![]() |
Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2
czy playstation 2 te***380; mo***380;na przerobi***263; na taki, aby czyta***322; piraty?
czy da si***281; tak***380;e piraci***263; gry nowe tylko na PS2? http://konsole.cdrinfo.pl/ http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2kopiowaniecd/ http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2kopiowaniedvd/ |
Cytat:
Wszystko się da przerobić i piracić, ale na to trzeba czasu ;) Więc na razie cierpliwości. Polak mądry człowiek wszystko potrafi :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Na wstępie powiem że z PS/PS2 nie mam żadnego związku (nie mam/nie znam się) ale z tego co słyszałem to do PS2 gierki są na DVD zatem jeśli to prawda to obojętnie czy z chipem od pirata czy nie to piracić zbytnio sie ni da (chyba że na PS2 będziemy grać w gierki z PS1, bo koszt DVD-RAM to chyba jakieś 100 zł)
|
Zeby chodziły piraty na ps2 potrzebny jest chip i action replay v1.3 lub v1.4 cena calej przeróbki wacha sie w granicach 350 zł, gry musza byc spatchowane nie wystarczy ich normalnie skopiowac. Nie widzialem jeszcze gry na ps2 wydanej na dvd duza wiekszosc wydawana jest na zwyklych cd
|
są na DVD chyba z EA SPORTS ale one też da się spiracić
|
Playstation 2
Jak wypalać gierki z playstation 2 jakie potrzeba opragramowanie i jaką nagrywarkę
|
czymkolwiek
|
PSX 2 copying!
Czym zabezpieczane sa plyty na PSX 2, bo na stadionie normalnie maja plytki przegrywane, wiec moje pytanie czy Clone CD starczy czy jest jakis new patent na to!
|
Jak przegrać PSX2
moze ktoś podpowie czy da się przegrać grę na psx2 i czy na maszynie przestrojonej będzie działać
|
Mam gry wiadomego pochodzenia. Przegrałem je w nero robiąc kopię CD. Np. nowa gra ICO chodzi bez problemu pozostałe również.
|
Bardziej polecam CloneCD bo czasami na piratach PS2 i DC sa celowe bad sectory. Ale to jest oczywiscie moje zdanie
|
Mi jak dotad nie udala sie przegraz gierki na PS 2 za pomoca clone cd i nie wiem czy komus sie to jeszcze udalo.... Hahahaha Clone Cd nei przegrywa gier na PS 2 na PSX tak ale nie PS 2. mam nagrywarke TEACA 24 i nie przegrywam ale koles ma taka sama nagryware i ostro wypala ale on ma program a ja nie Chyba u niego sie zaopatrze w soft ....
|
to może zapodasz nazwą tego cudownego sofciku
pozdro |
Nagrywanie DVD
Jakiej nagrywarki DVD potrzebuję aby przegrywać orginalne gry z Sony Playstation 2 ?
|
Takiej, która nagra płytę w takim formacie, co ją PS2 odczyta. Ale to chyba niemożliwe, chociażby ze względu na zabezpieczenia oraz różne standardy DVD (DVD-RAM, DVD-RW, DVD+RW, DVD-R). Wyczytałem jednak, że można nagrać kopię na DVD-R, jednak aby działała, należy przerobić konsolę (mod-chip). Nie jstem pewien co do tego. Zobacz tu:
http://www.psxcopyworld.co.uk/ |
PS2 gry help..
Witam mam kopie zapasowe moich gierek jedna z plytek uszkodzila mi sie i nie wiem jak nagrac tą kopie zapasową może ktoś mi doradzi jestem zielony w nagrywaniu ps2 ...
ps:mam to w plikach bin i cue |
Kopiowanie gier Playstation 2
Jak skopiować orginalne płytki z PS2 :cool:
|
Nie to forum, opcja szukaj.......
|
Jak kopiowac gry na PLAYSTATION 2?
Mam problem, poniewaz zadnym programem nie udalo mi sie skopiowac gry na PS2, slyszalem ze istnieja jakies programy wspomagajace CLONECD, ktore to umozliwiaja, jak to jest? Z gory dzieki za pomoc.
|
spróbuj alkohol 120%
w opisie tego programu jest napisane że kopiuje |
Przegrywanie gier na psx2
Witam wszystkich i pozdrawiam.
Mam pytanko jak wyglada sprawa z przegrywaniem gier na psx2 tzn. jak przegrac z orginalnej plyty cd (nie DVD) gre ? czy wystarczy zlamac zabezpieczenia jak w przypadku psx 1 Detectem a pozniej wypalac Clonem czy tez trzeba uzyc innych programow? a moze jest jakis inny sposob. Z gory dzieki za odp. i pozdrawiam. |
zabezpieczeń detectem żadnym się nie łamie, chyba chodziło Ci o program do ich wykrywania, który podpowiadał jakie opcje w clonecd ustawić aby dany tytuł przegrać
w psx1 płyty były zabezp. psxlibcrypt i wystarczyło odczytać dane z subkanałów płydy (audio i data) i nagrać taki obraz na płytę bez naprawiania danych subkanałowych nie wiem jakie zabezp. jest w psx2 stosowane, ale nie słyszałem, że ktoś już umiał przegrać te płyty ??? |
Cytat:
|
Nie ma konsoli PSX2 jest PS2 :)
|
nagranie plyty z psx2
witam
chcialem spytac czy jest mozliwosc zgrania jakos gry z psx 2 na pc nie koniecznie na cd moze da sie zrobic jakiegos virtuala tylko nie wiem czym i jak a chodzi o colina 3 bo mam a zajmuje 2,6 GB bo ta na plycie DVD jest i tu wlasnie jest maly problem chyba ze jest jakas mozliwosc podzielenia tego na 4 plyty i nagranie ale nie sadze moze mi ktos pomoc ?? :) jesli tak to dzieki z gory :) pozdro |
nagrywanie gier ps2
ściągnąłem gre na ps2.wypaliłem ja w NERO.Niestety gra nie chodzi.Proszę ,jeśli ktoś wie jakim programem i jak wypalic ta grę niech podpowie ,będę bardzo wdzięczny.
|
A masz przerobiona konsole, lub Mod-Chipa doczepionego?
|
ps2
tak mam .wszystkie gry mi chodz tylko te sciagniete z sieci nie
|
Obrazy gier na PS2 wymagaja uzycia specjalnego patcha,
jesli te twoje nie sa spatchowane to najpierw mosisz to zrobic... jesli sa to sciagnij porfile dla clona i nagraj z ustawieniem dla PS1, moze bedzie dzialac... jesli nie to Poszukaj tutaj |
ps 2 nagrywanie
ok.tylko ze ja mam ta gre na twardym dysku.pale ja z obrazu (bin) .nagrywa sie normalnie tylko ze pózniej nie chodzi.
|
To ja niemam pojecia co zrobic...
|
Moze to fake? Czym to sciagnales?
|
ps 2 nagrywanie
sciagnałem emule.raczej to nie jest fake.duzo innych gier sciagnałem (na pc) i wszystkie chodza
|
no jak emule, to raczej nie fake. moze ktos zrobil obraz cdromem?
|
wlasnie mnie tez by bardzo interesowalo czy jest mozliwosc podzielenia obrazu plyty DVD na kilka CD
|
coz jak widac chyba nie bardzo ludziki tutaj wiedza jak pomoc bo ten moj post juz tu jest jakis ladny czas choc ty masz lekko chyba inny problem wiec mozesz liczyc chyba na jakies rozwiazanie :)
|
Cytat:
|
Dzielenie plyt DVD z PS2 na kilka CD jest bardzo skomplikowanym procesem polegajacym na ingerowaniu w kod gry. Tak wiec raczej jestescie za cienkie ludziki na takie triki :)
|
aha no w sumie to jestem cienki
|
Cytat:
|
Nie ma problemu. WinOnCD 5 podzieli taki obraz na płyty, nagrywając w formacie OverSpan Data CD.
|
tylko czy potem XBOX to odczyta :(
|
No nie stety tak nie ma szans to tylko do celów archiwizaci tego obrazu.
|
ale np bedzie potem mozliwosc polaczenia tego obrazu spowrotem w jeden na dysku twardym ??
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Zgadza się, łączą się bez problemu spowrotem.
|
Nie chce nagrywać poniżej 4x
Mam LiteOna 48x12x48x i nowe Nero, i nie chce mi nagrywać płytek prędkością poniżej 4x (( . Potrzebuje taka predkosc do nagrania gierek na ps2 ( przy 4x juz nie chodza) i nie wiem juz co zrobic :( . Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje.
|
Re: Nie chce nagrywać poniżej 4x
Cytat:
|
Re: Nie chce nagrywać poniżej 4x
Cytat:
Myślę ze to nie wina prędkośći ,a raczej złego kopiowania...;) |
A spróbuj nagrać to na płytkę CDRW może będzie wtedy dostępna prędkość 2x
|
Ta nagrywarka chyba ma minimum 8x nagrywanie,a na CDRW nie próbuj bo playstation nie widzi takich płytek.Ja na PS One nagrywam 4x i nieraz 8x i działa
Acha i teraz jeszcze doczytałem:NIE nagrywaj płytek na ps one i ps2 na NERO ten program tego nie wypali.Skorzystaj z Clone CD ,Alcohol 120%,Blindwrite.. |
Cytat:
Ma 4x:) |
No to sorry ,nie mam tego sprzetu -myslałem ze min=8
|
Cytat:
|
Witam
Ja najczęściej gry na ps2 nagrywam x8 czasami x16 ale tylko dlatego ze tak gdzies przeczytałem w jakimś mądrym FAQ na ten temat bo z moich doswiadzeń wynika ze prędkość nagrywania przy dobrych nośnikach ma mniejsze znaczenie, zalecam raczej ograniczenie predkości odzytu przy robieniu obrazu płyty. Płyty nawet nagrane x40 chodza bez problemów, chociaż mam stara konsole jeszcze ze starym czytnikiem który podobno sobie żle radzi z CDR, czego nie swtwierdziłem. A tak po za tym to NERO da się nagrać gry na PS2, jeśli ma się obraz płyty zrobiony innym programem z ktorymi NERO sobie poradzi np. CDRWin. Pozdrawiam |
Na PS2 predkosc znaczenia nie ma. Wazne by nagrywac na CZARNYCH plytach!. Co ciekawe plyty spod Nero dzialaja... ale to pewnie kewestia mod-chipa zalozonego w PSX.. :)
|
A ile w przyblizeniu kosztuja te czarne plyty ?? Troche sie zdziwilem, ze nagrywarka ma jakas minimalna predkosc :P Wkoncu jak moze 4x to co za problem zeby mogla 2x. Tak przynajmniej myslalem no i widac sie pomylilem ;/
|
Cytat:
|
Aha.. co do czarnych plyt, PSX akurat ma taka konstrukcje lasera, ze zawyklych plyt praktycznie nie czai - czy to niebieska, czy zielona, malo ktora daja sie odpalic, za to czarne plyty, odrazu ida. Kup sobie jedna, dwie na probe, nagraj... i sprawdz :) Powinno dzilac.
|
Jutro sie przejde po sklepach i obczaje czy sa u mnie te czarne plytki :) A i zainstalowalem CloneCD i tam moge wybrac predkosc 2x nawet 1x :) sprawdze na rw czy idzie z taka predkoscia a jak tak to problem rozwiazany
|
Cytat:
|
Ehhh a juz sie ucieszylem :P No trudno najwyzej bede biegal do kumpla nagrywac :'(
|
Przeciez jak nagrasz na 4x bedzie wszyko OK. To bzdura ze gry na PSX trzeba nagrywac 1x... ???
|
Ale PS2 ma juz czytnik DVD i przy plytkach CD przy speedzie 2x ostro rzezi (jezeli takim speedem nagrywal moj kumpel - musze sie jeszcze dobrze dowiedziec). Wszedzie tez pisze zeby na PS2 nagrywac gierki na 2x
|
Na PS2 to zasadniczo to sie juz na plytach DVD pali gry.. :)
|
Pali sie pali np. DVDRipy.. Zreszta mi ledwo co na plytki teraz starcza wiec o nagrywarce DVD moge sobie pomazyc
|
Czy jest TU może POWER USER od DVD-R?
Jestem ciekaw opini osoby która wykorzystuje w 100 % nagrywarkę DVD jestem ciekaw jakiej nagrywarki używa i czy kopiował gierki na ps2 , x-box?
|
podsumowując wszystkie twoje pytania o nagrywarki i wymagania to bedziesz musiał sobie kupić dwie - Sony DRU-500 i Pioneera A05 ;)
i nie zadawaj w kółko tych samych pytań, lecz czytaj wcześniejsze posty :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj::czytaj: :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
|
czyli wybrać pioniera? Nie np.Toshibę, LG, itp
|
dla mnie the best jest Sony ale jak koniecznie potrzebujesz kopiować PS2 to weź Pioneera
|
Jest takie przyslowie: "Jesli cos sie nadaje do wszystkiego, to najczesciej nadaje sie do niczego". Tak juz jest, ze jedna nagrywarka dziala lepiej z tym, druga z tamtym. To samo plytki - jedne dzialaja dobrze z X, a psuja sie na Y i odwrotnie. Nie szukaj wiec jednej, do wszystkiego - nie znajdziesz. Tak jak i nie ma komputera "do wszystkiego". Postaraj sie raczej sprecyzowac swoje potrzeby.
|
niestety mnie potrzebna jest nagrywarka uniwersalna ponieważ nagrywarki dvd i tak są drogie a na dwie to poszło by duzo kasy. Nagrywarki będe używał do wszystkiego. Dlatego jestem ciekaw jak to jest czy np. kopie playstation robione na nagrywarce sony nie będą działać czy poprostu będą się np. przycinać albo wieszać. A jak np. z filmami czy filmy przegrywane na pionierze będą nie działać na bardzo dużej ilości odtwarzaczy stacjonarnych. Ja moge kupić tylko jeden model i muszę tak pogodzić wszystko żeby dało się skopiować i film i grę i żeby wszystko działało.Zależy mi też żeby płyty się szybko przegrywały i bez błędów. Ciekawe jest kiedy wyjdzie nagrywarka dvd liteona albo ta sanyo co może nagrać na cdr 1,7 gb.
A jeśli pionieer to czy napewno on a nie lg lub coś innego? |
nie oszukujmy sie - bedziesz zarabial na tej nagrywarce - pogodz sie z tym ze bedzeisz musial kupic dwie spawarki - przy przecietnych cenach plyta dla end-usera szybko na to zarobisz (zakladam ze bedziesz bral 20-40 zeta...)
koledzy wyzej mowia prawde - nie ma idealnego modelu i albo zaczniesz sie specjalizowac (tylko filmy, tylko ps2, tylko costam) albo zabulisz za wachlarz umniejetnosci w postaci 2 palarek |
Cytat:
2. Jesli masz tak gigantyczne potrzeby, to zakladam, ze bierzesz pod uwage ciecie setek (tysiecy ?) plyt. Bez sensu wszak jest mowic o nagrywaniu wszystkiego, jesli to "wszystko" to 2 gry i 3 filmy na miesiac. Jesli zas setki - slusznie prawi przedmowca - zwroci sie po prostu. 3. W moim przekonaniu zdecydowanie wieksze znaczenie dla kompatybilnosci ma rodzaj uzytej plyty i oprogramowania, a NIE nagrywarka. Skupilbym sie wiec na pytaniach o programy. Moge Ci dac 10 nagrywarek i 20 kompow, ale jak nie bedziesz mial do nich systemu (chocby windowsa) to mozesz pomarzyc o "wyprodukowaniu" czegokolwiek. 4. Testy duzo nie kosztuja. Kup sony, wypal 100 szt, jak sie nie spodoba, sprzedaj i kup pioneera. Mysle, ze max stracisz 100-200zl na sony, co z pewnoscia zrekompensuja te nagrane plytki. W ten sposob sam nabedziesz doswiadczenie. Nikt tak naprawde z nas nie wie, co rozumiesz przez pojecie "wszystko", ani o jakich ilosciach plyt mowimy. |
"1. Dlugo Ci jeszcze zajmie, zanim zrozumiesz, ze takich nie ma?..."
wydaje mi się że nagrywarka która nagra gierke też potrafi nagrac film " podaj mi konfiguracje komputera do wszystkiego (gry, filmy, CAD, biuro, net) i zeby kosztowal np. 3 tys, bo wiecej nie mam, bo "poszloby za duzo kasy". To absurd." wydaje mi się że nie jest to problem komputer do tych zastosowań ma porostu dużo ramu (256 dd4/333 -125 zł) dysk twardy może być baraccuda 5 80gb (ok.560 zł) płyta i procesor to około 700 zł Po doliczeniu monitora to ja widzę duży zapas gotówki za którą kupisz drukarkę , skaner itp " Jesli zas setki - slusznie prawi przedmowca - zwroci sie po prostu." ja potrzebuję uniwersalną nagrywarkę "3. W moim przekonaniu zdecydowanie wieksze znaczenie dla kompatybilnosci ma rodzaj uzytej plyty i oprogramowania, a NIE nagrywarka. Skupilbym sie wiec na pytaniach o programy. Moge Ci dac 10 nagrywarek i 20 kompow, ale jak nie bedziesz mial do nich systemu (chocby windowsa) to mozesz pomarzyc o "wyprodukowaniu" czegokolwiek." jestem informatykiem i windowsa umiem zainstalować :) "4. Testy duzo nie kosztuja. Kup sony, wypal 100 szt, jak sie nie spodoba, sprzedaj i kup pioneera. Mysle, ze max stracisz 100-200zl na sony, co z pewnoscia zrekompensuja te nagrane plytki." zawsze jest taka możliwość chociaz ja wole zaoszczędzic te 100-200zł "W ten sposob sam nabedziesz doswiadczenie. Nikt tak naprawde z nas nie wie, co rozumiesz przez pojecie "wszystko", ani o jakich ilosciach plyt mowimy." Ilość nie ma znaczenia , ja chce przegrać ps2, x-boxa a w drugiej kolejnosci jakieś filmiki Wytłumacz mi jak to możliwe że jest nagrywarka która wypali grę a nie wypali filmu? A może wiecie czy gdzieś są testy większej ilości nagrywarek ,w sklepach internetowych jest duży wybór (pionieer, ricoh, plextor, HP, LG, sony, toshiba, philips , teac) ? |
" podaj mi konfiguracje komputera do wszystkiego (gry, filmy, CAD, wydaje mi się że nie jest to problem komputer do tych zastosowań ma porostu dużo ramu (256 dd4/333 -125 zł) dysk twardy może być baraccuda 5 80gb (ok.560 zł) płyta i procesor to około 700 zł
Po doliczeniu monitora to ja widzę duży zapas gotówki za którą kupisz drukarkę , skaner itp ---------------- Acha - i na tej konfiguracji pojdzie "wszystko"? Moze jakis zakladzik maly, ze znajde program, ktory nie bedzie dzialal? :P BTW - zapomniales o zasilaczu :P ------- " Jesli zas setki - slusznie prawi przedmowca - zwroci sie po prostu." ja potrzebuję uniwersalną nagrywarkę ------- Masz duze szanse na bycie zrobionym w balona. Pamietam jak w firmie takim ekszpertom, bo chcieli komp do wszystkiego wciskalo sie najgorszy szmelc. "For cretyn only" mialy nalepki. ------- jestem informatykiem i windowsa umiem zainstalować :) ------- Brawo! zainstaluj wiec nagrywarke, jedna, druga, trzecia, wybierz najlepsza dla siebie i pal. Sam sie nauczyles instalowac czy moze na grupie Ci ktos wyjasnil jak instalowac windowsa? ------- zawsze jest taka możliwość chociaz ja wole zaoszczędzic te 100-200zł ------- Jest takie powiedzenie: "Nas biednych nie stac na oszczedzanie". ------- Ilość nie ma znaczenia , ja chce przegrać ps2, x-boxa a w drugiej kolejnosci jakieś filmiki ------- Jesli chcesz nagrac 1 szt. na miesiac (ilosc nie ma znaczenia) i wydac 2000zl na nagrywarke to wspolczuje. ------- Wytłumacz mi jak to możliwe że jest nagrywarka która wypali grę a nie wypali filmu? ------- BA! Wytlumacz mi, jak to mozliwe, ze na 10 princo, 4 nie dzialaja. Albo na pioneer dzialaja 2x, a 1x juz nie. Albo, ze w ogole 2x dzialaja, a na LG nie. Itp itd. Jakotakich testow chyba nie ma. Polecam lekture anglojezycznych grup dyskusyjnych - tam masz praktyczne rady uzytkownikow. |
"Acha - i na tej konfiguracji pojdzie "wszystko"? Moze jakis zakladzik maly, ze znajde program, ktory nie bedzie dzialal? :P"
jestem gotowy do zakładów "Masz duze szanse na bycie zrobionym w balona. Pamietam jak w firmie takim ekszpertom, bo chcieli komp do wszystkiego wciskalo sie najgorszy szmelc. "For cretyn only" mialy nalepki. " ja mam wszędzie dobrych znajomych i nikt mi nie sprzeda badziewia "Brawo! zainstaluj wiec nagrywarke, jedna, druga, trzecia, wybierz najlepsza dla siebie i pal. Sam sie nauczyles instalowac czy moze na grupie Ci ktos wyjasnil jak instalowac windowsa?" Ale ja chce dvd na razie jedną , co do Windowsa nie myślałem że to dla Ciebie było takie trudne sie nauczyć go zainstalować jakby to był Linux Debian to bym Cię zrozumiał po części :) :) "zawsze jest taka możliwość chociaz ja wole zaoszczędzic te 100-200zł ------- Jest takie powiedzenie: "Nas biednych nie stac na oszczedzanie"." Jeśli zawsze kupując cokolwiek liczysz się że to sprzedasz i kupisz drugie jak będzie źle działać to musisz być milionerem i chyba zwykle długo czekasz zanim dostajesz to co chcesz. Ja wole kupic z głową "Jesli chcesz nagrac 1 szt. na miesiac (ilosc nie ma znaczenia) i wydac 2000zl na nagrywarke to wspolczuje." podając cenę sugerujesz chyba nagrywarkę sony czyżby ona potrafiła też playstation nagrać? " BA! Wytlumacz mi, jak to mozliwe, ze na 10 princo, 4 nie dzialaja. Albo na pioneer dzialaja 2x, a 1x juz nie. Albo, ze w ogole 2x dzialaja, a na LG nie. Itp itd." To znaczy że na LG działają. Zadam może proste pytanie: Czy kupując pionieera będe mógł nagrać gry i film czy może lg czy cokolwiek innego? |
Re: Czy jest TU może POWER USER od DVD-R?
Cytat:
|
dzięki za podpowiedź , tego mi było trzeba
|
Jestem za nagrywarką Teac w takim razie . Tylko jestem ciekaw .Czy są tutaj jacyś fani nagrywarek DVD TEAC?
|
pewnei sa w hibernacji
a mnie ciekawi dlaczego tak ladnie wymigales sie od odpowiedzi ile plyt chcesz palic... :D czyzbys sie wstydzil? przeceiz to nie wstyd sprzedawac kradzione... |
właśnie,że wstyd ;)
|
Psx 2
Czy jest możliwość skopiowania gier na PSX 2 tak by działały bez modyfikacji konsoli? Jak wpłynie modyfikacja konsoli na jej prawidłową pracę?
Pozdrawiam, dominik |
o ile mi wiadomo chyba że się mylę ...;)
-Nie można używać pirackich płytek bez modyfikacji PSX -Nie ma żadnego wpływu na pracę konsoli ..............................;) |
mylisz sie
Witam,
jesli chodzi o modchipa to nie jst tak pieknie.Jego zainstalowanie powoduje szybsze wykoncenie konsoli.Podobno jest wieksze napiecie na laserze (czyt.szybciej sie zluzywa) po drugie plytki nagrywane przez piratowa sa marnej jakosci i laser musi sie bardzo napracowac zeby odczytac jakies informacje.Tlkoi sa lepsze bo nie ma ciec na plycie .Coz zawsze jest jakis dylemat ,jesli ams zjeszcze jakies pytania to wal na gg 2851191 ,pozdrowienia RomO A nie da sie przegrac tak plytki zeby chodzila na nieprzerobionej konsoli (ejst to logiczne) |
Re: mylisz sie
Cytat:
|
Re: Re: mylisz sie
Cytat:
A zużycie lasera jest bardzo znikome...;) Konsola powinna ci wytrzymać i działać pare ładnych lat ...aż do zakupu PSX 3 ...;) ;) ;) |
OK, to gdzie można kupić przeroboną niedrogą konsole. Mieszkam w Warszawie i może oczywiste wydaje się że Wolumen, ale trochę się boje że mi kotoś jakiś złom wciśnie. Może coś poradzisz, doradziś?
|
Cytat:
..............................;) |
sorki że to nie opdowiedź, lecz pytanko: jaki format jest potrzebny do nagrywania "kopii bezp" gier dvd na plejke2? jaka nagrywajka jest do tego najlepsiejsza. mail me plizz lub tu odpisz bulldog@pf.pl
|
Unlimited Fighting Champioship 2003(PSX2)
Chciałbym się dowiedzieć jako skopiowć ta grę (nlimited Fighting Champioship 2003(PSX2)). Płyta jest nagrana w mulitisesji na 30 sesjach z danaymi i osobnych sesjach audio . Podczas odczytu tej płyty po przez clony cd na 70% przestaje odczytywać ( prendkosc odczytu spada do 0.01 lub 0.00 ) , próbowałem czekać aż uda się mu to odczytać , ale po 2 godzinach dałem sobie spokój.
|
Problem z nagraniem plyty na PSX 2
Mam problem z nagraniem plyty na psx 2 programem alkochol 120% prosze o pomoc. Albo jesli znacie jkaies programy inne dzieki którym mozna nagrac plyte na psx2
|
Napisz wiecej o owym problemie...jakie objawy :cisza:
inny program to Clone CD ...;) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Clonem to mozna tylko na PSX 1 a w alkocholu 120% wyswietla mi sie komunikat a z resztą tu masz załącznik zdjecie. zobacz sobie ok :) |
Ilość załączników: 1
Witam !
A czy dobrze dobrałes profil dla PSX 2 ? Ja palilem ostatnio sporo plyt na PSX 1 ale to inna bajka - korzystalem z profili alcohola i wypalalem z v = 8x i wszystko działa PS: Tak masz ustawniony profil ? |
Ustaw w Clony CD...
Read SubChannel Data from Data tracks = YES Read Subchannel Data from Audio tracks = YES Regenerate Data Sectors = NO Read Speed Data = 8x Read Speed Audio = 8x Audio Extraction Quality = MEDIUM Fast Error Skip = NO Intelligent Bad Sector Scanner = NO Allways close last Session = YES Dont Repair SunChannel Data = YES Write Speed = 8x Weak Sectors = IGNORE |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33. |