Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.11.2004, 00:36   #1
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spaliłem już 6 płyt. Zbankrutuje:(

Słuchajcie mam problem OD JAKIEGOŚ czasu z nagrywaniem płyt dvd r. Nagrywam na LITEON 1633S. Na samym początku nie było żadnego problemu z kopiowaniem dvd. Decrypter , obraz Nero 6 i naprzód. Jako niedoświadczony gość film kopiowałem w pierwszej kolejności na dvd rw. Nastepnie jezeli wszytko trzymalo sie kupy wrzucałem dvd r i kopiowałem. Od jakiegoś czasu w ogole nie moge nagrac nic na plytach R. Powtarzam krok, czyli na początku RW i kopia na R a tu pod koniec nagrywania wywala mi, że nie udane nagranie. Dzieje sie to powyżej 80% nagrania. Przed chwilą płyta R wywaliła mi sie na 87% i po chwili ponowiłem projekt na RW i zgadnijcieco? Wszytko ok. Nie wiem czy to juz moje przewrazliwienie ale zauważyłem, że podczas nagrywania RW przy tych wlasnie 80 kilku procentach nagrywarka zaczela zwalniac , czytac od nowa przyspieszac. Zupełnie jak by nie mogła przeczytać płyty (znacie ten dzwięk ) Prosze o pomoc bo jestem zawalony stertą płyt. SPALONYCH P.S Jeżeli bedzie potrzeba wrzuce tu raport wygenerowany przez nero.
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2004, 00:56   #2
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie napisałeś jaki masz system. Jeśli to XP to jego bolączką jest wywalanie UDMA w przypadku trudności z odczytem płyty - sprawdz czy przypadkiem nie masz włączonego PIO.
Warto też zrobić upgrade biosu nagrywarki
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 07:07   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 17
LED2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie chce Cie martwic, ale podobny problem mialem z nagrywarka audio. Na cdrw wszystko OK a na cdr mniej wiecej 80% plyt szlo w kosz. W pewnym momencie nie byla w stanie nagrywac i wywalala blad. Niestety, ale byl to poczatek konca lasera.
LED2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 07:09   #4
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,689
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a na jich plytkach paliles

chodzi mi od DVD+/-R
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 09:26   #5
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 38,492
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
właśnie jakie to płytki?! szukanie przyczyn w systemie, sprzęcie itd. jest bezcelowe jak nie wiadomo jakie płyty palisz. ja kiedyś zakupiłem 10 sztuk esperanzy -R i powyżej 3 GB pojawiały się błędy na wszystkich!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 09:37   #6
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Akurat teraz nagrywam na minusach bo takie dostałem od kogoś. Ale jeżeli robie coś dla siebie stram sie używać plusów. System operacyjny to oczywiście XP i właśnie sprawdziłem, że na kanałach IDE mam włączone DMA. I mam jeszcze jedno pytanko, co wy chłopaki tak nagminnie chcecie te biosy wymieniać? Przeciez działało a bios który mam nie jest z komórki od sasiada tylko od producenta . Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...Pozdrowionka for All
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 09:50   #7
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrób próby na "plusach". Ed Hunter ma rację. Miałem takie cuda na TEAC-u (który tak naprawdę był LiteOne'em ^_^ )
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:13   #8
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,689
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Akurat teraz nagrywam na minusach bo takie dostałem od kogoś.
konkretnie JAKA FIRMA

Cytat:
Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...
nikt ci nic nie sugeruje

MASZ LITKA WYPALAJ DANE NA PLUSACH I TO MARKOWYCH AZ TAKIE DROGIE TO JUZ NIE SA

P.S.
polecam
verbatim azo 4x +R
platinum 8x +R

dobre plytki i ladnie sie pala na Lite-onie

poczytaj takze sobie inny dzial na tym forum "ogolnie o dvd"

jeszcze jedno litek ma byc na master i podlaczony na tasmie 80-cio zylowej
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem

Ostatnio zmieniany przez icemac : 30.11.2004 o godz. 10:16
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:28   #9
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i rzucic im tą nagrywarkę na ryja. Sprzedawca i producenta zapewnia, że obsługuje wszystkie formaty +\-. Przypominam, że już udało mi sie nagrać coś na minusie kiedyś (Verbatim) I dodam, że jestem upierdliwy i żeby to były minusy robione u kowalskiego w komórce na kowadle powinny chulać. Tak wiec nie rozumiem zaistniałej sytuacji. Chyba, że producenci rządzą sie innymi prawami i maja nas użytkowników głeboko w d...... Dalej nie moge nagrywac:-) HELP
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:33   #10
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 38,492
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ja mam litka 812@832 i pale bulkpag 8x -R

ProdiscS04 za 1.20 oczywiście 2x i chodzi na wszystkim (3 szpindel i ani jednej zwały) wcześniej platinium 8x -R RITEKG05 palone 8x i potrafią się ciąć a verbatimy 2x (nie chce mi się szukać jaki producent) fatal.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:40   #11
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,689
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez THE ONE
Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i rzucic im tą nagrywarkę na ryja. Sprzedawca i producenta zapewnia, że obsługuje wszystkie formaty +\-. Przypominam, że już udało mi sie nagrać coś na minusie kiedyś (Verbatim) I dodam, że jestem upierdliwy i żeby to były minusy robione u kowalskiego w komórce na kowadle powinny chulać. Tak wiec nie rozumiem zaistniałej sytuacji. Chyba, że producenci rządzą sie innymi prawami i maja nas użytkowników głeboko w d...... Dalej nie moge nagrywac:-) HELP

pali we wszystkich formatach, ale...

trzeba bylo poczytac conieco o tym sprzecie nim go wziales

nastepnie zastanow sie czy wypalona plytka za 1pln bedzie na tyle trwala ze ja odtworzysz np. za rok

a tak poza tym to jesli zalezy ci na jakosci to kup te verbatimy sa po 2,40pln za sztuke i to chyba nie jest DUZO

poczytaj w tym dziale ktory ci podalem i wtedy zobaczysz kto, co i po co !!
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:40   #12
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 38,492
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tajemnica?

Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i...

nadal nie wiadomo jakie płytki [firma, producent] ściśle tajne czy co?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:42   #13
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To powiedzcie co byście zrobili jak by wam te plyty przyniosła blondyna z wielkimi i poprosila o nagranie (dvd - x 4 HIT i dvd - GIGA wszystkie sie palą) Dalej nie dociera do mnie, że minusów nie nagrywa przeciez to jest naciąganie klienta ( jade do sklepu zrobic awanture ) Ja płyty ktore nagrywam dla siebie kupuje sliczne, moze troche drozsze Verbatimki po 6 zyli
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 15:00   #14
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez THE ONE
I mam jeszcze jedno pytanko, co wy chłopaki tak nagminnie chcecie te biosy wymieniać? Przeciez działało a bios który mam nie jest z komórki od sasiada tylko od producenta . Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...Pozdrowionka for All
A co Ty tak z tą komórką?? ^_^
Trzeba ją bedzie sprawdzić

Zrób upgrade i wtedy wypowiadaj sie czy Ci nie nagrywa!!
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 19:20   #15
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam już dosyć. Zmieniłem bios nagrywarki, zmieniłem bios płyty przeinstalowałem nero, zrzuciłem decrypterem na dysk jako pliki jako obraz ustawiłem z nadpalaniem dvd w nero, nagrywałem razy 4 r ( bo tyle mi pozwala) nagrywałem razy mak, przeinstalowałem decryptera (bez spolszczenia) zainstalowałem forceaspi sprzwdziłem taśmę (80 pin) i na chwile obecną jestem 12 płyt dvd w plecy. Kumpel na tej samej nagrywarce NA TYCH SAMYCH PŁYTACH ( sam je wszystkie z resztą kupował) nie spalił ani jednej. Problem pozostaje, na jednej tylko płycie jak zmieniłem nagrywanie z maksa na razy 4 udało mi sie nagrać do 97 procent a nie jak do tej pory 80 kilka. Czy ktoś potrafi mi pomóc?/
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-resize-bez-tytulu.jpg  

Ostatnio zmieniany przez THE ONE : 30.11.2004 o godz. 19:47
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO