Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Jak zgrać klip z internetu na dysk? (https://forum.cdrinfo.pl/f26/jak-zgrac-klip-internetu-dysk-58966/)

bizon3 22.11.2005 11:19

Jak zgrać klip z internetu na dysk?

Czy ktoś wie i zechce mi pomóc zgrać klip filmowy ze strony internetowej (http://www.polvision.com/index.cfm?f...OKEN=28530660).
Film ten jest odtwarzany w Windows Media Player.
Rozumiem, że powinienem to zrobić za pomocą jakiegoś programu - ale nie wiem jakiego i w jaki sposób.
Proszę pomóżcie mi.

ed hunter 22.11.2005 12:01

Cytat:

Napisany przez bizon3
Czy ktoś wie i zechce mi pomóc zgrać klip filmowy ze strony internetowej (http://www.polvision.com/index.cfm?f...OKEN=28530660).
Film ten jest odtwarzany w Windows Media Player.
Rozumiem, że powinienem to zrobić za pomocą jakiegoś programu - ale nie wiem jakiego i w jaki sposób.
Proszę pomóżcie mi.

a może tak jakiś działający link na początek?

w FF i Operze widać tyle :|

http://img509.imageshack.us/img509/3...rd026gy.th.png

bizon3 22.11.2005 12:56

Przepraszam - aby ten film zobaczyć trzeba się zalogować - skrót do logowania tutaj: http://www.polvision.com/index.cfm?f...TOKEN=21420078. Chodzi mi najbardziej o te filmiki o nazwie "monitor"

ed hunter 22.11.2005 13:32

link w pierwszym poście i tak jest do bani - nawias, jak się to usunie i tak trafia się na stronę logowania :|

edit: no ale nic. do FF trzeba zainstalować rozszerzenie i można ściągać wszystko z tej strony.

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy...nload_embedded

bizon3 22.11.2005 14:05

Dzięki.
Stronę odnalazłem - ale co z niej ściągnąć. Co mi będzie potrzebne?

ed hunter 22.11.2005 14:30

Cytat:

Napisany przez bizon3
Dzięki.
Stronę odnalazłem - ale co z niej ściągnąć. Co mi będzie potrzebne?

Download Embedded - rozszerzenie do Mozilli Firefox

na samym dole strony, którą podałem jest do ściągnięcia lub zainstalowania.

a link do FF w moim podpisie ;)

bizon3 22.11.2005 15:38

ok- pobrałem i zainstalowałem przeglądarkę FF - o dziwo nawet chodzi.
Natomiast embedded pobrałem i uzyskałem plik "dlembed_0.1.1.Evl_pl-PL.xpi" - ale nie mogę go niczym otworzyć ani azinstalować. Jak wybieram zamiast pobierz - zainstaluj to mam komunikat, że jest błąd strony

ed hunter 22.11.2005 15:56

Włącz FF, naciśnij Ctrl+O, Zaznacz ten plik i wio! ;)

bizon3 22.11.2005 16:51

Jestem w szoku!!! Ctrl+O i zaintsalowało. Skąd u Ciebie taka wiedza o szczegółach.
I co dalej - jak to praktycznie zgrać na dysk?

ed hunter 22.11.2005 16:56

Otwierasz stronę z klipem, jeśli będzie się ładować w nieskończoność - coś to tak tam wygląda - to trzeba zatrzymać (klikając x w pasku nawigacyjnym) i prawy mychy - Pobieranie obiektów osadzonych na stronie.

bizon3 22.11.2005 17:14

Wczytuje się powoli film i przystaje więć nacisnąłem ten czerwony X "zatrzymaj wczytywanie bieżącej strony" i co dalej?

ed hunter 22.11.2005 17:22

chyba pisze za małymi literami :hmm:

prawy mychy - Pobieranie obiektów osadzonych na stronie zaznacz i zapisz

||

bizon3 22.11.2005 17:40

Chyba coś źle robię. Wchodzę do przeglądarki FF , loguję się na tej stronie gdzie jest ten film, i film sobie leci w ich oryginalnej przeglądarce. Nie widzę żadnego X. Prawy przycisk mychy nic nie zmienia. Nie widzę opcji "pobieranie obiektów osadzonych na stronie"

ed hunter 22.11.2005 17:50

nie klika się na okienku playera tylko gdzieś tam :D

http://img432.imageshack.us/img432/7992/16ht.png

http://img85.imageshack.us/img85/4105/26ci.png

bizon3 22.11.2005 18:23

Sprawa wygląda tak, że cały czas ładuje się mi filmik a myszka jest zajęta. Klikanie obok okna też nic nie daje - może jak skończy się wczytywanie filmu to będę miałdostę do tego dodatkowego okna po kliknięciu prawym mychy.

bizon3 22.11.2005 18:49

Film się wgrał. Myszka już nie jest zajęta. Po kliknięciu prawym myszki żadna tabelka wyborów się nie pojawia. Mam uruchomione FF i tu oglądam mój film. Może powinienenm uruchomić jakiś program do ściągania tego obrazu z przeglądarki? Czy też to już jest włączone z automatu?

ed hunter 22.11.2005 18:59

Documents and Settings\twoja nazwa\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files

jak się już zassał to jest w tym miejscu.

**mondeo** 22.11.2005 19:51

Powinieneś tym programem zgrać:
Net Transport
http://www.xi-soft.com/default.ht

bizon3 23.11.2005 08:53

Pojawia się tabelka z opcją "pobieranie obiektów osadzonych na stronie" ale tylko jak jestem na stronie startowej FF ustawionej na Google. Jak wchodzę już konkretnie na stronę Polvision - to już nie mam możliwości wywołania tej tabelki. Na domiar złego filmiki które chcę ściągnąć nie działają (pasek postępu wogóle się nie przesuwa). Nie mogę ich nawet obejrzeć w przeglądarce Internet Explorer. Nie wiem może coś się stało z tą stroną?

bizon3 23.11.2005 08:58

Do Mondeo -
Dzięki za odpowiedź. Niestety po wejściu na twoją stronę widzę tylko coś takiego"

ÎŢ·¨Őҵ˝ÍřŇł
ÄúŐýÔÚËŃË÷µÄÍřŇłżÉÄÜŇŃľ*Éľłýˇ˘¸üĂű»ňÔÝ Ę±˛»żÉÓáŁ

--------------------------------------------------------------------------------

Ç볢ĘÔĎÂÁвŮ×÷Łş

ČçąűÄúÔÚˇ°µŘÖ·ˇ±Ŕ¸ÖĐĽüČëÁËÍřŇł µŘַ٬ÇëĽě˛éĆäĆ´Đ´ĘÇ·ńŐýČ& middot;ˇŁ

´ňżŞ www.xi-soft.com Ö÷ŇłŁ¬Ń°ŐŇÖ¸ĎňËůĐčĐĹϢµÄÁ´˝ÓˇŁ
µĄ»÷şóÍ˰´ĹĄł˘ĘÔĆäËűÁ´˝ÓˇŁ
HTTP 404 - ÎŢ·¨Őҵ˝ÎÄĽţ
Internet ĐĹϢ·ţÎń

--------------------------------------------------------------------------------

ĽĽĘőĐĹĎ˘Ł¨Ö§łÖ¸öČËŁ©

ĎęϸĐĹĎ˘Łş
Microsoft Ö§łÖ

ed hunter 23.11.2005 09:08

strona działa, wszystko co się zaciągnie w czasie oglądania jest dostępne w katalogu Temporary Internet Files - trzeba sobie skopiować w inne miejsce.

może napisz co chcesz to sciągnę i dam ci linka do zassania :D

bizon3 23.11.2005 10:14

Spróbuj np "Monitor 11 22". Nie wiesz może dlaczego ja nie mogę wogóle teraz oglądać tego filmu? O jakiej nazwie lub rozszerzeniu powinien być ten plik w Temporary?

**mondeo** 23.11.2005 10:29

Dzięki za odpowiedź. Niestety po wejściu na twoją stronę widzę tylko coś takiego"

ÎŢ·¨Őҵ˝ÍřŇł
ÄúŐýÔÚËŃË÷µÄÍřŇłżÉÄÜŇŃľ*Éľłýˇ˘¸üĂű»ňÔÝ Ę±˛»żÉÓáŁ

jeszcze raz podaję stronę
http://www.xi-soft.com/default.htm

albo wpisz w Google Net Transport

bizon3 23.11.2005 10:47

do ed hunter
Jak ładuję plik do oglądania (i nie mogę go otworzyć) to w dolnym prawym rogu pojawia się napis "Przesyłanie danych z c6.statcounter.com..." - o co chodzi?

ed hunter 23.11.2005 11:16

Cytat:

Napisany przez bizon3
do ed hunter
Jak ładuję plik do oglądania (i nie mogę go otworzyć) to w dolnym prawym rogu pojawia się napis "Przesyłanie danych z c6.statcounter.com..." - o co chodzi?

to taki statystyczny dodatek na stronie zapisujący dane odwiedzających (ip, system, przeglądarka...)

nie mam pojęcia co się u ciebie dzieje :|

jak nie masz to zainstaluj ad-aware i przeskanuj komputer.

http://www.download.com/3000-2144-10...age&tag=button

bizon3 23.11.2005 11:25

przeskanowałem 3 programami ad-aware - nic nie znalazło. Nie mogę oglądać w dalszym ciągu filmu - ani przez FF ani prze INT.EXP..

bizon3 23.11.2005 12:04

ok. - film już chodzi - zainstalowałem na nowo Windows Media Pl. v10. Także jestem w punkcie wyjścia. Podczas oglądania filmu prawy przycisk mychy nic nie daje

ed hunter 23.11.2005 12:16

jak film chodzi to jak się ściągnie będzie tu - nie mam już siły - RATUUUUUUNKU!!! :jezyk:

http://img125.imagevenue.com/loc273/th_16d_tempif.jpg

bizon3 23.11.2005 12:57

Przepraszam, że za bystry nie jestem. Wyjaśniam - katalog temporary widzę a nawet wyselekcjonowałem pliki które były dzisiaj modyfikowane. Następnie uruchamiam je za pomocą FF i mogę je w ten sposób odtwarzać (to działa). Mają rozszerzenia *.swf. - ale nie ma tam mojego filmu. Jakie powinien mieć rozszerzenie - czy właśnie *.swf ? Gdzie ewentualnie ukrył się ten plik o ile został gdzieś zapisany bo przecież jak tyle razy już piszę, że oglądając film który chcę ściągnąć nie mogę mogę kliknąć prawym mychy aby włączyć opcję pobierania zawartości strony. Tą opcję mogę tylko włączyć na stronie startowej FF - I NIGDZIE WIĘCEJ. Wygląda to tak jakby myszka nie miała tego prawego przycisku. Wnioskuję - skoro nie mogę włączyć pobierania to nie powinno mi się nic ściągnąć. Zaskakuje mnie jedak to, że jakieś krótkie reklamówki jak gdyby same się ściągają - bo potem mogę je zobaczyć.

ed hunter 23.11.2005 13:59

pliki z tej strony mają końcówkę .wmv i zapisują się w Temporary Internet Files.
otwiera się je za pomoca WMP, Winamp...
nie wiem co jeszcze można....???

joujoujou 23.11.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez bizon3
ok. - film już chodzi - zainstalowałem na nowo Windows Media Pl. v10. Także jestem w punkcie wyjścia. Podczas oglądania filmu prawy przycisk mychy nic nie daje

Skoro film odtwarza się w win.media playerze, to otwórz w nim menu plik-właściwości, tam będzie url do pliku, kopiujesz go i wklejasz do managera downloadu. :tak!:

bizon3 24.11.2005 10:35

Do joujoujou
Może źle się wyraziłem
Film który mogę oglądać w Win.med.pl... nie jest tym który chciałem ściągnąć. Ten ściągnął się przypadkiem ( nie wiem jak) i ponoć nie w tym formacie co powinien (wg. "ed hunter" - ma być *.wmv) bo jest z rozszerzeniem *.as.

bizon3 24.11.2005 10:40

Do ed hunter
W katalogu Temporary Inte...nie mam żadnego pliku o rozszerzeniu *.wmv

joujoujou 24.11.2005 21:18

Spróbuj tak:
otwórz tę stronę, poczekaj aż wszystko ruszy, wciśnij ctrl+u, poszukaj w nowym oknie adresu w tagach <embed>, będzie poprzedzony przez "src". Ten adres to lokalizacja twojego pliku na serwerze. Skopiuj adres, wklej do managera downloadu i po krzyku. :taktak:

bizon3 25.11.2005 09:57

do joujoujou
dzięki - w końcu działa. Skopiowałem ten adres i wkleiłem go w miejsce wyszukiwania adresu w FF. Wtedy otworzył mi się automatycznie Wind.Med.Player i zaczął odtwarzać ten film. Wiadomo, że jak coś już widać w Win.Med.Pl. to można już zgrać. Zgrałem hura. Bardzo dobra metoda. Mam tylko pytanko co to jest manager downloadu? I czy zakańcza się post i jak to zrobić

ed hunter 25.11.2005 10:11

http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy...gramy/flashgot

i do tego

http://dobreprogramy.com/index.php?dz=22&id=11&t=20

Jerry from hell 10.12.2005 00:16

No dobra. A da się ściągnąć jakiś teledysk z interii? Bo u mnie nie bardzo :-(((( A zalezy mi na jednym dj daz - The woah song.

wisiann 10.12.2005 00:49

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
No dobra. A da się ściągnąć jakiś teledysk z interii? Bo u mnie nie bardzo :-(((( A zalezy mi na jednym dj daz - The woah song.

tez jestem ciekawy :piwo: :serdusz:

joujoujou 10.12.2005 00:57

Link daj proszę, to się zobaczy. :)

Jerry from hell 10.12.2005 09:37

http://muzyka.interia.pl/teledyski/

Wpisz w wyszukiwarke "woah" albo spróbuj ściągnąć jakikolwiek.

joujoujou 10.12.2005 12:34

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
http://muzyka.interia.pl/teledyski/

Wpisz w wyszukiwarke "woah" albo spróbuj ściągnąć jakikolwiek.

Wpisz do managera downloadu:
rtsp://stream.interia.pl/300/Daz_Daz_Woah_Song_MAGIC_5239.wmv
:D

Jerry from hell 10.12.2005 23:37

Cytat:

Napisany przez joujoujou

Dzieki ale nie działa :smutny: :smutny: :smutny:

joujoujou 11.12.2005 00:36

Użyj NetTransport. :taktak:

U mnie zasysa aż miło. Nie próbuję nawet wysyłać na jakikolwiek serwer, przy moim łączu (up128kb/s) będzie trwało wieki. :(

Jerry from hell 11.12.2005 11:37

Dzięki ale...... działa :-)))))

wisiann 11.12.2005 18:04

Cytat:

Napisany przez joujoujou

sorrka joujoujou za pytanko ale jak znalazles ten adres bo bawie sie troche minut i nie moge tego znalesc
pozdro!! :bicz:

joujoujou 11.12.2005 19:30

ppm na filmie - właściwości. :D

sam się :bicz: :P

:mruga:

wisiann 11.12.2005 19:33

Cytat:

Napisany przez joujoujou
ppm na filmie - właściwości. :D

sam się :bicz: :P

klikam na film i nic co to znaczy ppm ???

ed hunter 11.12.2005 19:43

Cytat:

Napisany przez wisiann
klikam na film i nic co to znaczy ppm ???

ppm - prawidłowa praca mózgu - :haha:

wisiann 11.12.2005 19:47

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ppm - prawidłowa praca mózgu - :haha:

dobre :respect:

wisiann 11.12.2005 19:48

zatem wrocmydo pytania :serdusz:

joujoujou 11.12.2005 19:57

prawy przycisk myszy

wisiann 11.12.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez joujoujou
prawy przycisk myszy

naciskam caly czas prawy przycisk i wlasciwosciach mam tylko html nie wmv

joujoujou 11.12.2005 20:23

Można jeszcze tak:

http://img167.imageshack.us/img167/8...howek026cj.gif

wisiann 11.12.2005 22:34

:spoko: :sluze: dzieki dziala super

pablocoo 18.12.2005 11:29

Jak sciagnac z GameSpota "Best and worst of 2005"?

bizon3 30.12.2005 08:40

Witam po dłuższej przerwie. Mam pytanie szczególnie do "joujoujou" - bo zrobiłem tak jak mi poradził na początku tego postu. Mój problem jest następujący: po zgraniu już na dysk wiadomości POLVISION zgrywam go na płytkę za pomocą NERO dwoma sposobami * raz jako VCD a drugi jako SVCD (oczywiście po ściągnięciu wtyczki do SVCD pod NERO). Tak nagrana płytka chodzi na komputerze bez problemu - natomiast na odtwarzaczu stacjonarnym DVD (na dwóch różnych modelach odtwarzaczy) obraz wyprzedza głos o jakieś 2 sekundy. Co może być tego przyczyną i jak to można poprawić?

ed hunter 30.12.2005 09:39

Cytat:

Napisany przez bizon3
Witam po dłuższej przerwie. Mam pytanie szczególnie do "joujoujou" - bo zrobiłem tak jak mi poradził na początku tego postu. Mój problem jest następujący: po zgraniu już na dysk wiadomości POLVISION zgrywam go na płytkę za pomocą NERO dwoma sposobami * raz jako VCD a drugi jako SVCD (oczywiście po ściągnięciu wtyczki do SVCD pod NERO). Tak nagrana płytka chodzi na komputerze bez problemu - natomiast na odtwarzaczu stacjonarnym DVD (na dwóch różnych modelach odtwarzaczy) obraz wyprzedza głos o jakieś 2 sekundy. Co może być tego przyczyną i jak to można poprawić?

@joujoujou Ci na razie nie odpowie, bo jest daleko od netu. ;)

hymmm... ciekawe..:hmm: jak u mnie się tak dzieje to jest źle i na kompie i w stacjonarnym....może w nero vision dvd zrobić, lub użyć vso divx2dvd - który robi najczęściej rozjazdy obrazu z dźwiękiem...:| ale może się uda?

a zaraz to były wmv? nie mam pojęcia czy vso bierze takie pliki..?

bizon3 30.12.2005 09:46

dzięki ed hunter. Może rzeczywiście to sprawa programu nagrywającego. Popróbuję wieczorkiem, bo nie mam programów DVD - gdyż dzisiaj zamierzam dopiero kupić nagrywark DVD (jeszcze nie mam). Tu też mam problem bo nie wiem co wybrać.

ed hunter 30.12.2005 10:02

Cytat:

Napisany przez bizon3
dzięki ed hunter. Może rzeczywiście to sprawa programu nagrywającego. Popróbuję wieczorkiem, bo nie mam programów DVD - gdyż dzisiaj zamierzam dopiero kupić nagrywark DVD (jeszcze nie mam). Tu też mam problem bo nie wiem co wybrać.

na dzień dzisiejszy to BenQ 1640 aby dołączyć do klubu fanatyków, nowe LG odpada, LiteOn raczej też, Samsung to klasa sama w sobie - dno :\ Toshiba z tej samej stajni...
NECa nie będę zachwalał, bo sam mam - ma wady i zalety.

jest w czym wybierać :szczerb:

bizon3 30.12.2005 10:07

Dlaczego Lg Nie Brać? Myslałem Właśnie O Lg-4167. - Aj Ak Ten Twój Nec?

ed hunter 30.12.2005 10:11

Cytat:

Napisany przez bizon3
Dlaczego Lg Nie Brać? Myslałem Właśnie O Lg-4167. - Aj Ak Ten Twój Nec?

na forum jest dość często o tym LG - wychodzi na to, że to syf w przeciwieństwie do modelu 4163, mój NEC 3540A niczego sobie, nawet korekcja błędów nie taka słaba jak w poprzednich modelach.

bizon3 30.12.2005 19:36

Wyszło w końcu tak, że LG nie kupiłem. Wziąłem za to LITE-ON SHW-16H5S

yarecc 14.01.2006 23:19

Dobra. Sprawa wygląda tak, że sciągnąłem sobie tego "Url helper" ale na stronie gdzie są teledyski (interia) klikając na teledysk otwarzany właściwości nie ma linku do niego. Owszem - są jakieś informacje, ale na pewno żadnego z typu jak wyżej wymienił "joujoujou"". Może trzeba jeszcze jakieś dodatki do tego programu? Nie jestem jakimś kompletnym laikiem, ale nie rozumiem jak to się dokładnie robi. Np. Wchodzimy na interie i spróbujcie znaleść lin do najbardziej popularnego "Doda - Dwie bajki". Może ktoś dokładnie opiszę co należey robić krok po kroku.....Będę wdzięczny. Wiem, że moje pytania wydawać się mogą śmieszne, jeśli już ktoś zna sposób, ale samemu wpaść dokładnie na to nie jest już takie łatwe.

joujoujou 14.01.2006 23:31

Dobra.

Najpierw odpalasz URLhelpera, w nim wybierasz urządzenie, z którego ma nasłuchiwać (przeważnie są 2: modem i karta sieciowa) klikasz "sniff network" i dopiero wtedy włazisz na interię. :D

Daj znać w sprawie rezultatów. :pisze:

yarecc 15.01.2006 00:39

Uwielbiam ludzi, którzy mają cierpliwość i chęć pomagania innym. Właściwie jak mi to napisałeś, to pomyślałem : Przecież to oczywiste. Musisz mnie zrozumieć, bo ja godzinę temu wróciłem z uczelni....od 8 rano do 20 plus 230 Km drogi samochodem jako kierowca. Zmęczenie robi swoje. Wracając do tematu: Teraz wszystko pięknie działa. Jeszcze raz wielkie dzięki.

joujoujou 15.01.2006 01:31

Nie ma sprawy. :)

yarecc 16.01.2006 03:59

Mam kolejne pytanie. "Url helper" działał dobrze. Ale pojawił się mały problem. Chodzi o to, że zaczął pokazywać błędny link. Tzn. np. na interii pokazuje : http://stream.interia.pl/300/Tokio_H...Hotel_5396.wmv
To jest błędny link. Wystarczy zmienić początek, żeby wyglądało tak: mms://213.25.80.130/300/Tokio_Hotel_Tokio_Hotel_5396.wmv
Ale to wiem tylko dlatego, że na początku pokazywał prawidłowe linki. To, że zaczął błędne pewnie jest winą przeglądarki.... tak mi się wydaje. Może Ty "joujoujou" potrafisz, to jakoś wyjaśnic i wiesz co trzeba zrobić, żeby zaczął znowu pokazywać prawidłowe adresy ???

joujoujou 16.01.2006 11:27

Być może jest to nic innego, jak forma zabezpieczenia przed próbami użycia programików w rodzaju urlhelper, ale skoro wystarczy zmienić nazwę protokołu i jest O.K. to chyba nic strasznego? :hmm:

Jak jest na innych portalach?

yarecc 17.01.2006 02:14

Różnie. Na onecie też pokazywał prawidłowo linki, ale w tej samej chwili przestał. Chociaż dzisiaj raz pokazał dobrze. Sama zmiana ...owszem mały problem, ale czasami można nie wiedzieć na jaki protokół zmienić link i wtedy będzie gorzej. Ogólnie to wygląda to tak. Sam nie wiem dlaczego tak jest, jak jest.

joujoujou 17.01.2006 03:27

Dawno nie miałem konieczności korzystania z helpera.

Na szczęście nie ma znowu aż tak dużo protokołów, więc jeśli tylko komuś zależy na zassaniu czegoś, to pokombinuje i ściągnie. :taktak:

W końcu Polak potrafi! :spoko:

bizon3 17.01.2006 10:31

Sorki, że tak długo nie pisałem. Problem z brakiem synchronizacji dźwięku z obrazem - dźwięk był opóźniony względem obrazu ok 2 sekundy na początku materiału filmowego. Jednak po 20 minutach przesunięcie wynosiło nawet 2 minuty. Wprowadziłem wszystkich w błąd (przepraszam), gdyż napisałem, że na kompie działa OK a na dvd stacjonarnym - źle. Tak zgrany materiał na płycie a następnie odtwarzany - miał przesunięcie podczas odtwarzania i na kompioe i na dvd. Ciekawym było jednak to, że gdy ten filmik ściągnąłem z internetu i zgrałem na dysk - to film chodził prawidłowo. Dopiero po jego zgraniu na płytkę zaczęły się niespodzianki.
Problem właściwie sam się rozwiązał - gdyż zakupiłem nagrywarkę i zainstalowałem Nero v6... (poprzednio miałem v5...) - i zużyciem tego programu żadnych przesunięć nie zobserwowałem.
Za pomoc wszystkim dziękuję.

bizon3 17.01.2006 10:43

Chcę założyć nowy post na temat zakłócania porgramu do zgrywania z uzyciem karty TV Wnfast przez program PowerDVD. Nie wiem gdzie jest na to miejsce. Proszę wskażcie mi najlepsze na to miejsce.

joujoujou 17.01.2006 12:52

Cytat:

Napisany przez bizon3
Chcę założyć nowy post na temat zakłócania porgramu do zgrywania z uzyciem karty TV Wnfast przez program PowerDVD. Nie wiem gdzie jest na to miejsce. Proszę wskażcie mi najlepsze na to miejsce.

Zdecydowanie offtopic. :taktak:

A kogoś z GTW uprzejmie proszę o skasowanie kilku ostatnich (nie na temat) postów. :D

joujoujou 15.02.2006 15:44

Odgrzeję temat, bo coś znalazłem. :D

Dla wszystkich, którzy chcą mieć na dysku film z videogoogle, youtube albo grinvi, w dodatku w formacie .avi albo .mpeg, proste i skuteczne narzędzie:
http://www.enriquepuertas.com/wp-con...downloader.zip
I działa! :jupi:

MaciejT 30.03.2006 23:52

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Odgrzej***281; temat, bo co***347; znalaz***322;em. :D

Dla wszystkich, kt***243;rzy chc***261; mie***263; na dysku film z videogoogle, youtube albo grinvi, w dodatku w formacie .avi albo .mpeg, proste i skuteczne narz***281;dzie:
http://www.enriquepuertas.com/wp-con...downloader.zip
I dzia***322;a! :jupi:

Moze cos pozmieniali, w kazdym razie u mnie nie dzialalo.

Poradzilem sobie wklejajac adres filmu do: http://keepvid.com/, a nastepnie sciagajac film w formacie .flv

dimson 30.09.2006 14:48

Pomo***380;ecie ....
mam proble ze ***347;ciagni***281;ciem filmiku z tej
strony http://dziendobrytvn.onet.pl/1358600,sport.html
mo***380;e ma kto***347; pomys***322;a jak to ***347;ci***261;gn***261;***263; na dysk?

joujoujou 30.09.2006 16:20

Stron***281; wcze***347;niej jest podpowied***378;, zreszt***261; moja. :czytaj:

:bicz:

Szukaj pliku *.flv

:P

dimson 01.10.2006 20:25

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Stronę wcześniej jest podpowiedź, zresztą moja. :czytaj:

:bicz:

Szukaj pliku *.flv

:P

Ok, moja wina w tym pośpiechu w szukaniu pomocy przeoczyłem odpowiedź.
Dzięki.

bizon3 08.12.2006 14:40

Jak ściągnąć filmiki ze smoga na dysk?

Witam serdecznie po bardzo długiej przerwie.:) Czy ktoś może mi pomóc ściągnąć na dysk filmiki ze smoga? Chcę je następnie odtwarzać bez łączenia się z internetem.

melag 08.12.2006 17:23

Cytat:

Napisany przez bizon3 (Post 714031)
Witam serdecznie po bardzo długiej przerwie.:) Czy ktoś może mi pomóc ściągnąć na dysk filmiki ze smoga? Chcę je następnie odtwarzać bez łączenia się z internetem.

Wykorzystaj program SDP Downloader :taktak:

bizon3 11.12.2006 15:41

Dzi***281;ki melag za info. ***346;ci***261;gn***261;***322;em ten programik ale za Chiny nie mog***281; go obs***322;u***380;y***263;. Wybieram opcj***281; OPEN, spisuj***281; adres linku i nast***281;pnie GO - ale nic si***281; nie dzieje. czy co***347; mi umyka? Prosz***281; o pomoc

bizon3 12.12.2006 07:05

Ten program chyba w tym wypadku nie zadziała. Spróbowałem ściągnąć inny filmik innego rodzaju i udało się. Natomiast w smogu nie mogę nawet wystartować.

joujoujou 12.12.2006 08:03

Przecie***380; juz pisa***322;em - urlhelper - szukasz adresu pliku .flv kopiujesz adres i podajesz do managera downloadu. :P

http://img223.imageshack.us/img223/1...ek01gz3.th.png

bizon3 12.12.2006 08:39

do joujoujou - przepraszam czy to do mnie odpowiedź, bo nie kumam co to za urlhelper?

joujoujou 12.12.2006 18:32

Cytat:

Napisany przez bizon3 (Post 715195)
do joujoujou - przepraszam czy to do mnie odpowiedź, bo nie kumam co to za urlhelper?

Owszem, do Ciebie. :taktak:

Wybacz, ***380;e tak obcesowo, ale kombinujesz jak ko***324; pod g***243;rk***281;, gdy tymczasem odpowied***378; juz dawno pad***322;a. :czytaj:

A co to jest urlhelper?

Ja wiem, oni wiedz***261;, google wie... :fiu:

bizon3 13.12.2006 09:18

:D Dzięki joujoujou. Ściągnąłem już ten urlhelper. Nawet "coś" tam już zapisałem na dysk. Jest tylko problem, bo zapisało mi się z rozszerzeniem .flv.
Chciałbym aby mi się to otwierało np. w windows mediapl.. Proszę o dalsze instrukcje.

ed hunter 13.12.2006 11:59

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...j+w+Google&lr=

:>

bizon3 13.12.2006 13:14

Dzięki

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 715546)

Panowie - (sorki -może i Panie :haha: - kto wie kto się kryje pod loginem ) Wielkie Dzięki wreszcie działa. mam jescze pytanka: - co zrobić aby w tym FLV Playerze oglądać w pełnym ekranie, bo jest tam tylko zoom x2 ?

puzel 13.12.2006 16:10

Jak to ściągnąć ten filmik z internetu?

Mam pytanie. http://ms1.bandeapart.fm/bap/concerts/201/vid_01.asf - chciałbym ściągnąć sobie ten koncert ale nie mam pojęcia jak. Chodzi mi o całość (hmm, kilkadziesiąt...kilkaset MB), a nie tylko listę odtwarzania.

Pytanie tyczy się również filmików takich jak można pooglądać na maxior.pl, youtube, itp.

joujoujou 13.12.2006 20:12

Link nie wchodzi. :|

Jakby wszed***322;, to urlhelper + kopiuj-wklej do managera downloadu.

Jest ju***380; zreszt***261; bardzo podobny temat. :czytaj:

A do tuby polecam keepvid.com :idea:

Grześiu748 13.12.2006 21:47

Jak to nie wchodzi??? Mi weszed***322; tylko trzeba by***322;o troszk***281; poczeka***263;.

joujoujou 13.12.2006 23:06

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Grze***347;iu748 (Post 715796)
Jak to nie wchodzi??? Mi weszed***322; tylko trzeba by***322;o troszk***281; poczeka***263;.

***379;ycz***281; szcz***281;***347;cia. :]

Załącznik 35973

Edit: oczywi***347;cie w IE te***380; pr***243;buj***281;, na razie czekam 20 minut. :fiu:

:)

puzel 13.12.2006 23:07

Link dziala, tylko niewiem czym to jest spowodowane, ze u jednych dziala u innych nie. Moim zdaniem trzeba zainstaloac codecpack fddshow (pewnie wszyscy to mają, w takim razie nie wiem ?? ).

Z menagerem downloadu probowalem, ale sciaga sie nie to co chce. Otóż po wklejeniu linka do takiego programu sciaga sie jedynie malutki pliczek - lista odtwarzania o rozszerzeniu asf. Po wlączeniu go uruchomia sie odtwarzacz video, i koncert jest odtwarzany z neta (coś jakby radio internetowe), a ja chce sciagnac caly koncert.

sproboje z tym keepvid.com, ale to jutro, a tym czasem prosze o kolejne propozycje

joujoujou 13.12.2006 23:29

keepvid pozwala zassa***263; pliki .flv, kt***243;re s***261; prezentowane przez serwis youtube. :tv:

Managerowi downloadu nie podajesz do zassania tego asf'a, tylko lokalizacje plik***243;w znalezione przez urlhelpera. :taktak:

ffdshow oczywi***347;cie mam, nawet jak go nie mia***322;em to asf'y by***322;y odtwarzane przez playery. :fiu:

Tego jednak zaden player nie rusza - wiem, to lista odtwarzania, po jej wczytaniu odtwarzacz powinien zassa***263; sobie i odtworzy***263; pliki, ale tego nie robi. :nie:

frog 14.12.2006 09:28

A ja mam problem ze sciaganiem TRAILEROW filmowych. Np na takim ONECIE pisze zeby dac prawym klawiszem i ZAPISZ JAKO.... i kupa sciaga mi plik *.mov ale tylko kilkaset kb i koniec... Pamietam ze kiedys sie dalo a teraz jakos nie umie. Wklejam tez link do Flashgeta i to samo,sciaga tylko kilkaset kilo i koniec. Ktos wie jak posciagac zwiastuny mov ?

wisiann 22.12.2006 15:55

pozdrawiam wszystkich :piwo:
pytanko z innej beczki ,czy jest alternatywa dla urlhelper bo mi wygasla darmowa probka a nie mam ochoty wykupywac licencji ,chodzi mi o teledyski z interia oraz onet
dzieki za odpowiedz

harwaster1 20.03.2007 11:24

przechwytywanie obrazu

mam pytanko jak przechwycić np filmiki na interneci które można tylko obejzeć czy jest jakis sposób je zrzucic na hd naprzykład ze stron typu wrzuta.pl albo smog.pl:help:

joujoujou 20.03.2007 11:29

1. Nie ten dzia***322;.

2. By***322;o. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=58966

Grześiu748 20.03.2007 11:30

http://dariosky.it/getvideo.php
Wklej do pola link z filmem po***378;niej b***281;dzesz m***243;g***322; ***347;ci***261;gn***261;***263; FLV Player ***380;eby ogl***261;da***263; te filmiki. ***379;eby je przekonwertowa***263; do innego (ludzkiego) formatu u***380;yj programu FFmpeg

EDIT:@jou by***322; szybszy

Ghost_mode 20.03.2007 13:26

Temat ju***380; przeniesiony.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19.