![]() |
A gdzieżby tam. Kliknąłem sobie w podgląd skasowanych postów. :czar: Z reguły nie są unicestwiane fizycznie, na wypadek np. taki jak powyżej.
Dla jakiegokolwiek modchipa na PS2 nie trzeba patchować gier. |
Dziękuję bardzo za odpowiedz i sorry za nie fortunny cytat ;) Swoją drogą gratuluję pamięci, bo zacytowany fragment ma niemal 10 m-cy :)
Pozdrawiam Edit: Teraz tak czytam i nie dostałam odpowiedzi na pytanie które mnie głównie nurtuje :D Czy w wypadku posiadania chipa Modbo 760 trze patchować gry :) |
Odpowiedź, którą zacytowałaś była dla usera sebekw, którego posty z przyczyn regulaminowych zostały usunięte. W każdym razie pytał w kontekście PS3.
Co do patchy: Zależy o jakich patch-ach mówimy. W temacie ostatnio sporo było na temat FMCB, a więc jeśli chodzi o patche tablicy UDF dla gier uruchamianych przez ESR. Każdy modchip drugiej generacji sobie z tym poradzi, a więc i Modbo760 też. |
Cytat:
Nie mam jeszcze konsoli, chcę ponagrywać gry a nie chce wypalić pięciu płytek na marne. Jeśli nie patchuje sie gry w przypadku chipa to czy Modbo uruchomi gre spatchowaną? Pozdrawiam |
Na głównej jest stosowny tutorial. Stary jak diabli i zamiast Multiloadera polecam zwyczajnie unofficial LaunchELFa (tyle, że będzie brzydziej).
|
Mam pytanko jak nagrać kilka gier ps2 na jedną dvd tak żeby działały? dodam że są to gry w ver cd i dvd ale mało zajmują. Da się coś po radzić na to, że by zrobić moją kolekcję ulubionych gier?
proszę o pomoc kogoś komu się to udało na 100% i dział u niego, bo już po nocach przez to nie śpię. Tak że:help: plase!:sciana: |
Wszystko zależy od stanu w jakim jest Twój laser. Trzeba też wziąć poprawkę na to, że jak konsola stoi w pokoju gdzie się gotuje, spala pety, przy oknie itd. to trzeba częściej czyścić soczewkę i "wymieniać" smar na prowadnicach. Pierwsze objawy to DRE w grach i bardzo długa weryfikacja nośnika.
Jak na DVD+R to sporo. Myślę, że lepiej wyjdziesz na tym jak dasz x8, a nie x4. W każdym razie taka płyta spokojnie powinna być odczytywana przez konsolę. Problemy z reguły zaczynają się od około 200k/5k. Jitter też ważny. ;] |
Ilość załączników: 1
Witam.
Czy istnieje jakiś limit błędów PI i PIF dla PS2 którego nie należy przekraczać ? jeżeli tak to jaki ? Ach żeby nie było, przeczytałem "jak odczytywać wyniki testów" tylko że nie ma tam nic o PS2 No więc wypaliłem kopie ImgBurn'em z szybkością 4x na Verbatimie+ i wyszły takie wyniki : Cytat:
Bo ja już sam nie wiem >< |
Oskar1429
Wypali się płyta z prędkością x16,a czy zadziała na ps2 to już wątpliwa sprawa. sebekw Wypalenie owej gry nic Ci nie da bo i tak jej nie uruchomisz. Jeśli posiadasz ps3 z wsteczną kompatybilnością dla gier z ps2 ,to masz możliwość odpalenia kopi ,potrzebny Ci będzie Swap Magic i USBloader . PS:Regulamin zabrania pisania o grach ściągniętych z netu. |
co sie stanie kiedy nagram plyte platinum na x16 speed na ps2:help:
|
Pod kątem ESR nie trzeba patchować media flag. Napisałem o tym w tutorialu.
Co to za gra w ogóle? Zdradzisz tą tajemnicę?... |
Przerobić chyba ;]
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2cd2dvd/ |
witam.Czy ma ktos z was opis jak przegrac gre z CD na DVD.Mam na PS2 freemcboot.
Skopiowalem pliki,podmienilem mediacheki i chce zrobic obraz aby moc go spatchowac.Problem w tym ze sa tam foldery i podfoldery a gdy wrzucam je do ImgBurn-a to robi mi obraz 350MB gdzie gra na CD zajmuje 500MB.nie wiem czy mam wrzucac po kolei pliki(jest ich troche sporo).Program jakby pomija pliki ktore sa w folderach. |
Tak ,bez patcha nie uruchomisz kopii .
|
oki...bede probowal
a czy obraz plyty zawsze musze spatchowac przed wypaleniem? |
Tutorialu z ImgBurne'm chyba na nie ma ,ale jest tutorial jak zrobić kopię DVD Decrypter'em , praktycznie tak samo się wykonuje kopie.
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...vd/strona2.php |
podajcie mi prosze link do screnow jak zrobic kopie ImgBurn'em
thx gdzies to juz przegladalem a teraz nie moge znalezc-byly tam tez opisane wszystkie opcje jakie trzeba ustawic |
Dwa z tych tutoriali są mojego autorstwa (włącznie ze screenami) i pochodzą z CDRinfo.pl. Nie dość, że zostały wyjęte z kontekstu to jeszcze dotyczą czego innego... żenujące po prostu.
Między innymi dlatego nie kupuje się takich rzeczy na allegro. Lamerzy nie mają o tym fioletowego pojęcia, na dodatek kradną cudze programy. --- Przeczytaj to, dowiesz się też w jaki sposób wy* Cie na 50~100zł :P http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2-FreeMCBoot-ESR/ |
Cytat:
czyli wystarczy ze skopiuje pliki ImgBurn'em?A czym najlepiej spatchowac? Pozniej wystarczy wypalic,moze byc nero? |
Pierwszy plik o nazwie ''Nagrywanie gry na plyte'' jest o przerabianiu obrazów CD na DVD,gostek wprowadził Cię w błąd.
Sprzedawca owej karty ma duże pojęcie o nagrywaniu gier ,wysyła kradzione tutoriale i jeszcze kasę na tym robi . Skorzystaj z tutorialu Beriona ,jest pełen i poprawny . |
Ilość załączników: 3
[quote=Berion;997330]@antospk
Do czego Ci DVD Scan o.O? --- dostalem razem z memorka taka oto instrukcje: |
@antospk
Do czego Ci DVD Scan o.O? --- @art654 Przede wszystkim: >> http://forum.cdrinfo.pl/f104/dla-uzy...p-magic-74402/ |
Zrób kopie ImgBurn'em,potem spatchuj ,jak gra jest kompatybilna z ESR'em to musi zadziałać .
Tutorial http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...edvd/index.php |
kopiowanie gier na PS2
Witam.Pewnie was zameczam kolejnym postem na ten temat ale...POMOCY!
Posiadam PS2,memorka z FreeMCBoot i ESR. Mam problem ze skopiowaniem gier...niby robie wszystko ok a gra nie odpala. Kopiuje pliki progr. apache2 pozniej DVD scan i ESRDiscPatcher.Wszystko nagrywam pod Nero i co?Czarny ekran i zaciskam zeby ze zlosci. Moze robie cos nie tak a raczej napewno. Prosze o jakies naprawde szczegolowe instrukcje krok po kroku jak to zrobic.Naczytalem sie ostatnio troszke na ten temat ale dalej robie cos nie tak.??? Z gory wielki thx |
Niektóre trzeba,lecz Mortali nie trza patchować ,zerknij sobie przed nagrywaniem na listę kompatybilności z SM .
Kopiowanie gier na ps2 http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...vd/strona1.php Wszystko o SM http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2swapshitFAQ/ Jak patchować http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/k...anie/index.php |
Zaraz czy nie muszę pathować kopii żeby poszła??????
|
Sprawdź inną kopie .sprawdź blokady ,a o patchowaniu alkoholem pierwsze słyszę .
No i koniecznie przygotuj poprawną kopie ,bo coś mi nie pasuje z tym patchem. Mortal Kombat: Deadly Alliance,Mortal Kombat: Shaolin Monks ,Mortal Kombat: Deception żaden tych Mortali nie wymaga patcha. |
Jak prawidłowo przygotować kopię gry ???
Witam niedawno kupiłem ps2 scph-70003 teraz dokupiłem swap magic 3.8 i próbuję zrobić kopię mortal kombat. Zamieniam swapa na wypaloną płytkę i nic. Grę wcześniej spathowałem przy pomoca alkochola nagrywam na VerbatimDVD+R nagrywarką samsung w nero6. Pomużcie jak się do tego zabrać żeby poszło. :D???:D
|
Cytat:
Nie wiem o czym piszesz, podejrzewam że o RSOD, ale dopóki nie napiszesz tego jak człowiek to się nie dowiemy. |
Bo jak włożyłem płytę do ps2 to pojawił mi się napis there is on a dat.
|
To znaczy ze masz juz plyte wypalona?Bo skoro masz obraz na hdd, teraz zrobiles zgodnie z opisem i go wypaliles to w czym jeszcze jest problem?
|
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...vd/strona1.php no zrobiłem wszystko to co na tych obrazkach i nie wiem co mam dalej zrobić .wytłumaczy mi ktoś co mam dalej robić
|
zaraz drugaa czerwona kartke dostaniesz za pisanie posta pod postem. To nie czat.
Chce ja wypalic na dvd. http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8 |
Po pierwsze ,nie wiem o co Tobie chodzi.
Chcesz przegraną grę wgrać na dysk ,czy jeszcze coś innego chcesz zrobić. Sformułuj pytanie tak aby było zrozumiałe dla innych. |
Nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie
Wytłymaczył byś mi dokładnie odpowiedź na moje pytanie z góry dzięki |
Zajrzyj do tutoriali na stronie głównej wszystko jest opisane... :sciana:
|
mam prośbę przegrałem grę na ps2 i teraz muszę zrobić i wgrać obraz przez alkochol120% ale tego nie umiem zrobić wytłumaczy mi ktoś dokładnie z góry dzięki
masz kilof http://ajo.pl/tutoriale-tutorials/57...ation-2-a.html masz link mam prośbę przegrałem grę na ps2 i teraz muszę zrobić i wgrać obraz przez alkochol120% ale tego nie umiem zrobić wytłumaczy mi ktoś dokładniebo na moje pytanie niema na żadnym forum odpowiedzi z góry dzięki |
Zajrzyj może do pierwszego postu, albo na konsole.cdrinfo.pl :sciana:
|
witam
mam prośbę czy może ktoś podać linka do wypalania gierek w alcocholu na ps2 jestem nowy w te sprawy i prosił bym o szczegółowy opis krok po kroku oraz jak wypalac gierki które nie sa obrazami pozdrawiam |
Bowiem różne płyty mają różną jakość. Proces nagrywania nie wygląda typu: nagrywam i już. ;) Nie jest to winą programu, ale tak, owszem, znam lepszy: jest nim ImageBurn.
"Błąd odczytu" jest prawdopodobnie u Ciebie spowodowany wyparowaniem już części danych lub/i co za tym idzie napęd nie radzi sobie z korekcją błędów. To normalne - taki los czeka każdą nagraną płytę - prędzej czy później. :taktak: |
nagrywanie płyt na konsole
czemu na mojej ps2 chodzą tylko płyty werbatim?każde inne trą i chaczą i nie chodzą.mam program nero 7 i nagrywarke lggh22lp20 i nie mogę nic przegrywać bo wyskakuje mi ciągle błąd odczytu mimo że płyta nie jest zniszczona.może jest jakiś lepszy program do nagrywania płyt?
|
Tools -> Drive -> Erase Disc...
Możesz sobie wypalać i "Zenek DVD Copy Fast Shit". Naprawdę, program nie ma znaczenia, byleby zamykał sesję i sczytywał te DVD w mode1. Dlaczego ImgBurn, a nie DVD Decrypter czy inny soft? Ponieważ DVD Decrypter jest już przestarzały, pewnie nie obsługuje też wielu nowszych niż on sam nagrywarek, nie pozwala ustawiać book type dla wielu różnych napędów (nie pamiętam, ale chyba tylko dla Liteonów miał), nie pozwalał wypalić CD w mode1/mode2, nie obsługiwał *.cue itd. itd. itd. Oba są darmowe, ale wiadomo że używa się nowszego (chyba, że Ci te "fjuczery" nie potrzebne). A czemu nie inny? Ponieważ oba są proste w obsłudze, bardzo dobre i darmowe. Działają również na większości emulatorów jak np. wine (skrót myślowy :P). Nie wiem po co komu taki np. Nero, który z całym syfem zajmuje najmniej 50MB. ImBurn w stosunku do niego nie potrafi jedynie budować obrazów hybrydowych (CDFS/HFS i CDFS/"Xbox UDF"). |
dvddecrypter zostal niejako zastapiony imgburn - powiedzmy ze to taka nowoczesna wersja bo decrypter mial problem z wydawcami filmow dvd. Poza tym imgburn w obecnej postaci sluzy do wypalania prawie wszystkiego.
|
to nie lepiej zrobi***263; drug***261; kopi***281; z orgina***322;u??no chyba ***380;e si***281; jego nie posiada!!
I zdecydujcie si***281; wreszcie jeden m***243;wi Dvd Decryper, drugi JmgBurn ? a to nie to samo? wygl***261;daj***261; podobnie ,ja wol***281; Decrypera bo ma opcj***281; kasowania p***322;yt RW a w ImgBurn to nie wiem , bo jej nie widz***281;. |
Tak kopia b***281;dzie dzia***322;a***263; ,o ile nie wyst***261;pi***261; b***322;***281;dy podczas kopiowania.
|
PS2 Kopia z kopii ?
Ym mam pytanie, czy z kopi zapasowej można zrobić jeszcze jedną kopie ?
bo chciałem zrobić obraz płyty i nagrać ja na lepszym nośniku... no ale czy to w ogóle ma sens.... czy taką kopie z kopii odpalę w ogóle na PS2 bez błędów itp ? |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f45/nero-cd-...wynikow-67090/ |
A jak sie sprawdza to ?
|
Bo Twoja nagrywarka wida***263; najlepiej pali na tym no***347;niku na tej pr***281;dko***347;ci. M***243;wi***322;em: sprawd***378; ilo***347;ci b***322;***281;d***243;w przy r***243;***380;nych pr***281;dko***347;ciach.
|
***379;adna zapasowa kopia mi nie dziala nagrana x4. Wszystkie x2 dzialaja. Dlaczego
|
Nagrywarka, no***347;nik itd. Potestuj ten no***347;nik na r***243;***380;nych pr***281;dko***347;ciach. Wybierz tak***261; kombinacj***281; gdzie b***281;dziesz mie***263; najmniej PIE/PIF.
|
Mam konsole SCPH 77004. U***380;ywam SM 3.6, kiedy nagram na verbatima DVD +
zapasow***261; kopie, z pr***281;dko***347;ci***261; x4, konsola ich nie czyta, kiedy nagram x2 wszystko dzia***322;a. Czym to jest spowodowane ? Czyta***322;em, ***380;e najlepsza pr***281;dko***347;***263; to 4 a ta mi nie dzia***322;a. |
|
przegrywanie kopi z ps2
moja płytka z kopią gry sie zacina (wstawki) nie jest to napewno wina lasera gdyż inne gry chodzą bez zarzutu :) teraz moje pytanie brzmi.. jak przegrac kopie gry ? [jeżeli jest możliwość w alcocholu to bym poprosil o instruktarz]
|
Przeczytaj wst***281;p w tutorialu traktuj***261;cym o kopiowaniu gier na PS2.
|
Verbatimy plus czy minus sa lepsze ? :D
|
Oj, tam oj tam... po prostu maila dosta***322;em, ***380;e akurat kto***347; tu co***347; napisa***322; i tak jako***347; trafi***322;em zn***243;w ;)
Ty taki sherlock i nie wiesz jeszcze jak si***281; zwie hehe Maki zreszt***261; starczy***322;o spojrze***263; dobrze na siga :) |
A ty***347; zombie. U konkurencji si***281; siedzi, co? ;p
BTW: Zdrad***378; mi t***281; tajemnic***281; jak ma na nazwisko ta cudna Azjatka w awatarze. :} |
Zale***380;y kto jest wykonawc***261; poszczeg***243;lnych warstw xD
Bo np mo***380;na dorwa***263; TDK z 'layeram'i' esperanzy i pochodnymi... ^^ najlepiej kupi***263; kilka r***243;***380;nych i sprawdzi***263;, kt***243;re lepiej ***347;migaj***261; z Twoj***261; konsol***261;... Jedne wol***261; 'plusy;' inne 'minusy' dziwne to jest, ale taka jest szczera prawda... W ko***324;cu $ony robi***322;o ten sprz***281;t mo***380;na si***281; po nim spodziewa***263; wszystkiego... przy okazji last one "12.04.2008, 22:53" whoa 'istny g***243;rnik' ^_^ b-chan... |
Kt***243;re p***322;yty s***261; lepsze Verbatimy czy Tdk ?
Chodzi o DVD+R i -R zar***243;wno Verbatima jak i "konkuretna" :D |
Do wypalania gier osobiście polecam i używam Alcohol 120% . Łatwy w użyciu i jak zawsze niezawodny (nooo prawdziwe alco też jest niezawodnie ;]) . Słyszałem też że jest dobry DVD Decrypter . Oba łatwe w obsłudze ;D
|
Dlatego, ***380;e Microsoft zatrzyma***322; si***281; na etapie okolic lat '90. ;)
Nie przejmuj si***281; tym co Ci wypisuje explorer. To s***261; brednie. |
a co w przypadku gdy moja nagrywara odczytoje czyste plytki dvd jako plytki cd i jak chce nagrac na to obraz oryginala plyty ps2 to po wypaleniu wolne miejsce to 0 bajtow a zajete to tez 0 bajtow i plyta jest odczytywana jako cd zamiast dvd (to wypalarka dvd) czy ktos ma jakis pomysl dla czego tak jest?
|
Nie prawda. A raczej to zale***380;y od wieeeelu czynnik***243;w.
Na dzisiejszych nagrywarkach/no***347;nikach x2 to jest w***322;a***347;nie m***281;ka dla lasera. Sprawd***378; b***322;***281;dy PI/PO. ;) |
Ja zawsze nagrywam Alcoholem 120, predkoscia 2X na plyte Verbatim DVD+R.
Nie wiem jak mozna wypalac x8 :P Przeciez to meka dla lasera :) |
|
witam was m***261;dre g***322;owy --- czytam i czytam i ju***380; sama nie wiem czy wog***243;le pyta***263; - wy sie zajmujecie takimi problemami a ja tu pr***243;buj***281; wypali***263; na p***322;yt***281; ***347;ci***261;fni***281;tego torrentem Singstara - pierwszy raz. poprzednio kopiowa***322;am sobie poprostu dvd w nero i ***347;miga***322;y. Teraz mam ten katalog w kompie - zawiera z 30 plik***243;w z ko***324;c***243;wk***261; pal /ikonki maj***261; jakby rar-owe/ i z 30 kolejnych z ko***324;c***243;wkami pal.r1.... 32
wiem ze pali sie jakis obraz plyty... mam nero startSmart essentials - jak to wypali***263; ludkowie kochani... kurcze wiem ze to dla was tylko zawracanie gitary i pryszczowy problem ale mo***380;e kto***347; b***281;dzie mia***322; jakie***347; misyjne powo***322;anie i pomo***380;e>>>? mocno pozdrawiam :+) |
Oryginalnych Platinium powiadasz... a to ciekawe. :D
W og***243;le to mam pro***347;b***281;. Buduj te zdania po Polsku bo to si***281; kupy nie trzyma. |
Dzięki szczuru
Tera mam alcohol 120% i nagrywam plik iso albo mdf,mds i z prędkością 4x i działają ale są gry na płytach orginalnych platinum ale to są już obrazy chyba i nie wiem jak nagrać , też płyty co nagrałem wcześniej mdf jak chce zrobić z tej płyty mdf to nie działa , ogólnie nawet nie wiem czy wybrać swap magic 3,8 czy modbo 760 bo ten swpa niby nie jest zły |
Mozliwe ***380;e trafi***322;e***347; akurat na gry, kt***243;re nie dzia***322;aj***261; na Swapie bez ich przer***243;bki. Gier nie nagrywaj w Nero bo jest do d... :P U***380;yj DVD Decrypter/ImageBurn/Alcohol 120***37; z w miare ma***322;a pr***281;dko***347;ci***261; (x4/x8)
Je***347;li kupisz PS2 z modbo to powiniene***347; by***263; zadowolony gdy***380; nie b***281;dziesz musia***322; si***281; m***281;czy***263; z zmienianiem p***322;yt itp. Po prostu wk***322;adasz i grasz. |
Nagrywnie gier na ps2
Cześć mam pytanko mój kumpel ma ps2 i przerobiona (swap magic 3.6 ) i ma parę gierek nagranych na płycie verbatim i działają , a ja mu nagrałem przez nero gierki na różnych płytach i nie działają sam już nie wiem . Ja bym chciał se kupić ps2 oczywiście przerobioną modbo 760(bo niby dobre do gier) i nie wiem czy bym umiał nagrywać gry , nie wiem czy to przez swapa bo niby cienki czy przez program , czy nagrywarka , czy prędkość , czy płyty , czy moja tymczasowa nieumiejętność nagrywania , w jaki sposub miał bym nagrywać gry na ps2 , prosze o pomoc i objaśnienie sposobu nagrywania.
|
Tak z tego samego 10 paku
|
Logika by nakazywa***322;a, ***380;e skoro wypala***322;e***347; t***261; sam***261; nagrywark***261;, na takim samym no***347;niku, t***261; sam***261; pr***281;dko***347;ci***261; to wszystko powinno by***263; ok (skoro wcze***347;niej taki tercet dawa***322; rezultaty).
A czy te no***347;niki pochodz***261; z tego samego cake'a? Partii etc.? Mo***380;e trafi***322;e***347; na jakie***347; felerne? PS: 'rozpisywanie si***281;' jest wskazane. :taktak: |
Witam postaram sie zada***263; konkretne pytanie :)
Kupi***322;em konsole u***380;ywana Ps2 Slim model SCPH-70003 PAL SERIAL xxxxxxxxx Przer***243;bka Modbo 760 Laser wymieniony na nowy 6 mc gwarancji Tekken 5 orgina***322; dziala idealnie Budokai orgina***322; dziala idealnie god of war wypalony przez kogos na plycie nie wiem jakiej firmy jest na niej papier do nadruku obrazka i ta gra tez dziala idealnie tak samo pes na takiej samej plycie sam wypalilem gre Bournout 3 nagrywarka LG GSA-H54L w programie alcohol 120***37; z predkoscia 4x na plycie Verbatim DVD + R i jest super p***243;***378;niej wypali***322;em tak samo na takim samym no***347;niku gr***281; budokai tenchi 3 NTSC i dochodzila tylko do log producent***243;w a puzniej czarny ekren wypalilem jeszcze raz ale wersje pall i dzialala tylko w pewnym etapie gry (android saga) po walce robi sie czarny ekran a w trybie pvp zawiesza sie od razu wypalilem gre star wars 3 NTSC i gasnie po wczytaniu wszystkich log producent***243;w teraz wypalilem gre star wars battlefront II i wchodzi do gry ale zacina sie przy wczytywaniu 1 misji obojetnie w jakiej kampani Nie wiem co zrobic zeby m***243;c grac w te i inne gry wkoncu mam przerobiona konsole :/ (podkreslam ze bournout 3 ktorego sam wypalilem tak jak inne gry dziala idealnie) Prosze o pomoc i sorry ze tak sie rozpisalem :D |
Cytat:
Cytat:
> http://forum.cdrinfo.pl/f104/dla-uzy...p-magic-74402/ |
Ma***322;y tu burdel wi***281;c zadam mo***380;e kolejne (czy te same pytanie) na temat Swap Magica... A mianowicie... U kolegi nagrali***347;my gre - Dragon Ball Z :Budokai Tenkaichi 3... Jak ze Swapem... Trzeba wyj***261;***263; p***322;yt***281; i w***322;ozyc drug***261;... tak robie... Pojawia si***281; okno z j***281;zykiem angielskim , niemiecki, w***322;osi, francuskim i czym***347; jeszcze ( chyba rosyjskim) i dalej pojawiaj***261; si***281; loga firm (bandai , namco ) i dalej... Black hole... Czarna dziura... nic ...zero... Nagrywali***347;my Alcoholem 120***37;... mo***380;e to przez to ***380;e potwierdzili***347;my zabezpieczenia p***322;yty czy co***347;... Jestem ,***380;e tak powiem , niebieski z kompem czyli troche lepszy od zielonego typka 8)) nie wiem co moze by***263; przyczyn***261; tego stanu rzeczy... mo***380;e wy dacie temu rade ?? jakby co to gg 5327812
|
Cytat:
|
P***322;yta/jako***347;***263; wypalenia.
Po za tym format *.iso to nie jest dobry pomys***322; dla gier z PSXa. Jak si***281; kradnie to ma si***281; w***322;a***347;nie takie problemy. :taktak: |
ja juz nie wiem co mam robic. ;/ mam ps2slim z razorem, chce nagrac tekkena 3 z ps1. mam plytki platinum52. nagrywam alcoholem 120 na profilu profilu "playstatioN z predkoscia x8 i gra ni dziala na mojej sonce:(
nagrywam obraz w iso ktory wyglada jak plik rar. probowalem tez rozpakowac to i nagrac razpakowany ale nie dziala. pomozcie juz z 10 plyt stracilem ;/ |
Cytat:
|
Poszukaj troche to nic nie kosztuje a wszystkiego się dowiesz,odpowiedzi na twoje pytanie jest pełno na forum :sciana:
|
Mam pytanie je***347;li pobior***281; gr***281; z neta na ps2 i nagram przez nero obraz tej gry to czy odczyta mi j***261; na nieprzerobionym ps2 ????? z g***243;ry thx za odp
|
Na stronie g***322;***243;wnej serwisu s***261; stosowne tutoriale o forum nie wspominaj***261;c.
http://forum.cdrinfo.pl/f30/linki-do...glownej-57360/ Nie po***347;wi***281;ci***322;e***347; nawet 5min na poszukaniu potrzebnych Tobie informacji. :sciana: No***347;nik, kt***243;rego chcesz u***380;y***263; jest po pierwsze: kiepski, po drugie -RW, po trzecie SL. Temat po***322;***261;czy***322;em z odpowiednim. |
JAK SKOPIOWAC ORYGINALA NA PS2
witam, mam oryginalna gre god of war, chcialbym sobie ja przegrac. Jak moge to zrobic ?. Konsole mam przerobiona chipem i kupilem DVDRW+ platinuma i teraz nie bardzo wiem jak siue do tego zabrac... fajnie by bylo jak by ktos krok po kroku opisal ten proces.
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/11404-post1.html |
Jak z tym nagrywaniem
Niech mi ktoś wreszcie wyjaśni jak to nagrywać te płytki na PS2 bo już nagrałem 4 płytki a tylko jedna mi chodziła. Mam PS2 Fat v.3 chyba bo niejestem pewien i przerobiona. PS2 kupiłem używane ale mam wiele gierek i wszystkie śmigają dobrze. Niech mi ktos pomoże albo da jakiś tutorial dobry.
|
Bzdury na patyku :}
Tak, to jest oczywiste. Przecie***380; w ***380;aden spos***243;b nie jeste***347; w stanie Ty, ani program wp***322;yn***261;***263; na dane zapisane na -ROM (jak sama nazwa wskazuje). No chyba, ***380;e cyrklem :szczerb: |
raczej chodzi***322;o mi o to, ze s***322;ysza***322;em teorie, i***380; jak sie robi backup orygina***322;u, to sie moze zepsuc, a owe sa nieco drogie...
bo zawsze robilem backup z kopii zapasowej...czy tam z neta sciagnietej. czyli mwoisz ze wszystko dzia***322;a normalnie? |
Rzecz na tym polega, ***380;e robi si***281; w***322;a***347;nie z orygina***322;***243;w kopie.
Sta***263; sie mo***380;e to samo co z ka***380;d***261; inn***261;. Je***347;li jest np. pop***281;kana to mo***380;e si***281; zamieni***263; w py***322; mi***281;dzygwiezdny ;) (rozlecie***263; si***281; na kawa***322;ki) po zakr***281;ceniu jej w nap***281;dzie. Je***347;li Tw***243;j nap***281;d rysuje no***347;niki to i porysuje Tw***243;j oryginalny no***347;nik. itd. itd... P***322;yty CD/DVD dla PS2 to nie magiczne kr***261;***380;ki z odleg***322;ej krainy - to zwyk***322;e no***347;niki optyczne, kt***243;re odczyta ka***380;dy nap***281;d. :taktak: |
zadam pytanie tutaj, zeby syfu nie robic:
czy jest jakaś szansa na to, że podczas tworzenia obrazu Oryginału gry na ps2, cos sie stanie z płytką? i czy mozna w ogole normalnie robic kopie zapasowe z oryginałów? |
Konsola si***281; z***322;o***347;ci, ***380;e piraty odpalasz. :P
Kup orygina***322; - b***281;dzie lepiej. |
***346;ci***261;gn***261;***322;em Fif***281; 08 i nagra***322;em z pr***281;dko***347;ci***261; x2. Gra dzia***322;a ale Playstation g***322;o***347;no chodzi (s***322;ychac takie g***322;o***347;ne pi-pi-pi)i troche sie nagrzewa. Nagrywa***322;em programem Nero, na p***322;ycie TDK DVD-R. Mam jeszcze dwie pirackie gry i PS przy ich odtwarzaniu dzia***322;a normalnie. Kto***347; wie co mo***380;e byc przyczyn***261; tak g***322;o***347;nego odtwarzania Fify?
|
Cytat:
(...) że tak powiem: "zapomniał wół jak cielęciem był" ;P - dop.Berion |
Widzisz... w***322;a***347;nie taki w tym haczyk. Mo***380;emy robi***263; kopi***281; oryginalnych gier, ale nie mo***380;emy ich odpali***263; be***380; chipa lub jakiego***347; exploita co w niekt***243;rych krajach jest nielegalne (np. w Anglii).
Polecam nasz PS2 FAQ. Jest tam wszystko o co pytasz, a nawet i wi***281;cej: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/ PS: Rzec by mo***380;na urz***261;dzenie, ale wszystko jest w linku powy***380;ej. |
modchip? - czyli nie wystarczy mie***263; oryginalnej gry aby m***243;c zrobi***263; jedn***261; legaln***261; kopi***281;, kt***243;ra b***281;dzie dzia***322;a***263; bez konieczno***347;ci inwestowania w dodatkowy stuff?
A sam modchip - to urz***261;dzenie czy rodzaj oprogramowania? |
No mam jednak chyba jakieś problemy z Samsungiem, bo chociaż Nero wypala dobrze, to wczoraj podłączyłem nagrywarkę LG ojca i ImgBurn nagrał poprawnie. No nie wiem jakieś dziwne przygody dzieją się z tą nagrywarką :) Ale już zapowiedziałem ojcu że kupuję Pioneera :)
P.S.: Nero zazwyczaj nagrywa poprawnie, ale wczoraj przy testowaniu (tj. nagraniu 5 płyt DVD) na jednej z płyt wystąpił ten Check Condition. Wszystkie płytki były Verbatimami. |
Hmm... nie no, skoro Nero dobrze wypala no to problem le***380;y po stronie DVDDec/IMGBurn. My***347;la***322;em, ***380;e na ka***380;dym z program***243;w masz takie 'atrakcje'.
Te***380; u***380;ywam SPTI, moje niedopatrzenie. Je***347;li NeroBR dobrze sobie radzi to nim wypalaj te gry (tylko pami***281;taj, ***380;eby zaznaczy***263; opcj***281; zamykania sesji bo domy***347;lnie jest otwarta). Nie mam poj***281;cia czemu ww. programy si***281; wysypuj***261;. |
Nie, nie mam Visty to tylko Vista Inspirat Pack 2, kt***243;ry upodabnia XP do Visty :) Czyli m***243;wisz, ***380;e mog***281; mie***263; kopni***281;t***261; nagrywark***281;? Ale Nero mi nagrywa p***322;yty np. z muzyk***261; czy filmami, wi***281;c czy to na pewno wina nagrywarki? M***243;wi***322;e***347; co***347; o ASPI. Z tego co znalaz***322;em w ImgBurnerze to w opcjach mam w***322;***261;czone SPTI, a nie ASPI. Czy to co***347; zmienia? Jak nie to b***281;d***281; musia***322; chyba zmieni***263; nagrywark***281;. Ale jest chyba jeszcze na gwarancji :)
|
Samsungi to szrot, może po prostu Twoja nagrywarka umiera (I/O Errory, Check Condition itd.). Może masz namieszane z ASPI...? Ciężko powiedzieć.
DVD Decrypter jest stary, a Ty masz jak widzę nieszczęsną Vistę. Z tego co kojarzę to brat miał z nim kłopoty. Oczywiście to tak BTW. Jak masz na gwarancji to ją oddaj, jak nie pożycz od kogoś inną i sprawdź na np. RW czy występują podobne problemy. Jeśli nie to masz już winowajcę i wtedy kupiłbym na Twoim miejscu np. Pioneera (w każdym razie cokolwiek co się nie sypie po roku/dwóch). |
Verbatimy. Dzieje si***281; tak samo i na + i na -.
P.S.: Jeszcze jedno, jestem laikiem w tych sprawach, wi***281;c jakbym czego***347; nie dopisa***322;, to pytajcie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18. |