Cytat:
zaciągnąłem Azureus_2.2.0.2_linux.GTK.tar.bz2 rozpakowałem go nalezy edytowac plik azureus i podać pełną ścieżkę do katalogu w którym znajduje się java: ###### CONFIGURE ####### JAVA_PROGRAM_DIR=***8221;/usr/java/j2re1.4.2_07/bin/***8221; # use full path .... a tu wskazać programowi katalog z javą: look_for_java() { JAVADIR=/usr/java/j2re1.4.2_07/ IFS=$'n' Ja osobiście tak zrobiłem i działa jak należy, ten sposób mam od kumpla innego nie znam |
Cytat:
To może spróbuj jeszcze innego klienta, ja teraz testuje bitspirit'a i jak narazie transfery ok :) |
Chciałem dodac fotki ale nic sie nie ładuje eehh ani na strony :(
Azorek jest 2.0.7 na ktorym plik nie idzie A bittorrent jest version 4.0.1 i na nim idzie ale po 20KB :( jessu wszytko na opak .. p.s jutro zobacze czy macie jakis pomysł na 80KB :) w zassysanku |
a napiszesz jak to zrobiles tak krok po kroku , razem z instrukcja instalaci azorka :P
bardzo bym prosil :) |
mnie nawet na linuksie udalo sie poprawnie skonfigurowac azorka :)
pozdro ;) |
moment, chwila.
najnowsza dostępna wersja to 2.3.0.0... więc trudno stwierdzić, co może być grane. może zapodasz jakiś screen? zmień port na ten z zakresu od 49152 do 65535. |
Mam pytanko w starym temacie.
Azureus 2.07 obojetnie jaki i bittorrent z jakiego kiedys korzystałem jest albo ERROR albo offline i nie idzie sciągać. Przeczytałem ze coś moze być z trackerem lub moze byc zapchany. Tylko ze na bittorrent 2.4 sciaga od razu, ale ma osiagi do 30KB czasem coś tam skoczy ale przewaznie jest 20 Ne rosume ne rosume I kto mi odpowie :) ? |
Cytat:
|
I znowu dziwny problem :|
Kiedyś podczas sciagania z azureusa net działał mi normalnie, nawet wtedy kiedy ssało się ponad 100kb/s, a teraz ssa się 5kb/s to stronki się nie ładują, a wystarczy tylko zatrzymać azorka i wszystko jest ok. Czym to jest spowodowane?? |
Ja używałem przez jakiś czas Azureusa 2.2.0.0 ale u mnie dziwne rzczy się z nim działy - od zwiech, do zajmowania przez niego 200mega w pamięci. Przerzuciłem się na BitComet, prędkość ta sama. Używa ktoś BitCometa?
|
Fajne to forum - nawet tym co "powinni się wstydzić za swoje zachowanie w przeszłości" się pomaga :) A tak nawiasem mówiąc - to jak ktoś ma same negatywne reputki - to czy może innym dawać pozytywne reputki? :P Tak mi się jakoś nasunęło - sorki za małe "zboczenie" z tematu :)
|
dzięki :):):)
|
|
|
Cytat:
|
Z kąd można ściągnąc wersje Azureusa 2.0.6.0 i BitSpirita ?
|
Cytat:
Nie wiem jaka prędkość jest u Ciebie normalna - ale jeśli nie masz o wiele szybszych transferów (albo upload nie wpływa aż tak na download) to ja bym nie zmniejszał - bo przynajmniej od Ciebie ładnie leci :) |
A ja mam takie pytanie... Na jaki transfer uploadu pozwalacie Azureusowi?? i jak to wpływa na download, bo uploadem mozna zapchać całe łacze i bedziemy mieli mniejszy download.
Ja mam ustawione Up/Down na nieograniczone i jak coś ssam to mama Up ~105kb/s a Down zależy od źródełek, ale tak do ~120kb/s. Co o tym sądzicie, zmniejszyć upload czy zostawić tak jak jest?? :) |
Cytat:
Ja śmigam zawsze na najnowszej wersji i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń :) |
Cytat:
|
z moich doświadczeń raczej wiem, że zbyt niski upload ogranicza download.
szczególnie ten przycinany netlimiter'em. |
Patrix, upload możesz kontrolować z poziomu Azora, po co zewn. soft ???
Konfig. > Transfer |
@Y@nkee_PL
heh mniej sie znam na azorze ale ważne, że działa :) |
ehh, ta ślepota :| niestety reputka dla Ciebie już dziś poleciała, więc virtualne :piwo: ;)
Dzięki!! |
gallus, Konfiguracja > Kolejkowanie > pozycja Maks. liczba torrentów pobieranych jednocześnie ;)
|
Cytat:
|
CO trzeba ustawić w azorku, aby sciągały się wszystkie pliki naraz?? nie pamientam już :/
http://img122.exs.cx/img122/1140/AZOR.jpg |
Woitas - faktycznie na tych portach azor śmiga lepiej :piwo:
|
jednak ustawienie podanych przeze mnie portów coś daje.
własnie testuję najnowszą wersję i muszę przyznać, że nawet całkiem całkiem... 8 ) |
Cytat:
|
OK, nie chciało mi się czekać do wieczora ;) I już zrobione :]
Na razie jedynym widocznym objawem jest to że te kolorowe kółka po lewej stronie zmieniły kolor z zółtego na zielony......lub niebieski :/ Na razie przekierowałem port 6889, ale jak ten niebieski będzie dalej się pojawiał to zmienię na taki który doradził mi woitas. Zobaczymy...Co do transferów to na gorąco, kilka minut po "operacji" to się nie zwiększyły, jakieś pewniejsze dane bede mół zacząć zbierać od 17 bo wtedy bede cały czas w domu i bede mógł obserwować transfer. Inna sprawa że te pliki które ssam (SG1) mają po 20 seedów więc nie można się spodziewać cudów ;) Jak oczyszczę dysk spróbuję ssać coś z porządną ilością seddów. PS. Jakby ktoś się nie orientował to kolor niebieski oznacza że tracker nie działa. Wcześniej się to nie pojawiało dopier opo przekierowaniu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47. |