Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   LCD czy PLAZMA ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/lcd-czy-plazma-52936/)

Ormianin 01.10.2009 10:41

Jak to nie ma? Słabo szukasz... pierwszy z brzegu http://www.ceneo.pl/1819815

Bobenio 30.09.2009 18:02

Ormianin tego produktu co podałeś już nie ma HYUNDAI 22 W220S

obrus 10.09.2009 12:06

Co do serwisu dobrze działa serwis sharpa w Krakowie. Przyjechali sami po taki mały 26 calowy, za 2 dni odwieźli naprawiony, po tygodniu znów padł i tym razem całą płytę główną zmienili. Naprawa trwała 4 dni z czego 3 dni chodził u nich w ramach testu.

romanesco 10.09.2009 11:34

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1046121)
TV ma kilka miesięcy. Wycieram go zwykłą ścierką z płótna ala prześcieradło. Nie ma sensu teraz szukać niczego innego, gorzej już raczej nie będzie :).

Naprawdę nie warto eksperymentować. Do czyszczenia delikatnych rzeczy najbardziej nadaje się ściereczka z mikrofibry (tak jak pisał M@X). Taką ściereczką czyszczę nawet płyty CD/DVD bez obawy, że powstaną jakiekolwiek rysy.

Ormianin 10.09.2009 11:28

Z tymże musisz mieć świadomość, że to być może nie głośnik padł a układ wzmocnienia albo jakiś scalak za to odpowiedzialny... zresztą jak się podłącza TV do jakiegoś osobnego amplitunera z głośnikami to faktycznie może być to mało uciążliwe... poza tym serwis samsunga może mieć lepsze standardy czasowe w naprawianiu...

Arepo 09.09.2009 20:53

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1045992)
O.O Ile ty go masz i czym czyscisz, ze wyglada jak siedem nieszczesc? Moj dzielnie znosi lekko wilgotna mikrofibre...

TV ma kilka miesięcy. Wycieram go zwykłą ścierką z płótna ala prześcieradło. Nie ma sensu teraz szukać niczego innego, gorzej już raczej nie będzie :).

Teraz mała ciekawostka. Jak był jeszcze nowiusieńki to użyłem szczoteczki fryzjerskiej z włosia czegoś tam, które jest tak miękkie że usuwam nią kurz z wszelakich ekranów i płyt CD/DVD. Plastik Samsunga się jednak zdrowo porysował. Byłem w totalnym szoku.

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1046013)
współczuje innym serwisowania!

Ja nie planuję naprawiać tego głośnika, bo jest beznadziejnej jakości a się naczekam na telewizor tygodniami. Z serwisami jest przeważnie droga przez mękę, choć zdarzają się wyjątki.

pozdrawiam

ed hunter 09.09.2009 16:47

Jeśli sieć kablowa udostępnia sygnał cyfrowy, to nie jest to sygnał telewizyjny, mpeg-4 (jak w polskim standardzie przyjęto) ale sygnał, który musi być dekodowany i do telewizora trafia z konwertera za pośrednictwem HDMI np.

nimal 09.09.2009 14:06

poznanski Echostar tez
oczywiscie wymaga dekodera cyfrowego
jezeli chodzi o Echostar to oferta HD jest po prostu smieszna, ciekawe, czy ktokolwiek to kupil, ale to tak na boku ;)

romanesco 09.09.2009 14:05

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1046066)
Zależy jaka osiedlowa... np. Aster przesyła sygnał cyfrowy w formacie HD, dodając dedykowane tunery DVB-C, UPC chyba też

To znaczy, że trzeba w chałupie mieć jeszcze dodatkowo tuner :pytanie: Sądziłem, że tuner znajduje się w studio a ja tylko podłączam się do gniazdka w mieszkaniu :hmm:

Ormianin 09.09.2009 14:00

Zależy jaka osiedlowa... np. Aster przesyła sygnał cyfrowy w formacie HD, dodając dedykowane tunery DVB-C, UPC chyba też

romanesco 09.09.2009 13:53

Czy ktoś z Was się orientuje czy osiedlowa sieć kablowa może przesyłać programy w jakości High Definition?

Ormianin 09.09.2009 13:35

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1046058)
no i? bo nie wiem o co chodzi do 50km jakas firma partnerska pewnie jest, oczywiscie mowimy o miastach

Do mnie przyjechali panowie z Łodzi, twierdzili że ich serwis obsługuje cały kraj (nie tylko panasonic, bo w busie widziałem też Philipsy i Sony - nie były to tylko TV) i informowali mnie że raz w tygodniu jadą na Wrocław, pamiętam że mój sprzęt odbierali w środę, a pomiędzy sobą mówili coś o dniu wcześniejszym i Gdańsku...

demek 09.09.2009 13:10

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1046055)
Przeczytaj regulamin tej naprawy , szczególnie punkt 4 i 5

4.
Regulamin programu ,,Panasonic TV Home Service" nie może być
traktowany jako zobowiązanie Panasonic Polska wobec klienta do
wykonania usługi.
Treść regulaminu pozostaje bez wpływu na
postanowienia udzielonej przez Panasonic Polska Sp. Z o.o.
gwarancji jakości w szczególności nie modyfikuje zawartych tam
postanowień a także nie wyłącza stosowania zawartych w niej
postanowień.

5.
Naprawy w miejscu instalacji odbiornika w ramach programu
,,Panasonic TV Home Service" świadczone są do odległości 50 km od
siedziby Autoryzowanego Serwisu obsługującego zlecenie naprawy.
W przypadku większych odległości dopuszcza się sprowadzenie
odbiornika do Autoryzowanego Serwisu za pośrednictwem kuriera.

no i? bo nie wiem o co chodzi do 50km jakas firma partnerska pewnie jest, oczywiscie mowimy o miastach

andrzejj9 09.09.2009 13:06

No to w takiej sytuacji jednak zawozisz pudło do MM, na ich wzruszenie ramionami również wzruszasz, bo nie interesuje cię gwarancja i oddajesz sprzęt na podstawie niezgodności towaru z umową. Po dwóch tygodniach przychodzisz po nówkę, albo pieniądze.

Ormianin 09.09.2009 12:43

Przeczytaj regulamin tej naprawy , szczególnie punkt 4 i 5

4.
Regulamin programu ,,Panasonic TV Home Service" nie może być
traktowany jako zobowiązanie Panasonic Polska wobec klienta do
wykonania usługi.
Treść regulaminu pozostaje bez wpływu na
postanowienia udzielonej przez Panasonic Polska Sp. Z o.o.
gwarancji jakości w szczególności nie modyfikuje zawartych tam
postanowień a także nie wyłącza stosowania zawartych w niej
postanowień.

5.
Naprawy w miejscu instalacji odbiornika w ramach programu
,,Panasonic TV Home Service" świadczone są do odległości 50 km od
siedziby Autoryzowanego Serwisu obsługującego zlecenie naprawy.
W przypadku większych odległości dopuszcza się sprowadzenie
odbiornika do Autoryzowanego Serwisu za pośrednictwem kuriera.

demek 09.09.2009 12:04

http://www.panasonic.pl/?tvhomeservice

Ormianin 09.09.2009 11:56

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1046046)
panasonic to wcielil w zycie zeby nie wysylac, jesli nie jest w stanie naprawic na miejscu to on bierze ze soba a nie musisz wysylac itp

Nie wiem o czym piszesz? Psuje Ci się TV, dzwonisz do BOKu Panasonica, zamawiasz serwis, podajesz usterkę... za kilka dni zjawia się kurier + kierowca (pomocnik), pakują sprzęt i znoszą do busa, wystawiając ci dokument odebrania sprzętu do naprawy, informują ze będą dzwonić, nawet maja swoja stronę internetową i możesz po numerze zgłoszenia sprawdzić jaki postęp w naprawie jest... do tej pory ładnie to wygląda... bo mijają tygodnie, zdenerwowany dzwonisz gdzie się da, a w serwisie za każdym razem ktoś inny odbierze i co innego odpowie co dolega twojemu TV (pewnie na odpieprz się)... zazwyczaj mówią żę zamówili części i nie wiedza kiedy przyślą je do serwisu i mijają kolejne tygodnie, jak dzwonisz do BOKu to rozkładają ręce, jak wysyłasz e-maile to dostajesz standardową szablonową odpowiedz... taki jest poziom serwisu w PL

demek 09.09.2009 11:47

panasonic to wcielil w zycie zeby nie wysylac, jesli nie jest w stanie naprawic na miejscu to on bierze ze soba a nie musisz wysylac itp

Ormianin 09.09.2009 11:45

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1046042)
Dlatego najlepiej odnieść do sklepu gdzie sie kupiło.
Zawsze tak robie :D
Niech sie MediaMarkt albo Komputronik męczy z serwisem...
Wolę tą stówke przy zakupie dopłacić.

42 cale /albo większy/ kolos i ciężki panel to jest problem, raz ze musisz mieć drugą osobę do pomocy i odpowiedni duży samochód i weź to wieź do MM czy innego Saturna, a tam ci powiedzą ze naprawa jest door to door i zabieraj złoma... Nie słyszałem o naprawach w domu, może to są jakieś inne serwisy, mojemu znajomemu zepsuł się wypasiony LCD Sony Brawia 46 cali... padła matryca, tego na pewno w domu by mu nie naprawili, czekał 2.5 miesiąca na telewizor, a słyszałem o innych rekordach serwisowania...

sobrus 09.09.2009 11:40

Wiem, ale jak widać w Polsce jest z tym różnie, a ja nie mam ochoty nigdzie dzwonić, prosić i pism wysyłać. Tym bardziej jeżeli płace grube pieniądze.
Traktuje serwis producenta jako wyjście awaryjne.
Duże sklepy zazwyczaj dbają o swoich klientów.

Jak padł mi lap to nie pakowałem go i nie dzwoniłem do MSI.
Zaniosłem go do MM, zrobili w tydzień (lap zaliczył podróż do Holandii) i przysłali powiadomienie SMSem że jest do odebrania.

O dziwo serwis MSI widząc ze wywaliłem partycje naprawczą i zainstalowałem świeżego windowsa (ale zrobionego z przerobionej płyty recovery i w dodatku z ich kodem OEM :D) dodali mi jako bonus swoje firmowe tapetki i wygaszacze... :D MSI+MM spisało się na szóstkę.

Ale już x360 zakupiony w empiku był serwisowany całkowicie przez microsoft (empik sie wypiął), z tym że ta firma na szczęście o klienta też dba. 2 tygodnie go nie było i odwiedził Frankfurt...
Zapamiętano : nie kupowac w empiku [ale to był jedyny egzemplarz X360 Arcade (Falcon) w Lublinie, to była nowość].

andrzejj9 09.09.2009 11:36

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 1046042)

Teoretycznie odbiór i naprawa w domu powinna być wygodna..

sobrus 09.09.2009 11:30

Ormianin 09.09.2009 11:11

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1046029)
od jakiegos czasu robia na miejscu

Akurat? podaj przykład i który serwis od jakiego producenta... matrycy czy salaka nie wymienia ci w domu... podobno najgorszy jest serwis Philipsa i Sony w Polsce, podobno miał być najlepszy panasonica, ale w moim przypadku tak nie było... zresztą serwisują zazwyczaj firmy trzecie działające na zasadzie umowy z producentem i naprawiają w polskim stylu... jak się zepsuje telewizor to teoretycznie producent czy serwis powinien dać coś zastępczego do oglądania, ale to tylko teoretycznie...

demek 09.09.2009 10:27

od jakiegos czasu robia na miejscu

Ormianin 09.09.2009 09:23

Cytat:

Napisany przez Arepo (Post 1045983)
[...]
Pani w punkcie informacyjnym poinformowała mnie, że serwis do telewizorów na gwarancji o takiej wielkości przyjeżdża sam do domu zabiera go i potem odwozi na własny koszt. Jeśli to prawda to chociaż taki plus. Jak przetestuję (pewnie nie prędko) to dam znać jak to wygląda w rzeczywistości.

Pozdrawiam

Jak mi się zepsuł jakiś scalak w mojej plazmie tak że pojawiała się różowa poświata, to owszem przyjechali, zabrali i ... oddali po 2 miesiącach po bardzo licznych moich telefonach i pismach do przedstawiciela panasonica w Polsce... w miedzyczasie z powodu braku odbiornika byłem zmuszony kupić drugi nowy telewizor i stąd mam teraz LCD... jak już plazma wróciła to okazało się ze jest rysa na matrycy (zapewne z powodu serwisu bo wcześniej jej nie było)... i znowu zabrali na 3 tygodnie tym razem... współczuje innym serwisowania!

sobrus 09.09.2009 08:53

Faktycznie wygląda nie najlepiej. Mój LG jest jak nowy a właśnei stuknął mu roczek.
Też ścierany mikrofibrą.
Głośniki w LG Scarlet grają świetnie jak na TV, ale to zupełnie inna konstrukcja.
Obudowa jest głośnikiem, normalne sa jedynie subwofferki których nie widać (skierowane w dół).

M@X 09.09.2009 00:07

O.O Ile ty go masz i czym czyscisz, ze wyglada jak siedem nieszczesc? Moj dzielnie znosi lekko wilgotna mikrofibre...

Glosnika nie wspolczuje - i tak graja strasznie X-D...

Arepo 08.09.2009 22:05

Ilość załączników: 1
Powrócę na chwilę do kwestii jakości. Mój Samsung LE32B530 ma już tak porysowaną obudowę jak lodowisko po meczu hokejowym, a to tylko kilka przetarć szmatką do kurzu. Załączam zdjęcie bo aż trudno uwierzyć co zrobiła z nim ściereczka z płótna :szczerb: :

Załącznik 52901

Do tego padł mu prawy głośnik ***8211; na razie nie naprawiam bo jak grał to i tak niewiele z niego było :).

Pani w punkcie informacyjnym poinformowała mnie, że serwis do telewizorów na gwarancji o takiej wielkości przyjeżdża sam do domu zabiera go i potem odwozi na własny koszt. Jeśli to prawda to chociaż taki plus. Jak przetestuję (pewnie nie prędko) to dam znać jak to wygląda w rzeczywistości.

Pozdrawiam

sobrus 08.09.2009 17:03

niektóre mają tylko tuner MPEG2. Polska bardzo długo sie zastanawiała jaki format wprowadzić, toteż podobno niektóre telewizory mają zablokowany tuner (blokuje sie przy wyborze jęz polskiego).
W końcu stanęło że będzie MPEG4, więc taki trzeba kupić.

Mój LG ma chyba tylko MPEG2, co mi nie przeszkadza bo u mnie naziemnej i tak nie odbieram (za słaby sygnał).

andrzejj9 08.09.2009 16:31

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1045886)
Musisz zwracać uwagę na tuner DVB-T z możliwością dekodowania sygnału mpeg4, dlaczego? ano dlatego, że od chyba pierwszego kwartału 2010 wyłączą już naziemny sygnał analogowy we Wrocławiu... (chyba ze masz kablówkę to Ciebie nie dotyczy), warto wiec kupić coś do czego później nie będziesz musiał kupować osobnego tunera DVB-T. Co do Full HD, to chyba żadna platforma cyfrowa nie nadaje... 720p chyba tylko...

Ja osobiscie stawiałbym na plazmę... jest różnica w skalowaniu obrazu SD oraz kwestii barw i przejściach tonalnych kolorów, no i przede wszystkim prawdziwej czerni... tego jak dotąd najlepszy LCD jeszcze nie potrafi... to znaczy powoli jest coraz lepiej ale mimo to nadal bez rewelacji...

ja mam dwa LCD i plazmę... co jak co ale strasznie nie lubię oglądać analogu na LCD (42 cale) tymczasem na plazmie wygląda to o wiele przyjemniej...

No o tym przejściu na nadawanie cyfrowe to wiem, ale chcesz powiedzieć, że nie wszystkie LCD/Plazmy obecnie sprzedawane są już do tego przystosowane?

Pierwszy 08.09.2009 14:36

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1045886)
chyba pierwszego kwartału 2010 wyłączą już naziemny sygnał analogowy we Wrocławiu...

bez przesady, tak szybko się to nie stanie
Cytat:

Oficjalny start naziemnej telewizji cyfrowej w Polsce to wrzesień 2009, koniec emisji
analogowej - lipiec 2013.
źródło

a poza tym TVP planuje uruchomić własną platformę cyfrową czyli przez satelitę - tunery dvb-t do szafy

Ormianin 08.09.2009 14:10

Musisz zwracać uwagę na tuner DVB-T z możliwością dekodowania sygnału mpeg4, dlaczego? ano dlatego, że od chyba pierwszego kwartału 2010 wyłączą już naziemny sygnał analogowy we Wrocławiu... (chyba ze masz kablówkę to Ciebie nie dotyczy), warto wiec kupić coś do czego później nie będziesz musiał kupować osobnego tunera DVB-T. Co do Full HD, to chyba żadna platforma cyfrowa nie nadaje... 720p chyba tylko...

Ja osobiscie stawiałbym na plazmę... jest różnica w skalowaniu obrazu SD oraz kwestii barw i przejściach tonalnych kolorów, no i przede wszystkim prawdziwej czerni... tego jak dotąd najlepszy LCD jeszcze nie potrafi... to znaczy powoli jest coraz lepiej ale mimo to nadal bez rewelacji...

ja mam dwa LCD i plazmę... co jak co ale strasznie nie lubię oglądać analogu na LCD (42 cale) tymczasem na plazmie wygląda to o wiele przyjemniej...

andrzejj9 08.09.2009 12:47

Ja myślę póki co o TV do mniejszego pomieszczenia i może podłączeniu pod niego PS3. Myślę, że do takiego zastosowania 32'' wystarczą, a więcej mogłoby nawet męczyć.

Pierwszy 08.09.2009 12:36

Zgadzam się z Tobą. Ma także znaczenie z jakiej odległości oglądamy tv - jeśli przy takich 50" z ~4m i więcej oglądamy - różnica między HD a FullHD się zaciera.

sobrus 08.09.2009 12:29

Przy dużych przekątnych FullHD ma może jakieś znaczenie, przy moim 32'' nie ma żadnego.
Jedyne sensowne zastosowanie FullHD przy mniejszych przekątnych to podłączenie do PC jako monitor.

Pierwszy 08.09.2009 12:26

można jeszcze w fullhd .mkv pooglądać przez ps3, wdhdtv itp wynalazki lub przez peceta po prostu. Właśnie przez peceta oglądałem parę materiałów w mkv fullhd na tym tv, tyle że mniejszym - 42" no i bajka po prostu :serdusz:
dobre dvd9 niewiele gorzej:taktak: także jestem w fazie odkrywania ulubionych filmów na nowo

andrzejj9 08.09.2009 12:20

Widzę, że będę musiał zacząć w ogóle od rozważań jak w tytule tego tematu..

I widzicie, gdybyście mnie nie zniechęcili, to bym wszedł, kupił i zapomniał o sprawie. A tak zacznie się jak z komórką, czy lodówką.. :>

sobrus 08.09.2009 12:08

No i pewnie niezły telewizorek.
Większość plazm nie jest w FullHD.
Poza tym, mało co jest w FullHD (poza filmami BR i niektórymi grami na konsole)

Pierwszy 08.09.2009 11:57

Ilość załączników: 1
W Avansie imo niezła oferta
Załącznik 52894
nie jest fulhd, tunera dvb-t brak ale za to jest WIELKI :D
jeśli jesteś na kupnie watro wstąpić i obejrzeć

sobrus 08.09.2009 11:41

Ja kupiłem rok temu LG 32LG3000 i jestem bardzo zadowolony. Nie jest Full HD ale obraz jest bardzo dobry, podłączony do n-ki oraz x360.
Już nieraz go chwaliłem to sobie daruje, ale kosztował rok temu 1699zł więc nawet w tej cenie mozna kupić dobry sprzęt.
Co do firmy to podejrzewam że wszystkie są podobnie awaryjne, ja mam od 10 lat bardzo dobre doświadczenia z marką LG, a że jest dość tania i robi niezłe rzeczy to sie jej trzymam.
W każdym razie nie liczyłbym na bezawaryjność znanej marki, lepiej patrzeć ile dają gwarancji.

Jak to powiedział serwisant bratu (naprawa kamery za 3000zł która sie zepsuła tuż po gwarancji, naprawa droższa niż kamera).
Należy kupowac najtańszy sprzęt (spełniający wymogi techniczne) z możliwie jak najdłuższą gwarancją. Bo wszystko sie psuje.

mensir67pl 08.09.2009 11:39

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1045846)
Teraz szukam sklepu, gdzie podepną mi pod jakiegoś BlueRay i puszczą fajny kawałek filmu na wybranych telewizorach.

NeoNet
http://www.neonet.com.pl/main.xml

Wawelski 08.09.2009 11:18

Chciałem sobie pooglądać i porównać kilka telewizorów full HD (w szczególności tanie plazmy Panasonica i porównywalne cenowo i rozmiarowo LCD innych firm).
I widać, który przedstawiciel w danym sklepie rządzi - na produktach jego marki lecą dema z dobrego źródła. A na pozostałych tandetnej jakości sygnał daje tragiczny obraz. Teraz szukam sklepu, gdzie podepną mi pod jakiegoś BlueRay i puszczą fajny kawałek filmu na wybranych telewizorach. Bo w takich marketach to porażka - nie da się porównać, jak z różnych źródeł lecą filmy.

Ormianin 08.09.2009 08:41

Tzn. bez ulegania paranoi... jeśli chcesz zobaczyć telewizor w salonie, to poproś o pilota albo sprzedawce co by ten telewizor można było samemu ustawić do rożnych parametrów obrazu, telewizory maja zazwyczaj gotowe zdefiniowane tryby... natomiast jeśli szukasz informacji w necie to szukaj czegoś na forach dedykowanych tej problematyce... swoja droga na chwile obecna uważam ze od tego co wymieniłeś modelu Sony ciekawszy jest 32 calowy SAMSUNG LE-32B550 posiadający Full HD, 4 HDMI, oraz tuner MPEG-4 i port USB... do Sony Bravia mam swój dystans, model który kupiłem rodzicom (właściwie partycypowałem w kosztach) w internecie, okazał się bublem, dwa razy jeździł do serwisu, w konsekwencji zepsuł się tak że koszty naprawy przekraczały jego wartość, oddano pieniądze... za które rodzice naprawili starego CRTka i jeszcze zostało:)

andrzejj9 07.09.2009 14:04

ehh.. czyli jak zawsze nie jest tak prosto..

dobra, na razie nie będę drążył tematu, ale widzę, że jak będę bliższy kupowania, to jednak tradycyjnie bez porządnego wczytania w temat się nie obejdzie..

Ormianin 07.09.2009 12:42

W salonie wygląda to tak ze te lepsze odbiorniki się ustawia tak ze kontrast, jasność i kolor są obniżone, te gorsze i te szczególnie co trzeba wypchać, ustawia się na max ostrość, kolor i kontrast, i to wszystko leci z jednego źródła o obniżonej jakości najczęściej...

mensir67pl 07.09.2009 12:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1045638)
SONY KDL-32S5600

Jesli 32 i Sony
to osobiście kupił bym ..model ten KDL-32V5500lub32W5500 i pochodneKDL-32W5740

andrzejj9 07.09.2009 10:38

Bardzo wstępnie, bo na razie jeszcze nie myślę konkretnie o kupnie, ale może w niedalekiej przyszłości - co sądzicie o tym modelu:

http://www.allegro.pl/item716660423_...gwar_5lat.html

SONY KDL-32S5600

Widziałem kilka dni temu w salonie Sony i muszę przyznać, że jakość obrazu była naprawdę rewelacyjna (przynajmniej w porównaniu do innych tam wystawionych, także wielokrotnie droższych (ten sam sygnał)). Co ciekawe cena wynosiła 1999 zł (mimo, że to salon, więc pewnie zwykle znacznie drożej niż gdzie indziej).

rycho 07.09.2009 07:46

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 1045613)
To nie są żadne tech-nowinki takie monitory są już w sprzedaży od jakiegoś czasu /na pewno od roku/ patrz tu "Pierwszy w Polsce monitor stereoskopowowy 3D - Hyundai W220S" albo tu

W Lidlu jeszcze nie ....

Ormianin 07.09.2009 07:42

To nie są żadne tech-nowinki takie monitory są już w sprzedaży od jakiegoś czasu /na pewno od roku/ patrz tu "Pierwszy w Polsce monitor stereoskopowowy 3D - Hyundai W220S" albo tu

romanesco 07.09.2009 07:35

Telewizja 3D to już fakt !

http://technowinki.onet.pl/4,4890,15...1,artykul.html
Mankamentem jest to, że trzeba używać specjalnych okularów.

zene_k 12.05.2009 19:20

Cytat:

Napisany przez melag (Post 1022394)
Dzięki, chyba moje google nawaliło :glupek:

Trza se pomagać:spoko:

icemac 12.05.2009 15:13

Cytat:

Napisany przez melag (Post 1022394)

po "zaręczynach" to każdemu mogłoby nawalić ;)

:rotfl:

melag 12.05.2009 15:10

Cytat:

Napisany przez zene_k (Post 1022232)
Tutaj jest po Angielsku

A tutaj jest po Polsku

Dobrze, że chociaż u mnie Google działa:P

zene_k 12.05.2009 00:35

Cytat:

Napisany przez melag (Post 1022217)
Czy ktoś może mi "zassać" tę instrukcję ?
http://www.manualsmania.com/download...0bdf7b11326d24

Nie mogę sobie z tym poradzić :ysz:

Tutaj jest po Angielsku

A tutaj jest po Polsku

Dobrze, że chociaż u mnie Google działa:P

pops 11.05.2009 23:13

link prowadzi do strony samsunga a tam error 404
http://downloadcenter.samsung.com/co..._0223_book.pdf

melag 11.05.2009 23:05

Czy ktoś może mi "zassać" tę instrukcję ?
http://www.manualsmania.com/download...0bdf7b11326d24

Nie mogę sobie z tym poradzić :ysz:

M@X 11.03.2009 23:42

Jak go oczy nie beda bolec od mrugania, to nie mogl lepiej wybrac :-)!

Smartek 11.03.2009 23:16

Plazma w porządku. Szkoda, że taka mała ;-).

demek 11.03.2009 21:01

nie masz nikogo znajomego z lcd? ;]

Qbi@k 11.03.2009 20:39

Mi tam się nawet podoba, ale nigdy nie miałem porównania, czegoś do czego mógłbym się odnieść.

Od starego CRT na pewno lepiej się prezentuje w każdym względzie ;)

demek 11.03.2009 20:23

wez poogladaj i zdecyduj

Qbi@k 11.03.2009 19:53

Starszy kupił sobie plazme: Panasonic 37" Viera TH-37PV8
http://www.agito.pl/telewizory-plazm...04.330724.html

Dobry wybór czy mam może porozmawiać o zwrocie sprzętu? :P

Ormianin 18.02.2009 10:26

Z tym wypalaniem się plazm to już zdaje się historia... bardzo poprawiono technologie... co do LCD to świetlówki też się z biegiem czasu wypalają... chyba ze zastosuje się nową technologie w postaci LED-ów

icemac 18.02.2009 09:42

różnica jest taka:

- plazma może się wylać
- kryształ zbić i wysypać

:taktak:

Ormianin 18.02.2009 09:38

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1005350)
O dziwo jestem zadowolony...

Pisali w prasie nie dawno, że ludzi masowo uciekają od UPC, bo robi ludzi w konia... podwyższa opłaty za kabel i kontroluje internet... ja mam talerz satelitarny, wiec mnie UPS nie interesuje...

M@X 18.02.2009 00:48

A do mnie UPC nie dochodzi ;-P...

Smartek 17.02.2009 21:21

Ja z UPC też jestem zadowolony...
EOT.

joujoujou 17.02.2009 21:18

Cytat:

Zdumiewasz mnie. :szczena:

oddwor 17.02.2009 21:18

dziwą tez bym był zadowolony :szczerb:

icemac 17.02.2009 21:10

Cytat:

pierniczysz ...

Reetou 17.02.2009 21:08

joujoujou 17.02.2009 20:59

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1005321)
[reklama]Po co mi antena, jak mam UPC![/reklama]

Czy Ty się chwalisz, czy żalisz? :>

;p

Reetou 17.02.2009 19:45

[reklama]Po co mi antena, jak mam UPC![/reklama]

rycho 17.02.2009 18:53

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1005297)
A ja nawet nie mam anteny....

Ty masz rowery.

M@X 17.02.2009 18:21

A ja nawet nie mam telewizora - gram telepatycznie :-P...

A powaznie - rowniez brak anteny u mnie, wystarczy mi moja PlejStacja :-).

Reetou 17.02.2009 17:56

A ja nawet nie mam anteny....

icemac 17.02.2009 17:34

ja nawet nie mam anteny wpiętej do TV

służy on tylko do filmów i seriali ;)

nimal 17.02.2009 16:45

to tak jak ja :D dla mnie TV to monitor do wyswietlania filmow z DVD i kompa :D
za to Zona lubi ogladac :sciana:

Ormianin 17.02.2009 15:08

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1005228)
TV nalezy kupowac swiadomie - Ormianin - jak masz kiepski sygnal SD i kupisz TV bez upscalera to sie potem nie ma co dziwic
przeczytaj post Demka - o Toskach pisze na tym forum od 2 miesiecy (od kiedy udezyly na rynek)

Ale ja mam plazmę... 42 cale... bardzo dobrze sobie radzi z sygnałem SD... korzystam jednak z jej dobrodziejstwa bardzo rzadko... od czasu do czasu oglądam jakiś film na DVD, lub film w TV... a tak na codzień, pracuje przy kompie, to słucham radia, ulubionej Trójki... szkoda czasu na TV

nimal 17.02.2009 12:52

TV nalezy kupowac swiadomie - Ormianin - jak masz kiepski sygnal SD i kupisz TV bez upscalera to sie potem nie ma co dziwic
przeczytaj post Demka - o Toskach pisze na tym forum od 2 miesiecy (od kiedy udezyly na rynek)

M@X 17.02.2009 10:55

Moj Samsung sobie kompletnie nie radzi z SD, jesli mowa o sygnale z anteny. Moje szczescie, ze nie ogladam telewizji... Natomiast sygnal SD w moim rozumieniu (gry z PS2) wyglada OK - wiadomo ze roznica jest, bo chocby nie ta rozdzielczosc tekstur, ale da sie w to bez problemu grac - Smoothing w PS3 robi swoje.

demek 17.02.2009 10:49

lcd radza juz sobie z SD calkiem niezle,a bardzo dobrze np ostatnie philipsy czy toska z cellem
aczkolwiek do plazmy im jeszcze brakuje

Ormianin 17.02.2009 10:13

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1004978)
plazma zawsze zre - taka jej natura, taka technologia

Zależy od modelu, poza tym plazma bierze prąd dynamicznie, jak jasne sceny więcej konsumuje energii, jak ciemniejsze mniej, LCD bierze cały czas tak samo... problem w tym że LCD w przypadku odbioru programów w SD nie radzi sobie z przeskalowaniem i wygląda to fatalnie... Plazma nie ma tego problemu i obraz jest naturalny, bardziej kontrastowy i widać prawdziwą czerń :)

W moim przypadku plazma stoi sobie w salonie i uruchamiana jest okazjonalnie, częściej działa stary CRT 25 cali w pokoju obok, bo dziecko ogląda bajki cały dzień, ja w sumie TV prawie wogóle nie oglądam... częściej gra u mnie radio, i mój ulubiony program 3

esem 16.02.2009 19:48

To jak pytanie w domu pogrzebowym o trumnę :czytaj:
Odpowiedź: dębowa mocniejsza ale sosnowa zdrowsza :spoko:

nimal 16.02.2009 19:43

plazma zawsze zre - taka jej natura, taka technologia
kiedys pisalem newsa, jak to brytyjczycy policzyli, ze gdyby wszyscy w uk wlaczyli swoje plazmy na raz, to w calym kraju zabraklo by pradu :szczerb: to bylo 2-3 lata temu, teraz lcd dominuja na rynku
w lcd zalezy to od modelu - sa modele na katodach, a mimo to oszczedne
sa tez takie, co zra jak glupie

Matefusz 16.02.2009 18:52

Rycho ?

Chodzi o kobietę, u której wynajmuję mieszkanie :>

rycho 16.02.2009 18:47

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 1004963)
Dobry troll nie jest zły ;P Dziękować.

Generalnie to chodziło mi o to czy takowy LCD 37" może powodować jakieś mega duże rachunki za prąd? Moja właścicielka ostatnio sobie kupiła LCD i przychodzi do Nas truć, że duże rachunki za prąd jej przychodzą, że My musimy mieć coś włączone itp, itp, itp...

:wow:
Nie no...
Ja stary jestem.

Matefusz 16.02.2009 18:44

Dobry troll nie jest zły ;P Dziękować.

Generalnie to chodziło mi o to czy takowy LCD 37" może powodować jakieś mega duże rachunki za prąd? Moja właścicielka ostatnio sobie kupiła LCD i przychodzi do Nas truć, że duże rachunki za prąd jej przychodzą, że My musimy mieć coś włączone itp, itp, itp...

Reetou 16.02.2009 18:39

No troll normalnie...

http://reviews.cnet.com/4520-6475_7-6400401-3.html

W skrócie - podobne. Może z trochę większym przy plaźmie. I zależne od ustawień parametrów obrazu...

Matefusz 16.02.2009 18:11

;) Może ktoś (obeznany w temacie) napisać, który typ ma większe zużycie prądu (LCD vs plazma, 37"). I ile takowe zużycie może wynosić? Powiedzmy, że telewizor byłby włączony codziennie przez 5h. :>

Ormianin 17.01.2009 02:03

elektron pojawil sie znacznie pozniej i byl juz na tranzystorach

joujoujou 16.01.2009 23:39

W owych czasach najlepszy chyba dźwięk miał elektron (202 cośtam). :szczerb:

Ormianin 16.01.2009 23:29

Zaraz, zaraz Rubin mial juz rozdzielczosc HD i 32 bit kolor ? A tak powaznie, to musial miec wspanialy dzwiek, w koncu wzmacniacz byl na lampach... pewnie jest obiektem zazdrosci niejednego audiofila

icemac 16.01.2009 12:54

nie narzekajmy - dzięki rubinom strongmenów mamy wielu ;)

tych co tachają telewizory pod pachami :hahaha:

sobrus 16.01.2009 12:52

Najgorsze były te dawki promieniowania, przekraczające ... no właściwie mało czego one nie przekraczały... :D

icemac 16.01.2009 11:13

telewizor spsuty, czekają w serwisie na części :D

Ormianin 16.01.2009 09:33

Rubin to był telewizor, miałem do niego respekt jak byłem mały... jak działał to bałem sie ze sie zapali... no i te kolory niebieski, czerwony, zielony w koncie ekranu... no ale kolor był, ciekawe ile mu te lampy prądu żarły... rozgrzewał się dobre półgodziny strzelał przy tym z tyłu jak z dubeltówki...

ed hunter 15.01.2009 20:42

:hahaha: plazmę naprawia się tak prosto jak rubina - ciekawe czy też tak łatwo się zapala samoistnie :O

:haha:

Pierwszy 15.01.2009 15:44

może i plazma prąd żre ale jaka łatwa w naprawie:wow:

Reetou 15.01.2009 15:18

Okiejas. Zeznania ustalone :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:08.