Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Moderator (https://forum.cdrinfo.pl/f5/moderator-50056/)

legion 23.03.2005 11:36

no modem zostac kazdy moze trzeba byc zimnym jak sopel lodu bez nerwow ale czy na forum sa jakies okreslone zasady dzialania moderatorow ??? :D

VIZZARD 23.03.2005 01:01

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Eksperymentalnie mógłby być np. jeden MOD z miesięczną kadencją
Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników Wtedy można by sprawdzić kto się nadaje Zresztą to i tak zależałoby od samych userów Jako dział testowy proponuję Śmietnik

Cytat:

Napisany przez Majonez
Wydaje mi się, że to zły pomysł - sporo zamieszania, pożytku żadnego a wręcz mogłyby z tego wyniknąć tylko problemy.

Ja to tak tylko do śmichu :D

Po prostu w tym wątku to już nie wiem o co chodzi :nie:

Czy tak naprawdę niektórzy mają tak silną potrzebę zostania MODem?

Ja to traktuję jako wątek o dywagacjach

Bo wiadomo, że pewne sprawy są poza zasięgiem zwykłych userów :taktak:

Dlaczego?

Ano dlatego przykładowo

Że daj palec - a zaraz ręki nie będziesz miał :>

:mruga:

BTW

A to że andrzejj9 został MODem

Dla mnie osobiście niczego nie zmienia :nie:

Po prostu transparent nad kulką :D

:czar:

mallow 22.03.2005 23:16

andrzejj9, powodzenia :piwo:

andrzejj9 22.03.2005 22:47

Cytat:

Napisany przez Majonez
Andrzej uprzedzałem heh :) ale nie stresuj się i nawet mi nie myśl o rezygnowaniu ;). Taka osoba jak Ty właśnie jest potrzebna. Co zaś do tej dyskusji to chyba jeszcze żadny wątek o wyborze moderatora nie został zamknięty :> aż kusi żeby zrobić to pierwszy raz heheheh oczywiście żartuję.

No pamiętam :) Ale nie sądziłem, że nastąpi to tak szybko ;)

A rezygnować już nie zamierzam, w końcu nie po to tym modem zostałem :)

Cytat:

Napisany przez Predi
4) moderowanie wbrew pozorom to nie tylkopoczucie wladzy ale ciezka praca ktora trzeba odwalic pozdro dla pracujacych

A tu poruszyłeś ciekawy aspekt, na który już jakiś czas temu zwróciłem uwagę. Otóż odnoszę wrażenie, że sporo osób chciałoby zostać Moderatore po to, żeby... zostać moderatorem.. Niejako dla samego tytułu, świadomości pełnienia tej funkcji. A to przecież nie o to chodzi.

Jak napisałem poprzednio, ja nie chciałem być rozpoznawany jako Moderator forum. Z chęcią działałbym w tle, niewyróżniając się w żaden sposób spośród innych osób. Bo jak pierwszy raz zobaczyłem ten dodatkowy napis nad avatarem odniosłem wrażenie, że z nim nie będę już postrzegany jako zwykły użytkownik forum, tak jak do tej pory. I tu prawdopodobnie się nie myliłem, a szkoda.

Modem zostałem po to, żeby móc od czasu do czasu coś zrobić. Coś według mnie z korzyścią dla forum, do czego potrzebne byłyby mi dodatkowe uprawnienia. Na pewno nie po to, żeby mieć tą świadomośc bycia moderatorem czy tym bardziej móc się tym chwalić. To nie o to chodzi.

Dla mnie jest to w pewien sposób podobne do polityki. Na przykład stanowisko prezydenta. Nie było jeszcze takiej osoby, która miałaby jakąś wizję, pewien cel, który chciałaby osiągnąć, a na stanowisko prezydenta kandydowała w celu uzyskania uprawnień, które by jej do umożliwiły. Wszyscy jakoś najpierw pchali się na stanowisko po to, żeby zostać.. no ba - Prezydentem! A przecież to nie o to chodzi..

Pytając taką osobę, dlaczego kandyduje prawdopodobnie usłyszelibyśmy odpowiedź: No jak to, chcę uczynić ten kraj lepszym. Ale jeśli tak, to po co jej stanowisko Prezydenta? Niech wyjdzie na ulicę i pozbiera trochę papierków. Też sprawi, że Polska będzie lepsza...
Jeżeli kandyduje na stanowisko to aby w ten sposób zrealizować jakiś cel. I to nie cel uzyskania danego urzędu. Na pewno nie.

To takie dość odległe rozważania, ale tego typu myśli przychodziły mi do głowy, kiedy czytałem niektóre kolejne wypowiedzi. Oczywiście niech nikt nie odniesie wrażenia, że porównuję stanowisko Moda do Prezydenta (bo i pewnie tacy się trafią ;) ). Po prostu potrzebowałem jakiegoś porównania i to wydało mi się dobre. Tymczasem z funkcji Moderatora rezygnować nie będę, i mam nadzieję, że podczas jej sprawowania uda mi się od czasu do czasu zrobić coś z korzyścią dla forum jako całości - miejsca i użytkowników.

ps: I dziękuję wszystkim za słowa poparcia.

pawelblu 22.03.2005 21:27

Cytat:

Napisany przez legion
...nie mow ze ty bys niechcial zostac modem

Nie mowie, bo oczywiste jest ze niemoglbym. Moze jakbym nie pracowal dla cdlandu to bym mogl. Moze jakbym nie studiowal to bym chcial. Ale nie boj sie - na to sie w najblizszej przyszlosci nie zanosi :)
Cytat:

Napisany przez legion
...bo tak elokwetnie sie wypowiadasz na temat administracji :D

Nie wypowiadam sie elokwentnie o administracji, tylko zwracam uwage na pewne oczywistosci w zarzadzaniu jakimkolwiek przedsiewzieciem (np. portalem), ktore w tym temacie zostaly nieco przekrecone.

Smartek 22.03.2005 20:33

Cytat:

Napisany przez Predi
ja tez za bardzo nie :D za duzo roboty i odpowiedzialnosci

ktos, kto podejmuje sie takiej funkcji powinien sie z tym liczyc - wkoncu jest modem, ktory powinien czytac praktycznie kazdy post/temat i ogolnie pilnowac porzadku :), najlepiej, zeby osoba, ktora zostaje modem, byla osoba, ktora ma duzo wolnego czasu...
pozdro ;)

Predi 22.03.2005 20:14

ja tez za bardzo nie :D za duzo roboty i odpowiedzialnosci

AleX69 22.03.2005 19:39

Cytat:

Napisany przez Smartek
wiesz legion, chyba kazdy chcialby byc modem :P
pozdro ;)

ja nie chce :D

czero 22.03.2005 19:38

Cytat:

Napisany przez gallus
Taki "stary" bywalec i nie wie ;p :fiu:
http://img56.exs.cx/img56/6892/clipboard019cy.jpg

Pewnie dlatego, ze w stylu forum, ktorego ja uzywam gl. strona forum wyglada tak:
http://img88.exs.cx/img88/96/beztytuu3zs.th.jpg
I nie ma tam takiej opcji ???

Ale dzieki @Gallus za wyjasnienie sprawy :piwo:

gallus 22.03.2005 19:32

Taki "stary" bywalec i nie wie ;p :fiu:
http://img56.exs.cx/img56/6892/clipboard019cy.jpg

smolik 22.03.2005 19:24

Tak czytam te dzisiejsze tematy i wydaje mi sie że zanosi sie na jakąś rewolucję, oby na lepsze.
A co do wyboru andrzejja na moda to mysle że właśnie to był bardzo dobry wybór (bez wazeliniarstwa :))
bo przyda sie tutaj ktoś spokojny i zrównoważony, ktorego nie ponoszą emocje i
który jak bedzie potrzeba ochłodzi niektore gorące glowy na tym forum.

woitas 22.03.2005 19:11

no cóż... :> przecież dobra wazelinka to połowa sukcesu ^_^
niektórzy po prostu nie zrozumieli, o co w tej dyskusji chodzi...

czero 22.03.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez legion
no fakt typowa kompetencja @memo :D

Memo juz chyba nie ma wsrod naszego grona forumowiczow, chyba ze sam sobie walna podpis pod nickiem (chociaz sadzac po tym poscie: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...9&postcount=32 to raczej w to watpie, za taki tekst ot dozywotniego bana powinien dostac, bo to jest nie pierwszy raz, a on chce na moda :haha: ).

Aha, i ponawiam pytanie:
Cytat:

Napisany przez @ndy
A tak z innej beczki. Jezeli sobie wlaczymy liste naszej wladzy to co oznacza ranga supermoderator:
http://img197.exs.cx/img197/3719/schowek1dm.png

Czy on ma jakies wieksze uprawnienia niz moderator??

Hmm, w ktorym miejscu forum to sie znajduje???

mallow 22.03.2005 18:56

Jak tak czytalem ten watek, to na palcach jedej reki mozna policzyc madre wypowiedzi.... a na to cale wazeliniarstwo przewijajace sie przez ten watek to az sie patrzec nie chce i sie czytacodechciewa... "a ja to, a ja tamto" i "a on jest taki fajny" ... boze... :blee:

Smartek 22.03.2005 18:09

Cytat:

Napisany przez Loczek
Zal wam du.. sciska ze to wy nie jestescie na jego miejscu ?!

:taktak: :haha: ;)

a na serio - rowniez nie mam nic przeciwko, ze andrzejj zostal modem, chlopak zna sie praktycznie "na wszystkim" i ma duza wiedze na duza ilosc tematow :)..., postow krotkich tez nie pisze.. ;)
pozdro ;)

legion 22.03.2005 18:00

Cytat:

Napisany przez Loczek
Ludzie opanujcie sie !!

Tak was poruszylo to ze andrzej9 zostal modem ?!

Moim zdaniem zasluzyl sobie na to jak nikt inny.

Koniec.

cos ty taki nerwowy nikt nie zazdrosci tego ze Andrzej zostal mode piszemy tu
o organizacji administracji itp. co komu sie podoba a co sie nie podoba chyba mamy demokaracje jak myslisz :>
Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tylko ze w tej kolejnej jalowej dyskusji po raz kolejny zaczyna rysowac sie konflikt glownie 'o wladze'.

nie mow ze ty bys niechcial zostac modem :> bo tak elokwetnie sie wypowiadasz na temat administracji :D

woitas 22.03.2005 17:45

nie, nie, nie...
mnie to akurat zwisa i powiewa - jeśli według teamu andrzej zasłużył, to zapewne tak jest.
a moja kandydatura na moda smietnika była dla draki ^_^, chociaż być bogiem w tamtym dziale byłoby zabawnie.

wracając do tematu - powinny być jasno określone zasady i powinno się ich przestrzegać (oczywiście bez skrajnej przesady, bo zrobi się taki sajgon jak na np.: gry-online - czyli ogólnie padaka i wolna amerykanka bossów, którzy mają w d...pie userów, i sami są ponad prawem), a admini powinni jasno się sprecyzować.

joujoujou 22.03.2005 17:42

Cytat:

Napisany przez Loczek
Ludzie opanujcie sie !!

Koniec.

I wszystko na temat :gerda:

Loczek 22.03.2005 17:30

Ludzie opanujcie sie !!

Koniec.

Predi 22.03.2005 17:28

hmmmmm

1) to wladza powinna decydowac kto sie nadaje, tak jest i niech tak zostanie

2) ostatnimi czasy zrobilo sie troche za duzo modow, to fakt jednak zauwazmy ze praktycznie znikli Ciapek i Y@nkee

3) pazernosc niektorych userow nie ma granic

4) moderowanie wbrew pozorom to nie tylkopoczucie wladzy ale ciezka praca ktora trzeba odwalic pozdro dla pracujacych :piwo:

5) niech ktos zamknie ten temat ;)

Zetoxa 22.03.2005 16:08

... ja zostałem niedawno poproszony o moderowanie w jednym z haremów, więc nie będę miał czasu na moderowanie CDRInfo, ...sami rozumiecie :cool: :serdusz: 8 )

pawelblu 22.03.2005 16:01

Tylko ze w tej kolejnej jalowej dyskusji po raz kolejny zaczyna rysowac sie konflikt glownie 'o wladze'.

Cytat:

Napisany przez legion
wiesz to jest chyba off a nie konkretny dzial jest tu poruszony zasadniczy temat prac moda i ich kordynacja bo zaciekawilo mnie to po temacie jak zamykano i otwierano itp. ale juz wiele raz zauwazylem podobne sytulacje a tutaj jest luzna dyskusia na temat moderowania i moderatorow czemu by nie mogli sie wszystcy wypowiedziec przeciesz nie musisz tutaj nic pisac jak dla ciebie jest to jalowa dyskusia :)

Sprawa jest prosta. Relacja moderator-moderator to sprawa tych moderatorow i administracji ktora jest ich bezposrednim przelozonym. Nie widze powodow dla ktorych kotokolwiek inny mialby sie na ten temat rozwodzic. Idac twoim tokiem rozumowania - jezeli nie podoba ci sie ta organizacja, to przeciez nie musisz tu zagladac :) A oni sa zorganizowani w miare dobry sposob. To ze jeden zamyka temat a drugi cos dopisuje to nie jest dowod na brak organizacji. To praktyka dosc popularna. Troche mniej zamykanie tematu i otworzenie go potem 'po konsultacji z innymi', ale tego rowniez nie mozna uznac za cos co stwarza zamieszanie. Co innego usuwanie tematu przez jedna osobe i przywrazanie go przez druga (lub na odwrot lub jakies jeszcze inne kombinacje), ale to sie dzieje baaaaardzo rzadko, wiec uwazam ze jest OK.

Poza tym temat przerodzil sie w glupawe wciskanie swoich ofert na to stanowisko mimo, iz nie ma przewidzianego narazie wolnego miejsca.

Cytat:

Napisany przez legion
poruszony zasadniczy temat prac moda i ich kordynacja bo zaciekawilo mnie to po temacie jak zamykano i otwierano itp.

Tak - zauwzylem tu mnostwo zasadniczych informacji na ten temat :)

No coz - jezeli podoba wam sie kolejny temat wodolejczy, tym razem pod haslem:

'Kampania wyborcza do wyborow ktorych nie ma'

oraz:

'Wywody o rzeczach o ktorych nic nie wiemy lub wiemy niewiele'

to prosze bardzo. Bylo juz kilka durnych sag wszechczasow, wiec i to juz specjanie poziomu nie zanizy ...

memorando 22.03.2005 16:00

Cytat:

Napisany przez legion
wiesz to jest chyba off a nie konkretny dzial jest tu poruszony zasadniczy temat prac moda i ich kordynacja bo zaciekawilo mnie to po temacie jak zamykano i otwierano itp. ale juz wiele raz zauwazylem podobne sytulacje a tutaj jest luzna dyskusia na temat moderowania i moderatorow czemu by nie mogli sie wszystcy wypowiedziec przeciesz nie musisz tutaj nic pisac jak dla ciebie jest to jalowa dyskusia :)

legionaire....legion....liegonista...choroba legionistów...mrrrrrrr....mój legionek kochany :piwo: :wow:

legion 22.03.2005 14:04

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Widze ze jalowa dyskusja ciagnie sie dalej. No coz - moze chociaz dojdzie do jakis przepychanek i bedzie ciekawie.

Do userow: Jezeli administracji bedzie potrzebna pomoc userow przy wyborze moda to napewno o to poprosi. Nie musicie sie 'przypominac' :)

pawelblu 22.03.2005 13:47

Widze ze jalowa dyskusja ciagnie sie dalej. No coz - moze chociaz dojdzie do jakis przepychanek i bedzie ciekawie.

Do userow: Jezeli administracji bedzie potrzebna pomoc userow przy wyborze moda to napewno o to poprosi. Nie musicie sie 'przypominac' :)

legion 22.03.2005 13:42

Cytat:

Napisany przez mr_spock
memorando - niech o toich kompetncjach swiadcza te posty
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...6&postcount=12
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...2&postcount=23

najgorsze jest to, jak ktos ma zbyt duze mniemanie o wlasnej osobie

a taka autoreklama i deklaracje, gdy w innych postach wypisujesz takie kwiatki jest nieczym innym jak bezczelnoscia

no fakt typowa kompetencja @memo :D

mr_spock 22.03.2005 13:29

memorando - niech o toich kompetncjach swiadcza te posty
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...6&postcount=12
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...2&postcount=23

najgorsze jest to, jak ktos ma zbyt duze mniemanie o wlasnej osobie

a taka autoreklama i deklaracje, gdy w innych postach wypisujesz takie kwiatki jest nieczym innym jak bezczelnoscia

legion 22.03.2005 12:50

Cytat:

Napisany przez Majonez
Owszem forum tworzą jego użytkownicy ale niestety część z nich jest nieprzystosowana do wypowiadania się w takim gronie i trzeba ich przywołać do porządku. Co do wpływu to owszem macie - jeżeli spora część osób będzie uważać, że ktoś źle spełnia swoją funkcję wystarczy o tym powiadomić administrację i jeśli zastrzeżenia są słuszne to taka osoba przestanie moderować. Jeżeli widzisz jakieś "wybryki" moderatorów lub masz jakieś ogólne zastrzeżenia to tak jak napisałem wyżej - zgłoś to nawet napisz post lub chociaż PM do jakiegoś admina. Na pewno razem możemy zrobić coś wartościowego a przepychankami niczego dobrego się nie zdziała.

Kolego ja nie mam nic do tego czy Andzej jest modem czy nie tez popieram go na to stanowisko jest gosciem bardzo spoko i cenie go bardzo wysoko ale chodzi mi o to ze robi sie was coraz wiecej i brak wam organizacji :D moze popracujcie nad tym bo jest was juz duzo troche sie glubicie bo co moderator to ma inne zasady i poglady moze byscie to ujednolicili :)

Majonez 22.03.2005 12:37

Chyba ja powinienem się wypowiedzieć tak na koniec.
Można przyjąć wersję, że to przeze mnie Andrzej został moderatorem i razem z Thanatosem ustliliśmy, że jest jak najbardziej odpowiednią osobą (już dawno podczas osatnich wielkich ruchów chciałem by to on właśnie nim został). Decyzję podjęliśmy owszem odgórnie ale tak uważam jest najlepiej ponieważ moderatorem powinna zostać osoba, która w/g administracji się do tego nadaje, a niekoniecznie jest tak widziana przez użytkowników (chociaż popularność i szacunek wśród pozostałych użytkowników jest też bardzo ważna).

Andrzej ma wszystkie te cechy, które pozwalają sądzić a nawet więcej być pewnym, że świetnie spisze się w tej funkcji.

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
[...]Ogolnie moderator to powinien byc wyrozniajacy sie uzytkownik, nie powinien miec problemu z innymi userami / adminami /modami , powinien byc lubiany i dosc czesto czytac forum.
Zawsze chcialem poznac kryteria wyboru skladu cdrinfo jak patrza na userow. [...]

Kryteria są takie, że się to po prostu wie :) nie mamy jakiś tabelek i nie konsultujemy tego z psychologami hehe ;). Co do cech moderatora, które podałeś to Andrzej w/g mnie spełnia je wszystkie :).

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Nie wiem jakie teraz trzeba spelnic kryteria, ale na poczatku mojej skromnej dzialalnosci na forum bylo glosowanie na jednego z kilku kandydatow. Sam pamietam jak glosowalem np: na @Majoneza, no ale tamte czasy minely niestety bezpowrotnie. Czesc napewno pamieta luzne rozmowy o "slodzikach" nazwanych tak zreszta potem dla wiekszej konspiracji przez @Zetoxe.

Na początku to był Misiek :) (brzmi jak słowa z bibli). Na początku nie było głosowania - Misiek zaproponował mi m.in. moderowanie bo sam nie miał tyle czasu aby się tym zajmować. A głosowanie, o którym wspominasz to dużo później było.

Cytat:

Napisany przez woitas
w sumie legion ma rację - jakie są kryteria wyboru moda?
ogólnie zasada jest taka:
modem zostaje (a przynajmniej powinna) osoba z "jajami", lubiana przez userów forum - wybrana w głosowaniu.

dlatego ciekawi mnie, jak na naszym kochanym forum wybierani są ci "wybrańcy"
bo jakoś chyba przegapiłem głosowanie

Kryteria podałem wyżej. To co Ty podałeś wszystko się zagadza oprócz stwierdzenia, że powinien być wybrany w głosowaniu. Uważam, że przy takiej formie wyboru jest za dużo niepotrzebnej dyskusji i ogólnie dziecinada panuje. A modami i tak zostają mniej więcej te same osoby, które my byśmy zaproponowali. Reszta sugestii patrz wyżej już odpowiedziałem.

Cytat:

Napisany przez legion
[...]mysle po prostu zeby na wybor modow raczej mieli wplyw uzyszkodnicy bo praktycznie to my tworzymy to forum
ok ale jest jeszcze wiel innych wybrykow modow nie tylko ten przyklad ktory ja podalem

Owszem forum tworzą jego użytkownicy ale niestety część z nich jest nieprzystosowana do wypowiadania się w takim gronie i trzeba ich przywołać do porządku. Co do wpływu to owszem macie - jeżeli spora część osób będzie uważać, że ktoś źle spełnia swoją funkcję wystarczy o tym powiadomić administrację i jeśli zastrzeżenia są słuszne to taka osoba przestanie moderować. Jeżeli widzisz jakieś "wybryki" moderatorów lub masz jakieś ogólne zastrzeżenia to tak jak napisałem wyżej - zgłoś to nawet napisz post lub chociaż PM do jakiegoś admina. Na pewno razem możemy zrobić coś wartościowego a przepychankami niczego dobrego się nie zdziała.

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Proponuje ankiete o ile administracja się zgodzi

Nie widzę sensu takiej ankiety (ale to akurat moje prywatne zdanie a nie stanowisko ogólnie "administracji")

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
O ile administracja się zgodzi na nowych MODów

Myślę, że na razie wystarczy (zresztą Bartez też się już w tej kwestii wypowiedział)

Cytat:

Napisany przez czero
Znowu beda sie tworzyc bloki wyborcze popierajace danych uzytkownikow.

I o to właśnie się rozchodzi (pomiędzy wartościowymi opiniami pojawi się też kilka kółek wzajemnej adoracji).

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników Wtedy można by sprawdzić kto się nadaje Zresztą to i tak zależałoby od samych userów Jako dział testowy proponuję Śmietnik

Wydaje mi się, że to zły pomysł - sporo zamieszania, pożytku żadnego a wręcz mogłyby z tego wyniknąć tylko problemy.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rozumiem, że temat powstał z mojej przyczyny.
Jeśli tak, to sprawa prosta - jeśli uważacie, że nie nadaję się na Moderatora, zrezygnuję z tej funkcji. Bo obawiam się trochę, żeby ta dyskusja nie zeszła zaraz na "złe" tory, jak to się ostatnio kilka razy przy różnych okazjach zdarzało.
[...]
Tyle ode mnie, jak napisałem na początku. Jeśli nadanie mi uprawnień moderatora ma być przyczyną jakiś kłótni, to zrezygnuję z funkcji.

Andrzej uprzedzałem heh :) ale nie stresuj się i nawet mi nie myśl o rezygnowaniu ;). Taka osoba jak Ty właśnie jest potrzebna. Co zaś do tej dyskusji to chyba jeszcze żadny wątek o wyborze moderatora nie został zamknięty :> aż kusi żeby zrobić to pierwszy raz heheheh oczywiście żartuję.

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Pojawiło sie tu stwierdzenie "ukryty mod". Tez jestem za tym aby moderatorzy nie wyrożniali się z tłumu i pracowali "w tle" (tak jakby ich niebyło), jedyną informacja o tym byłby wpis widoczny w "Zobacz Uprzywilejowane Grupy ". Chodzi o usunięcie koloru nicka i obrazka rangi nad avatarem...

Te obrazki zostały wprowadzone po to aby właśnie było wiadomo kto jest moderatorem. Nowi użytkownicy nie więdzą a szukanie w listach użytkowników musicie przyznać jest mało sprawne :). Myślę, że powinno to zostać (zresztą jak taki modniemod przywołałby jakiegoś usera do porządku to skąd on ma wiedzieć, że to zrobił mod i należy lliczyć się z konsekwencjami :)).

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
jeśli moderator nie ma zamiaru zmieniać status quo to nada się prawie każdy user, po prostu PRAWIE każdy, bo są jednak pewne wyjątki

jeśli chciałby to forum wyciągnąć z dołu w który wpadło i wpada coraz szybciej - to niestety nie widzę kandydata... bo ci którzy by mogli coś zrobić.. sobie darowali i jakoś ich nie widać

ktoś inny opisał gdzieś wyżej/niżej na liście tematów, postrzeganie forum przez userów 'anonimowych' - to zgroza i ból, bo to, że tak jest to wiadomo, ale jeśli ktoś już to pisze...

wszsytkie chowania znaczków, kolorków [ostantia rzecz z mojego stylu jaka się zachowała] to nic.. w żaden sposób nie zmieni to kierunku zmian forum - w stronę radosnego forum na każdy temat..

Sidu trochę przesadzasz chociaż masz też sporo racji. Myślę jednak, że uda się uratować a osoba Andrzeja jako moderatora na pewno w tym pomoże. Poza tym zawsze możesz napisać swoje sugestie - nawet mi na gg :).

Mam nadzieję, że wszystko już jest jasne.

A poza tym wiosna ludzie wiosna :D więcej spokoju i na dwór kurcze bo co poniektórym mózgi strzaskało przy kompach.

PS. musiałem wyciąć buźki z cytatów bo nie wpuszczało posta więc nie stresować się, że coś źle zrozumiałem :)

Kris 22.03.2005 12:22

Cytat:

Napisany przez memorando
weźcie memorando na moda zobaczycie że od czasów sida the rata nie bylo lepszego a memorando będzie najlepszym moderatorem pomimo niechlubnej przeszłości:)

...i nie zobaczymy już rano Teleranka... :) he he

legion 22.03.2005 11:54

Ukrycij modowie no ciekawy pomysl ale co to da jak brak organizacji i tak w koncu ktos komus wejdzie na odcisk i zacznie sie na nowo a co do tego co mowi @czolgista zgodze sie z nim tez :) forum jest dluze mysle ze powinna byc odpowiedzialna jedna osoba za kazdy dzial a nie 10 do jednego dzialu :) juz tu mowilem nalepszym przykladem jest temat vizzarda w ktorym az 3 moderatorow oraz administrator sobie weszli w zakresy obowiaskow :D. Wiec nie lepiej by bylo zeby jeden mod byl odpowiedzialny za dzial plus jeden moderator globalny sprawdzajcy moda z danego dzialu bo wasz administracja na forum robis sie za przeproszeniem biurokratyczna instytucja.
Cytat:

Napisany przez memorando
moje zmiany posuwałbym userów marki memorando..........

troche faszystowskie :) metody bys wprowadzil ale bys musial sie pierwszy zbanowac :taktak:

memorando 22.03.2005 11:48

moje zmiany posuwałbym userów marki memorando i z czerwonymi znaczkami, po drugie moder niepowinien być userem, zero dywagacji ktoś coś niena temat pisze punkt karny zbierze 10 ich ban na 10 dni zbierze ich 20 wypad z forum:) po trzecie proste zasady albo pisze się na temat albo moderator delikwenta poucza dając 1 punkt karny oraz blokuje na 30 minut możliwość pisania postów, po czwarte albo używa się znaków interpunkcyjnych i gramatyki albo punkt karny. Brak podpisów brak awatarów brak chamstwa. Ja bym moderatorem jak piłsudski zero litości dla wszystkich te same kryteria zero emocji i zero wyjasnien bzdurnych wszystko podparte regulaminem:)

andrzejj9 22.03.2005 11:14

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
wszsytkie chowania znaczków, kolorków [ostantia rzecz z mojego stylu jaka się zachowała] to nic.. w żaden sposób nie zmieni to kierunku zmian forum - w stronę radosnego forum na każdy temat..

To co zrobić?

-Sid-The-Rat=> 22.03.2005 11:13

jeśli moderator nie ma zamiaru zmieniać status quo to nada się prawie każdy user, po prostu PRAWIE każdy, bo są jednak pewne wyjątki :)

jeśli chciałby to forum wyciągnąć z dołu w który wpadło i wpada coraz szybciej - to niestety nie widzę kandydata... bo ci którzy by mogli coś zrobić.. sobie darowali i jakoś ich nie widać

ktoś inny opisał gdzieś wyżej/niżej na liście tematów, postrzeganie forum przez userów 'anonimowych' - to zgroza i ból, bo to, że tak jest to wiadomo, ale jeśli ktoś już to pisze...

memorando 22.03.2005 10:39

weźcie memorando na moda zobaczycie że od czasów sida the rata nie bylo lepszego a memorando będzie najlepszym moderatorem pomimo niechlubnej przeszłości:)

nimal 22.03.2005 10:00

mod ukryty czy nie - to mi powiewa
jako chyba jeden z niewielu nie nazekalem na modowanie Sida (ktorego od tamtych czasow cenie)
najwazniejsze - jawnosc decyzji
bo niektore kludy itp budzily emocje niepotrzebnie (a nawet byly oparte na blednych przeslankach i jakos sie nikt nie przyznawal)

andrzejj9 22.03.2005 09:43

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Pojawiło sie tu stwierdzenie "ukryty mod". Tez jestem za tym aby moderatorzy nie wyrożniali się z tłumu i pracowali "w tle" (tak jakby ich niebyło), jedyną informacja o tym byłby wpis widoczny w "Zobacz Uprzywilejowane Grupy ". Chodzi o usunięcie koloru nicka i obrazka rangi nad avatarem...

Jestem Za

MacGyver 22.03.2005 09:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A wiesz, że właśnie tak to widziałem? Jak po zostaniu moderatorem pierwszy raz wszedłem na forum, to pierwsze, co walnęło mnie w oczy, to ten napis "moderator" nad avatarem. I wtedy stwierdziłem - po co to, że to niepotrzebne i wolałbym, żeby tego nie było. Nawet nie wiem, czemu, ale po prostu mi tam nie pasował, nie był niezbędny do sprawowania tej funkcji.

No ale stwierdziłem, że trudno, niech już będzie, może nikt nie zwróci na to większej uwagi. No coż, myliłem się.

Kris 22.03.2005 08:22

Cytat:

Napisany przez Czołgista
(...)
Wazelina jest nie w miom stylu, ale tak do przyszłych (niedoszłych) modów
Przyglądnijcie się wnikliwie pracy IdeJ i Robsa jak dla mnie super goście.
w/g mnie to są moderatorzy przez duże M.

DOKŁADNIE!!! Popieram w 100%! :)

Pozdrowienia dla nich!

bakupl 22.03.2005 08:19

Cytat:

Napisany przez memorando
memorando na moderatora jak by ktoś lamal iu mnie regulamin na pw wyjasnialbym za co ban i banowal ostro

Ta siebie z banuj :D

pykson 22.03.2005 02:30

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
A mam takie pytanie co właściwie robi i jakie ma uprawnienia "DOMator"?

@Pykson nim jest :taktak:

DOMator siedzi w domu i przegrywa plytki
jego uprawnienia pozwalaja mu zakladac dyskusje, pisac odpowiedzi, umieszczac zalaczniki i edytowac jego wlasne posty - czyli to co moze zrobic kazdy user forum

ale tak na serio to widze zostalem juz zdemaskowany :D

sprawa wyglada tak:
wzialem sobie obrazek moderator.gif i troszke poprzycinalem i poprzestawialem w photoshopie, dokleilem do avatara na gorze i... zostalem DOMatorem bez kombinowania z oryginalnym fontem i kolorami

widze, ze podstep sie udal i kilku userow sie nabralo ;)
mam nadzieje, ze nie naruszam przez to regulaminu forum ani jakichs ogolnie przyjetych norm obyczajowych :)

kazdy chce na swoj sposob byc oryginalny wiec fajnie, ze sie wyrozniam :D

w sumie, owszem, lubie posiedziec w DOMciu, ale bez przesady

pozdrawiam serdecznie

Czołgista 22.03.2005 02:23

Żadko coś zaglądam ostatnio,
Widzę że do władzy kupa chętnych, ;)
Fakt, forum spore i jest co dzielić i żadzić.

Wazelina jest nie w miom stylu, ale tak do przyszłych (niedoszłych) modów
Przyglądnijcie się wnikliwie pracy IdeJ i Robsa jak dla mnie super goście.
w/g mnie to są moderatorzy przez duże M.

mr_spock 22.03.2005 02:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie sprawdziłby się... rzeczywista chęć uczynienia świata lepszym to w polityce chyba cecha nad wyraz niepożądana.. ;)

Ja mysle, ze ludzie w polittyce sie dopiero staja pazerni, bo to nie mozliwe, zeby tylko cwaniaki, pazery i zlodzieje nimi zostawali. To ta czarno biala podloga sejmowa tak chipnotyzuje

andrzejj9 22.03.2005 02:03

Cytat:

Napisany przez mr_spock
plus urok osobisty oraz skromnosc - z takimi kwalifikacjami to politykiem zostan a nie modem
;)

Nie sprawdziłby się... rzeczywista chęć uczynienia świata lepszym to w polityce chyba cecha nad wyraz niepożądana.. ;)

mr_spock 22.03.2005 02:01

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
no to będę w końcu moderatorem OT i CDR ??
Bo czekam i czekam a nikt mnie nie nominuje ;)

Mam popracie ludu, kulturę osobistą na wysokim poziomie, obszerną wiedzę oraz chęć uczynienia tego forum lepszym więc chyba nalezy mi się :D

plus urok osobisty oraz skromnosc - z takimi kwalifikacjami to politykiem zostan a nie modem
;)

Ghost_mode 22.03.2005 01:40

no to będę w końcu moderatorem OT i CDR ??
Bo czekam i czekam a nikt mnie nie nominuje ;)

Mam popracie ludu, kulturę osobistą na wysokim poziomie, obszerną wiedzę oraz chęć uczynienia tego forum lepszym więc chyba nalezy mi się :D

smolik 22.03.2005 01:37

Cytat:

Napisany przez czero

Dołączam sie do pytania.

czero 22.03.2005 01:36

Cytat:

Napisany przez @ndy
A tak z innej beczki. Jezeli sobie wlaczymy liste naszej wladzy to co oznacza ranga supermoderator:

andrzejj9 22.03.2005 01:34

Cytat:

Napisany przez bgn
Dobry Mod to taki którego nie widac

A wiesz, że właśnie tak to widziałem? Jak po zostaniu moderatorem pierwszy raz wszedłem na forum, to pierwsze, co walnęło mnie w oczy, to ten napis "moderator" nad avatarem. I wtedy stwierdziłem - po co to, że to niepotrzebne i wolałbym, żeby tego nie było. Nawet nie wiem, czemu, ale po prostu mi tam nie pasował, nie był niezbędny do sprawowania tej funkcji.

No ale stwierdziłem, że trudno, niech już będzie, może nikt nie zwróci na to większej uwagi. No coż, myliłem się.

mr_spock 22.03.2005 00:48

Cytat:

Napisany przez nimal
mr_spock - Ciapek by, wtedy na pierwszym miejscu, Yankee na drugim a ja na trzecim i nie jestem modem nadal :D pewnie za bardzo napyskowalem wladzy po paru numerach ktore mi sie nie podobaly :D
:banan2:

a to juz nieladnie... oczywiscie chodzi mi o to ze byles 3ci i teraz nie zostales, a nie o napyskowanie

przykre i tyle

ps.
ja bylem chyba przed ostatni w tej ankiecie :)

andy 22.03.2005 00:45

@vizzard :)

VIZZARD 22.03.2005 00:42

Cytat:

Napisany przez @ndy

Może nosi niebieski obcisły kombinezon z literką S ... :>

:niepow:

pawelblu 22.03.2005 00:41

Cytat:

Napisany przez Bartez
Co do wyboru modów, jak pamiętacie albo i nie, to Wy wybraliście Ciapka i Yankee'go na moderatorów po burzliwych dyskusjach, więc proszę nie mówić, że nie macie wpływu na to, kto zostaje moderatorem.

MacGyver został modem po tym, jak Yankee powiedział, że nie ma już tyle czasu na zajmowanie się forum i prosił o wybranie jakiejś osoby (padła propozycja MacGyver i andrzejj9). Wtedy wybraliśmy Maca, no i został on modem. Kilka dni temu dowiedziałem się, że funkcja moderatora została nadana też andrzejj9. Co do tego nadania moda też nie mam żadnych zastrzeżeń, bo andrzejj9 jest na forum osobą, która w wielu tematach potrafi się spokojnie i rzeczowo wypowiedzieć, no i nie ma konfliktu z innymi użytkownikami.

Więcej modów póki co nie będzie.

Tyle z mojej strony.

Zgadza sie tylko trzeba chyba dla jasnosci dopowiedziec bo sporo postow odbiega troche od przyjetego porzadku.

To nie jest tak, ze jak ilustam userow chetnych na posade moda sie zbierze to sa wybory i ktos dostaje moda. Po prostu jest tak, ze moda dostaje sie z nominacji. Czasami jest to nominacja administracji, a czasami ta administracja zwraca sie z prosba o pomoc do uzytkownikow i wtedy dochodzi do wyborow. Pamietajcie jednak ze my/wy pelnimy role jedynie doradcza - mody powolane sa za pomoca nominacji przez adminow i jest to sluszna droga. Innymi slowy jak ktos glupi ale popularny wsrod czytelnikow to modem nigdy nie bedzie (choc zwykle to systuacja dosc egzotyczna).

Poza tym z pewnym dystansem czytam co po niektore kandydatury niedoszlego glosowania i czerpie z tego niepochamowana zabawe :)

No i na koniec musze przyznac ze temat jest rzeczywiscie poruszajacy skoro zabral w nim glos dosc cichy ostatnio miles :)

andy 22.03.2005 00:37

legion 22.03.2005 00:37

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
jedno zdanie w tym temacie:
Ja nie wiem co się tu dzieje :)

wiosna ludow :D

CIAPEK 22.03.2005 00:36

jedno zdanie w tym temacie:
Ja nie wiem co się tu dzieje :)

legion 22.03.2005 00:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rozumiem, że temat powstał z mojej przyczyny......

ja nie neguje twojej nominaci na moda wrecz przeciwnie tylko troche jestescie nie zorganizowani wchodzicie sobie w kompetencje :D

nimal 22.03.2005 00:20

mr_spock - Ciapek by, wtedy na pierwszym miejscu, Yankee na drugim a ja na trzecim i nie jestem modem nadal :D pewnie za bardzo napyskowalem wladzy po paru numerach ktore mi sie nie podobaly :D
:banan2:

Loczek 22.03.2005 00:13

Nalezalo sie to stanowisko andrzejowi i juz !!

@mr_spock
Czemu wy sie tak palicie do tej "wladzy"?
Ktos moze miec niesmak(?) moze sie czuc niedoceniony, ze mimo iz sie udziela etc. modem zostal kto inny z mniejszym starzem, mniejsza iloscie reputek, liczba postow itd. Ale to przeciez nie jest decyzja jednaj osoby - byly wybory, dream team we wlasnym gronie tez dezycje podejmuje.

Dobrze napisane.

mr_spock 22.03.2005 00:04

Czemu wy sie tak palicie do tej "wladzy"?
Ktos moze miec niesmak(?) moze sie czuc niedoceniony, ze mimo iz sie udziela etc. modem zostal kto inny z mniejszym starzem, mniejsza iloscie reputek, liczba postow itd. Ale to przeciez nie jest decyzja jednaj osoby - byly wybory, dream team we wlasnym gronie tez dezycje podejmuje.

Bartez - chyba to nie tak, Ciapka my wybralim wiekszoscia glosow, a Yankee zostal wybrany przez was (o ile sobie przypominam) oczywiscie nie mam nic do tego i pozdrawiam ich :)
ale to tak dla scislosci

Kris 21.03.2005 23:55

Olaboga, ile się Modów by porobiło... Ludzie, ale macie problemy :) he he

Ja proponuję jakiegoś bezrobotnego, który by siedział i czytał to wszystko co wypisujemy... normalnie nie ma na to czasu... ;)

PS. nic nie jest ważne :piwo:

47 21.03.2005 23:29

WŁadza w ręce Ludu :peace: :offtopic: :peace: ;)
Pozdrawiam

Berion 21.03.2005 23:21

Cytat:

A mam takie pytanie co właściwie robi i jakie ma uprawnienia "DOMator"? [...]

Siedzi w domu :) To lipa przecież. Nawet w podpisie ma: "nie mylić z MODeratorem"

memorando 21.03.2005 23:13

Cytat:

Napisany przez legion
Widze ze coraz wiecej moderatorow sie robi na forum chcialby sie dowiedziec czy
sa jakies wybory na modratora czy cos takiego :) bo jest ich coraz wiecej :D

P.s gratulacje dla @andrzejj9

memorando na moderatora jak by ktoś lamal iu mnie regulamin na pw wyjasnialbym za co ban i banowal ostro

bgn 21.03.2005 23:13

Cytat:

Napisany przez Weron
.
Dlaczego moderatorzy naduzywaja swoich praw?Bo dla mnie tak to wlasnie wyglada.Jesli jeden zamknie.To niech reszta juz nie wtraca sie do tego i nie komentuje.Bo to troche dziwnie wyglada.Przynajmniej z mojego punktu widzenia.To, ze sa moderatorami nie oznacza wcale, ze sa nieomylni i maja zawsze racje.Sam bym czasami jeszcze przedyskutowal wraz z innymi uzytkownikami niektore posuniecia ale....Nie mam juz takiej mozliwosci.

Myślę Weron ,że nasi Modowie nie są wolni od dziecięcej choroby która nazywa sie władza. Pamietasz i Ty i ja czasy kiedy wogóle nie byo modów i i forum funkcjonowało. Dobry Mod to taki którego nie widac - który reaguje na łamanie netykiety i przemycanie treści zabronionych ( co mnie osobiście wkurza - ale respektuje ich prawa w tej materii). A otwieranie i zamykanie zamknietych juz postow - to chyna zdarzalo sie i Barkowi i sidowi ( bo młody i popedliwy) i Majonezowi. Obecny team modow nie jest zly - nie probuje układac wszystkiego na swoj obraz i podobienstwo - i jakkolwiek nie sa mi wcale potrzebni - to chyba te smieszne licytacje ja otworze, a ja zamkne mozna im odpuscic. Mam nadzieje, ze modowie sie na mnie nie obraza- zreszta niewiele bynm sie tym przejal - ale koledzy przyjmijcie zasade - bierzecie udzial w dyskusji - to jestescie userami tak jak wszyscy - spozniliscie sie z wlasna opinie - to po ptakach. A wasza wladza powinna siegac tylko do pilnowania zasad forum. A temat turboniego sam by wygasl - bo o czym tu dyskutowac, tak jak wygasl temet memo ktory obwiecil swiatu swoje odejscie a za pare dsni pisal jakies bzduryy znowu

Mich@ł 21.03.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez Piterniel
To jest prowizora ;)

Pykson po prostu ma "szczwany plan" :)

.::piotrek::. 21.03.2005 23:04

Hehe, juz wczesniej zauwazylem ten piekny tytul DOMatora i go rozszyfrowalem ... Wiem ze tylko ja pewnie jestem taki szprytny ;p

Piterniel 21.03.2005 22:56

Cytat:

To jest prowizora ;)

Eliasz 21.03.2005 22:55

A ja jestem Krzysztof Jarzyna ze Szczecina,
Szef wszystkich szefów :spoko: ;)

B@rtek 21.03.2005 22:52

Weron 21.03.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jeśli nadanie mi uprawnień moderatora ma być przyczyną jakiś kłótni, to zrezygnuję z funkcji.

Widze, ze pare dni jestes modem i juz sie lenisz, i szukasz wymowek aby sie wykrecic. ;)
Moderuj sobie spokojnie niech nic Ci glupiego po glowie nie chodzi(rezygnacja przypomina piszacy :) ).

.::piotrek::. 21.03.2005 22:34

@Andrzej A kto powiedzial ze nie nadajesz sie na moderatora :| Wedlug mnie to jak najbardziej sie nadajesz, a te nasze propozycje to z tego faktu ze kazdy chcialby byc takim poteznym moderatorem ;p @Czero Ty to mnie zawsze potrafisz zadziwic i rozbawic ;p

czero 21.03.2005 22:32

Cytat:

Napisany przez Smartek
no dobra, ale juz bez podlizywania sie adminom prosimy :haha: ;)
pozdro ;)

Zdziwisz sie jak jutro bede mial na bordowo nicka i odpowiedni znaczek pod nim ;p :haha:

andrzejj9 21.03.2005 22:28

Rozumiem, że temat powstał z mojej przyczyny.

Jeśli tak, to sprawa prosta - jeśli uważacie, że nie nadaję się na Moderatora, zrezygnuję z tej funkcji. Bo obawiam się trochę, żeby ta dyskusja nie zeszła zaraz na "złe" tory, jak to się ostatnio kilka razy przy różnych okazjach zdarzało.

Co do dopisywania się przy zamkniętych topicach to zgadzam się - nie powinno się tego robić. Przyznam też, że zrobiłem to dwa razy. Raz, bo po otrzymaniu dodatkowych uprawnień nie zobaczyłem po prostu, że dyskusja jest zamknięta i z rozpędu kliknąłem "odpowiedz". Nie pokazał się żaden komunikat, więc jak zwykle napisałem post i go wysłałem. Dopiero potem zobaczyłem, że normalnie nie mógłbym tego zrobić.

Drugi raz chciałem jeszcze coś do jednej wypowiedzi dodać, ale niedotyczącego tematu, więc świadomie się dopisałem nie chcąc specjalnie do tego zakładać nowej dyskusji. Ale tak, jak napisałem wcześniej, to rzeczywiście może być korzystanie z dodatkowych przywilejów, więc nie będę tego więcej robił. Zachęcam do tego również pozostałych Moderatorów.

Co do samego zamykania dyskusji, to proponuję aby osoba, która uważa, że temat nie został jeszcze wyczerpany lub z jakiegoś innego powodu nie powinien zostać zamknięty, pisała po prostu na priva do któregoś z moderatorów, a ten przekaże to osobie, która podjęła decyzję o zamknięciu. Niech nie będzie już sytuacji, że jeden otwiera a drugi zamyka, bo rzeczywiście zacznie się tu robić bałagan i powstaną niepotrzebne spory.

Tyle ode mnie, jak napisałem na początku. Jeśli nadanie mi uprawnień moderatora ma być przyczyną jakiś kłótni, to zrezygnuję z funkcji.

B@rtek 21.03.2005 22:09

Cytat:

Napisany przez czero
"I ch*j bombki strzelil, choinki nie bedzie... " :haha:

:haha: :haha: :haha:

@czero :spoko:

Smartek 21.03.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez czero
Krotko i na temat :spoko:
Wszystko juz chyba jasne.

no dobra, ale juz bez podlizywania sie adminom prosimy :haha: ;)
pozdro ;)

czero 21.03.2005 22:02

Cytat:

"A miało być tak pięknie..." :haha:

"I ch*j bombki strzelil, choinki nie bedzie... " :haha:

B@rtek 21.03.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez Bartez

Tyle z mojej strony.

To szkoda :(

"A miało być tak pięknie..." :haha:

czero 21.03.2005 21:55

Krotko i na temat :spoko:
Wszystko juz chyba jasne.

Mich@ł 21.03.2005 21:54

To by było na tyle ;)

VIZZARD 21.03.2005 21:52

Cytat:

Napisany przez MacGyver
A taka mała uwaga: co przez wybór/ankiete chcecie osiągnąc ???
Co innego wybierać prezydenta co parę lat ale też co innego wybierać mod'a.
Po każdym takim wyborze robiłaby się masowa dezorganizacja, każdy mod wprowadziłby własne zasady postępowania. Nie lepiej odpowiednio "ustawić" tych moderatorów którzy teraz są albo samemu zacząc myśleć nad własnym "zachowywaniem się na forum"??? Przecież moderatorzy są po to aby po Was sprzatać (sory za wyrażenie)...a nie lepiej byłoby poprostu nie smiecić???

Ale w życiu liczą się przecież tylko pieniądze i władza ||

A MOD to władza :tak!:

Jeżeli ktoś nie ma pieniędzy :nie:

To może chociaż tak osiągnie swój cel w życiu :>

Bartez 21.03.2005 21:49

Temat z Turbonim zamknąłem ja. Dopisywania do zamkniętych tematów nie powinno być. Jeżeli ktoś tak uczynił, to na przyszłość niech tego nie robi.

Co do wyboru modów, jak pamiętacie albo i nie, to Wy wybraliście Ciapka i Yankee'go na moderatorów po burzliwych dyskusjach, więc proszę nie mówić, że nie macie wpływu na to, kto zostaje moderatorem.

MacGyver został modem po tym, jak Yankee powiedział, że nie ma już tyle czasu na zajmowanie się forum i prosił o wybranie jakiejś osoby (padła propozycja MacGyver i andrzejj9). Wtedy wybraliśmy Maca, no i został on modem. Kilka dni temu dowiedziałem się, że funkcja moderatora została nadana też andrzejj9. Co do tego nadania moda też nie mam żadnych zastrzeżeń, bo andrzejj9 jest na forum osobą, która w wielu tematach potrafi się spokojnie i rzeczowo wypowiedzieć, no i nie ma konfliktu z innymi użytkownikami.

Tyle z mojej strony.

VIZZARD 21.03.2005 21:48

Cytat:

@VIZZARD zgadzam się z tym w 100% :D :piwo:

:mruga: :piwo:

A co do Śmietnika - to tylko propozycja

To już przecież zależy od Konwentu Seniorów :mruga:

woitas 21.03.2005 21:48

moim priorytetowym celem od dzisiaj jest zostać modem śmietnika :ja_chce: ^_^

.::piotrek::. 21.03.2005 21:47

Hehe, to by bylo dobre ;p @Czero Czasem...? Te topiki sa w smietniku walkowane na nowo po kilka razy czasami ;p

MacGyver 21.03.2005 21:46

A taka mała uwaga: co przez wybór/ankiete chcecie osiągnąc ???
Co innego wybierać prezydenta co parę lat ale też co innego wybierać mod'a.
Po każdym takim wyborze robiłaby się masowa dezorganizacja, każdy mod wprowadziłby własne zasady postępowania. Nie lepiej odpowiednio "ustawić" tych moderatorów którzy teraz są albo samemu zacząc myśleć nad własnym "zachowywaniem się na forum"??? Przecież moderatorzy są po to aby po Was sprzatać (sory za wyrażenie)...a nie lepiej byłoby poprostu nie smiecić???

legion 21.03.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników :taktak:

Wtedy można by sprawdzić kto się nadaje

Zresztą to i tak zależałoby od samych userów

Jako dział testowy proponuję Śmietnik :D

dobry pomysl :)

czero 21.03.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników :taktak:

Pomysl dobry, tylko ja sie obawiam ze w Smietniku za duzo do moderowania nie ma ;).
Tam juz trafiaja posty skazane na 'wzgledna' porazke :D. Tylko my je jeszcze przy zyciu czasem utrzymujemy :D.

B@rtek 21.03.2005 21:39

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

@VIZZARD zgadzam się z tym w 100% :D :piwo:

VIZZARD 21.03.2005 21:36

miles 21.03.2005 21:34

Jak kazdy bedzie MODem poznej beda stopnie MODów.
MOd Modów MODowych MODów itp

I kazdy bedzie mógl Ja chce działu hhmm MILEŚ radzii.... coś takiego jak w Bravo
Ale śmietnik juz zajety ehh spozniłem sie.
I banny za bannami. Rzucanie na kogoś 5krotnego banna

P.s
Studia ogłupiaja

czero 21.03.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
O ile administracja się zgodzi na nowych MODów :P

W co szczerze watpie... no ale moge sie mylic ;).

Znowu beda sie tworzyc bloki wyborcze popierajace danych uzytkownikow :D.

Mich@ł 21.03.2005 21:29

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Proponuje ankiete ;) o ile administracja się zgodzi :D

O ile administracja się zgodzi na nowych MODów :P

Piterniel 21.03.2005 21:26

Proponuje ankiete ;) o ile administracja się zgodzi :D

.::piotrek::. 21.03.2005 21:26

No wlasnie ciiicho, nikt nie moze wiedziec ze Piterniel jest cichym modem ;p

legion 21.03.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
i właśnie dlatego przez tą "komedie", którą opisujesz legion powstał tajny (chyba się wygadałem :D ) dział for Moderators only, gdzie my moderatorzy możemy wspólnie podejmować decyzje :P

no to ciekawe :D teraz jestem na czarnej liscie tajnego stowarzyszenia For Modrators Only czyli F.M.O bo wrazliwy topic rozpoczolem ale mysle po prostu zeby na wybor modow raczej mieli wplyw uzyszkodnicy bo praktycznie to my tworzymy to forum :D
Cytat:

Napisany przez MacGyver
Jeżeli chodzi o temat @Turboniego to pamietajcie, że to był dość delikatny i wrazliwy temat (???) Osobiscie też nie podoba mi się fakt "dopisywania" bo skoro ktoś go zamknął to zrobił to dla dobra ogółu i nietycznym jest dopisać się (to moje zdanie) bo wychodzi na to, że tylko moderatorzy mogą wyrazic swoją opinię a przecież to Wy tworzycie forum/atmosfere.
I tak jak wspomniał Jankes, do roztrzygania spraw spornych mamy oddzielny dział :)

ok ale jest jeszcze wiel innych wybrykow modow nie tylko ten przyklad ktory ja podalem :D

MacGyver 21.03.2005 21:24

Jeżeli chodzi o temat @Turboniego to pamietajcie, że to był dość delikatny i wrazliwy temat (???) Osobiscie też nie podoba mi się fakt "dopisywania" bo skoro ktoś go zamknął to zrobił to dla dobra ogółu i nietycznym jest dopisać się (to moje zdanie) bo wychodzi na to, że tylko moderatorzy mogą wyrazic swoją opinię a przecież to Wy tworzycie forum/atmosfere.
I tak jak wspomniał Jankes, do roztrzygania spraw spornych mamy oddzielny dział :)

Piterniel 21.03.2005 21:22

Cytat:

@Piterniel, ale ty skromny jesteś :P

Nadajesz się na MODa :D

Ale nie wiem czy wiecie, ale jestem Cichy mod. Tylko ciiii :)

B@rtek 21.03.2005 21:19

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Ja też moge zostać modem :fiu:
Często bywam na forum
Czytam prawie każy temat
Mam jednego wroga na forum ;p
Jestem w dobrym kontakcie z włądzą forum.

Ogólnie tylko mnie brać ;p

@Piterniel, ale ty skromny jesteś :P

Nadajesz się na MODa :D

VIZZARD 21.03.2005 21:16

Cytat:

Napisany przez Weron
Sam bym czasami jeszcze przedyskutowal wraz z innymi uzytkownikami niektore posuniecia ale....Nie mam juz takiej mozliwosci.

I radzę ci - tego się trzymaj! :taktak:

:mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38.