![]() |
Cytat:
|
Witam
W TM mozesz sobie doładowac konto karta a takiej opcji nie ma w TP. To jest ta róźnica no i jeszcze róźnica w cenach. Pozdrawiam |
Mam pytanie bo nie rozumiem tego co pisza na orange.pl :)
Czym się różni Twój Mix, od Twój Plan (poza tym, że w Twój Plan jest możliwość wyboru określonych usług) Jak dobrze zrozumiałem to w TM i TP wybierasz sobie jakąś kwote deklarowaną, która możesz wykorzystać na rózne SMSy i rozmowy tak jak w TM, ale w TM nie masz możliwości wybrania dodatkowych usług. Więc po jakiego kija ten TM jest stworzony. Prosze o oświecenie ;p |
a ja ucieklem z popa w abonament w erze.... bo w oranżu pratycznie nie maja ciekawych fonow (w normalnej cenie)
wzialem sobie k700i |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
:piwo: Jednak pozostałem w Orange. Mimo to że warunki cen i taryf są trochę gorsze niż w byłej Idei, to przekonali mnie telefonem. W zamian za podpisanie umowy na dwa kolejne lata dostałem za 1,22 NOKIĘ 9300 i przez pierwszy rok 30% zniżki na abonament. :jupi:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26515&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26517&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26516&stc=1 |
Cytat:
|
SS kieruje oferte glownie do "mieszkancow mniejszych miast i wsi" dlatego maja np umowe z poczta polska itp, nie spodziewajcie sie po marce telefonow dla rolnikow kampani w stylu "uwolnic simlocka" ;)
a tak btw to rozwala mnie ta reklama Orange gdzie mowia ze od poczatku minuta w sieci po 60 gr - lol juz pomijam to ze inne sieci za rozmowy wewnatrz sieci biora nawet 1/2 mniej , najlepsze ze w TT ma sie po pol roku chyba 69gr do wszystkich ;) |
Cytat:
Jesli ktos pracuje w branzy to starty SS mozna miec nawet po ~7-10zl, a normalnie 16zl-20zl. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja również mam mieszane uczucia co do Orange.
Jestem w Idei prawie dwa lata. Jak dotąd byłem zadowolony z cen i sieci. Przed tygodniem zadzwonili do mnie z tak zwanej Propozycji w sprawie przedłużenia umowy. I co ? kicha. To co zaproponowali to naprawdę jest śmieszne. Wcale nie płacę małych rachunków ok 250zł miesięcznie. W tej chwili mam jeszcze taryfę Malejącą (abonament 61zł w tym 70 min, min na idea,stacjonarny do 400min -37gr, po 400 - 0,24rg)proponują Firma 100 za 61zł w tym 100min cena za min do Orange i stacjonarnych 61gr, do pozostałych 73gr. Dodatkowo do pięciu numerów orande lub stacjonr. bezpłatne połączenia +telefon Motorola V3 za 1,22zł i umowa na 2lata. Co o tym sądzicie ? |
a ja zmieniłem popa na http://www.samiswoi.pl/ i jest dobrze. faktycznie bardziej się opłaca zadzwonić do kogoś niż sms'a dziubać
|
kur....wczoraj doladowalem sobie 10zl a dzis rano gadaja mi ze nie mam nic na koncie!! wyslalem tylko na 3pakiety smsow i bylo jeszcze kilka zl na rozmowy a tu taka lipa!!:(
|
E-e
Napis "Orange" mają osoby z kartą SIMteligent ;) Natomist na "zwykłych" kartach nie zaktualizuje sie i bedzie nadal "IDEA MILEGO DNIA" co mnie bardzo wkurza... |
Cytat:
Z tym napisem to jest wogóle ciekawa sprawa. Mój kumpel, który ma N3100 kupioną w Idei (jeszcze jak była) posiada napis Orange na wyświetlaczu, a przedtem była Idea - Miłego Dnia. Natomiast moja koleżanka zakupiła sobie w salonie Orange telefon SE K300i i ma napis Idea... Ja z tego wnioskuję, że niektóre telefony mają wpisane w oprogramowanie nazwę sieci do kodu sieci, który 'dostają' od przekażnika, a inne 'pobierają' tą nazwę z nadajnika :) |
Cytat:
Może trzeba przejść na umowę orange, np. z POPa na GO :idea: |
to nawet jezeli to przez karte jest napis IDEA
to ILE JESZCZE razy beda mnie "witac"? :| to raczej ja powinienem ich powitac, bo to ja jestem u siebie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Stare miały wbite to logo na stałe i nie da się tego zmienić. Teraz pojawiły się nowe ( zdaje sie że nazywają się intelisim - inteligentny SIM ) do którego operator może wpisać zmiany logo - te nowe charakteryzowały się tym że były zasilane innym napięciem i nie działały już ze starszymi telefonami. A tak a propo omijajcie z daleka MIX . Doładowanie konta kartą jest ważne tak jak karta tzn jeżeli doładujecie np kartą 25 zł i nie wykożystacie tego przez 30 dni to pieniążki PRZEPADAJĄ !!! |
mnie dzisiaj juz trzeci, albo czwarty raz smsem powitali w sieci Orange (tresc smsa ciagle ta sama)
a na wyswietlaczu ciagle: IDEA juz mi zaczyna gownem i partactwem ten Orendź pachniec jak tak bedzie dalej z uslugami jak z powitaniami to ja podziekuje |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a co z tym w/w pomoze ktos ? |
Cytat:
|
moze i cos jeszcze sie zmienilo tylko, ze my tego nie zauwazamy???jak ktos zauwazy jakies zmiany niech da znac:)
|
1. wcale nie liczylbym na wiecej ;)
2. i tak mam dalej IDEA |
poza logo nic sie nie zmienilo - lol ;)
|
Cytat:
|
Witam,
heheh już nie mam loga Idea tylko Orange ;) |
sorry ze tak chamsko sie podebne ale moze ktos wie :)
dzis dostałęm eryka T610 :) najpierw tam był plus więc w menu połaczenia z netem wbioja na główną plusa :) moze ktos wie jak to zmienic?? i jak w menu zmienic by wyświetłao zamiast plus gsm np Orange :) P.S znacie jakies www dla t610 z fajnymi grami (typu splinter cell fifa itd :) ) P.S. 2 nic nie załatwiajcie w biurze obsługi sami sobie skonfigurujcie szkoda kasy na nich i ma sie satysfakcje :) |
Cytat:
Za niemcem, za niemcem.... Jak ktoś nie rozumie to na PW do mnie albo do Prediego.:D:D:D |
Cytat:
*111, jak sie polaczy to zanim uslyszysz pierwsza sylabe 9, 1 i wpisujesz kod konczac # w ten sposob nawet nie wiem co tam chca mi gadac ;) |
Cytat:
|
Cytat:
albo *#124# Zapomniałem już dokładnie :P |
A kto pamieta ten skrot, ktory po wbiciu pokazuje ile jeszcze zostalo jednostek oraz waznosc?
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
w erze wystarczy z poziomu klawiatury wklepac ten 14cyfrowy kod z odpowienim prefiksem i nietrzeba sluchac zadej gadajacej glowy ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak ja zauwazylem, niezle w gumy leca. Teraz trzeba bedzie czesciej kupowac karty...:(
|
A zauważył ktoś, że teraz za kartę 50zł trzeba zapłacić 1250pkt profit zamaist 900pkt tak jak to było w popie? :>
|
Tzn ze w Orange Go dzialaja te pakiety z POP-a?
|
Co Ty ******ysz adbok!! 15gr teraz jest w orange a bylo 20gr w idei wiec jest taniej !!
A mozesz sobie wykupic pakiet i miec wtedy po groszu... ale normalnie sa ceny takie jak pisalem wyzej!! |
Cytat:
|
Na pierwszy rzut oka POPowcy maja taniej:
http://www.orange.pl/portal/map/map/...ARGET=GO_OFFER |
ja tez chce;) abogatek@gmail.com
|
wysłałem wszystkim oprócz Werona bo nie mam maila :)
|
wlasnie dostalem smsa od orange:) "witaj w sieci [...]" a ja jakos sie nie ciesze;/
|
Z tym doladowaniem popa to tez mam problem. Wnerwia mnie to. Mogliby to jakos usprawnic. Caly czas tylko ta gadka prosze wpisac 14 znakowy kod i zatwierdzic krzyzykiem. Wbijam go, a on caly czas klepie. Ostatnio mialem puste konto, a koles akurat chcial nabic impulsy . Musialem zadzwonic wiec poprosilem go o telefon. A on do mnie wporzadku tylko wez mi najpierw nabij impulsy bo mnie to zawsze wnerwia. :D
|
Cytat:
Jeszcze jedna uwaga odnośnie podpisu --> http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=28 |
orangutan na drzewo
od czerwca mam walki z doladowaniem konta w pop, po zmiane na oRaNgE walki sa juz z podstawowym menu pod *111 czy *22 - nie lapie przycisniec klawiszy i zrywa czas chyba skoczyc do kiosku po heyah |
Cytat:
|
Właśnie za miesiąc kończy mi się umowa z Ideą upss - teraz to już Orange.
Ciekaw jestem czy zaproponują coś dobrego w ramach tzw. propozycji ??? |
a gdzie się łapie grypę o tej porze roku???
w moim ośrodku zdrowia dopiero się szczepienia zaczęły... może to jakaś orange grypa :idea: |
Kolezanka tez ma grype. Wiec pewnie sama do konca nie wie gdzie jej dzialalo. :> || :D
|
Cytat:
|
:| *:blee: * :O * :rotfl: * :'(
ubawilem sie do lez |
Cytat:
|
hehe, no niezły kaszel
nieładnie memorando, nieładnie |
zaczynają się jazdy :taktak:
będzie coraz gorzej :D brawo @memorando tak trzymać ^_^ |
heh :) w popie byly karty 20 zl ale to 2-3 lata temu
http://www.pre-paid.w.activ.pl/idea/20.html Oczywiscie nie dam zlodziejom sie zrobic w konia :) i wklepywalem numery i serie z tej strony :D http://www.pre-paid.w.activ.pl/idea/25.html |
torrent reactor fake zapomniałem lol
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
heheh ten programik to jakiś ladny wałek..jak generatory...
z fajnym adresem sie laczy :) 213.218.116.220 wpiszcie w przegladarce... |
czy mowimy o tym
Witamy ! W celu wymiany swojego KODU zakupionego w sklepie na przyslugujacy ...... nalezy: Przeczytaj Uwaznie : - .... - .... - ... - .... Jesli twoje dane zostaly podane prawidlowo na twoja Skrzynke Email przyjdzie od 1-3 kodow ktore zalezne sa od tego jak duzo posiadasz punktow i co na e-mail wam przychodzi ? |
Cytat:
|
@memorando
zapodaj również mi :) |
Cytat:
p.s nic niechcę daję loczkowi a loczek dalej ale proszę nieprzesadzajcie dziadki:) loczek potwierdź odbiór:) |
Ja chcę :) Ale to jest pewne ? Ile za to chcesz ?
|
kocham erę a jak ktoś chce jest service programik doładowujący z 20 na 50 zeta chcesz ktoś?? wyciek z idei lol
|
A czy ktoś wie jakie adresy serwerów pop i smtp podać ażeby skonfigurować klienta pocztowego z kontem Multi Box??
Za cholere nie mogę tego znaleźć. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli jesteś użytkownikiem POPa, Jednej Idei na kartę lub Dla Każdego możesz łatwo zmienić taryfę na Orange Go. Wystarczy wysłać SMS-a o treści 'Go' pod numer 2033. Koszt migracji to koszt zwykłego SMSa w Twojej obecnej ofercie. |
Cytat:
widzialem to na Nokiach 3510i, i u siebie na 6310, ale nie wszystkie telefony maja zmienione, nie wiem na jakiej zasadzie to dziala. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja mam tez do marca przedluzona umowe, ale jak mi przyjdzie podpisac nowa umowe na nowych niekorzystnych warunkach to zmykam do konkurencji. |
Ale jedno można dobrego powiedzieć o ORANGE... Mają bardzo fajną reklamę w telewizji ;)
Naprawdę jest ona tak optymistyczna i miła, że aż przyjemnie się ogląda. Nie wie ktoś może, czy można ją skądś w internecie ściągnąć? |
Nie wiem czy plakac czy sie smiac :|
Dobrze, ze mam podpisana umowe z idea z tytulu porozycji do marca, ale po cichu licze na to, ze do tego czasu bezie mozna zmieneic operatora bez utraty numeru, bo jesli nie to zostaje z orangutanem. A jak na tym wyjde okaze sie po nowym roku. Co do strony to jest ohydna. Nie moge na niej nic znalezc, nawet glupiego linka go on-line24. Napis MILEGO DNIA jesy zapisany na karcie jako logo. Natomiast nazwa idea/plus/era jest pobierana z nadajnika w postaci kodu (prawdopodobnie jest tez przekazywana nazwa, ale za to glowy nie dam). U siebie w fonie jako nazwe sieci mam napis "epol", ktory wpisalem zamiast slowa idea, dla odpowiednie kodu sieci (26003). |
Cytat:
|
Mam pytanko...
W IDEI POP do tej pory było coś takiego jak smsy po 1gr do sieci... czy po wejściu ORANGE, bez zmiany na GO, nadal te smsy są? I czy jeśli miałbym to ORANGE GO, to mam rozumieć, że te smsy po 16 gr są również do abonentów starej IDEI? |
Cytat:
Ja na swoim nadal mam napis Idea... |
Cytat:
|
napis ORANGE w wiekszości telefonów zastąpił napis IDEA na wyswietlaczach.... dzisiaj widziałem u paru znajomych także i u siebie, swoja droga zwlekałem z podpisanie umowy z ERA, ale teraz juz niemam wątpliwosci...
pora teraz tylko czekac aż T-Mobile przejmie ERE, Vodafone - Plusa :) |
Nazwa operatora nie jest napewno zapisana na karcie sim. A dowodem tego jest funkcja telefonu: wyszukaj dostępne sieci. Wyświetlą sie Era, Idea i Plus. Wątpie zeby na karcie np heyah była zapisana nazwa idei czy plusa ;)
|
Nazwa operatora jest przesylana "z sygnalem" tzn telefon wie z sygnalu ktorej sieci kozysta. Co do log - loga sa w specjalnej czesci pamieci telefonu do tego celu przenaczonej, pamiec ta nie jest wspolna z oprogramowaniem dlatego po wymianie softu loga itp zostaja.
|
Loczek moze masz racje, bo w moim komie (se t630) mam wlaczona opcje nazwy stacji GSM, ktora nadaje aktualnie sygnal (zazwyczja jest to miejscowosc) i ona sie zmiania wraz ze stacja GSM.
I chyba jak bylem w Czechach to tez byl napis tamtego operatora. |
Wg. mnie napisy operatora przesyłany jest do telefonu razem z sygnałem. Nie ma tu zapisów na karcie. Na karcie możesz mieć zapisane co najwyżej logo. Żeby nie być gołosłownym powiem, że jak byłem na Litwie i tel. zmieniał sieć to napis Idea znikł, a pojawił się napis litewskiego operatora.
|
Cytat:
A ze jest to zapisane w telefonie to bujda, bo jak wlozysz do komorki bez SIMLOOK'a (chyba tok sie pisze) to jest napis tej sieci ktorej karte wlozyles. |
A czy logo operatora nie jest zapisane jako obrazek w pamieci telefonu? Chyba ze chodzi wam o wyswietlana nazwe operatora.
MetalSlug przypomniales mi ze musze dzis wypalic metalsluga 1 bo czeka juz od miesiaca! Dwojka super mam nadzieje ze jedynka tez - moj dreamcast nie moze sie doczekac :D Orange to lipa - pierwszy raz ciesze sie ze jestem w Erze (ceny nie najnizsze ale chociaz bez zabojadow)... A ten goscio AHUJA to mnie tak rozsmieszyl ze niemal nie spadlem z krzesla... edit: cytat z jakiejs strony (od razu mowie ze nie wiem czy gosc mowi prawde) "Napis IDEA to nazwa sieci zaszyta w sofcie telefonu. Tu pomoże tylko zmiana softu na nowszy." |
Jak sprzedano tepsę FT myślałem, że będzie lepiej. I kicha. Gdy mówili o zmianie Idea na Orange miałem nadzieję, że nie będzie przynajmniej gorzej. I kicha. Mam POPa więc wiele nie zarabiają na mojej skromnej osobie i w zasadzie ta zmiana loga nic mnie nie kosztuje. Mimo wszystko namawiam dziewczynę na przejście do Plusa (koniec umowy i trzeba podjąć decyzję) a sam zwiewam do Simplusa. Aragancji France Telecom znosić nie zamierzam.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
U mnie na wyświetlaczu również widnieje napis IDEA, a nie ORANGE. Pewnie chcąc mieć tak wspaniały napis, to trzeba dokonać migracji do nowych taryf za jedyne 30zł ;) Ogólnie Orange, to jedna wielka klapa. Nawet nie pozostali przy starych cenach, a wręcz zdrożały usługi. Niby w podstawowym abonamencie nic się nie zmieniło, ale np. podwyżka cen jest już w pakietach, gdzie kiedyś bez względu na wysokość abonamentu minuta kosztowała 40gr, a teraz jest drożej dla większości abonamentów... kpiny!! Natomiast ponoć dużo drożej w porównaniu do IDEI jest w roamingu. Piszę ponoć, bo kieruję się opiniami innych ludzi, bo sam nie korzystam i nie korzystałem z roamingu. Ale czego się można spodziewać po nowej marce, skoro szefem na Polskę zostaje facet o nazwisku AHUJA... no i Ahuja nam pokazali :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59. |