![]() |
jak wejda nagrywarki HD i BLU ray to dopiero beda jaja, a bledy przy odczycie to chyba beda wyskakiwaly w milionach 8 ) :fiu: :konf: :spie: :idea: :)
|
Cytat:
Wiedziałem, że jakichś składników brakuje :idea: :mruga: |
chlopaki, ale sie czepiacie, napisalem ogolnie ze zrobilem w sensie --> modyfikacja ... to tyle, teraz testuje pity i pify, choc narazie w tym temacie jestem cienki ..., wole jednak nagrywac cd audio na litku cd-rw, nie musze sie stresowac czy mi plyty pojda czy nie heheh, pozdrowka dla wszystkich z poczuciem humoru, aaa,
kilka telefonow to wiecie, zmielilem panasonica stacjonarnego, dwie nokie 3310 i siemensa cx, dodalem cebule olej ****** i sol, podsmazylem na patelni na rozgrzanym oleju i upiekl sie fajny bios hehee :)))))))))))))))))))))) odp kolejna, prawdopodobnie ten bios pojdzie tez na 1633 ale nie sprawdzalem. musialbym luknac na strone codeguys'ow. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) |
Cytat:
:piwko2: |
Cytat:
|
Cytat:
Może wtedy pójdzie :idea: :D |
Do 832 -ki to może być problem ale do mojej 1653 będzie pasował .Po pewnych modyfikacjach ,dodatkowych telefonach i mękach pewnie da się go wpakować nawet do tej 832 -ki. :D
|
Cytat:
:> |
:czytaj: dar3cz3k
''gdyby ktos chcial ten bios kontakt ze mna : wpisz moj "login" w pseudo w najbardziej popularny komunikator to otrzymasz moj numer "gg" :P a potem biosik ;) |
Cytat:
To ja chcę ten bios :ja_chce: |
Z komórki stacjonarnej. 8 )
|
Cytat:
Skąd wiesz, skąd wiesz? Cytat:
Może zrobił sobie ten bios z tych kilku telefonów :> Ciekawe tylko czy zrobił go z komórek czy stacjonarnek :idea: :czar: |
@dar3cz3k
''Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios ? , jako ze narazie nie testowalem innych plytek niz tdk i dysan, ale mysle ze to starczy. Jesli ktos chce moge przeslac ten bios , zapewniam ze u mnie dziala, jest to wersja biosu CS09 czyli najnowszy z tym ze zaznaczylem we wszystkich "plytkach" jakie sa w tym biosie, wszystkie nizsze wartosci niz zadane ... czyli jesli bylo x2, zaznaczylem x1, jesli bylo x4 zaznaczylem x2 i x1, nigdy wyzej wiec mysle ze bios jest bezpieczny. Nie dotyczy to "plytek" DL (9) double layer dla nie kumatych. '' Nie zrobiłem tylko zmodyfikowałem CS09. :> |
Od 3 dni jestem szczesliwym lub nie .. posiadaczem SOHW 1653 .., LITE ON'a of course, jako ze jestem maniakiem jakosci, wkurzala mnie nie moznosc nagrywania plytek z predkoscia mniejsza niz x4 wiec wzialem sie za to osobiscie. Kilka telefonow, troche męki i zrobilem wlasny bios, jako ze narazie nie testowalem innych plytek niz tdk i dysan, ale mysle ze to starczy. Jesli ktos chce moge przeslac ten bios , zapewniam ze u mnie dziala, jest to wersja biosu CS09 czyli najnowszy z tym ze zaznaczylem we wszystkich "plytkach" jakie sa w tym biosie, wszystkie nizsze wartosci niz zadane ... czyli jesli bylo x2, zaznaczylem x1, jesli bylo x4 zaznaczylem x2 i x1, nigdy wyzej wiec mysle ze bios jest bezpieczny. Nie dotyczy to "plytek" DL (9) double layer dla nie kumatych.
Efekt taki ze moja plyta TDK 1x-8x R- ktora widzial nero decrypter itd jako x4 x6 x8 , widzi juz jako x1 x2 x4 i oczywiscie 6 i 8 tez. To tyle, gdyby ktos chcial ten bios kontakt ze mna : wpisz moj "login" w pseudo w najbardziej popularny komunikator to otrzymasz moj numer "gg" |
Cytat:
Zasilacz jest dość dobry Chieftec 420W APFC Chociaż już powoli zaczyna się jego kryzys :mruga: A spawarki nie kupię jeszcze długo, długo :taktak: Bo bez kozery mogę powiedzieć Że to co mam jest tym Co tygrysy lubią najbardziej :mysz: :czar: |
Cytat:
Do każdej nagrywarki kolejna klawiatura. Nie wspominam o zasilaczu. ;) |
Cytat:
Bardzo dobra :taktak: Jak wszystko co od Samsunga zresztą :> :mruga: |
Cytat:
Którą klawiaturę wykańczasz? |
Cytat:
Po prostu mam procka podkręconego I to pewnie dlatego :mruga: :czar: |
@VIZZARD
Pisz wolniej, bo nienadążam czytać. ;) |
Cytat:
|| |
KOSZAlina :)
|
Cytat:
|
tez mam tego lite-on. bardzo ladnie wypala na platinium dvd- ,i na samsungach dvd- obydwa nosniki po okolo 1.50
|
Polecam tanie płytki DVD-R
Polecam tanie płytki DVD-R AXE Economy firmy AXE /cena ok. 85-90 gr za płytkę./
Liteon idealnie na nich pali a zapis i odczyt jest porównywalny z TDK. Nie polecam za to Esperanzy pali ale jakość zapisu, .........tu lepiej przemilcze. |
Cytat:
Można je kupić i od razu z paragonem do koszalina Tam jest ich miejsce :taktak: :mruga: |
|| Wybaczcie ale to juz pozna pora byla :D Odczyt w Kprobe to
LONGTEN 001 Bios CS09 raczej nic nie pomoze ?? |
Cytat:
Chodzi mi o odczyt z programu typu DVD Identifier, VSO Inspector, kProbe, SmartBurnCheck ADIP płyty - no wiesz :czytaj: :D |
MANTA :podbite:
|
Cytat:
:D |
Witojcie po dlugiej przerwie. Wlasnie przesiadlem sie z SOHW 812@832 na SOHW 1653S :piwo: no i tak. Na tamtej wczesniejszej wszystko palilo jak nalezy. Bez problemu. Wiec pojechalem do Auchan 8 ) i kupilem 10 Plytek Hawk DVD-R 4x no i zonk. Co bym nie chcial nagrac to od razu pokazuje mi ze blad nosnika i konczy nagrywanie niepowodzeniem(oczywiscie plyta nie nagrywa sie bo od razu ja wywala) mam orginalny bios CS02. Nic raczej nie da sie z tym zrobic jezeli wymienie bios na CS09 ??
Na DVD+RW nagrywa bardzo ladnie. Plytka nagrywana juz z 15 razy a bledy sa w granicach PI 7-12 i PIF 1-3. Super ale te Hawki -R. 10 sztuk na zwalke :| |
|
Jakie powinny być porawne wyniki PI i PIF ?
|
Ilość załączników: 2
Dwie różne płytki DVD-R jedna markowa Verbatim x4 druga Omega ponoć szajs jakich mało.Obie nagrały się dobrze co mnie zaskoczyło bo ponoć Litek 1653 nie nagrywa minusów.
|
wedlóg moich doświadczeń to żadnej płytki dvd-r nie polecilbym do tego 1653 nie wiem jak jest u innych ale umnie to żadna plytka minusowa sie nie nagrala tak jak powinna , ostatnio probowalem nagrywać na TDK-R ale blędy byly ponad normę co np uniemożliwialo oglądanie tak nagranego filmu bezpośrednio z plyty ( predkość odczytu byla jakaś mała i cielo ).
|
kupilem 2 dni temu litka 1653S do niego plytke TDK DVD+R 16x i esperanze DVD-R 8x , obie sie nagraly bez problemow, smigaja elegancko... nastepnego dnia podjechalem do sklepu po troche plytek... byly esperanze cake 10szt. DVD-R 4x pomyslalem sobie ze kupie , wkoncu wczesniej juz na esperanze nagralem bez problemu, i jeszcze ta cena... ;) wracam do domq chce wypalic i juz przy starcie mam blad nosnika, druga plyta to samo, trzecia,... (( normalnie kasa w bloto... jakie nosniki DVD-R polecacie to tego litka??
|
ja czekam na nowy bios moze wtedy bedzie lepiej angrywalo na DVD-R.
Co do specyfikacji to napisane jest ze nagrywa DVD-R a jak je nagrywa??? To ze sa bledy to juz co innego. Powodow jest wiele. |
Nie ma tu widać wyłączności na rację - rozumiem ze nie nagrywa Ci dobrze na -R i moze to być wadą nagrywarki ale zapewniam ze nie jest tak ze wszystkimi sztukami tej nagrywarki - sam mam 1653 i nagrywam teraz w wiekszośći na -R verbatimach - nagralem ich juz ok 10 - na jednej jest kłopot z błędami ale skoro tylko na jednej to sądze ze to mozliwa wada płytki - dodam jednak ze nie są to błędy takiego rzędu jak u Ciebie.Ta jedna bardziej "błędna" nagrana została z danymi w Nero inne takze w nero i Decrypter'ze x4.
|
jak to czemu sie czepiłem płyt -R ? no bo jak coś kupuje to chce żeby działało , jak pisze liteon że nagrywarka powinna nagrywac na DVD-R no to jak chce nagrać na tym nośniku zgodnie z tym co pisze w specyfikacji nagrywarki to powinno wszystko ładnie chodzić , no albo powinni napisac że ta nagrywarka nie obsługuje tego trybu , że sobie z nim nie radzi na przyzwoitym poziomie . to w tedy bym jej nie kupował .
|
czemu sie uczepiliscie tych -R?? wiadomo ze nagrywa nanich zle i nikt tego nie poprawi chyba ze dadza lepszy bios - akiedy to bedzie ??
nic nie slychac :( |
no wiesz na plusach nagrywa dobrze , tylko na tych minusach jest doniczego , każda płytka DVD-R ma jakieś błędy po nagraniu . mówią zeby nagrywać na dobrej jakości płytce , no to nagrałem na verbatim x4 no i płytka niby sie nagrała ale co widać z wykresów pełno błędów , da sie odczytać ją ale trwa to bardzo wolno przez te błędy , wiec sie pytam czy ten liteon 1653 wogóle nagrywa na -R , bo jak widzę ze swoich doświadczeń to nie jestem zadowolony , jakiś kiepski jest w tych minusach . kupując tą nagrywarkę patrząc na opis że nagrywa i na plusach i na minusach myślalem że jakoś chodzą te ona zapisy , a tu sie w moim przypadku okazuje że jeden praktycznie nie nagrywa.
|
ja nagrywam na plitinumach 8X DVD+R i nie przekraczam bledow PI =25 a PIF=2 na LiteOn 1653 umnie nagrywa swientie nie narzekam.
Musi byc wadliwa nagrywarka albo partai tych verbatimow jest do Dup*. Sprawdz na innym nosniku czy tak samo sie zachowuje. |
Cytat:
|
Z wykresów wynika jednoznacznie ze ilość błedów jest niedozwolona - krotko mówiać taka ilość błedów moze spowodować problemy w poprawnym odczytem płyty.
Ciekawe jest to ze sam nagrywam na Verbatimach i nagrałem kilka - błedy w normie - a na jednej z danymi - ilość błedów jak u Ciebie - nie wiem dlaczego tylko ta jedna - felerna? Nagrywarka jak u Ciebie - płyty ósemki palone x4. |
Ilość załączników: 1
mam pytanko jeszcze. nagrałem tym liteon-em 1653 płytkę DVD-R VERBATIM x4
jak ktoś sie zna na tych wykresach to niech mi powie dlaczego tak to sie nagralo . wynik z KPROBE http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=15514&stc=1 |
A moze chodzi im o esperanzy DVD+R??
Datego zwasze piscie jakie ta sa marki jakie nosniki czy to - czy +R RW do jakiej predkosci jest przeznaczony nosnik 4x 8x 16x??? Inni pisza ze obsluguje bo zazwyczaj to sa plytki +R a takie plytki ta nagrywarka lubi bardziej. Poczekmay na kolejny bios moze bedzie lepij, jak nie trzeba bedzie pokombinowac samemu i wypuscic jakiegos spaczowanego biosika jak chloaki z Lite-On niechca sie wziasc ostro do roboty. Zobaczymy Ja osobiscie polecam korzystanie z nosnikow +R i przedewszystkim markowe bo roznica w cenie nie jest wielka a nosnik jest na lata a nie na 2-3 miechy i do piachu. Mam nadzieje ze wyjasnilem troche |
Jeszcze mam jedno pytanko :
Dlaczego u jednych osob majacych(chodzi mi oczywiscie o LiteOn SOHW-1653S) nagrywarki nie ma problemu z nagrywaniem np: tych nieszczesnych Esperanz ,a u innych sa ?? Ja tego nie rozumie jedni pisza ze super im działa ten model(nagrywa wszystkie płytki) inni ze cos nie działa, to co w jednym sklepie sprzedaja dobre nagrywarki a w drugim lipne(no kurde paranoja :-/) ?? MOZE ZNA KTOS ODP. NA TE PYTANIA ????????????????? |
Ok mantar wielkie dzieki za rozjasnienie sprawy postaram sie zrobic tak jak mowisz !!!
Ale czekam rowniez na innych opinie na ten temat !!! |
Ja pale na Platiniumkach 8x DVD+R i bede nanich palil sa OK zawsze pod reka a i cena nie jest wysoka 1,60 zł.
Kupilem dzis jeszcze DVD+RW Platinum i chodzi ladnie nagrywa mi z max predkoscia plytki. Widac ze kupiles nosniki tylko do 4x i dlatego mozesz nagrywac 4x a niedziw sie ze na plytce 4x nieda sie nagrywac 16x bo jest to niemozliwe chyba ze pogmerasz w biosie. Kup jakas normalna plyte i nie nagrywajcie na syfie polowa postow tego forum to to ze "niechce mi nagrywac na tanich (czytac taniochac) plytach". Powiem tak zamiast wydawac kase na kiepskie nosniki i tracic ta kase z tego wzgledu ze Ci sie spalila albo nie dziala. To odrzu zainwestuj w lepszy nosnik nie bedziesz placil 2X!! albo i wiecej Pozdro |
jak to dlaczego płytki sie nie nagrały ? no podobno ten liteon 1653 źle nagrywa na tanich płytkach -R . nagrywałem na HIT, OMEGA, PHILIPS, DATAWRITE, wszystkie DVD-R . no i sie żadna nie nagrała poprawnie- albo nie da sie wogóle ich otworzyć po nagraniu , albo nie da sie nagrac poprawnie już podczas nagrywania pisze że nie zostało nagrane poprawnie , albo niby wyglada ładnie a jak sie chce skopiować coś z nagranej płytki to napęd mieli i koniec nic nie idzie. LUdzie pisza zeby stosowac tylko werbatim albo tdk -R. nie próbowalem jeszcze ich. wydaje mi sie że to trochę dziwne że nie chce nagrywać na różnych płytkach. wydawało mi sie że czym lepszy model to lepiej sobie radzi z różnymi płytkami , no chyba zę to zmowa producentów markowych płyt :haha:
|