![]() |
Bug. Jaki deweloper, taka gra (albo odwrotnie, nie mogę się zdecydować). ;p
|
wiecie co zrobiłem? zamiast wymieniać grę... kupiłem kartę 2 GB! Wszystko śmiga cacy :P no ale mogliby pisać na pudełku na jakie karty pamięci działa, no... <grrr>
|
Dla mnie to całkowicie nowa informacja, że gra niby może nie współpracować z MSD 2GB<. Dziwne. Ale jak chcą wymienić i ma to niby pomóc to możesz.
Wersje Platinum to europejskie wersje gier na platformy Sony, które mają obniżoną cenę ze względu na fakt sprzedania więcej niż 500000 w jakimś tam okresie czasu (kiedyś było milion...). Charakteryzuje je to, że są w obleśnie srebrnych pudełkach. ;] Są więc wydawane później, dostają nowy ID produktu i możliwe, że w tym przypadku jest nowsza wersja gry (w sensie, że w reedycji naprawili ten bug - jeśli rzeczywiście był, jeśli mówią prawdę). |
Wymieniaj! Zaprogramowali gre, ktora nie obsluguje duzych kart, to niech stana na wysokosci zadania i rozwiaza problem ;-)!
|
najpierw wcale, a potem przez PSP... i nic to nie dało. (z komputera to ja umiem tylko tapety itp pościągać prosto na kartę :3)
- - - hej! ci z EA mi odpisali, że ta gra nie obsługuje kart większych niż 2 giga. i zaproponowali na wymianę HP i Czara Ognia Platinum. Czy to coś da? Jeżeli Essential nie działą, to czy Platinum będzie działać? i ważniejsza część pytania: czy na pudełku z grą gdzieś jest napisane, z jakimi kartami pamięci są kompatybilne? |
Karte formatowales z poziomu PSP czy przez komputer?
|
:) :) :)
kupiłem sobie PySyPy 3004 :P ALE!: :( dokupiłem Harry'ego Pottera 4 na dysku UMD (Seria PSP Essentials). Bez karty pamięci (4 giga) śmiga normalnie, tylko nie można zapisać. Jak wkładam kartę, i włączam grę, potwierdzam, żeby sprawdziło tę kartę i buba. Nie chce iść dalej. Po prostu gra stoi w miejscu. Karta jest Supported, więc nie wiem, co może być nie tak. W sieci kilka osób miało ten problem, ale nigdzie nie było opisane, jak temu zaradzić.... Inną grę, już do kompletu (Jak and Dexter) włączam bez problemu z tą kartą. Wiecie co jest nie tak? Mam najnowszy soft (6.31), bo musiałem pobrać do dema Dragon Balla... Nie mam pomysłu, więc sądziłem, że może wy mi pomożecie... Aha, wszystko kupowałem nowe z Empika... :/ |
na szczęście jestem laikiem i ignorantem, więc pogoń za białymi krukami mi nie grozi :3
|
Te z górnej półki nie, na alledrogo np. Gorzej z tytułami niszowymi.
|
kolo333, no bo widzisz, mam zamiar zagrać w "stare" (no może nie tak do końca) gry, ale przyjemnie byłoby od czasu do czasu kupić sobie jakiś nowszy tytuł... a skoro nic już nie wychodzi...
... to nawet coraz trudniej byłoby dostać stare gry. |
Mam na myśli śmierć rynkową, a nie tą "sentymentalną". Ja co i raz odświeżam sobie Crasha czy Spyro - mam powiedzieć, że ta konsolą wciąż żyje? ;]
Zauważ też, że większość ludzi ma ********* na punkcie nowości. Gry dla nich muszą być nowe, inaczej po nie nie sięgną. :hmm: |
PS2 umrze kiedy po prostu nie bedzie Ci sie chcialo grac w zaden tytul. Ja gram caly czas. Ostatnio wyszlo NBA 2k11, zaraz wyjdzie PES 2011 - wiec jezeli PS2 umaralo to chyba zostalo reanimowane z pozytywnym skutkiem (chwilowe zmartwychwstanie?). Gier jest cala masa. GOW i GOW II. GTA:LCS, GTA:VCS, Black - w te gry nie pograsz na PC. Ja wole rozlozyc sie na kanapie i popykac w cos z padem w reku niz garbic sie przed monitorem z myszka w lapie. ;)
Czy sie oplaca? Zalezy za ile. :P |
Berion, właśnie dlatego, że jest nieporęczne ;-)
dzięki za pomoc i za odpowiedzi. Już wiem, że na 100% wybieram PSP :) |
A dlaczego PS2 nie do wszystkiego? Dlatego, że nie jest małe i poręczne? ok.
Gry na PSP to gry na PSP, a nie zubożone wersje gier na PS2. Było parę portów z PSP na PS2, ale trzymały ten sam poziom co na PSP. PSP tak, ze dwa może. W drodze jest już nowa generacja handheldów. PSP2 i 3DS. PS2 nie umiera, PS2 umarło. Dawno temu. To normalna kolej rzeczy, stare konsole najdalej rok po premierze nowych są wypierane z rynku. |
to może inaczej.
PS2 będzie tylko do gier a PSP już do prawie wszystkiego. Czyli widać przewagę PSP. Jednakże jeżeli gry na PSP są poobcinane (jest mniej ukrytych miejsc, mniej misji czy też funkcji, etc.) niż na PS2 to dalej zastanawiam się co wybrać. 1. Czy gry są takie same, czy jednak usunięto niektóre możliwości na PSP w porównaniu z PS2? (Co jest lepsze pod względem gier- tych samych tytułów na PS2 i PSP-?) 2. Czy PSP jeszcze przetrwa parę lat? (pod względem, że PS2 już umiera, a nie wiem jak jest z PSP...) |
Lepiej w jakim sensie? Czego konkretnie oczekujesz od obu konsol?
|
no to raczej on nie obsługuje. Ale byłem przed chwilą w hipermakecie i zobaczyłem, że na PSP mnie jeszcze stać :3
1. Czy lepiej kupić używanego PS2, czy nowego PSP? Odnośnie tego Harrego... Na PSP gry wyglądają tak samo jak na PS2, czy np. są skrócone filmiki, albo no nie wiem, nie ma tylu misji itp. Bo na komórkę Harrego przeszliśmy z kolegą w dwie godziny. W porównaniu z komputerem to bardzo ogromna różnica. Chodzi mi o to, czy na PSP gry są takie same jak na PS2/PS3... Właśnie pod tym kątem chciałbym, żebyście powiedzieli, czy lepiej kupić tego używanego PS2, czy nowego PSP... Jeżeli już bym miał tego PSP to dodatkowo oglądałbym na nim anime naruto i takie tam, już nie byłby konsolą tylko do gier (jak miałoby być to z PS2), ale zastępowałby mi w dużej mierze kompa. Bo w sumie i tak dużo czasu bym nie mógł spędzać przy nim (matura i te sprawy...) ... Więc... PSP czy PS2? |
Tuner nie jest potrzebny do podłączenia żadnej z konsol, nadmieniłem jedynie że monitory bez tunera nie posiadają takich złącz. Niby to samo, ale... ;]
Obecne modele X360 (Slim), mają HDMI (ze starszych tylko te z wersji Premium). Można też po Componencie. PS3 HDMI lub Component, ale monitor musi obsługiwać HDCP (czy X360 też to przyznam, że nie wiem). HDCP niedawno został złamany, więc niedługo pewnie zaroi się od chińskich konwerterów na bazarach (wspominam o tym bo stare monitory nie obsługują HDCP - sprawdź na stronie producenta czy Twój obsługuje). ;] |
A do PS3 albo Xboxa można podłączyć LCD bez tunera? Bo jakbym już kupił, to wolałbym, żeby u mnie stał, a na TV nie mam za bardzo miejsca... ;o
|
Za Sapkowskiego byś się zabrał, a nie jakieś badziewia New Age'owe. A i Wiedźmin, zacny cRPG.
To zależy jaką sieć masz. Burżuazja wozi się na MB/s, a taki plebs jak my na Mb/s. ;p Do grania spokojnie wystarcza 512Kb/s, ja bym się bardziej martwił pingiem... Kup PS3/X360, sprawdzisz doświadczalnie. Na PS2 nie ma nawet sensu się za to zabierać. |
tom-as: zwracam uwagę na wszystkie posty :)
Berion: w empiku sprzedają je już za 60 zł, poza tym ten kolega ma już HP4 i 5 i powiedział, że mi pożyczy :) A na co mi one? Mam takie zboczenie, że jak już grałem w poprzednie części (na komputerze), przeczytałem wszystkie książki i obejrzałem każdy film, postanowiłem dla zasady przejść jeszcze 4, 5, 6 i 7 część. :P Sprawdziłem, i rzeczywiście ten VGA box nie ma sensu. Znam różnicę między bitami, a bajtami, tylko nigdy nie pamiętam, które dotyczą sieci. o.o' |
Pottery to straszne budżetówki (żeby nie powiedzieć, że gówna i nie obrazić Twojego systemu wartości oceniania gier ;]). Na diabła Ci to?
Gry na PS2 nie są i nie będą już wydawane. Mamy już półmetek życia X360/PS3/Wii i nikt nie kupuje gier na tak starą konsolę. Z PS2 wychodzi sygnał analogowy. Z konsolą standardowo jest sprzedawany chinch. Więc monitor musi mieć chinche lub scart, ale te bez tunera nie mają, więc w grę wchodzi tylko VGABox, co jest IMO bezsensownym zakupem. Mb -> Mega Bit, MB -> Mega Bajt. O jednostkach poczytaj sobie na Wikipedii. Tak czy siak to nie pograsz bo serwery są już chyba wszystkie powyłączane. Co najwyżej przez xlinkkai tunelując połączenie, ale gra musi obsługiwać grę po LANie, a tych jest garstka. |
jakbym miał kasę i odpowiednią ilość czasu to dla samego GT i Tekkena był sobie PS2ke kupił w _okazyjnej_ cenie. :-)
tak, wiem... niezbyt pomocny post :zawstydz: |
Witajcie!
Znalazłem to forum, gdy szukałem odpowiedzi na moje pytanie... Sprawa jest następująca: Brat kolegi, kupił w Anglii PS2 Slim, ale niedawno kupił PS3 i teraz próbuje pozbyć się PS2Slima (dobry stan, wszystko działa). Kolega zapytał, czy chciałbym je kupić. I właśnie nie wiem! Mam nadzieję, że mi pomożecie. W każdym razie ja liczę na to, że pograłbym sobie jeszcze w Harrego Pottera 4, 5, 6 i 7, Tekkena (któregokolwiek), Gran Turismo i GTA VC lub SA oraz Transformersy. Te gry mam w planach. Nie kupię sobie PS3, bo jest za drogie :( Widzicie, chciałbym pograć w te gry na playu, ale nie wiem, czy HP 7 wyjdzie jeszcze na ps2... Jak czytałem w przypadkowych stronach, zrozumiałem, że już się odchodzi od PS2, bo cośtam, bo teraz tylko PS3 się liczy itp. I jeszcze jest, że kolega dopiero na gwiazdkę jedzie do Anglii, czyli tego playa mógłbym kupić od niego dopiero w styczniu. Mam następujące pytania: 1. Warto dla mnie (jestem całkiem zielony w konsolach) kupić PS2 Slim? 2. Czy szanse, że będą jeszcze sprzedawać te gry na PS2 są duże? 3. Czy podłączenie monitora LCD (bez tunera TV) do tego PSa jest możliwe? Słyszałem o jakichś przejściówkach. Ile one kosztują? Gdzie je dostać (w rzeczywistości, nie chcę kupować nic na Allegro...)? 4. Czy mając łącze 2Mb/s albo 2 MB/s ( tego też nie czaję! :( ) mogę "normalnie" pograć z kolegą przez sieć? Liczę na waszą pomoc :) |
Na demo patcha nie zakładaj. Tak na wszelki wypadek Ci mówię. ;]
|
Cześć berion dziś dopiero zobaczyłem to OKAMI i się okazało że mam demo tej gry na ps2 gratulacje ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
http://gajdaw.pl/edytorstwo/skroty/print.html#R3 |
Od kiedy? Mnie tam uczyli, że zawsze się stawia. :P
|
Cytat:
Po nr nie ma kropki! :bicz: ;p |
Innymi słowy: nie jest to kwestia techniczna tylko etyczna. ;]
|
A mogę ukraść malucha i jeździć nim po ulicy?
To nie forum warezowe >> regulamin |
OK. A czy można np. ściągnąć obraz jakiejś płyty i zgrać na pustą płytę??
|
Chciałbym zjeść jabłko, ale nie mam żadnego. Jak zjeść nie mając? Iść kupić albo ukraść (albo czekać aż wyrośnie jabłoń przed blokiem, ale nie o to tutaj chodzi w tej metaforze :D).
|
Cytat:
|
Loki7777 napisał mi żebym zrobił obraz płyty z oryginalnej płyty ale jak bym nie miał oryginału?? to jak zrobić obraz??
|
Cytat:
Loki7777 w poście nr.99 napisał Ci jak. ;] |
dobra czyli bym musiał kupić ;( szkoda :)a mam jeszcze pytanko czy FreeMcBoot jest legalny??
|
Tak, jest to możliwe. :taktak:
Po prostu kup oryginał. :tak!: :D |
wiesz o co mi chodzi berion??Chyba nie.Chodziło mi o to że np. nie mam oryginału tej płyty ani nic związane z tą grą i chce w nią pograć na Ps2 czy jest to możliwe??Jeśli tak to jak mam to zrobić??
|
Loki7777 w poście nr.99 napisał Ci w jaki. ;]
|
no a możesz mi powiedzieć w jaki sposób ??
|
Można.
|
no tak ale właśnie chodzi mi o to czy można inaczej niż z oryginalnej płyty :)
|
aha, myslalem ze dysponujesz oryginalem:)
|
no ale żeby zgrać obraz płyty *iso to muszę mieć oryginał płyty nie?? bo ściąganie to jest śmieć :)
|
Robisz standardowo obraz gry na hdd w*.iso np imgburn czy tez dvddecrypterem (czym ci wygodniej). Potem instalujesz to za pomoca usbutil http://www.sksapps.com/hd/USBUtil_v200_full_en.rar na pendrive i z poziomu OPL odpalasz. Wczesniej przydaje sie zdefragmentowac dysk USB.
|
no ok ale najpierw muszę dać na usb tą grę a nie wiem jak. Berion powiedział że ściąganie gier to zwykłe dziadostwo więc jak>?<
|
Możesz uruchomić grę z usb lub hdd przy pomocy np. Open PS2 Loader
|
jeszcze coś chciałem się spytać czy mogę w inny sposób mieć grę niż tylko z oryginalnej płycie przegrywać na pustą płytę(FMCB)
|
Loki ironizował, ;] bowiem w regulaminie jasno jest napisane, że wszelkie aspekty piractwa są na naszym forum tematem tabu.
Działać będą, robi się z nimi to samo co z tymi które kopiujesz z oryg. nośnika. Ale pamiętaj, że kraść się nie opłaca, możesz trafić na fake'i, bad ripy, dvd9ripy itp. Generalnie rzecz biorąc jest to syf i pewny możesz być tylko tego co sam zrobisz ze swojej oryginalnej gry. |
OK dziękuję
|
Nie, sciagniete nie dzialaja. Tylko kopie z oryginalow.
|
Dobra udało mi się teraz cieszę się FIFĄ!
Ale nie o to mi chodzi w tym poście dokładnie to chciałem spytać czy jak jakąś grę ściągnę z neta to mi będzie działać na FMCB?? |
U mnie przerobić znaczy zrzucić na kompa z oryginalnej płyty grę,spatchować ją i zgrać na pustą płytę. Spróbuję z tym "x8", ale i tak dziękuję za wszystko!!:)
PS: potem ci napiszę czy mi się udało jak będziesz chciał oczywiście ;) |
A co wg. Ciebie oznacza: "przerobić fifę"? Bo jeśli nagrać to tak, może, zależy od jego nagrywarki, płyt itd. Nagrywaj raczej x8. Wolniej w dzisiejszych czasach nie ma sensu.
|
a gdybym przerobił fife na innym kompie to by działało>?>(PS2 mam chyba 3 lata więc wątpie żeby on był uszkodzony :))
PS: a prędkość nagrywania mam x4.I jeszcze coś jak przegrywałem fife z oryginalnej płyty to się czasem zatrzymywał proces zrzucania na kompa a za chwile już był zrobiony może to przez to(gry które mi działają nie zatrzymywały się tylko ta jedna):( |
Tzn, że albo Twój laser w konsoli niedomaga, albo jakość wypalenia jest kiepska z powodu kiepskiej jakości nośnika (lub nagrywarki, źle dobranej prędkości) itd. Wszystkie we wszystkich kombinacjach. Odczyt płyt w każdej PS2 to mocno indywidualna sprawa.
|
dobra ale to co to znaczy, że mam ze złej firmy płytę?? czy może moja nagrywarka DVD źle chodzi bo nie wiem odpowiedz jak najszybciej bardzo cię proszę ;)
|
Problem z weryfikacją nośnika (jakość nagrania).
|
no oki i tak nie rozumiem ale teraz mam inny problem bo przegrałem Fife 10 na pustą płytę (oczywiście spatchowałem) i zamiast uruchomić mi się biały ekran gdzie wybieram Lauch CDVD to mi się włącza menu ps2.W innych przegranych płytach od razu mi sie włącza biały ekran a ja włączam Lauch CDVD , nie wiem czemu tak jest proszę pomóżcie(INNE płyty które działają przerabiałem w taki sam sposób )
|
Już napisałem parę postów wyżej. Trzeci raz chyba, albo drugi.
|
no to powiedz a nie cały czas " Nie _^_ "
|
Nie.
_^_ |
czyli że mam wgrać na pendrive " emulator MCSIO " i potem wgrać na kartę??
|
Wiem i co Ci to ma niby dać? Zrobisz obraz karty, wrzucisz go na np. pendraka i co dalej? Myślisz, że sam z siebie magicznie zostanie odczytany jako karta pamięci?
Twój główny problem polega na tym, że nie rozumiesz co czytasz - i wcale nie mam na myśli żadnych kompleksowych tutoriali - chodzi o to, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem zwyczajnych polskich zdań. :ysz: Toć wyżej napisałem, że tym *który "oszukuje" grę* jest *emulator MCSIO* - no więc z tego wynika, że jest to (słowo klucz) *program*. W obliczu powyższego dlaczego więc pytasz czy nie wiem jak zrobić taki obraz karty? Skoro napisałem o tym tutorial to logiczne jest, że wiem, umiem i używałem. |
a wiesz może jak ten obraz zrobić?? do USB?
|
Jak już napisałem wcześniej, opierając się na opiniach innych użytkowników, z tutorialu o emulacji modułu MCSIO *nie* skorzystasz na FMCB (konkretnie na ESR), więc zostają Ci dwie metody:
Taka jak w tutorialu, *ale* używając wyłącznie oryginalnych gier z tego samego regionu co Twoja konsola. Lub taka o której wspomniałem mimochodem, czyli HDP przez OPL (sam muszę o tym poczytać bo nie interesowałem się - wciąż czekając aż ten emulator zostanie zintegrowany z głównym branchem OPL - już oficjalnie). - - - I cóż Ci po tej wiedzy jak z niej nijak nie skorzystasz? Napiszemy Ci np. skopiuj plik X w miejsce Y, a ty zapytasz się zaraz jak? No właśnie, zanim zaczniesz cokolwiek robić to musisz zrozumieć między innymi jak się przedstawia ścieżki do plików, jak się posługiwać managerem plików itd. To są podstawy bez których nie ma sensu niczego tłumaczyć. - - - Napisałem co masz na karcie na podstawie tego co masz wpisane do pliku konfiguracyjnego FMCB (+ parę moich uwag na temat bezsensowności takiego nazewnictwa plików i wpisów w menu). Przecież chciałeś... - - - Kontener *.psu to format pliku, który zawiera strukturę save'a (tak to sobie umownie nazwijmy) wraz z datami i atrybutami plików i folderu w którym się znajduje. Jest to jedyny bezpieczny format *archiwizacji* save'ów na PS2. Nie ma to nic wspólnego z emulatorem MCSIO, który "oszukuje" grę i w magiczny sposób sprawia że save zapisuje się na usb lub dysku twardym. Po za tym żadna gra nie zacznie nagle widzieć tych urządzeń - *zawsze* będzie się pytać o zapis/odczyt z kart pamięci - bo tak Sony zaprojektowało konsolę i tak deweloperzy napisali grę. Czar polega na tym, że w ten sposób save'y są zapisywane nadal na karcie pamięci, *ale* wirtualnej, czyli jej obrazie znajdującej się na usb lub hdd. |
no to co to znaczy :) bo wiesz w końcu ja chcę się dowiedzieć jak moja konsola ma odczytywać save z pendrive ;)!!
|
Nie _^_
|
Aha czyli że jak chce żeby moja konsola czytała save z pendrive to do każdego save muszę zrobić folder np. mass:/Ps2/save/jakiś zapis.psu. Ta??
PS: mam SCPH-70004 CB (to do beriona ;)) |
Chyba jasno wyjaśnił, że taki zapis to przykładowa ścieżka do pliku (w tym wypadku do pliku xyz.abc) :]
|
no ok ale po 1. ja nie przerabiałem tej mojej karty po 2. o co Ci chodziło z tym "Zapis np. taki: mass:/dupakrysi/blabla/xyz.abc" nie rozumiem
|
Bez sensu masz to zrobione.
Kod:
name_OSDSYS_ITEM_1 = Menadzer PlikowKod:
name_OSDSYS_ITEM_4 = Muzyka i FilmyKod:
name_OSDSYS_ITEM_5 = Mc Swap MaqicSwap Magic, USB Advance i PSXLauncher (bo zawiera PS1DRV z rom0:/, czyli jest to kawałek biosu konsoli). Kod:
name_OSDSYS_ITEM_8 = NintendoKod:
name_OSDSYS_ITEM_100 = Free McBoot UstawieniaKod:
name_OSDSYS_ITEM_3 = Uruchom Gre z HDD- - - mass:/ -> usb mc0:/ -> karta pamięci w pierwszym slocie mc1:/ -> karta pamięci w drugim slocie mc?:/ -> karta pamięci w dowolnym slocie Zapis np. taki: mass:/dupakrysi/blabla/xyz.abc oznacza, plik abc znajdujący się w folderze o nazwie blabla, ten z kolei w folderze dupakrysi na np. pendrive'ie. |
Ok wkleiłem zrzuciłem na pendrive i dałem na sendspace.com tu masz link http://www.sendspace.com/file/xnzquw
|
paste
Pozostałe służą do czego innego, poza tym nie dałbyś rady ich użyć w tym przypadku, |
dobra kopiuje ale jestem na pendrive i nie wiem jak wkleić czy "Paste","McPaste","psuPaste" nie wiem które wybrać odpowiedz to ci wyśle na tym sendspace.com
|
Chyba się nie dogadamy. ;]
To inaczej, uruchom uLE (?) (Manager plików) i skopiuj mc0:/SYS-CONF/FREEMCB.CNF (czyli plik FREEMCB.CNF znajdujący się w folderze SYS-CONF na karcie pamięci) na np. pendrive'a i wklej na sendspace.com. Dasz potem link na forum. |
chcę się nauczyć dużo :)
Pod każdym Path(czyli pod Path1, path2, Path3) mam: Mc0:/ Mc1:/ MASS:/ I nic więcej :( |
Przeniosłem posty do tego tematu, wydaje mi się to bardziej odpowiednie.
- - - Nie musisz robić screenów, wystarczy że napiszesz. Umiemy czytać. Serio. :P Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o tym co masz to proponowałbym rozpisać każdy z tych "itemów" (każdy pod którym coś masz bo generalnie rzecz biorąc to tych wpisów może być 100 ;]). A potem, potem zrobisz listę plików i katalogów na mc to się przy okazji czegoś nauczysz (no chyba, że nie chcesz to powiedz, nie będę wtedy tracić czasu :P). |
Ilość załączników: 2
Ja potrafię przegrywać płyty za pomocą programu DVD Decrypter potem włączam na ps2 i działa gra ;) więc??ja mam ci screeny wysłać jak wkładam płytę i tam jest "launchCDVD" ja to klikam i kolorki się pokazują a potem gram :)
czy chodzi ci o te rzeczy??: Configure Item Dodatkowe programy wyświetlane w menu głównym OSDSYS. W wersji do 1.1 włącznie, maksymalnie 10, w nowszych 100.
|
To nie jest tak, że nie odpalisz programu tylko, że nie odpalisz żadnej gry. Zatrzyma się na jakimś debug kolorku, bodajże białym. Opieram się na tym co ludzie piszą bo sam nie testowałem. Ja już płyt nie wypalałem "od hoho, a może i dłużej". ;)
- - - Nie czytasz co ludzie Ci piszą. Napisałem, że tego nie zrobisz na FMCB przez mcemu/HDP. Jedynym dla Ciebie rozwiązaniem jest OPL, ale z tym stanem wiedzy nie zrobisz tego. Uwierz mi na słowo. W każdym razie w tym temacie nie będę tego rozwijać. - - - PS: A na screenach nie ma najważniejszego, tego co masz pod "configure item" ;] |
a zobaczyłeś te screeny w ogóle??
dobra nie mogę odpalić tego "HD Projecta" ale czy bez tego programu konsola może czytać save z pendrive?? |
Ale to że masz FMCB już ustaliliśmy. Nie odpalisz na nim ani HD Projecta, ani programu z tego tutaj tutorialu.
|
Ilość załączników: 2
Przeczytałem ten tutorial:http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona8.php
Na dole są załączniki ponieważ nie umiałem wgrać screenów do tego teksu. Może wy coś będziecie wiedzieć i mi pomożecie teraz :) Powiększcie sobie te screeny :) |
@Berion, no ja z 5 lat temu (czyli akurat 13 lat :P ) próbowałem nagrać 1 odcinek serialu The Sopranos na PSX za pomocą tutka Streaka bodajże z psxdev-pl.tk :D na ePSXe 1.60 odpaliło się bez dźwięku, jednakże PSX nie odpalał filmiku... do dzisiaj nie wiem czemu :P
A męczyłem się z tym długo, tydzień jak nie więcej zszedł zanim udało mi się stworzyć prawie poprawny obraz :P Także tutaj mała rada @mixior: dopóki sam czegoś nie wykombinujesz, nigdy się nie nauczysz. Chociażby nie wiem jak obszerny i dokładny był tutorial, samym siedzeniem i pierdzeniem w stołek NIC nie zrobissz. Przepraszam za Ofttop :) |
@MCL
Każdy kiedyś miał 12 lat. ;] Cytat:
Cytat:
"Browser" to prawdopodobnie oryginalny OSDSYS (czyli oryginalne menu konsoli - bo to co widzisz z tą listą to hackowane przez FMCB). "System Configuration" to konfiguracja ustawień konsoli. Taka sama jak oryginalna. "Menadzer Plikow" - prawdopodobnie uLE, ale czy i w jakiej wersji to nie wiadomo po tak wszystko mówiącej nazwie... "Uruchom Gre PS2 (dvd)" - prawdopodobnie ESR, ale jaka wersja też nie wiadomo (są cztery "typy", obstawiam że GUI bo direct off mijałby się z celem). "Muzyka i Filmy" - prawdopodobnie Simple Media System. "Mc Swap Maqic" - piracka wersja (bo płyt nie posiadasz) Swap Magic. Na co to komu to nie wiem, jak darmowy i lepszy jest Zone Loader, ewentualnie Cogswap (to po to aby odpalać nie patchowane pod kątem ESR kopie gier). "Uruchom Gre z USB" - prawdopodobnie USB Advance bo Open Loader sie jeszcze nie zdążył spopularyzować... "Free McBoot Ustawienie" - prawdopodobnie Free McBoot Comfigurator. Jak uważnie poczytasz to sobie to możesz samemu pozmieniać aby miało ręce i nogi (nie musisz, nie ma to nic wspólnego z zapisywanie save'ów przez gry na usb ;)): http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona8.php Cytat:
- - - Używasz FMCB, a z tego co inni pisali to ESR konfliktuje z emulatorami MCSIO. Także już po zawodach, nie zrobisz tak aby Ci gry wczytywały save'a z obrazu karty pamięci na memorce. Musiałbyś mieć modchip lub jakiś bootcd/cheat device jak Swap Magic (ale oryg, uruchamiany z płyt, bez pośredniczenia w tym FMCB). Tzn. jest jeszcze sposób ale z użyciem Open Loadera i wczytywaniem gier z USB, HDD (dysku twardego) na IDE lub przez sieć (protokół SMB). Ten temat jednak nie jest o tym. ;] |
nie chcesz mi pomóc kurcze to nie pomagaj dzięki ci kurde. Nie chodzi o to że mi się nie chciało czytać bo czytałem ale nie rozumiem co wszystko znaczy do czego służy wiesz?
|
Brakuje ci elementarnej wiedzy z zakresu informatyki, wybacz, nikt nie płaci Berionowi ani innemu użytkownikowi forum za korepetycje.
ja stwierdzenie "nic nie rozumiem" w twoim przypadku interpretuję jako "skopiowałem save na pendrive, kiedy odpalam gre, ta go nie widzi. Następnie napisałem 10 postów na forum z pytaniem o jedno i to samo, sam nie próbowałem zrobić nic w kierunku, żeby to działało, jak ja chce, nawet mi się nie chcę czytać dokładnie tego, co napisali inni". Mam rację...? |
wiem że to nie boli ale ja naprawdę nic nie rozumiem proszę wytłumacz mi wszystko :))
BĄdz Tak Miły!:) no bo wiesz myślałem że jesteś spoko i że pomożesz słabszemu czyli mi ale jak nie to trudnO :( |
nie powiedziałem że jesteś idiotą, tylko upartym idiotą. To jest różnica- pozbawisz tego stwierdzenia słowa "uparty" i już dalsza część nie ma sensu ;). Nie pokaże ci screenów bo mi się nie chcę ich robić, zresztą u mnie na chipie Modbo 760 nie działa HD loader. Masz wszystko opisane DOKŁADNIE w 2 ostatnich stronach tematu, w tutorialach etc. Spróbuj trochę pomyśleć. To nie boli.
|
dobra może jestem idiotą ale możesz mi zrobić screeny jak ty to robisz i co wszystko znaczy?? najbardziej mi chodzi o to żeby konsola odczytywała moje save z pendrive ;)
To jest moje menu w Ps2: 1.Browser 2.System Configuration 3.Menadzer Plikow 4.Uruchom Gre PS2 (dvd) 5.Muzyka i Filmy 6.Mc Swap Maqic 7.Uruchom Gre z USB 8.Free McBoot Ustawienie (oczywiscie tych numerkow nie ma :)) |
Chłopie, daj sobie spokój. Dostałeś tutorial, dostałeś pliki pod nos, tylko, za przeproszeniem, totalny uparty idiota nie będzie potrafił skleić sobie z tego programu do zapisania / odczytu save na pendrive. Przeczytaj ze zrozumieniem po 5 razy wszystko co tu pisze, spróbuj sam coś zrobić, ew. poproś starszego brata o pomoc. Jeżeli wszystko co chcesz zrobić to pisać posty i żalić się nad sobą to nawet nie proś dalej o pomoc... ja to przynajmniej tak widzę.
|
ja wiem tylko że mam FMCB i tyle bo ja dałem przerobić komuś :)
|
Jeśli sam nie wiesz co masz i czego używasz to jak my mamy Ci pomóc? No zastanów się przez chwilę. ;]
|
kurde nikt mi nie umie wytłumaczyć:( a ja nie wiem czy mam SM:)
a berion czy możesz mi chociaż wytłumaczyć jak się używa ten program i co sie tam robi proszę:) Mogę ci napisać co mam w menu ps2 to może mi pomożesz i nie będę ściągać tych programów |
Cytat:
Więc przede wszystkim musisz uruchomić ten program. A w jaki sposób to zrobisz, za pomocą czego i z jakiego nośnika to bez znaczenia. Skoro używasz SM to *musisz* mieć blokady czujników lub haczyk (jak pisałem, zależy od modelu konsoli) po to aby konsola nie wiedziała o podmianie nośnika. Z Twoim aktualnym stanem wiedzy nie jesteś tego w stanie zrobić. @MCL O ile to homebrew to można podawać linki. Wiadomo. |
No ok ale mi nie chodzi o to jak chce żeby konsola mi czytała save zapisane na pendrive !!
|
Cytat:
Program, którego link podałem w ramce. ściągasz go, wypakowujesz, nagrywasz na CD/ odpalasz z pendrive Tutorial dotyczy nagrywania programów tak, aby działały na konsoli. |
ale co mam nagrać?? ja umiem przegrywać płyty, umiem przenosić save na pendrive ale nie umiem żeby mi te save które zapisałem na pendrive wczytywała konsola.Wkładam kartę wkładam pendrive włączam jakąś grę gdzie mam zapisany save i jak włączę już tą grę to jakbym tego save nie miał.Chce się tylko dowiedzieć co robić żeby konsola odczytywała te save z pendrive.Za wszelką pomoc i cierpliwość DZIĘKUJE!!
PS: i jeszcze jedno MCL co daje ten tutorial ?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:24. |