Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---> DVD 4.7 ( 4,3... GB) (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-dual-movie-6-5-gb-dvd-4-7-4-3-gb-47318/)

Slavekx 07.02.2005 02:50

Te "Extrasy" są akurat poza tymi folderami (w kat. głównym DVD). Ja chciałem dorzucić je w Nero, ale jeszcze nie wiem, czy tak się da (zaraz będę próbował).
Dzięki za podpowiedź !

Copart 06.02.2005 22:56

Zamontuj obraz ISO w jakimkolwiek programie przeznaczonym do pracy z obrazami :Daemon Tools, Ultra ISO itp i obok istniejącego VIDEO_TS utwórz pusty folder AUDIO_TS. That's all

Slavekx 06.02.2005 18:19

SlySoft CloneDVD 2.7.1.1 - napewno.
Mnie z kolei interesuje, jak zostawić wszystko :) . CloneDVD przy podziale koncertu (7.85 GB) na dwie płytki zapisuje obraz ISO, ale tylko folder VIDEO_TS. Na oryginale jest jeszcze Xtras do odtwarzania na PC i chcę go zachować na pierwszym DVD. Czy ktoś wie, jak to zrobić, żeby płytka była poprawnie odtwarzana na stacjonarnym DVD? Mam koncepcję, ale wolę mieć pewność, bo stacjonarnego DVD nie posiadam (w celu sprawdzenia) :'( .

Isil 06.02.2005 16:22

CloneDVD - tylko której firmy i wersję podaj.

Crasher 06.02.2005 15:44

CloneDVD

Isil 06.02.2005 14:02

OK, DVD Shrink-iem mogę usunąć dodatkowe napisy i lektorów. A jak całkowicie wykasować dodatki? Usunięcie dodatków spowoduje znaczące zmniejszenie wymaganej pojemnośći i będzie można dać lepszą jakość.Chyba że się mylę ;)

Ceki 06.02.2005 13:36

ja zrzuciłem film na HDD "Alien 2" (7Gb film) DVD Decrypter-em, potem użyłem Shrinka (Analiza 40min. Encode 40min. na Athlon 2000xp, troche trwało ale.. efekt końcowy udany żeby mieściło się na 4.7Gb) nagrałem to potem też Decrypterem na Verbatim DVD-R prędkością x4 i wszystko chodzi nawet na 6-cio letnim DVD Panasonica ! i na nowym DVD Yamaha nagrywałem to na DVD LG 4163

Isil 05.02.2005 18:23

Czy mógłbym poprosić aby ktoś napisał dokładnie jakim programem i jak zmienić wielkość filmu (parametry).

Crasher 04.02.2005 00:48

Tak tez myslalem.. Ustawilem recznie i smiga pieknie.. Dzieki za pomoc,

Pozdrawiam

Copart 03.02.2005 17:06

Bo wyciąłeś pierwszą ścieżkę czyli EN a stacjonarka ładuje Ci ja domyślnie. Albo musisz przestawić ręcznie na PL albo wyedytować (przed wypaleniem) IFO aby ścieżka PL była ścieżką domyślną.

Crasher 03.02.2005 15:58

No coz, mam problem.. W PowerDVD wszystko pieknie dziala, ale jak odtworzyc chcialem na PlayStation to nie mam glosu.. PowerDVD automatycznie wybiera jezyk, myslalem, ze PS2 tez to zrobi..

Crasher 03.02.2005 14:17

Dzieki...

PIOTR34 03.02.2005 13:45

Cytat:

Napisany przez Crasher
Bo juz nie wiem, na ktora sie patrzy. Najpierw jest 62%, pozniej 79...

Oczywiście na tą drugą wartość 79% po wycięciu ścieżek audio.

Crasher 03.02.2005 11:32

Bo juz nie wiem, na ktora sie patrzy. Najpierw jest 62%, pozniej 79...

Slavekx 03.02.2005 03:28

Przecież masz 79% !
Jakość b. dobra.

Crasher 03.02.2005 03:10

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Slavekx
To b.dobra jakość (w Elby CloneDVD).

Ale to juz chyba nie najlepiej sie prezentuje, co? Zostawilem tylko film 96 min. i jak widac dzwiek..

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=16531&stc=1

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=16532&stc=1

Slavekx 03.02.2005 02:51

Cytat:

Napisany przez Crasher
No wlasnie ja wywalilem wszystko oprocz filmu i polskiego jezyka i zostalo 82% tylko.

To b.dobra jakość (w Elby CloneDVD).

Crasher 03.02.2005 02:34

No wlasnie ja wywalilem wszystko oprocz filmu i polskiego jezyka i zostalo 82% tylko. A w innej bajce, Finding Nemo 7 GB ponad tez wywalilem wszystko i bylo mniej niz 50%, o co tu chodzi?

Slavekx 03.02.2005 02:21

Cytat:

Napisany przez kossa
Na HDD bylo wszystko ok. Mysle ze wiecie o co chodzi i nie musze sie rozpisywac.
Mam natomiast kilka pytan:
- Byc moze problem tkwi w tym iz wypalam to z najwieksza szybkoscia tj 8X.

... ano właśnie i pewnie na jakiejś "najtańszej" płytce? Ja używam:
1. AnyDVD 4.5.6.2
2. CloneDVD 2.7.1.1
3. Alcohol 120% 1.9.2.1705 (do wypalania ISO)
4. Prędkość zawsze 4x (!!)
5. DVD + R Platinium 8x
Sam od niedawna mam nagrywarkę (Pioneer 108A DL) i jestem na etapie poszukiwań :) . Platinium używam, ponieważ wielu znajomych mi je polecało (jakość-cena) i nie mam z nimi problemów (innych jeszcze nie próbowałem).
Jeśli chodzi o prędkość, to NIGDY nie yżywam maksymalnych (zysk żaden a straty...). Audio na Verbatimach Crystal-Azo góra 16x, dane 24x (Teac E540).
CloneDVD 2.7.1.1 wybrałem, ponieważ oferuje lepszą jakość kompresji niż DVD2one i jest wygodny w użyciu. Przy kompresji 65% jakość minimalnie odbiega od oryginału a przy mniejszych (76% - 89%) różnicy nie zauważyłem (na monitorze Eizo T67 - Trinitron 20"). Więcej "wymądrzał" się nie będę, ale wydaje mi się, że to kwestia tych 8x (no i nośnika).
Pozdrawiam. :)

Crasher 03.02.2005 00:43

Ja czegos nie lapie.. Odznaczam sobie jezyki itp. w filmie (Full Disc) i jak daje zeby robil iso to mi tworzy kilka plikow, co ja mam z tym zrobic?

UPDATE :

Wlasciwie to uzylem CloneDVD, odynaczzlem wszystko oprocz 4 sciezek, nie wiem czemu sa az cztery, ale jest miedzy tym jakas roznica czy zostawie jedna czy cztery?

Jak z jakoscia, bo tam mi wyskoczylo cos, ze 82% chyba. Mozna to zrobic jakims innym programem? Wywalic to wszystko i nie stracic na jakosci?

Pozdrawiam

Turboni 02.02.2005 23:52

a na jakich plytach palisz :>

kossa 02.02.2005 23:49

Otoz po tygodniu prob powiem tyle - totalna klapa / 5 plytek polecialo do kosza. Niestety dlugo mi chyba zajmie opanowanie tego problemu.
W czym problem??? Otoz po zgraniu materialu na HDD - film poprostu sie "zacina". Generalnie p wypaleniu na DVD jest to samo. Probowalem juz zgrac to DVD2one oraz Descryptem ale nieststy zawsze jest ten sam problem. W zwiazku z powyzszym wziolem sie do obslugi DVDshrinka i material uzyskany jest prawie dobry. Mowie prawie poniewaz sie nie zacina na stajonarnym odtwarzaczu ale jest taki efekt jakby bylo zle skompresowane lub cos takiego - czasem obraz zmienia sie na ulamek sekundy w jakies "kwadraciki". Na HDD bylo wszystko ok. Mysle ze wiecie o co chodzi i nie musze sie rozpisywac.
Mam natomiast kilka pytan:
- Byc moze problem tkwi w tym iz wypalam to z najwieksza szybkoscia tj 8X.
- Moze cos nie tak z moja nagrywarka.
- Moze nie mam jakiegos kodeka.

Prosze o jakies informacje.
----------------------------------------
Pozdrawiam

Salem 01.02.2005 12:11

Cytat:

Napisany przez sobi1
Z trzymak, bijaka i elementu laczacego ;)
Pozdrawiam

A dokładniej będzie tak : Dzierżok , Bijok i Strzemiączko.

Salem

icemac 01.02.2005 11:33

ja ci polece CloneDVD2 - nie jest darmowy, ale dobry

P.S. to moje zdanie :>

sobi1 01.02.2005 10:57

Cytat:

Napisany przez Salem
No to powiedź mi kolego z czego dokładnie składa się ten cep :)

Salem

Z trzymak, bijaka i elementu laczacego ;)
Pozdrawiam

Salem 01.02.2005 07:25

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
prosty jak konstrukcja cepa

No to powiedź mi kolego z czego dokładnie składa się ten cep :)

Salem

PIOTR34 30.01.2005 13:28

DVDShrink, soft darmowy i prosty jak konstrukcja cepa.
Edit:
Witamy na forum :)

linki:
http://www.dvdshrink.info/index_tr.php

kossa 30.01.2005 12:40

DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---> DVD 4.7 ( 4,3... GB)

Witam.
Na wstepie bardzo prosze o wyrozumialosc.

Tak wiec chcialem przegrac SPIDERMANA 2. Chcialem kupic dual cd i nie miec z tym porblemow, ale gdy zobaczylem ceny w sklepach od razu pomyslalem sobie " a moze by tak to jakos zmiescic wszytsko na jednym dvd ".

Tak wiec szukalem na forum i sprawdzalem krok po kroku. Nie potrafie jednak tego zrobic. Oto co udalo juz mi sie zrobic/krok po kroku:

1. Uzylem - SMART RIPPERa - do zrzucenia zawartosci plyty na HDD

2. Uzylem - IFO EDIT - do sprawdzenia tylko tych rzeczy ktore mnie interesuja tzn samego filmu bez dodatkow. Sprawdzilem to i wszystko bylo ok do momentu gdy zobaczylem ze
a). calosc zajmuje 5.1 GB
b). zamaist samego dzwieku sa dodane dialogi producentow ( przez caly film )

:O

Po czym wziolem sie za szukanie od poczatku i przeczytalem ze moge to skompresowac programem DVD 2 one w zwiazku z tym zciagnolem ten program z sieci i sporbowalem to przegrac i pozaznaczalem to co chce.
Calosc wyniosla juz po wykoaniu 3,8 GB w zwiazku z tym bylem pewien ze koniec mojej udreki i ze juz nigdy wiecej nie bede musial sie denerwowac bo to po raz osoatni gdy wypalam film !!!
I co sie okazalo odpalilem NERO / Utworz wlasne DVD / Dodaj pliki video - po czymzaznaczylem wszystko i okazalo mi sie ze nero wczytuje tylko pliki *.vob ktorych ilosc byla 4. Ok. dalem nagraj ( bez calej reszty plikow ).

To co wyszlo to az wstyd powiedziec - nie ma / glosu wcale / subtitutles / i stacjonarny dvd traktuje to wszytsklo jako 4 odrebne filmy.

Poprostu nie mam juz sily na to. Moze ktos by mi pomogl piszac na tlena
kossssa@o2.pl lub gg 2048703. Dodam tylko ze ten film wcale nie jest dla mnie poprostu zona wkopala mnie z tym obiecujac jakiejs kolezance dla dziecka. Takze mozna sobie to wyobrazic.

-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY
-----------------------------------------------------------------------

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:06.