![]() |
Cytat:
|
napisane jest, ***380;e dzia***322;a z Nero
mo***380;na przekonwertowa***263; do WAV i wtedy nie b***281;dzie na pewno problemu z wypaleniem |
Uh, ta wtyczka dzia***322;a TYLKO na Winamp? Bo nie mam Winampa, a dok***322;adniej to nie dzia***322;a mi i korzystam z WMP 11. Chcia***322;abym te piosenki zgra***263; dobrze, ***380;eby je odczyta***322;o na kinie domowym.
|
no to Burrrnem nie p***243;jdzie.
wtyczka i spr***243;bowa***263; Nero http://www.instalki.pl/programy/down...ialne/FLAC.php |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam. Mam ma***322;y (wyda si***281; dziecinny) problem. Ot***243;z ***347;ci***261;gn***281;***322;am program burrrn i nie mog***281; nagra***263; kilku piosenek *.flac
Ot***243;***380;, gdy przeci***261;gam pliki na list***281; i chc***281; upu***347;ci***263;, piosenek nie ma na li***347;cie. A wszystko raczej dobrze mam ustawione. Czy co***347; przeoczy***322;am? Z g***243;ry dzi***281;kuj***281; za odpowied***378; :) |
W poniedzialek zawoze do serwisu. Co to za nagrywarka, ktora nie nagrywa na plytach Verbatim, sony i innych, na roznych predkosciach. Powinna nagrywac na kazdej obslugiwanej predkosci na kazdej nie uszkodzonej plycie
|
spr***243;buj na innych p***322;ytkach
|
Dziwne, jakos nie dostalem powaidomienia o Twojej odpowiedzi.
Wlasnie sprobowalem nagrac plytke Sony na predkosci 16x, znowu porazka po ok 30 procentach wyskoczyl blad ?: I/O error. : scsi sendcmd: retryable error CDB: 2A 00 00 00 4F 4E 00 00 17 00 status: 0x2 (CHECK CONDITION) Sense Bytes: 71 00 03 00 04 25 41 0E 00 00 00 00 0C 00 Sense Key: 0x3 Medium Error, deferred error, Segment 0 Sense Code: 0x0C Qual 0x00 (write error) Fru 0x0 Sense flags: Blk 271681 (not valid) cmd finished after 0.001s timeout 180s ERROR: Write data failed. ERROR: Writing failed - buffer under run? ERROR: ERROR: Writing failed. Ale nagrywa sie dalej, plyta sie nie wysunela, zreszta wczesniej tez tak bylo, oczywiscie plyta bezuzyteczna. Ma ktos jakies pomysly czy trzeba dzwonic do Koputronika? edit. Jeszcze jedno, nie rozumiem czemu jak wylacze SPTI, zeby korzystalo z ASPI to w ogole nie chce nagrywac ani nie widzi informacji o plycie |
Pr***281;dko***347;c ustaw na minimum x16, bo z ni***380;szymi moga byc r***243;zne dziwne objawy, nawet i takie kt***243;re opisujesz.
ps. ja do nagrywania z mp3 u***380;ywam Feurio! (wersja demo/trial) i on np. pozwala mi nagrywac od x16, ni***380;sze pr***281;dko***347;ci ignoruje wydaj***261;c r***243;zne gro***378;ne ostrze***380;enia :) |
Kurcze, ale ja z tych plyt juz korzystalem wczesniej (ta sama seria) i wszystko bylo ok, a predkosc ustwilem tylko 4x
|
Cytat:
|
Witam. Wreszcie znalazlem troche czasu i checi (przede wszystkim to drugie) i zrobilem formata.
Pierwsza proba nagrywania CD w Burrrnie nie powiodla sie, wywalilo plyte po nagraniu 80%. Zaktualizowalem Bios do najnowszego 1.22, znowu nie powodzenie. Wylaczylem SPTI i zainstalowalem najnowsze ASPI sciagnete z tej strony. Nawet nie da sie nagrywac, wlaczylem SPTI i sprobowalem znowu nagrac, ale plyte wywalilo. Wyskoczyl taki blad w trakcie ?: I/O error. : scsi sendcmd: retryable error CDB: 2A 00 00 00 14 82 00 00 1A 00 status: 0x2 (CHECK CONDITION) Sense Bytes: 71 00 03 00 01 05 73 0E 00 00 00 00 0C 00 Sense Key: 0x3 Medium Error, deferred error, Segment 0 Sense Code: 0x0C Qual 0x00 (write error) Fru 0x0 Sense flags: Blk 66931 (not valid) cmd finished after 0.001s timeout 180s ERROR: Write data failed. ERROR: Writing failed - buffer under run? ERROR: ERROR: Writing failed. Sprobowalem nagrac w Nero, gdy dodawalem plik cue nawet nie chcialo sie nagrac, ale z tego co wiem Nero nie obsluguje cue zrobionych w EAC. Dodalem zwykle pliki wav i zaczalem nagrywanie, znowu sie nie udalo. Log jest dlugi, wiec wrzucilem go na rapida Nagrywarka jest podlaczona na secondary slave (dysk twardy jest na SATA 1) Zainstalowalem sterowniki IDE pobrane st***261;d http://www.nvidia.pl/object/nf_650i_...2_8.43_pl.html Komputer byl kupiony w Komputroniku, wiec jesli go otworze to strace gwarancje, a jesli go im zawioze to pewnie bede bez kompa przez 2 tygodnie, wiec chcialbym to zrobic samemu, bez grzebania w srodku jesli to mozliwe. Prosze pomozcie mi, bo juz szlag mnie trafia i nawet muzyki nie moge sobie nagrac edit, sciagnalem ForceASPI 1.8, wlaczylem killaspi zeby sie aspi odinstalowalo i znowu nic nie pomoglo, wywalilo plyte w Nero po paru chwilach zapomnialem jeszcze dodac, ze wszystko nagrywalem na verbatimach |
Ty przynajmniej mozesz nagrywac te Audio, a ja wciaz nie wiem co zrobic :/
|
Nic innego mi nie pozostaje jak wyłączyć RAW. Ale jeszcze będę szukał rozwiązania.
|
Cytat:
|
Po prostu w Burrrnie. Ale nadal mnie męczy ta sprawa, bo uważam, że RAW powinien być włączony.
|
Dzieki za odpowiedz, to RAW wylaczyles po prostu w burrrnie, czy jakos inczej? Bo u mnie wylaczenie w Burrrnie nic nie daje
|
Mam dokładnie ten sam problem z moim 111DBK. Druga nagrywarka chodzi na tym samym kablu i nagrywa w RAWie (chociaż ma już wiele lat), a nowy Pioneer nie chce. Dopiero wyłączenie RAW Driver pozwala nagrywać muzykę. Nero razdi sobie bez problemu. Nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać. Wymieniłem taśmę, wymieniłem ASPI na nowsze i nic:
?: I/O error. : scsi sendcmd: retryable error Szukam w necie i nic na razie nie mogę znaleźć. Pozdrawiam. |
Byl nawet starszy niz ten 1.09, ale bios zaktualizowalem do 1.15 zanim jeszcze zaczalem ja w burrrn sprawdzac. I teraz nie wiem czy to normalne, ze z ta nagrywarka takie problemy, czy to moze wina konfiguracji, czy jednak cos nie tak z nagrywarka...
|
a jaki masz firmware, jak to komputer gotowiec to na pewno 1.09 najnowszy to 1.15 , spr***243;buj mo***380;e to co***347; da, te***380; mam problemy z t***261; nagrywark***261; ciut inne opisane w tym samym dziale, czekam na jaki***347; rewolucyjny bios albo podepn***281; ja do 220V i polej***281; benzyn***261;
|
Dzieki za pomoc ale to znowu nic nie dalo. Skopiowalem to cygwin, sciagnalem cdrdao ta sama wersje jak ten koles, uruchomilem aspi.reg i nic. Przeinstalowanie sterownikow ASPI tez nic nie dalo. Zalamac sie mozna, czemu nic nie moze dzialac jak trzeba :sciana: Przeciez nie pojde do serwisu i nie powiem, ze mi sie nie chca plyty w burrrn nagrywac.
Ktore z rad Macieja moge wykonac nie otwierajac obudowy? |
Znalaz***322;em takie rozwi***261;zanie tego problemu. Nie mam poj***281;cia czy dzia***322;a (podobnie jak jego autor).
Hi Again! I think I got it! I downloaded cdrdao 1.2.2.tar.bz2 and took a look in it. Cdrdao uses cygwin and a scsi driver. I downloaded cygwin from http://www.dll-files.com/dllindex/dl....shtml?cygwin1 and unrared it in \windows\system . In the cdrdao archive is a aspi.reg file. I have run it and launched my burrrn to check what I did. It WORRRXXXXX!!!!!!!!!! . So you don't need to replace cdrdao (I don't know how to compile it from the archive) just put cygwin in the right place and run the aspi.reg. It looks like I already have the scsi driver installed, but your system may require it. Download an aspi driver from adaptec.com and install it (if really needed) and run that .reg again (just to be sure). Tell me if you r successful, too. P.S.: SCSI drivers are installed by any type of virtual cd/dvd drive (Daemon tools, Nero Image Drive, Clonecd drive or any other), so if u have a virtual drive on your PC, u must have a SCSI driver, too. Bye. |
Nic nie kombinowalem z tymi ustawieniami. Raw Driver jest w tej chwili odznaczone.
|
A bawi***322;e***347; si***281; ustawieniem Raw Driver? Na mojej toshibie przy w***322;***261;czonym nic nie wypale.
|
Problem jest taki, ze komp byl niestety kupowany w Komputroniku i po otwarciu obudowy automatycznie trace gwarancje.
Co z tego moglbym zrobic nie otwierajac kompa. I jak to zrobic, ustawic nagrywarke na Secondary Master w BIOSie moze jeszcze bym potrafil, ale reszty nie wiem jak zrobic. Sorki za glupie pytanie, ale moglby mi ktos mniej wiecej wyjasnic jak to zrobic? |
-nagrywark***281; pod***322;***261;cz na Secondary Master
-sprawd***380; na innej ta***347;mie IDE -przeinstaluj sterowniki do kontrolera IDE -sprawd***380; czy jest DMA ON -sprawd***380; czy nagrywa. |
W Nero jak juz napisalem plyte nagralem na 40x za pierwszym razem wywalilo pod koniec, za drugim poszlo, ale to raczej wina Shivaka i predkosci. W EAC tez byly problemy jak chcialem nagrac plyte testowa zeby offset nagrywania ustawic, ale wyczytalem, ze EAC nie ze wszystkimi nagrywarkami pracuje wiec uznalem, ze to jest przyczyna problemow. Wczesniej przed aktualizacja biosa nagrywalem jakies dvd w nero i tez nie bylo problemow.
|
A jak si***281; sprawa ma w innych programach do palenia ?
|
Czy ktos moglby mi pomoc? Usunalem ASPI i zainstalowalem te z ForceASPI 1.8. Nic nie pomoglo. Czy na moje problemy moze miec wplyw to, ze zaktualizowalem BIOS w nagrywarce do najnowszego firmowego? Z gory mowie, ze nie wiem czy przed instalacja wszystko dzialalo.
|
Odznaczylem i wciaz to samo
|
Ilość załączników: 1
Odznacz...
Załącznik 40054 |
Zainstalowalem ASPI, aspicheck pkazuje, ze wszystko ok, ale burrrn wciaz wywala ten sam blad :/
|
zainstaluj sterowniki ASPI
|
To prawda, proces nagrywania nawet sie nie rozpoczal, plyta byla czysta.
@andy moglbys napisac w jaki sposob to zrobic, bo nie widze takiej funkci w burrrnie? Moze mam po prostu zainstalowac sterowniki ASPI? Kiedys to robilem, ale na starym kompie, takze gdyby ktos napisal jak to zrobic i skad pobrac sterowniki to bede wdzieczny. |
Zmu***347; burrna do u***380;ywania sterownik***243;w ASPI zamiast SPTI.
|
To chyba wina konfiguracji programu, a nie wypalania. Podejrzewam, ***380;e proces wypalania nawet si***281; nie rozpocz***261;***322;. Mo***380;e nie masz urz***261;dzenia 1:0:0.
|
Problem z nagrywaniem CD w Burrrn na DVR-112D Pioneera
Witam. Chciałem sobie dzisiaj nagrac płytkę audio w Burrrnie, ale wyskakuje mi blad. Gdy probuje sprawdzic info o dysku wyskakuje taki blad:
?: Invalid argument. : scsi sendcmd: fatal error CDB: 12 00 00 00 2C 00 cmd finished after 0.000s timeout 20s ERROR: ERROR: Inquiry command failed on 'SPTILOCK:1,0,0'. ?: Invalid argument. : scsi sendcmd: fatal error CDB: 00 00 00 00 00 00 cmd finished after 0.000s timeout 20s ERROR: Cannot setup device SPTILOCK:1,0,0. To samo dzieje sie na plytach Verbatim i Shivaki. Tymczasem w Nero ta sama plyta nagrala sie bez problemow ( no moze nie bez problemow bo za pierwszym razem wywalilo po 80%, ale to pewnie dlatego ze wypalalem CD Shivaki i to na predkosci 40x, za drugim razem wszyystko poszlo OK) Dodam, ze komputer jest nowy, takze nagrywarki samemu nie montowalem. Czy ktos wie, czego to moze byc wina? Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |