Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Micorsoft Blokuje Piratow. No More UPDATE!! (https://forum.cdrinfo.pl/f113/micorsoft-blokuje-piratow-no-more-update-54753/)

shuma02 26.07.2005 20:43

Micorsoft Blokuje Piratow. No More UPDATE!!

Witam,

http://www.theregister.co.uk/2005/07...es_wga_launch/

tak jestem ciekaw Waszych opini na ten temat.

Microsoft bedzie od dzisiaj wymagal od nas bysmy przed sciaganie jakichkolwiek Update'ow pierw sprawdzili nasza wersje Windy XP z ich baza danych by potwierdzic jej oryginalnosc.

-Jesli nie mamy oryginalnej Windy XP po wypelniniu specjalnego formularza gdzie mamy podac skad dostalismy wersje, i po odeslaniu nielegalnego krazka z Winda, mozemy dostac darmowa wersje Win XP Home lub Pro.
-Jesli wypelnimy tylko formularz bez wysylania kompaktu, dostac mozemy jedynie znizki cenowe na Winde XP.

Microsoft jednak pozwoli wszystkim piratom nadal sciagac Security Updates czyli wszelkie nowe update'y latajace dziury w Win XP.

Co Wy na to ?? Czy wyjdzie niedlugo cos ze strony Piratow ktore wyeliminuje ten proces??

Piterniel 26.07.2005 21:04

Cytat:

-Jesli nie mamy oryginalnej Windy XP po wypelniniu specjalnego formularza gdzie mamy podac skad dostalismy wersje, i po odeslaniu nielegalnego krazka z Winda, mozemy dostac darmowa wersje Win XP Home lub Pro.
Z torrenta zadoiłem :). Proszę oryginalengo XP :)

_bakupl_ 26.07.2005 21:05

Cytat:

Napisany przez shuma02
Witam,

http://www.theregister.co.uk/2005/07...es_wga_launch/

tak jestem ciekaw Waszych opini na ten temat.

Microsoft bedzie od dzisiaj wymagal od nas bysmy przed sciaganie jakichkolwiek Update'ow pierw sprawdzili nasza wersje Windy XP z ich baza danych by potwierdzic jej oryginalnosc.

-Jesli wypelnimy tylko formularz bez wysylania kompaktu, dostac mozemy jedynie znizki cenowe na Winde XP.

Microsoft jednak pozwoli wszystkim piratom nadal sciagac Security Updates czyli wszelkie nowe update'y latajace dziury w Win XP.

Co Wy na to ?? Czy wyjdzie niedlugo cos ze strony Piratow ktore wyeliminuje ten proces??

Hm, i teraz tak jak z tymi SP2 co ktoś zamówił 1000 krążków żeby naciągnać MS na to, to pewnie ktoś ponagrywa 1000 razy WinXP (no najlepiej to PRO, ale troche Home tez sie przyda) i wyśle do MS a źródła zmyśli.

Kolejna sprawa. Ma szanse otrzymać Windows'a czy go napewno dostanie?

Jeśli to nie będzie wtapianie znajomych a pisanie że z rynku, czy z neta (moze byc?!) to czemu nie? ;)

Uhu, dobrze że nie przegrywalem nikomu WinXp :D

Jeszcze by mogli tak z Office'm zrobic... :)

Hm, DARMOWĄ czy ZA DARMO? Bo darmowej to ... czego tam nie będzie? Albo na ile dni będize?

Remix 26.07.2005 21:10

Witam!

Czytajcie dokladnie!

Chodzi o to, ze jesli udowodnisz, ze kupiles pirackiego Windowsa XP (np. sklep sprzedal Ci piracka kopie i masz na to fakture - chociazby z nowym kompem) to Microsoft da takiej osobie oryginalnego Windowsa.
Jesli natomiast ktos nie udowodni, ze kupil, to dostanie tylko znizke.

nimal 26.07.2005 21:14

hm, u mnie dziala (win2k3) bez zbednego sprawdzania... pozyjemy zobaczymy ;) bo nie watpie w to ze odpowiedz crackerow bedzie szybsza niz zabezpieczenia ms ;)

mr_spock 26.07.2005 21:17

nagram xpka a jako zrodlo podam sasiada ktory mnie denerwuje... ja dostane oryginala a on po d....

dla mnie bomba :D

Remix 26.07.2005 21:40

Witam!

Prosze Was nie siejcie tych plotek - przeczytajcie moj powyzszy post :/

shuma02 26.07.2005 22:10

Remix dopisal to co zapomnialem napisac w swoim pierwszym poscie, czyli to ze trzeba miec dokumentacje zakupu pirackiej wersji Windy XP. Ci ktorzy nie udowodnia zakupu a maja piracka wersje moga jedynie dostaz znizke na oryginaly.

Piterniel 26.07.2005 22:14

Ta zniżka to taka lipa jest ;)
Kazdy może ją dostać czyli 90% użytkwników Windows ?;p

kraluk 26.07.2005 22:38

Ja nic nie chce mówić, ale czytałem na XP.net.pl (jak jeszcze działał), że te "darmowe" Windowsy i zniżki dotyczą narazie tylko Wielkiej Brytanii...

PS.
U mnie jeszcze wszystko działa:)

mgit 26.07.2005 23:03

Ja jednak bym nie zaryzykował zgłaszając cokolwiek pirackiego, nigdy nie wiadomo czy się nie namyślą i nie wysla jakiejś kontroli albo cuś :)

Patrix 26.07.2005 23:19

a te pierdzielone update'y mogą blokować p2p ?!
Mam win2k3 bez SP1 ale jakieś poprawki mi tam doi co jakis czas...
ostatnio mi p2p padło mam objaw tak jakbym miał ograniczenie jednoczesnych wychodzących/przychodzących połączeń - wałek w tym że nie mam SP1 w systemie
Dajmy na to włącze torrenta, to thunderbird nie łączy się z pop3/smtp a GG nie chce wskoczyć na online :|, wyłączam te pierdołe i po minucie wszystko chodzi.

joujoujou 27.07.2005 03:04

Cytat:

Napisany przez Patrix
[...]
Dajmy na to włącze torrenta, to thunderbird nie łączy się z pop3/smtp a GG nie chce wskoczyć na online :|, wyłączam te pierdołe i po minucie wszystko chodzi.

Mam takie same objawy na win2ksp4 jak za duży upload na torrencie ustawię, albo zbyt dużo rzeczy naraz seeduję, zmniejsz troszkę UL i daj znać czy pomogło. :D

NeoFighter 27.07.2005 03:40

ja też zuważyłem taki syf u siebie (Win XP SP2)

komunikatory raz łączą się raz nie (gg, tlen, aim, msn, yahoo) [częściej nie]
BitComet-a jakoś h**owo przytkało (bez znaczenia jakie UP DL ustawiam)
Shareaza łączy się o wiele dłużej i to tylko do jednego huba Gnutelli2
eMule Plus się nie łączy

pojechałem mojemu administratorowi sieci, ale jak to przez te update'y to ja popie**olę ten cały Windows Update, nawet krytycznych nie będę ściągał

JAK KTOŚ WIE JAK TO TRZEBA POPRAWIĆ, NIECH PISZE !!!!!!! bo k**wicy można dostać (( (( (( (( (( (( (( (( (( ((

Burak_PL 27.07.2005 06:41

Cytat:

Napisany przez Patrix
ostatnio mi p2p padło mam objaw tak jakbym miał ograniczenie jednoczesnych wychodzących/przychodzących połączeń - wałek w tym że nie mam SP1 w systemie

i jeszcze im adres podajmy i rozmiar ciuszków więziennych i jaki kolor lubimy :D

jakoś mi się nie chce wierzyć ze jak im udowodnię to mi przyślą ;) dostał juzktos?

Ormianin 27.07.2005 07:53

Cytat:

Napisany przez Patrix

A ja mam tak wlasnie po zainstalowaniu SP1 /po zintegrowaniu/, GG co jakis czas mi "wylatuje", torrent rowniez, i wogole duzo softu innego niz "zaakceptowany" przez ms dziala moim zdaniem fatalnie... tymczasem nie mam ochoty wracac do wersji bez SP1, ale goly win2k3 sprawowal sie moim zdaniem o wiele lepiej

nimal 27.07.2005 08:14

mam win2k3 sp1 i nie nazekam
inna sprawa ze sp1 zdecydowalem sie zintegrowany - czysta instalacja w wersji orginalnej - angielskiej
i smiga
moze przypadek, ale pare razu juz gdzies po necie lataly opinie ze ang wersje wind sa stabilniejsze... a na pewno poprawki sa szybciej

ed hunter 27.07.2005 08:47

ja im odeśle mojego oryginalnego XP OEM niech mi przyślą BOXa ||

Burak_PL 27.07.2005 08:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja im odeśle mojego oryginalnego XP OEM niech mi przyślą BOXa ||

przyślij mi ja Ci odeślę "oryginalnego" || ||

ed hunter 27.07.2005 08:52

mogę Ci przysłać.

podaj namiary na ftp gdzie go mam zwalić ;) ||

Burak_PL 27.07.2005 08:58

Cytat:

Napisany przez ed hunter
mogę Ci przysłać.

podaj namiary na ftp gdzie go mam zwalić ;) ||

hehe no nie ja mam "oryginalnego" a co do updateów to dzisrobiłęm z ciekawości na xp ściagnał przekopiował tylko strony nie otworzył

shuma02 27.07.2005 09:50

hmmm, zrobilem sobie wlasnie ten caly Validation czyli sprawdzenie klucza i nie przeszedlem...
wcale sie temu nie dziwie... ale myslalem sobie ze moze sie uda...

prometeusz 27.07.2005 10:02

No zaglądam sobie na WinowsUpdate i rzeczywiście jest pakiet do instalacji z kluczem, ale po co go wogóle instalować - może póżniej tylko namieszać ;)

ed hunter 27.07.2005 10:08

dla wszystkich posiadaczy "oryginałów" najnowsze aktualizacje będą na setkach stron o różnych osłach, mułach i torrentach nie mówiąc ^_^

kolejny genialny inaczej pomysł M$

shuma02 27.07.2005 10:20

oczywiscie ze beda na oslach, mulach i torrentach, ale czy takim plikom mozna ufac ??
czy ktos juz w nich czegos nienamieszal?? prosto od Microsoftu, jakie by nie bylo, to zawsze prosto od nich, jesli przejdzie to juz przez kogos innego to bym sie juz zastanawial.

chyba przyszla pora na zakup prawdziwego oryginalu.

ed hunter 27.07.2005 10:26

Cytat:

Napisany przez shuma02
oczywiscie ze beda na oslach, mulach i torrentach, ale czy takim plikom mozna ufac ??
czy ktos juz w nich czegos nienamieszal?? prosto od Microsoftu, jakie by nie bylo, to zawsze prosto od nich, jesli przejdzie to juz przez kogos innego to bym sie juz zastanawial.

chyba przyszla pora na zakup prawdziwego oryginalu.

zaraz, zaraz jak się ma "oryginała" to nie można mieć wymagań :D

mgit 27.07.2005 10:50

Ilość załączników: 1
Mój skromny Windows 2k3 też nie przeszedł aktualizacji mimo iż CD KEY jest z generetora cukierków ||
Ale i tak go nie aktualizuje więc mam to w ....

Piterniel 27.07.2005 12:34

Nie wiem czy dobrze, ale mi zadoiło jakaś aktualizaje werefykacji klucza jako aktualizacja oprogramowania Windows Update i widze to :

http://img240.imageshack.us/img240/3...date1jg.th.jpg http://img231.imageshack.us/img231/1...ate22ne.th.jpg

[Jedno jest z niepowodzeniem bo wymaga restaru kompa ;)]

Po weryfikacji mam takie coś :

http://img250.imageshack.us/img250/6...ate34sr.th.jpg

prometeusz 27.07.2005 14:06

U mnie wszystko po weryfikacji OK

Burak_PL 27.07.2005 16:30

Ci to mają szczęscie ........ ;) ;) lub dobry serial ;) ;)

shuma02 27.07.2005 17:31

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
Ci to mają szczęscie ........ ;) ;) lub dobry serial ;) ;)

no wlasnie, co wy chlopaki macie ze wam nic nie znalazlo. bo chyba zakladamy ze nie smigacie na kupnej windzie...

Piterniel 27.07.2005 18:40

Proszę się zgłosić do mnie na PW to moge zapodać jakiś zbiór znaków pozwalający odkryć ukryte możliwości systemów, które macie zainstlowane na waszych pcetach ;p

PS. W załączniku 2.500 postów :D

Patrix 27.07.2005 18:45

co w załączniku bo nie czaje ?!
lite ?

mgit 27.07.2005 18:54

Cytat:

Napisany przez shuma02
no wlasnie, co wy chlopaki macie ze wam nic nie znalazlo. bo chyba zakladamy ze nie smigacie na kupnej windzie...

A no mamy winde z promocji z jednego z supermarketów ;)

Microsoft się postarał dwa miechy temu WU mi działało a teraz ...

Piterniel 27.07.2005 20:34

Ci co do mnie pisali ...
Układ liter, cyferek i znaczków wynika z innego układu znaczków, który jest pokazywany w takim pewnym miejscu w systemie w waszym PC. Jeżeli mi go podacie podam Wam pewny kod, który odblokowuje dodatkowe gry w IE ;p
Ale wydaje mi się, że tylko numerek 640 działa na nowych gierkach w IE. Ale mozna zawsze sprawdzić ;)

http://img82.imageshack.us/img82/4531/pid4pn.jpg

Burak_PL 27.07.2005 21:35

Cytat:

Napisany przez Patrix
co w załączniku bo nie czaje ?!
lite ?

chodzi o zdjęcie :D

@Piterniel brawo za 2500 postów :D

esem 27.07.2005 21:57

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Ci co do mnie pisali ...
Układ liter, cyferek i znaczków wynika z innego układu znaczków, który jest pokazywany w takim pewnym miejscu w systemie w waszym PC. Jeżeli mi go podacie podam Wam pewny kod, który odblokowuje dodatkowe gry w IE ;p
Ale wydaje mi się, że tylko numerek 640 działa na nowych gierkach w IE. Ale mozna zawsze sprawdzić ;)

http://img82.imageshack.us/img82/4531/pid4pn.jpg

-640- to już od dawna nie działa...
Myślę, że M$ ma listę wygenerowanych przez siebie kodów > proste porównanie > wynik (do przewidzenia) 8 )

Piterniel 27.07.2005 22:04

No widzisz to mi jakoś działa ;)
Nie wiesz nigdy jak MS działa i co robi, oraz jak zbiera kody :D

Piterniel 28.07.2005 09:18

Próbowałem właśnie u siostry -642- i nie przechodzi weryfikacji dodatkowych gier Pasjans Pająk niestety :(. Będe musiał poszukać nowych kodów na goodmode, ale to jak wróce z basenu, oczywiście dam znać :>

Piterniel, sory ze post pod postem ;p

esem 28.07.2005 10:54

Był problem, nie ma już problemu:
http://www.extended64.com/blogs/rafa...7/27/1026.aspx 8 )

Burak_PL 28.07.2005 11:15

Cytat:

Napisany przez esem

wszystko fajnie tylko czy ktoś mógłby mi to na polski przetłumaczyc lub instrukcje dać jakąś po polsku dla ff i ie ?? (umiem angielski tylko z tym mam problem )

-eidt- próuje scągnąć te grasemonkey i sie nie da wy możecie?

esem 28.07.2005 11:46

Za tłumaczenie reputek nie dają...
Co zupełnie rozumiem: jesteśmy w końcu w UE i języki należy znać. 8 )

Burak_PL 28.07.2005 11:54

Cytat:

Napisany przez esem
Za tłumaczenie reputek nie dają...
Co zupełnie rozumiem: jesteśmy w końcu w UE i języki należy znać. 8 )

nie zrozumiałeś mnie ja to prztłumaczyłem sobie i robie tak jak nam jest napisane tyle ze mi to nie dziala :D

ed hunter 28.07.2005 12:17

jak nie działa jak działa.

mogę zassać wszystko a nie instalowałem tego gówna do weryfikacji.

genialny patent M$ działał 1 dzień? ^_^

Burak_PL 28.07.2005 12:41

spoko bawie sie na ff i jak juz doszedłem do update'a :

Thank you for your interest in obtaining updates from our site.

To use this site, you must be running Microsoft Internet Explorer 5 or later.

To upgrade to the latest version of the browser, go to the Internet Explorer Downloads website.

na ie tez mi to nie działa cały czas bład strony :D

Piterniel 29.07.2005 01:13

Cytat:

Napisany przez esem

Działa, sprawdzałem u siostry :)
Windows Update chodzi pięknie :D

NeoFighter 29.07.2005 13:20

może mi ktoś powiedzieć, czy to przez aktualizacje zwolniły mi P2P, a Miranda nie chce się łączyć?

icemac 29.07.2005 13:47

niezbadane sa programy bila g.

Arnold 29.07.2005 14:58

U mnie działa połowicznie.
Pobieranie plików - działa (ale za to długo się ładuje).
windowsupdate - niedziała

cyki 29.07.2005 15:10

ROTFL, i po ich zabezpieczeniu Windows Update ^_^ http://www.boingboing.net/2005/07/28...enuine_ad.html

esem 29.07.2005 15:28

Cytat:

Napisany przez NeoFighter
może mi ktoś powiedzieć, czy to przez aktualizacje zwolniły mi P2P, a Miranda nie chce się łączyć?

Któraś łatka kwietniowa przywraca oryginalny plik systemy ograniczający ilość conectów do ilości jaką sobie życzy M$.
Czyli wiesz co masz robić i jakim programem zwiększyść ilość connectów 8 )

Burak_PL 29.07.2005 16:56

Cytat:

Napisany przez cyki
ROTFL, i po ich zabezpieczeniu Windows Update ^_^ http://www.boingboing.net/2005/07/28...enuine_ad.html

:spoko: łądnie śmiga :D

esem 29.07.2005 18:20

Witam z Linuxa (ubuntu) w ramach zwalczania monopli (z wyjątkiem spirytusowych) 8 )

mgit 29.07.2005 21:42

wczoraj jeszcze nie działało mi WU na windows 2k3 a dziś już działa :D

zYxMa 29.07.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez shuma02
Witam,

http://www.theregister.co.uk/2005/07...es_wga_launch/Microsoft bedzie od dzisiaj wymagal od nas bysmy przed sciaganie jakichkolwiek Update'ow pierw sprawdzili nasza wersje Windy XP z ich baza danych by potwierdzic jej oryginalnosc.

A gdzie to można sprawdzić?

Pagerus 30.07.2005 15:04

Słuchajcie - mam problem ze zrobieniem aktualizacji. To znaczy konkretnie chciałem sobie postawić SP2 - bo jakiś tam program się domagał w czasie instalacji - no i wyskakuje mi coś takiego:

joujoujou 30.07.2005 15:08

A co piszą w artykule Q327101 ? :>

Piterniel 30.07.2005 17:54

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Słuchajcie - mam problem ze zrobieniem aktualizacji. To znaczy konkretnie chciałem sobie postawić SP2 - bo jakiś tam program się domagał w czasie instalacji - no i wyskakuje mi coś takiego:

Wydaje mi się, że to wina Uxtheme Patcher/Style XP/Boot XP i takich różnych upiększaczy. Spróbuj odinstalować je i zainstalować SP2 ;)
By google : http://support.microsoft.com/default...d=kb;pl;327101

Pagerus 30.07.2005 19:48

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Wydaje mi się, że to wina Uxtheme Patcher/Style XP/Boot XP i takich różnych upiększaczy. Spróbuj odinstalować je i zainstalować SP2 ;)
By google : http://support.microsoft.com/default...d=kb;pl;327101

Czy Twoim zdaniem ObjectDock też podchodzi pod tę kategorię?

Piterniel 30.07.2005 19:50

Nie wiem, sprawdz :)

kraluk 30.07.2005 23:13

Hmm... Windows to ciekawy system. Dziś znów WU działa, jak powinno:)

Ale i tak wolę Ubuntu;)

Y@nkee_PL 12.08.2005 00:31

http://home19.inet.tele.dk/jys05000/ :idea:

REi 12.08.2005 02:03

Od dluzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem oryginlnego winXP... wiec teraz jak za to ze przyznam sie do posiadania pirata dostane XP BOX za cene XP Oem (roznica tylko 3 krotna) to moge sie skusic.....

PS. Win XP to jedyne nieoryginalne oprogramowanie jakie posiadam na kompie.
PS2. co ja pisze wszystkie gry odpalam przez wmulator pod linuksem! :D

Piterniel 12.08.2005 10:17

Już wiem czemu czity do Windows XP nie działały Wam ;). Prawde mówiąc zapomniałem o tym topicu, kiedyś zrobiłem sobie taki test co ten ActiveX podmienia. Zauważyłem ten plik, zrobiłem kopie i przesłałem userowi @ndy i WU zaczęło mu działać. Nawet po zmiane czitu w Windows XP plik z rezulatatmi nadal zostaje z rezultetem ujemnym.
Plik : LegitCheckControl.dll [/Windows/system32/]

KarolluZ 17.08.2005 08:29

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL

Yankee.... przyznam się, że jak pojawiło się IE7 beta1, to postawiłem na mojej maszynie ćwiczebnej winde xp pro sp2 english i chciałem zainstalować IE. Jednak wymagał on sprawdzenia legalności windy... wówczas poszperałem na necie i znalazłem kilka przydatnych rzeczy... jednak jak przedstawia screen z twojego linka... wyłączenie opcji Windows Genuine Advantage... a co zrobić jak wpakowałem zadziwiającą serie poprawek i czegoś takiego nie mam :| Czy trzeba tylko konkretną łatke wgrać aby to mi się pojawiło ?

gallus 17.08.2005 08:58

chyba lepiej podmienić jeden (sprawdzony) pliczek i powinno udać się zainstalować IE7, można też znaleść wersje C-R-A-C-K-E-D tej przeglądarki ;)

Y@nkee_PL 17.08.2005 10:09

@KarolluZ... tzn. czego nie masz, Zarządzania dodatkami (Manage Add-ons)?

KarolluZ 17.08.2005 10:30

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
@KarolluZ... tzn. czego nie masz, Zarządzania dodatkami (Manage Add-ons)?

mam.... ale nie mam tego windows Genuine Adventage.... tak jak na tym screenie jest pokazane, że tą opcje, a raczej addon do IE można wyłączyć. A ja nie mam tego addona :|

Piterniel 17.08.2005 10:42

Znadz plik LegitCheckControl.dll z rezultatem weryfikacji poprawnej, podmień i ciesz się sprawdzonym kluczem :D

Y@nkee_PL 17.08.2005 12:02

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
mam.... ale nie mam tego windows Genuine Adventage.... tak jak na tym screenie jest pokazane, że tą opcje, a raczej addon do IE można wyłączyć. A ja nie mam tego addona :|

a byłeś wcześniej na WU i instalowałeś to?

KarolluZ 17.08.2005 20:41

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
a byłeś wcześniej na WU i instalowałeś to?

raczej nie chcę podłączać się z dwóch przyczyn... po pierwsze: internet mam przpisany do mac adresu kompa z A64 i bym musiał udostępniać połączenie drugiemu kompowi, a jakoś nie chce mi sie w to bawić gdyż nie mam zbytnio czasu. A po drugie to gdzieś wyczytałem, że prawdopodobnie instaluje siejakaś łatke, która to "naprawia".

Jednak spróbuje tak jak radził Piterniel. Zresztą pliczek mam :D

mensir67pl 17.08.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Znadz plik LegitCheckControl.dll z rezultatem weryfikacji poprawnej, podmień i ciesz się sprawdzonym kluczem :D

Takie porady to lubie krotko i na temat + google.= BINGO :fiu:

POZDRAWIAM repka poszla :piwo:

esem 18.08.2005 12:29

Cytat:

Napisany przez Piterniel

A skąd On ma mieć ten pliczek? Przecież go nie zainstalował i nie ma czego pomieniać (?) 8 )

Sunna 18.08.2005 12:52

CZy moze ktos krok po kroku opisac metode postepowania z win 2000 tak zeby aktualizacje dzialaly ?? Niby linki dwa sa ale ja cos musze zle robic :/
Chocby na prv odpowiedz tez bedzie mile widziana :)

Piterniel 18.08.2005 13:29

Cytat:

A skąd On ma mieć ten pliczek?
Znaleść w internecie ?:|

esem 18.08.2005 14:21

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Znaleść w internecie ?:|

Czyli zainstalować od M$. Zresztą i tak na jedno wychodzi...
Jak już pisałem wcześniej, crackowanie czy patchowanie to dla mnie ostateczność, w każdym przypadku (i dla każdego programu).
A podane rozwiązanie nie jest crackowaniem! I dlatego należy go preferować... 8 )

woitas 22.08.2005 20:39

"jest nowy sposób na ominięcie tego zabezpieczenia
normalnie to Windows Update instaluje narzędzie do sprawdzenia autentycznosci naszego windowsika...

wystarczy wlaczyc IE, -> Narzędzia ->Zarządzanie dodatkami ->Wybierz Dodatki, które były
używan i wyłączyc Windows Genuine Advantage

nastepnie zrestetowac przegladarke (wylaczyc i wlaczyc od nowa) i wlaczyc aktualizacje
ew. wejsc na strone http://windowsupdate.microsoft.com/"

u mnie działa :P
jak zwykle m$ dało d...py ^_^

http://img177.imageshack.us/img177/3382/screen0xv.png

esem 28.02.2006 21:51

Temat wrócił za sprawą KB892130...
M$ nie śpi... Są pomysły?

pepperman 28.02.2006 22:35

Cytat:

Napisany przez esem
Temat wrócił za sprawą KB892130...
M$ nie śpi... Są pomysły?

hehehe, finezja rozwiazan tej fimy po prostu poraza. co zrobil M$? zablokowal mozliwosc wylaczenia WGA :haha:. zeby byl smieszniej to przy dodatku jak byk stoi, ze uprawnienia modyfikacji czy ma byc ladowane, czy tez nie naleza tylko do administratora :haha: (to po co w ogole takie konto w systemie). pewnie na dniach pojawi sie obejscie :P.

Piterniel 28.02.2006 22:50

Czyli podmiana pliku nadal działa poprawnie ;)
Chyba jednak nie..:( | Potrzebna jest nowa wersja pliku z jakiegoś oryginalnego Windowsa. Tylko czy to zadziała ;)

Procedura jest taka, że LegitCheckControl.dll jest podmieniany na nową wersją. Później jest sprawdzana wersja pliku jeszcze raz. Po tym zostaje zablokowany dostęp do pliku i weryfikacja klucza. Jeżeli M$ nie wprowadził podmiany pliku mimo iż mamy nową wersje pliku to jesteśmy w domu i podmiana pójdzie gładko ;)

zene_k 28.02.2006 23:36

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Czyli podmiana pliku nadal działa poprawnie ;)
Chyba jednak nie..:( | Potrzebna jest nowa wersja pliku z jakiegoś oryginalnego Windowsa. Tylko czy to zadziała ;)

Postaram się jutro o coś takiego, ale myślę, że może nie zadziałać. :>

pepperman 01.03.2006 00:04

ta nowa wersja legitcheck to 1.5.512.0. rozmiar 537 kb.

adixo 01.03.2006 00:38

A możecie trochę jaśniej ???

Piterniel 01.03.2006 00:48

Cytat:

Napisany przez adixo
A możecie trochę jaśniej ???

KB892130 - To nowy system weryfikacji wprowadzony przez microsoft, który instaluje się gdy nie masz jego aktualnej wersji. Działa on na zasadzie sprawdzania pliku LegitCheckControl.dll, który wcześniej był w wersji 1.3.254.0 i podmiana jego równała się z poprawnym przejściem przez system weryfikacji. Wraz z uaktualnieniem protokołu został uaktualiony ten plik do wersji 1.5.512.0. Pliki róznią się zarówno wersją jak i rozmiarem. Jeżeli plik instalatorowi się nie zgadza podmienia go na nowszą wersje i sprawdza autentyczność. Dlatego gdy mamy 'spatchowany' plik w wersji 1.3.254.0 zostanie on podmieniony na 1.5.512.0, oraz sprawdzony. Procedure napisałem Procedura jest taka, że LegitCheckControl.dll jest podmieniany na nową wersją. Później jest sprawdzana wersja pliku jeszcze raz. Po tym zostaje zablokowany dostęp do pliku i weryfikacja klucza. Jeżeli M$ nie wprowadził podmiany pliku mimo iż mamy nową wersje pliku to jesteśmy w domu i podmiana pójdzie gładko. Dodatkowo nie można już korzystać z wyłączenia tego pliku jako ActiveX w IE za pomocą wtyczki. Zostało to zablokowane również dla administratorów systemu.
Myśle, że dość jasno :)

adixo 01.03.2006 01:32

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Myśle, że dość jasno :)

:taktak: w zupełności :taktak: że ja wcześniej tego tematu nie zauważyłem ??? ale pewnie i na to znajdzie się jakieś lekarstwo :>

esem 01.03.2006 08:44

Tu: http://rapidshare.de/files/14394444/...ntrol.dll.html
jest jakiś pomysł ???
Sprawdzę jak wrócę do domu. Jednym działa innym nie (działa).

ynsiwy 01.03.2006 10:46

Cytat:

Napisany przez esem
jest jakiś pomysł ???

a wiec tak, po podmianie na ten plik mozliwa jest aktualizacja, przynajmniej u mnie ;) jednak wg. mnie nalezy wybrac aktualizacje niestandardowa, z tego wzgledu, ze przy ekspresowej auto update na sile chce na nowo instalowac aktualizacje o "powiadamianiu o oryginalności systemu Windows (KB905474)" czyli na nowo orginalny "LegitCheckControl.dll", a przy instalacji niestandardowej mamy mozliwosc odchaczenia tej aktualizacji :) to ja zabieram sie za dalsze testy :)

pepperman 01.03.2006 11:58

Cytat:

Napisany przez esem
jest jakiś pomysł ???

dziala, dziala jak rowniez dawny patent z
javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')

esem 01.03.2006 14:44

No to się cieszę. Chociaż reputek to mi nie przybyło z tej okazji...

FatAlbert 01.03.2006 15:11

Cytat:

Rozmiar: 1.0 MB

Narzędzie do powiadamiania o oryginalności systemu Windows powiadamia użytkownika, jeżeli używany system Windows nie jest oryginalny. W przypadku wykrycia, że system nie jest oryginalny, narzędzie pomoże użytkownikowi w uzyskaniu licencjonowanej kopii systemu Windows.

Więcej informacji o tej aktualizacji można znaleźć pod adresem http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39157
oto wam chodzi (jestem posiadaczem XP HE)

zorg 01.03.2006 16:17

u mnie bez problemow !

pepperman 01.03.2006 16:28

Cytat:

Napisany przez zorg
u mnie bez problemow !

i co? a ile zostalo dni do konca :P?

Piterniel 01.03.2006 16:37

Potwierdzam działa, esem plik jest wzięty z oryginalnego Windowsa?
Cytat:

Napisany przez ynsiwy
a wiec tak, po podmianie na ten plik mozliwa jest aktualizacja, przynajmniej u mnie ;) jednak wg. mnie nalezy wybrac aktualizacje niestandardowa, z tego wzgledu, ze przy ekspresowej auto update na sile chce na nowo instalowac aktualizacje o "powiadamianiu o oryginalności systemu Windows (KB905474)" czyli na nowo orginalny "LegitCheckControl.dll", a przy instalacji niestandardowej mamy mozliwosc odchaczenia tej aktualizacji :) to ja zabieram sie za dalsze testy :)

Tak, to się powinno omijać inaczej nasz podmieniony plik idzie sie yeb..:)
Czyli jesteśmy w domu ;p

BD 01.03.2006 16:54

Ech nie wiem z czym macie problem. Specjalnie wszedlem na WU i zainstalowalem nowa wersje. Pozniej pobralem aktualizacje - krytyczne i zwyczajne. Nie mialem najmniejszych problemow...

Zamiast kombinowac i cudowac mozna to rozwiazac inaczej. Windows XP Home kosztuje ok 340 zl brutto - http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_22203.html.

Przy nowych licencjach OEM zakup systemu moze byc mozliwy nawet do starego komputera.

Piterniel 01.03.2006 16:57

Cytat:

Napisany przez BD
Ech nie wiem z czym macie problem. Specjalnie wszedlem na WU i zainstalowalem nowa wersje. Pozniej pobralem aktualizacje - krytyczne i zwyczajne. Nie mialem najmniejszych problemow...

Zamiast kombinowac i cudowac mozna to rozwiazac inaczej. Windows XP Home kosztuje ok 340 zl brutto - http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_22203.html.

Przy nowych licencjach OEM zakup systemu moze byc mozliwy nawet do starego komputera.

W celach edukacyjnych BD, edukacyjnych ;)

kraluk 01.03.2006 17:10

Cytat:

Napisany przez BD

Nic nie chcę mówić, ale dla niektórych to 300 parę złotych to bardzo dużo - wg mnie cena Windowsa jest zawyżona, przynajmniej jak na rynek polski, i nie adekwatna do jakości produktu, który się kupuje. Ale to zupełnie inny, szeroki temat, więc nie będą go drążył

Ale wracając do nowej licencji OEM, nie jest ona taka dobra, ponieważ mówi, że jeśli kupimy nową płytę główną (załóżmy, że cała reszta komputera zostaje) to musimy nową licencję zakupić, ponieważ MS uznał, że nowy mainboard równa się nowemu pecetowi.

zorg 01.03.2006 17:12

BD. tak sobie mysle.

Teraz to juz chyba nie warto wydawac kasy na XP. ? za kilka miesiecy bedzie Vista , i lepiej dolozyc do nowego windowsa i miec znowu spokuj na 5 lat, w sumie cena windowsa podzielona na 5 lat to nie drogo !

zorg 01.03.2006 17:14

pepperman--do konca czego ? XP mam orginal

a vista 12 dni . --szkoda--

andrzejj9 01.03.2006 17:17

Cytat:

Napisany przez kraluk
Nic nie chcę mówić, ale dla niektórych to 300 parę złotych to bardzo dużo - wg mnie cena Windowsa jest zawyżona, przynajmniej jak na rynek polski, i nie adekwatna do jakości produktu, który się kupuje. Ale to zupełnie inny, szeroki temat, więc nie będą go drążył

Gdybym był złośliwy, to powiedziałbym - to nie kupuj (i nie używaj), przymusu nie ma ;)

pepperman 01.03.2006 17:20

Cytat:

Napisany przez zorg
BD. tak sobie mysle.

Teraz to juz chyba nie warto wydawac kasy na XP. ? za kilka miesiecy bedzie Vista , i lepiej dolozyc do nowego windowsa i miec znowu spokuj na 5 lat, w sumie cena windowsa podzielona na 5 lat to nie drogo !

dolicz sobie koszt nowego sprzetu. M$ to potrafi :D. wiecej i szybciej jak zrobisz sobie szybszy komputer :haha:. u nich nazywa to sie wzrost wydajnosci ;).

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Gdybym był złośliwy, to powiedziałbym - to nie kupuj (i nie używaj), przymusu nie ma

drugie tez jest :D, a przymus w niektorych wypadkach jest.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:33.