Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Spaliłem już 6 płyt. Zbankrutuje:( (https://forum.cdrinfo.pl/f13/spalilem-juz-6-plyt-zbankrutuje-43646/)

ed hunter 29.12.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Słuchaj jak już wcześniej wspominałem dla siebie nagrywam na tylko i wyłącznie plusach dobrej jakości po 6 zyli każda.[...]Chciałbym tu tylko i wyłącznie zaznaczyć moim zdaniem fakt zlewania klienta i tyle. Producent zapewnia mnie ze nagrywa minusy i nie powinno miec to znaczenia czy za 2 zł czy z 20zł.[...]Pozdrowionka dla wszystkich zdenerwowanych.

jasne producent zapewnia, że nagrywa na minusach ale czy sprzedawca zapewnia Ciebie, że te 'minusy' to jest coś więcej niż kawałek narnego tworzywa w kształcie płytki powleczonego warstwą metalu? Muśle, że czepianie się producentów LITE-ON przy tej cenie i możliwościach jest trochę dziwne? Żaden producent nie zamieszcza tyle nowych biosów, ktora nagrywarka przechodzi bez problemu najnowsze zabezpieczenia gier? (812S np.) a tak w ogóle to po co na ninusach nagrywać? każdy stary stacjonarny grat przeczyta 'plusy' zrobione na DVD-ROM

THE ONE 29.12.2004 13:47

Słuchaj jak już wcześniej wspominałem dla siebie nagrywam na tylko i wyłącznie plusach dobrej jakości po 6 zyli każda. Interesuje mnie jedynie fakt, że nie nagrywa na minusach badziewiastych. Chciałbym tu tylko i wyłącznie zaznaczyć moim zdaniem fakt zlewania klienta i tyle. Producent zapewnia mnie ze nagrywa minusy i nie powinno miec to znaczenia czy za 2 zł czy z 20zł.Próbuje tylko udowodnić, że tak jest a my klienci jesteśmy odstawiani zaraz po tym jak tylko zapłacimy za towar. Pozniej problemy kombinacje i wałki a wszyscyw koło robią łaske, że w ogóle z tobą raczą porozmawiać. Spróbuj w drugą strone, nie zapłać faktury nie ureguluj jakiejś sprawy a co gorsza nie wywiąż sie z umowy to od razu pojadą z Tobą jak ze sz......ą . Zaczną straszyć dociekać swojego (niby ich racja) i nasyłaś róznego rodzaju informacje pisemne i ludzi. Niestety tak jest u nas w kraju (chociaz ostatni zauwazam poprawe niewielką) i jeszce długo sie to nie zmieni.Pozostniesz Ty i ja szarym nic nie znaczącym klientem. Ach i jeszcze jedno zaniosłem swoją nagrywarke do kumpla i na jego kompie na płytach, które u mnie palą sie na zawołanie moja kochana nagrywarka nagrała bezproblemowo. Teraz to juz kompletnie zgłupiałem i nie mam pojęcia co dalej. Knydel miałes racje chociaż myślałem juz , że będe miał kaske z powrotem.Pozdrowionka dla wszystkich zdenerwowanych.

wojwar 29.12.2004 10:58

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Nie próbowałem ale wydaje mi się to zbyteczne. Poprzednia paliła same minusy firmy HIS i GIGA natomiast na tej udało mi sie nagrac jednego badziewiastego minusa firmy HIS. A Giga pali jak na zawołanie.

No ale co jest z Tobą chłopie ? jakieś problemy ze wzrokiem masz ?

Każdy ci pisze - kupuj dobre płyty DVD+R (TDK, Verbatim po zmianie strategii zapisu też się super pali). Większość mówi że DVD-R pali się do bani na Liteonie to posłuchaj ich.

Testowałeś te płyty programem K-probe. To sprawdź jak "super" się nagrały.

I teraz trzy spostrzeżenia mi się nasuwają:
1. .................... (nie powiem bo nie wypada)
2. może jesteś pieniaczem, który nawet jak się do niego mówi że DVD+R na Litku są lepsze to i tak chce używać DVD-R i do tego jakichś badziewnych firm
3. cały ten temat to jedna wielka podpucha z twojej strony i tyle.

Sprawdziłeś ile wyniósł koszt nagrania na badziewnej płycie w porównaniu do kosztu nagrania na porządnej TDK/Verba ?

Koszt taniej płyty to 1 zł - z czego 1 na dziesięć się wypali, a reszta idzie do kosza.
Koszt dobrej płyty to 2,30-2,40 zł - z czego za 10 zł wypali ci się 5 poprawnie.

Widać lubisz pieniądze do kosza wyrzucać.

THE ONE 28.12.2004 21:42

Nie próbowałem ale wydaje mi się to zbyteczne. Poprzednia paliła same minusy firmy HIS i GIGA natomiast na tej udało mi sie nagrac jednego badziewiastego minusa firmy HIS. A Giga pali jak na zawołanie.

knydel 28.12.2004 20:42

A próbowałeś tak jak Ci już tu ktoś radził sprawdzić nagrywarke kumplą na swoim sprzęcie ??

THE ONE 28.12.2004 19:59

No i stało się. Pojechałem do serwisu oddałem nagrywarke. Kazali sie pokazać za kilka dni ( dokładnie 10 wrr) i bez problemu dali mi nową. Nowszy model bo nie 1633 tylko 1653S z gwarancją od dnia odbioru. No i uwazam, że LITEON JEST TOTALNIE DO DUPY. Znów pali mi badziewiaste minus, chociaz nie wszystkie (polepszyło się :) ). Ide do Częstochowy na kolanach bo ktos rzucił na mnie jakis urok. Kumpla nagrywarka nadal wypala te same plyty bez problemu. :klnie:

Jerry from hell 23.12.2004 02:45

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Mam już dosyć. Zmieniłem bios nagrywarki, zmieniłem bios płyty przeinstalowałem nero, zrzuciłem decrypterem na dysk jako pliki jako obraz ustawiłem z nadpalaniem dvd w nero, nagrywałem razy 4 r ( bo tyle mi pozwala) nagrywałem razy maksssss, przeinstalowałem decryptera (bez spolszczenia) zainstalowałem forceaspi sprzwdziłem taśmę (80 pin) i na chwile obecną jestem 12 płyt dvd w plecy. Kumpel na tej samej nagrywarce NA TYCH SAMYCH PŁYTACH ( sam je wszystkie z resztą kupował) nie spalił ani jednej. Problem pozostaje, na jednej tylko płycie jak zmieniłem nagrywanie z maksa na razy 4 udało mi sie nagrać do 97 procent a nie jak do tej pory 80 kilka. Czy ktoś potrafi mi pomóc?????????????/

Cze. Też tak miałem. Nikt mi nie pomógł. Cos tam pisali o zmianie biosu, dziadowkich płytach. Pomogła Zmana Nero.. Tu masz moj opis. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44245

wojwar 23.12.2004 01:20

Cytat:

Napisany przez THE ONE
Słuchajcie problem chyba rozwiązany. Kupiłem najtańsze badziewie dvd r + za 2,30 zł, nagrałem i poszło :). Czyli sumując cały ten problem, nie nagrywa mi badziewiastych minusów. Co nie zmienia faktu, że jak znajde chwile wolnego pakuje tą padaczke do pudła i serwis. Dodam, że mój kumpel ma taka samą nagrywarkę i nagrywa na tych samych płytach ( kupione przez niego do podziału) i najśmieszniejsze, że w tym samym miejscu były kupowane nasze nagrywarki co płyty. Powtarzam, że producent zapewnia mnie iz ta nagrywarka nagrywa płyty w formacie dvd r-. KŁAMSTWO NA tej podstawie będe domagał sie naprawy i ewentualnej wymiany :). A jak będa fikać to będzie awantura w sklepie. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrowionka for All

Nie wiem co za badziewie kupujesz za 2,30 zł, bo za 2,40 (www.delfin-cdr.pl) masz jedne z lepszych płyt (Verbatim MCC003 DVD+R x8), a za 2,30 możesz mieć TDK DVD+R (też fajowe)
w sumie u mnie też niektóre nośniki nie działały - ale to się zmieniło ;) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...625#post374625

Możesz spróbować zbackupować swój BIOS i EEPROM
wgrać eeprom i bios kolegi - a potem sprawdzić czy nagrywa ci te szajsowate płytki
jeśli nie - to zawsze możesz wrócić do swoich oryginalnych ustawień

THE ONE 03.12.2004 21:45

Słuchajcie problem chyba rozwiązany. Kupiłem najtańsze badziewie dvd r + za 2,30 zł, nagrałem i poszło :). Czyli sumując cały ten problem, nie nagrywa mi badziewiastych minusów. Co nie zmienia faktu, że jak znajde chwile wolnego pakuje tą padaczke do pudła i serwis. Dodam, że mój kumpel ma taka samą nagrywarkę i nagrywa na tych samych płytach ( kupione przez niego do podziału) i najśmieszniejsze, że w tym samym miejscu były kupowane nasze nagrywarki co płyty. Powtarzam, że producent zapewnia mnie iz ta nagrywarka nagrywa płyty w formacie dvd r-. KŁAMSTWO NA tej podstawie będe domagał sie naprawy i ewentualnej wymiany :). A jak będa fikać to będzie awantura w sklepie. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrowionka for All

JS1 03.12.2004 21:18

Skoro Ci niszczy płyty, to dlaczego nie próbujesz nagrać z symulacją zapisu?

fit 03.12.2004 14:10

proponuje zebys zresetowal EEPROM i wymazal dane dotyczace nosnikow
wtedy palnik na kilku pierwszych plytach uczy sie jaka moca palic - u mnie pomoglo...

ikar39 01.12.2004 22:16

-

sorka zapędziłem się (niepotrzebne śmieci) zwracam chooooonory a mam takie pytanko panowie wiecie może jaki programik można zassać do tworzenia tekstu na czołówki do filmów amatorskich

Bartez 01.12.2004 22:13

ikar39 istnieje taka opcja jak Edytuj :>

ikar39 01.12.2004 22:11

miałem te litka i robił błendy zmieniłem na sony dru 500 i od tego czasu niemam zadnych problemów od początku zakupu nie zmieniałem biosu i wszystko gra
warto też wypalać płytki razy 2

ikar39 01.12.2004 22:08

jescze jedno jezeli masz podpientego cd to go odłącz czasami przesto też są problemy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:10.