Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BookType - pytanie (https://forum.cdrinfo.pl/f15/booktype-pytanie-39451/)

VIZZARD 17.12.2006 16:37

Cytat:

Napisany przez pzw (Post 716938)

Spójrzże na obrazek w moim poście

No cóż że jest na tym obrazku?

Tylko opcja

Zmień że i zaprezentuj tę zmianę księgi :czytaj:

||

icemac 17.12.2006 16:22

heretyk na forum ||

nie można zmienić booktype'a na -R/-rw na stos z nim :piknik:

pzw 17.12.2006 13:28

do ed hunter: Słuchaj sprawdzxalem ta zmiane book type na dvd-rw tdk i dziala. Dziwne, co nie??

Spójrzże na obrazek w moim poście

Reetou: Nie pisz posta pod postem - używaj przycisku edytuj!

ed hunter 17.12.2006 11:03

po pierwsze to tylko na p***322;ytach z plusem mo***380;na zmieni***263; bitsetting (book type) - taki znaczek na p***322;ycie musi by***263; pomi***281;dzy literkami + ||

a jak si***281; nazywaj***261; TESCO DVD+R to te***380; si***281; da :D

pzw 17.12.2006 10:20

Ilość załączników: 1
Fajnie, ale u mnie Nero 7 na SAMSUNG SH-S182D SB04 obsługuje też bitsetting dla płyt DVD-RW (na DVD-R nie testowałem).

Na mojej nagrywarce nawet jest funkcja zmiany book type na DVD-ROM dla płyt TESCO:spoko: :>

ed hunter 02.03.2006 21:11

a jaka nagrywarka DVD nie obsługuje Book Type ???

Samsung i Toshiba? :szczerb: czy się mylę???

Gungay 02.03.2006 21:05

Jaka jest najlepsza ,w tej chwili na rynku,nagrywarka DVD z opcja wspolpracy z BookType??

seku 08.02.2005 10:34

mam Samsunga TS-H552B z biosem TS06 i Nero 6.6.0.0 i nie moge ustawisc BOOK-TYPE nie ma takiej opcji
czy wogule na tej nagrywarce da sie cos takiego zrobić ? mam zlego biosa ? zle nero ? czy nagrywarke ? tzeba wymienic

najdpa 07.02.2005 20:48

Wszystko pięknie, ale co z funkcja auto-bitsetting w biosach BS0R lub BS0S do Lite-Ona 1633S, w Omni ta funkcja jest nieaktywna i nie można jej włączyć.
Stąd moje pytanie- czy w tych nowych biosach ta funkcja jest automatycznie włączona, czy może trzeba używać innych programów uaktywniających booktype, jeśli tak to jakich? Osobiście używam BS0K z włączoną funkcją auto-bitsetting i wszystko jest OK., ale chciałem się przesiąść na nowszy bios, a nie chcę robić tego w ciemno.

Proszę o krótkie wyjaśnienie.

sc0rpi0 07.02.2005 17:47

Cytat:

Napisany przez namor
no to pozostaje tylko wina nagrywarki
zresztą chyba wiesz że lite-on nie ma najlepszej opini

Właśnie, że nagrany film na taką DVD+RW Verbatim działa na innych stacjonarkach :( A na moim zaczyna kręcić potem cichnie i wreszcie wywala "no disc" a nie moge nagrać na innej prędkości niż 4x bo nie da się w Nero innej wybrać .

namor 07.02.2005 17:39

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Właśnie w instrukcji pisze mi, że czyta a tak niestety nie jest. Próbowałem na Platinum DVD+RW i Verbatim DVD+RW więc chyba na dobrych nośnikach...

no to pozostaje tylko wina nagrywarki
zresztą chyba wiesz że lite-on nie ma najlepszej opini

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
...Jak możesz to podaj mi adres tej stronki, z której dałeś screena

prosze bardzo
Thomson DTH211

sc0rpi0 07.02.2005 12:58

Cytat:

Napisany przez namor
według danych powinien czytać te płytki
paląc na Lite-onie musisz używać dobrych płytek no niestety taki już jest Lite-on

Właśnie w instrukcji pisze mi, że czyta a tak niestety nie jest. Próbowałem na Platinum DVD+RW i Verbatim DVD+RW więc chyba na dobrych nośnikach. Jak możesz to podaj mi adres tej stronki, z której dałeś screena. Ehh ten Thomson :boks: .

namor 07.02.2005 00:03

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Mam właśnie taki sam problem jak Ty. Otóż posiadam Thomsona DTH211 (no ma już ponad rok) i wogóle mi nie czytał płyt DVD+RW więc postanowiłem, że nagram ze zmienionym bitsettingiem (mam liteon 1633 i booktype od Lite-ona), zmieniam na DVD-ROM, nagrywam i dalej mi nie czyta ("no disc") :blee:. Czy są jeszcze jakieś inne sposoby, żeby ten Thomson to odpalił ? Bo często musze nagrać coś na DVD+RW a R szkoda. Bo już chodzę z myslą wymiany stacjonarnego DVD. :smutny:

według danych powinien czytać te płytki
paląc na Lite-onie musisz używać dobrych płytek no niestety taki już jest Lite-on

sc0rpi0 06.02.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez Atronic
Posiadam dwa odtwarzacze stacjonarne : starszego Sony 335 ( 4 lata) i nowego Thomsona DTH212 ( 3 miesiące). Na Sony owszem z booktypem DVD-Rom wszystko chodzi ładnie , ale na nowym Thomsonie z ustawinym booktypem płyta albo jest niewidoczna ( no disc) , albo uruchamia się kilka minut i idzie z przeskokami .

Mam właśnie taki sam problem jak Ty. Otóż posiadam Thomsona DTH211 (no ma już ponad rok) i wogóle mi nie czytał płyt DVD+RW więc postanowiłem, że nagram ze zmienionym bitsettingiem (mam liteon 1633 i booktype od Lite-ona), zmieniam na DVD-ROM, nagrywam i dalej mi nie czyta ("no disc") :blee:. Czy są jeszcze jakieś inne sposoby, żeby ten Thomson to odpalił ? Bo często musze nagrać coś na DVD+RW a R szkoda. Bo już chodzę z myslą wymiany stacjonarnego DVD. :smutny:

bart_3d 06.02.2005 21:09

Gdybyś chciał skożystać z autobitsettingu także na płytkach DVD+R, to możesz przerobić Pioneera DVR-108 na Piodatę DVR-108DX.
Najnowszy zmodowany bios (1.18) ma autobitsetting, 12x Rip i jest w wersji RPC-1

namor 06.02.2005 19:42

Cytat:

Napisany przez Arecky
Witam, czy ktoś wie jak zmienić booktype dla Pionka 108 z biosem 1.18??? Kupując go dostałem płytę DVD DL - czyli dwuwarstwową - nagrałem ja i LIPA. Nagrywarka i DVD-ROM ją widzą, ale DVD stacjonarny nie. Próbowałem NERO, CloneDVD2 i DVD Decrypter - ale nigdzie nie mogę znalźć opcji zmiany bitsettingu. Może ta nagrywarka nie ma takiej możliwości?

nie wiem czy uzyskaeś już odpowiedz na swoje pytanie
ale odnośnie twojego problemu to Pioneer DVR 108 dla płyt DL zmienia bitsetting automatycznie bez jakichkolwiek dodatkowych programów czy ustawień tak nagrana płyta jest widzaina jako DVD-ROM
tak więc prawdopodobnie wina leży po stronie odtwarzacza stacjonarnego
dla pewności sprawdz jeszcze u znajomego tą płyte
moje płyty DL wypalone na tej nagrywarce jak do tej pory są odczytywane na wszystkich odtwarzaczach stacjonarnych zarówno tych nowych jak i starych

benedykt 06.02.2005 19:22

mój odtwarzacz stacjonarny nie czyta DVD+RW, zmieniam bookType przed nagrywaniem i jeszcze po nagraniu na DVD-ROM i dalej odtwarzacz nie czyta płytki, może mi sie wydaje ale jakby ją troche dłużej mielił. Da sie cos z tym zrobić ??? aha bookType zmieniam bookTypem 135 LITEONA

Arecky 08.01.2005 13:36

Witam, czy ktoś wie jak zmienić booktype dla Pionka 108 z biosem 1.18??? Kupując go dostałem płytę DVD DL - czyli dwuwarstwową - nagrałem ja i LIPA. Nagrywarka i DVD-ROM ją widzą, ale DVD stacjonarny nie. Próbowałem NERO, CloneDVD2 i DVD Decrypter - ale nigdzie nie mogę znalźć opcji zmiany bitsettingu. Może ta nagrywarka nie ma takiej możliwości?

rafal700 19.11.2004 20:14

nie chodzi mi wcale o DVD-+RW tylko o DVD+R . Po prostu jak wsadze plytke DVD+RW to mam zaznaczona opcje Write to DVD a jak wsadze DVD+R to tej opcji zaznaczonej nie mam i nie moge jej zapisac

terpilowski 19.11.2004 20:11

Cytat:

Napisany przez rafal700
dlaczego w mojej nagrywarce Lite-On SOHW-1633S nie moge zmienic BookType ?? :o Normalnie go uruchamiam ustawiam na DVD-ROm daje na Change i potem nie idzie dac opcji Write to DVD. Na DVD-RW opcja ta jest zaznaczona a na Verbatimkach 4x mi nie dziala :o Kiedys mi to dzialalo

na dvd-rw nie zmienisz booktype
tylko dla : dvd+r +rw +r dl

inaczej dla plusow tak
dla minusow nie ma mozliwosci zmiany book-type

rafal700 19.11.2004 19:13

dlaczego w mojej nagrywarce Lite-On SOHW-1633S nie moge zmienic BookType ?? :o Normalnie go uruchamiam ustawiam na DVD-ROm daje na Change i potem nie idzie dac opcji Write to DVD. Na DVD-RW opcja ta jest zaznaczona a na Verbatimkach 4x mi nie dziala :o Kiedys mi to dzialalo

zorg 03.11.2004 15:18

nero book type

uzywam nero 6,6

Atronic 03.11.2004 07:30

Cytat:

Napisany przez zorg
zalezy od firmware !!! po zmianie na dru710 nero pokazuje te opcjie, po zmianie na 1633s albo 1653s nie pokazuje .

ps. szkoda ze tylko na 1653s plytki DVD+R DL mozna nagrywac X4 :sciana: na innych tylko 2,4 :buu:

Ja mam też firmware Sony dru710 a w Nero nie mam opcji booktypa

Atronic 03.11.2004 07:21

Cytat:

Napisany przez legion
panowie book lub autobitsetting(tylko na plusach) jest po to by robic z plytki tloka(DVD-ROM) czyli taka sama plytke jak bierzecie z wyporzyczali(oryginal) i macie wtedy gwarancje ze pojdzie wam wszedzie na starych stacjonarkach jak i na nowych

Muszę się z tobą nie zgodzić co do gwarancji ,że będzie działać na starszych i nowszych playerkach . Posiadam dwa odtwarzacze stacjonarne : starszego Sony 335 ( 4 lata) i nowego Thomsona DTH212 ( 3 miesiące). Na Sony owszem z booktypem DVD-Rom wszystko chodzi ładnie , ale na nowym Thomsonie z ustawinym booktypem płyta albo jest niewidoczna ( no disc) , albo uruchamia się kilka minut i idzie z przeskokami . Osobiście muszę zwracać uwagę na którym odtwarzaczy będę odtwarzał i wtedy podejmuje decyzję o użyciu lub nie booktypa. Zauważyłem że większość problemów na thomsonie występuje przy płytach DVD+RW , ale zdażają się też przy DVD+R. Do nagrywania używam 1213@DRU710 z ustawionym auto BS , nagrywam w NERO 6.3 i w alcoholu 120% , a płytki to Verbatimy, TDK z boxów i Philipsy

zorg 03.11.2004 01:26

tak jak pisalem

zalezy od firmware !!! po zmianie na dru710 nero pokazuje te opcjie, po zmianie na 1633s albo 1653s nie pokazuje .

ps. szkoda ze tylko na 1653s plytki DVD+R DL mozna nagrywac X4 :sciana: na innych tylko 2,4 :buu:

VIZZARD 01.11.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No to musisz spróbowć przy zapytaniu o instalację IDE SW

Kliknąć NO :mruga:

Wtedy zainstalują się stery standardowe, a nie IDE SW nVidii

Może to coś pomoże :idea:

W Menadżerze Urządzeń powinny być dwa kanały:

Podstawowy kanał IDE

i Pomocniczy kanał IDE

A nie coś w stylu Nvidia nForce MCPT controller v2.5 :czytaj:

Cytat:

Napisany przez sergio_op
Wywal sterowniki IDE nForce i pozostaw tylko systemowe, mam taką samą płytę 8RDA+, 2 HDD i 2 nagrywarki LiteOna (CDRW, DVDRW) i odkąd nie używam sterowników IDE nForce nie mam żadnych problemów z napędami.

Tak patrzę i patrzę

I myślę :idea:

Czy my mówimy o dwóch różnych sprawach? :O

hegan 01.11.2004 00:12

jesili wywale te sterowniki to spada mi wydajnosc hdd (HD Tach) ale juz z tym sie uporalem poprostu nie instaluje ASPI mam teraz zas inny problem wypalam dvd+r z wlaczonym BookType v1.2.0 + bios (nieruszany przez OP) 1633S.BS0K widzi mi go jako dvd-rom tu wszystko jest ok ale jak uruchomie w nero/nero cd-dvd speed/ScanDisk i przeskanuje plytke to zawsze pod koniec mam czerwone kwadraciki (nieczytelne) co jest grane z tymi LITE czy to takie badziewie czy ja trafilem na taki model trefny :wsciekly: czy to moze wina biosa,w KP2Setup2.4.2 zawsze pod koniec testu mam dozo bledow PI

sergio_op 31.10.2004 22:17

Cytat:

Napisany przez hegan
tylko ze ten nie chce sie odpalic BookType v1.2.0 jak mam zainstalowane ASPI :\ dodam ze mam plyte glowna z chipem nforce2(epox 8rda+) i te sterowniki nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international przy ich instalacji wszystko zatwierdzalem "yes"

Wywal sterowniki IDE nForce i pozostaw tylko systemowe, mam taką samą płytę 8RDA+, 2 HDD i 2 nagrywarki LiteOna (CDRW, DVDRW) i odkąd nie używam sterowników IDE nForce nie mam żadnych problemów z napędami.

hegan 31.10.2004 16:21

no i wlasinie to zrobilem :nie: spadek wydajnosci znaczacy odezwij sie na GG 2454161 to Ci zdiecia pokaze

no ale teraz mam zainstalowane aspi_471a2 i BookType v1.2.0 dziala

VIZZARD 31.10.2004 16:17

Cytat:

Napisany przez hegan
no tak ale tam w Menedzer... tez sa jakies stery pod hdd i teraz czy jak da sie na standartowe to czy to nie pogorszy prace hdd?

Nie pogorszy :nie:

A jak chcesz to sobie sprawdź np HDTach przed i po :taktak:

Wtedy sam będziesz wiedział :mruga:

hegan 31.10.2004 16:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Podstawowy kanał IDE

i Pomocniczy kanał IDE

no tak ale tam w Menedzer... tez sa jakies stery pod hdd i teraz czy jak da sie na standartowe to czy to nie pogorszy prace hdd?

zorg 31.10.2004 15:44

nie prawda,to czy w biosie jest czy nie bitseting to jest wazne !!!
jak mialem bios od kowanskiego @dru710 w nero zakladka byla , jak zmienilem na 1653znikla, ale to tylko nero !

VIZZARD 31.10.2004 15:41

Cytat:

Napisany przez hegan
tylko ze ten nie chce sie odpalic BookType v1.2.0 jak mam zainstalowane ASPI :\ dodam ze mam plyte glowna z chipem nforce2(epox 8rda+) i te sterowniki nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international przy ich instalacji wszystko zatwierdzalem "yes"

Podstawowy kanał IDE

i Pomocniczy kanał IDE

hegan 31.10.2004 14:56

slawekj 31.10.2004 11:13

Cytat:

Napisany przez hegan
moja nagrywara:1633S obecnie z tym biosem BS0K+enable... system winXPsp1(dwa razy instalowany z tego powodu)
CZEKAM na zbawce :cool:

:czytaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=272
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=293

:)

hegan 31.10.2004 00:09

BookType - a driv ASPI help

no i jednak cos jest nie tak :nie: po wgraniu biosa z zaznaczona opcja "Enable-auto-bitsetting" obojetnie jaki on byl C czy K i po wypaleniu VerbatimaDVD+R neroSpeed widzial go jako Typ dysku: DVD+ a z tego co widzialem zdiecia powinno byc tak DVD+(BooKtype DVD-ROM)
No i dalej mnie zastanawia dlaczego po wgraniu driv ASPI forceaspi18 czy aspi_471a2 nie moge uruchomic BookType dopiero jak odpale pliczek z pod forceaspi18 KILLASPI BookType sie uruchamia (jutro wypale plytke przy pomocy tego programiku ale cos czuje ze dalej to bedzie jako DVD+ (( )
moja nagrywara:1633S obecnie z tym biosem BS0K+enable... system winXPsp1(dwa razy instalowany z tego powodu)
CZEKAM na zbawce :cool:

legion 26.09.2004 11:13

jak masz wlanczony autobitsetting to juz nie musisz w nero wlanczas ksiegi nawet by nie dzialala co chcesz zrobic podwojny bitset. :)

mark54 26.09.2004 11:00

Dvd-rom

Witam Panowie

Mialem niedawno podobny zgryz czemu w Nero nie pojawia mi sie opcja DVD-ROM wg. Ksiegi.
I z tego co mi sie udalo ustalic, to zalezy to od tego jaki ma sie BIOS w nagrywarce.
Jesli jest to przerobiony BIOS z wlaczonym na stale autobitsetingiem to opcja ta pojawia sie w Nero.
Jesli nie, to jej nie ma.

legion 22.09.2004 23:32

juz ci napisalem:) na priv

hegan 22.09.2004 23:18

mozesz mi napisac dokladnie co mam zrobic?

legion 22.09.2004 23:13

a z paczkowac:) trzeba bylo go jeszcze omni 1.3.10 :taktak:

hegan 22.09.2004 20:25

mam juz biosa BS0C ale dalej po uruchomieniu BookType nan tek komunikat No DVD writer detected!
icemac
widac w systemie moja nagryware,restart mial miejsce a win mam XP SP1 a teraz SP2 i odrazu zaznaczam ze to nie wiena sp2

legion 22.09.2004 19:33

wrzuc sobie ten bios BS0C :taktak:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html

hegan 22.09.2004 18:50

Bs06

hegan 22.09.2004 18:45

LITE-ON 16335 a bios to niewiem ale dopiero co ja zakupilem

legion 22.09.2004 11:53

Cytat:

Napisany przez hegan
Chcialem wypalic dvd+r jako - przy pomocy programu BookType a tu napisy jak go uruchomilem: No DVD writer detected!
wszystko bylo ok do momentu jak zainstalowalem DVD2DVD-R do ktorego byly potrzebne sterowniki ASPI po zainstalowaniu ASPI_471a2 program niewidzi mego DVD co zrobic zeby mi sie odpalil BookType??

jak nagrywarka i jaki bios w niej ?

icemac 22.09.2004 11:07

@hegan
ale DVD+R nie zmienisz ma - (chyba chodzilo ci o dvd-rom)
a czy w systemie widac nagrywarke, czy ci ja wykrywa ???
czy restertowales kompa po instalacji aspi i jaki masz system ???

hegan 22.09.2004 11:01

Chcialem wypalic dvd+r jako - przy pomocy programu BookType a tu napisy jak go uruchomilem: No DVD writer detected!
wszystko bylo ok do momentu jak zainstalowalem DVD2DVD-R do ktorego byly potrzebne sterowniki ASPI po zainstalowaniu ASPI_471a2 program niewidzi mego DVD co zrobic zeby mi sie odpalil BookType??

adax 10.09.2004 23:24

Cytat:

Napisany przez barte_k
Ja i tak używam BookType'a ze strony litka :taktak: Tylko dziwi mnie to, że jesteś chyba jedyną osobą, która ma bt w Nero 6.3.1.20 :|

LITEON1213s +Nero 6.3.1.20 brak Book Type w programie - wgrałem bios od Sony DRU 710A i przeinstalowałem Nero i pojawił się Book Type /jak w załączonym obrazku/. Przy wypalaniu DVD+R też używam Book Type Litka. 8-)

B@rtek 10.09.2004 23:03

Ja i tak używam BookType'a ze strony litka :taktak: Tylko dziwi mnie to, że jesteś chyba jedyną osobą, która ma bt w Nero 6.3.1.20 :|

adax 10.09.2004 22:47

Cytat:

Napisany przez barte_k
Adax ma bo sciagnął patch do 20 :taktak: A to cwaniak jeden, a my mogliśmy sobie szukać ;p

Nic nie instalowałem a ten pliczek znalazłem dzisiaj w necie. Ten obrazek z Nero co zamieściłem wcześniej to z oryginału bez żadnych patchów i innych przeróbek.Więc niestety szukajcie dalej ./A czego to właściwie szukacie? - koledzy./ :D

legion 10.09.2004 22:19

Cytat:

Napisany przez adax
Znalazłem w necie coś takiego /załączony plik/.Sa to wpisy do rejestru ustawiajce Book Type w Nero. Uwaga: przeczytać plik tekstowy przed zmianami. Aha nie testowałem tego u mnie Book Type działa.

no wlasnie widze bartek_K :) na ladnie:)

B@rtek 10.09.2004 21:04

Adax ma bo sciagnął patch do 20 :taktak: A to cwaniak jeden, a my mogliśmy sobie szukać ;p

Turboni 10.09.2004 21:02

a tak apropo to tez nie mam tej mozliwosci :( w 17 mialem

B@rtek 10.09.2004 20:55

Nawet w Nero Info Tool albo w KProbe można to sprawdzić :taktak:

Patrix 10.09.2004 20:40

dzieki może sie kiedyś przyda ;)

uwaga lamerskie pytanie: jak (gdzie) sprawdzić, że nagrana dvd+r jest widoczna jako płytka dvd-rom ?? wtedy po teście sam sobie sprawdze czy działa :)

legion 10.09.2004 20:40

Cytat:

Napisany przez adax
Znalazłem w necie coś takiego /załączony plik/.Sa to wpisy do rejestru ustawiajce Book Type w Nero. Uwaga: przeczytać plik tekstowy przed zmianami. Aha nie testowałem tego u mnie Book Type działa.

czy tylko jest nero panowie moze sprawdzicie czy na inych dzial programach bt
nero nie jest cudownym programe bardzo czesto sie wysypoje
:taktak:

adax 10.09.2004 19:56

Patrix 10.09.2004 15:13

adax mam tą opcje w Nero 6.3.1.17 - skoro jest to widać obsługuje... ???
teraz nie chce żadnych biosów wgrywać bo mi to nie potrzebne.
Na LG 8160b 2 lata miałem bios 2.01 i było ok....

B@rtek 08.09.2004 22:35

A ja tego nie mam :D :nie:

adax 08.09.2004 21:23

Cytat:

Napisany przez barte_k
To jest naprawdę dziwne :|

Zobacz obrazek.

B@rtek 08.09.2004 20:41

To jest naprawdę dziwne :|

adax 08.09.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez barte_k
Sprawdż napewno czy masz 6.3.1.20 :taktak:

Jestem pewien w 100%.

legion 08.09.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez kondziorek
obsluga bitsetting'u zostala wprowadzona dopiero w nowszych wersjach firmwar'u, jak nie chcesz wgrywac nieoficjalnego oprogramowania, to odsylam Cie na strone producenta: http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp, tam znajdz swoj model, sciag i zainstaluj sobie najnowszy oficjalny i bedziesz mial :]
i to sprawdzone, naprawde dziala...
pozdrawiam, :papa:

ty wogole czytasz to na co odpowiadasz
chyba cos mi sie nie wydaje :nie:

B@rtek 08.09.2004 20:22

Sprawdż napewno czy masz 6.3.1.20 :taktak:

adax 08.09.2004 20:20

Cytat:

Napisany przez barte_k
Tyle, że umnie i nie tylko nie było tej funkcji :taktak:

U mnie jest. :jupi: :taktak:

B@rtek 08.09.2004 20:18

Tyle, że umnie i nie tylko nie było tej funkcji :taktak:

adax 08.09.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez barte_k
Z VS03 nie działa :nie:

W nero ustawianie BookType było do wersji 6.3.1.17 :taktak:

A nieprawda w wersji 6.3.1.20 też jest !!! Nagrywarka---wybór nagrywarki --- opcje ---Book Type setting i do wyboru: unmodified lub physical disc type lub DVD-ROM.

kondziorek 08.09.2004 20:17

obsluga bitsetting'u zostala wprowadzona dopiero w nowszych wersjach firmwar'u, jak nie chcesz wgrywac nieoficjalnego oprogramowania, to odsylam Cie na strone producenta: http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp, tam znajdz swoj model, sciag i zainstaluj sobie najnowszy oficjalny i bedziesz mial :]
i to sprawdzone, naprawde dziala...
pozdrawiam, :papa:

legion 08.09.2004 20:16

Cytat:

Napisany przez Patrix
Popielaty jaką masz wersje Nero ??? ja nie mam te funkcji.

Czyli BookType obsługuje także bios VS03 ???

obsluguje bez problemu sam sprawdzale ale wersja bt 1.6 a tak po za tym po co sie meczyc nie lepiej omni przejechac na autobitsetting :taktak:

B@rtek 08.09.2004 20:06

Z VS03 nie działa :nie:

W nero ustawianie BookType było do wersji 6.3.1.17 :taktak:

Patrix 08.09.2004 20:04

Popielaty jaką masz wersje Nero ??? ja nie mam te funkcji.

Czyli BookType obsługuje także bios VS03 ???

legion 08.09.2004 16:46

Cytat:

Napisany przez barte_k
Legion pisze się oryginał ;p

no co y zgubilo sie albo ta cenzura:)

B@rtek 08.09.2004 16:40

Cytat:

Napisany przez legion
(DVD-ROM) czyli taka sama plytke jak bierzecie z wyporzyczali(orginal)

Legion pisze się oryginał ;p

Popielaty 08.09.2004 16:26

Tu jest to opisane:
http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=4106163220

legion 08.09.2004 14:34

panowie book lub autobitsetting(tylko na plusach) jest po to by robic z plytki tloka(DVD-ROM) czyli taka sama plytke jak bierzecie z wyporzyczali(oryginal) i macie wtedy gwarancje ze pojdzie wam wszedzie na starych stacjonarkach jak i na nowych

comptom 08.09.2004 10:00

a ja skromnie spytam:
czy przez włączenie BS można mieć później kłopoty z ta płytą na stacjonarnych odtwarzaczach DVD?

TresorPL 08.09.2004 07:37

a tak z ciekawości sie spytam,bo też nowy jestem w temacie - po co to? Co daje ten BS? tylko to ze jest czytana płyta na starszych odtwarzaczach czy coś jeszcze?

Popielaty 07.09.2004 22:59

Nieoficjalny to fakt, ale najnowszy :). Ja do wypalania filmów używam DVD Decryptera, ale w Nero to chyba nie jest Autobitsetting lecz możliwość włączenia bitsettingu. No ale o szczegóły się nie czepiajmy :)
Pozdrowionka.

-=Shade=- 07.09.2004 22:53

Cytat:

W Nero też masz funkcje Auto-bitsetting
Ale gdzie dokladnie ?
Ja mam nero w wersji 6.3.1.20 i nigdzie tej opcji nie widze. Ma byc w Nagrywarka --> Wybierz Nagrywarke --> Wskazuje naped i Opcje. Niestety nie widze zeby byla gdzies mozliwosc wlaczenia tego bitsettingu.
Moze w nowszej wersji to gdzies indziej sie wlacza ale ja tego znalesc nie moge ?

B@rtek 07.09.2004 19:22

VS0B to bios nieoficjalny :taktak:

W Nero też masz funkcje Auto-bitsetting :D

Popielaty 07.09.2004 19:19

Najnowszy do 832S to bodajże VSOB. Jeśli chodzi o Book Type to tak jak ustawiłeś, tyle że programik BookType powinien być podczas nagrywania cały czas włączony. Można też spachować bios dvdrw_omnipatcherem tak aby Book Type był na stałe włączony.

Patrix 07.09.2004 17:16

BookType - pytanie

Jak tego używać ??? wystarczy aby był włączony ???

Piszecie, że trzeba mieć nowszy bios aby go używać

ja mam oryginalny (VS03) i booktype (chyba) działa

więc jak to jest ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.