![]() |
Zasady są proste.
Wygrali jak najbardziej zasłużenie. Nawet jeżeli wszystkie bramki strzeliłby im bramkarz a reszta drużyny poszła na piwo ;) Ale takie wygrane to tylko z reprezentacją Polski są możliwe... Co do "problemów" Hiszpanów, to bardzo dobrze. Jeżeli chcieli nieuczciwie mieć większe zyski poprzez takie przyciąganie klientów (bez pokrycia), to niech płacą. |
Zasłużenie, nie zasłużenie, nie mogę dziadów znieść. Przez całe mistrzostwa ślizgali się różnicą jednej bramki, tylko z Hondurasem w grupie było 2:0. Faza pucharowa to już tylko 1:0, nie lubię takich meczów, Holandia znacznie ładniej się prezentowała w całym mundialu. Tak samo było z Grekami w ME, do finału po 1:0 i wszyscy po nich lecieli, Hiszpania zrobiła to samo i wszyscy ich kochają, nie wiem tylko za co.
Tak przy okazji: Mundial: wygrana Hiszpanii może ich bardzo słono kosztować, ale mają teraz wałek :wow: |
Hiszpania grała ładniejszą piłkę, IMO zasłużenie wygrała.
|
Ja też.
Dużo koloru żółtego było. Choć moim zdaniem(wiem, że mnie wyzwiecie) Łebb nie powinien dawać drugiego żółtka dla Heitingi. No w takim momencie. |
No dobra Hiszpania wygrała, mecz taki se. Nie lubię Hiszpanów i się nie cieszę :]
|
Wszyscy podniecają się ośmiornicą, przecież to czysty przypadek, *****e i już :sciana: Ja też dobrze typowałem, wielu ludzi na pewno też, a nikt z tego wielkiego halo nie robi :spoko:
Co do dzisiejszego finału to oczywiście Holandia musi wygrać, ja nie wiem za co tak ludzie kochają Hiszpanię, za to że złoili naszych kopaczy 6:0? Do tego te *****ne określenie La Furia Roja, już tego słuchać nie mogę. |
Szkoda, ze dopiero teraz mozna w miare normalnie mecze ogladac. Coraz mniej tych cholernych wuwuzeli i jakies okrzyki nawet slychac.
|
Chłopcy z Urugwaju pokazali, że są silni. Szkoda, za mocne tempo i się zmęczyli. No i ten bramkarz...
|
***ana ośmiornica:klnie::czerwona:
|
Ośmiornica smażona na oleju jest bardzo dobra... :>
Jak się i tym razem nie pomyli, to chyba zacznę wierzyć w książki Stephena Kinga... :O |
ośmiornica wylosowała Hiszpanie na miszcza,
brązowy medal dała Szkopom:sciana: do tej pory nie pomylila sie ani razu, na osiem typowań. |
RUMuNIA :P
|
A mistrzem świata zostanie H ........ :D
|
ciekawe czy ja teraz zjedza :D
|
Ośmiornica miała rację. . . ||
|
Podczas takich zawodów każda drużyna ma gorszy mecz. Szkoda, że Niemcom musiało się to przytrafić akurat teraz ;)
Finał 3:1 lub 2:0 dla Hiszpanii. |
Na taką Hiszpanię chyba wszyscy czekaliśmy podczas tych mistrzostw.
|
Holendrzy ich zweryfikują.
Mogło być więcej, zdupili dwie pewne okazje na podwyższenie wyniku. Niemcy polotu jednak nie mieli, pod koniec meczu nie mieli już pomysłu na grę. Subiektywnie uważam, że Hiszpanie w tym meczu byli lepsi. |
psim swedem jak zawsze
|
HISZPANIA! :jupi:
|
Za świeżej pamięci przytoczę (dosłownie to, co pogrubione) słowa komentatora: "zawodnicy mają świadomość siły, potencji przeciwników" - któraś tam już wpadka tego typu podczas tego meczu :sciana:
|
Cytat:
koniec OT Nimce (tzn. Ślązaki znów bramek nastrzelają) wygrają :P P.S. nikogo nie chcę obrazić :piwo: |
Po Hiszpanii spodziewałem się czegoś lepszego.
Del Bosque mnie denerwuje. Skoro widzi, że Torres nie może się rozkręcić przez te parę meczy, to czemu nie wpuści tego Llorente? |
Ja sercem jestem z Hiszpanią, ale rozum podpowiada, że Niemcy mają więcej atutów. Ale co tam, serce górą ;)
|
Jak Hiszpania będzie grać tak samo jak z Paragwajem, to Niemcy niestety wygrają. :/
Choć trza przyznać, że grają ładnie(szwaby). |
Zobaczymy wieczorem:)zakłady bukmacherów są wyrównane może remis:D:haha:
|
A ja mam nadzieję, że szwaby po dupie dziś dostaną...
|
ja się tam nie znam, ale sędzia był stronniczy jak cholera ...
|
Bo to wreszcie są mecze, w których wszyscy muszą (i chcą, w odróżnieniu od naszych) grać do końca.
Zauważyliscie, że 4 z pięciu tych bramek, to były słupki? W zasadzie wszystkie te bramki były piękne - może ich strzelcy nie zakładali słupków, ale ładnie to wyszło. |
Przesada. Kibicowałem Holandii i już mnie krew zalewała, że trzymał ten mecz do 96 minuty. Choć do Irmatova zastrzeżeń nie mam. Więcej do "niezawodnych" liniowych. :/
|
Bardzo ciekawy mecz się z tego zrobił. Na końcu nie bardzo wierzyłem, że druga bramka Urugwaju cokolwiek zmieni, ale arbiter solidnie podkręcił atmosferę i ta tyraliera pod bramką Holandii zrobiła się naprawdę emocjonująca (chociaż bramkarz Urugwaju został na swojej połowie?) Koniec końców skończyło się jak miało się skończyć, ale dużo większym wysiłkiem zwycięzców niż przewidywano.
|
2:3 ;p
|
Holandia 1: 0 Urugwaj
Edit: 1 : 1 Edit: 3 : 1 Edit: 3 : 2 |
Wygląda na to że dzisiaj Holandia wygra z Urugwajem
|
Niemcy zagrali pięknie zespołowo bez nie potrzebnego indywidualizmu i wynik tego jest, Hiszpania męczyła się strasznie ale się udało, a mi luźne prawie 500 wpadło:D dziękuję
|
Jak sądzicie bramka Valdeza prawidłowa czy spalony,niemiecki komentator sądził,że pomógł się ręką ale po powtórkach stwierdził błąd sędziego.
|
To teraz się przekonamy, czy sprawdzą się przewidywania demka :)
|
Tak to jest jak drużyna jest prowadzona przez człowieka, który nie ma o tym zielonego pojęcia.
Brak zgrania, brak pomysłu na prowadzenie akcji. Nawet kontrataki były robione bez tego czegoś. Zasłużone zwycięstwo Niemiec, które pewnie idą po tytuł. |
bez muellera dadza rade, jest trochowski :D
imo gebelsy maja najwieksze szanse na mistrza, swoja droga od poczatku ich typowalem to sie wszyscy smiali :) |
Zgadza się. Moim zdaniem kartka niesłuszna. W tej samej akcji Argentyńczyk też zagrał ręką, a tylko Mueller dostał kartkę i był rzut wolny dla Argentyny. Plus dla Niemców taki, że po takim zwycięstwie ich morale będzie na niebotycznym poziomie. Ciekawy półfinał się szykuje :)
|
W półfinale nie będzie Muellera,za kartki,to jest poważnie osłabienie dla Niemiec.
|
Piękne otwarcie. 1:0 dla Niemców w 2 minucie. Argentyńczycy bezradnie biegają.
Edit: Akcja Polaków i 2:0 dla Niemców. Edit 2: I po meczu. 3:0, a Schweinsteiger w roli Messiego, mijał Argentyńczyków jak tyczki. Edit 3: I jeszcze na koniec 4:0. Argentyna zdemolowana. Maradona będzie w kiepskiej sytuacji. |
Też trafiłem Holandię i Urugwaj. Wszyscy w pracy postawili na Brazylię :) Nie wiem tylko, jak Holandia wygrała z Brazylią tylko jedną bramką. To co w końcówce wyprawiał Huntelaar mając tylko bramkarza przed sobą kwalifikowało się do ligi podwórkowej. Rozumiem, jakby był zmęczony po całym meczu i ledwo miał siłę biegać, ale on wszedł kilka minut wcześniej i do końca meczu zdążył zmarnować dwie 100% sytuacje.
Jeżeli Niemcy będą w stanie odciąć Messiego od piłek, to nie powinni mieć problemu. Będzie dobry mecz :) |
Cytat:
dziś typuję jak Bartez nawet postawiłem na to małą kwotę - holandie i urugwaj trafiłem:D |
Za kilka godzin się przekonamy :)
|
a ja sadze, ze paragwaj pokusi sie o niespodzianke :P
|
Cytat:
|
Za to właśnie można kochać piłkę nożną. Ghanie wystarczyło strzelić bramkę i byliby w kolejnej rundzie. Po raz kolejny sprawdza się, że rzut karny to jeszcze nie jest stracona bramka i warto nawet za cenę czerwonej kartki nie dopuścić do straty gola. Karne to oczywiście loteria, ale Ghana strzelała tragicznie i dlatego przegrali, Jak można strzelać karnego z metrowego rozbiegu?
Dziś wygrywają Niemcy i Hiszpanie :) Może w końcu Holendrom uda się wygrać MŚ? |
Szkoda Ghany? W zadnym wypadku! Swoja szanse mieli - rzut karny. Bylo sprawiedliwie. Nie potrafili wykorzystac tej szansy, trudno, ich strata.
|
Szkoda mi Ghany. I to bardzo. Tym bardziej, że zostali oszukani - w moim prywatnym odczuciu. Przepisy powinny stawiać sprawę jasno - w takiej sytuacji jak dogrywka, i ktoś łapie ręką piłkę na linii bramkowej, bramka powinna być uznana, no i wiadomo - czerwona za rękę. Karne to za duża loteria, jak można było wczoraj zobaczyć.
|
Ładny mecz był, nawet przeklęte wuwuzele mnie nie wygoniły
|
Dunga jeszcze jest trenerem, czy już nie? :haha:
Teraz cztery lata żałoby. |
jak się ma Melo w składzie
to sie jedzie do domu :sciana: |
Cytat:
|
No właśnie!
Kto się z tego cieszy? JA! :rotfl: |
Brazil do domu:D
|
Lubi to podjada zamiast paluszkow:D
|
|
Brazylia prowadzi 2:0 z chile :(
|
No i Słowacy polegli 2:1. W sumie tego sie spodziewałem ;)
|
Ja dzisiaj liczę na zwycięstwo Słowaków z Holandią. Należy im się. Holandia nic wielkiego nie pokazała w fazie grupowej.
|
Cytat:
Wracając do tematu mistrzostw, Słowacy robili za kelnerów i nagle się obudzili, szkoda tylko, że kosztem Włochów. Pozostaje mi kibicować Argentynie i ewentualnie Anglii (ze względu, że grają z Niemcami). Hiszpania jest zbyt pewna siebie i pewnie będzie "grali jak nigdy, odpadli jak zawsze". |
Ja jak na razie dopinguję w sumie tylko Portugalii. Reszta gra lepiej lub gorzej (zwykle gorzej), a mecze są raczej przeciętne (żeby nie powiedzieć fatalne). Z kolei trochę też Portugalia zachowała się nie w porządku gnębiąc tak Koreańczyków, kiedy wiadomo było jakie może to mieć dla nich konsekwencje. Wiadomo, że każdy chce wygrać, ale też co innego zrobić to 2-3 do zera, a co innego 6. No ale grali dobrze i to im trzeba przyznać, a ja też muszę to przyznać Ronaldo. On naprawdę jest dobry, a w tym meczu zaprezentował się świetnie.
Dla mnie pierwszy finał tych mistrzostw jutro - Portugalia / Brazylia :) |
Kolejna dobra nowina:) i kolejny zespół pełen nadętych bufonów i w dodatku symulantów odpadł z mistrzostw!! :spoko::spoko::spoko:
|
Cytat:
|
italiańcy pakują walizki i jadą do domu po przegranej 0:3 ze słowacją :w00t:
|
Bosz... Francuzi tragedia... przegrywają 0:2 z RPA...
|
no cóż.. nie można mieć wszystkiego..
|
no, i ci dobrze grający jadą do domu :sciana:
|
Pierwszy dobry mecz podczas tych mistrzostw wczoraj w końcu był ;)
|
:haha::haha:Boskie
|
Ilość załączników: 1
wuwuzele już dawno temu fkurviały :sciana:
|
No proszę, trąbki ucichły podczas hymnów... Do tej pory zwyczajnie nie zwracałem na to uwagi, to dopiero teraz tak jest, czy od początku? Zdaje mi się, że gdzieś czytałem o zagłuszaniu nawet hymnów właśnie?
|
niech sedziuja goscie z krajow, ktorych nie ma na finalach a bedzie normalnie
bo poki co to juz mi sie odechcialo ogladac... |
Hehe, faworyci zawodzą póki co. Może być ciekawie :D
|
Może jak RPA odpadnie to się trochę uciszą... wczoraj przy karnym ładnie się zrobiło...tak cicho :D
|
Albo... nie oglądać..
Gdyby tak oglądalność spadła nagle o 20-30%, również na meczach, to stwierdzenia szefa FIFY, że to trąbki to część kultury i nic im do tego, bardzo szybko uległo by zmianie ;) |
Tak sobie zerkam teraz na mecz i nie moge juz wytrzymac.
Pozbycie sie cholernych trabek jest mozliwe (czesciowo). Przyklad >> Ustawienia audio telewizora. (nie moje zdjecie) http://bookofjoe.typepad.com/.a/6a00...413c987970c-pi Inne, dosyc ciekawe rozwiazanie to odtwarzac specjalny plik dzwiekowy. Szerszy opis na stronie z torrentem. (nie testowalem) Torrent >> |
1. Słowacja
2. Portugalia 3. Brazylia |
Typy na dzisiaj :)
Brazylia - Korea DPR (1X2) 1 Côte d'Ivoire - Portugalia (1X2) X Nowa Zelandia - Słowacja (1X2) 2 |
Cytat:
O dziwo wyjątkowo mało doniesień jest tego typu, ale jak się wczytać, to różnego rodzaju napadów, kradzieży, rozbojów podczas tych mistrzostw było już bardzo dużo. Niestety. |
Cytat:
|
mam znajoma z RPA
opowiadala, ze na osiedla bialych wjechac mozna tylko i wylacznie na zaproszenie mieszkanca a straznicy dzwonia do zapraszajacego i sprawdzaja, czy na pewno jest autentyczne oczywiscie straz osiedlowa nosi ostra bron i uzywa jej w przypadku probu wejscia bez upowaznienia, osiedla otoczone sa murami na moje pytanie jak tam wyglada z praca uslyszalem, ze bialy zawsze znajdzie prace bez problemu |
No nie wiem czy tak doskonale sie maja. W TV pokazywali tamtejszych mieszkancow ostrzegajacych turystow przed zapuszczaniem sie w gorzej oswietlone uliczki. W zadnym wypadku odradzano spacery w pojedynke.
|
Ależ oni tam mają znacznie lepsze warunki do organizacji tego typu imprez niż Polska... Fakt, 20 km od miast zaczyna się prawdziwa Afryka, ale same miasta mają się doskonale.
|
Zorganizowali MŚ w dziczy, to i dzikie odglosy tubylcow mamy.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
(ale serio - te trąby wydają hałas ok. 125 decybeli. To w ciągu kilku minut może trwale uszkodzić słuch, a w natężeniu kilkuset lub kilku tysięcy i przez kilkadziesiąt minut, to ja sobie nie wyobrażam..). |
Niestety nie tylko Ciebie. http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...79/story.shtml
Co gorsze, to nie tylko tambylcy używają tego shitu, nawet Europejczycy zaczęli. Cała atmosfera przez to siada. Nie ma normalnej wrzawy na stadionie, tradycyjnych westchnięć, jak ktoś przestrzeli, śpiewów itp. Porażka. Współczuję tym, którzy muszą tego słuchać na żywo :/ |
Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie denerwuje to ciagle buczenie na stadionach. Czy Murzyni nie potrafia czegos zaspiewac, podrzec mordy lub cos w ten gust? Nic tylko te ich trabki slychac.
|
Włochy - Paragwaj (1X2) X
Japonia - Kamerun (1X2) X Holandia - Dania (1X2) 1 |
Dzisiejsze mecze:
1. Holandia vs Dania 2. Japonia vs Kamerun 3. Włochy vs Paragwaj Moje typy: 1. 1 2. X 3. 1 |
1.niemcy
2.remis 3.slowenia |
1. Niemcy
2. Serbia 3. Remis |
odnośnie dzisiejszych meczy, moje typy to:
Niemcy - Australia (1X2) 1 Serbia - Ghana (1X2) 2 Algieria - Słowenia (1X2) 2 |
W czasie powodzi usłyszałem, że gdzieś przerwało wał i wylewa się osiemset ileś centymetrów sześciennych na sekundę, i że to straszne... :]
Prezenterzy telewizyjni mają ponadprzeciętną zdolność do wygadywania głupot... |
To z oglądalnością zrozumiałem tam samo (choć i do tak podanej wartości miałbym spore obiekcje), jednak sposób powiedzenia tego jednoznacznie sugerował ilość osób na świecie. Co do Państw.. No to chyba przykładowo licząc Polskę jako trzy (Kaszubów, Ślązaków i pozostałych - może coś jeszcze by się znalazło) i inne państwa podobnie uzyskalibyśmy pożądaną liczbę..
|
Cóż, ten co liczył państwa musiał być bardzo tolerancyjny i akceptować istnienie odrębnej państwowości wszędzie tam, gdzie ktoś chce ją uzyskać :P
Co do ilości to zapewne zsumowano widownię wszystkich meczów i jeśli ktoś oglądał 20 meczów, policzono go 20 razy. Podobnie dziwnie mówi się, że np. z londyńskiego metra korzysta dziennie kilkaset tysięcy osób na podstawie ilości przejść przez bramki (zawsze uważałem, że lepiej byłoby po prostu powiedzieć, że z londyńskiego metra w każdym dniu jego użytkownicy korzystają kilkaset tysięcy razy). Oglądałem tylko mecz Urugwaj - Francja, mogło być ciekawiej, ale na początek może być :) |
Dzisiaj w telewizji (chyba nawet w Wiadomościach) usłyszałem najpierw, że otwarcie transmitowane było do 251 krajów, a następnie, że mecze z poprzednich mistrzostw obejrzało około 20 miliardów ludzi. Potem powtórzyli jeszcze to o ilości krajów, które transmitowały u siebie otwarcie.
Zastanawiam się, czy ktokolwiek z osób przygotowujących i wygłaszających takie rewelacje w ogóle zastanawia się nad tym, co przekazuje.. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:52. |