Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z Azorem (Azureusem) :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-azorem-azureusem-37848/)

gallus 02.08.2004 21:21

Problem z Azorem (Azureusem) :/

Witam
Czy moze ktoś mi doradzić co zmienić w Azureusie aby mój transfer wzrósł. Do niedawna mogłem ściągać ok 90kb/s a teraz transfery mi skacza od 1kb/s do 15kb/s i nic wiecej, a drugi problem jest taki że dostaje bardzo mało połączen do sidów, a kiedys mialem ich full, więc co począć, oto moja konfiguracja:

Air 02.08.2004 22:07

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Witam
Czy moze ktoś mi doradzić co zmienić w Azureusie aby mój transfer wzrósł. Do niedawna mogłem ściągać ok 90kb/s a teraz transfery mi skacza od 1kb/s do 15kb/s i nic wiecej, a drugi problem jest taki że dostaje bardzo mało połączen do sidów, a kiedys mialem ich full, więc co począć, oto moja konfiguracja:

Chodzi o Dooma 3?? Jak pisałem w poście na temat Dooma nie wiem dlaczego tak jest ale jak jest za duża prędkość pliku to ściaga się coraz gorzej. Paradoks taki. Sprawdziłem to bo mam podobną przypadłość co Ty, i muzę ściagam ogólnie 70-80 kb/s a ten szpil ściągam 15-20 kb/s. Mam 50 seedów i 500 peerów aktywnych.

gallus 02.08.2004 23:37

Nie mój problem nie tyczy się Dooma3, on tyczy się wszystkiego co ssam z torrenta :\

Air 02.08.2004 23:39

Cytat:

Nei mój problem nei dotyczy się Doma3, on tyczy się wszystkiego co ssam ztorrenta :\

Zmień Azora na wersję 2.0.6.0 wg mnie najlepsza. Na wyższych nie umiałem juz osiagnąć takich parametrów ściagania jak na tej. Polecam.

woitas 03.08.2004 02:45

wina leży raczej po stronie trackera, który nie wyrabia.
jutro wam napiszę conieco, teraz idę wreszcie spać.

gallus 04.08.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez Air
Zmień Azora na wersję 2.0.6.0 wg mnie najlepsza. Na wyższych nie umiałem juz osiagnąć takich parametrów ściagania jak na tej. Polecam.

Air ma faktycznie racje, starsza wersja lepiej ssa, ale musze zainstalowac tą którą on radzi, bo mam aktualnie 2.0.7.0

woitas 04.08.2004 07:48

Ilość załączników: 1
możliwe, że tak.
z moich doświadczeń, to najlepiej chodziła wersja 2.0.32.
ale co do najnowszej, też jestem zadowolony - wydaje mi się, że to kwestia odpowiednio częstego aktualizowania trackera.

trzeba poświęcić parę minut po to, żeby kilkakrotnie kliknąć ten klawisz.

gallus 04.08.2004 09:02

Tak wygląda mój, ale Ty masz chyba zainstalowaną inną wersje i dlatego wszystko wyglada inaczej

woitas 04.08.2004 09:09

masz po prostu starszą wersję.

gallus 05.08.2004 12:05

Zmienilem wersje na najnowszą, ale przy odświeżaniu trackera zauważyłem, że często pokazuje mi offline, co moge z tym zrobić, zmienic go na iinego czy zastosować jakiśinny trick??

B@rtek 05.08.2004 14:35

A jam mam taki problem ściągnąłem Dooma 3 i porządku ale Deus EX 2 doszedł do 99,5% i stoi. Coz robić? Mam wersję 2.1.0.4 :help:

B@rtek 05.08.2004 18:51

Czy ktoś mi pomoże :help:

gallus 05.08.2004 18:58

chyba nic z tym nie zrobisz, możesz jedynei czekać na seeda lub o ile sciagales z torrent.org.pl to możesz reqestować o gierke na forum
http://forumtdt.homelinux.com/

gallus 06.08.2004 18:41

Jak zresetować wszystkie ustawienia azureusa, bu odinstalowałem go i wywalilem wszystkie klucze z rejestru, ale po ponownej instalacji wszyskie ustawienia były takie jak poprzednio :\

Y@nkee_PL 06.08.2004 19:00

w XP/2k ustawienia Azureusa są trzymane w...

...\Documents and Settings\[nazwa_profilu]\Dane aplikacji\Azureus

a więc skasuj właśnie ten katalog ;)

gallus 06.08.2004 19:02

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w XP/2k ustawienia Azureusa są trzymane w...

...\Documents and Settings\[nazwa_profilu]\Dane aplikacji\Azureus

a więc skasuj właśnie ten katalog ;)

o qrde, faktycznie o tym zapomniałem, Dzieki :)

gallus 06.08.2004 23:16

To teraz kolejny problem, co zrobić jeżeli mi tracker wywala co chwile taki komunikat??

Piterniel 06.08.2004 23:24

Cytat:

To teraz kolejny problem, co zrobić jeżeli mi tracker wywala co chwile taki komunikat??

Tracker Off-Line

Czyli wyłączony z sieci / nie działa / coś się popsuło / nie pociagniesz sobie

gallus 06.08.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Tracker Off-Line

Czyli wyłączony z sieci / nie działa / coś się popsuło / nie pociagniesz sobie

No i właśnie to jest dziwne bo nieraz mam tylko sam komunikat tracker Offline, a nieraz mam ten ze screena a teraz widze ze jest OK, ale po odświeżeniu znowu jest off :\

Piterniel 06.08.2004 23:49

Cytat:

No i właśnie to jest dziwne bo nieraz mam tylko sam komunikat tracker Offline, a nieraz mam ten ze screena a teraz widze ze jest OK, ale po odświeżeniu znowu jest off :\

Problemy z tracerem ? Lub jest przepełniony i wariuje ;D

PS. Na XP LiNK też mamy dział Torrent ;]

gallus 07.08.2004 00:30

Cytat:

Napisany przez Piterniel
(..)
PS. Na XP LiNK też mamy dział Torrent ;]

Nie zauważyłem ;)

Y@nkee_PL 17.09.2004 19:53

podpinam się pod wątek, chyba można ;p

a więc tak... denerwuje mnie jedna rzecz w Azureusie, a jest nią kolumna Pobrano
w sumie nie mam pojęcia co ona pokazuje, niby właśnie ilość ściągniętych danym, ale procent jest niespełna 95, a Azureus dalej ściąga
dopiero w Szczegółach i zakładce Pliki widać ile naprawdę mamy ściągniete (w MB)
błąd ???

kodziu 17.09.2004 19:58

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
podpinam się pod wątek, chyba można ;p

a więc tak... denerwuje mnie jedna rzecz w Azureusie, a jest nią kolumna Pobrano
w sumie nie mam pojęcia co ona pokazuje, niby właśnie ilość ściągniętych danym, ale procent jest niespełna 95, a Azureus dalej ściąga
dopiero w Szczegółach i zakładce Pliki widać ile naprawdę mamy ściągniete (w MB)
błąd ???

Niektóre dane idą na "straty" popatrz sobie w szczegółach. A to ktośwyłączy kompa albo przestanie udostępniać i na nowo ściąga tą część.

Y@nkee_PL 17.09.2004 20:02

aaa... teraz widze, pozycja Hash Fails ;)
wszystko jasne, dzięki :)

woitas 02.11.2004 10:30

wyszła nowa wersja 2.2.0.0
dzisiaj ją przetestuję.

gallus 02.11.2004 10:39

A ja testuje od wczoraj :P

SpeedMaStEr 02.11.2004 10:45

ja tez sie męczyłem z Azureusem z miesiąc, transfery miałem ok 5-10kb/s ,kumpel polecił mi BitSpirita i teraz mam 25-40kb/s, a więc o wiele lepiej, polecam tego klienta.

woitas 02.11.2004 10:57

wszystko zależy od wersji i trackera :D
uzywam 2.0.6.0 - jednak ssie najszybciej.
a najnowszą wrzucę dla testów - zobaczę, jak się sprawuje w praniu.
najlepsze trackery ma torrentbits.

Pagerus 02.11.2004 12:56

Ja używam tej najnowszej :) W sumie nie wiedziałem, że transfer może zależeć od wersji Azuresua :|
Przy okazji - satanistyczny post 666 :samozapl: :sylwek: :samozapl:
:haha:

woitas 02.11.2004 12:59

hmm - wróciłem do poprzedniej wersji.
jednak na 2.0.6.0 mam najlepsze osiągi.

siwy_mw 02.11.2004 13:02

Czy ktos mi wyjasni lopatologicznie jak zainstalowac plugin Country Locator v 1.3, bo mnie zaraz cos trafi .

Pagerus 02.11.2004 13:12

Cytat:

Napisany przez woitas
hmm - wróciłem do poprzedniej wersji.
jednak na 2.0.6.0 mam najlepsze osiągi.

Czyli jednak transfer zależy od wersji??? :| Skąd można wziąć te starsze wersje? Są na stronie Azurka?
Country Locator to ten śmieszny plugin co wyświetla flagi państw z których lecą części pliku???

Y@nkee_PL 02.11.2004 15:34

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Czy ktos mi wyjasni lopatologicznie jak zainstalowac plugin Country Locator v 1.3, bo mnie zaraz cos trafi .

w katalogu Plugins musisz stworzyć jakiś folder, np. CoutryLocator i dopiero do tego katalogu wrzucasz wtyczkę :)
reset Azora i już powinno ją wykryć ;)

siwy_mw 02.11.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w katalogu Plugins musisz stworzyć jakiś folder, np. CoutryLocator i dopiero do tego katalogu wrzucasz wtyczkę :)

Wielkie dzieki robilem podobnie tylko bez nowego katalogu, teraz dziala :)
:piwo: :piwo: :piwo: twoje zdrowie :)

siwy_mw 02.11.2004 20:11

Nie wiem jak u Was ,ale u mnie nowy azorek smiga wysmienicie.
Na starszej wersji zawsze zostawial ok 10% przepustowosci lacza a teraz ssie na maksa co w moim przypadku to 64kB\s
ps. fajny ten plugin Country Locator :D

Pagerus 03.11.2004 08:25

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL

Z tego co pamiętam to właśnie w taki sposób instalowałem wtyczki do Azorka :) A ta pokazująca flagi jest bardzo fajna :D

_Neoo_ 03.11.2004 23:01

Witam.
Ja podłącze się z moim pytaniem do tego topicu.
Jakich portów używa BitTorrent (Azureus)? Chodzi mi o to który port mam przekierować :) W opcjach znalazłem taki port 6889, to będzie to?
A jak już siętak pytam to co z DC? W opcjach mam ustawić aktywny, podać moje IP (192.168.0.2) i który port podać?

Właśnie przed chwilą podłączyłem się od Razora z High ID :D YES BABY YES :D

Pagerus 03.11.2004 23:05

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Witam.
Ja podłącze się z moim pytaniem do tego topicu.
Jakich portów używa BitTorrent (Azureus)? Chodzi mi o to który port mam przekierować :) W opcjach znalazłem taki port 6889, to będzie to?
A jak już siętak pytam to co z DC? W opcjach mam ustawić aktywny, podać moje IP (192.168.0.2) i który port podać?

Właśnie przed chwilą podłączyłem się od Razora z High ID :D YES BABY YES :D

Ostatnio sam się bawię w przekierowywanie portów. W Azureusie nie musiałem tego robić - i w sumie nie wiem czy potrzeba. Jeśli chodzi o DC to ustawiłem swoje IP (które podejrzałem wcześniej) i wybrałem se jakiś port (który odpowiednio przekierowałem w ustawieniach routera). Niby OK - ale jakoś kurcze opcja SEARCH przestała mi w DC działać :( Ale pobiera zawartość listy od kolesi oraz mogę ściagać pliki - tylko to SEARCH... :(
A co do Razora to też udało mi się podłączyć (tylko w KAD jestem nadal passive :( ) - no i jakoś tam śmiga - ale jak dla mnie bez rewelacji...

woitas 03.11.2004 23:14

ustaw porty od 49152 do 65535 dlatego, że pozostałe mogą być zbanowane na trackerach.

_Neoo_ 04.11.2004 07:20

Cytat:

Napisany przez Pagerus
(tylko w KAD jestem nadal passive :( ).

A próbowałeś przekierować też port UDP? Bo wydaje mi się że właśnie może być przyczyną.....

Dzięki za odpowiedzi chłopaki, wieczorkiem się pobawię :)

Pagerus 04.11.2004 08:31

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
A próbowałeś przekierować też port UDP? Bo wydaje mi się że właśnie może być przyczyną.....

Dzięki za odpowiedzi chłopaki, wieczorkiem się pobawię :)

No właśnie próbowałem i mi nie wyszło... no ale może spróbuję dzisiaj jeszcze raz :) Rozumiem, że opłaca się również być active w KAD, tak?
A co do Azurka - to czy po odpowiednim przekierowaniu portów chodzi on lepiej? W sumie jak mam go włączonego to w ustawieniach routera są wymienione używane przez niego porty - ale aż tak głęboko się w te informacje nie wczytywałem...

siwy_mw 04.11.2004 11:47

Mozecie polecic jakies fajne (uzyteczne) wtyczki do azorka :piwo:

Pagerus 04.11.2004 11:49

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Mozecie polecic jakies fajne (uzyteczne) wtyczki do azorka :piwo:

Ale fajne czy użyteczne??? Bo to nie zawsze musi być to samo :P

icemac 04.11.2004 12:01

azora nie instaluje , bo oststnio nie moglem zainstalowac do niego javy

a co sadzicie o BITComet 0.56 ???
ostatnio sobie go zainstalowalem (uzywam Bittirnado) i jestem nawet zadowolony ladnie zasysa tylko czas jest dosc dlugi bo te dvd-r to maja troche bitow :)

_Neoo_ 04.11.2004 12:46

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A co do Azurka - to czy po odpowiednim przekierowaniu portów chodzi on lepiej? .

Zobaczymy niedługo :) Wieczorem przekieruję i się okaże....

Pagerus 04.11.2004 13:13

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Zobaczymy niedługo :) Wieczorem przekieruję i się okaże....

To daj znać jakie będą rezultaty :)

_Neoo_ 04.11.2004 13:51

OK, nie chciało mi się czekać do wieczora ;) I już zrobione :]
Na razie jedynym widocznym objawem jest to że te kolorowe kółka po lewej stronie zmieniły kolor z zółtego na zielony......lub niebieski :/ Na razie przekierowałem port 6889, ale jak ten niebieski będzie dalej się pojawiał to zmienię na taki który doradził mi woitas. Zobaczymy...Co do transferów to na gorąco, kilka minut po "operacji" to się nie zwiększyły, jakieś pewniejsze dane bede mół zacząć zbierać od 17 bo wtedy bede cały czas w domu i bede mógł obserwować transfer. Inna sprawa że te pliki które ssam (SG1) mają po 20 seedów więc nie można się spodziewać cudów ;) Jak oczyszczę dysk spróbuję ssać coś z porządną ilością seddów.

PS. Jakby ktoś się nie orientował to kolor niebieski oznacza że tracker nie działa. Wcześniej się to nie pojawiało dopier opo przekierowaniu.

siwy_mw 04.11.2004 14:19

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ale fajne czy użyteczne??? Bo to nie zawsze musi być to samo :P

Raczej uzyteczne :)

woitas 06.11.2004 16:58

jednak ustawienie podanych przeze mnie portów coś daje.
własnie testuję najnowszą wersję i muszę przyznać, że nawet całkiem całkiem... 8 )

gallus 06.11.2004 17:49

Woitas - faktycznie na tych portach azor śmiga lepiej :piwo:

gallus 06.11.2004 18:08

CO trzeba ustawić w azorku, aby sciągały się wszystkie pliki naraz?? nie pamientam już :/
http://img122.exs.cx/img122/1140/AZOR.jpg

Patrix 06.11.2004 18:45

Cytat:

Napisany przez gallus
CO trzeba ustawić w azorku, aby sciągały się wszystkie pliki naraz?? nie pamientam już :/

w kreatorze ustawiasz większe łącze, automatycznie zwieksza sie liczba pobieranych plików - polecam program NetLimiter do drobnego obcięcia uploadu :) bo wtedy jest duużo większy

Y@nkee_PL 06.11.2004 18:54

gallus, Konfiguracja > Kolejkowanie > pozycja Maks. liczba torrentów pobieranych jednocześnie ;)

gallus 06.11.2004 18:58

ehh, ta ślepota :| niestety reputka dla Ciebie już dziś poleciała, więc virtualne :piwo: ;)
Dzięki!!

Patrix 06.11.2004 19:05

@Y@nkee_PL
heh mniej sie znam na azorze ale ważne, że działa :)

Y@nkee_PL 06.11.2004 19:11

Patrix, upload możesz kontrolować z poziomu Azora, po co zewn. soft ???

Konfig. > Transfer

woitas 06.11.2004 19:34

z moich doświadczeń raczej wiem, że zbyt niski upload ogranicza download.
szczególnie ten przycinany netlimiter'em.

Patrix 06.11.2004 23:10

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
Patrix, upload możesz kontrolować z poziomu Azora, po co zewn. soft ???

Konfig. > Transfer

soft tak przy okazji jeszcze na kilka innych rzeczy, a skoro już go mam to nie ruszam konfigów :)

Pagerus 07.11.2004 12:13

Cytat:

Napisany przez woitas
z moich doświadczeń raczej wiem, że zbyt niski upload ogranicza download.
szczególnie ten przycinany netlimiter'em.

U mnie za bardzo nie obcina - taki zadowalający mnie transfer wynosi ok. 50-70 :) Niekiedy leci wolniej - ale to w sumie wówczas jak jest mała liczba źródeł... Nie bawiłem się w przekierowywanie portów w Azurku (chyba, że samo mi się to robi automatycznie :P) i nie bardzo wiem woitas czemu uważasz, że śmiga szybciej - bo z tego screen'a który wstawiłeś niewiele dla mnie wynika... transfery nie są tam zbyt rewelacyjne... no ale to może o co innego Ci chodziło???
Ja śmigam zawsze na najnowszej wersji i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń :)

gallus 09.11.2004 17:22

A ja mam takie pytanie... Na jaki transfer uploadu pozwalacie Azureusowi?? i jak to wpływa na download, bo uploadem mozna zapchać całe łacze i bedziemy mieli mniejszy download.
Ja mam ustawione Up/Down na nieograniczone i jak coś ssam to mama Up ~105kb/s a Down zależy od źródełek, ale tak do ~120kb/s.
Co o tym sądzicie, zmniejszyć upload czy zostawić tak jak jest?? :)

Pagerus 09.11.2004 20:12

Cytat:

Napisany przez gallus
A ja mam takie pytanie... Na jaki transfer uploadu pozwalacie Azureusowi?? i jak to wpływa na download, bo uploadem mozna zapchać całe łacze i bedziemy mieli mniejszy download.
Ja mam ustawione Up/Down na nieograniczone i jak coś ssam to mama Up ~105kb/s a Down zależy od źródełek, ale tak do ~120kb/s.
Co o tym sądzicie, zmniejszyć upload czy zostawić tak jak jest?? :)

U mnie na Neo jakbym zostawił upload na niegoraniczony to zmuliłoby mi łącze na maxa - tak więc zmniejszam upload - bo inaczej to by nie dało rady niczego ściągać...
Nie wiem jaka prędkość jest u Ciebie normalna - ale jeśli nie masz o wiele szybszych transferów (albo upload nie wpływa aż tak na download) to ja bym nie zmniejszał - bo przynajmniej od Ciebie ładnie leci :)

rynek89 15.12.2004 20:52

Z kąd można ściągnąc wersje Azureusa 2.0.6.0 i BitSpirita ?

Air 15.12.2004 21:30

Cytat:

Napisany przez rynek89
Z kąd można ściągnąc wersje Azureusa 2.0.6.0 i BitSpirita ?

Azureusa ze strony Azureusa :)

Damianos L 15.12.2004 21:30

www.underpl.org lub wpisz w googlach :D

Pozdro

gallus 15.12.2004 21:45

http://azureus.sourceforge.net/
http://www.lanspirit.com/bs.htm

rynek89 15.12.2004 23:27

dzięki :):):)

Pagerus 16.12.2004 13:11

Fajne to forum - nawet tym co "powinni się wstydzić za swoje zachowanie w przeszłości" się pomaga :) A tak nawiasem mówiąc - to jak ktoś ma same negatywne reputki - to czy może innym dawać pozytywne reputki? :P Tak mi się jakoś nasunęło - sorki za małe "zboczenie" z tematu :)

kiewas 16.12.2004 15:47

Ja używałem przez jakiś czas Azureusa 2.2.0.0 ale u mnie dziwne rzczy się z nim działy - od zwiech, do zajmowania przez niego 200mega w pamięci. Przerzuciłem się na BitComet, prędkość ta sama. Używa ktoś BitCometa?

gallus 22.12.2004 12:51

I znowu dziwny problem :|
Kiedyś podczas sciagania z azureusa net działał mi normalnie, nawet wtedy kiedy ssało się ponad 100kb/s, a teraz ssa się 5kb/s to stronki się nie ładują, a wystarczy tylko zatrzymać azorka i wszystko jest ok.
Czym to jest spowodowane??

mikas 23.12.2004 00:32

Cytat:

Napisany przez gallus
I znowu dziwny problem :|
Kiedyś podczas sciagania z azureusa net działał mi normalnie, nawet wtedy kiedy ssało się ponad 100kb/s, a teraz ssa się 5kb/s to stronki się nie ładują, a wystarczy tylko zatrzymać azorka i wszystko jest ok.
Czym to jest spowodowane??

Jeśli jesteś w sieci lan , to może admin ograniczył Ci ilość połączeń na kompa. I dlatego nie działają Ci strony. Ja tak kiedyś miałem , ustawił na 200 połaczeń .

miles 05.05.2005 06:24

Mam pytanko w starym temacie.
Azureus 2.07 obojetnie jaki i bittorrent z jakiego kiedys korzystałem jest albo ERROR albo offline i nie idzie sciągać. Przeczytałem ze coś moze być z trackerem lub moze byc zapchany.
Tylko ze na bittorrent 2.4 sciaga od razu, ale ma osiagi do 30KB czasem coś tam skoczy ale przewaznie jest 20
Ne rosume ne rosume
I kto mi odpowie :) ?

woitas 05.05.2005 06:35

moment, chwila.
najnowsza dostępna wersja to 2.3.0.0... więc trudno stwierdzić, co może być grane.
może zapodasz jakiś screen?
zmień port na ten z zakresu od 49152 do 65535.

Smartek 05.05.2005 07:48

mnie nawet na linuksie udalo sie poprawnie skonfigurowac azorka :)
pozdro ;)

Oktawian89 05.05.2005 17:08

a napiszesz jak to zrobiles tak krok po kroku , razem z instrukcja instalaci azorka :P
bardzo bym prosil :)

miles 05.05.2005 17:11

Chciałem dodac fotki ale nic sie nie ładuje eehh ani na strony :(
Azorek jest 2.0.7 na ktorym plik nie idzie
A bittorrent jest version 4.0.1 i na nim idzie ale po 20KB :(
jessu wszytko na opak ..
p.s jutro zobacze czy macie jakis pomysł na 80KB :) w zassysanku

gallus 05.05.2005 17:15

Cytat:

Napisany przez miles
Ne rosume ne rosume

To se uczy to srosume :P
To może spróbuj jeszcze innego klienta, ja teraz testuje bitspirit'a i jak narazie transfery ok :)

t_e_l 05.05.2005 17:45

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
a napiszesz jak to zrobiles tak krok po kroku , razem z instrukcja instalaci azorka :P
bardzo bym prosil :)

Ja zrobiłem tak:
zaciągnąłem Azureus_2.2.0.2_linux.GTK.tar.bz2
rozpakowałem go
nalezy edytowac plik azureus i podać pełną ścieżkę do katalogu w którym znajduje się java:

###### CONFIGURE #######
JAVA_PROGRAM_DIR=***8221;/usr/java/j2re1.4.2_07/bin/***8221;
# use full path ....

a tu wskazać programowi katalog z javą:

look_for_java()
{
JAVADIR=/usr/java/j2re1.4.2_07/
IFS=$'n'

Ja osobiście tak zrobiłem i działa jak należy, ten sposób mam od kumpla innego nie znam

Pagerus 05.05.2005 18:11

Ciekawi mnie czy tylko mi nowy Azurek solidnie przycina kompa... gadałem z kumplem i ma podobnie... takie chwilowe przestoje, że nic nie można robić :|

mgit 05.05.2005 18:47

Cytat:

Napisany przez t_e_l
Ja zrobiłem tak:
zaciągnąłem Azureus_2.2.0.2_linux.GTK.tar.bz2
rozpakowałem go
nalezy edytowac plik azureus i podać pełną ścieżkę do katalogu w którym znajduje się java:

###### CONFIGURE #######
JAVA_PROGRAM_DIR=***8221;/usr/java/j2re1.4.2_07/bin/***8221;
# use full path ....

a tu wskazać programowi katalog z javą:

look_for_java()
{
JAVADIR=/usr/java/j2re1.4.2_07/
IFS=$'n'

Ja osobiście tak zrobiłem i działa jak należy, ten sposób mam od kumpla innego nie znam

Działa ten sposób reputka poszła :)

Smartek 05.05.2005 18:50

@Pagerus ja mam taki objaw jak odchodze od kompa np. na 6h i wracam to w ogole komp nie chce lazic :)
co do instalacji azureusa - instalowalem z opisu na http://www.mandrake.int.pl/
pozdro ;)

Pagerus 06.05.2005 09:56

Cytat:

Napisany przez Smartek
@Pagerus ja mam taki objaw jak odchodze od kompa np. na 6h i wracam to w ogole komp nie chce lazic :)
co do instalacji azureusa - instalowalem z opisu na http://www.mandrake.int.pl/
pozdro ;)

Hmmmm... tylko ja nie używam Linuxa...

Smartek 06.05.2005 13:54

@Pagerus dalsza czesc mojego postu odnosnie instalacji azora na linuksie nie byla skierowana do Ciebie, wybacz :piwo:
pozdro ;)

polakT 06.05.2005 14:12

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ciekawi mnie czy tylko mi nowy Azurek solidnie przycina kompa... gadałem z kumplem i ma podobnie... takie chwilowe przestoje, że nic nie można robić :|

jak nic jak nic, myszka mozna ruszac ;)

ale to chyba wszedzie tak jest........... ???

woitas 06.05.2005 16:24

azorek jest pisany w javie, więc pamięci zżera niemożliwie dużo.
to jest chyba jego podstawowa wada, a jednocześnie i zaleta, bo robiąc program w jednym środowisku, można go odpalić na różnych systemach.
chyba tym się kierowali jego twórcy.

inuq 06.05.2005 17:00

Cytat:

Napisany przez Pagerus

Bo nowy azureus łączy się z innymi klientami azureus i przekazuje dane, pomocne to jest chyba gdy padnie tracker, to wtedy azureusy moga sie łączyć i dalej między sobą seedować. Ja to wyłączyłem. To sie nazywa "Dystrybuowana baza danych" jest to wtyczka i należy odzanaczyć to żeby azureus nie mulił - zrzut z ekranu http://img74.echo.cx/img74/7938/azureus28fw.png

http://img128.echo.cx/img128/2996/azureus5je.png

Na dole mam czerwoną kropkę z napisem obok Disabled. Jezeli ktoś ma to dalej włączone to jest zielona kropka z liczbą ludzi z którymi masz kontakt przez wymianę bazy między sobą. Przed wyłączeniem miałem jakieś 250000 kontaktów. I dlatego azureus mulił.

Piotr4s 09.05.2005 20:53

Zainstalowałem najnowszego Azureusa i nie ściąga. Co jest do cholery z tym programem. Ma ktoś starą wersję albo wie chociaż jak kopnąć w dupę tą obecną żeby chciała chodzić? ((

gallus 09.05.2005 20:56

Tu masz wszystkie wersje: http://prdownloads.sourceforge.net/azureus/

Piotr4s 09.05.2005 21:10

Wielkie dzięki gallus

Y@nkee_PL 10.05.2005 01:51

no nie powiem, baaardzo udany jest ten nowy azorek 8 )

to jest rekordzik jaki zanotowałem, a średnio żre mi 150MB pamęci, teraz np. od kilku min mam ciągle 180MB :peace:

wracam do 2.2.0.2

joujoujou 10.05.2005 08:23

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
[...] średnio żre mi 150MB pamęci, [...]

Dlatego m.in. u mnie zasysa BitSpirit. :taktak:

Kasprzak 10.05.2005 15:45

Ja mialem taki problem z Azorem ze wrzucilem go...i nie laczyl sie nic. Nic sie nie dzialo.
Trzeba bylo zainstalowac nowa javę dopiero smigal.

PS. Jankee - tylko ty masz taki problem z ramem? Ja nie zauwazylem...

Smartek 10.05.2005 16:15

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Ja mialem taki problem z Azorem ze wrzucilem go...i nie laczyl sie nic. Nic sie nie dzialo.
Trzeba bylo zainstalowac nowa javę dopiero smigal.

PS. Jankee - tylko ty masz taki problem z ramem? Ja nie zauwazylem...

ja tez problemow z ramem przy azorku nie stwierdzilem, zauwazylem jednak, ze b. duzo osob na niego narzeka - moze obciazenie zalezy tez od czegos innego.. ?
pozdro ;)

Piterniel 10.05.2005 17:19

Mi po chwili java wykazuje 100% użycia procesora na 2300 :(. Pewnie koliduje z moim oprogramowaniem, które mam w tle tylko jakie. 2202 wszystko śmiga ładnie

polakT 10.05.2005 17:22

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Mi po chwili java wykazuje 100% użycia procesora na 2300 :(. Pewnie koliduje z moim oprogramowaniem, które mam w tle tylko jakie. 2202 wszystko śmiga ładnie

własnie mam to samo- ramu zrzera mi k 250 000kB ale to jakos przeboleje, jednak te chwilo przestje- grrr muzyka mi przycina na ok 1 sec, to jest nie do przyjecia

Piterniel 10.05.2005 17:24

Cytat:

Napisany przez thomascamel
własnie mam to samo- ramu zrzera mi k 250 000kB ale to jakos przeboleje, jednak te chwilo przestje- grrr muzyka mi przycina na ok 1 sec, to jest nie do przyjecia

Dokładnie to samo mam ;)
PS. Jakiego masz antywira ? Ja nod32

polakT 10.05.2005 17:35

cały pakiet norton system works 2k4. d tego foobar, konnekt, i drivery ATI(systray)- konnekt i foobra odpadaja dzieje sie to niezaleznie czy sa uruchomione czy nie

Y@nkee_PL 10.05.2005 17:52

ja tam zaczynam myśleć nad innym klientem

a problem z zżeraniem ramu mam tylko przy wersji 2.3.0.0, na 2.2.0.2 wszystko śmiga idelanie

polakT 10.05.2005 17:55

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
ja tam zaczynam myśleć nad innym klientem

a problem z zżeraniem ramu mam tylko przy wersji 2.3.0.0, na 2.2.0.2 wszystko śmiga idelanie

od wczoraj powrot na 2.2.0.2
nie si nie wiesza
zurzycie ramu ok 64MB

Y@nkee_PL 10.05.2005 18:19

http://sourceforge.net/forum/forum.p...orum_id=349817

a to odnośnie poruszonego przeze mnie problemu z pamięciożernością, nie jesteśmy sami :P

Piterniel 10.05.2005 18:45

Rozwiązałem problem z NOD32

http://members.lycos.co.uk/piterniel/KTP/nod.gif

Ale nadal mnie wywala z neta pod 2300, pod 2202 zaznaczam opcje

http://img205.echo.cx/img205/790/to1li.jpg

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14.