![]() |
S.T.A.L.K.E.R.Shadow.of.Chernobyl :D
W klepach mozna juz dostac :>
S.T.A.L.K.E.R.Shadow.of.Chernobyl-ViTALiTY Przyjde do domu to potestuje ... mam nadzieje ze mi pojdzie :szczerb: |
a takze HARTED i EMUDVD ;) do wyboru do koloru.
ja mam tylko 512mb ramu to mi sie bedzie dluuugo doczytywac, ciekawe czy warto bedzie czekac. |
Tyle tych przesuni***281;***263; w dacie premiery by***322;o, ***380;e si***281; pogubi***322;em :hmm:
|
Cytat:
|
ja w***322;a***347;nie instaluje ViTALiTY. ***379;eby nie by***322;o, na gram.pl mam ju***380; zam***243;wion***261; Edycj***281; Kolekcjonersk***261; :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i chodzi sie na fazie xD
|
PO 16 mam jzu zaklepany pc znajomego wiec sie zobaczy co i jak :>
|
zainstalowa***322;em, pogra***322;em i musze powiedzie***263;: gra jest ***347;wietna, wymagania sprz***281;towe ma straszne i bez Core Duo, 2gb ramu i baaaardzo dobrej karty graficznej na max detalach w 1280x1024 sie nie pogra :D
Na Athlnie 64 3000+, 2x512MB ram, Radeon X850XT na 1024x768 na low idzie bez zaciec, na medium czasami podczas jaki***347; wi***281;kszych efekt***243;w si***281; zatnie. |
1024x768 low chodzi bez zaciec :D
s 939 3200 MHz , 1 GB ramu , 6600 GT :D Nie pogralem za dlugo ale gierka wyglada na swietna :> Nie jestem pewien czy mozna jezdzic samochadmi czy nie ? ... jezeli nie to lipa straszna ... I po 3 min grania znalazlem buga :D Gdy dziki ? biegna by Cie dopasc i po pewnym czasie sobie odpuszczaja , zawijaja dupe w troki w druga strone ... w tym momencie mozna biec im przy dupie a i tak beda dalej szly prosto @_@ .. CDN... |
|
To kiedy wersja na konsole ;-)?
|
E tam wymagania ma normalne. U mnie na P4 3,2GHz 1 GB RAM i Radeon 9700Pro wymiata w 1024x768 w max detalach. AI przeciwnika jest zab***243;jcze, lepsze nawet ni***380; w F.E.A.R. Warto by***322;o czeka***263; !!!
|
Fajnie by było, gdyby ludzie to udostępniali. Porównuje już 2 dzień i ledwo 30 % mam :(
|
Witam
a ja mam problem z ta gra jak uruchomie z opcja dynamic lighting to gra mi sie uruchamia ale widze tylko niebo i pod sob***261; bezkresne dno tak jakbym lecial w chmurach (nie wiem jak zrobic screena daje print screen ale nie dziala). Znowu jak wy***322;***261;cze dynamic lighting gra sie uruchamie ok, ale strasznie rwie, detale medium 1024x768 wydaje mi sie ze gra powinna smigac na mojej konfiguracji. Moze ktos wie cos mam ***378;le poustawiane w kompie. Dodam ***380;e system vista grafika 7900gs. 1gb ram, procesor e6300@2ghz pzdr |
Cytat:
PS. warta ta gra tych 79pln? bo zastanawiam sie nad kupnem (glupie pytanie - wszedzie pisza ze warta :D ) |
Naprawde gra jest warta ... gralem w nia kilka h i musze powiedziec ze sa momenty kiedy autentycznei spadam z krzesla bo tak cos mnie przestraszylo ... ;)
|
Czyli bardziej straszna, niż FEAR i Condemned?
|
ja tez zaczlem grac
i jak narazie to fajnie nawet :) szkoda tylko ze na low musze grac :/ no ale tylko 512 ram :/ |
Cytat:
|
wszyscy graja a nikt screenow nie daje, wiem ze w necie jest pelno ale takie "domowej roboty" smakuja lepiej :D
|
bo moze jednak nie grali:>;)
|
screenty beda :> spokojnie :D
|
Cytat:
|
Wchodzisz do opuszonej fabryki , wszedzie ciemno slychac wycie , ryki . Spodziewasz sie ataku z najciemniejszego miejsca a tu ZONK xD
Ni z gruchy ni z pietruchy wyskakuje Tobie stado mutantow i zombie doslowie zewszad :D Wyskakuja za beczki , kartonu , skrzyni chodz jest jasno (powiedzmy ze latarka i jakies tam smieszne swiatlo na scianach daje rade) i tego bym sie nie spodziewal bo obserwuje np ciemne zakamarki ;) Jak to mowia najciemniej jest zawsze pod latarnia @_@ |
@M@X
O ile FEAR też mnie nie straszył, to Condemned ma naprawdę ciężki klimat. Misja w domku na wsi - masakra. @Oktawian Stado wyskakujących mutantów bardziej mnie wku... niż straszy. Mam nadzieję, że klimat też przyprawia o ciarki na plecach... :> |
W nocy testuj***281; "wersj***281; demo by ViTALiTY" a je***347;li b***281;dzie przynajmniej w 50% tak dobra jak si***281; spodziewam to sk***322;adam zam***243;wienie w necie ***380;eby nie biega***263; po sklepach trzynastego. :) Tyle lat czeka***322;em na t***281; gierk***281;...
|
nie kupuj***281;, bo stary ju***380; jestem podobnie jak m***243;j sprz***281;cik ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT : Hmmm, 99 zl... Poczekam na wersje na PS3, ktore i tak w koncu kupie (moze jeszcze w tym roku?). A na stronie rpoducenta ani slowa o S.T.A.L.K.E.Rze na X360 i PS3 - Polacy jak zwykle mysla dupa a nie glowa... |
Znaczy wiesz, akcji jest dużo i z SH to on przegrywa w przedbiegach.
Ale klimat to ona też ma. :taktak: |
Cytat:
|
niestety ja ze swoim Axp 2400+ 512ram i gf5700 bede musial wlozyc conajmniej 500zl w kompa zeby gra sie nacieszyc :|
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
hmm, zeby nacieszyc sie jakimis pelniejszymi detalami to moze ale ja spokojnie sobie gram w 800x600 na low, czasem lekko przytnie ale ogolnie sie dobrze gra :) a nawet na tym low ciekawie gra wyglada. moj sprzet to ath 1.9 512 ram radeon 9600pro |
S.T.A.L.K.E.R. z lektorem!
Ludzie z CD-Projekt zdecydowali się na tłumaczenie "kinowe", ale filmiki zamiast napisów będą miały lektora i oryginalną, rosyjskojęzyczną ścieżkę... :taktak: :spoko: Z pewnością klimat będzie miodzio. :)
źródło: http://www.gram.pl/news_8ATkGO3_S_T_...jezykowej.html |
Blah... Lektor :-/... Nie mogli juz wszedzie napisow zostawic...?
|
Cytat:
Ja nawet nie wiem co to ten Stalker ;-D. Czekam, az PS3 stanieje.. |
Cytat:
|
dlaczego, w tym kraju nie mozna kupic gry w, ktorej zaden polak nie bedzie mieszac.
ktos chcial screeny made in home: http://img266.imageshack.us/img266/3...4429gg7.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/2...2287wk4.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/4...3287ph8.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/8...1607gl2.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/2...2010sk0.th.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/4...1562jn3.th.jpghttp://img260.imageshack.us/img260/4...1790my0.th.jpghttp://img260.imageshack.us/img260/1...4293zp9.th.jpg btw. widzia***322; kto***347; reaktor nr.4 ? |
Cytat:
A propo - natrzaskałem troche screenów przez F12 ale nie wiem gdzie to zapisało. |
ale lipa, najciekawszego obiektu w grze nie pokazali :(
btw. moze w folderze z gra ? |
No bo docierasz do tego reaktora - ale od doopy strony i nic nie wida***263;:( .
Wszelki pr***243;by zaj***347;cia bokiem ko***324;cz***261; si***281; niczym - wszystko pozamykane i radioaktywne ( Na mapie wida***263; ale doj***347;***263; nie ma jak). A Twoje obrazki to zdejmowa***322;e***347; jakim***347; Capture-m |
w***322;asnie, pozamykane. myslalem, ze w tej grze bedzie mozna przejsc cala mape bez ograniczen. a tu prosze, jak nie drut kolczasty, to plot, jak nie plot to promieniowanie.
foty pstrykalem frapsem, wg. mnie jest najlepszy. |
screeny mo***380;na wykonywa***263; klawiszem F12
zapisywane s***261; w: C: \Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC\screenshots |
Cytat:
Cytat:
|
po tym jak napisa***322;em post b***322;ysn***281;***322;a my***347;. ju***380; znalaz***322;em plik cfg
a w sterownikach najnowszych nVidii nie spos***243;b si***281; teraz po***322;apa***263; |
Ilość załączników: 1
Pojawił się już pierwszy patch:
http://www.oblivion-lost.de/index.ph...il&newsid=2450 Niestety nie wiem jakie zmiany wnosi (nie znam na tyle niemieckiego). Jedno jest pewne, po patchu nie można grać na zapisanych sejwach. Wyskakuje komunikat o niewłaściwej wersji i trzeba grać od nowa :sciana: (( |
Tu podają że :
Kod:
Łata oznaczona numerem 1.0001 wprowadza wiele zmian |
Wreszcie naby***322;em.Gra daje rade. Przeciwnicy s***261; naprawd***281; dobrzy. Wszystko mam na max bez AA.:)
http://img338.imageshack.us/img338/9...8l01ax2.th.jpghttp://img105.imageshack.us/img105/9...2l01tx5.th.jpghttp://img258.imageshack.us/img258/6...8l01cf5.th.jpg |
60Hz jest domy***347;lnie ustawione w grze i mo***380;na to wy***322;***261;czy***263; w zak***322;adce advanced :D
|
Jak walczyc licznik klatek fps w grze ? :> Wie Ktos ?
|
Oktawian89 - a niegrzecznym bedzie zapytac po co Ci to? Ludzkie oko i tak nie jest w stanie zarejestrowac wiecej niz 60 polobrazow i odpowiednio 30 obrazow na sekunde.
|
Cytat:
Zainstalowałem tego patcha tak na wszelki wypadek, bo gra chodziła normalnie na max detalach. Teraz niestety mi się tnie. Oczywiście nie doczytałem zawczasu o save'ach i muszę zaczynać od nowa, więc reinstall gierki jak nic. |
No niby nie potrzebne ale zawsze sie przyda :P
Doszedlem do miejsca w ktorym siedze zamkniety w pomieszczeniu (laboratoruim pod sarkofagiem) :/ gdzie odkrylem tajemnice kamiena zyczen :D i teraz wszystkie drzwi sa zamknieta i jak stamtad wyjsc ? wie ktos ? :> |
Cytat:
lecz wtedy nie wiadomo z jakim Hz si***281; gra w***322;***261;cza ja mia***322;em marginesy po bokach i u g***243;ry, po tym wnios***322;em ***380;e nadal jest 60 Hz po edycji pliku CFG okaza***322;o si***281; ***380;e jest 100 - znaczy***322;oby to ***380;e gra pobra***322;a info ze sterownika i ustawi***322;a max Hz dla danej rozdielczo***347;ci na codzie***324; mam ustawione 85 Hz - dla 100u nie konfigurowa***322;em monitora z t***261;d ta ma***322;a zmy***322;ka PS: znalaz***322; kto***347; spos***243;b na zamontowanie celownika optycznego na broni? |
Cytat:
|
Cytat:
otóż nie po kliku prawym na broń z celownikiem widnieje "dismount scope" ale po wymontowaniu go klikam ponownie na broń już bez celownika i nie ma niczego w rodzaju "mount scope" tylko "unload" i "drop" nic po za tym |
Cytat:
|
Po prostu przeci***261;gasz celownik na bro***324; i tyle. Wa***380;ne jest czy celownik nadaje si***281; na konkretn***261; bro***324;, tak jak w rzeczywisto***347;ci. Ja znalaz***322;em celownik do zamontowania na bro***324; wyprodukowan***261; w krajach by***322;ego Uk***322;adu Warszawskiego i pasowa***322;a jedynie na Akm 74.
|
Tą grę można ukończyć w 5-6(( godzin i to jest minus.Dłużej grałem nawet w FEAR EP.Oczywiście jak się wykonuje tylko zadania główne.Sam koniec jest wyjątkowo głupi:taktak: .AI wroga zresztą też.Zwłaszcza w pomieszczeniach i tunelach ,sami mi włazili pod lufę.Zacząłem grać jeszcze raz na najwyższym poziomie trudności i teraz robię wszystkie misje ,zobaczymy ile pogram.
|
problem w tym ze gra ma ~7 zakonczen.trafiles na **jowe znaczy, ze byles zbyt pazerny w grze :] ja gram chyba z tydzien lub dluzej. po 2-3h dziennie i jestem dopiero lub, az przy labie X18. gierka mi sie podoba i staram sie nagrac nia ile, tylko mozna,a nie szybko, szybko byle ja skonczyc.
co do AI czytalem rozne opinie, niestety lub stety nie moge powiedzie***263; aby w mojej grze bylo ono glupie. Zdarzaly sie wrecz idiotyczne sytuacje, ale bardzo rzadko. nawet zombie nie sa do konca pusci. btw. jest mod do sterowania pojazdami ... |
Cytat:
|
tak og***243;lnie...o co chodzi w tej grze? bo nie wiem co pocz***261;***263; :D
|
Cytat:
@Maciej. o co biega w grze? np. o to, zeby dojsc do momentu w ktorym bedziesz mogl zazyczyc sobie aby Zona zniknela :szczerb: nie wspominajac o Streloku ... Edit: mod do drajverowania |
a kiedy premiera w polsce 13 kwietnia tak zamowilem sobie a wy juz gracie sobie a ja chce juz legal :D hehehe
|
Cytat:
Ja sobie zamówiłem EK Stalkera i juz sie doczekac nie moge :D Grałem trochę w wersje ViTALITY ale nie chce sobie psuć gry narazie :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Co do AI ,to wystarczy wej***347;***263; gdzie***347; gdzie nikt nie zajdzie ci***281; od tylca i czeka***263; a***380; wszyscy sami wejd***261; ci pod luf***281;. Inny babol w grze.Na samym pocz***261;tku wystarczy zaatakowa***263; najbli***380;sz***261; baz***281; wojskow***261; (po prawej),wyci***261;***263; wszystkich wojak***243;w odej***347;***263; ewentualnie sprzeda***263; bro***324;.Gdy wracamy ***380;o***322;nierze spokojnie spaceruj***261; drog***261; ,lecz s***261; to ***380;o***322;nierze widma ,gdy zaczynam do nich strzela***263; to ZNIKAJ***260;.Kilka trafie***324; i teleportacja w inny wymiar.Generalnie wystarczy gra***263; chaotycznie aby program gry zg***322;upia***322; i zacz***281;***322;y si***281; dzia***263; dziwne sytuacje. |
Stalker to Strelok ... :D
|
|
Gre przeszedlem z 2 dobrymi zakonczeniami . :D Gra konczy sie nawet dobrze ;)
Co do samej gry to jestem zawiedziony strasznie . Mialo nie byc liniowosci a co sie okazalo ? Gdzie nie ide tam albo jakies plotki /bramy itp gdzie gdzie nie mozna tego przejsc . Poruszamy sie od lokalizacji do lokalizacji takimi jak by wejsciami na dana mapke ? Gdzie otawrtosc terenu obiecana przez tworce gry ? Dodatkowo gre psuje jeszcze fakt ze gdy np idziemy na misje gdzies tam spotkamy bandytow , rozprawiamy sie z nimi idziemy sobie dalej robimy kilka innych misji a gdy znow zachaczymy o to miejsce "nowi" bandyci sa w tym samym miejscu ...zawsze ... No i fakt braku pojazdow chociaz nie tyle brak co brak mozliwosci poruszania sie nimi po strefie ...i tak jeszcze mozna dlugo wymieniac :D Jak dla mnie gra jest srednia , spodziewalem sie czegos lepszego po 5 latach programowania ... bo to co teraz zaprezentowali to kicha dosyc jest ... 4/10 :D Udalo sie komus odpalic mod car ??? |
***346;wi***281;ta prawda Oktawian89.Gra jest ***347;rednia ,***322;adna grafika to za ma***322;o.
Dla mnie numerem jeden je***347;li chodzi o otwarto***347;***263; gry nadal jest Far Cry ,zreszt***261; grafik***281; te***380; mia***322; lepsz***261; a mniejsze wymagania nawet z HDR.Gram ostatni raz w STALKER'a zrobi***281; wszystko co jest do zrobienia, zobacz***281; zako***324;czenie i Uninstall.exe. |
mam maly zgrzyt. jestem w krainie YANTAR i mam z profesorem jakims tam, dokonac jakis pomiarow. niestety ow ekolog stosuje taktyke johna rambo co mu nie do konca wychodzi i ciagle ginie. niestety ja nie moge zrobic spray & pray i miec oczy wszedzie. w ogole warto starac sie mu pomoc czy olac go i wrocic do mobile lab zdaje sie x18 ? :|
|
Raz zdazylo mi sie ze doktorkowi sie zmar***322;o xD ale juz po pomiarach ... zabralem od niego aparature wrocilem do bazy i gra toczyla sie dalej ...
|
te pomiary przyczynily sie do czegos znaczacego?czyt. ulatwily dalsza gre w x18? wlazl ***** do rury, ja za nim, no i kosza go przy wyjsciu niemilosiernie. a, ze mietki w barach ro szybko pada :] chyba zaczne od innego miejsca co by nie wlazl do tunelu, moze wtedy bedzie lepiej :/
|
|
Cytat:
Staraj się iść przed nim i sam zbieraj kulki bo on uwielbia zdychać. |
ok udalo mi sie wyjsc z nim z tej rury. doszlismy do wraku autobusu, wszystko zaczyna sie gibac, ekolog krzyczy, zebym uciekal. nastepnie jest cutscenka a po niej budze sie we wspomnianym autobusie, slychac strzaly ekolog ginie i dupa z pomiarow :/
|
Przeszukaj jego cialo wez miernik i smigaj do doktorka w baraku nad jeziorem :D
|
heh znowu utkn***261;***322;em. tym razem z labie x16 znalazlem dokumenty i teram mam wyjsc sekretnym tunelem. tylko jak sie do niego dosta***263;? jestem przy szybie windy, ale jestem za kr***243;tki aby dostac do drabiny :] wiec zapewne nie tedy droga ... dam repute :p
|
Idziesz tam gdzie lezaly dokumenty w tym pomieszczeniu po prawej stronie jest tajniackie wyjscie :D
|
czu***322;em, ze Ty odpowiesz :szczerb: reputa leci :] a w zasadzie 2 :D
|
Te***380; nie mog***322;em znale***378;***263; tego wyj***347;cia .Gram drugi raz wykonuje wszystkie misje, tylko dlaczego one si***281; powtarzaj***261;?
Szkoda te***380; ***380;e fajne pukawki s***261; na samym ko***324;cu i brak do nich ammo np.RPG albo ta wypasiona snajperka. |
jest juz kupa modow poprawiajacych wiele kwestii. np. to, ze od poczatku gry sa wszystkie bronie. do tego dochodz***261; mody zwiazane z pogoda, grafik***261; itp. gra moze zrobic sie o wiele ciekawsza po ich instalacji :)
|
A co jezeli chodzi o carmod ? dziala to komus ? :|
|
Tym razem miałem inne zakończenie.Mój STALKER wylądował na zielonej trawce.(dosłownie):D
Jeszcze sprawdze drugie bo zrobiłem sobie save'a w odpowiednim momencie. |
@Oktawian, a zrobi***322;es wszystko tak jak tam opisali? bo innym dziala, ja nie sprawdzalem, jeszcze.
@Burt, jak to jest z tymi zakonczeniami u ciebie? teraz masz jedno, zrobisz load'a, cos tam cos tam i wyjdzie inne? |
Te 2 zakonczenia moza sobie wybrac jak wejdziesz do tajnego laboratorium pod sarkofagiem :>
Reszta 5 to zalezy od wszystkeigo i ma sie wypowiadajac zyczenie . |
Jest ju***380; spolszczenie do wersji "ViTALiTY".Wystarczy podmieni***263; jeden plik z polskiej wersji i ju***380; mo***380;emy si***281; cieszy***263; polskimi napisami oraz przet***322;umaczonymi dialogami. Fajnie zrobione.
|
A co z glosem da sie jakos go przerobic/podmienic ???
|
w ciagu tych nieszczesnych 5 minut, trzeba dostac sie do samej elektrowni czy gdzies dalej? ledwo mieszcze sie w czasie, a potem promieniowanie mnie wykancza. WTF?
|
Wczoraj pobawi***322;em si***281; nareszcie Stalkerem w wersji PL (kurier si***281; po***347;pieszy***322;) i wra***380;enia naprawd***281; pozytywne. Lektor daje rad***281;! :)
|
Trzeba dobrac te smieszne artefakty ktore zmniejszaja prmieniowanie . + dobry kombinezon :D
|
fajnie, nie mam zadnego artefaktu i 30s na dostanie sie do drzwi powerplantu xD. na dodatek nie mozna zrestartowac levelu :| ale reputa leci :P
|
dzisiaj już wysłali mi stalka jupppi :D hehehhe zobaczymy czy było warto
|
w weekend i tak nie pograsz :P
|
@legion moim zdaniem nie warto ... sciagnac potestowac wywalic ... :|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:38. |