![]() |
Ateny - OLIMPIADA
OK. 19. 50 zaczela sie ceremonia rozpoczecia olimpiady w ATENACH.
Co sadzicie o spektularnym otwarciu ktory jeszcze trwa. Ale dlugo wchodza na stadion reprezentacje narodowe az 202 krai. pozdro ;) |
EEeeeeeee, nie oglądam tego...
|
A kiedy wybory miss Swiata ??? to bym obejrzal i wcale nie narzekalbym ze tak dlugo wychodza te reprezentantki :)
|
Przed chwilą maszerowali Polacy!
|
Podczas wyborow MISS tez nie narzekam. hehe
|
Cytat:
A moze ktos wie jakie doszly nowe dyscypliny doszly?? |
eh, moze kiedys wprowadza zyt plyta cd na odleglosc albo spawanie na czas z przeszkodami (czyli pod windowsem xp)...
|
Widze że jestem jakimś p>.!$!%@!^ym wyjątkiem. Bo tylko ja nie oglądam ani miss, ani meczów itp...
|
JA miss lubie, ale meczow nienawidze, a szczegolnie pseudokibicow. a tak poza tym to dzisiaj w belchatowie (czyli u mnie) jest mecz widzew-gks belchatow.
|
Baku - nie jestes jedyny - jakleciala transmisja z otwarcia to ogladalem Code46 ;p w pilke gram nawet (liga zakladowa, a dawno dawno temu osiedlowa) a mimo to nie ogladam ;) a miss... przeciez panienki na ulicach sa ladniejsze :D a na plazy lepiej rozebrane :D ze juz nie wspomne ze dla mnie Najpiekniesza jest moja Zona :banan2: a jak slysze o wybrykach kiboli to zaluje ze Punisher nie istnieje naprawde...
|
rozpoczęcia nie planowałem oglądać... byłem na rowerze i wstąpiłem do kumpla.
Teraz jak leci spoglądam czasem na TV i przyznaje jedno - kupa kasy włożona w uroczystość otwarcia i wogóle przygotowanie, a co za tym idzie ciekawie to wygląda. Co do samych igrzysk, jeśli tylko będę miał okazje zerkne jak nasi polacy sobie radzą, choć nie zalezy mi aż tak bardzo na oglądaniu na żywo. Wiem, że Otylia pływa w niedziele o 18:55 :fala: |
Cytat:
PS: Tak mi się nasuneło, moja ksywa od Bakuś a nie od palenia ;P PSS: Bez skojarzeń, ale myśle że Nimal jest dla mnie najmilszą osobą na forum! Chciałbym miec takich wokół siebie... |
Ja oglądałem, ale szczerze mówiąc, kompletnie mi się nie podobało... No cóż, nie będę krytykował, może to faktycznie było jakoś super zorganizowane, ale jakoś mi nie przypadło do gustu. Tylko muzyka mi się podobała. Chętnie kupiłbym ją sobie na płycie :)
|
Cytat:
Choć poza muzą podobało mi się jeszcze parę rzeczy/osób:P |
ceremonia była super - jedyne, co mnie wkurzało, to strasznieeeee dłuuuugaaaaaaa defilada zawodników - 2h :ysz:
|
Otylia 1 w eliminacjach :jupi:
|
Cytat:
|
Cytat:
a jest gdzies tytul tego co gral czy oficjalnie tego jeszcze nie ma? |
Jest juz na dc plyta z ceremonii. A otolist soundtrakow.
DJ Tiesto live at Olympic Opening Ceremony Athens 13-08-2004 01 Tiësto ***8211; Heroes 02 Tiësto ***8211; Dallas 4PM (Tiësto 2004 Mix) 03 Tiesto ***8211; Slice 04 Tiësto ***8211; Traffic 05 Tiësto - ID (01:09) 06 Tiësto - Alibinoni 07 Tiësto - ID 08 Tiësto ***8211; Lethal Industry 09 Tiësto ***8211; Theme From Norefjell (Tiësto 2004 Mix) 10 Tiësto vs. Junkie XL ***8211; Obsession 11 Tiësto ft. BT ***8211; Love Comes Again (Instrumental Mix) 12 Tiesto vs. Josh Gabrilel ***8211; Walking On Clouds (Instrumental Mix) 13 Tiësto ***8211; Nyana 14 Tiësto ***8211; Flight 643 15 Tiësto ***8211; In My Memory (Airwave Remix) 16 Tiësto ***8211; Forever Today 17 Tiësto ***8211; Adagio For Strings |
Cytat:
dzisiaj final ok 18:50 i 19:40. |
srebro!
BRAWO OTYLIA!
MAMY SREBRNY MEDAL! :fala: |
I czekamy na złoty :spoko:
|
JA tez mam nadzieje ze za pol godziny otylia bedzie miala medal, najlepiej zloty :fala:
|
Drugie srebro! :jupi2: :jupi: :sluze:
|
Cytat:
|
A myślałem, że Otylia obwieszona medalami jedzie do domu. A tu się okazało, że we wtorek o 09:44 startuje w 200 m st. mot. - eliminacje
|
no jak na razie nieźle... zdobywamy medale dzięki Otylii i nie zapominamy o 200 metrach motylkiem :>
|
Ma mistrza Świata ...na 200m motylkiem .Trzymamy kcciuki :)
|
rozpoczęcie oglądałem i bardzo mi się podobało. Zmagania zawodników tez oglądam ale tylko Polaków reszta mnie nie interesuje. Naprawde durza kasa wyłorzona na igrzyska.
|
I haaaaaaaaaaaaaaa I haaaaaaaa :)
Ciesze sie jak male dziecko, Otylia jest the best :) |
21 lat i już 2 medale olimpijskie :D
jak tak dalej pójdzie, to w pekinie rozłoży wszystkie przeciwniczki (wszak doświadczenie będzie miała przeogromne). podziwiam ją - potrafiła osiągnąć taki wynik w jednym dniu w odstępie kilkudziesięciu minut. heh, w finale na 100m była po 50 metrach 7 i potrafiła zdobyć srebro. wydaje mi się, że w drugim finale była troszkę już zmęczona - a wynik świadczy o jej klasie. |
Brawo Otylia :fala:
|
Cytat:
Otylia zaczęła zbieranie medali :), tylko żeby reszta była conajmniej tak samo dobra |
Dwa srebra dla Otylii. Czekamy do środy na złoto :)
|
Ilość załączników: 1
Ateny 2004 w toku, tymczasem w Chinach przygotowują się na Pekin 2008. Pokazały się pierwsze projekty stadionów na potrzeby igrzysk.
ALE JAKIE STADIONY!! :O ZOBACZCIE SAMI Dla zachęty - próbka ;) |
Chiny jak to Chiny. Świrują pawiana z tą propagandą. Wczoraj mieli chyba 4 złote medale ale szanse na więcej. To od razu ministry powiedziały, że muszą przeanalizować błędy i wyciągnąć konsekwencje. Świry i tyle. A poza tym co to lata nad tym stadionem? Z UFOnautami się zaprzyjaźnili czy co? :spoko:
|
Te stadiony są kosmiczne ale wypasione... miodzio...
|
chiny dadzą największy szoł, jaki kiedykolwiek świat widział.
ich gigantomania zaszokuje zapewne niejdnego. |
Brawo Paweł Korzeniawski awansowal do finalu stylu motylkowego na 200 metrow HURA :)
|
Niesamowite przeczytajcie to :(
Pod kołami nowego tramwaju w Atenach zginął w poniedziałek jego motorniczy. Nowa linia tramwajowa została utworzona na potrzeby igrzysk olimpijskich 25 dni przed ich otwarciem. Tragedia miała miejsce w pobliżu kompleksu Faliron, gdzie odbywają się olimpijskie zmagania w piłce ręcznej i taekwondo. Prowadzący tramwaj wysiadł, chcąc ręcznie przestawić zwrotnicę, jednak pojazd nagle ruszył i zabił motorniczego, miażdżąc cały jego korpus. Według miejscowej policji motoniczy był koreańskim emigrantem, pracującym w Grecji. |
Co to lata nad tym stadionem??
|
Cytat:
|
Aaaa, ufo ;) go podwiozło??
|
Mariusz Wieczorek z LKK Drzewica zakwalifikowal sie do polfinalu bedac 3 w eliminacjach w kajakarstwie gorskim w C1. Niestety Krzysiek Supowicz (LKK Drzewica) byl trzynasty, a kwalifikowalo sie tylko 12. Drzewica to moje rodzinne miasto, w ktorym mieszkam !! Brawo Mariusz tak trzymac !! Liczymy na medal !!
|
Wczoraj wspaniały popis dał komentaror Krzysztof Miklas podczas konkursu podnoszenia ciężarów przez kobiety np.
Koreanka (lepsza od polski) zmieniła kilka razy juz kategorię wagową na co Miklas zabłysnął że "w Korei zrzucić parę kilo to nie problem." Miklas przy ataku na rekord świata"nie pomogą modlitwy do Kim Dzong Il'a" No i na koniec "na trybunach rozpoczyna się teraz mały tajski teatrzyk" Porażka, prawie taka jak komentator meczu Wisły z Realem. |
Chyba tak było dokładniej: "Ta zawodniczka planuje zrzucic troche wagi. Ale poniewaz pochodzi z Korei Polnocnej nie powinna miec z tym problemow", ale w KRL lepsze warunki faktycznie nie panują:( Gosciu na Eurosporcie stwierdzil, ze rekord swiata w rwaniu, to "110 kilometrow". A tu wrzuciłem pliczek ze strony z torrentami z popisami Gmocha, Strejlaua, Szpaka i Szaranowicza z Euro 2004.
|
Cytat:
Cytat:
|
Ostatnia ******ona sekunda i nie ma złota. Głupi ukrainiec:(:(:(:(:(
//edit: I nawet brązu nie ma. Szczęście najwidoczniej lubi się mścić podwójnie. Ale mimo wszystko brawo dla Roberta Krawczyka :kapkap: |
YEAH, pierwsze złoto... BRAWO OTYLIA !!!!! :jupi:
|
Ale moja faworytka tylko braz :blee:
|
Brawo dla Otylii !!!!!!!!!!!
|
Cytat:
|
Otylia 4ever :> gretulejszyn
|
Gratulacje dla pływaczki ... :spoko: :jupi:
|
Cytat:
Nie potrzebnie tak sie zerwala w ostatnich sekundach - przeciez byla juz wyczerpana. :( |
Brawo Brawo dla naszych kobiet (Otylia i Sylwia) bez was byśmy zginęli!!!
Mam nadzieje że męska część naszej kadry w końcu się zmobilizuje! A tak BTW: Znowu lanie w Poznaniu Polska-Dania 1:5 Brawo Panie Janas tylko tak dalej. |
Cytat:
|
No a z tej Sylwi to fajna dupcia jest :rotfl:
|
Brawo Otylia!!!
|
Tak tak brawa dla Otyli ale nie zapominajmy ze jeszcze mamy drugie zloto w 99% hehe KORZENIOWSKI ;p . zobaczcie tez na naszego sztangiste wyszedl z grupy nawet niezle BRAWO te igrzyska moga byc udane ;)
|
Ale burdel w organizacji dwuboju dzisiaj byl i to akurat jak wychodzil nasz reprezentant na ostatnia probe.
|
... miałem dobry humor do czasu meczu siatkówki z Francją, po jaką cholerę ci *****e wygrali z Jugosławią i narobili apetytu, przecież dziś z żabkojadami to była KA-TA-STRO-FA :zawstydz:
|
Wlasnie mialem o tym pisac. Dali du*y jak nigdy. Jak tak dalje pojdzie to nie wygramy tez z Tunezja, nie wspominajac juz o Argentynie i nie awansujemy :| :niepow:
|
Nie z Jugosławią tylko z Serbią i Czarnogórą. A polscy siatkarze tak mają jeden mecz wygrają trzy przegrają:(. Najczęściej wystarczy, żeby przegrali jeden set, wtedy dają pupy aż miło. A grali jakby ktoś ich zmuszał.
|
Cytat:
|
Hej a kiedy bedzie Robert Korzeniowski w swojej koronnej dyscyplinie??
Już nie moge sie doczekać nastepnego złota ;) |
otylia oddała złoto na licytację - cała kwota zostanie przekazana dla dzieci chorych na białaczkę.
heh, ciekawe, ilu sportowców stać na taki gest? |
No i jeszcze kusnierewicz. Podobno mial kilka nieprzyjemnych przygod, ale jeszcze nic straconego.
|
Cytat:
ale nie tylko ona ma wielkie serce, mamy jeszcze tak wszedzie chwalonego za inteligencje i blyskotliwosc Korzeniowskiego. Ten wspanialy sportowiec podczas audiencji w Watykanie ofiarowal Karolowi Wojtyle ... BUTA, w ktorym wychodzil sobie jakis tam medal. Wspanialy pomysl, Robercie, mam nadzieje ze go wczesniej wyprales. |
jakby takiego buta wystawił na licytacje to z niego tez byłaby kasa na jakiś szczytny cel.
|
Poczekajmy na Korzeniawskiego :D on zdobedzie zloto na 100% :)
|
I wczoraj dostaliśmy kolejne dwa Brązowe Medale! Wróbel i Kuśnierewicz!!
Brawa dla nich :szampan: |
Litwa : USA - 94 : 90 w Koszykówce!!!!!!!!!!!
Brawo dal Litwinów. Utrzymali rpowadzenie przez ostatnią minute. To już druga porażka USA w Atenach. Sorki za dwa posty, ale nie moglem sie powstrzymac. |
Kolejne zloto dla Polaków!!
Wioślarstwo: Złoty medal Sycza i Kucharskiego! I znów Wioślarstwo: Polska czwórka o 0,07 s. od brązowego medalu Sorki już za trzy posty :D |
Gratulacje dla wszystkich zdobywcow medali :fala: :sylwek:
|
fajnie - mamy jeszcze zawodników, którym zależy na sukcesie.
może kasa, jaką oni dostaną, zmobilizuje innych do wysiłku i za cel postawią sobie zdobycie medalu, a nie tylko zakwalifikowanie do reprezentacji olimpijskiej. szkoda, że nasza czwórka miała takiego pecha - przegrali o 0,07s z ukraińcami. |
Cytat:
|
I dzisiaj kolejna wygrana. Dzis nasi siatkarze wygrali 3:2 z Agentynom.
|
I jak wyjdą z grupy to trafią na Brazylię. Czyli wygrana z Argentyną to była ostatnia wygrana siatkarzy na olimpiadzie:(
|
Dzisiejszy mecz byl smieszny. Teoretycznie zrobilismy mininum - ba nawet wygralismy. Tylko co z tego ??? Troche za pozno panowie !!! Szkoda tylko sebastiana swiderskiego. Jego kontuzja nie dosc ze moze nam oslabic zespol w nastepnej walce z brazylia to jeszcze miala decydujacy wplyw na to ze mecz nie skonczyl sie na trzecim secie. Bakiewicz jakos do konca nie mogl sie odnalezc na boisku i wiekszosc akcji mu nie wychodzila :/
|
pawelblu@ taaaa ... sebastian swiderski po kontuzji schodzi ... a nasz druzyna zaczyna miec problemy <- co to za druzyna!! jedne schodzi!!?? wszyscy zeszli!!
|
nie wiem czy ktoś oglądał bieg z przeszkodami na 3000 m. Wygrała trójka kenijczyków.
Skubani jak biegają - no szok. :| :spoko: |
Widzialem, przy dekoracji 3 takie same flagi wciagneli na maszty. NIe czesto sie zdarza zeby 3 pierwsze miejsca zajeli zawodnicy z tego samego kraju.
Teraz trzeba ogladac pania Pyrek, moze zdobedzie jakis medal ;). A jutro mecz Polska - Brazylia. -EDIT- No niestety Pyrek juz odpadla z rywalizacji, ale za to druga Polka - Anna Rogowska zapewnila juz sobie medal i dalej skacze :jupi:. Medal juz mamy tylko ciekawe jaki, oby zloto :spoko:. |
Ilość załączników: 1
Coprawda stare ale fajne. Mecz Niemcy-Egipt w pilce wodnej na ingrzyskach.
|
Cytat:
|
Kolejny brąz wczoaj zdobyliśmy.
|
Wisła Wisłą a tu polacy czeszą Brazylie w siatkówie 3 do 0... to początek.
I co tu wybrać? Ja wybieram Ateny bo Wiśle życze dobrze, ale będzie inaczej. |
30:1 Renaldo strzeli samoboja ... :rotfl:
|
Widac ze my gramy na maxa a brazylia gra bez wiekszego wysilku. Moze dlatego przegrywamy juz 3 pktami :(
|
polska - brazylia, nie ma na co patrzec, wylaczam tv, ale sie zawiodlem, normalnie mi smutno :(
|
oni nic innego nie robia tylko Tuli Tuli .... Tulimy!!! :rotfl:
|
Siatkarze grać potrafią tylko nie potrafią wygrywać.Jak tylko zdobywają przewage to ręce im się trzęsą i tracą punkty.
Gdyby w drugim secie wygrali końcówke mieliby spore szanse, bo brazylijczycy nie wiedzieli o co chodzi. Wygrywać też trzeba umieć...? |
Złoto Roberta Korzeniowskiego. GRATULACJE!!
|
Cytat:
|
Gratulacje dla Roberta Tyle złotych medali olimpijskich miec na koncie. Po prostu Re5pect
|
Gartulacje!!! :fala:
|
Robert Korzeniowski jest wielki:spoko: :fala:
Taka refleksja mi się nasuwa jak ogladam tą Olimpiadę, że cały świat poszedł krok naprzód a polscy sportowcy (poza nielicznymi wyjątkami) stoją w miejscu. |
To juz nie ma po co dalej ogladac tego cyrku ...
A co do naszego poziomu, to polski sport widac jest bardzo niestabilny poza kilkoma wyjatkami (przede wszystkim otylia i korzeniowski). Ta niestabilnosc jest dla nas charakterystyczna w wielu dziedzinach, wiec to w jest pewnym sensie naturalne. |
przeczytajcie wywiad z koniem
przeczytajcie wywiad z koniem... tym który nie przeskoczył pod Polakiem żadnej przeszkody ^_^ ^_^ ^_^
http://sport.gazeta.pl/ateny/1,54566,2253560.html |
^_^ :lol:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:45. |