![]() |
Problem z Azorem (Azureusem) :/
Witam
Czy moze ktoś mi doradzić co zmienić w Azureusie aby mój transfer wzrósł. Do niedawna mogłem ściągać ok 90kb/s a teraz transfery mi skacza od 1kb/s do 15kb/s i nic wiecej, a drugi problem jest taki że dostaje bardzo mało połączen do sidów, a kiedys mialem ich full, więc co począć, oto moja konfiguracja: Kod:
http://members.lycos.co.uk/serferek/azureus/1.jpg |
Cytat:
|
Nie mój problem nie tyczy się Dooma3, on tyczy się wszystkiego co ssam z torrenta :\
|
Cytat:
|
wina leży raczej po stronie trackera, który nie wyrabia.
jutro wam napiszę conieco, teraz idę wreszcie spać. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
możliwe, że tak.
z moich doświadczeń, to najlepiej chodziła wersja 2.0.32. ale co do najnowszej, też jestem zadowolony - wydaje mi się, że to kwestia odpowiednio częstego aktualizowania trackera. trzeba poświęcić parę minut po to, żeby kilkakrotnie kliknąć ten klawisz. |
Tak wygląda mój, ale Ty masz chyba zainstalowaną inną wersje i dlatego wszystko wyglada inaczej
|
masz po prostu starszą wersję.
|
Zmienilem wersje na najnowszą, ale przy odświeżaniu trackera zauważyłem, że często pokazuje mi offline, co moge z tym zrobić, zmienic go na iinego czy zastosować jakiśinny trick??
|
A jam mam taki problem ściągnąłem Dooma 3 i porządku ale Deus EX 2 doszedł do 99,5% i stoi. Coz robić? Mam wersję 2.1.0.4 :help:
|
Czy ktoś mi pomoże :help:
|
chyba nic z tym nie zrobisz, możesz jedynei czekać na seeda lub o ile sciagales z torrent.org.pl to możesz reqestować o gierke na forum
http://forumtdt.homelinux.com/ |
Jak zresetować wszystkie ustawienia azureusa, bu odinstalowałem go i wywalilem wszystkie klucze z rejestru, ale po ponownej instalacji wszyskie ustawienia były takie jak poprzednio :\
|
w XP/2k ustawienia Azureusa są trzymane w...
...\Documents and Settings\[nazwa_profilu]\Dane aplikacji\Azureus a więc skasuj właśnie ten katalog ;) |
Cytat:
|
To teraz kolejny problem, co zrobić jeżeli mi tracker wywala co chwile taki komunikat??
|
Cytat:
Czyli wyłączony z sieci / nie działa / coś się popsuło / nie pociagniesz sobie |
Cytat:
|
Cytat:
Problemy z tracerem ? Lub jest przepełniony i wariuje ;D PS. Na XP LiNK też mamy dział Torrent ;] |
Cytat:
|
podpinam się pod wątek, chyba można ;p
a więc tak... denerwuje mnie jedna rzecz w Azureusie, a jest nią kolumna Pobrano w sumie nie mam pojęcia co ona pokazuje, niby właśnie ilość ściągniętych danym, ale procent jest niespełna 95, a Azureus dalej ściąga dopiero w Szczegółach i zakładce Pliki widać ile naprawdę mamy ściągniete (w MB) błąd ??? |
Cytat:
|
aaa... teraz widze, pozycja Hash Fails ;)
wszystko jasne, dzięki :) |
wyszła nowa wersja 2.2.0.0
dzisiaj ją przetestuję. |
A ja testuje od wczoraj :P
|
ja tez sie męczyłem z Azureusem z miesiąc, transfery miałem ok 5-10kb/s ,kumpel polecił mi BitSpirita i teraz mam 25-40kb/s, a więc o wiele lepiej, polecam tego klienta.
|
wszystko zależy od wersji i trackera :D
uzywam 2.0.6.0 - jednak ssie najszybciej. a najnowszą wrzucę dla testów - zobaczę, jak się sprawuje w praniu. najlepsze trackery ma torrentbits. |
Ja używam tej najnowszej :) W sumie nie wiedziałem, że transfer może zależeć od wersji Azuresua :|
Przy okazji - satanistyczny post 666 :samozapl: :sylwek: :samozapl: :haha: |
hmm - wróciłem do poprzedniej wersji.
jednak na 2.0.6.0 mam najlepsze osiągi. |
Czy ktos mi wyjasni lopatologicznie jak zainstalowac plugin Country Locator v 1.3, bo mnie zaraz cos trafi .
|
Cytat:
Country Locator to ten śmieszny plugin co wyświetla flagi państw z których lecą części pliku??? |
Cytat:
reset Azora i już powinno ją wykryć ;) |
Cytat:
:piwo: :piwo: :piwo: twoje zdrowie :) |
Nie wiem jak u Was ,ale u mnie nowy azorek smiga wysmienicie.
Na starszej wersji zawsze zostawial ok 10% przepustowosci lacza a teraz ssie na maksa co w moim przypadku to 64kB\s ps. fajny ten plugin Country Locator :D |
Cytat:
|
Witam.
Ja podłącze się z moim pytaniem do tego topicu. Jakich portów używa BitTorrent (Azureus)? Chodzi mi o to który port mam przekierować :) W opcjach znalazłem taki port 6889, to będzie to? A jak już siętak pytam to co z DC? W opcjach mam ustawić aktywny, podać moje IP (192.168.0.2) i który port podać? Właśnie przed chwilą podłączyłem się od Razora z High ID :D YES BABY YES :D |
Cytat:
A co do Razora to też udało mi się podłączyć (tylko w KAD jestem nadal passive :( ) - no i jakoś tam śmiga - ale jak dla mnie bez rewelacji... |
ustaw porty od 49152 do 65535 dlatego, że pozostałe mogą być zbanowane na trackerach.
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi chłopaki, wieczorkiem się pobawię :) |
Cytat:
A co do Azurka - to czy po odpowiednim przekierowaniu portów chodzi on lepiej? W sumie jak mam go włączonego to w ustawieniach routera są wymienione używane przez niego porty - ale aż tak głęboko się w te informacje nie wczytywałem... |
Mozecie polecic jakies fajne (uzyteczne) wtyczki do azorka :piwo:
|
Cytat:
|
azora nie instaluje , bo oststnio nie moglem zainstalowac do niego javy
a co sadzicie o BITComet 0.56 ??? ostatnio sobie go zainstalowalem (uzywam Bittirnado) i jestem nawet zadowolony ladnie zasysa tylko czas jest dosc dlugi bo te dvd-r to maja troche bitow :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
OK, nie chciało mi się czekać do wieczora ;) I już zrobione :]
Na razie jedynym widocznym objawem jest to że te kolorowe kółka po lewej stronie zmieniły kolor z zółtego na zielony......lub niebieski :/ Na razie przekierowałem port 6889, ale jak ten niebieski będzie dalej się pojawiał to zmienię na taki który doradził mi woitas. Zobaczymy...Co do transferów to na gorąco, kilka minut po "operacji" to się nie zwiększyły, jakieś pewniejsze dane bede mół zacząć zbierać od 17 bo wtedy bede cały czas w domu i bede mógł obserwować transfer. Inna sprawa że te pliki które ssam (SG1) mają po 20 seedów więc nie można się spodziewać cudów ;) Jak oczyszczę dysk spróbuję ssać coś z porządną ilością seddów. PS. Jakby ktoś się nie orientował to kolor niebieski oznacza że tracker nie działa. Wcześniej się to nie pojawiało dopier opo przekierowaniu. |
Cytat:
|
jednak ustawienie podanych przeze mnie portów coś daje.
własnie testuję najnowszą wersję i muszę przyznać, że nawet całkiem całkiem... 8 ) |
Woitas - faktycznie na tych portach azor śmiga lepiej :piwo:
|
CO trzeba ustawić w azorku, aby sciągały się wszystkie pliki naraz?? nie pamientam już :/
http://img122.exs.cx/img122/1140/AZOR.jpg |
Cytat:
|
gallus, Konfiguracja > Kolejkowanie > pozycja Maks. liczba torrentów pobieranych jednocześnie ;)
|
ehh, ta ślepota :| niestety reputka dla Ciebie już dziś poleciała, więc virtualne :piwo: ;)
Dzięki!! |
@Y@nkee_PL
heh mniej sie znam na azorze ale ważne, że działa :) |
Patrix, upload możesz kontrolować z poziomu Azora, po co zewn. soft ???
Konfig. > Transfer |
z moich doświadczeń raczej wiem, że zbyt niski upload ogranicza download.
szczególnie ten przycinany netlimiter'em. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja śmigam zawsze na najnowszej wersji i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń :) |
A ja mam takie pytanie... Na jaki transfer uploadu pozwalacie Azureusowi?? i jak to wpływa na download, bo uploadem mozna zapchać całe łacze i bedziemy mieli mniejszy download.
Ja mam ustawione Up/Down na nieograniczone i jak coś ssam to mama Up ~105kb/s a Down zależy od źródełek, ale tak do ~120kb/s. Co o tym sądzicie, zmniejszyć upload czy zostawić tak jak jest?? :) |
Cytat:
Nie wiem jaka prędkość jest u Ciebie normalna - ale jeśli nie masz o wiele szybszych transferów (albo upload nie wpływa aż tak na download) to ja bym nie zmniejszał - bo przynajmniej od Ciebie ładnie leci :) |
Z kąd można ściągnąc wersje Azureusa 2.0.6.0 i BitSpirita ?
|
Cytat:
|
|
|
dzięki :):):)
|
Fajne to forum - nawet tym co "powinni się wstydzić za swoje zachowanie w przeszłości" się pomaga :) A tak nawiasem mówiąc - to jak ktoś ma same negatywne reputki - to czy może innym dawać pozytywne reputki? :P Tak mi się jakoś nasunęło - sorki za małe "zboczenie" z tematu :)
|
Ja używałem przez jakiś czas Azureusa 2.2.0.0 ale u mnie dziwne rzczy się z nim działy - od zwiech, do zajmowania przez niego 200mega w pamięci. Przerzuciłem się na BitComet, prędkość ta sama. Używa ktoś BitCometa?
|
I znowu dziwny problem :|
Kiedyś podczas sciagania z azureusa net działał mi normalnie, nawet wtedy kiedy ssało się ponad 100kb/s, a teraz ssa się 5kb/s to stronki się nie ładują, a wystarczy tylko zatrzymać azorka i wszystko jest ok. Czym to jest spowodowane?? |
Cytat:
|
Mam pytanko w starym temacie.
Azureus 2.07 obojetnie jaki i bittorrent z jakiego kiedys korzystałem jest albo ERROR albo offline i nie idzie sciągać. Przeczytałem ze coś moze być z trackerem lub moze byc zapchany. Tylko ze na bittorrent 2.4 sciaga od razu, ale ma osiagi do 30KB czasem coś tam skoczy ale przewaznie jest 20 Ne rosume ne rosume I kto mi odpowie :) ? |
moment, chwila.
najnowsza dostępna wersja to 2.3.0.0... więc trudno stwierdzić, co może być grane. może zapodasz jakiś screen? zmień port na ten z zakresu od 49152 do 65535. |
mnie nawet na linuksie udalo sie poprawnie skonfigurowac azorka :)
pozdro ;) |
a napiszesz jak to zrobiles tak krok po kroku , razem z instrukcja instalaci azorka :P
bardzo bym prosil :) |
Chciałem dodac fotki ale nic sie nie ładuje eehh ani na strony :(
Azorek jest 2.0.7 na ktorym plik nie idzie A bittorrent jest version 4.0.1 i na nim idzie ale po 20KB :( jessu wszytko na opak .. p.s jutro zobacze czy macie jakis pomysł na 80KB :) w zassysanku |
Cytat:
To może spróbuj jeszcze innego klienta, ja teraz testuje bitspirit'a i jak narazie transfery ok :) |
Cytat:
zaciągnąłem Azureus_2.2.0.2_linux.GTK.tar.bz2 rozpakowałem go nalezy edytowac plik azureus i podać pełną ścieżkę do katalogu w którym znajduje się java: ###### CONFIGURE ####### JAVA_PROGRAM_DIR=***8221;/usr/java/j2re1.4.2_07/bin/***8221; # use full path .... a tu wskazać programowi katalog z javą: look_for_java() { JAVADIR=/usr/java/j2re1.4.2_07/ IFS=$'n' Ja osobiście tak zrobiłem i działa jak należy, ten sposób mam od kumpla innego nie znam |
Ciekawi mnie czy tylko mi nowy Azurek solidnie przycina kompa... gadałem z kumplem i ma podobnie... takie chwilowe przestoje, że nic nie można robić :|
|
Cytat:
|
@Pagerus ja mam taki objaw jak odchodze od kompa np. na 6h i wracam to w ogole komp nie chce lazic :)
co do instalacji azureusa - instalowalem z opisu na http://www.mandrake.int.pl/ pozdro ;) |
Cytat:
|
@Pagerus dalsza czesc mojego postu odnosnie instalacji azora na linuksie nie byla skierowana do Ciebie, wybacz :piwo:
pozdro ;) |
Cytat:
jak nic jak nic, myszka mozna ruszac ;) ale to chyba wszedzie tak jest........... ??? |
azorek jest pisany w javie, więc pamięci zżera niemożliwie dużo.
to jest chyba jego podstawowa wada, a jednocześnie i zaleta, bo robiąc program w jednym środowisku, można go odpalić na różnych systemach. chyba tym się kierowali jego twórcy. |
Cytat:
http://img128.echo.cx/img128/2996/azureus5je.png Na dole mam czerwoną kropkę z napisem obok Disabled. Jezeli ktoś ma to dalej włączone to jest zielona kropka z liczbą ludzi z którymi masz kontakt przez wymianę bazy między sobą. Przed wyłączeniem miałem jakieś 250000 kontaktów. I dlatego azureus mulił. |
Zainstalowałem najnowszego Azureusa i nie ściąga. Co jest do cholery z tym programem. Ma ktoś starą wersję albo wie chociaż jak kopnąć w dupę tą obecną żeby chciała chodzić? ((
|
Tu masz wszystkie wersje: http://prdownloads.sourceforge.net/azureus/
|
Wielkie dzięki gallus
|
no nie powiem, baaardzo udany jest ten nowy azorek 8 )
to jest rekordzik jaki zanotowałem, a średnio żre mi 150MB pamęci, teraz np. od kilku min mam ciągle 180MB :peace: wracam do 2.2.0.2 |
Cytat:
|
Ja mialem taki problem z Azorem ze wrzucilem go...i nie laczyl sie nic. Nic sie nie dzialo.
Trzeba bylo zainstalowac nowa javę dopiero smigal. PS. Jankee - tylko ty masz taki problem z ramem? Ja nie zauwazylem... |
Cytat:
pozdro ;) |
Mi po chwili java wykazuje 100% użycia procesora na 2300 :(. Pewnie koliduje z moim oprogramowaniem, które mam w tle tylko jakie. 2202 wszystko śmiga ładnie
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. Jakiego masz antywira ? Ja nod32 |
cały pakiet norton system works 2k4. d tego foobar, konnekt, i drivery ATI(systray)- konnekt i foobra odpadaja dzieje sie to niezaleznie czy sa uruchomione czy nie
|
ja tam zaczynam myśleć nad innym klientem
a problem z zżeraniem ramu mam tylko przy wersji 2.3.0.0, na 2.2.0.2 wszystko śmiga idelanie |
Cytat:
nie si nie wiesza zurzycie ramu ok 64MB |
http://sourceforge.net/forum/forum.p...orum_id=349817
a to odnośnie poruszonego przeze mnie problemu z pamięciożernością, nie jesteśmy sami :P |
Rozwiązałem problem z NOD32
http://members.lycos.co.uk/piterniel/KTP/nod.gif Ale nadal mnie wywala z neta pod 2300, pod 2202 zaznaczam opcje http://img205.echo.cx/img205/790/to1li.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14. |