![]() |
Gdyby kogoś w Logitech M515 wnerwiał sensor dotyku, to producent udostępnia aplikację i można to dziadostwo wyłączyć:
http://logitech.lithium.com/t5/Mice-...5502?nobounce= Ta mysz ma sensor z lewej, prawej i na logo, oderwij trochę łapę a przestanie działać... Oczywiście w swojej już wyłączyłem. |
ja kupiłem a4techa właśnie dla tego przycisku przy scroolu,
to jest szybki dwuklik i to chyba tylko występuje u a4techa, patent mają, czy cuś :ysz: bez tego przycisku ani rusz. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A4Techa kiedyś używałem i nie mam wobec niego żadnych złych uprzedzeń. :) |
To co żeś Ty zrobił, że masz tak zajęte pasmo 2,4 GHz, że aż potrzebujesz piątki? ;)
Jeśli jednak jakoś możesz przeżyć tą częstotliwość, to mnie osobiście podoba się takie coś: http://allegro.pl/mysz-a4tech-g10-66...958553179.html Od paru lat mam mysz laserową A4Techa, bardzo chwalę sobie zarówno jakość jak i ergonomię. Rozwiązanie z trzema dodatkowymi przyciskami (jeden pośrodku blisko scrolla i dwa przy kciuku) moim zdaniem jest wygodne i w 100% wystarczające, laser w myszkach tego producenta pracuje bardzo precyzyjnie, a cena jest śmieszna. |
Ilość załączników: 1
To też szukam, bo mi się lidlowa rozleciała (szkoda, bo była bardzo wygodna).
Wymagania: - laserowa, - jak najmniejszy odbiornik USB, - dobrze, żeby nie pracowała w paśmie 2.4 GHz, - dużo przycisków, najlepiej jak na zdjęciu poniżej: Załącznik 58670 Dwa pod kciukiem, dwa dodatkowe pod palcem wskazującym, klikalny scroll, choć to już raczej standard. - możliwość zmiany DPI, - cena do 200 PLN, - nie za wielka (hmm, jak to sprecyzować? :hmm: ), - marka nie ma znaczenia. |
U mnie dodatkowe przyciski, że tak powiem nieśmigane są od nowości ;-)
Dzięki za opinie. |
Cytat:
A dodatkowe przyciski, to naprawdę bardzo przydatna rzecz, szczególnie przy przeglądaniu stron www, ale nie tylko. |
Ja mam w pracy tanią myszkę Della laserową. Na aledrogo ceny ok. 30 zł. Symbol 0Y357C. Jak na taką kasę, to całkiem niezła i jeździ po wszystkim. :)
|
moja już spadła kilka razy i ma sie dobrze!
|
Też mam dużą - toto...
|
Kup sobie jakiegoś taniego Logitecha w granicach 50 złotych, odbiorniczki są maleńkie, zasięg około 5 metrów. Jakość wykonania i tfu plastiku bardzo poprawna.
|
Więc co polecacie ? :)
Liczba przycisków mnie nie interesuje bo i tak używam tylko trzech (L/P/Scroll) Dobry zasięg uważam za ok. 1,5m Fajnie jakby odbiornik nie był duży... Dobry czas pracy na baterii uważam za taki, po którym zapomnę markę baterii w komorze || Dość dużą łapę mam, ale nie chcę też wielkiego szczura lądowego, tylko myszkę :) Cena do ok 150,- może być mniej ... |
hmm...
powiedziałbym, że: - TAK - NIE A serio to widziałem ją chyba szukając myszy do notebooka i generalnie zupełnie poprawna mysz. Ale w sumie nic więcej, a cena 170 zł wydaje mi się znacznie przesadzona. |
W Logitechu M180 działał mi ta dodana chyba 2 miesiące, zmieniłem i zapomniałem... na Energizera, o matko, wyjąłem, aby sprawdzić jaka to bateria, teraz po uruchomieniu sygnalizuje, że słaba. Nie wywołuj wilka z lasu... :rotfl:
// Wytarłem końcówki i już nie sygnalizuje, kindziuka jadłem paluchami. :> |
Mnie denerwuje już wymiana akku AA co 3 dni
w mojej naparwianej już dwa razy a4tech opto radio 518... |
W moim przypadku używam myszki Logitecha, aż mi się znudzi, ostatnio trwało to 7 lat, aż się prawie przetarła od spodu :szczerb: Była z ogonem kosztowała 70, teraz mam bez ogona za 35. :]
|
Cytat:
- jeśli inny tańszy model też mi to zapewni, to nie widzę sensu wydawać więcej niż trzeba... Jakieś podkładki pod mychę z wałkiem pod nadgarstek polecacie konkretne do 20zł ? Na allegro widzę tandetę po 3-4zł więc droższe będzie na pewno lepsze. |
Mam jednego Logitecha i nie narzekam... 130 kosztowal. Drozszy bedzie na pewno lepszy.
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Logitech 910-001844 M515 Wireless mouse silver - dobre to ? warte 170,- ?
|
Mój silvercrest z lidla też jest taki plastikowy osom - też mi nie spadł ani razu. :]
|
A mój Magic Logitech jest taki osom, że nie spadł mi ani razu. A może to ja jestem taki osom? W każdym razie nadal cały - spód z plastiku, choć góra plastik.
|
Moj Magic Mouse spada mi kilka razy w miesiacu. Nadal caly - spod z aluminium, choc gora plastik.
|
No ta za 6 zł po upadku może nadawać się do kosza ;)
|
a ja ostatnio zakupiłam sobie myszke do laptopa za całe 6 zł firma technika -> tesco :D nie kupuje drożej, bo z moją pierdołowatością co chwila myszka mi spada i po jakims czasie nadaje sie do kosza. to też zakupiłam 3 sztuki co by miec od razu na wymiane. kabelek zwijany! polecam;)
|
Cytat:
Poza tym, dobrze wykonany Logitech. :spoko: Na chropowatej powierzchni, na której M305 działa skokowo, Anywhere radzi sobie bez żadnego problemu. |
Cytat:
Jedyna wada, to szybko zużywające się baterie. |
Dobra, jak się okazało Nano to już stary model i trudno ją dostać, więc nie ma co marudzić. Szukałem wersji BOX (http://img837.imageshack.us/i/dscf0810.jpg/), ale takiej to już kompletnie nigdzie nie udało mi się znaleźć. Jest tylko OEM. Nie lubię takich, ale jeśli nie ma wyboru..
Chyba, że zna jakiś sklep, który ma jeszcze Boxy? |
Na razie w sklepie znalazłem Anywhere MX i muszę przyznać, że ten mi się spodobała. Naprawdę dobrze leży w dłoni, jakość wykonania wydaje się bardzo wysoka, przyciski i pokrętło fajnie chodzą, nawet ten przycisk poniżej wydaje się komfortowo dostępny. Jedyne co mnie trochę niepokoi to waga. Już sama w sobie była dość ciężka, a jeśli dojdzie do tego jeden lub dwa duże paluszki, to dojdzie drugie tyle. To trochę za dużo.
Niemniej jest to również ciekawa opcja. Porównam jeszcze z Nano i którąś z nich pewnie wybiorę. |
Przerzucić!
Przeżuć można... |
Cytat:
Myszka warta swojej ceny, na allegro są w przystepnej cenie :taktak: |
Jakbym nie mial 3 lat gwarancji to na pewno sam bym naprawial mikrostyk.
|
@ mgit, marynarz
Czyli mówicie, że myszka jest warta swojej ceny? A jak z tym środkowym przyciskiem, używaliście go wcześniej? Dało się ewentualnie przerzucić na ten pod pokrętłem? |
Cytat:
@marynarz - nie mam takiego problemu. Uzywam Magic Mouse i nie mam czegos takiego jak "prawy klawisz" ;-)... |
Mam juz VX Nano ponad 2 lata. Raz byla w serwisie ze wzgledu na prawy klawisz. Poza tym smiga. Uzywam wszystkich przyciskow.
|
Logitech VX Nano Cordless Laser Notebook Mouse for Business
Mam takową, już 4 miesiące na bateriach nie wymienianych, jedna z najlepszych myszek z jakimi miałem do czynienia |
Logitecha M305 oglądałem (w sumie już kilka razy). Nie jest zła - wygodna, dobrej (dla mnie) wielkości, przyciski chodzą przyzwoicie (trochę zbyt głośno, ale akceptowalnie), pokrętło również. Jest jedna wada, która zdecydowała, że jej nie wybiorę - bardzo ciężkie chodzenie przycisku w pokrętle. Jako, że używam tego często, byłby to dla mnie na pewno problem. Zresztą z tego, co widziałem, większość myszek Logitecha tak ma.
Na ten moment, po różnych próbach, testach, czytaniu recenzji itp. (standardowa procedura...) skłaniam się ku jednemu z dwóch modeli: Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 http://www.komputronik.pl/index.php/...000_Black.html Zalety: - wygodna - cicho i łatwo chodzące przyciski - gładko chodząca rolka - wygodny przycisk w rolce - dodatkowe przyciski (ewentualnie, bo lewy raczej w niewygodnym miejscu, prawy.. lepiej, ale i tak nie wiem, czy bym używał) - BlueTrack - ładna Wady: - trochę większa niż bym chciał (ale i tak wygodna) - błyszcząca powierzchnia (prawdopodobne odciski palców - chociaż nawet w Saturnie, gdzie była wystawiona, specjalnie nie były na niej widoczne) - trochę droga (ale mogę tyle zapłacić) Te tańsze modele (1000, 3000, 3500, 4000) miały jednak w większości wady, do których trudno mi się przekonać (ułożenie przycisków, materiał, chodzenie rolki czy inne), 6000 pod tym względem wydaje mi się najlepsza. Z drugiej strony trochę jednak wygodniejsze dla mnie są te mniejsze (stąd wahanie). Logitech VX Nano Cordless Laser Notebook Mouse for Business http://www.logitech.com/pl-pl/for-bu...s/devices/4900 Zobaczyłem dzisiaj przez przypadek. Na pewno jest bardzo ładna, dobrej dla mnie wielkości i wygodna. Przyciski też nie są złe i nawet te dwa po bokach wydają mi się niegłupim pomysłem. Podobnie jak ten dodatkowy poniżej rolki. Problemem jej sama rolka, która ma ciekawą funkcję zmiany sposobu przewijania, ale przez to traci środkowy przycisk. Całkowita rezygnacja z niego byłaby dla mnie nie do zaakceptowania, ale 'kuszący' jest ten przycisk poniżej, który wydaje mi się, że można by używać w zastępstwie. Mysz mnie kusi, bo jest naprawdę nieźle wykonana, wydaje się funkcjonalna ze względu na dodatkowe przyciski i rolkę, jest też naprawdę bardzo dobrze wszędzie oceniana (6000 w sumie też, ale już nie przez wszystkich). Trochę jednak niepokoi mnie ta rolka. Ma ktoś jakieś doświadczenia z którąś z nich? (a może z ewentualnym serwisem, nie jest to czynnik decydujący, ale kilka opinii było na temat różnych usterek, więc też wolałbym wiedzieć, czego ewentualnie można oczekiwać) |
Często usterki są tak banalne, że aż szkoda nie naprawić, przy innych zaś szkoda zachodu i nie żal w ogóle.
|
Cytat:
pozdrawiam |
Przy komputerze stacjonarnym też już naprawiałem, bo mi się podoba, a alternatywy specjalnie nie widzę. Ale i tak w najbliższym czasie będę zmieniał notebooka i miałem sobie przy okazji kupić nową myszkę. Jak teraz stara przy okazji zaczęła szwankować to tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu, że czas na zmiany :)
Rzucę okiem na tego Logitecha. Mam nadzieję, że uda mi się coś na żywo zobaczyć.. |
Ja tam lubię swoją myszkę - jak zaczęła siadać A4Tech OPTO-RADIO 518 to ją po prostu naprawiłem i używam dalej :)
Co to za problem ze starego złoma wylutować sprawnego klikacza i wstawić w miejsce tego zużytego :] |
Tez polecam M305. Kupowalem dwie.
|
ja kupiłem jakiś czas temu do netbooka logitecha m305, jestem z niej bardzo zadowolony i z tego co widzę spełnia wszystkie Twoje wymagania, aktualna cena około 90 zł
pozdrawiam |
Odświeżę temat.
Stara myszka od laptopa zaczyna powoli odmawiać posłuszeństwa (na razie prawy przycisk, co już jest męczące, więc wolę wyprzedzić problemy z lewym ;) ), więc rozglądam się za czymś nowym. Co bym chętnie widział: - niewielki rozmiar (do tej pory miałem Microsoft Notebook Optical Mouse 3000: http://www.microsoft.com/hardware/mo...s.aspx?pid=064 , która była bardzo niewielka, ale mi akurat ten rozmiar bardzo odpowiadał. W sumie to nawet kupiłbym ją jeszcze raz, ale jednak chętnie pozbyłbym się kabla, a i nie podobało mi się w niej ciężkie chodzenie przycisku w pokrętle - jako, że ja również używam tego do otwierania linków w tle, jest to dla mnie istotna funkcja) - bezprzewodowa (nie jest to może konieczność, ale raczej wolałbym bez kabla) - przynajmniej cicho, a najlepiej bezskokowo chodzące pokrętło (ale cicho wystarczy, i lekko) - z niewielkim odbiornikiem (te kilkucentymetrowe odpadają) - chętnie czarna lub chociaż ciemna Przejrzałem wstępnie, co jest teraz dostępne i spodobało mi się kilka modeli. Niestety pewnie nie będę miał możliwości obejrzenia ich na żywo, dlatego dopytuję, co warto wziąć pod uwagę (i zaryzykować kupno trochę w ciemno): 1. LOGITECH M195 http://allegro.pl/myszka-logitech-m1...429439770.html Widzę, że są popularne (wraz z modelem M180, które nie mam pojęcia, czym się różnią). Wygląda dość przyjemnie, chociaż do Logitecha nigdy nie mogłem się przekonać. 2. LOGITECH B605 http://allegro.pl/logitech-b605-nano...431382192.html Też wygląda ciekawie, chociaż obawiam się, że to już 'pełnowymiarowa'. Ale znaleźć taką informację, to graniczy z cudem.. (łącznie ze stroną producenta) 3. MICROSOFT Wireless Mobile 1000 http://allegro.pl/promo-microsoft-wi...431495579.html Ta mi się dość podoba. Prosta, niedroga, wygląda na wygodną. Do Microsoftu zresztą w przypadku urządzeń wskazujących mam dość duży kredyt zaufania. Z tym, że jest też kilka 'wyższych' modeli: Microsoft Wireless Mouse 2000 http://allegro.pl/microsoft-wireless...438669637.html Microsoft Wireless Mobile Mouse 3000 http://allegro.pl/mysz-microsoft-wir...436100235.html Microsoft 3500 http://allegro.pl/mysz-microsoft-3500-i1449856952.html Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 Loch Nes (??) http://allegro.pl/microsoft-wireless...438298473.html Microsoft Mobile 4000 http://allegro.pl/mysz-bluetrack-bez...406666099.html Z tych Microsoftu coś bym nawet wybrał, ale jak często problem jest ze zbytnim bogactwem wyboru.. |
Cytat:
|
nie wiem po co angazowac dodatkowy przycisk do otwierania zakladek
od bardzo dawna korzystam z rozszerzenia https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6639 aby otworzyc odnosnik w nowej zakladce wystarczy, ze lekko przeciagne odnosnik w prawo rozszerzenie jest w pelni konfigurowalne |
Ale po co się fatygować z ctrl? Przyzwyczajony jestem do scrolla i ma tak pozostać :]
|
W Firefoksie lewy ctrl + klik lewym daje otwarcie w nowej zakładce w tle ;-).
|
@Nimal, w VX nano jak wcisnąłeś scrola to przełączał się (mechanicznie) w tryb bezwładności... :/ Nawet jakby się dało to skonfigurować to i tak przełączający się tryb by mnie wkurzał.
EDIT: W sumie Logitech RX720 by starczyła :) Ma ktoś Logitech MX1100 Cordless Laser Mouse? |
Cytat:
domyslnie w mojej myszy (V470) przycisk z powodow znanych tylko Ligiechowi jes przypisany do jakijes innej funkcji (scroll czy jakos tak) i nie zawsze dziala jak powinien (czyli jak jestem przyzwyczajony) ale jednym klikiem w Logitech SetPoint przywracam domyslne ustawienia po instalacji sysa i mam sw spokoj ;) |
no tak, ta wersja przewodowa zapewne nazywa się inaczej :)
chyba już nie jest produkowana, albo jest na inne rynki |
Przewodowy Cordless? :w00t:
Ja wolę mieć pod kciukiem dwa dodatkowe przyciski, niż kulkę. Nie wiem, może po przyzwyczajeniu wynalazek się sprawdza, ale ciężko mi sobie wyobrazić częste "przewijanie" wskaźnika na przeciwległy kraniec pulpitu za pomocą kciuka. |
Ilość załączników: 3
Trackball Logitech.
Przez tydzień od zakupu będziesz klął i żałował. Potem myszka wyda się ... hmm, dziwactwem. Można mieć burdel na biurku, bo trackball nie jeździ. Trackballe Logitecha nie psują się. TrackMan Wheel jest najpancerniejszy. Mój ma już chyba 9 lat. Obsługuje się go kciukiem, co może nie jest najlepsze, bo kciuk jest najmniej precyzyjnym paluchem. Ale przyzwyczaiłem się, zresztą obsługuję go każdym palcem. Są cztery wersje tego trackballa: gruby i smukły, przewodowy i bezprzewodowy. Ja mam gruby przewodowy (na zdjęciu). Na stronie pl Logitecha nie ma pozostałych wersji, nie wiem czemu. Załącznik 53630 Wersja przewodowa powyższego jest nieco mniej pancerna. Pozostałe trackballe Logitecha obsługuje się środkowymi paluchami: Marble (tani, nie ma wersji bezprzewodowej) Załącznik 53629 Cordless (najdroższy, przewodowy i bezprzewodowy): Załącznik 53631 Zdjęcia ze strony Logitech |
Laserowo, bezprzewodowo i logitechowo to by była Performance Mouse MX, za jedyne 400 zł najlepsza :taktak:
Dwoje moich znajomych ma myszki Logitech MX620 i sobie chwalą, choć moim zdaniem gdyby jej dodać kabelek, na pewno na złe by jej nie wyszło. Ale to tylko moim zdaniem - po prostu uważam, że mysz bez ogona to nie mysz :P |
Odkopiemy
Miałem sobie oto kiedyś myszkę logitecha VX nano. Ale się zepsuła. Bezwładność rolki siadła - oddali kasę. Teraz ona kosztuje 130zł. Ja kupowałem za ok 300 :D Jestem raz jeszcze skłonny kupić tą mychę. Ale jest jedna wada. Nie ma przycisku scrolla odpowiadającego, za otwarcie odnośnika w nowej zakładce :(
Co by Szanowne grono użyszkodników poleciło? Laserowo, bezprzewodowo i logitechowo (jeżeli ktoś jest bardzo przekonany do innej marki to jestem skłonny rozważyć propozycję migracji :>) :spoko: |
zakupi***322;em myszk***281; bez ogona (mutant jaki***347; ??? )
fajna rzecz , to ten pomara***324;czowy przycisk zast***281;puj***261;cy dwuklik :spoko: http://www.notebooki.pl/notebook/pokaz/47038/ |
ostatnio zakupilem Logitech V470 w wersji niebieskiej
zaje***sta :D polecam kazdemu z BT w kompie (nie ma transmitera w komplecie!), szczegolnie do notkow - wielkosc posrednia miedzy mini i normalna, pokrowiec podrozny w kompecie, trzy przyciski i dwukierunkowa rolka, laser dzialajacy na kazdej nawiezchni, zasieg 5m na pewno, wiecej nie probowalem, rewelacyjnie wywazona wady tylko dwie - cena i brak ladowarki (dziala na 2 paluszki AA - sa w komplecie, jak sie skoncza pewnie wloze aku) |
Albo Razer Diamondback :)
Zaj*biste myszki :D |
A4Tech do gier? Jako***347; tego nie widz***281;. Z tych dw***243;ch to MX518 wydaje si***281; rozs***261;dniejsza ale jakby***347; znalaz***322; te 130z***322; to kupuj bez wahania Razer DeathAdder
|
A4Tech 750BF & Logitech MX518
Miał ktoś okazję porównać te dwie myszki.
Czy MX518 jest dużo większy. Nie mam gdzie pomacać lub chociaż popatrzeć na nie. Cena logiego to około 100zł a fortka 60zł. Ostatnio pogrywam po sieci w OFP Flashpint i niszczy mnie precyzja innych graczy. Pomijam kwestię refleksu i doświadczenia ( to nie to samo co single player) Używam myszy kulkowej A4tech-a solo 215 (stara ale jara do codziennego użytku) ma już parę lat, działa, wygodna może to kwestia przyzwyczajenia. Kabelek nieprzeszkadza a jest chyba grubszy niż w 750-tce |
Cytat:
Du***380;a zaleta to chowany nadajnik w myszk***281;. Myszka na blutooth`a to jest fajna sprawa je***347;li masz wbudowany nadajnik BT w laptopa :spoko: |
ja mam taka: http://www.allegro.pl/item316069536_...nafv_gwar.html i dzieki temu nie msuze sie martwic o odpinnie odbiornika zanimnie schowam lapka do torby. uzywam jej od wrzesnia i nie narzekam. w tym czasie dopiero 2 razy wymienilem baterie (jak ktos uzywa kompa populudniato bateie wytrzymaja dluzej, ale jak krzystam praktycznie calymi dniami)
|
melag, a co sądzisz o tej
http://www.allegro.pl/item315798622_...1000_dpi_.html |
Cytat:
można ją dostać za ~ 70zł Zalety: - bezprzewodowa :D - dość duży zasięg - wyłącznik (oszczędność baterii) - długa praca na bateriach - dobra precyzja Wady: - stosunkowo twardy klik, ale bez przesady - bardzo plastikowa (ale czego wymagać od myszki w tej cenie) - z bateriami stosunkowo ciężka (2xAA) - spory nadajnik na USB (mógłby być mniejszy) wielkości pendrive`a :) |
drodzy moi mili,
nie mogę się jakoś przestawić na taczpada polećcie myszkę bezprzewodową, niedużą, do lapka by baterie trzymały więcej niż tydzień:D i żeby klik był miękki, nienawidzę twardych przycisków. tak do 100 zł. |
Cytat:
Bardzo dobra ,mi wystarcza az nadto ....... w tym przedziale cenowym to HIT ;) no ale to ja jak wiadomo kazdy ma swoje to cos>? no i reke - a jak komus nie spasuje :) najlepiej dotknac przed zakupem |
Cytat:
Co dobrego możesz o niej napisać? |
właśnie sobie poczytałem o logitechu mx revolution i zastanawiam się czy te wszystkie bajery działają pod linuxem ? bo oczywiście na stronie logitecha oprogramowania pod linuxa nie ma :nieee:
|
Coz, @Kasprzak ma racje, Mam dwie sztuki MX1000 (swoja i siostry) - obydwie od roku sluza bardzo dobrze, imo lepiej niz MX700, ktora mialem wczesniej. Ta ma zdecydowanie lepszy profil.
Myslalem o zmianie na revolution, ale skoro PC malo uzywam to stwierdzilem, ze to bez sensu.. Ogolnie - polecam przynajmniej 'zasmakowac' drozszych myszek.. pzdr. |
Dodam, ***380;e optyka ta sama co w MX518 tylko cena 2-3 razy ni***380;sza - dzi***281;ki temu dokupuje si***281; Steelpad QcK i jeste***347;my pro ;) Mam X-718BF oczywi***347;cie.
|
Cytat:
|
Dokladnie...mozna powiedziec "gadaja, bo maja siano" albo "gadaja bo maja". Ja wyszedlem kiedys (2 lata temu) z zalozenia zeby uzbierac na mysz, bo nie kupuje sie tego czesto, a jak uzbieram na to, bede zbieral na ten cel i wydam pieniadze to fakt, moze wydanie na mysz 300zl boli, ale jednorazowo a potem bedzie sie mowic tylko w samych superlatywach. Mam tak po zakupie Mx1000. Jak sie wtedy pojawila to serduszka i dolarki w oczach mialem :)
Nie bylo mnie kiedys w domu i brat wzial mi myche, podlaczyl swojego a4tech`a i zapomnial podlaczyc jak ja przyjade...nawet nie wiecie jak mozna sie przyzwyczaic do myszki...dobrej myszki. Naprawde jezeli ktos chce, albo przywiazuje wage do dobrego sprzetu....moze niech siedzi narazie na tej myszce co ma, ale organizuje fundusze na cos markowego w stylu LOGITECH. |
oddałem swoją MX-518 do serwisu i w zastępstwie używam optycznej Apollo
Dopiero teraz widzę jak można szybko się przyzwyczaić do dobrych produktów kiedyś wiele lat miałem A4tech www-21 i też myślałem że lepsz mi nie potrzebna - myliłem się bardzo :taktak: |
A4TECH X-718
i kazdego zadowoli ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Ja dostalem w prezencie kiedys MX700 za 400zl.. ;-) |
100 zeta za myszke to nie dla mnie.
|
Mycha typowo do grania strzelankowego - z gatunku "palczastych". Jest na tyle nietypowa, ***380;e zanim bym to kupi***322; odwiedzi***322;bym jaki***347; sklep i spr***243;bowa***322; czy mi mo***380;e podpasowa***263;.
Ps. W***347;r***243;d graczy nie jest zbyt popularna. |
|
Czy kto***347; z Was posiada lub bawi***322; si***281; t***261; myszk***261; - Fatality
http://www.allegro.pl/item163211109_...010_od_ss.html Czy warto kupi***263; ??? |
Cytat:
|
Polecam myszki A4-tech z serii x-7xx. W tym segmencie cenowym jest to najlepszy mozliwy wybór jaki mozna dokonac. Wszystkie logitechy oem i microsoft oem moga sie przed nia schowac ;)
|
a ja mam tak***261; zasad***281;, ***380;e p***243;ki myszka sama nie padnie to nie wymienie jej bo po co jak mi pasuje:) Wi***281;c drugi rok zaje***380;d***380;am Logitecha z kulk***261; :), kabelkiem i rolk***261; na grzbiecie.
|
Cytat:
|
To sie lepiej prest rozejrzyj za czyms nowym bo bedziesz musial sobie skroty klawiaturowe przypominac :P
Moze tutaj http://www.inkas.pl/oferta/czesci/index.html ?? I nie powiem tego zlosliwie. Mycha wyglada przynajmniej topornie i przedpotopowo. I moze bys zajrzal laskawie do tematu gdzie poszukuje rady odnosnie kompa :) |
Cytat:
Szkoda, że ta moja już powoli dogorywa, a kupić tego to już praktycznie się nie da.. :( |
Ja mam a4 techa opto 325. Niby szajs ale mi pasuje idealnie ze wzgledu na dodatkowe klawisze, ktore przydaja sie w soldacie :D
Kiedys mialem geniuse, ze 3 modele, to byly myszki :) Mnie tam bajery nie sa potrzebne, wiec po co przeplacac. |
Cytat:
pozdrawiam |
Sprzadajesz moze tego ligitech'a ? jak tak to za ile ? :P
|
Myszka moze i fajna, ale kabel nie dla mnie :-).
|
Ilość załączników: 2
No więc jestem po zakupach i właśnie bawię się nowym Razer-em :D .
Nie mogę jeszcze wypowiedzieć się obiektywnie, więc za parę dni napiszę coś więcej. Zrobiłem na razie kilka fotek. Pierwsze wrażenia ***8211; mysz lekka jak piórko, baaardzo niska i wąska, przyjemny materiał wykonania. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1157394753 Rys.1 - długość MX518 i Krait Sterowniki mają tylko jedną zaletę - są małe. Instalka ma niecałe 4 MB (do MX-a 46 MB), reszta to klęska :(, opcja "On The Fly Sensitivity" śmiechu warta, trzeba sobie wyłączyć prawy przycisk, aby móc używać (totalna bzdura), bardzo mało opcji. Za to rewelacją jest rolka !, działa o niebo lepiej niż w 518. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1157395870 Rys.2 - wysokość i szerokość (tutaj dopiero widać jak niewielka to myszka) Co do jakości optyki to poziom z MX-a, ale przez to, że mysz jest dużo lżejsza ma się wrażenie, że ruchy są płynniejsze. Nie chcę zapeszyć, ale dla mnie to był chyba strzał w dziesiątkę :taktak:. @melag Przez lata używałem SWW-25, prawie niezniszczalny model :), jednak po kontakcie z produktami z wyższej półki nie ma już powrotu do kulek. Również nigdy nie zwracałem uwagi na ciężar myszki, aż do wspomnianego tutaj modelu Logitecha. Po prostu gdy nic się nie dzieje nie zwracasz na to uwagi, ale gdy czujesz ból zastanawiasz się czym on jest spowodowany. 518-stka to jedyna myszka jak do tej pory (a używałem dziesiątki różnych), która wywołuje u mnie efekt bólu w nadgarstku. Dla tego też właśnie teraz siedzę z Razer-em w ręku ;), w końcu zdrowie najważniejsze. pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Przy desktopie ma A4TECH Whell 3D SWW-25 (kulkowa) tania mysz, ale sprawuje się całkiem przyzwoicie. Nigdy nie zwracałem uwagi na wagę, ale w porównaniu z Logi M-SBF96 (optyczna) jest cięższa.
Logitech-a używam przy laptopie - poprostu tania, niezawodna mysz. Mała, lekka, o przyjemnym kliku, dobrze lezy w dłoni - co do czasu reakcji nie mam zastrzeżeń, natomiast w grach nie sprawdzałem. 8 ) |
Oczywiscie.
Kazdy ma inna dlon i inne wymagania. Ja, po przesiadce z noname'owej myszki kilka lat temu na mx700 doznalem szoku.., teraz wiem, ze nie kupie innej myszki niz Logitech, a najlepiej jakby mozna bylo zostac przy serii MX ;-). Mam duze lapska (wieksze od ojca). A jak mysz jest ciezka mam wrazenie, ze jest wtedy po prostu porzadnie i dobrze wykonana - nic nie trzeszczy i mam nad nia pelna kontrole. Pisalem tez posta jakis czas temu, ze wazna jest _podkladka_ pod gryzonia - im mniejsze tarcie tym mniej sily trzeba wkladac w ruszanie nadgarstkiem. Niewygodne i dosc meczace to sa TouchPady w laptopach (na dluzsza mete). Co do MX700/MX518 a MX1000 - ten drugi ma juz inny profil, szczegolnie na kciuka jest wieksze wglebienie (moim zdaniem brakowalo tego w tamtych modelach). |
Cytat:
Nie widziałeś opinii, że MX-y są ciężkie ?, polecam pierwszy lepszy test MX1000, albo komentarze, choćby w komputroniku : Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
Arepo - Ty te myszki trzymasz w powietrzu czy nimi "jezdzisz"?
Bo jeszcze nie spotkalem sie z opinia, ze komus MX jest za ciezki.. Sam wlasciwie mx500 nie trzymalem, ale mialem mx700, obecnie mx1000 i jestem bardzo zadowolony :-). |
@if22
Dzięki za rzeczową odpowiedz, na MX500 jakoś nie mam teraz ochoty ;). Ta mycha MS prezentuje się zupełnie nieźle, chociaż wygląda na to, że będzie to zwykły Copperhead tylko w innej obudowie. Z kolei Copperhead jest moim zdaniem za drogi, dlatego zainteresował mnie Krait, którego można dostać już poniżej 130 zł. @mgit Skoro myszka, która kosztuje 15 zł działa idealnie to proponuję za to 100 zł kupić 6 zapasowych i w przypadku zniszczenia brać nowy egzemplarz - starczy na parę dobrych lat :szczerb:. @Rei Ta myszka odpadła w przedbiegach, gdyż jest bezprzewodowa, a to oznacza, że będzie ciężka (baterie) co bardzo mi przeszkadza. @Hinks Bardzo zaciekawiła mnie ta pozycja, co prawda mam z myszkami A4-Tech złe doświadczenia, gdyż miałem jakiś czas temu Nawigator-a Opto 418 i działała praktycznie tylko na jednolitej czarnej powierzchni. Na kolorowej podkładce ja w lewo, a kursor również w lewo, ale np.: pod kontem 45 stopni :), tak samo na gołym stole. No ale to co podałeś to trochę inny kaliber, idę dzisiaj do sklepu i zobaczę czy będzie. Jeśli tak może się zdecyduję. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Pozdrawiam |
Cytat:
http://www.allegro.pl/item125496936_...a_gw_fvat.html |
Ja mam a4tech'a x-750F :]
Da***322;em za nia (oko***322;o) 75z***322;. na allegro. Jak za ta cene to naprawde dobra myszka: * Dodatkowy przycisk "Fire" pomiedzy scrollem a LMB * Pod***347;wietlenie rolki w zale***380;no***347;ci od zmiany DPI (2500/2000/1600/1200/800/600/) * Solidne wykonanie * Teflonowe ***347;lizgacze oraz gi***281;tki kabel * czas reakcji - 1ms * przetwarzanie obrazu - 5.8 megapikseli/sekund***281; * akceleracja do 15 g * gi***281;tki kabel o ***347;rednicy 2mm Wiecej informacji na google ;) |
kupcie sobie Logitecha MX Revolution - lol http://www.logitech.com/promotions/p...xrev_august062
|
A ja co***347; powiem o myszkach z biedronki za 15 z***322; :D
Dzia***322;a idealnie, ju***380; kilka miechow, ale ostnio farba z przyciskow odprys***322;a || Chyba cza b***281;dzie zainwestowac w jaka***347; lepsz***261; ... co by po kilku miechach wygl***261;da***322;a dalej jak nowa :szczerb: Co polecacie do 100 z***322; |
Razer-a nigdy nie mia***322;em, ale z tego co czyta***322;em to materia***322; jest sporo lepszy ( mo***380;e nie lepszy, ale inny) od Logitech-a, d***322;o***324; si***281; tak pono***263; nie poci pod czas d***322;u***380;szej pracy. Osobi***347;cie poleci***322;bym MX500, na allegro teraz jest za 90z***322;, ale skoro masz takie z***322;e do***347;wiadczenia z produktami tego typu, to nie ma sensu sie z tym bawi***263;, chocia***380;, m***243;j bart ma przy komputerze MX 500 od 3 lat i jest z ni***261; wszystko OK.
Mo***380;e Microsoft Habu, b***281;dzie w pa***378;dzierniku, ale mo***380;e warto poczeka***263;. http://pclab.pl/news21758.html http://notfornoobs.com/Microsoft-Habu-Gaming-Mouse.htm |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:13. |