![]() |
Sims 2 jak nagrac?
siemka... wie ktos jak albo czym nagrac sims 2 zabezpieczone Safe Disk 3?:) tak zeby jeszcze dzialaly :P
|
Odpowiedni profil w Alkoholu;)
|
a-ray mi pokazuje ze plik sims2.exe jest zabezpieczony SafeDisc 3.20.020 ... prubowalem alkoholem, brindwrite, clonem...i nic z tego :| dajcie jakas instrukcje krok po kroku :P
|
Why 3x ten sam post???
Mozesz grać z virtuala... |
Zajżyj na torrent.org.pl :P
|
sory ale mi sie net cos pie.przy... no wlasnie jak uruchamiam z deamon czy z alcohola 120% i wlacze virtuala.. to gra sie chwile poladuje a potem wyskoczy error ze jest uzywany emulator cd :|
|
Cytat:
|
Ja podpiołem obrazy do Alcohola i włączyłem w opcjach emulacji Safediska. Poszło. Gra jest super.
-Edit- USUŃ CLONA. GRA NIE BĘDZIE DZIAŁAŁA JAK GO MASZ ZAINSTALOWANEGO!! |
Alcochol 120% bardzo ladnie sciaga zabezpieczenia po prostu robisz z tej plyty obraz i cyk ;) masz juz gierke w 100% sprawna ;)
|
Cytat:
|
No właśnie, miałem to już przy Shrek2 (Safedisc 3.20.022).
Alcohol w ostatniej wersji to 1.9.2.1705 --- jego lista profili dla Safedisc kończy się na 3.1. Gdzieś czytałem że różnica między 3.1 a 3.2 jest niewielka. Czy na tym profilu Alcohola (Safedisc 3.1) robicie 1:1 Safedisc 3.2x.xxx? Pamiętam, że obraz Shrek2 zrobiony w ten sposób po podpięciu do DaemonTools chodził. Czy tak samo jest z The Sims 2 ??? |
Cytat:
|
Skoro ma być jutro w sklepach to w Polsce już jest .... ;)
Kupić oryginał można już dzisiaj (czwartek, we stolycy), szykuję się do zrobienia kopii z oryginału i zbieram informacje. CD1 zabezpieczone Safedisc 3.20.022, brak zabezpieczenia na CD2, CD3, CD4 (info z makeabackup.com). Czy komuś udało się zrobić 1:1 Sims 2 lub Shrek 2 na profilu Safedics 3.1. Alcohola? |
Cytat:
|
Cytat:
Profil to chyba ma być Safedisk NEW 2/3 |
Do Yetixxl
Yetixxl, dzięki
Jeśli chodzi o profile to rzeczywiście, odinstalowałem Alcohol 1.9.2.1705, wyczyściłem i zainstalowałem z powotem --- mam już profil "Safedisc 2/3". Ale profilu "Safedisc NEW 2/3" o którym pisze powyżej Air tam nie ma. Jakie powinny być dostępne profile dla Safedisc w Alcoholu 1.9.2.1705? |
Cytat:
|
Mam pytanie czy moja nagrywarka "SAMSUNG CDRW/DVD SM-352B" da rade nagrać dobrze na plyte z profilem safedisc 2/3 w alcoholu?
|
Poczytaj sobi powinna dać radę próbuj http://cdrinfo.pl/cdr/hard/Samsung_SM-352B/1.php
|
z obrazu dziala ladnie mi gierka.... tylko trzeba usunac clona i alcohola z systemu.... ale qrcze jak nagrac cd1 na cd zeby dzialalo? :|
|
Alcohol to nie wszystko potrzebna też odpowiedni palnik ja miałem neca z kopiowaniem safedisca nie było problemu ale kopie chodziły tylko w nim w innych napędach się nieuruchamiały.I co zrobiona kopia będzie do niczego gdy mi nec wysiądzie a nic nie jest wieczne.Trochę poczytałem na temat nagrywarek przede wszystkim opinie użytkowników i kupiłem LG 8525B na tej nagrywarce udało mi się zrobić kopie gier zabezpieczonych safediscami działające w różnych napędach.
|
Cytat:
Przyłączam się do pytania "NEO". Próbowałem wszystkimi sposobami opisanymi na forum, ale dalej jak nagrywam na CD-RW tryb DAO/SAQ SafeDisc 2/3 to gra sie nie uruchamia mieli przy wkładaniu płyty :wsciekly: . Może jakieś tryby trzeba włączyć dodatkowe np:Korekcja EFM zamiast Danych Subkanałowych ??. Proszę o pomoc. Z GÓRY DZIĘKUJE i Pozdrawiam ROB |
Moj sposob na Sims 2 PL ;]
Sciagnolem z suprnova The Sims 2 multilang (4cd), zainstlowalem na deamonie, przy probie uruchomienia wyskoczyl mi blad emulotra cd/dvd, po przeczytaniu paru postow z tego forum skasowalem deamona i zainstalowalem alcoloh, zamontowalem obraz plyty i gierka dziala bez problemow :) |
Nagrywamy zawsze DAO-RAW, z zaznaczoną korekcją EFM, z minimalnymi prędkościami. Odpalamy z CD-Roma.
Ps.Jeśli macie problem z uruchomieniem gry po instalce ...pojawiło się już lekarstwo No-CD Fixed exe. plik ma 13.3MB . |
Opis Nagrania gry "The Sims 2"
Opis Nagrania gry "The Sims 2"
Opis nagrania "The Sims 2" Zabezpieczenie: Safe Disc 3.20.020 Program do nagrywania: Alcohol 120% 1.9.2 (build 1705) W menu po lewej stronie w zakładce "Opcje" Wybieramy pozycję pt. "Emulacja" Otwiera się okienko z domyślnie wybraną kategorią "Emulacja" z rozwijanego drzewa, widnieją tam 3 Kwadraciki wszystkie zaznaczamy (Kwadraciki zaznaczone "pełne"), następnie wybieramy z rozwijanego drzewa "Opcje dodatkowe" widnieją tam 3 Kwadraciki wszystkie zaznaczamy (Kwadraciki zaznaczone "pełne"). Ta operacja pozwala na granie w "The Sims 2" z dysku (obrazów płyt) bez konieczności nagrywania ich na płyty. 1. Wybieramy z górnego menu Plik>Otwórz (Wskazujemy obraz 1cd z grą "The Sims 2"). W głównym ekranie programu powinna być widoczna ikona z obrazem płyty. 2. Klikamy prawym przyciskiem myszy na wcześniej otworzonym obrazie gry i z menu które się pojawiło wybieramy "Kreator nagrywania...". Pojawia się okienko z domyślną ścieżką obrazu. 3. Klikamy na "Dalej" pojawia się następne okienko z ustawieniami zapisu. Ustawienia: - Prędkość zapisu: 4x - Tryb zapisu: RAW - DAO - Włącz system ochrony zapisu: TAK (Kwadracik zaznaczony "pełny") - Nie zamykaj ostatniej sesji: Nie (Kwadracik nie zaznaczony "pusty") - Korekcja EFM: TAK (Kwadracik zaznaczony "pełny") - Korekcja danych subkanałowych: (Kwadracik zaznaczony "pełny") 4. Klikamy na "Zapis" Uwagi: - Aby gra działała trzeba usunąć programy Emulujące Virtualne napędy CD - Metoda ta nie działa ze wszystkimi nagrywarkami (Moja nagrywarka LG GCE 4800B 40x12x40) - Gdy płyta zostanie nagrana nie poprawnie gra (Nagrywarka nie obsługuje nowych technologii)będzie prosić o ponowne włożenie płyty lub pojawi się błąd pliku "Sims2.exe" (typu wyślij do microsoft) - Witaminka dostępna w internecie powoduje zablokowanie możliwości budowania w grze "The Sims 2" ale umozliwia granie bez Płyty z grą. - Napisałem opis nagrania tak prosto jak tylko potrafiłem. - Osoby które nagrają tą metodą pierwszy CD prosze niech napiszą czy im ta metoda pomogła, ewentualnie jaki mają problem i jaką posiadają nagrywarkę. Ten sam tekst zamieściłem na forum strony torrent.org.pl Opisu nie znalazłem w internecie tylko napisałem wedłuk własnej wiedzy i doświadczeń więc ten sposób nie jest oficjalnym sposobem nagrywania gry "The Sims 2". Nie daje 100% gwarancji że nagrywanie się powiedzie. Numer GG:3550009 W razie problemów prosze pisać na forum lub prywatnie na GG (Jestem zawsze niewidoczny) jeżeli bede dostępny to odpiszę. |
Dzięki 963852 spróbowałem i hula jak trza. Dokładnie jak napisałeś nagrałem ale obraz z torrenta.
Pzdr i życzę powodzenia (liteon 52327 :cisza: S) |
Cytat:
ale to wszystko jedno czy z torrent czy ftp ta metoda dotyczy wszystkich wersji "The Sims 2" a właściwie jednej (tylko jedna jest dostępna). Udało mi się nagrać za drugim razem (zmarnowałem 1 płytkę, pierwszy raz w życiu a narywam juz od dawna) ale szybko wpadłem co i jak i opisałem. Jak macie problemy z nagraniem płytki z "The Sims 2" lub nie rozumiecie czegoś co napisałem to piszcie na gg 3550009 jestem zawsze niewidoczny. Więc pisać nawet jak słoneczko jest czerwone. Jak bede dostępny to odpisze. Mam nadzieje że wam się opis przydał. Pozdrawiam wszystkich wypalaczy. |
Mam taką propozycję może wypróbujecie kopie w innych napędach można by zrobić listę nagrywarek prawidłowo nagrywające najnowsze wersje SafeDisca ułatwiło by to zakup nagrywarek innyn użytkownikom.
|
Wy tu piszecie jakieś różne instrukcje, a ja uruchomiłem CloneCD 5.0.2.2 zrobiłem "obraz" jako "gra z zabezpiczeniem" i tak samo nagrałem. Chodzi bez problemu. Nagrywarka LiteOn DvDRW SQHW-832S.
pzdr |
na nagrywarce liteon 52327s i plytce cdrw esperanza 12x sposob opisany przez 963852 nie dziala :| to teraz sprubuje tym clonem i sie odezwe :)
|
moge tylko powiedziec iz posiadam obraz cd1 w formacie *.mdf :| wiec clonem nie nagram :|
|
a taka propo... piszemy tutaj tylko o tym jak nagrac obraz tej gierki na cd.... a moze ktos wie jak zgrac ta gierke z orginalnej cd na dysk? :)
|
Cytat:
|
No dobra mam SIMSY 2 (tak by zrobic kopie sciagnalem z supernovej ;) ;) ;)
). Ale na tych obrazach z Supernovy ( Clonecd image multilanguage) na plytce pierwszej po zamontowaniu w Alcoholu 1.9.2 wyskakuje zabezpieczenie SafeDisc 2 :wow: :wow: :wow: , a wszyscy mowia o 3.2. Nie wiem co sie dzieje ale w pliku nfo dolaczonym do gry pisze rowniez ze zabezpieczona safedisc 2. Co to za wersja ??? A moze tylko blad programu PS. Jako skanera uzywam ArrayScaner 2.0.1 (czy cos takiego) :) :) |
Cytat:
Gra jest podwójnie zabezpieczona. - płyta Safe Disc 2 - gra Safe Disc 3.20.020 skanujac płyte program wskazuje safe disc2 a jeżeki przeskanujesz folder z zainstalowanymi simsami to wskaże Safe Disc 3.20.020 ten Safe disc 2 to zmyłka i należy nagrywać jako płytę zabezpieczoną Safe Disc 3.20.020 Opisałem jak kilka postów wcześniej. |
Cytat:
Nagrywana na LiteOn LTR32123S a instalowana z DVD-ROM. Oczywiście przy użyciu Alcohol 1.9.2.1705 i kilku :piwo: |
Dyskusja kręci się głównie wokół obrazów z torrenta.
Dzięki Wojtek że przeszedłeś do kwestii oryginału. Po rozpoczęciu nowego wątku "Działające kopie oryginału..." najpierw Neo odesłał mnie do tej właśnie dyskusji (zapominając, że już się w nią włączyłem --- widocznie nie znalazłem tego czego szukałem), a potem Maciej zamknął wątek "kopii z oryginału" 20 minut po tym jak obwieścił (gdzieś powyżej) że właśnie pojawiło się lekarstwo No-CD ważące 13 MB.... No nic nie kumam moderatorze Macieju, ale dobra, przenoszę się .... Komu jeszce udało się (i jak) wykonać samodzielnie działające kopie pierwszej płytki The Sims 2 (z oryginału!). Ja zanotowałem fiasko przy : Alcohol 1.9.2.1705, profil Safedisc 2/3, odczyt 1x, zapis 4x (mniej nie mogłem) na Asusie CRW5224A firmware 1.40. Nie zastosowałem odczytu subkanałów i ich korekcji przy zapisie - może to był właśnie błąd? Płytka nie chodzi z napędu ale obraz oryginalnej płyty podpięty do Daemon Tools działa bez zarzutu (tak samo chodził Shrek2). Ponieważ zależało mi na "mobilnej" kopii, póki co płytki 2-4 skopiowałem normalnie, a obraz CD1 zrobiony w/g zaleceń forum Alcohola --- nagrałem w Nero jako dane na płytkę 800MB. Całośc można zainstalować podpinając obraz nagrany na płytkę do DT i tak też po zainstalowaniu grać. Inny sposób na mobilną kopię to nagranie czterech obrazów na DVD. No, ale nie o to dokładnie chodziło.... W sposobie 963852 dziwi trochę zaznaczanie wszystkiego co się da w menu "emulacja" Alcohola" : "Ignoruj typ nośnika" (niepotrzebny w przypadku napędów innych niż nagrywarki) , "Uruchom menedżer..." (???), " Emulacja RMPS" (potrzebna przy Securomie), "Emulacja błędnych sektorów" (:) to mogę zrozumieć i właśnie próbuję dociec, ale chyba SD 3.20.022 to już zupełnie inna bajka...), "Emulacja danych subkanałowych" (też Securom), "Emulacja LaserLock" (???). Podzielcie się doświadczeniami kopiowania z oryginału. To już kolejna gra z SD 3.20.xx (gamecopyworld uważa że 1:1 niemożliwe). Może komuś jeszcze (oprócz Wojtka) udało się i może wytłumaczyć jak to zrobił, na czym, czym i jaki "kwadracik" zaznaczył (i najważniejsze - dlaczego właśnie ten ). WOJTEK -- jak robiłeś odczyt, parametry i ustawienia (szczególnie subkanały)? |
Jestem teraz w pracy a tu takiego softu nie moze być.
Ale pamiętam: Czytanie płyty takie jak sobie ustawił alcohol dla profilu safedisk 2/3 tylko zmieniłem predkość czytania z max. na 16x. Natomiast nagrywanie tak jak ustawił alcohol dla safedisk 2/3 plus dodatkowo zaznaczyłem: nagrywanie x4 oraz "korekcja danych subkanałowych" co dało dokładnie to co napisał o ustawieniach nagrywania 963852. |
Dzięki Wojtek,
Na forum Alcohola twierdzą że nie ma reguły na SD3.20.xx... Piszą że dużo zalezy od nagrywarki, softu, ba, konfiguracji komputera i uzywanego oprogramowania (?). Zalecają używanie profilu Safedisc 2/3, jak najniższych prędkości odczytu i nagrywania i ... liczenie na to że będzie się miało szczęście. Gość zwany pollutedshine pisze : "To bardzo cwane zabezpieczenie. Niektóre nagrywarki 1sheep poradzą sobie ale przeważbie potrzebny będzie sprzęt 2sheep. Kopia 1:1 jest możliwa na profilu safedisc bez żadnej emulacji. Skopiowałem 3.20.022 (DOOM3) bez potrzeby emulacji i unikając problemów z blacklistowaniem. Każdy kto ma problemy powinien sprawdzić możliwości korekcji EMF swego sprzętu by nie tracić czasu" Dodam że gość ma nagrywarkę typu 1sheep (!). Z kolei clemento donosi że sprzęt ma 2sheep (LTR52327S) ale skopiować nie może (choć działa przez DT). Mój sprzęt też jest 2sheep, niższych prędkości nie mogłem dać, firmware najnowszy i klapa. Czy ktoś wie co decyduje o powodzeniu? |
Ja uważam że dużo zależy od sprzętu nawet dwie nagrywarki tego samego typu mogą inaczej nagrywać.
|
a mi wyskakują jakieś błędy przy instalacji z oryginału/obrazu. potem komp sie wiesza na twardo. liteon52327s, alcohol, deamon,
|
Cytat:
|
Witam Państwa!
Mam nagrywarkę LiteOn-LTR40125S z firmwarem ZS0R i za cholere nie mogę sobie poradzić :( Wypróbowałem już chyba wszystkie opcje w Alcohol'u :( Próbowałem uruchamiać kopie gry na w/w nagrywarce oraz na DVD-ROM'ie, za każdym razem gra zawiesza się na splash screen'ie :( Z napędu wirtualnego wszystko chodzi cacy, a z płyty nie chce... Nie wiem już, co mam robić... zmieniać nagrywarkę, czy co ??? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Tomasz Wrzesiński |
Ukazał się lek na wasze dolegliwości. Radzę poszukać i juz nie powinno być problemów.
|
Tez sie troche pobawilem z nagrywaniem tego. Nagrywalem na Liteonie LTR-40125S (bios ZPS6) po nagraniu plyty gra uruchamiala sie, ale tylko z Liteona. Z innych napedow nie uruchamiala sie. Dzisiaj bede jeszcze mial do testow Liteona LTR 52327S i na nim bede testowal.
|
Witam! a moze mi ktos opisac jak zrobic obraz z orginalu? siostra porzyczyla dla siebie ta giere i musi dzisiaj odac, mecze sie z tym patentem :podbite:
z gory dzieki. Jak co jestem tez na gg.3916146 pozdro all. |
Obrazy płytek zrób Alcoholem, najważniejszy jest CD1, bez niego nie pograsz. Obraz CD1 zrób na profilu safedisc2/3 przy najmniejszej dostępnej prędkości odczytu, nagraj wg schematów opisanych ostatnio przez Wojtka (nie kasuj obrazu CD1 na dysku-może się przydać). Jak ci się poszczęsci gra będzie chodzić z kopii, jak nie obraz CD1 podepnij do Daemon Tools, powinno dać się grać.
|
Cytat:
|
Witam...
Tez mam ta gre... I mam podobny problemik mi dziala bez problemu z Virtualnego dysku w Alcohol, ale jak wypalilem to nie dzialala. Sproboje tymi sposobami jakie tu opisaliscie i sie odezwe |
Cytat:
Cytat:
pozdro i dzieki za wskazowki. |
Siemka...
Wiecie zrobilem tak jak napisaliscie i dziala.... Wypalalem dwiema nagrywarkami jedna nagrala 2 nie :) Mianowicie na TEAC CD-W552G wszystko dziala ale na Lite-ON DVDRW LDW-851S niestety nie dziala :) Ale dzieki za pomoc... Pozdrawiam EDIT: Wiecie co mam wlaka :) Zrobilem tak z tymi SIMSAMI Zainstalowalem z Virtualnego dysku w Alcohol i dzialalo jak wsadzalem tam wirtualnie CD1 smigalo wszystko OK. Nagralem na CD-RW CD1 wylaczylem Virtualny dysk i gra dzialala a nagralem ja tak jak pisaliscie... no wiec caly szczesliwy wypalilem reszte CD tak samo ustawiajac... a teraz instaluje zacieram raczki i KLOPS nie dziala... zas cos zwalilem... eh... nie mam juz sily :) Pozdrawiam, meczcie sie sami ;) |
The One 69
Błędy odczytu to istota tego zabezpieczenia, są normalne w czasie robirnia obrazu. Przejrzyj serwis a dowiesz się więcej i zrozumiesz. Generalnie tak ma być, czekaj spokojnie aż obraz się wykona. Skotnik Wszędzie (nie tylko w ojczyźnie) ludzie chcą znaleźć regułę na Sd 3.20.xxx. Póki co jesli nie działa to masz pecha i używaj DT (lub leć do apteki - "jeśli wiesz o czym ja mówię...") |
pare slow ode mnie ;)
mam wersje simsow 2 z czterema rozszerzeniami [ img, sub, ccd, cue ], wypalalem za pomoca pliku cue w alcoholu 120 % [ 1.9.2 ] profilem safedisc 2/3, emulacja safedisc w daemon tools [ 3.47 ]...i nie dziala ;) to samo dzieje sie, gdy wypalalem za pomoca pliku ccd w alcoholu...ale... wypalilem pierwsza plyte clonem [ 5.0.2.2 ] profilem protected pc game [ w opcjach zapisu mialem nagrywanie x8, napraw slabe sektory i zaznaczona opcje nie naprawiaj danych subkanalowych ]. po wypaleniu zaznaczylem emulacje safedisc i wszystko smiga. plyte palilem na liteonie sohw-832s, firmware vs0a - rowniez na tym napedzie odpalalem plyte. co jest zabawne, mam zainstalowanego clone'a, nero, alcohol, daemon tools i nic mi nie marudzi, ze musze cos odinstalowac, chyba mam szczescie ;) zycze powodzenia z safedisciem 3.20 :) |
Hello...
To zas ja. Wypalilem ta 1CD na CD-RW i dziala ale jak wypalilem w ten sam sposob na zwykla plytke to nie dziala... co to ma byc ? Zaczynam miec dosyc :P Pozdro |
a ja mam takie pytanie. czy na nagrywarce DVD LG-GSA4040B (tutaj opis: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=3219192613 ) bedzie dalo rade przegrac CD1?? jak myslicie? i drugie pytanie-ktos pisal, ze pojawilo sie lekarstwo na te problemy-czy moze mnie ktos oswiecic o co biega? z gory dzieki za odp
|
rafi_pl--> podobno LG bardzo dobrze radzi sobie z SD 3, wypal na RW i stestuj; co do drugiego pytania - moze chodzi o nowego *****'a ktory sie wczoraj pojawil?
|
Doszły mnie słuchy ,,,że ten nowy c_rack od StarFuckers, także ma bug`a ,,,cały tryb budowania jest zwalony.
,,,a u was? jak to wygląda?. Sprawdzaliście? |
Qurcze, nie wiem juz o co chodzi :ysz: . Zgralem pierwsza plyte clonem, alcoholem i ogolnie wszystko ok ale podczas instalacji gry, czy to z obrazu czy z nagranej plyty wystepuje blad " nie mozna odczytac z pliku sfx.package' i instalacja zostaje przerwana. Moze ktos wie o co chodzi ??
dzieki :cool: |
Wrzuce jeszcze pare informacji .
Postanowiłem się troche pobawić i zobaczyć jaka jest powtarzalność tej operacji. Następna płyta nagrana (Titanum) nie zadziałała. Zmieniłem więc sposób zapisu - odznaczyłem : "Korekcja danych subkanałowych" Nagrałem następne Titanum i gra zadziałała. Następnie nagrałem na LG. Gra zagrała ale odtwarzana z DVD-ROM LiteOn 166S. Ta sama płyta na nagrywarce już nie rusza. Stwierdzam więc ze nie jest to 100% metoda na kopie 1:1 nawet jak się raz udało. Dalsze testy wykazały że żadna ze skopiowanych płyt nie rusza z nagrywarki. Pod Daemontools zamontowany obraz prawidłowo współpracuje z grą (bez żadnej emulacji ) Wynika z tego ze Alcohol zczytał orginał dobrze a kłopoty są jedynie z nagraniem. Pewnie Ameryki nie odkryłem ale podzieliłem się posiadanymi informacjami i testami. |
na suprnovej jest fix na nocd ktory zajmuje bodajrze 150 kb :) dokladniej jest to tylko obraz zabezpieczenia z plytki 1 :) wystarczy na deamonie zarzucic ten obraz bez zadnej emulacji i all dziala cacy :) wlacznie z save i trybem budowania :) po rozpakowaniu ten obraz zajmuje kolo 1.5 mb :) ale lepiej grac z obrazu ktory zajmuje 1.5 mb i mozna go nagrac na plyte bez problemu (np do katalogu nocdfix i stad go odpalac) niz z obrazu ktory zajmuje 750-800mb i nie mozna go nagrac w sposob 100%pewny :P
|
Witam :spoko:
Po wielu probach udalo sie. Nagrywarka Liteon SOHW 832S, Clone 5.0.2.2. Kopiowanie z oryginału bez zadnych specjalnych ustawień i nagrywanie x 8. Plik obrazu ktory zostal mozna tak samo wypalic i tez dziala. Pozdrawiam || |
Cytat:
I na jakich płytkach nagrywałes? |
No coz moje proby z Alcoholem sie skaczyly teraz moze powojuje ClonemCD :P
Moze tu cos wyjdzie bede kombinowac. Pozdrawiam |
Cytat:
W Clone ustawilem tylko protected game i skopiowalem do obrazu, nastepnie wgralem na plytke rowniez ustawiajac protected game, predkosc x8 (x16 tez idzie ale wole troche wolniej) a w opcjach nagrywarki tryb RAW SAO + SUB i zaznaczona opcja zezwalaj na naprawe slabych sektorow. Aczkolwiek w trakcie kopiowania w logu pojawia sie informacje ze nagrywarka nie moze nagrac w trybie RAW SAO + SUB ale nie pisze do jakiego trybu ja przestawia. Takze po tych ustawieniach poszlo ok. Obraz wgral sie bez problemu i po odpaleniu dziala normalnie. Trzeba tylko po instalacji zastapic plik sims.exe. Tego patcha wrzucilem na ostatnią plyte wraz z innymi potrzebnymi rzeczami. Ale jak probowalem zgrac obraz z kopii i go ponownie wgrac na inna plyte to niestety juz nie wyszlo. Jakies bledy wyskakuja przy nagrywaniu. Co do plytek to nagrywalem na Memorex i Emtec. Pozdrowionka || |
Ja juz sie poddalem.
Nagrywalem na TDK, Verbatim, EMTEC, PLATINIUM Wkoncu nagralo sie na TDK ale CD-RW i dziala, probowalem z innymi zwyklymi nosnikami tymi co pisalem wyzej ale nie dziala... Zostaje na CD-RW i koniec. Jak ktos znajdzie pewny sposob to wtedy zas rusze do akcji. Pozdrawiam i zycze powodzenia w zabawie z tym ZABEZPIECZENIEM :/ |
Cytat:
|
Ja zrobiłem tak, aby nagrać: Zrobiłem image Alcoholem 1.9.2. CD 1 wrzuciłem do Deamona. Uruchomiłem CloneCD w wersji 5.0.2.2 i wybraem kopia w locie. Jako napęd źródłowy podałem wirtualny dysk. Prędkość zapisu ustawiłem na 40x i jest OK. Wszystko w najlepszym porządku działa. Nagrywałem na zwykłej cd Media Store. Jeżeli chcecie grać z imagy z Daemona to wcale nie trzeba usuwać CloneCD ani Alcohola. Należy w CloneCD w ikonce koło zegarka ustawić opcję ukryj nośnik cdr. Wtedy wszystko śmiga. Aha mo napęd Combo Liteon 52/32/16/52. Pozdrawiam wszystkich.
|
Ja nagrałem posłodziłem po instalce i wszystko hula tylko budować własnego domu się nie da nie wiem o co biega czego to wina czy jest ktoś w stanie mi pomuc??//
|
Masz grę z crackiem który jak narazie nie zezwala na budowanie w grze. Najlepszy sposób grać z image.
|
yeah u mnie to samo ale skad ja wezme dobry pawolun? jak cos to 4391883=gg
|
a moze inny sposob
To moze w takim razie najprostszym sposobem przeniesienia gry z kompa na kompa (poza przeslaniem przez siec) jest skopiowanie obrazow na plyty 800MB i montowanie je na kompie docelowym?
|
Cytat:
|
W sieci pojawił się obraz zrobiony w Alcoholu podobny do tych co były przy Soldiers. Na nforce dostał 10. Wypróbowałem u siebie i działa.
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
jest to obraz Alkohol120% (mdf+mds) który ma 1.54 MB ..montujesz do wirtuala i odpalasz gre. |
Mam problem. Ściągnołem sobie wszystkie obrazy gry (MDF i MDS), gotowe do nagrania na płyte, ale jak nagram na CD-RW lub wrzuce do wirtualnego np. płytkę nr 1 to nie rusza setup ani nawet autorun. Jak wrzuce inne obrazy to pokazuje mi, że niby są puste. Co jest grane???
|
Proszę o pomoc...
Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc, byłabym bardzo wdzięczna. Mam na dysku obrazy czterech cd Sims 2. Po zainstalowaniu i uruchomieniu gry początkowo miałam problemy z programami emulującymi, ale poradziłam sobie z nimi (odinstalowałam Clona i Alcohola oraz zainstalowałam Daemona). Ale tym razem Sims-y znalazły sobie inny problem: po uruchomieniu gry wyskakuje komunikat: Nastąpił problem z aplikacją sims.exe i zostanie ona zamknięta. Jeżeli ktoś wie o co chodzi i jest w stanie mi pomóc, to bardzo proszę. :sciana:
|
emma_emma
Sprawdź czy obrazy zawierają "lekarstwo", jeśli tak - musisz nim wyleczyć zainstalowaną grę. Jeśli to obrazy z oryginałów - czy włączyłaś emulację w Daemon (w prawym dolnym rogu ekranu ikonka Daemona powinna mieć zielone tło, nie czerwone)? |
emma_emma--> mialem ten sam problem - musisz wlaczyc emulacje safedisc w daemon tools i bedzie po sprawie :)
|
Mam problema
mam nagrywarke LiteOn LTR 52327S i nie moge nagrac simsów :( Robie dokładnie z instrukcjami 963852 i po nagraniu i zainstalowaniu nie moge odpalic gry poniewaz pojawia sie logo simsow i mruga lampka w nagrywarce i nic sie nie dziele. Co to moze byc? Tylko nie piszcie na poczatkuze to nagrywarka :/ Z gory dzieki. |
I nic...:) "Lekarstwo"?
|
Czy jest już lekarstwo na sims 2 bo szlak mnie trafia i nic mi ne pomaga a lekarstwo by się przydało :klnie:
|
Ja obrazy z netu nagrałem 4x i działają i mogę budować.. :|
|
mnie tesh nie pomaga opis 963852 jak nagrać simy ??? i już powoli zaczyna mnie to grzać. :klnie: ((
|
no i pojawil sie problem...
pare postow powyzej napisalem, ze nie otrzymywalem komunikatu, ze mam zainstalowane napedy wirtualne...przeinstalowalem system, zainstalowalem tradycyjnie alcohol, daemon'a, clone'a i service pack'a 2 i juz mam ten komunikat :) z pewnoscia nie chodzi o SP2, bo znajomy nie ma zainstalowanego a rowniez otrzymuje ten komunikat, nie mam zamiaru pozbywac sie tych programow - czy mozna uzyc czegos w zastepstwie? |
Ja mam SP2 i Alcohol i trybi :P
|
problemem okazal sie clone cd, wywalilem dziada zostawiajac reszte potrzebnych rzeczy i od razu sims poslusznie sie uruchomil :)
|
Cytat:
|
A ja już mam!
Musiałam ściągnąć taki mini-obraz cd1 (bardzo malutki) - .mdf + .mds i zamontowałam go przez Daemona; gra odpala się właśnie z niego. Alcohola i Clona usunęłam. Z budowaniem nie mam żadnych problemów. Przypuszczam, że u każdego istnieje inne, indywidualne rozwiązanie i trzeba po prostu pokombinować:) Ale wszystkim bardzo dziękuję za rady. Pozdrawiam, życzę wytrwałości i uciekam do Sims - ów!! :) |
Problem - Przegranie kopii gry na następną kopię
Ilość załączników: 1
Witam. Wszystkie parametry mojej nagrywarki są dołączone w screenie, który zauploadowałem do załącznika. Mój problem polega na tym:
Ściągnąłem obrazy płyt w formacie MDF. - Kopie oryginału. Nagrałem na płytę, z odpowiednimi parametrami. Wszystko działa. Jednak chciałbym zrobić teraz kolejną kopię, szczególnie CD1. Bo z tego, co słyszałem, z innymi krażkami nie ma problemu. Próbuję Alcoholem ze wszystkimi podanymi przez Was parametrami i nic nie daje, same błędy odczytu. Próbowałem przegrać z płyty na płytę, zrobić obraz płyty na dysk, same błędy odczytu sektora. Jest ich mnóstwo. :klnie: Zaznaczam, że obrazy płt, które wcześniej ściągnąłem z Internetu usunałem. Czy macie jakaś metodę? Czekać aż zrobi ten obraz na dysk? Zrobiłem prędkość 1x i przez 11 minut trwania operacji zrobiło się 2% odczytu... Proszę o jakieś porady. :podbite: |
Update:
Utworzyłem obraz na dysk z płyty, z błędami, ale wszystko działą! Polecam poczekać! Pozdrawiam :jupi: |
Takie tam
słuchajcie moi mili jaśli chodzi o komunikat o zainstalowanym sofcie emulacyjnym cd/dvd to sprawa się ma tak safedisc 3.2 wyszukuje wpisy w rejestrze które spełniają odpowiednie warunki, nie mam czasu analizować wszystkich ale przyjrzałem się przypadkoowi z zainstalowanym clonecd i tym komunikatem, i wnisek mam taki sf3.2 jest cwane ale na tyle prymitywne aby z nim walczyć przy pomocy " domowych sposobów" Sf 3.2 wyszukuje ( w w/w przpadku), klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\CloneCD\Settings w którym występuje wartość x:\xxx\xxx\xxx\Profiles\CD-ROM.ccp gdzie xxx to ścieżka do clonecd, nie stety zmiana tej wartości nic nie zmieni bo clone przy karzdym uruchomieniu sprawdza i tworzy ten zapis od nowa ;( i tu dla nie których sprawa jest prosta dla innych boląca), wystarczy usunąć bolący wpis i/lub usunąć clonecd. Alkohol 120% załatwia wszystko równie dobrze. Wiem clonecd jest the best i ach... -> czasy są takie a nie inne albo twórcy clonecd zmienią zapisy w rejestrach albo usuwamy soft zawsze możemy nie gramć przy pomocy kopii bezpieczeństwa.
ps. O ile ja bym dał aby mieć czas na te gry. |
Udalo Mi Sie Poprawnie Nagrac
witam
jestem nowy lecz czytalem od poczatku posiadalem oryginal gry zrzucilem obraz na dysk Alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3 nagrywarka Liteon 52327s nagranie ta sama pozwalalo zzainstalowac simy lecz nie uruchomic poszedlem go kolegi ktory posiada naped Samsung DVD-+RW ostatnio byl w media pojde zaraz spisze nazwe tam nagralem takze alkoholem rw predkosc 4x profil safedisc 2/3 samsung plyty nie odczytla po nagraniu wiec sie zezlilem lecz moj liteon odpalil gre z RW co prawda lecz pedze teraz z cdr i nagrywam raz jeszcze powodzenia czyli wystarczy Alkohol 120% profil safedisc 2/3 i odpowiednia wypalarka pozdro |
Ja scianelam sobie alcohol, zrobilam wszstko wg w.w. instrukcji. Nagralam 4 plytki, odinstalowalam alcohola. Wrzucam plytki i ciesze sie niezmiernie ze sie instalnelo. Body sjop dziala ale po wrzuceniu pierwszej plytki i odapleniu simsow.. nic nie dziala... Wyskakuje tylko duze logo i sie nic nie dziej.. Przeciez plyta jest dobrze wypalona bo sie instalnelo... Pisaliscie ze komus brakoalo jakiegos malego pliczku. To przez to? Sciagajac z suprnovej mialam 4 obrazy na 4 plyty...
Pomozecie?? Katarzyna |
po wypaleniu liteonem instalowalo sie ale nie uruchamialo
wypalilem teraz plytke CD-R LG 80min bialy nadruk zielona nagrane tym napedem simsy odpalaja z liteona ( w samsungu mieli plyte) SAMSUNG DVD+-R/RW TS H542 nagrywalem alkoholem 1.9.2 safedisc 2/3 4x no i bratowa bedzie sie ciszyc |
Zabezpieczenie SD 3.20.020 (SD 3.20.022) użyte m.in. w Doom3 i Sims2 jest obecnie nie do skopiowania w postaci 1:1. A tak właściwie potrafi podobno to zrobić tylko jedna (kompletnie mityczna) nagrywarka DVD Toshiba, o której wspominano na forum jako o napędzie 3sheep. Nie wystarczy więc soft i "odpowiednia" wypalarka...(bo trzeba by mieć tę właśnie Toshibę). Każda wypalarka 2sheep jest odpowiednia, bo jedyny obecnie sposób na skopiowanie to emulacja. CloneCD nie wykonuje kopii 1:1, emuluje zabezpieczenie --- podobnie jak Alcohol gdy postępuje się w/g podanej gdzieś wyżej instrukcji. Można też obraz zrobić na profilu SD2/3 i włączyć emulację Daemon Tools. Ale emulacja jest konieczna, nic innego na razie nie wymyślono (Pomijam lekarstwa, "maleńkie pliczki" itp., bo kopia z ich użyciem nie wymaga myślenia).
Jest jednak szkopuł -- nagrane przez was płytki nie chcą chodzić w każdym napędzie. Świadczy to tylko o tym, że nie są to kopie 1:1 bo takowym jest obojętne w czym się kręcą, i tak będą działać. Nie jest to dziwne bo nikomu nie udało się jeszcze takiej kopii wykonać. Jeśli więc decydujecie się na użycie CloneCD lub emulacji w Alcoholu --- róbcie to świadomie i nie oczekujcie cudów. Wtedy rzeczywiście dużo zależy od sprzętu bo w jednym może to działać, w innym nie. By pozbyć się tych problemów - emulujcie przez Daemon Tools. Jeśli nie chcecie mieć problemów typu "u mnie działa a u niego to już nie" trzeba dysponować obrazem CD1 (a nie emulowaną kopią CD1 nagraną już na płytkę). Obraz nie może być typu ISO. Pisałem już o tym na początku dyskusji, ale chcę powtórzyć bo : 1. sprawdziłem już kilka razy i jest to skuteczne. 2. nie można inaczej pozbyć się ryzyka związanego z typem napędu (zadziała , nie zadziała). Obraz CD1 trzeba nagrać na płytkę 800 MB. Jeśli na tę samą płytkę nagracie też Daemon Tools to z takim zestawem pod pachą możecie śmiało walić do kumpla by zainstalować i uruchomić The Sims2... I nie musicie wgrywać obrazu na twardy dysk - po włożeniu płytki z obrazem do napędu mozna go stamtąd podpiąć do napędu wirtualnego Daemon Tools, będzie chodzić a 750 MB miejsca na HDD ciągle będzie wolne. |
Cytat:
|
Teraz z innej beczki
dostałem od kumpla 5 dni temu obrazy mdf z alkohola on mówieł że jemu to pięknie ładnie smiga ALE przyniosłem sobie to do domu zaczynam instalowac i podczas wgryania tych 300 M na poczatku wyskakuje mi ze błąd przy odczycie z nośnika i wyskakuje taka ścieżka TSdata\res\sims3D\pacge8.zip
i kupa dam podów to idzie dalej ale jak dojdzie do 100 to kaplica. Robiłem wszystko wtwaliłem wszystkie virtuale zainstalowałem tego nowego A120% zaznaczyłem te pola i KUPA wywaliłem A120% zainstalowałem Daemona nowego i to samo niewiem co z tym fantem zrobić bo sie męcze już 4 dzionek wiec pytam was mądre głowy JAK TO USTROJSTWO DOPROWADZIĆ DO ŁADU Za odpowiedz z góry dziękuje LAZARUS |
lazarslaw mam to samo ale u dziewczyny, u niej wywala tego błeda a u mnie nie :\ i też nie moge dojść czemu tak jest, te same wersje alkohola instalowałem system na nowo, stawiałem ten sam co u mnie, u kumpla sprawdzaliśmy te image to też mu idą, a u niej nie. A te piepszene simsy dla niej ściągałem bo ja w ten syf nie gram
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45. |