Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Orange? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/orange-56736/)

Piterniel 22.10.2005 12:21

Cytat:

Napisany przez Adalis
Witam
W TM mozesz sobie doładowac konto karta a takiej opcji nie ma w TP.
To jest ta róźnica no i jeszcze róźnica w cenach.
Pozdrawiam

Dzieki za odpowiedz

Adalis 22.10.2005 11:45

Witam
W TM mozesz sobie doładowac konto karta a takiej opcji nie ma w TP.
To jest ta róźnica no i jeszcze róźnica w cenach.
Pozdrawiam

Piterniel 21.10.2005 22:31

Mam pytanie bo nie rozumiem tego co pisza na orange.pl :)
Czym się różni Twój Mix, od Twój Plan (poza tym, że w Twój Plan jest możliwość wyboru określonych usług)
Jak dobrze zrozumiałem to w TM i TP wybierasz sobie jakąś kwote deklarowaną, która możesz wykorzystać na rózne SMSy i rozmowy tak jak w TM, ale w TM nie masz możliwości wybrania dodatkowych usług. Więc po jakiego kija ten TM jest stworzony. Prosze o oświecenie ;p

Predi 21.10.2005 13:14

a ja ucieklem z popa w abonament w erze.... bo w oranżu pratycznie nie maja ciekawych fonow (w normalnej cenie)
wzialem sobie k700i

memorando 21.10.2005 00:39

Cytat:

Napisany przez ryba120
:piwo: Jednak pozostałem w Orange. Mimo to że warunki cen i taryf są trochę gorsze niż w byłej Idei, to przekonali mnie telefonem. W zamian za podpisanie umowy na dwa kolejne lata dostałem za 1,22 NOKIĘ 9300 i przez pierwszy rok 30% zniżki na abonament. :jupi:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26515&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26517&stc=1

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26516&stc=1

ciekawostka miałem w biznesówce 5 numerów złotych płaciłem co miesiąc średnio 1000 i co mi zaoferowali??? pocałuj się w dupę kliencie bo masz jedną fakturę spóźnioną o 2 dni w erze i wisi nam to że płaciłeś 2 lata bez spóźnień czytaj : nieprzeszedłem weryfikacji buhaha oranżada nie sieć

ryba120 21.10.2005 00:05

Ilość załączników: 3
:piwo: Jednak pozostałem w Orange. Mimo to że warunki cen i taryf są trochę gorsze niż w byłej Idei, to przekonali mnie telefonem. W zamian za podpisanie umowy na dwa kolejne lata dostałem za 1,22 NOKIĘ 9300 i przez pierwszy rok 30% zniżki na abonament. :jupi:

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26515&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26517&stc=1

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26516&stc=1

polakT 05.10.2005 15:27

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
SS kieruje oferte glownie do "mieszkancow mniejszych miast i wsi" dlatego maja np umowe z poczta polska itp, nie spodziewajcie sie po marce telefonow dla rolnikow kampani w stylu "uwolnic simlocka" ;)
a tak btw to rozwala mnie ta reklama Orange gdzie mowia ze od poczatku minuta w sieci po 60 gr - lol juz pomijam to ze inne sieci za rozmowy wewnatrz sieci biora nawet 1/2 mniej , najlepsze ze w TT ma sie po pol roku chyba 69gr do wszystkich ;)

tak dla rolników, przyjedz z zobaczysz. Rolnicy siedza na abonamentach po 100PLN podstawoweg i telefony full wypas - przynajmniej u mnie tak jest i nie znam nikogo kto ma SS ( przedewszystim IDEA, PLUS, ERA)

Pawel_k 05.10.2005 15:19

SS kieruje oferte glownie do "mieszkancow mniejszych miast i wsi" dlatego maja np umowe z poczta polska itp, nie spodziewajcie sie po marce telefonow dla rolnikow kampani w stylu "uwolnic simlocka" ;)
a tak btw to rozwala mnie ta reklama Orange gdzie mowia ze od poczatku minuta w sieci po 60 gr - lol juz pomijam to ze inne sieci za rozmowy wewnatrz sieci biora nawet 1/2 mniej , najlepsze ze w TT ma sie po pol roku chyba 69gr do wszystkich ;)

epol 05.10.2005 15:06

Cytat:

Napisany przez thomascamel
moze dlatego ze kampania reklamowa nie byla wystarczajac dobra. Jak wchdziła Heyah to przeciez rozdawali starery za darmo wszkołach i na ulicy, do tego setki reklam i jakos ruszyło a sami swoi - kampania przedewszystkim w mediach (jak tez bilbordach) - pozatym te reklamy jakies takie dziwne sa( w moim odczuciu)

Co do starterow SS to czasem w marketach prowadzone sa kampanie promocyjne i mozna wtedy je taniej nabyc.

Jesli ktos pracuje w branzy to starty SS mozna miec nawet po ~7-10zl, a normalnie 16zl-20zl.

polakT 05.10.2005 14:53

Cytat:

Nikt tej sieci nie docenia, a ona ma najtansze rozmowy po sieci. Wychodzi w niej bardzo tanio.
moze dlatego ze kampania reklamowa nie byla wystarczajac dobra. Jak wchdziła Heyah to przeciez rozdawali starery za darmo wszkołach i na ulicy, do tego setki reklam i jakos ruszyło a sami swoi - kampania przedewszystkim w mediach (jak tez bilbordach) - pozatym te reklamy jakies takie dziwne sa( w moim odczuciu)

epol 05.10.2005 14:49

Cytat:

Napisany przez ryba120
Ja również mam mieszane uczucia co do Orange.
Jestem w Idei prawie dwa lata. Jak dotąd byłem zadowolony z cen i sieci. Przed tygodniem zadzwonili do mnie z tak zwanej Propozycji w sprawie przedłużenia umowy. I co ? kicha. To co zaproponowali to naprawdę jest śmieszne. Wcale nie płacę małych rachunków ok 250zł miesięcznie. W tej chwili mam jeszcze taryfę Malejącą (abonament 61zł w tym 70 min, min na idea,stacjonarny do 400min -37gr, po 400 - 0,24rg)proponują Firma 100 za 61zł w tym 100min cena za min do Orange i stacjonarnych 61gr, do pozostałych 73gr. Dodatkowo do pięciu numerów orande lub stacjonr. bezpłatne połączenia +telefon Motorola V3 za 1,22zł i umowa na 2lata. Co o tym sądzicie ?

Zapytaj co Ci zaoferuja gdybys nie wzial teleofnu, a umowe na 1 rok lub 2 lata.

Cytat:

Napisany przez Igloo
a ja zmieniłem popa na http://www.samiswoi.pl/ i jest dobrze. faktycznie bardziej się opłaca zadzwonić do kogoś niż sms'a dziubać

Nikt tej sieci nie docenia, a ona ma najtansze rozmowy po sieci. Wychodzi w niej bardzo tanio.

ryba120 04.10.2005 22:32

Ja również mam mieszane uczucia co do Orange.
Jestem w Idei prawie dwa lata. Jak dotąd byłem zadowolony z cen i sieci. Przed tygodniem zadzwonili do mnie z tak zwanej Propozycji w sprawie przedłużenia umowy. I co ? kicha. To co zaproponowali to naprawdę jest śmieszne. Wcale nie płacę małych rachunków ok 250zł miesięcznie. W tej chwili mam jeszcze taryfę Malejącą (abonament 61zł w tym 70 min, min na idea,stacjonarny do 400min -37gr, po 400 - 0,24rg)proponują Firma 100 za 61zł w tym 100min cena za min do Orange i stacjonarnych 61gr, do pozostałych 73gr. Dodatkowo do pięciu numerów orande lub stacjonr. bezpłatne połączenia +telefon Motorola V3 za 1,22zł i umowa na 2lata. Co o tym sądzicie ?

Igloo 04.10.2005 12:52

a ja zmieniłem popa na http://www.samiswoi.pl/ i jest dobrze. faktycznie bardziej się opłaca zadzwonić do kogoś niż sms'a dziubać

adbok 02.10.2005 10:09

kur....wczoraj doladowalem sobie 10zl a dzis rano gadaja mi ze nie mam nic na koncie!! wyslalem tylko na 3pakiety smsow i bylo jeszcze kilka zl na rozmowy a tu taka lipa!!:(

Posłany 02.10.2005 09:37

E-e

Napis "Orange" mają osoby z kartą SIMteligent ;) Natomist na "zwykłych" kartach nie zaktualizuje sie i bedzie nadal "IDEA MILEGO DNIA" co mnie bardzo wkurza...

kraluk 30.09.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Może trzeba przejść na umowę orange, np. z POPa na GO :idea:

Zmieniłem i nadal pisze IDEA...

Z tym napisem to jest wogóle ciekawa sprawa.
Mój kumpel, który ma N3100 kupioną w Idei (jeszcze jak była) posiada napis Orange na wyświetlaczu, a przedtem była Idea - Miłego Dnia.
Natomiast moja koleżanka zakupiła sobie w salonie Orange telefon SE K300i i ma napis Idea...

Ja z tego wnioskuję, że niektóre telefony mają wpisane w oprogramowanie nazwę sieci do kodu sieci, który 'dostają' od przekażnika, a inne 'pobierają' tą nazwę z nadajnika :)

Mich@ł 30.09.2005 20:37

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
hmm ja dalej mam IDEA a karte mam ze stycznia 04' wiec nie taka stara :)

Ja mam kartę z września '05, więc też nie jest stara, a jak pisało idea, tak pisze :P

Może trzeba przejść na umowę orange, np. z POPa na GO :idea:

Predi 30.09.2005 17:37

to nawet jezeli to przez karte jest napis IDEA

to ILE JESZCZE razy beda mnie "witac"? :|
to raczej ja powinienem ich powitac, bo to ja jestem u siebie ;)

epol 30.09.2005 16:27

Cytat:

Napisany przez Burak_PL

Ja mam rowniez IDEA, a karta z bodajze poczatku 2002 roku, a nowej karty typu SIMteligent nie chce.

Burak_PL 30.09.2005 13:51

Cytat:

Napisany przez Predi
mnie dzisiaj juz trzeci, albo czwarty raz smsem powitali w sieci Orange (tresc smsa ciagle ta sama)
a na wyswietlaczu ciagle: IDEA

juz mi zaczyna gownem i partactwem ten Orendź pachniec
jak tak bedzie dalej z uslugami jak z powitaniami to ja podziekuje

Wojtek Toruń 30.09.2005 08:53

Cytat:

Napisany przez Predi
mnie dzisiaj juz trzeci, albo czwarty raz smsem powitali w sieci Orange (tresc smsa ciagle ta sama)

Jeżeli się nie myle to jest to sprawa karty SIM.
Stare miały wbite to logo na stałe i nie da się tego zmienić.
Teraz pojawiły się nowe ( zdaje sie że nazywają się intelisim - inteligentny SIM ) do którego operator może wpisać zmiany logo - te nowe charakteryzowały się tym że były zasilane innym napięciem i nie działały już ze starszymi telefonami.

A tak a propo omijajcie z daleka MIX .
Doładowanie konta kartą jest ważne tak jak karta tzn jeżeli doładujecie np kartą 25 zł i nie wykożystacie tego przez 30 dni to pieniążki PRZEPADAJĄ !!!

Predi 29.09.2005 14:20

Mich@ł 24.09.2005 12:48

Cytat:

Napisany przez epol
A masz taryfe Orange Go? Czy jak to tam.

Nie :P Póki mogę, to się cieszę z smsków po 1 groszu :D

epol 24.09.2005 12:37

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Ja jeszcze kupowałem POPa wczoraj chyba, aktywowałem pakiet i działa :)

A masz taryfe Orange Go? Czy jak to tam.

Burak_PL 24.09.2005 10:44

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
sorry ze tak chamsko sie podebne ale moze ktos wie :)

dzis dostałęm eryka T610 :) najpierw tam był plus więc w menu połaczenia z netem wbioja na główną plusa :) moze ktos wie jak to zmienic?? i jak w menu zmienic by wyświetłao zamiast plus gsm np Orange :)

P.S znacie jakies www dla t610 z fajnymi grami (typu splinter cell fifa itd :) )

P.S. 2 nic nie załatwiajcie w biurze obsługi sami sobie skonfigurujcie szkoda kasy na nich i ma sie satysfakcje :)

@Predi ja też mam dalej IDEA :)

a co z tym w/w pomoze ktos ?

malaczarna 23.09.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez Weron
A kto pamieta ten skrot, ktory po wbiciu pokazuje ile jeszcze zostalo jednostek oraz waznosc?

*124*# na sto procent i dziala:)

malaczarna 23.09.2005 22:42

moze i cos jeszcze sie zmienilo tylko, ze my tego nie zauwazamy???jak ktos zauwazy jakies zmiany niech da znac:)

Predi 23.09.2005 22:39

1. wcale nie liczylbym na wiecej ;)
2. i tak mam dalej IDEA

Pawel_k 23.09.2005 22:11

poza logo nic sie nie zmienilo - lol ;)

malaczarna 23.09.2005 21:13

Cytat:

Napisany przez fejk
Witam,

heheh już nie mam loga Idea tylko Orange ;)

to tak jak u mnie:) zmienilo mi sie kilka dni temu:)

fejk 23.09.2005 19:30

Witam,

heheh już nie mam loga Idea tylko Orange ;)

Burak_PL 23.09.2005 19:25

sorry ze tak chamsko sie podebne ale moze ktos wie :)

dzis dostałęm eryka T610 :) najpierw tam był plus więc w menu połaczenia z netem wbioja na główną plusa :) moze ktos wie jak to zmienic?? i jak w menu zmienic by wyświetłao zamiast plus gsm np Orange :)

P.S znacie jakies www dla t610 z fajnymi grami (typu splinter cell fifa itd :) )

P.S. 2 nic nie załatwiajcie w biurze obsługi sami sobie skonfigurujcie szkoda kasy na nich i ma sie satysfakcje :)

rycho 23.09.2005 18:57

Cytat:

Napisany przez Predi
w popie jest/byla ? niewielka roznica,
*111, jak sie polaczy to zanim uslyszysz pierwsza sylabe 9, 1 i wpisujesz kod konczac #
w ten sposob nawet nie wiem co tam chca mi gadac ;)

Gliwice?
Za niemcem, za niemcem....
Jak ktoś nie rozumie to na PW do mnie albo do Prediego.:D:D:D

Predi 23.09.2005 18:50

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
w erze wystarczy z poziomu klawiatury wklepac ten 14cyfrowy kod z odpowienim prefiksem i nietrzeba sluchac zadej gadajacej glowy ;)

w popie jest/byla ? niewielka roznica,
*111, jak sie polaczy to zanim uslyszysz pierwsza sylabe 9, 1 i wpisujesz kod konczac #
w ten sposob nawet nie wiem co tam chca mi gadac ;)

namor 23.09.2005 18:50

Cytat:

Napisany przez Weron
A kto pamieta ten skrot, ktory po wbiciu pokazuje ile jeszcze zostalo jednostek oraz waznosc?

*124*# i zielona słuchawka

Mich@ł 23.09.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez Weron

Albo *124*#
albo *#124#
Zapomniałem już dokładnie :P

Weron 23.09.2005 18:47

Mich@ł 23.09.2005 18:45

Cytat:

Napisany przez epol
...
Tzn ze dzialaja pakiety w taryfie orange?

Ja jeszcze kupowałem POPa wczoraj chyba, aktywowałem pakiet i działa :)

epol 23.09.2005 17:23

Cytat:

Napisany przez javor
A zauważył ktoś, że teraz za kartę 50zł trzeba zapłacić 1250pkt profit zamaist 900pkt tak jak to było w popie? :>

Jeszcze tydzien temu ladowalem kumplowi za 900pkt. Ja mam abonament.

Cytat:

Napisany przez piotrek123
No więc właśnie, Koledzy może jest jakiś sposób żeby doładować telefon sms-em. Wpisujesz kod ze zdrapki i wysyłasz pod jakiś specjalny numer. :telefon:

Chyba jednak dalej nie ma :(

Cytat:

Napisany przez rosol
A mozesz sobie wykupic pakiet i miec wtedy po groszu... ale normalnie sa ceny takie jak pisalem wyzej!!

Tzn ze dzialaja pakiety w taryfie orange?

Pawel_k 23.09.2005 12:44

w erze wystarczy z poziomu klawiatury wklepac ten 14cyfrowy kod z odpowienim prefiksem i nietrzeba sluchac zadej gadajacej glowy ;)

piotrek123 23.09.2005 10:41

Cytat:

Napisany przez Weron
Z tym doladowaniem popa to tez mam problem. Wnerwia mnie to. Mogliby to jakos usprawnic. Caly czas tylko ta gadka prosze wpisac 14 znakowy kod i zatwierdzic krzyzykiem. Wbijam go, a on caly czas klepie.

No więc właśnie, Koledzy może jest jakiś sposób żeby doładować telefon sms-em. Wpisujesz kod ze zdrapki i wysyłasz pod jakiś specjalny numer. :telefon:

Ormianin 23.09.2005 00:49

Cytat:

Napisany przez murt
Tak ja zauwazylem, niezle w gumy leca. Teraz trzeba bedzie czesciej kupowac karty...:(

Ja szykuje sie do migracji z oranzady - centertela... jakos mi cos sie w tym wszystkim nie podoba... dzwonili dzis do mnie z BOKu, z propozycja przejscia abonamentu na jakas tam opcje z nowej oferty oranzady, odmowilem...

murt 22.09.2005 23:31

Tak ja zauwazylem, niezle w gumy leca. Teraz trzeba bedzie czesciej kupowac karty...:(

javor 22.09.2005 23:28

A zauważył ktoś, że teraz za kartę 50zł trzeba zapłacić 1250pkt profit zamaist 900pkt tak jak to było w popie? :>

murt 22.09.2005 23:26

Tzn ze w Orange Go dzialaja te pakiety z POP-a?

rosol 22.09.2005 22:13

Co Ty ******ysz adbok!! 15gr teraz jest w orange a bylo 20gr w idei wiec jest taniej !!
A mozesz sobie wykupic pakiet i miec wtedy po groszu... ale normalnie sa ceny takie jak pisalem wyzej!!

adbok 22.09.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez epol
Na pierwszy rzut oka POPowcy maja taniej:
http://www.orange.pl/portal/map/map/...ARGET=GO_OFFER

jak barszcze:) teraz smsy mamy w popie po 1gr a nie po 15gr-20grwielka lipa!!

epol 22.09.2005 18:37

Na pierwszy rzut oka POPowcy maja taniej:
http://www.orange.pl/portal/map/map/...ARGET=GO_OFFER

adbok 22.09.2005 18:07

ja tez chce;) abogatek@gmail.com

Burak_PL 22.09.2005 17:36

wysłałem wszystkim oprócz Werona bo nie mam maila :)

adbok 22.09.2005 16:26

wlasnie dostalem smsa od orange:) "witaj w sieci [...]" a ja jakos sie nie ciesze;/

Weron 22.09.2005 11:07

Z tym doladowaniem popa to tez mam problem. Wnerwia mnie to. Mogliby to jakos usprawnic. Caly czas tylko ta gadka prosze wpisac 14 znakowy kod i zatwierdzic krzyzykiem. Wbijam go, a on caly czas klepie. Ostatnio mialem puste konto, a koles akurat chcial nabic impulsy . Musialem zadzwonic wiec poprosilem go o telefon. A on do mnie wporzadku tylko wez mi najpierw nabij impulsy bo mnie to zawsze wnerwia. :D

andrzejj9 22.09.2005 11:06

Cytat:

Napisany przez dimson
Właśnie za miesiąc kończy mi się umowa z Ideą upss - teraz to już Orange.
Ciekaw jestem czy zaproponują coś dobrego w ramach tzw. propozycji ???

Nie sądze.. Tak, jak do tej pory operatorzy nie dbali o dotychczasowych klientów, tak i po zmianie właściciela pewnie niewiele się w tej materii zmieni. Najczęściej nie proponują nic, a jeśli już to zrobią, to ich "lojalnościowe" propozycje są gorsze niż promocje dla przypadkowej osoby z ulicy. Tak to już jest..

Jeszcze jedna uwaga odnośnie podpisu --> http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=28

CrazyLucas 22.09.2005 10:58

orangutan na drzewo
od czerwca mam walki z doladowaniem konta w pop, po zmiane na oRaNgE walki sa juz z podstawowym menu pod *111 czy *22 - nie lapie przycisniec klawiszy i zrywa
czas chyba skoczyc do kiosku po heyah

Wawelski 22.09.2005 10:20

Cytat:

Napisany przez dimson

Looknij do umowy - jestem przekonany, że nie masz umowy z Ideą (i nie będziesz miał z Orange, choćbyś chciał).

dimson 22.09.2005 10:06

Ciekaw jestem czy zaproponują coś dobrego w ramach tzw. propozycji ???

ed hunter 22.09.2005 09:25

a gdzie się łapie grypę o tej porze roku???

w moim ośrodku zdrowia dopiero się szczepienia zaczęły...

może to jakaś orange grypa :idea:

Weron 22.09.2005 09:19

Kolezanka tez ma grype. Wiec pewnie sama do konca nie wie gdzie jej dzialalo. :> || :D

pablocoo 22.09.2005 09:06

Cytat:

Napisany przez memorando
zassalem to torenta nie wiem dlaczego mam cierpieć echh mam grype niewnikalem bo mozg wolno pracuje mi dzisiaj

Ale kolezance dzialalo? :>

pykson 22.09.2005 00:04

:| *:blee: * :O * :rotfl: * :'(

ubawilem sie do lez

memorando 21.09.2005 20:06

Cytat:

Napisany przez ed hunter
zaczynają się jazdy :taktak:

będzie coraz gorzej :D

brawo @memorando tak trzymać ^_^

zassalem to torenta nie wiem dlaczego mam cierpieć echh mam grype niewnikalem bo mozg wolno pracuje mi dzisiaj

javor 21.09.2005 20:04

hehe, no niezły kaszel
nieładnie memorando, nieładnie

ed hunter 21.09.2005 18:51

zaczynają się jazdy :taktak:

będzie coraz gorzej :D

brawo @memorando tak trzymać ^_^

wolfen3 21.09.2005 18:46

heh :) w popie byly karty 20 zl ale to 2-3 lata temu
http://www.pre-paid.w.activ.pl/idea/20.html

Oczywiscie nie dam zlodziejom sie zrobic w konia :) i wklepywalem numery i serie z tej strony :D
http://www.pre-paid.w.activ.pl/idea/25.html

memorando 21.09.2005 18:45

torrent reactor fake zapomniałem lol

epol 21.09.2005 18:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale jedno można dobrego powiedzieć o ORANGE... Mają bardzo fajną reklamę w telewizji ;)

To pierwsza zapowidajace wejscie orangutana byla ladnijesza wg mnie :) Ja gdzies widzialem w sieci.

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Ja mam tez do marca przedluzona umowe, ale jak mi przyjdzie podpisac nowa umowe na nowych niekorzystnych warunkach to zmykam do konkurencji.

Tez uciekne, ale z numerem, bo jak nie to siedze dalej na ich warunkach, a nie na moich jak dotychczas.

Cytat:

Napisany przez memorando
kocham erę a jak ktoś chce jest service programik doładowujący z 20 na 50 zeta chcesz ktoś?? wyciek z idei lol

Mozesz to sobie wsadzic miedzy bajki :D

Cytat:

Napisany przez memorando
pw wczoraj działało na koleżanki idei ale mówię musisz mieć kartę doładowującą 20 i zmienia na 50

Problem w tym, ze w POPie karty sa o nominale 25zl :D

mensir67pl 21.09.2005 15:38

Cytat:

Napisany przez wolfen3
heheh ten programik to jakiś ladny wałek..jak generatory...

z fajnym adresem sie laczy :) 213.218.116.220

wpiszcie w przegladarce...

Jeszcze lepszy bo zczytuje(a wlasciwie to sami go wpisujem) i maj odrazu ORGINALNY numerek z pelno wartosciowej KATY ;)

wolfen3 21.09.2005 15:21

heheh ten programik to jakiś ladny wałek..jak generatory...

z fajnym adresem sie laczy :) 213.218.116.220

wpiszcie w przegladarce...

mensir67pl 21.09.2005 14:36

czy mowimy o tym

Witamy !
W celu wymiany swojego KODU zakupionego w sklepie na przyslugujacy ...... nalezy:
Przeczytaj Uwaznie :
- ....
- ....
- ...
- ....

Jesli twoje dane zostaly podane prawidlowo na twoja Skrzynke Email przyjdzie od 1-3 kodow ktore zalezne sa od tego jak duzo posiadasz punktow

i co na e-mail wam przychodzi ?

memorando 21.09.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
@memorando

zapodaj również mi :)

bierzcie od buraka ostatni raz wysyłam:)

Burak_PL 21.09.2005 14:11

@memorando

zapodaj również mi :)

memorando 21.09.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez Loczek
Ja chcę :) Ale to jest pewne ? Ile za to chcesz ?

pw wczoraj działało na koleżanki idei ale mówię musisz mieć kartę doładowującą 20 i zmienia na 50 lol

p.s nic niechcę daję loczkowi a loczek dalej ale proszę nieprzesadzajcie dziadki:)

loczek potwierdź odbiór:)

Loczek 21.09.2005 13:10

Ja chcę :) Ale to jest pewne ? Ile za to chcesz ?

memorando 21.09.2005 13:06

kocham erę a jak ktoś chce jest service programik doładowujący z 20 na 50 zeta chcesz ktoś?? wyciek z idei lol

smolik 21.09.2005 12:23

A czy ktoś wie jakie adresy serwerów pop i smtp podać ażeby skonfigurować klienta pocztowego z kontem Multi Box??
Za cholere nie mogę tego znaleźć.

Proton 21.09.2005 07:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jeśli zmienią jakiekolwiek warunki to możecie odstąpić od umowy.

Dokładnie, można zerwać umowę bez konsekwencji, jeśli zmienią warunki... ale tego nie zrobią :)

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Powinni uniewaznic wszystkie umowy podpisane z idea z racji zmiany operatora i wyslac (albo zapytac) czy nadal chcemy korzystac z uslugi pod nowa nazwa i na nowych warunkach.

Użytkownicy IDEI nie mogą, ot tak sobie, zerwać umowy, bo zmieniła się marka na ORANGE. Powód prosty, gdy spojrzycie na umowę, to okaże się, iż nie podpisywaliście umowy na świadczenie usług telekomunikacyjnych z IDEĄ, a z CENTERTELEM. Ten pozostajae nadal i jest Właścicielem ORANGE, więc umowa którą kiedyś się zawarło, jest wiążąca i obowiązuje nadal.

wolfen3 21.09.2005 07:37

Cytat:

Napisany przez Loczek
wolfen czekaj, albo zaczynam przysypiać albo o czymś nie wiem ? czy coś trzeba zmieniać ?

Jeśli jesteś użytkownikiem POPa, Jednej Idei na kartę lub Dla Każdego możesz łatwo zmienić taryfę na Orange Go.
Wystarczy wysłać SMS-a o treści 'Go' pod numer 2033. Koszt migracji to koszt zwykłego SMSa w Twojej obecnej ofercie.

sayan 21.09.2005 07:34

Cytat:

Napisany przez kraluk
A jaki masz telefon???

Ja na swoim nadal mam napis Idea...

widzialem to na Nokiach 3510i, i u siebie na 6310, ale nie wszystkie telefony maja zmienione, nie wiem na jakiej zasadzie to dziala.

andrzejj9 20.09.2005 23:28

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Powinni uniewaznic wszystkie umowy podpisane z idea z racji zmiany operatora i wyslac (albo zapytac) czy nadal chcemy korzystac z uslugi pod nowa nazwa i na nowych warunkach.
Ja mam tez do marca przedluzona umowe, ale jak mi przyjdzie podpisac nowa umowe na nowych niekorzystnych warunkach to zmykam do konkurencji.

Jeśli zmienią jakiekolwiek warunki to możecie odstąpić od umowy.

Loczek 20.09.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez wolfen3
Np. w POPie trzeba zmienić taryfe na Orange Go..bo inaczej dalej by była "Jedna Idea" :)

wolfen czekaj, albo zaczynam przysypiać albo o czymś nie wiem ? czy coś trzeba zmieniać ?

wolfen3 20.09.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez Ormianin

Np. w POPie trzeba zmienić taryfe na Orange Go..bo inaczej dalej by była "Jedna Idea" :)

Ormianin 20.09.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez epol
Dobrze, ze mam podpisana umowe z idea z tytulu porozycji do marca, ale po cichu licze na to, ze do tego czasu bezie mozna zmieneic operatora bez utraty numeru, bo jesli nie to zostaje z orangutanem. A jak na tym wyjde okaze sie po nowym roku.

andrzejj9 20.09.2005 21:11

Ale jedno można dobrego powiedzieć o ORANGE... Mają bardzo fajną reklamę w telewizji ;)

Naprawdę jest ona tak optymistyczna i miła, że aż przyjemnie się ogląda. Nie wie ktoś może, czy można ją skądś w internecie ściągnąć?

epol 20.09.2005 19:35

Nie wiem czy plakac czy sie smiac :|

Dobrze, ze mam podpisana umowe z idea z tytulu porozycji do marca, ale po cichu licze na to, ze do tego czasu bezie mozna zmieneic operatora bez utraty numeru, bo jesli nie to zostaje z orangutanem. A jak na tym wyjde okaze sie po nowym roku.

Co do strony to jest ohydna. Nie moge na niej nic znalezc, nawet glupiego linka go on-line24.

Napis MILEGO DNIA jesy zapisany na karcie jako logo. Natomiast nazwa idea/plus/era jest pobierana z nadajnika w postaci kodu (prawdopodobnie jest tez przekazywana nazwa, ale za to glowy nie dam).

U siebie w fonie jako nazwe sieci mam napis "epol", ktory wpisalem zamiast slowa idea, dla odpowiednie kodu sieci (26003).

georg 20.09.2005 19:22

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
ja mam cały czas IDEA Miłego dnia :)

Ja też mam cały czas IDEA :)

Mich@ł 20.09.2005 19:19

Mam pytanko...
W IDEI POP do tej pory było coś takiego jak smsy po 1gr do sieci... czy po wejściu ORANGE, bez zmiany na GO, nadal te smsy są?
I czy jeśli miałbym to ORANGE GO, to mam rozumieć, że te smsy po 16 gr są również do abonentów starej IDEI?

kraluk 20.09.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez sayan
napis ORANGE w wiekszości telefonów zastąpił napis IDEA na wyswietlaczach.... dzisiaj widziałem u paru znajomych także i u siebie, swoja droga zwlekałem z podpisanie umowy z ERA, ale teraz juz niemam wątpliwosci...

pora teraz tylko czekac aż T-Mobile przejmie ERE, Vodafone - Plusa :)

A jaki masz telefon???

Ja na swoim nadal mam napis Idea...

Burak_PL 20.09.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez sayan
napis ORANGE w wiekszości telefonów zastąpił napis IDEA na wyswietlaczach.... dzisiaj widziałem u paru znajomych także i u siebie, swoja droga zwlekałem z podpisanie umowy z ERA, ale teraz juz niemam wątpliwosci...

ja mam cały czas IDEA Miłego dnia :)

sayan 20.09.2005 16:23

ManDragon 20.09.2005 15:52

Nazwa operatora nie jest napewno zapisana na karcie sim. A dowodem tego jest funkcja telefonu: wyszukaj dostępne sieci. Wyświetlą sie Era, Idea i Plus. Wątpie zeby na karcie np heyah była zapisana nazwa idei czy plusa ;)

REi 20.09.2005 15:44

Nazwa operatora jest przesylana "z sygnalem" tzn telefon wie z sygnalu ktorej sieci kozysta. Co do log - loga sa w specjalnej czesci pamieci telefonu do tego celu przenaczonej, pamiec ta nie jest wspolna z oprogramowaniem dlatego po wymianie softu loga itp zostaja.

adams_a 20.09.2005 15:41

Loczek moze masz racje, bo w moim komie (se t630) mam wlaczona opcje nazwy stacji GSM, ktora nadaje aktualnie sygnal (zazwyczja jest to miejscowosc) i ona sie zmiania wraz ze stacja GSM.
I chyba jak bylem w Czechach to tez byl napis tamtego operatora.

Loczek 20.09.2005 15:35

Wg. mnie napisy operatora przesyłany jest do telefonu razem z sygnałem. Nie ma tu zapisów na karcie. Na karcie możesz mieć zapisane co najwyżej logo. Żeby nie być gołosłownym powiem, że jak byłem na Litwie i tel. zmieniał sieć to napis Idea znikł, a pojawił się napis litewskiego operatora.

adams_a 20.09.2005 15:28

Cytat:

Napisany przez sobrus
cytat z jakiejs strony (od razu mowie ze nie wiem czy gosc mowi prawde)
"Napis IDEA to nazwa sieci zaszyta w sofcie telefonu. Tu pomoże tylko zmiana softu na nowszy."

Moim zdaniem napisy wyswietlane w telefonie (np. IDEA, ERA, PLUS GSM) zapisane na karcie SIM, a czy da to sie zmienic tego nie wiem.

A ze jest to zapisane w telefonie to bujda, bo jak wlozysz do komorki bez SIMLOOK'a (chyba tok sie pisze) to jest napis tej sieci ktorej karte wlozyles.

sobrus 20.09.2005 13:54

A czy logo operatora nie jest zapisane jako obrazek w pamieci telefonu? Chyba ze chodzi wam o wyswietlana nazwe operatora.
MetalSlug przypomniales mi ze musze dzis wypalic metalsluga 1 bo czeka juz od miesiaca! Dwojka super mam nadzieje ze jedynka tez - moj dreamcast nie moze sie doczekac :D
Orange to lipa - pierwszy raz ciesze sie ze jestem w Erze (ceny nie najnizsze ale chociaz bez zabojadow)... A ten goscio AHUJA to mnie tak rozsmieszyl ze niemal nie spadlem z krzesla...
edit:
cytat z jakiejs strony (od razu mowie ze nie wiem czy gosc mowi prawde)
"Napis IDEA to nazwa sieci zaszyta w sofcie telefonu. Tu pomoże tylko zmiana softu na nowszy."

MetalSlug 20.09.2005 13:21

Jak sprzedano tepsę FT myślałem, że będzie lepiej. I kicha. Gdy mówili o zmianie Idea na Orange miałem nadzieję, że nie będzie przynajmniej gorzej. I kicha. Mam POPa więc wiele nie zarabiają na mojej skromnej osobie i w zasadzie ta zmiana loga nic mnie nie kosztuje. Mimo wszystko namawiam dziewczynę na przejście do Plusa (koniec umowy i trzeba podjąć decyzję) a sam zwiewam do Simplusa. Aragancji France Telecom znosić nie zamierzam.

malaczarna 20.09.2005 12:38

Cytat:

Napisany przez wolfen3
zmienil sie komus z ideowców napis idea na oragne ??

mi nic sie nie zmienilo, a powinno??

Proton 20.09.2005 11:37

Cytat:

Napisany przez wolfen3
Zmienilem taryfe na orange go(mialem popa) i napis sie nie zmienil :( koszt 20 gr

W abonamencie wołają 30zł brutto za migrację :) Ten Orangutan z drzewa na głowę upadł chyba :)

wolfen3 20.09.2005 11:27

Cytat:

Napisany przez Proton
Pewnie chcąc mieć tak wspaniały napis, to trzeba dokonać migracji do nowych taryf za jedyne 30zł

Zmienilem taryfe na orange go(mialem popa) i napis sie nie zmienil :( koszt 20 gr

Proton 20.09.2005 10:50

Cytat:

Napisany przez Ormianin
bylem zarejestrowany w mboxie, wiec teraz moge sie logowac do multiboxu, ale dlaczego strona zrobila sie taka surowa... zupelnie nie moge sie odnalezc, ta z idei byla znacznie lepsza.. a propo tel. dalej na wyswietlaczu pokazuje mi "Idea"

Zgadzam się, że strona IDEI była o niebo lepsza. Ta z Orangutana jest nijaka...
U mnie na wyświetlaczu również widnieje napis IDEA, a nie ORANGE. Pewnie chcąc mieć tak wspaniały napis, to trzeba dokonać migracji do nowych taryf za jedyne 30zł ;)
Ogólnie Orange, to jedna wielka klapa. Nawet nie pozostali przy starych cenach, a wręcz zdrożały usługi. Niby w podstawowym abonamencie nic się nie zmieniło, ale np. podwyżka cen jest już w pakietach, gdzie kiedyś bez względu na wysokość abonamentu minuta kosztowała 40gr, a teraz jest drożej dla większości abonamentów... kpiny!! Natomiast ponoć dużo drożej w porównaniu do IDEI jest w roamingu. Piszę ponoć, bo kieruję się opiniami innych ludzi, bo sam nie korzystam i nie korzystałem z roamingu.
Ale czego się można spodziewać po nowej marce, skoro szefem na Polskę zostaje facet o nazwisku AHUJA... no i Ahuja nam pokazali :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59.