![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zobaczymy ilu 'fachowców' się zjawi :haha: Mocniejszych, niż tylko w gębie :D |
Cytat:
|
Spotka***322;em si***281; tutaj z no***380;ami dla lewor***281;cznych - s***261; inaczej zaostrzone - praw***261; r***281;k***261; za diab***322;a nie da***322;em rady nic pokroi***263;. :|
|
A myszke masz dla lewor***281;cznych czy uniwersaln***261;?? :D
|
Nie wiem czy pisalem :)
Jestem leworeczny ;> Mam nozyczki dla leworecznych, linijki uzywalem zawsze dla praworecznych (rysowanie od prawej do lewej). Nie dorobilem sie jeszcze obieraka do ziemniakow, ale radze sobie nozem, chociaz jest dziwnie ;p Ale nozyczki to podstawa, to jest najwiekszy mankament ;> |
Cytat:
Ja si***281; po***347;wi***281;c***281; i b***281;d***281; przyje***380;d***380;a***322;:P Cytat:
|
i te***380; b***281;dziesz mia***322; daleko :jezyk:
:dancing: |
Cytat:
Zresztą Ty zdaje się do Suchej Beskidzkiej się przeprowadzasz a to daaaaleko jest |
Cytat:
|
Cytat:
PS: Zdjęcie córy dajj :> Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moja te***380; jest lewor***281;czna, lewooczna i lewono***380;na :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|| Cytat:
A to z ciebie kozak! :worek_tre :czar: |
Cytat:
Podaj ten e-mail.:haha: Te***347;ciuniu... |
Cytat:
A umiem|| :D |
moja corka pisze i maluje lewa reka , i jest the best.
chetnych na kawalerow prosze o kontakt na e-mail |
Cytat:
|
Najlepszego! :piwo: :)
|
Ma***324;kuty to lewusy
Mo***380;e nawet lewaki Zlewaki? Zlewozmywaki? Olewaki? No mniejsza z tym, ich zdrowie :) :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
:P Cytat:
|| |
Jestem leworęczny, ale piszę prawą ręką, bo wywodzę się z czasów, kiedy mańkutów tępiono((
Natomiast potrafię wszystko obsłużyć i lewą i prawą ręką, a najbardziej mnie bawi, jak ktoś praworęczny próbuje dokręcić śrubę lewą ręką, bo nie ma innego dostępu.:rotfl: Najbardziej wtedy dziwi tych ludzi fakt, że ja mańkut potrafię to zrobić i prawą i lewą ręką. To, kto jest lepszy?:> :P |
VIZZARDA do Vanuatu :D :P
|
tak jakoś wyszło, że jestem praworęczny :D
|
Mańkuty do Maniliii! :ognie:
|| |
Ma***324;kuci to z***322;o.
|
no to najlepszego!
|
ma***324;kuty! piwo w d***322;o***324;!
najlepszego! :piwo: |
Cytat:
|
Najlepszego!
|
sto lat :piwo:
|
Odkopa***263; czas, bo dzi***347; dzie***324; ma***324;kuta - wszystkiego najlepszego! :piwo:
|
Cytat:
nigdy nie będę kroił chleba lewą ręką, ale wbijanie gwoździ idzie mi całkiem dobrze. kilka razy mało nie obraziłem towarzystwa, bo jest jakiś mit, że lewą ręką się nie polewa....a jak kurde lewa jest bliżej to mam się wyginać coby prawą było? :D jak pomagamy sobie z sąsiadem z działki w różnych robotach to jest niezły duet, że on jest leworęczny - tam gdzie wygodniej coś zrobić lewą robi on a gdzie prawą ja :) |
Cytat:
|
Cytat:
Czy to aby nie jest karalne? :idea: :mruga: |
Cytat:
a te wszystkie durne działy diwidi, sriwdi, cidi czy jakoś tam znikną... || i wreszcie osiągniemy doskonałość :szczerb: |
znowu zbaczamy do smietnika... jak w czasach podstawowki normalnie :D
|
Cytat:
No to masz szczęście :mruga: Bo według Słownika Języka Polskiego: Cytat:
:fiu: || |
u mni eprzez ten okres nic sie nie zmienilo dalej jestem praworeczny:D
|
dobrze, ***380;e s***261; ***347;ruby z lewym gwintem :P ;p
|
albo krzese***322; z podno***347;nikiem, kt***243;ry ma wajche po lewej stronie :D
dobrze, ze 'menu start' jest po lewej stronie ! |
Właśnie!
Dlaczego na przykład nie ma nagrywarek dla leworęcznych? ??? Z przyciskiem po lewej stronie? :O No niech ktoś powie! Dlaczego? :( Po prostu bezlitosne... :buu: :ph34r: |
Cytat:
|
2 reczny :)
|
no, no, no...
słowo "mańkut" stało się raptem obraźliwe. coś nie przypominam sobie ani jednej osoby, która by się obraziła :hmm: Niedługo wprowadzi się zakaz używania tego przeklętego słowa || i pomyśleć, że to się dzieje w czasach dyskryminacji mniejszości w Polsce :mruga: normalnie Sodomia i Gomoria :ysz: |
Cytat:
|
pisa***263; na klawie to umiem obydwoma r***281;kami :D :P
pomimo prawor***281;czno***347;ci umiem pos***322;ugiwa***263; si***281; narz***281;dziami lew***261; r***281;k***261; (troch***281; gorzej) co jest cz***281;sto bardzo wygodne. |
Tytul tematu lekko nie trafiony. Sugeruje ze bycie leworecznym to jakas ulomnosc, a przeciez tak nie jest.
prawus |
Cytat:
Zawsze jest przecież z Toba twój Urząd Skarbowy! :slonik: Także głowa do góry! :glaszcze: :czar: |
Cytat:
PS witam :D |
Nooo Sid wreszcie wrocil;) az milo poczytac Twoje posty:D
|
po wieloletniej przerwie wreszcie trafilem watek, ktory mi sie spodobal :)
jestem obureczny jesli chodzi o obsluge kompa, bazgrze obiema rekami podobnie, choc prawa ladniej. cwiczac kendo trzymalem kij w lewej rece, doprowadzajac przeciwnikow do szewskiej pasji, bo umialem tez prawa :) z rzeczy, ktore umiem tylko prawa reka, to.. gadanie przez telefon, w lewej zupelnie nie lezy |
Cytat:
Ale strasznie długie masz myśli... :idea: :mruga: |
Witam !
Cytat:
Miałem na myśli to, że określenie leworęczny - po prostu określa, że ktoś wykonuje pewne czynności lewą reką - a określenie mańkut - kojarzy mi się, jakby ten człowiek był jakiś ułomny, czy coś by mu brakowało - a przecież owszem - w pewnych sytuacjach leworęczność to problem - ale nie można tego traktować jako ułomność - jeśli już to inność - czyli po prostu mniejszość ... I to miałem na myśli ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|| |
Witam !
Ja jestem praworęczny - i do tego zdecydowanie - owszem lewą rękę mam w pełni sprawną - i wiele rzeczy nią zrobię ;) - ale i są takie które tylko prawą ... A słowo mańkut ...jakoś źle mi się kojarzy - nie wiem czemu ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
prawa lewa jeden h:szczerb: znaczy kape***263; prawy
|
Cytat:
|
Zastanawia mnie od czego zale***380;y czy cz***322;owiek pisze ***322;adnie czy brzydko.
|
Cytat:
Cytat:
No chyba, że mój geniusz się objawia tym, że wiem, że niejestem geniuszem:) czyli jestem genialny, bo wiem, że nigdy geniuszem nie będę ;) |
ja byc praworeczna,ale jak mialam problemy z reka prawa to pisalam lewa,tylko ze duuuzo wolniej i brzydziej
|
Lewor***281;czni pono***263; bardziej sprytni s***261; :P :fiu:
|
Może jeszcze o tym nie wiesz ;]
|
Witam
Jestem totalnym mańkutem. Lewo ręczny lewo nożny, a myszkę mam dla oburęcznych:) Ale geniuszem bynajmniej nie jestem :( |
A ja różnie. Jedne rzeczy robie lewą inne prawą - jak wygodniej. Generalnie jednak jestem leworęczny.
Leworęczni to ponoć geniusze :fiu: ;] |
Prawor***281;czny :>
Chocia***380; wiele rzeczy potrafi***281; robi***263; r***281;k***261; lew***261; :D |
praworeczny :p, lewa pisze ale jak kura pazurem ;p
|
Prawicowiec Legion a jednak ma co***347; z lewaka :D
|
Cytat:
|
Zdecydowanie praworeczny :)
|
Cytat:
|
Jestem praworeczniak, ale za to celuje zawsze lewym okiem :)
|
Witam!
Lewa... prawa... co za różnica :D |
praworeczny :)
|
Cytat:
Chodzi o to, że nie jesteś już prawiczkiem? :> :fiu: |
Cytat:
|
jak wiekszosc:)
|
Cytat:
Sporo by***322;o miejsc, gdzie praw***261; r***281;k***261; nie da***322;o si***281; doj***347;***263;. :idea: |
Cytat:
chromosom mężczyzny (x lub y) jest dominujący, więc... nie żebym coś sugerował, ale na miejscu jej męża sprawdziłbym grupy krwi czy pasują... :smoczek: a na serio - wracając do sedna tematu - jestem praworęczny w świecie stworzonym dla ludzi praworęcznych. |
Cytat:
No chyba, że jesteś wyjątkiem, potwierdzającym regułę.;) :spoko: |
Cytat:
PS Musze wylukać, którą ręka pisze listonosz :P No i u mojej kuzynki też jest niezły numer... Kuzynka i jej mąż: praworęczni Córki: leworęczne ;) |
Ja pisz***281; obiema r***281;kami...
|
no to powiem.... ale w tajemnicy..... ze jestem..... praworeczny :)
(ale za to ze wzgledow zdrowotnych lewonozny ;) ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A u mnie w rodzinie zachodzi chyba do***347;***263; ciekawe zjawisko
- Rodzice: prawor***281;czni (cho***263; tata bierze no***380;yczki w lew***261; r***281;k***281;) - Siostra: prawor***281;czna - Brat: prawor***281;czny - Siostra: lewor***281;czna - Ja: prawor***281;czny |
Ja też jestem leworęczny:D W szkole nauczycielka zmusiła mnie do pisania prawą ręka, takie były wtedy czasy, ale to mi akurat nie przeszkadza.
Natomiast potrafię obsługiwać różne narzędzia, klucz, młotek itd obiema rękami, a niech ktoś praworęczny spróbuje coś przykręcić lewą ręką:> Już nie raz widziałem, jak kiepsko to takiej osobie idzie. Mysz mam dla praworęcznych, nie ma dla mnie żadnej różnicy.:spoko: |
Ja również jestem ten od tych prawych :D
|
co wam powiem to wam powiem, ale powiem że jestem praworęczny :D
|
Podobno globalnie licz***261;c lewor***281;czni to ok. 10% populacji.
Patrz***261;c na Irlandczyk***243;w ***347;miem twierdzi***263;, ***380;e znacznie wybijaj***261; si***281; ponad ***347;redni***261;. Po szybkim oszacowaniu (w***347;r***243;d ludzik***243;w pracuj***261;cych wraz ze mn***261;) wychodzi oko***322;o 20% :D Jestem prawor***281;czny, i to od urodzenia. :mruga: Potrafi***281; r***243;wnie***380; pisa***263; lew***261; r***281;k***261;, a tak***380;e od ty***322;u do przodu, "do g***243;ry nogami" te***380;. :szczerb: |
Lewor***281;czny ;-)
|
moja nauczycielka od matmy jak by***322;a ma***322;a by***322;a lewor***281;czna, ale jej rodzina zmusza***322;a j***261; do prawor***281;czno***347;ci i teraz ma problemy bo mieszaj***261; si***281; jej kierunki prawo- lewo ;)
a co do lewor***281;cznych to nic do nich nie mam kiedy***347; w szkole mia***322;em w klasie kole***380;ank***281;, kt***243;ra pisa***322;a lew***261; r***281;k***261; i to mi troch***281; przeszkadza***322;o, bo nie mo***380;na by***322;o ***347;ci***261;ga***263; od niej na klas***243;wkach, gdy***380; wszystko zas***322;ania***322;a r***281;k***261; przy pisaniu :) |
Ja jestem praworęczny.
|
Ju***380; nie piszcie o tych klawiaturach dla "lewor***281;cznych" bo jeszcze kto***347; to przeczyta i stwierdzi, ***380;e niez***322;y biznes by na tym wypad***322; ||
Tak wracaj***261;c do tematu - jestem prawor***281;czny :) Znam ludzi kt***243;rzy pisz***261; praw***261; a np. rzucaj***261; pi***322;k***281; - lew***261;. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:35. |