Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.11.2004, 01:36   #1
THE ONE
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spaliłem już 6 płyt. Zbankrutuje:(

Słuchajcie mam problem OD JAKIEGOŚ czasu z nagrywaniem płyt dvd r. Nagrywam na LITEON 1633S. Na samym początku nie było żadnego problemu z kopiowaniem dvd. Decrypter , obraz Nero 6 i naprzód. Jako niedoświadczony gość film kopiowałem w pierwszej kolejności na dvd rw. Nastepnie jezeli wszytko trzymalo sie kupy wrzucałem dvd r i kopiowałem. Od jakiegoś czasu w ogole nie moge nagrac nic na plytach R. Powtarzam krok, czyli na początku RW i kopia na R a tu pod koniec nagrywania wywala mi, że nie udane nagranie. Dzieje sie to powyżej 80% nagrania. Przed chwilą płyta R wywaliła mi sie na 87% i po chwili ponowiłem projekt na RW i zgadnijcieco? Wszytko ok. Nie wiem czy to juz moje przewrazliwienie ale zauważyłem, że podczas nagrywania RW przy tych wlasnie 80 kilku procentach nagrywarka zaczela zwalniac , czytac od nowa przyspieszac. Zupełnie jak by nie mogła przeczytać płyty (znacie ten dzwięk ) Prosze o pomoc bo jestem zawalony stertą płyt. SPALONYCH P.S Jeżeli bedzie potrzeba wrzuce tu raport wygenerowany przez nero.
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2004, 01:56   #2
Copart
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie napisałeś jaki masz system. Jeśli to XP to jego bolączką jest wywalanie UDMA w przypadku trudności z odczytem płyty - sprawdz czy przypadkiem nie masz włączonego PIO.
Warto też zrobić upgrade biosu nagrywarki
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 08:07   #3
LED2
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 17
LED2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie chce Cie martwic, ale podobny problem mialem z nagrywarka audio. Na cdrw wszystko OK a na cdr mniej wiecej 80% plyt szlo w kosz. W pewnym momencie nie byla w stanie nagrywac i wywalala blad. Niestety, ale byl to poczatek konca lasera.
LED2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 08:09   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,715
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a na jich plytkach paliles

chodzi mi od DVD+/-R
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:26   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
właśnie jakie to płytki?! szukanie przyczyn w systemie, sprzęcie itd. jest bezcelowe jak nie wiadomo jakie płyty palisz. ja kiedyś zakupiłem 10 sztuk esperanzy -R i powyżej 3 GB pojawiały się błędy na wszystkich!
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:37   #6
THE ONE
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Akurat teraz nagrywam na minusach bo takie dostałem od kogoś. Ale jeżeli robie coś dla siebie stram sie używać plusów. System operacyjny to oczywiście XP i właśnie sprawdziłem, że na kanałach IDE mam włączone DMA. I mam jeszcze jedno pytanko, co wy chłopaki tak nagminnie chcecie te biosy wymieniać? Przeciez działało a bios który mam nie jest z komórki od sasiada tylko od producenta . Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...Pozdrowionka for All
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 10:50   #7
Copart
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrób próby na "plusach". Ed Hunter ma rację. Miałem takie cuda na TEAC-u (który tak naprawdę był LiteOne'em ^_^ )
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 11:13   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,715
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Akurat teraz nagrywam na minusach bo takie dostałem od kogoś.
konkretnie JAKA FIRMA

Cytat:
Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...
nikt ci nic nie sugeruje

MASZ LITKA WYPALAJ DANE NA PLUSACH I TO MARKOWYCH AZ TAKIE DROGIE TO JUZ NIE SA

P.S.
polecam
verbatim azo 4x +R
platinum 8x +R

dobre plytki i ladnie sie pala na Lite-onie

poczytaj takze sobie inny dzial na tym forum "ogolnie o dvd"

jeszcze jedno litek ma byc na master i podlaczony na tasmie 80-cio zylowej
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem

Ostatnio zmieniany przez icemac : 30.11.2004 o godz. 11:16
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 11:28   #9
THE ONE
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i rzucic im tą nagrywarkę na ryja. Sprzedawca i producenta zapewnia, że obsługuje wszystkie formaty +\-. Przypominam, że już udało mi sie nagrać coś na minusie kiedyś (Verbatim) I dodam, że jestem upierdliwy i żeby to były minusy robione u kowalskiego w komórce na kowadle powinny chulać. Tak wiec nie rozumiem zaistniałej sytuacji. Chyba, że producenci rządzą sie innymi prawami i maja nas użytkowników głeboko w d...... Dalej nie moge nagrywac:-) HELP
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 11:33   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a ja mam litka 812@832 i pale bulkpag 8x -R

ProdiscS04 za 1.20 oczywiście 2x i chodzi na wszystkim (3 szpindel i ani jednej zwały) wcześniej platinium 8x -R RITEKG05 palone 8x i potrafią się ciąć a verbatimy 2x (nie chce mi się szukać jaki producent) fatal.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 11:40   #11
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,715
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez THE ONE
Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i rzucic im tą nagrywarkę na ryja. Sprzedawca i producenta zapewnia, że obsługuje wszystkie formaty +\-. Przypominam, że już udało mi sie nagrać coś na minusie kiedyś (Verbatim) I dodam, że jestem upierdliwy i żeby to były minusy robione u kowalskiego w komórce na kowadle powinny chulać. Tak wiec nie rozumiem zaistniałej sytuacji. Chyba, że producenci rządzą sie innymi prawami i maja nas użytkowników głeboko w d...... Dalej nie moge nagrywac:-) HELP

pali we wszystkich formatach, ale...

trzeba bylo poczytac conieco o tym sprzecie nim go wziales

nastepnie zastanow sie czy wypalona plytka za 1pln bedzie na tyle trwala ze ja odtworzysz np. za rok

a tak poza tym to jesli zalezy ci na jakosci to kup te verbatimy sa po 2,40pln za sztuke i to chyba nie jest DUZO

poczytaj w tym dziale ktory ci podalem i wtedy zobaczysz kto, co i po co !!
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 11:40   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tajemnica?

Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i...

nadal nie wiadomo jakie płytki [firma, producent] ściśle tajne czy co?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 11:42   #13
THE ONE
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To powiedzcie co byście zrobili jak by wam te plyty przyniosła blondyna z wielkimi i poprosila o nagranie (dvd - x 4 HIT i dvd - GIGA wszystkie sie palą) Dalej nie dociera do mnie, że minusów nie nagrywa przeciez to jest naciąganie klienta ( jade do sklepu zrobic awanture ) Ja płyty ktore nagrywam dla siebie kupuje sliczne, moze troche drozsze Verbatimki po 6 zyli
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 16:00   #14
Copart
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez THE ONE
I mam jeszcze jedno pytanko, co wy chłopaki tak nagminnie chcecie te biosy wymieniać? Przeciez działało a bios który mam nie jest z komórki od sasiada tylko od producenta . Sugerujecie, że tak po prostu sie uwalił?? Jezeli sie mylę poprawcie...Pozdrowionka for All
A co Ty tak z tą komórką?? ^_^
Trzeba ją bedzie sprawdzić

Zrób upgrade i wtedy wypowiadaj sie czy Ci nie nagrywa!!
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 20:20   #15
THE ONE
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam już dosyć. Zmieniłem bios nagrywarki, zmieniłem bios płyty przeinstalowałem nero, zrzuciłem decrypterem na dysk jako pliki jako obraz ustawiłem z nadpalaniem dvd w nero, nagrywałem razy 4 r ( bo tyle mi pozwala) nagrywałem razy mak, przeinstalowałem decryptera (bez spolszczenia) zainstalowałem forceaspi sprzwdziłem taśmę (80 pin) i na chwile obecną jestem 12 płyt dvd w plecy. Kumpel na tej samej nagrywarce NA TYCH SAMYCH PŁYTACH ( sam je wszystkie z resztą kupował) nie spalił ani jednej. Problem pozostaje, na jednej tylko płycie jak zmieniłem nagrywanie z maksa na razy 4 udało mi sie nagrać do 97 procent a nie jak do tej pory 80 kilka. Czy ktoś potrafi mi pomóc?/
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-resize-bez-tytulu.jpg  

Ostatnio zmieniany przez THE ONE : 30.11.2004 o godz. 20:47
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.