Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Spaliłem już 6 płyt. Zbankrutuje:( (https://forum.cdrinfo.pl/f13/spalilem-juz-6-plyt-zbankrutuje-43646/)

ed hunter 29.12.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Słuchaj jak już wcześniej wspominałem dla siebie nagrywam na tylko i wyłącznie plusach dobrej jakości po 6 zyli każda.[...]Chciałbym tu tylko i wyłącznie zaznaczyć moim zdaniem fakt zlewania klienta i tyle. Producent zapewnia mnie ze nagrywa minusy i nie powinno miec to znaczenia czy za 2 zł czy z 20zł.[...]Pozdrowionka dla wszystkich zdenerwowanych.

jasne producent zapewnia, że nagrywa na minusach ale czy sprzedawca zapewnia Ciebie, że te 'minusy' to jest coś więcej niż kawałek narnego tworzywa w kształcie płytki powleczonego warstwą metalu? Muśle, że czepianie się producentów LITE-ON przy tej cenie i możliwościach jest trochę dziwne? Żaden producent nie zamieszcza tyle nowych biosów, ktora nagrywarka przechodzi bez problemu najnowsze zabezpieczenia gier? (812S np.) a tak w ogóle to po co na ninusach nagrywać? każdy stary stacjonarny grat przeczyta 'plusy' zrobione na DVD-ROM

THE ONE 29.12.2004 13:47

Słuchaj jak już wcześniej wspominałem dla siebie nagrywam na tylko i wyłącznie plusach dobrej jakości po 6 zyli każda. Interesuje mnie jedynie fakt, że nie nagrywa na minusach badziewiastych. Chciałbym tu tylko i wyłącznie zaznaczyć moim zdaniem fakt zlewania klienta i tyle. Producent zapewnia mnie ze nagrywa minusy i nie powinno miec to znaczenia czy za 2 zł czy z 20zł.Próbuje tylko udowodnić, że tak jest a my klienci jesteśmy odstawiani zaraz po tym jak tylko zapłacimy za towar. Pozniej problemy kombinacje i wałki a wszyscyw koło robią łaske, że w ogóle z tobą raczą porozmawiać. Spróbuj w drugą strone, nie zapłać faktury nie ureguluj jakiejś sprawy a co gorsza nie wywiąż sie z umowy to od razu pojadą z Tobą jak ze sz......ą . Zaczną straszyć dociekać swojego (niby ich racja) i nasyłaś róznego rodzaju informacje pisemne i ludzi. Niestety tak jest u nas w kraju (chociaz ostatni zauwazam poprawe niewielką) i jeszce długo sie to nie zmieni.Pozostniesz Ty i ja szarym nic nie znaczącym klientem. Ach i jeszcze jedno zaniosłem swoją nagrywarke do kumpla i na jego kompie na płytach, które u mnie palą sie na zawołanie moja kochana nagrywarka nagrała bezproblemowo. Teraz to juz kompletnie zgłupiałem i nie mam pojęcia co dalej. Knydel miałes racje chociaż myślałem juz , że będe miał kaske z powrotem.Pozdrowionka dla wszystkich zdenerwowanych.

wojwar 29.12.2004 10:58

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Nie próbowałem ale wydaje mi się to zbyteczne. Poprzednia paliła same minusy firmy HIS i GIGA natomiast na tej udało mi sie nagrac jednego badziewiastego minusa firmy HIS. A Giga pali jak na zawołanie.

No ale co jest z Tobą chłopie ? jakieś problemy ze wzrokiem masz ?

Każdy ci pisze - kupuj dobre płyty DVD+R (TDK, Verbatim po zmianie strategii zapisu też się super pali). Większość mówi że DVD-R pali się do bani na Liteonie to posłuchaj ich.

Testowałeś te płyty programem K-probe. To sprawdź jak "super" się nagrały.

I teraz trzy spostrzeżenia mi się nasuwają:
1. .................... (nie powiem bo nie wypada)
2. może jesteś pieniaczem, który nawet jak się do niego mówi że DVD+R na Litku są lepsze to i tak chce używać DVD-R i do tego jakichś badziewnych firm
3. cały ten temat to jedna wielka podpucha z twojej strony i tyle.

Sprawdziłeś ile wyniósł koszt nagrania na badziewnej płycie w porównaniu do kosztu nagrania na porządnej TDK/Verba ?

Koszt taniej płyty to 1 zł - z czego 1 na dziesięć się wypali, a reszta idzie do kosza.
Koszt dobrej płyty to 2,30-2,40 zł - z czego za 10 zł wypali ci się 5 poprawnie.

Widać lubisz pieniądze do kosza wyrzucać.

THE ONE 28.12.2004 21:42

Nie próbowałem ale wydaje mi się to zbyteczne. Poprzednia paliła same minusy firmy HIS i GIGA natomiast na tej udało mi sie nagrac jednego badziewiastego minusa firmy HIS. A Giga pali jak na zawołanie.

knydel 28.12.2004 20:42

A próbowałeś tak jak Ci już tu ktoś radził sprawdzić nagrywarke kumplą na swoim sprzęcie ??

THE ONE 28.12.2004 19:59

No i stało się. Pojechałem do serwisu oddałem nagrywarke. Kazali sie pokazać za kilka dni ( dokładnie 10 wrr) i bez problemu dali mi nową. Nowszy model bo nie 1633 tylko 1653S z gwarancją od dnia odbioru. No i uwazam, że LITEON JEST TOTALNIE DO DUPY. Znów pali mi badziewiaste minus, chociaz nie wszystkie (polepszyło się :) ). Ide do Częstochowy na kolanach bo ktos rzucił na mnie jakis urok. Kumpla nagrywarka nadal wypala te same plyty bez problemu. :klnie:

Jerry from hell 23.12.2004 02:45

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Mam już dosyć. Zmieniłem bios nagrywarki, zmieniłem bios płyty przeinstalowałem nero, zrzuciłem decrypterem na dysk jako pliki jako obraz ustawiłem z nadpalaniem dvd w nero, nagrywałem razy 4 r ( bo tyle mi pozwala) nagrywałem razy maksssss, przeinstalowałem decryptera (bez spolszczenia) zainstalowałem forceaspi sprzwdziłem taśmę (80 pin) i na chwile obecną jestem 12 płyt dvd w plecy. Kumpel na tej samej nagrywarce NA TYCH SAMYCH PŁYTACH ( sam je wszystkie z resztą kupował) nie spalił ani jednej. Problem pozostaje, na jednej tylko płycie jak zmieniłem nagrywanie z maksa na razy 4 udało mi sie nagrać do 97 procent a nie jak do tej pory 80 kilka. Czy ktoś potrafi mi pomóc?????????????/

Cze. Też tak miałem. Nikt mi nie pomógł. Cos tam pisali o zmianie biosu, dziadowkich płytach. Pomogła Zmana Nero.. Tu masz moj opis. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44245

wojwar 23.12.2004 01:20

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Słuchajcie problem chyba rozwiązany. Kupiłem najtańsze badziewie dvd r + za 2,30 zł, nagrałem i poszło :). Czyli sumując cały ten problem, nie nagrywa mi badziewiastych minusów. Co nie zmienia faktu, że jak znajde chwile wolnego pakuje tą padaczke do pudła i serwis. Dodam, że mój kumpel ma taka samą nagrywarkę i nagrywa na tych samych płytach ( kupione przez niego do podziału) i najśmieszniejsze, że w tym samym miejscu były kupowane nasze nagrywarki co płyty. Powtarzam, że producent zapewnia mnie iz ta nagrywarka nagrywa płyty w formacie dvd r-. KŁAMSTWO NA tej podstawie będe domagał sie naprawy i ewentualnej wymiany :). A jak będa fikać to będzie awantura w sklepie. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrowionka for All

Nie wiem co za badziewie kupujesz za 2,30 zł, bo za 2,40 (www.delfin-cdr.pl) masz jedne z lepszych płyt (Verbatim MCC003 DVD+R x8), a za 2,30 możesz mieć TDK DVD+R (też fajowe)
w sumie u mnie też niektóre nośniki nie działały - ale to się zmieniło ;) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...625#post374625

Możesz spróbować zbackupować swój BIOS i EEPROM
wgrać eeprom i bios kolegi - a potem sprawdzić czy nagrywa ci te szajsowate płytki
jeśli nie - to zawsze możesz wrócić do swoich oryginalnych ustawień

THE ONE 03.12.2004 21:45

Słuchajcie problem chyba rozwiązany. Kupiłem najtańsze badziewie dvd r + za 2,30 zł, nagrałem i poszło :). Czyli sumując cały ten problem, nie nagrywa mi badziewiastych minusów. Co nie zmienia faktu, że jak znajde chwile wolnego pakuje tą padaczke do pudła i serwis. Dodam, że mój kumpel ma taka samą nagrywarkę i nagrywa na tych samych płytach ( kupione przez niego do podziału) i najśmieszniejsze, że w tym samym miejscu były kupowane nasze nagrywarki co płyty. Powtarzam, że producent zapewnia mnie iz ta nagrywarka nagrywa płyty w formacie dvd r-. KŁAMSTWO NA tej podstawie będe domagał sie naprawy i ewentualnej wymiany :). A jak będa fikać to będzie awantura w sklepie. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrowionka for All

JS1 03.12.2004 21:18

Skoro Ci niszczy płyty, to dlaczego nie próbujesz nagrać z symulacją zapisu?

fit 03.12.2004 14:10

proponuje zebys zresetowal EEPROM i wymazal dane dotyczace nosnikow
wtedy palnik na kilku pierwszych plytach uczy sie jaka moca palic - u mnie pomoglo...

ikar39 01.12.2004 22:16

-

sorka zapędziłem się (niepotrzebne śmieci) zwracam chooooonory a mam takie pytanko panowie wiecie może jaki programik można zassać do tworzenia tekstu na czołówki do filmów amatorskich

Bartez 01.12.2004 22:13

ikar39 istnieje taka opcja jak Edytuj :>

ikar39 01.12.2004 22:11

miałem te litka i robił błendy zmieniłem na sony dru 500 i od tego czasu niemam zadnych problemów od początku zakupu nie zmieniałem biosu i wszystko gra
warto też wypalać płytki razy 2

ikar39 01.12.2004 22:08

jescze jedno jezeli masz podpientego cd to go odłącz czasami przesto też są problemy

ikar39 01.12.2004 22:06

-

a co do nośników dvd-r to problem moze powstac przy otwarzaniu na stacjonarnym ale wypalić powinien nero bez problemu

ikar39 01.12.2004 22:05

-

zeby nagrać w nero dobrze bez błedów musisz włączyć wszystkie opcje czyli wysoka zgodność dvd-video i najwarzniejsze jest rolkowanie płyty ja uzywam paru nagrywarek i wypaliłem 100 filmów i zadnej straty

krisja 01.12.2004 19:38

mam tem sam zmienilem bios liteonie z 411S na 811S i mam problem z minusami prubowalem z z werbatim,platinum ,giga master nagrywa do konca iniby wszystko ok do momentu gdy chce otworzyc plyte plyty wogule nie widzi..... Plis help

tytan15 01.12.2004 12:12

Cytat:

Napisany przez THE ONE
sprzwdziłem taśmę (80 pin)/

W jakim sensie sprawdziles tasme??
Ja kiedys mialem jeszcze przy nagrywarce cd problemy z tasma a obiawy byly takie ze przy nagrywaniu w nero (teac cos tam x16) plyty byly nagrane tylko pod koniec. niby wszystko sie nagrywalo porawnie nie bylo zadnych komunikatow o bledach ale nie bylo poprawnie nagrane. NAgrywanie w NTI cd maker nie powodowalo tych bledow tak czesto. Natomiast po zmianie tasmy (na nie 80 pinowa nie wiem ile ona ma 40? bo tylko taka mialem) problem przestal sie pojawiac ale i tak nie nagrywalem w nero bo od pewnej wersji nie lubily sie z teac-iem. Teraz mam na tej samej tasmie podpietego litka 832s i nie ma problemow, poza tym ze bios krzyczy ze chce 80 pinowa.

A czy przy nagrywaniu na rw tez sa problemy?

pozdrawiam

zebacz 01.12.2004 00:01

Może to zabrzmi jak herezja ale uważam że Lite-On jest do dupy. Przetestowałem u siebie Lite-ON, LG, Pioneer, Nec i Samsung. Najgorzej wypadł Lite-ON, dość słabo Samsung - reszta w sumie na wyrównanym poziomie. Moja diagnoza brzmi - Lite-ON do serwisu - najlepiej idź do kumpla co ma taką samą nagrywarke - wymień na chwile i nagraj coś na swojej w jego kompie - jak pójdzie oki to masz problem ze swoim kompem - jak zdechnie to wiesz o co chodzi. To jedyne i najtańsze wyjście w Twojej sytuacji. Powiem szczerze na dwa sprowadzone LiteOny jeden odesłałem OD RAZU do serwisu bo walił płyty. Z tanich nagrywarek polecam LG - choć konserwa i brak bajerów ale pali dobrze i jak na razie nie s******yła mi celowo płyty a to już chyba 5-ty egzemplarz.

pozdr.
zebacz

THE ONE 30.11.2004 22:06

Ale mnnie pocieszyłes kolego thx :) .A Moze ktoś cos konkretniej ????

piotrek123 30.11.2004 21:31

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Mam już dosyć. Zmieniłem bios nagrywarki, zmieniłem bios płyty przeinstalowałem nero, zrzuciłem decrypterem na dysk jako pliki jako obraz ustawiłem z nadpalaniem dvd w nero, nagrywałem razy 4 r ( bo tyle mi pozwala) nagrywałem razy maksssss, przeinstalowałem decryptera (bez spolszczenia) zainstalowałem forceaspi sprzwdziłem taśmę (80 pin) i na chwile obecną jestem 12 płyt dvd w plecy. Kumpel na tej samej nagrywarce NA TYCH SAMYCH PŁYTACH ( sam je wszystkie z resztą kupował) nie spalił ani jednej. Problem pozostaje, na jednej tylko płycie jak zmieniłem nagrywanie z maksa na razy 4 udało mi sie nagrać do 97 procent a nie jak do tej pory 80 kilka. Czy ktoś potrafi mi pomóc?????????????/

Smutne to... Kupujesz nagrywarkę+/-, chcesz nagrywać na minusach a tu du...
Litki tak mają że niektóre egzemplarze są zrypane :blee:

THE ONE 30.11.2004 21:20

Ilość załączników: 1

Copart 30.11.2004 17:00

Cytat:

Napisany przez THE ONE
I mam jeszcze jedno pytanko, co wy chłopaki tak nagminnie chcecie te biosy wymieniać? Przeciez działało a bios który mam nie jest z komórki od sasiada tylko od producenta ;p . Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...Pozdrowionka for All

A co Ty tak z tą komórką?? ^_^
Trzeba ją bedzie sprawdzić :jezyk:

Zrób upgrade i wtedy wypowiadaj sie czy Ci nie nagrywa!!

THE ONE 30.11.2004 12:42

To powiedzcie co byście zrobili jak by wam te plyty przyniosła blondyna z wielkimi i poprosila o nagranie (dvd - x 4 HIT i dvd - GIGA wszystkie sie palą) Dalej nie dociera do mnie, że minusów nie nagrywa przeciez to jest naciąganie klienta ( jade do sklepu zrobic awanture :) ) Ja płyty ktore nagrywam dla siebie kupuje sliczne, moze troche drozsze Verbatimki po 6 zyli

ed hunter 30.11.2004 12:40

tajemnica?

Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i...

nadal nie wiadomo jakie płytki [firma, producent] ściśle tajne czy co? :>

icemac 30.11.2004 12:40

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i rzucic im tą nagrywarkę na ryja. Sprzedawca i producenta zapewnia, że obsługuje wszystkie formaty +\-. Przypominam, że już udało mi sie nagrać coś na minusie kiedyś (Verbatim) I dodam, że jestem upierdliwy i żeby to były minusy robione u kowalskiego w komórce na kowadle powinny chulać. Tak wiec nie rozumiem zaistniałej sytuacji. Chyba, że producenci rządzą sie innymi prawami i maja nas użytkowników głeboko w d...... Dalej nie moge nagrywac:-) HELP

pali we wszystkich formatach, ale...

trzeba bylo poczytac conieco o tym sprzecie nim go wziales

nastepnie zastanow sie czy wypalona plytka za 1pln bedzie na tyle trwala ze ja odtworzysz np. za rok ???

a tak poza tym to jesli zalezy ci na jakosci to kup te verbatimy sa po 2,40pln za sztuke i to chyba nie jest DUZO

poczytaj w tym dziale ktory ci podalem i wtedy zobaczysz kto, co i po co !!

ed hunter 30.11.2004 12:33

a ja mam litka 812@832 i pale bulkpag 8x -R

ProdiscS04 za 1.20 oczywiście 2x i chodzi na wszystkim (3 szpindel i ani jednej zwały) ;) wcześniej platinium 8x -R RITEKG05 palone 8x i potrafią się ciąć a verbatimy 2x (nie chce mi się szukać jaki producent) fatal. :podbite:

THE ONE 30.11.2004 12:28

Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i rzucic im tą nagrywarkę na ryja. Sprzedawca i producenta zapewnia, że obsługuje wszystkie formaty +\-. Przypominam, że już udało mi sie nagrać coś na minusie kiedyś (Verbatim) I dodam, że jestem upierdliwy i żeby to były minusy robione u kowalskiego w komórce na kowadle powinny chulać. Tak wiec nie rozumiem zaistniałej sytuacji. Chyba, że producenci rządzą sie innymi prawami i maja nas użytkowników głeboko w d...... Dalej nie moge nagrywac:-) HELP

icemac 30.11.2004 12:13

Cytat:

Akurat teraz nagrywam na minusach bo takie dostałem od kogoś.
konkretnie JAKA FIRMA ???

Cytat:

Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...
nikt ci nic nie sugeruje

MASZ LITKA WYPALAJ DANE NA PLUSACH I TO MARKOWYCH AZ TAKIE DROGIE TO JUZ NIE SA

P.S.
polecam
verbatim azo 4x +R
platinum 8x +R

dobre plytki i ladnie sie pala na Lite-onie

poczytaj takze sobie inny dzial na tym forum "ogolnie o dvd"

jeszcze jedno litek ma byc na master i podlaczony na tasmie 80-cio zylowej :tak!:

Copart 30.11.2004 11:50

Zrób próby na "plusach". Ed Hunter ma rację. Miałem takie cuda na TEAC-u (który tak naprawdę był LiteOne'em ^_^ )

THE ONE 30.11.2004 11:37

Akurat teraz nagrywam na minusach bo takie dostałem od kogoś. Ale jeżeli robie coś dla siebie stram sie używać plusów. System operacyjny to oczywiście XP i właśnie sprawdziłem, że na kanałach IDE mam włączone DMA. I mam jeszcze jedno pytanko, co wy chłopaki tak nagminnie chcecie te biosy wymieniać? Przeciez działało a bios który mam nie jest z komórki od sasiada tylko od producenta ;p . Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...Pozdrowionka for All

ed hunter 30.11.2004 11:26

właśnie jakie to płytki?! szukanie przyczyn w systemie, sprzęcie itd. jest bezcelowe jak nie wiadomo jakie płyty palisz. ja kiedyś zakupiłem 10 sztuk esperanzy -R i powyżej 3 GB pojawiały się błędy na wszystkich!

icemac 30.11.2004 09:09

a na jich plytkach paliles ???

chodzi mi od DVD+/-R

LED2 30.11.2004 09:07

Nie chce Cie martwic, ale podobny problem mialem z nagrywarka audio. Na cdrw wszystko OK a na cdr mniej wiecej 80% plyt szlo w kosz. W pewnym momencie nie byla w stanie nagrywac i wywalala blad. Niestety, ale byl to poczatek konca lasera.

Copart 30.11.2004 02:56

Nie napisałeś jaki masz system. Jeśli to XP to jego bolączką jest wywalanie UDMA w przypadku trudności z odczytem płyty - sprawdz czy przypadkiem nie masz włączonego PIO.
Warto też zrobić upgrade biosu nagrywarki :mruga:

THE ONE 30.11.2004 02:36

Spaliłem już 6 płyt. Zbankrutuje:(

Słuchajcie mam problem OD JAKIEGOŚ czasu z nagrywaniem płyt dvd r. Nagrywam na LITEON 1633S. Na samym początku nie było żadnego problemu z kopiowaniem dvd. Decrypter , obraz Nero 6 i naprzód. Jako niedoświadczony gość film kopiowałem w pierwszej kolejności na dvd rw. Nastepnie jezeli wszytko trzymalo sie kupy wrzucałem dvd r i kopiowałem. Od jakiegoś czasu w ogole nie moge nagrac nic na plytach R. Powtarzam krok, czyli na początku RW i kopia na R a tu pod koniec nagrywania wywala mi, że nie udane nagranie. Dzieje sie to powyżej 80% nagrania. Przed chwilą płyta R wywaliła mi sie na 87% i po chwili ponowiłem projekt na RW i zgadnijcieco? Wszytko ok. Nie wiem czy to juz moje przewrazliwienie ale zauważyłem, że podczas nagrywania RW przy tych wlasnie 80 kilku procentach nagrywarka zaczela zwalniac , czytac od nowa przyspieszac. Zupełnie jak by nie mogła przeczytać płyty (znacie ten dzwięk :) ) Prosze o pomoc bo jestem zawalony stertą płyt. SPALONYCH :( P.S Jeżeli bedzie potrzeba wrzuce tu raport wygenerowany przez nero.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59.