![]() |
niech znawcy sie wypowiedza!
Przegladalem rozne rencenzje nagrywarek DVD ale nie moge podjac ostatecznej decyzji jaka kupic. Zalezy mi przedewszystkim na jakosci kopii plytek oraz ich trwalosci, dobrze byloby jakby czytala safedisc'ki, korekta tez jest wazna :) Sklaniam ku Toshibie SD-R5372.
Co myslicie ??? Cena nie jest dla mnie najwazniejsza bo juz raz sie nacialem na NEC'a 3520A :| 8 ) 8 ) 8 ) 8 ) 8 ) 8 ) 8 ) 8 ) |
przenosze do odpowiedniugo działu, gdzie zapewne cie zjedzą :haha: ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o trwałość płytek To akurat sama nagrywarka ma tu promil do powiedzenia :taktak: :D |
Cytat:
i tak co bys nie kupil to bedziesz narzekal :taktak: P.S. a moze nie :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
:spoko: :piwo: EDIT: Ja proponowalbym jednak cos kultowego :taktak: Rozejrzyj sie za LiteOn'em 401s :fiu: Ciezko go spotkac w sprzedazy, ale jak poszukasz to gdzies dorwiesz - sprobuj na rynku wtornym, np. Allegro :taktak: Jest ich tak malo bo nikt nie chce ich sprzedawac :( Tylko uwazaj na naciagaczy ktorzy beda proponowali Ci kupno Benq :blee: albo Plextora :blee: To najgorszy chlam :bicz: || |
ten NEC to mi wypalal plyty DVD ktorych po miesiacu nie chcial czytac w całości (Verbatimy, Esperazny czy inne bez roznicy); a po wypaleniu plyty dzialaly bo zawsze robie CDCheck!
SŁYSZAŁ KTOŚ O CZYMŚ TAKIM ??? (co z TOSHIBA SD-R5372?) |
Cytat:
z Samsungiem nie będzie takich niespodzianek. 8 ) |
[QUOTE=ed hunter]niemożliwe???
jak niemozliwe jak mam tak z 70% DVD wypalonych na tym NEC'u!!! na nowym i na starym firmwarze kilka divxow na plytce DVD (w nero) czy obraz iso na alcoholu, bez roznicy |
Zakup sobie Pletroxa 8 ) jeśli cena nie gra roli :)
|
Cytat:
;) Nie Pletroxa, tylko Plantronixa jak juz :taktak: Ja i tak podtrzymuje swoje zdanie odnosnie LiteOn'a 401s || Moze tez byc Samsung bo to tez bardzo dobra nagrywarka :fiu: |
Cytat:
Jest tyle sprawdzonych palników I jeszcze tyle do sprawdzenia :> Ale wybieraj teraz z BenQ 1620, LG 4163B, Pioneer 109 Jednakże to tylko moje osobiste typy na dziś :czytaj: :mruga: |
czy ja cos pisalem ? nie.(znawcy sie wypowiedzieli) :niepow:
|
Ilość załączników: 1
@LCS
proponuje ci zebys kupil sobie cos takiego I-O Data DVR-UM16C :D |
|
Cytat:
|
a taki palnik od kuchenki gazowej nie wchodzi w gre ??
ostatnio ladne robili :> |
Cytat:
Tyle, że LCS napisał: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No Samsung to super ekstra nagrywarka, lepszej już poprostu nie znajdzie ... jak się nie zamierza na samsungu nagrywać żadnych płyt to jest poprostu idealny :fiu: |
@VIZZARD
moj blad, zapomnialem pierwszy post :D |
@demek
niewazne czatowisko sie rozkreca :> ja bym kupil jakiegos benq'a ale moj litek nie chce jeszcze przejsc na emeryturke :taktak: |
przeciez lite-on to perpetum mobile wiec po co zmieniac?:)
|
a jak sie upwenic ze jezeli kupie BenQ to dostane ta wersje vB7P9 ???
co to wogole oznacza ??? |
Cytat:
rozumiem ze jak kupie ze starym to nie bedzie problemu z wgraniem nowego... |
jasne ze nie bedzie :)
|
zaraz, zaraz czegos tu nie rozumiem
na stronce BenQ'a sa firmwary w dwoch wersjach do B*** do G*** a w skelpie internetowym jest BenQ w wersji 2F* ??? ??? no i co to jest za wersja BenQ 1620 Pro ? |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43421 poczytaj sobie ten temat
|
Dziwie się że nikt nie podją tematu we wcześniejszym moim poście ???
Płytki DVD wypalane na moim NEC 3520a padały po miesiącu!!!! Wypalałem różne rzeczy: filmy w nero, obrazy w alcoholu; na róznych plytach: MediaTech, Esperanzy, Verbatimki; na starym firmwarze 1.04 i na nowym 3.04 i efekt był zawsze ten sam: PO KILKU TYGODNICH NEC NIE BYŁ STANIE PRZECZYTAC W CAŁOŚCI OK 70% PŁYT :-o :-o :-o Każdą plytę sprawdzalem po wypaleniu albo nero verify albo CDCheck idziałały 100%. Niektóre sprawdzałem nawet za kilka dni i też były 100% sprawne. :blee: Przechowuje je w zamkniętych opakowaniach na 96 CD a te w dużym zamknętym pudle kartonowym w pokoju gdzie stoi mój komp. Zaczynam myśleć że może mam w tym miejscu jakąś żyłę wodną czy co ??? Pomjam fakt, że nec nie czyta moich starych gierek na CD wypalonych na RICOHU więc i tak zmieniam nagryware zobaczymy czy cos to da. NIE KUPUJCIE NECA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
@LCS - a co mamy Ci napisac???
O oczywistych rzeczach nie piszemy :nie: To ze plytki przechodzily weryfikacje to kij, wrzuc fw z obsluga zwracania bledow PIE i PIF i zapodaj jakies wykresiki plyt swiezo wypalonych i tych po np. miesiacu (ktore sie nie czytaja). Wtedy bedziemy wiedziec cos wiecej o nich... Natomiast jezeli masz tak na wszystkich nosnikach to o czym tutaj rozmawiac??? Wiesz co to GWARANCJA ??? :> Jesli wiesz to jej uzyj :haha: |
Cytat:
Tego jeszcze nie grali ... W sumie to lepiej się poczułem ... :) Zawsze myślałem że takie rady dotyczą tylko Litka ... :smutny: @LCS - Dzięki za poprawę samopoczucia!!! ;) |
Cytat:
CO ROBIC JAK TO UDOWODNIC???? kolesia zaczelem brechtac czemu nie dal tez plytek to odpowiedzial ze skad ma wiedziec ze one byly wypalane na moim necu!!! |
Cytat:
w sumie wypalanie to trudny kawałek życia nie jest takie proste wypalić płytkę nawet na NECu jak się nie chce to niemożliwe ja kiedyś czekałem tydzień na to, że bałagan sam się sprzątnie i nic - musiałem sam to zrobić... |
a jak sie to podpisuje plyty???
|
Cytat:
|
:> Ch..y.b............a
n...........i...............e d............a.............m r..........a..............................d....... .......y te..........ż c.....o...ś si ę dz i e je ..................... :blee: .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .... ;) |
.ulyt do alteiwsyw sokaj einm u A
meikasip mynlajceps ymejusipdop ytylP .ejuborps elA ogenawosotsyzrpein akasip einawyzU .inhczreiwop upyt oget od mynozcanzezrp .(DC) ytylp einezdokzsu cawodowops ezom inhczreiwop upyt oget od |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Przeciez nie o to mi chodzi. Jestem grafikiem a kazda moja plytka ma za***ista naklejkę jak np ta: Myslałem że chodzi wam o podpis cyfrowy. Co to da ze napisze na plycie markerm "wyplaona na moim NEC 3520A" CO TO UDOWADNIA!!!! 8 ) |
Cytat:
Się nie wypowiem. Nie jestem znawcą 8 ) Czasami to dobrze - leń ze mnie, nie muszę się męczyc jak inni. :spie: |
Cytat:
|
Cytat:
|
:fiu: Ufff! Troche sie naczytałem o tych nagrywarkach i dochodze do wniosku ze nie da się jednoznacznie określić który napęd jest najlepszy.
Kupię LG GSA-4163B opierająć się na testach cdrinfo.com. Myślałem też o BenQ 1620 ale po pierwsze nie chce starcić gwarancji wgrywając do OEM'a bios B7P9 (we Wrocłwiu tylko OEM jest w sklepie) a poza tym ten napęd nie należy już chyba do najnowyszych. |
Może ktoś chciałby się wypowiedzieć w temacie trwałości wypalonych płytek ???
Niektóre moje płytki wyplone parę lat temu już padły :-o Od czego to zależy (pomijając miejce przechowywania) od płytyki, nagrywarki? Jakie testy należy wykonać i w jakim sofcie żeby wykryć, że konkretna płytka jest zagrożona padnięciem i należą ją czym prędzej backupować ??? |
Cytat:
W drugiej mierze trwałość zapisanych płyt zależy od nagrywarki A program do sprawdzania płytek to Nero CD-DVD Speed ew. DVDInfo :) |
Cytat:
Cytat:
A to akurat totalna bzdura :\ I to podwójna :\ :\ |
Cytat:
|
Cytat:
A tak wogole OEM to nie ma pudelka i oprogramowania typu nero itp. :) a myslisz ze jak wcisniesz do BOX bios to nie stracisz gwarancji :haha: a powiec mi od kiedy traci sie gwarancje przy wbiciu :) bioska ze strony producenta ??? :) |
Cytat:
są 2 wersje biosów do box i do oem, bios B7P9 (czyli ten najlepszy do tej nagrywarki) da się wgrać do wersji BOX (tak twierdzi sławekj który ma tego benqa) tak wogóle to jak moge się z nim skontakotować ma ktoś jego mejla, GG albo coś??? |
LCS nie rob z siebie takiego LOL'a :haha:
Po pierwsze to najlepszy dla Benq 1620 jest fw. B7U9 albo najnowszy B7V9 (w zaleznosci od gustu wlasciciela ;) ) Po drugie to jeszcze sie nie spotkalem z sytuacja zeby komus padl Benq przy zmianie fw. A jesli padnie pozniej to wgrywasz ktorys z "oryginalnych" fw i wysylasz do serwisu. Nie wiem w czym problem. PS. A dysk dzielisz na partycje, czy boisz sie stracic gwarancje? :> :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
|
A poza tym slawekj przyjmuje tylko w poniedziałki między 18.00 a 19.00 :czytaj:
I takich jak ty, którzy chcieli by z nim pogadać jest przynajmniej setka :O On bardzo chroni swoją prywatność :taktak: Nie używa GG - bo jest zawirusowane Mejla ma zastrzeżonego I nawet używa pseudonimu: slawekj Żeby mu do domu nie przychodzili (( Po prostu jest najlepszym testerem na tym forum Ciągle coś testuje - w tym tygodniu na tapetę idzie Pionek 109 Więc potrzebuje ciszy i spokoju :niepow: :czar: |
Cytat:
'Po co pytać jaki napęd? Litek to najlepszy napęd. I do tego król KProbe, On Ci zawsze prawdę powie. A problemy rzecz normalna po to jest LiteOn'a stajnia. Więc nie zwlekaj, kup od razu :piwo: i do tego dobre płytki, żeby wykres nie był brzydki.' (tylko teraz zamiast Liteon pewnie trzeba wstawic Benq i zamiast kprobe, Nero CD/DVD Speed) |
Cytat:
Widzisz Legion jaki z Ciebie lol ;) - a wystarczyło poczytać || :haha: |
Cytat:
legion na LOLa! LCS do przedszkola! :fala: |
Cytat:
No a nie wiedziales??? :> Podzielenie dysku na partycje to najgorsza rzecz jaka mozna zrobic :taktak: Mialem dysk 400GB i chcialem go podzielic na partycje, ale tracilbym gwarancje :taktak: Dlatego sprzedalem go i kupilem inne dyski: 1) 1x160GB 2) 1x200GB 3) 1x40GB Wszyscy na tym forum tak robia... zapytaj sie Vizzarda || |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
No chłopie! :spoko: Jak tylko będzie mogła - to bedzie lecieć :mruga: |
Cytat:
:D :rotfl: :D :rotfl: :D :rotfl: :haha: ^_^ :haha: ^_^ :mruga: :spoko: Ps.Lolita - sssuuper - i też na "L", to kiedy zmienisz nick? |
topic leszejszy od funny w OT
i nawet kacik kulinarny sie znalazl tylko jak sie laduje bigos? lyzeczka przez tacke? to juz hcyba latwiej dziecko papka nakarmic ^_^ |
Cytat:
Cytat:
smacznego :) :haha: p.s no tak gerber lepszy ale nie dla profesionalistow :) kto powiedzial ze wszystko wydaje sie na oko proste ale tak nie jest :D |
Cytat:
Ja bym zrobił tak: Dysk na partycje a jak padnie to low level format i jest nie do wykrycia ze były jakieś partycje. To nawet lepej niż z tym BenQ bo może paść w ten sposób, że nie będzie sie dało wgrać oryginalego biosa a wtedy lipa bo gwaracja przepada. P.S. Byłem wczoraj w sklepie gdzie mi nie chcieli wymienić NEC'a i powiedziałem, że im zrobie odpowiednią reklamę w środowisku, bo jestem grafikiem... Jutro mam przyjść po nowy egzemplarz 8 ) Nie wiem czy to dobrze bo już sie zajarałem tym BenQ a neki nie maja za dobrej korekcji zwykłych cd (3520a przynajmniej) więc i tak go chyba zmienie. :blee: |
Łoh! A Lightscribe kupić nie chciałeś? Jako grafik z pewnością powinieneś rozważyć ową możliwość! I już nie musiałbyś smyrać pisakiem ani nalepek do Lords of the Realm przyklejać. Spójrz ile zalet ! Jak wiadomo także polecam HP z Lightsribe - jako firma produkująca drukarki z pewnością dodała do swoich nagrywarek Photo Ret IV , która to w znaczący sposób podnosi jakość wydruków na płytach. :ysz:
|
Spoko!
Na DVD się wydrapie żyletką :> |
No ładnie się tutaj bawicie ||
Bezemnie :> |
Cytat:
Co ja gadam? ??? Oczywiście, że zapraszamy do konstruktywnych wypowiedzi ... :czytaj: || |
ehh, az sobie przeczytalem caly topic, jak to dobrze moc znalezc pomoc na forum.
a on mogl wam zrobic reklame w srodowisku, bo jest grafikiem || , a wy z niego szydzicie. macie troche tego bigosu mailem przeslac?? glodny jestem. |
Cytat:
Tak naprawde pewnosc zamazania danych daje np. przejechanie walcem po dysku. |
Cytat:
Pawel!!! :wow: A co to "zeczy" :> ;) |
Cytat:
Tylko nie mów, że nie wiesz! :O Zobacz sam! Sam się zdumiałem :wow: Nie wiem co dalej, bo nie mam jeszcze 18 lat TU :czytaj: ^_^ |
Kurcze... nie wiem komu dziekowac :D
Czyzby pawelblu zmienil branze? :> Dzieki chlopaki :piwo: ;) |
zaczynam miec watpliwoscie czy koles sobie jaja robi czy faktycznie poziom jego wiedzy jest nizszy niz mojego sp. Szczura
a z bigosem musze sprobowac ewentualnie czy nie mozna go pogrzac na patelni zamiast w microwave? na niektorych - widzialem w reklamie - jest nawet takie czerwone koleczko po srodku gdzie nalezy klasc plyte do centorowania, wiec pewnie do pogrzewania biosu tez sie nadaja? || |
Cytat:
I na koniec poprawna forma jest oczywiscie: RZECZY :) PS. Strony nie znalem. Zreszta jest dosc kiepska || |
Cytat:
Ale w serwisie tego nie zrobią. |
nie chce nic mówić ale przez te bigosy robi sie :offtopic:
:D pozdr ps. to miło że reklamujecie polską kuchnię.... :D :P |
Cytat:
|
Wujek ma wagon restauracyjny i mówi, że co jakiś Wietnamczyk przyjdzie to zamawia źurek
|
Cytat:
Tak, wiec lepiej nie dzielic dysku na partycje, bo i tak sa specjalne sluzby, ktore to sprawdza!! 8 ) :piwo: ale imprezka :piwo: |
Cytat:
Kazdy tylko cwaniakuje ze to bigos ze to LOL, ble, ble, ble albo inne bzdury jak w cytacie powyzej. Co mnie interesuje ze kotoś potrafi odzyskac dane po low formacie czy walcu, jak istotne jest to czy serwis uzna gwarancje!!! Dobrze wiem, że da się to zrobić ale przeciętny serwis (jeśli wogóle sie przyczepi, że dysk jest dzielony na partycje) tego nie zrobi!!! Król Sławek jak jest nieosiagalny to jego sprawa, a ja mam to w dupie sam se poradzę i nie potrzebuje jego przydupasów żeby mnie o tym informowali. Zalogowaem się na tej stronce bo myslalem ze sie czegos dowiem od ludzi co sie chca podzielic swoja wiedza a nie zgrywac bozyszcze i mnie yebac!!! :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: P.S. Oczywiscie nie kieruje tych slow do wszystkich a ci do ktorych one sie nie odnosza wiedza o tym :ysz: |
Uważam że w tym momencie to już nie ma co dalej naginać
Najwyższy czas na: :offtopic: :gerda: :offtopic: :gerda: :offtopic: ;) |
Cytat:
Cytat:
W kółko to samo. Wystarczy... :czytaj: :czytaj: i podjąć decyzję a nie czekać na podpowiedź. Po co robimy testy i setki wykresów, jak widać Koledze nie chce się :czytaj: To Nam się nie chce odpowiadać. :spoko: :) |
Cytat:
A w ogóle jak tam w domu? Wszyscy zdrowi? :D Dobrze, że jesteś z nami :fala: A mój ojciec nie wierzy, że dyskusje takie jak TA są prawdziwe :nieee: I że to nie ściema A tu proszę :czytaj: Są przecie rzeczy na niebie i ziemi, o których się nawet filozofom nie śniło ... :spie: <= :nie: || |
Cytat:
bahahahahah, ludzie to pomyslowi sa, jak niewiele czasem trzeba zeby wywolac dyskusje na ponad 300 postow, wystarczy miec niezly pomysl. edit: no chyba, ze to nie sciema. to nie wiem co napisac... |
Cytat:
|
Cytat:
:D BTW Nie nasuwają ci się analogie z partycjami? To pozwoli ci właściwie ocenić tamtą dyskusję ... :taktak: |
Cytat:
ten koles ewidentnie jest pustakiem, ale tam to ciezko stwierdzic. |
Program do odtwarzania filmów DVD
Osobiście używam Power DVD ale ostatnio ten program mnie denerwuje :zly: Czy znacie jakis sprawdzony, w miare prosty w obsłudze (np odpowiednik SubEdit- player'a) program do odtwarzania filmów DVD? Czekam na szybką odpowiedź
|
Cytat:
Myśle, że niektórzy są poniżani przez swoje kobiety :bicz: (jeśli wogóle je mają) i muszą się potem dowartościować obrażając innych na forach, hehe. |
Cytat:
|
Cytat:
Kochana Redakcjo! Jestem wzorowym chłopakiem, czułym i namiętnym kochankiem Ale moja kobieta ( czy ja w ogóle ją mam) mnie poniża i jest to dla mnie smutne, żenujące i złe Podpowiedzcie mi co mam zrobić? ??? a) zrzucić sąsiadowi lodówkę na samochód b) płakać jak ona nie widzi c) obrazić kogoś na innych forach Czekam na jakąkolwiek formę pocieszenia :glaszcze: :rotfl: ^_^ :sciana: |
Cytat:
łączę się z Tobą w bólu Ach te niewdzięcznice jakże potrafią być okrutne... żeby z porządnego faceta zrobić takiego forumowego chama ;) Myślę że dobrą formą pocieszenia będzie większa ilość :piwo: ,które skonsumujemy jeśli pojawisz się na zlocie :) || |
Cytat:
Pozdrawiam D.K. P.S.piszę to z perspektywy "oczkowego" stażu małżeńskiego i dorosłych dzieci... |
Faktycznie ... jest mi wstyd :smutny:
Wycofuję się ... ;) |
Cytat:
Prawda karel48? :mruga: :piwo: |
Cytat:
Kole mojego toby nikt siedzieć nawet nie chcioł ;) :piwo: Ps.A co z Twoją obecnością na zlocie ??? |
Cytat:
Chłoptasia nie będziesz musiał długo szukać bo masz już jedego co "łączy się z tobą w bólu" (może sprubujcie z karelem48 wazeliny) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24. |