Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   maly problemik..... (https://forum.cdrinfo.pl/f13/maly-problemik-62957/)

alsababnur 28.02.2006 21:15

maly problemik.....

witam....mam taki problem ..mam bajke na dvd,traktuje ja dvd dekrypterem .nagrywam na twardziela te pliki, potem odpalam nerona 7 ,opcja dvd film..nero wypala a po jakims czasie wyskakuje komunikat nagrywanie nie powiodlo sie i tak wkolo .siedze nad tym juz 4 dni a moze jak bym zaczal robic szrinkiem to cos by dalo......HELP.....dzieki..

Reetou 28.02.2006 21:48

A nie uważasz, że problem może leżeć po stronie nagrywarki, czy użytych płytek?

adamxx68 28.02.2006 21:54

Cytat:

Napisany przez alsababnur
witam....mam taki problem ..mam bajke na dvd,traktuje ja dvd dekrypterem .nagrywam na twardziela te pliki, potem odpalam nerona 7 ,opcja dvd film..nero wypala a po jakims czasie wyskakuje komunikat nagrywanie nie powiodlo sie i tak wkolo .siedze nad tym juz 4 dni a moze jak bym zaczal robic szrinkiem to cos by dalo......HELP.....dzieki..

Jaka to bajka ??? ,na jakiej płycie ??? ,kiedy wydana ??? Jest jeszcze DVDFab Decrypter ,a jeśli chodzi o nero to jest to program do wszystkiego i do niczego,trzeba używać innych programów :ysz: Pozdrawiam

mgit 28.02.2006 22:05

AnyDVD+CloneDVD+Verbatim DVD+/-R=przegrana bajka

alsababnur 01.03.2006 08:54

maly problemik......

wypalam na plycie dvd rv, z ktora pracuje juz nie pierwszy raz i zawsze bylo ok,chociarz ripuje pierwszy raz.plyta jest zabezpieczona chyba makrowizyn tak podaje dekrypter.ja raczej stawial bym na brak moich umiejetnosci w tym zagadnieniu..oczekuje dalszych podpowiedzi dzieki....

nico88 01.03.2006 09:28

Jezeli masz chwile na poswiecenie tej plytce (tak ok 40 min.) to uzyj DVD Decryptera z wlaczona funkcja IFO Mode nastepnie wybierz najdluzszy film z pola po prawej i najwazniejsze w opcjach IFO Mode musisz zaznaczyc aby nie scalal plikow do 1 GB.
A i jeszcze musisz zaznaczyc aby zgral to wszystko do osobnych pliczkow .m2v i dzwiek do .ac3.
Pozniej odpalasz jakis programik do autoringu DVD ja polecam DVD Lab Pro bo robi to najszybciej.
I filmik bedziesz mial zrobiony!

Jezeli chcesz dokladniejsze dane to napisz na mojego maila: nico88@o2.pl

ed hunter 01.03.2006 10:16

Cytat:

Napisany przez nico88
Jezeli masz chwile na poswiecenie tej plytce (tak ok 40 min.) to uzyj DVD Decryptera z wlaczona funkcja IFO Mode nastepnie wybierz najdluzszy film z pola po prawej i najwazniejsze w opcjach IFO Mode musisz zaznaczyc aby nie scalal plikow do 1 GB.
A i jeszcze musisz zaznaczyc aby zgral to wszystko do osobnych pliczkow .m2v i dzwiek do .ac3.
Pozniej odpalasz jakis programik do autoringu DVD ja polecam DVD Lab Pro bo robi to najszybciej.
I filmik bedziesz mial zrobiony!

Jezeli chcesz dokladniejsze dane to napisz na mojego maila: nico88@o2.pl

a po co robić z igły widły?

darmowy, najnowszy DVDFab Decrypter + DVD Shrink i po zawodach.

nawet może Shrink nie być potrzebny, jak płyta jest jednowarstwowa, co w przypadku bajek telewizyjnych jest praktycznie normą.

Yarozelsky 01.03.2006 10:18

@nico88- powiedz mi po co tyle kombinować :blink:

@alsababnur - skoro zgrałes ta bajke na dysk to dla pewnosci podgladnij ja np w shrinku i jesli działa to zanczy że do nagrywania używasz :
-słabej jakosci płyt
-słabej nagrywarki
-lub masz pomieszane w sterach [aspii wł. dma itd]
albo wszystkie 3 punkty naraz :D
spróbuj zaktualizowac bios nagrywarki, zmien płyty , potestuj na RW

alsababnur 01.03.2006 11:24

podejrzalem ja w nero show time i wszystko chodzi..plyta na ktora to chce wypalic to
""emtec dvd+rw"" wypalalem na nich i nigdy nie mialem zadnego problemu...
w aspi i dma nic nigdy nie grzebalem..normalnie rece opadaja...a moze to jest wlasnie takie zabezpieczenie tej plyty ona jest chyba zabezpieczona makrowizyn tak podaje dekrypter...bufor ten maly paseczek w neronie z poczatku jest pelny potem spada do 47 % a nawet do 15 %...

alsababnur 02.03.2006 19:14

maly problemik.....

kurcze zmienilem plyte i jakos udalo mi sie nagrac ale mam zas problemy z dzwiekiem jakies trzaski i tak jakby dzwiek przeskakiwal albo igla na winilowej
plycie ...mowie wam kicha 5 dni w polecy...

Yarozelsky 02.03.2006 19:42

To może Jaśnie Pan zdradzi nam tajemnice jakich płyty użył na jakiej nagrywarce z jakim biosem i z jaka predkością wypalił płyte ,sprawdził aspii i dma :> [bo to że nic w dma i aspii nie grzebałeś nie znaczy że wszystko jest dobrze]

alsababnur 03.03.2006 16:29

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
To może Jaśnie Pan zdradzi nam tajemnice jakich płyty użył na jakiej nagrywarce z jakim biosem i z jaka predkością wypalił płyte ,sprawdził aspii i dma :> [bo to że nic w dma i aspii nie grzebałeś nie znaczy że wszystko jest dobrze]

witam...przepraszam za to niedopatrzeniue ale juz od dluzszego czasu siedze i nie moge nic wymyslic....
-plyta to dvd +rw emtec wypalalem z predkoscia 4 a nawt 2 lub esperanza i byla nawet media store dvd-r.na esperanzie nawet udalo mi sie wypalic bez bledu ale dzwiek byl taki kiepski ze szok ...czytaj posty wyzej...
-nagrywarka to samsung tsstcorp cd/dvdw ts-h552b bios niestety nie wiem jaki ale ze tak powiem fabryczny mam ja juz jakies poltora roku...
-dma mam wlaczone w obu opcjach..
-aspi i jak bylo to od nerona wlaczone i jak wylaczone..
poslugiwalem sie programem do dekodowania:szrenkiem i dvd dekrypterem..
-uzycie procesora przy kopiowaniu na plyte dochodzi do 90%..
film nas kompie jest dobrze nagrany ..

mgit 03.03.2006 18:37

Cytat:

witam...przepraszam za to niedopatrzeniue ale juz od dluzszego czasu siedze i nie moge nic wymyslic....
-plyta to dvd +rw emtec wypalalem z predkoscia 4 a nawt 2 lub esperanza i byla nawet media store dvd-r.na esperanzie nawet udalo mi sie wypalic bez bledu ale dzwiek byl taki kiepski ze szok ...czytaj posty wyzej...
-nagrywarka to samsung tsstcorp cd/dvdw ts-h552b bios niestety nie wiem jaki ale ze tak powiem fabryczny mam ja juz jakies poltora roku...
-dma mam wlaczone w obu opcjach..
-aspi i jak bylo to od nerona wlaczone i jak wylaczone..
poslugiwalem sie programem do dekodowania:szrenkiem i dvd dekrypterem..
-uzycie procesora przy kopiowaniu na plyte dochodzi do 90%..
film nas kompie jest dobrze nagrany ..

:sciana: :fiu:
Zaktualizuj frimware w nagrywarce czym prędzej
Nagraj na Verbatim a nie na jakimś syfie typu emtec
:taktak: :czytaj:

karoleczek 04.03.2006 00:57

sorki ze sie wtracam do specow ale nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok a po drugie emtec czyli stary basaf nie jest najlepsza firma sproboj verbatiny lub imation.. moja wypalarka to tez samsung i strasznie nie lubie emtec´kow pozdrawiam

Reetou 04.03.2006 01:10

Cytat:

Napisany przez karoleczek
nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok

??? To może jeszcze podaj uzasadnienie/źródło swoich rewelacji...

Yarozelsky 04.03.2006 01:12

Cytat:

sorki ze sie wtracam do specow ale nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok a po drugie emtec czyli stary basaf nie jest najlepsza firma sproboj verbatiny lub imation.. moja wypalarka to tez samsung i strasznie nie lubie emtec´kow pozdrawiam

nie wiem czy wiesz ale + świetnie sie nadają do filmów bo da sie je nagrać z booktypem jako dvd-rom , nie wiem co ma + i - do jakości filmu /nagrania płyty , '-' sa lepiej traktowane przez starsze odtwarzacze dvd i nic poza tym :>

oddwor 04.03.2006 02:54

Tak na marginesie imao " - " jest gorszym formatem.
Do nagrywania " - " może mnie zmusić jedynie niekompatybilność ze starymi napędami dvd.

karoleczek 04.03.2006 09:02

zrodlo moich rewelacji jest odpowiednia kolekcja i zasada prob i bledow (z tego co ja wiem jest inny zapis na plusach, tu mniej dokladny- po drugie najczseciej na tych plytkach jest napisane ze nie nadaja sie do filmow, sorki ale wiecej nie wiem) natomiast jesli chodzi o to ze emtec´ki nie lubia sie z wypalarka samsung to wystarczy zapytac w sklepie albo zobaczyc ze najczesciej przy wypalarce samsung jest podany nosnik verbatim ... sorki za jezyk pozdrawiam

karoleczek 04.03.2006 09:06

Cytat:

Napisany przez oddwor
Tak na marginesie imao " - " jest gorszym formatem.
Do nagrywania " - " może mnie zmusić jedynie niekompatybilność ze starymi napędami dvd.

nie wiem czemu uwazasz ze jest gorszy tu u mnie wszyscy pala na minusach raczej trzymamy sie z daleka od plusow pomimo tego ze sa tansze i to nawet o 3 euro na opakowaniu 50 plytowym

alsababnur 04.03.2006 09:31

maly problemik...

witam.....wczoraj zaszly nowe okolicznosci.otoz chcialem wypalic kolesiowi pare roznych plikow i na tej plycie dvd to mialo byc nagrane jako data, objetoscia nie przekraczalo polowy dvd i coz sie okazalo ze nagralo sie z bledem tak samo jak film ktory probowalem przegrac...nie wiem czy w tej sytuacji nie odinstalowac nerona i zainstaliowac go z powrotem.moze to cos da,moze mam po******one cos w ustawieniach,moze jakis program cos tam poprzestawial?

karoleczek 04.03.2006 09:48

Cytat:

witam.....wczoraj zaszly nowe okolicznosci.otoz chcialem wypalic kolesiowi pare roznych plikow i na tej plycie dvd to mialo byc nagrane jako data, objetoscia nie przekraczalo polowy dvd i coz sie okazalo ze nagralo sie z bledem tak samo jak film ktory probowalem przegrac...nie wiem czy w tej sytuacji nie odinstalowac nerona i zainstaliowac go z powrotem.moze to cos da,moze mam po******one cos w ustawieniach,moze jakis program cos tam poprzestawial?

wiem ze to moze jest glupie pytanie ale czymu nie skorzystasz z wypalarki w programie winodws xp jesli taki uzywasz ta nie powinna sie klocic z niczym i bledy w nagrywaniu danych sa znikome

Reetou 04.03.2006 13:05

@karoleczek

Moje pytanie o źródła tych 'rewelacji' wynika z tego, że jak dotąd nie spotkałem się z wiarygodnymi testami/uzasadnieniami wskazującymi na wyższość jednej technologii zapisu nad drugą.

Jakbyś napisał "na mojej nagrywarce lepiej palą się minusy", czy "moja stacjonarka lepiej czyta filmy nagrane na minusach" - to OK. Ale Ty swoje doświadczenia cały czas uogólniasz na wszystkich: "nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach", czy "u mnie wszyscy pala na minusach raczej trzymamy sie z daleka od plusow". I wprowadzasz ludzi w błąd. Bo np. u mnie lepiej czytane są plusy właśnie i omijam minusy :P Ale ja napisałem "u mnie"...

Kaos20 18.03.2006 05:23

Mam krótkie pytanie. Z jakiej stronki mozna sciagnac uaktualnienie do BIOSU Nagrywarki TS-H552B, najprawdopodobniej bedzie on mial rozszerzenie .bin wiec drugie moje pytanie dotyczy tego jak mozna go wgrac. Prosze o pomoc. :)

rork 18.03.2006 08:51

Cytat:

nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok

Cytat:

Napisany przez Reetou
??? To może jeszcze podaj uzasadnienie/źródło swoich rewelacji...

:D :rotfl: Reetou to są rewelacyjne rewelacje z rewelacyjnie wiarygodnego źrudła :na_ucho: i nie wymagają uzasadnienia :haha: to są fakty :] :rozga:

edit: nie widziałem, że wątek ma drugą stronę ;)

Reetou 18.03.2006 11:52

Cytat:

Napisany przez Kaos20
Z jakiej stronki mozna sciagnac uaktualnienie do BIOSU Nagrywarki TS-H552B, najprawdopodobniej bedzie on mial rozszerzenie .bin wiec drugie moje pytanie dotyczy tego jak mozna go wgrac.

Pewnie ze strony producenta, nie?

W pliku masz też info o sposobie wgrywania...

zefel 18.03.2006 14:28

Płyty i jeszcze raz płyty. Mam nagrywarkę LG i też mam problem z nośnikami esperanzaDVD+R Za nic nie da rady nagrać płyty DVD.Mogę je wykorzystać tylko do nagrania zwykłego CD. Zaznaczam że problem jest jak na razie tylko z nośnikami tej firmy.Zmień nośnik a co do jakości nagranej płyty to nie piszesz jaka jest jakość na dysku więc trudno porównać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31.