![]() |
!!Nie Wypala DVD!!
Ilość załączników: 1
Właśnie wypalałem sobie dvd i wskoczył mi komunikat. Sprubawałem jeszcze raz ale nadal to samo. Co Jest? Wcześniej nagrywało mi na tą płyte a teraz nie.Na żadną nie nagrywa!!
moja Nagrywarka to: Liteon SHOW-1653S Używam Płyty: PHILIPS 1-8X Bios mam: CS02 Co mam Zorbić??Wcześniej nagrywało!! :smutny: |
to jest najnowszy bios w nagrywarze ?
plytka + czy - ? i sprawdz na innym nosniku, moze jest felerny egzemplarz |
Bios Masz raczej archaiczny.
http://www.liteonit.com/ODD/English/...del=SHOW-1653S Załaduj ten (najnowszy) i ponów próbę wypalenia. |
na najnowszym jest to samo! A płytke jast +.
Co mam zrobić żeby to chodziło przinstalowac?? |
Cytat:
|
A pomogło by ustawienia fabryczne? Jak tak to jak je ustawić??
|
Jeżeli masz taką możliwość, sprawdź nagrywarkę na innym komputerze.
|
Zabardzo niemam takiej możliwośc! Ale niema innego sposobu żeby ona działała??Może doradzicie jakiego biosa wgrać. jest coś takiego chyba jak ASP czy coś takiego może tam coś zmienić?? Co Zrobić?? Nagrywarka jest mi potrzebna musze wypalić 30 gb! Wieć Prosze abyście odpowiedzieli szybko i konkrętnie!!
|
Ilość załączników: 1
ASPI powinieneś mieć zainstalowane. Jeżeli nie, to ściągnij i zainstaluj. Po rozpakowaniu kliknij INSTASPI.BAT i potem restart kompa.
Czy masz zainstalowane ASPI możesz sprawdzić programem "InfoTool" z pakietu NERO. |
najlepiej jak byś dał LOG z Nero.
|
Cytat:
|
Jaki Log??
Rak nagrywałem jsuz na tą płytke. Nagrałem jedne filmy i wypaliło to zaczołem nagrywać 2 i błąd. prubowałem na płytach Vakoss DVD-R i na PHILIPS DVD+R i ciągle to samo. wymiana biosa nic niepomaga. Niewiem co mam zrobić aby ta nagrywarka działała.Kiedyś wypaliłem ją 20 płytek, a teraz nic. Chciałbym Rozwiązać ten problem ale niewiem jak. |
kuop sztuke np verbatima+R i zobacz jak bedzie wtedy, jesli tez padnie to nagrywara do serwisu :taktak:
|
Ilość załączników: 3
Co Powiecie Na to?? Dobrze czy żle??
|
Powiedzcie chociasz jakiego biosa wgrać i jakich płytek używać!!
|
najnowszego i uzywac plytek marki VERBATIM+R od MCC
a z tych obrazkow wynika ze masz wszystko co trzeba |
Sprubuje.
|
!!Post uważam za Zamkniety!!
Problem napraiwiłem. Wymieniłem ASPI wgrałem najnowszego BIOSA. I ponowiłem wypalanie na płytce ESPERANZA DVD+R 1-8X. Wpyaliłem z prędkością 8X wystąpił błąd. Ponowiłem wypalenie na prędkości 4X i zapis przebiegł pomyślnie! Dzięki wszytkim co brali głoś w tym poście!! :piwo: ;) |
podepne sie i oczernie ten model 1653=chłam a ja dalej będziesz 8x nagrywał to nie będziesz ich mógł odczytać a jak dopadniesz TDk + x8 i nagrawssz x6 to nie odzytasz i wogóle najlepsze płyty to MEdiaStore x4 zawsze je odzczytasz na 1653S (s=scierwo)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:38. |