![]() |
no modem zostac kazdy moze trzeba byc zimnym jak sopel lodu bez nerwow ale czy na forum sa jakies okreslone zasady dzialania moderatorow ??? :D
|
Cytat:
Napisany przez VIZZARD Eksperymentalnie mógłby być np. jeden MOD z miesięczną kadencją Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników Wtedy można by sprawdzić kto się nadaje Zresztą to i tak zależałoby od samych userów Jako dział testowy proponuję Śmietnik Cytat:
Ja to tak tylko do śmichu :D Po prostu w tym wątku to już nie wiem o co chodzi :nie: Czy tak naprawdę niektórzy mają tak silną potrzebę zostania MODem? Ja to traktuję jako wątek o dywagacjach Bo wiadomo, że pewne sprawy są poza zasięgiem zwykłych userów :taktak: Dlaczego? Ano dlatego przykładowo Że daj palec - a zaraz ręki nie będziesz miał :> :mruga: BTW A to że andrzejj9 został MODem Dla mnie osobiście niczego nie zmienia :nie: Po prostu transparent nad kulką :D :czar: |
andrzejj9, powodzenia :piwo:
|
Cytat:
A rezygnować już nie zamierzam, w końcu nie po to tym modem zostałem :) Cytat:
Jak napisałem poprzednio, ja nie chciałem być rozpoznawany jako Moderator forum. Z chęcią działałbym w tle, niewyróżniając się w żaden sposób spośród innych osób. Bo jak pierwszy raz zobaczyłem ten dodatkowy napis nad avatarem odniosłem wrażenie, że z nim nie będę już postrzegany jako zwykły użytkownik forum, tak jak do tej pory. I tu prawdopodobnie się nie myliłem, a szkoda. Modem zostałem po to, żeby móc od czasu do czasu coś zrobić. Coś według mnie z korzyścią dla forum, do czego potrzebne byłyby mi dodatkowe uprawnienia. Na pewno nie po to, żeby mieć tą świadomośc bycia moderatorem czy tym bardziej móc się tym chwalić. To nie o to chodzi. Dla mnie jest to w pewien sposób podobne do polityki. Na przykład stanowisko prezydenta. Nie było jeszcze takiej osoby, która miałaby jakąś wizję, pewien cel, który chciałaby osiągnąć, a na stanowisko prezydenta kandydowała w celu uzyskania uprawnień, które by jej do umożliwiły. Wszyscy jakoś najpierw pchali się na stanowisko po to, żeby zostać.. no ba - Prezydentem! A przecież to nie o to chodzi.. Pytając taką osobę, dlaczego kandyduje prawdopodobnie usłyszelibyśmy odpowiedź: No jak to, chcę uczynić ten kraj lepszym. Ale jeśli tak, to po co jej stanowisko Prezydenta? Niech wyjdzie na ulicę i pozbiera trochę papierków. Też sprawi, że Polska będzie lepsza... Jeżeli kandyduje na stanowisko to aby w ten sposób zrealizować jakiś cel. I to nie cel uzyskania danego urzędu. Na pewno nie. To takie dość odległe rozważania, ale tego typu myśli przychodziły mi do głowy, kiedy czytałem niektóre kolejne wypowiedzi. Oczywiście niech nikt nie odniesie wrażenia, że porównuję stanowisko Moda do Prezydenta (bo i pewnie tacy się trafią ;) ). Po prostu potrzebowałem jakiegoś porównania i to wydało mi się dobre. Tymczasem z funkcji Moderatora rezygnować nie będę, i mam nadzieję, że podczas jej sprawowania uda mi się od czasu do czasu zrobić coś z korzyścią dla forum jako całości - miejsca i użytkowników. ps: I dziękuję wszystkim za słowa poparcia. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
ja tez za bardzo nie :D za duzo roboty i odpowiedzialnosci
|
Cytat:
|
Cytat:
http://img88.exs.cx/img88/96/beztytuu3zs.th.jpg I nie ma tam takiej opcji ??? Ale dzieki @Gallus za wyjasnienie sprawy :piwo: |
Taki "stary" bywalec i nie wie ;p :fiu:
http://img56.exs.cx/img56/6892/clipboard019cy.jpg |
Tak czytam te dzisiejsze tematy i wydaje mi sie że zanosi sie na jakąś rewolucję, oby na lepsze.
A co do wyboru andrzejja na moda to mysle że właśnie to był bardzo dobry wybór (bez wazeliniarstwa :)) bo przyda sie tutaj ktoś spokojny i zrównoważony, ktorego nie ponoszą emocje i który jak bedzie potrzeba ochłodzi niektore gorące glowy na tym forum. |
no cóż... :> przecież dobra wazelinka to połowa sukcesu ^_^
niektórzy po prostu nie zrozumieli, o co w tej dyskusji chodzi... |
Cytat:
Aha, i ponawiam pytanie: Cytat:
|
Jak tak czytalem ten watek, to na palcach jedej reki mozna policzyc madre wypowiedzi.... a na to cale wazeliniarstwo przewijajace sie przez ten watek to az sie patrzec nie chce i sie czytacodechciewa... "a ja to, a ja tamto" i "a on jest taki fajny" ... boze... :blee:
|
Cytat:
a na serio - rowniez nie mam nic przeciwko, ze andrzejj zostal modem, chlopak zna sie praktycznie "na wszystkim" i ma duza wiedze na duza ilosc tematow :)..., postow krotkich tez nie pisze.. ;) pozdro ;) |
Cytat:
o organizacji administracji itp. co komu sie podoba a co sie nie podoba chyba mamy demokaracje jak myslisz :> Cytat:
|
nie, nie, nie...
mnie to akurat zwisa i powiewa - jeśli według teamu andrzej zasłużył, to zapewne tak jest. a moja kandydatura na moda smietnika była dla draki ^_^, chociaż być bogiem w tamtym dziale byłoby zabawnie. wracając do tematu - powinny być jasno określone zasady i powinno się ich przestrzegać (oczywiście bez skrajnej przesady, bo zrobi się taki sajgon jak na np.: gry-online - czyli ogólnie padaka i wolna amerykanka bossów, którzy mają w d...pie userów, i sami są ponad prawem), a admini powinni jasno się sprecyzować. |
Cytat:
|
Ludzie opanujcie sie !!
Tak was poruszylo to ze andrzej9 zostal modem ?! Zal wam du.. sciska ze to wy nie jestescie na jego miejscu ?! Moim zdaniem zasluzyl sobie na to jak nikt inny. Koniec. |
hmmmmm
1) to wladza powinna decydowac kto sie nadaje, tak jest i niech tak zostanie 2) ostatnimi czasy zrobilo sie troche za duzo modow, to fakt jednak zauwazmy ze praktycznie znikli Ciapek i Y@nkee 3) pazernosc niektorych userow nie ma granic 4) moderowanie wbrew pozorom to nie tylkopoczucie wladzy ale ciezka praca ktora trzeba odwalic pozdro dla pracujacych :piwo: 5) niech ktos zamknie ten temat ;) |
... ja zostałem niedawno poproszony o moderowanie w jednym z haremów, więc nie będę miał czasu na moderowanie CDRInfo, ...sami rozumiecie :cool: :serdusz: 8 )
|
Tylko ze w tej kolejnej jalowej dyskusji po raz kolejny zaczyna rysowac sie konflikt glownie 'o wladze'.
Cytat:
Poza tym temat przerodzil sie w glupawe wciskanie swoich ofert na to stanowisko mimo, iz nie ma przewidzianego narazie wolnego miejsca. Cytat:
No coz - jezeli podoba wam sie kolejny temat wodolejczy, tym razem pod haslem: 'Kampania wyborcza do wyborow ktorych nie ma' oraz: 'Wywody o rzeczach o ktorych nic nie wiemy lub wiemy niewiele' to prosze bardzo. Bylo juz kilka durnych sag wszechczasow, wiec i to juz specjanie poziomu nie zanizy ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widze ze jalowa dyskusja ciagnie sie dalej. No coz - moze chociaz dojdzie do jakis przepychanek i bedzie ciekawie.
Do userow: Jezeli administracji bedzie potrzebna pomoc userow przy wyborze moda to napewno o to poprosi. Nie musicie sie 'przypominac' :) |
Cytat:
|
memorando - niech o toich kompetncjach swiadcza te posty
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...6&postcount=12 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...2&postcount=23 najgorsze jest to, jak ktos ma zbyt duze mniemanie o wlasnej osobie a taka autoreklama i deklaracje, gdy w innych postach wypisujesz takie kwiatki jest nieczym innym jak bezczelnoscia |
Cytat:
|
Chyba ja powinienem się wypowiedzieć tak na koniec.
Można przyjąć wersję, że to przeze mnie Andrzej został moderatorem i razem z Thanatosem ustliliśmy, że jest jak najbardziej odpowiednią osobą (już dawno podczas osatnich wielkich ruchów chciałem by to on właśnie nim został). Decyzję podjęliśmy owszem odgórnie ale tak uważam jest najlepiej ponieważ moderatorem powinna zostać osoba, która w/g administracji się do tego nadaje, a niekoniecznie jest tak widziana przez użytkowników (chociaż popularność i szacunek wśród pozostałych użytkowników jest też bardzo ważna). Andrzej ma wszystkie te cechy, które pozwalają sądzić a nawet więcej być pewnym, że świetnie spisze się w tej funkcji. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko już jest jasne. A poza tym wiosna ludzie wiosna :D więcej spokoju i na dwór kurcze bo co poniektórym mózgi strzaskało przy kompach. PS. musiałem wyciąć buźki z cytatów bo nie wpuszczało posta więc nie stresować się, że coś źle zrozumiałem :) |
Cytat:
|
Ukrycij modowie no ciekawy pomysl ale co to da jak brak organizacji i tak w koncu ktos komus wejdzie na odcisk i zacznie sie na nowo a co do tego co mowi @czolgista zgodze sie z nim tez :) forum jest dluze mysle ze powinna byc odpowiedzialna jedna osoba za kazdy dzial a nie 10 do jednego dzialu :) juz tu mowilem nalepszym przykladem jest temat vizzarda w ktorym az 3 moderatorow oraz administrator sobie weszli w zakresy obowiaskow :D. Wiec nie lepiej by bylo zeby jeden mod byl odpowiedzialny za dzial plus jeden moderator globalny sprawdzajcy moda z danego dzialu bo wasz administracja na forum robis sie za przeproszeniem biurokratyczna instytucja.
Cytat:
|
moje zmiany posuwałbym userów marki memorando i z czerwonymi znaczkami, po drugie moder niepowinien być userem, zero dywagacji ktoś coś niena temat pisze punkt karny zbierze 10 ich ban na 10 dni zbierze ich 20 wypad z forum:) po trzecie proste zasady albo pisze się na temat albo moderator delikwenta poucza dając 1 punkt karny oraz blokuje na 30 minut możliwość pisania postów, po czwarte albo używa się znaków interpunkcyjnych i gramatyki albo punkt karny. Brak podpisów brak awatarów brak chamstwa. Ja bym moderatorem jak piłsudski zero litości dla wszystkich te same kryteria zero emocji i zero wyjasnien bzdurnych wszystko podparte regulaminem:)
|
Cytat:
|
jeśli moderator nie ma zamiaru zmieniać status quo to nada się prawie każdy user, po prostu PRAWIE każdy, bo są jednak pewne wyjątki :)
jeśli chciałby to forum wyciągnąć z dołu w który wpadło i wpada coraz szybciej - to niestety nie widzę kandydata... bo ci którzy by mogli coś zrobić.. sobie darowali i jakoś ich nie widać ktoś inny opisał gdzieś wyżej/niżej na liście tematów, postrzeganie forum przez userów 'anonimowych' - to zgroza i ból, bo to, że tak jest to wiadomo, ale jeśli ktoś już to pisze... wszsytkie chowania znaczków, kolorków [ostantia rzecz z mojego stylu jaka się zachowała] to nic.. w żaden sposób nie zmieni to kierunku zmian forum - w stronę radosnego forum na każdy temat.. |
weźcie memorando na moda zobaczycie że od czasów sida the rata nie bylo lepszego a memorando będzie najlepszym moderatorem pomimo niechlubnej przeszłości:)
|
mod ukryty czy nie - to mi powiewa
jako chyba jeden z niewielu nie nazekalem na modowanie Sida (ktorego od tamtych czasow cenie) najwazniejsze - jawnosc decyzji bo niektore kludy itp budzily emocje niepotrzebnie (a nawet byly oparte na blednych przeslankach i jakos sie nikt nie przyznawal) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrowienia dla nich! |
Cytat:
|
Cytat:
jego uprawnienia pozwalaja mu zakladac dyskusje, pisac odpowiedzi, umieszczac zalaczniki i edytowac jego wlasne posty - czyli to co moze zrobic kazdy user forum ale tak na serio to widze zostalem juz zdemaskowany :D sprawa wyglada tak: wzialem sobie obrazek moderator.gif i troszke poprzycinalem i poprzestawialem w photoshopie, dokleilem do avatara na gorze i... zostalem DOMatorem bez kombinowania z oryginalnym fontem i kolorami widze, ze podstep sie udal i kilku userow sie nabralo ;) mam nadzieje, ze nie naruszam przez to regulaminu forum ani jakichs ogolnie przyjetych norm obyczajowych :) kazdy chce na swoj sposob byc oryginalny wiec fajnie, ze sie wyrozniam :D w sumie, owszem, lubie posiedziec w DOMciu, ale bez przesady pozdrawiam serdecznie |
Żadko coś zaglądam ostatnio,
Widzę że do władzy kupa chętnych, ;) Fakt, forum spore i jest co dzielić i żadzić. Wazelina jest nie w miom stylu, ale tak do przyszłych (niedoszłych) modów Przyglądnijcie się wnikliwie pracy IdeJ i Robsa jak dla mnie super goście. w/g mnie to są moderatorzy przez duże M. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
;) |
no to będę w końcu moderatorem OT i CDR ??
Bo czekam i czekam a nikt mnie nie nominuje ;) Mam popracie ludu, kulturę osobistą na wysokim poziomie, obszerną wiedzę oraz chęć uczynienia tego forum lepszym więc chyba nalezy mi się :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No ale stwierdziłem, że trudno, niech już będzie, może nikt nie zwróci na to większej uwagi. No coż, myliłem się. |
Cytat:
przykre i tyle ps. ja bylem chyba przed ostatni w tej ankiecie :) |
@vizzard :)
|
Cytat:
:niepow: |
Cytat:
To nie jest tak, ze jak ilustam userow chetnych na posade moda sie zbierze to sa wybory i ktos dostaje moda. Po prostu jest tak, ze moda dostaje sie z nominacji. Czasami jest to nominacja administracji, a czasami ta administracja zwraca sie z prosba o pomoc do uzytkownikow i wtedy dochodzi do wyborow. Pamietajcie jednak ze my/wy pelnimy role jedynie doradcza - mody powolane sa za pomoca nominacji przez adminow i jest to sluszna droga. Innymi slowy jak ktos glupi ale popularny wsrod czytelnikow to modem nigdy nie bedzie (choc zwykle to systuacja dosc egzotyczna). Poza tym z pewnym dystansem czytam co po niektore kandydatury niedoszlego glosowania i czerpie z tego niepochamowana zabawe :) No i na koniec musze przyznac ze temat jest rzeczywiscie poruszajacy skoro zabral w nim glos dosc cichy ostatnio miles :) |
A tak z innej beczki. Jezeli sobie wlaczymy liste naszej wladzy to co oznacza ranga supermoderator:
http://img197.exs.cx/img197/3719/schowek1dm.png Czy on ma jakies wieksze uprawnienia niz moderator?? |
Cytat:
|
jedno zdanie w tym temacie:
Ja nie wiem co się tu dzieje :) |
Cytat:
|
mr_spock - Ciapek by, wtedy na pierwszym miejscu, Yankee na drugim a ja na trzecim i nie jestem modem nadal :D pewnie za bardzo napyskowalem wladzy po paru numerach ktore mi sie nie podobaly :D
:banan2: |
Nalezalo sie to stanowisko andrzejowi i juz !!
@mr_spock Czemu wy sie tak palicie do tej "wladzy"? Ktos moze miec niesmak(?) moze sie czuc niedoceniony, ze mimo iz sie udziela etc. modem zostal kto inny z mniejszym starzem, mniejsza iloscie reputek, liczba postow itd. Ale to przeciez nie jest decyzja jednaj osoby - byly wybory, dream team we wlasnym gronie tez dezycje podejmuje. Dobrze napisane. |
Czemu wy sie tak palicie do tej "wladzy"?
Ktos moze miec niesmak(?) moze sie czuc niedoceniony, ze mimo iz sie udziela etc. modem zostal kto inny z mniejszym starzem, mniejsza iloscie reputek, liczba postow itd. Ale to przeciez nie jest decyzja jednaj osoby - byly wybory, dream team we wlasnym gronie tez dezycje podejmuje. Bartez - chyba to nie tak, Ciapka my wybralim wiekszoscia glosow, a Yankee zostal wybrany przez was (o ile sobie przypominam) oczywiscie nie mam nic do tego i pozdrawiam ich :) ale to tak dla scislosci |
Olaboga, ile się Modów by porobiło... Ludzie, ale macie problemy :) he he
Ja proponuję jakiegoś bezrobotnego, który by siedział i czytał to wszystko co wypisujemy... normalnie nie ma na to czasu... ;) PS. nic nie jest ważne :piwo: |
WŁadza w ręce Ludu :peace: :offtopic: :peace: ;)
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hehe, juz wczesniej zauwazylem ten piekny tytul DOMatora i go rozszyfrowalem ... Wiem ze tylko ja pewnie jestem taki szprytny ;p
|
Cytat:
|
A ja jestem Krzysztof Jarzyna ze Szczecina,
Szef wszystkich szefów :spoko: ;) |
A mam takie pytanie co właściwie robi i jakie ma uprawnienia "DOMator"?
@Pykson nim jest :taktak: |
Cytat:
Moderuj sobie spokojnie niech nic Ci glupiego po glowie nie chodzi(rezygnacja przypomina piszacy :) ). |
@Andrzej A kto powiedzial ze nie nadajesz sie na moderatora :| Wedlug mnie to jak najbardziej sie nadajesz, a te nasze propozycje to z tego faktu ze kazdy chcialby byc takim poteznym moderatorem ;p @Czero Ty to mnie zawsze potrafisz zadziwic i rozbawic ;p
|
Cytat:
|
Rozumiem, że temat powstał z mojej przyczyny.
Jeśli tak, to sprawa prosta - jeśli uważacie, że nie nadaję się na Moderatora, zrezygnuję z tej funkcji. Bo obawiam się trochę, żeby ta dyskusja nie zeszła zaraz na "złe" tory, jak to się ostatnio kilka razy przy różnych okazjach zdarzało. Co do dopisywania się przy zamkniętych topicach to zgadzam się - nie powinno się tego robić. Przyznam też, że zrobiłem to dwa razy. Raz, bo po otrzymaniu dodatkowych uprawnień nie zobaczyłem po prostu, że dyskusja jest zamknięta i z rozpędu kliknąłem "odpowiedz". Nie pokazał się żaden komunikat, więc jak zwykle napisałem post i go wysłałem. Dopiero potem zobaczyłem, że normalnie nie mógłbym tego zrobić. Drugi raz chciałem jeszcze coś do jednej wypowiedzi dodać, ale niedotyczącego tematu, więc świadomie się dopisałem nie chcąc specjalnie do tego zakładać nowej dyskusji. Ale tak, jak napisałem wcześniej, to rzeczywiście może być korzystanie z dodatkowych przywilejów, więc nie będę tego więcej robił. Zachęcam do tego również pozostałych Moderatorów. Co do samego zamykania dyskusji, to proponuję aby osoba, która uważa, że temat nie został jeszcze wyczerpany lub z jakiegoś innego powodu nie powinien zostać zamknięty, pisała po prostu na priva do któregoś z moderatorów, a ten przekaże to osobie, która podjęła decyzję o zamknięciu. Niech nie będzie już sytuacji, że jeden otwiera a drugi zamyka, bo rzeczywiście zacznie się tu robić bałagan i powstaną niepotrzebne spory. Tyle ode mnie, jak napisałem na początku. Jeśli nadanie mi uprawnień moderatora ma być przyczyną jakiś kłótni, to zrezygnuję z funkcji. |
Cytat:
@czero :spoko: |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
"A miało być tak pięknie..." :haha: |
Krotko i na temat :spoko:
Wszystko juz chyba jasne. |
To by było na tyle ;)
|
Cytat:
A MOD to władza :tak!: Jeżeli ktoś nie ma pieniędzy :nie: To może chociaż tak osiągnie swój cel w życiu :> |
Temat z Turbonim zamknąłem ja. Dopisywania do zamkniętych tematów nie powinno być. Jeżeli ktoś tak uczynił, to na przyszłość niech tego nie robi.
Co do wyboru modów, jak pamiętacie albo i nie, to Wy wybraliście Ciapka i Yankee'go na moderatorów po burzliwych dyskusjach, więc proszę nie mówić, że nie macie wpływu na to, kto zostaje moderatorem. MacGyver został modem po tym, jak Yankee powiedział, że nie ma już tyle czasu na zajmowanie się forum i prosił o wybranie jakiejś osoby (padła propozycja MacGyver i andrzejj9). Wtedy wybraliśmy Maca, no i został on modem. Kilka dni temu dowiedziałem się, że funkcja moderatora została nadana też andrzejj9. Co do tego nadania moda też nie mam żadnych zastrzeżeń, bo andrzejj9 jest na forum osobą, która w wielu tematach potrafi się spokojnie i rzeczowo wypowiedzieć, no i nie ma konfliktu z innymi użytkownikami. Więcej modów póki co nie będzie. Tyle z mojej strony. |
Cytat:
A co do Śmietnika - to tylko propozycja To już przecież zależy od Konwentu Seniorów :mruga: |
moim priorytetowym celem od dzisiaj jest zostać modem śmietnika :ja_chce: ^_^
|
Hehe, to by bylo dobre ;p @Czero Czasem...? Te topiki sa w smietniku walkowane na nowo po kilka razy czasami ;p
|
A taka mała uwaga: co przez wybór/ankiete chcecie osiągnąc ???
Co innego wybierać prezydenta co parę lat ale też co innego wybierać mod'a. Po każdym takim wyborze robiłaby się masowa dezorganizacja, każdy mod wprowadziłby własne zasady postępowania. Nie lepiej odpowiednio "ustawić" tych moderatorów którzy teraz są albo samemu zacząc myśleć nad własnym "zachowywaniem się na forum"??? Przecież moderatorzy są po to aby po Was sprzatać (sory za wyrażenie)...a nie lepiej byłoby poprostu nie smiecić??? |
Cytat:
|
Cytat:
Tam juz trafiaja posty skazane na 'wzgledna' porazke :D. Tylko my je jeszcze przy zyciu czasem utrzymujemy :D. |
Cytat:
|
Eksperymentalnie mógłby być np. jeden MOD z miesięczną kadencją
Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników :taktak: Wtedy można by sprawdzić kto się nadaje Zresztą to i tak zależałoby od samych userów Jako dział testowy proponuję Śmietnik :D |
Jak kazdy bedzie MODem poznej beda stopnie MODów.
MOd Modów MODowych MODów itp I kazdy bedzie mógl Ja chce działu hhmm MILEŚ radzii.... coś takiego jak w Bravo Ale śmietnik juz zajety ehh spozniłem sie. I banny za bannami. Rzucanie na kogoś 5krotnego banna P.s Studia ogłupiaja |
Cytat:
Znowu beda sie tworzyc bloki wyborcze popierajace danych uzytkownikow :D. |
Cytat:
|
Proponuje ankiete ;) o ile administracja się zgodzi :D
|
No wlasnie ciiicho, nikt nie moze wiedziec ze Piterniel jest cichym modem ;p
|
Cytat:
Cytat:
|
Jeżeli chodzi o temat @Turboniego to pamietajcie, że to był dość delikatny i wrazliwy temat (???) Osobiscie też nie podoba mi się fakt "dopisywania" bo skoro ktoś go zamknął to zrobił to dla dobra ogółu i nietycznym jest dopisać się (to moje zdanie) bo wychodzi na to, że tylko moderatorzy mogą wyrazic swoją opinię a przecież to Wy tworzycie forum/atmosfere.
I tak jak wspomniał Jankes, do roztrzygania spraw spornych mamy oddzielny dział :) |
Cytat:
|
Cytat:
Nadajesz się na MODa :D |
Cytat:
:mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |