![]() |
Cytat:
Jeśli i ta próba zakończy sie niepowodzeniem a miałeś jakieś ważne listy to wystarczy, że do nowo utworzonego profilu skopiujesz folder Mail. W którym znajdują się wszystkie wysłane/odebrane/zapisane emaile. Powodzenia. |
MaciejT, możesz spokojnie odinstalować TB, deinstalator nie usuwa profila.
|
Cytat:
Spróbuj go uruchomić z takim parametrem "-safe-mode". Jeżeli Ci się uruchomi to odinstaluj to rozszerzenie. Jeżeli to nie pomoże będziesz musiał usunąć profil TB. Znajduje się on standardowo w folderze "C:\Documents and Settings\nazwa_profilu\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles". |
@andy, mam wersje 1.07. Nie da sie go teraz uruchomic. Czy jak go odinstaluje i zainstaluje ponownie, to bedzie pamietal pobrana poczte i wszystkie ustawienia? (zainstaluje do tego samego katalogu)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
nawet w safemode sie nie uruchamia :ysz: |
Rozszerzenie służące do zabezpieczania profilu: ProfilePassword PL
|
|
Z ciekawosci zainstalowalem sobie Thunderbirda :)
Bardzo mily, prosty programik do poczty ;) Dziwna konfiguracja SMTP, ale juz sobie poradzilem, a tymczasem mam pytanie o najwazniejsza funkcjonalnosc: czy da sie jakos zabezpieczyc haslem dostep do pobranej przez ThB poczty (konto na haslo, caly program na haslo, lub inne twory)? Bo w chwili obecnej zeby przeczytac listy wystarczy otworzyc program, a to zdecydowanie za malo jak dla mnie. W funkcjach ThB takiej opcji nie znalazlem, wsrod rozszerzen takze... |
Ok, dziala. Dzieki wam :piwo:
|
Czyli dla każdego adresu emailowego musisz oddzielnie skonfigurować mozilla thunderbird
w/w wskazówek |
Ilość załączników: 1
... o Jezu, muszę w takim razie zastosować łopatologie,
Narzędzia/konfiguracja kont/serwer poczty wychodzącej, przycisk Dodaj jak na rysunku, w polu Opis może być pusto, w polu "nazwa serwera" piszesz smtp.poczta.interia.pl czy jak to tam u ciebie się nazywa, w polu Użytkownik dajesz nazwę konta (przed małpą), ewentualnie ptaszkujesz hasło, OK i już. Masz w ten sposób utworzone dwa konta wysyłające. Wracasz do głównego okna "konfiguracja konta" w tym drugim koncie, które nie wysyła, w polu "serwer poczty wychodzącej" wybierasz nie domyślny smtp, tylko ten przed chwilą utworzony, jak na moim rysunku w poście nr 6. Restart TB i już gotowe. Prościej już nie potrafię. |
Nie mam czegos takiego!! Nie mam jak dodac.
Mam tylko Serwer poczty wychodzacy. Obrazek. Co tam mam zmienic? Nie moge odznaczyc nazwy uzytkownika ,poniewaz wogole nie moge wtedy wysylac poczty |
bo konto pierwsze jest domyślne, zdefiniuj SMTP dla drugiego konta. Ja mam konto domyślne na gazecie, ale by wysyłać z WP musiałem dodać nowy SMTP jak na rysunku. W definiowaniu drugiego SMTP musisz podać nazwę konta (czyli to przed małpą), sam adres SMTP bedzie oczywiście ten sam.
|
Cytat:
w wszystkich. napisalem ze z 1 konta sie wysyla. tylko z konta 2 mam problem |
dla każdego konta musisz zdefiniować osobny, jego własny SMTP, wtedy TB będzie wysyłał wiadomości z własnego SMTP a nie próbował z domyślnego.
|
Wlasnie nie jestem pewien. Otoz z icemanspy moge wyslac do konta 2 a na odwrot juz nie. Wszytko robilem tak samo. Jedyne czym sie rozni to to ze konto2 nie jest domyslne (no i nazwy i adresy). Nawet jak dalem na domyslne to nie dziala :(
|
To pewnie masz coś z konfiguracją nie tak
tu poczytaj http://www.gigaone.pl/pomoc/e-mail/thunderbird/ |
Mozilla Thunderbird.. POMOCY...
Witam.
Mam problem z mozilla thunderbird. Otoz mam 2 konta. Jedno to icemanspy@interia.pl >>konto domyslne<< i 2 konto tez na interii >>nie domyslne<<. I teraz mam taka sytuacja z wysylaniem: icemanspy ---> 2 konto 2 konto -X-> icemanspy Pokazuje mi sie taki komunikat (obrazek). Co z tym mozna zrobic?? Z odbieraniem jest wszystko ok. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41. |