![]() |
@blejs jesli według ciebie verbatimy trafiaja sie gorsze albo lepsze to moze i tak było ... a od biosu wymagam obsługi nowych nosników a nie zrobienia z nagrywaki badziewia :/
a co do wyjasnienia kupiłem swojego litka z JS02 i wszytko było git PI gdzies 90na7 srednio a na JS0B miałem problemy wogle z nagraniem czego kolwiek PI 1600 mowi samo za siebie czas nagrania wydłuzył sie i wogle zaczeł sie dziać rozne dziwne rzeczy .... a tak po zatym nie ciekawi was czemu litek wydał w niedługim czasie nastepny bios ?? Teraz zapodałem KS0A i jak ręka odjał ...wiec mam swoje zdanie na temat tych biosów |
Cytat:
pozdrawiam |
@qwere możesz podac więcej szczegółów tzn co jest nie tak z tym biosem ? wgrałem go jakiś tydzień temu i nie zauważyłem spadku jakości na płytach krórych używałem wcześniej na poprzednim biosie tym "najlepszym" więc nie wiem co o Twoim poście sądzić.
pozdro |
ed hunter no tu akurat masz po czesci racje i tu UWAGA do wszytkich posiadaczy 1673s ...jesli macie JS01 to zmięcie na JS02 i koniec reszta biosów to shit jakich mało !!! ... wiec 100 razy sie zastanówcie czy warto mieć "najlepszy najnowszy bios " bo pozniej beda problemy z powrotem do starego !!!!
ja zwlekałem najdłuzej jak mogłem ale głupota wzieła góre :bicz: i zapodałem JS0B i to był bład !!!!!!!!!!!!!!! :blee: :blee: pozniej zostało mi tylko KS0A z 1693 i jako tako chodzi niemniej najlepiej było na JS02 wiec uwazajcie !!!! |
Ilość załączników: 1
ed hunter
a czy tak samo jest przy cdr? PI max 280 i PIF max4? świerzo nagrana płytka, prędkośc x16, płyta = Sigma Computer |
|
Cytat:
|
1. bios nie zna nowych płyt
2. DVDFab lub kompresja |
A mam jeszcze jedno pytanie w sprawie tego biosu. Jeżeli nagrywarka działa dobrze, zero zwisów, zacięć, źle nagranych płyt to czy musi się zmieniać jeżeli jest wszystko ok?
|
A co temu jest jak można wiedzieć? a o zmianie chyba mowy nie ma, przynajmniej z mojej strony, niechciałbym ja spierdzielić.
Pytanie z inneje beczki. Mam film ale znajduje sie on na plycie dwuwarstwowej. czy jest mozliwośc rozdzielenia na 2x po zwykłym DVD? |
Cytat:
ta nagrywarka ma pierwszy jaki był!!!! tu jest oryginał najnowszy: http://www.liteonit.com/ODD/English/...del=SHOW-1673S |
czy ktoś mógłby mi podesłać wersje 2.4.2 programu KProbe na e-mail: kwlthc85@interia.pl
Z góry dziekuje :) |
a płyta to DVD-R Verbatim
|
info porzyczonej nagrywary
|
jakieś stare to KProbe...najlepsza jest wersja 2.4.2 (2.4.3 ma błędy)
szkoda, że nie wiadomo jaka to płyta??? jaka nagrywarka??? jaki bios??? a jeśli chodzi o test to płyta nagrana dobrze. PI powinno być mniejsze niż 280 a PIF (w tym przypadku PO) mniejsze niż 4 errors musi być 0 więc płyta spełnia wymagania do chodzenia w stacjonarkach (jeśli to film) :) |
ponizej zalacznik
|
program KProbe i wykresy
Witam
Wczoraj zainstalowałem sobie program KProbe2. Uruchomiłem test i oczom moim ukazały się 2 wykresy. Czy ktoś z was mógłby mi wytłumaczyć co to za wykresy i co moje wykresy oznaczają (czy dobrze nagrana czy źle nagrana plyta). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:23. |