![]() |
Cytat:
|
O różnych zboczeniach słyszałem, ale żeby małego wariata tak zaraz łańcuchem? :'(
|
Cytat:
Przywiązał się .. łańcuchem :rotfl: |
Mały ale wariat!
|
Cholera... i co... zmiana na lepszy model go tak dotknęła? :blink:
|
Cytat:
Może mu uszkodzili na manifestacji k***a |
Ze sprzętem? :> :P
|
Cytat:
|
Ja powiem tak , ja jestem starej daty i lubie miec przed oczami przynajmniej z 17cali jakos nie lubie grzebac w telefonie , ale mam kolegow i oni wszystko robia z poziomu telefonu nawet na kibel biora telefon i przegladaja swoje ulubione stronki/fora/ebay .
|
Kolejny post tego typu. :P
A serio, to Taptalka da się nie lubić, ale na większości nowych sprzętów pełna wersja forum pójdzie aż miło. :taktak: |
@1 Próbowałem ale się nie mogę przekonać. Wybacz ale o wiele wygodniej jest odpalić sobie forum w przeglądarce i czytać obok reszty stron.
@2 Myślisz, że zaniechanie rozwoju to zmieni? |
Cytat:
2. Mamy za mało aktywnych użytkowników, żeby to chwyciło. |
Cytat:
Tam gdzie jego miejsce -> myspace nie przedstawiało żadnej wartości merytorycznej :haha: |
MySpace się nie zmieniało i gdzie teraz jest? :)
|
Co za pęd z tą nową wersją, ta zła jest?
Czy wersja skryptu świadczy o jakości forum, czy wiedza zawarta w postach i jej użytkownicy, klimat itd. :) NIE wszelkim zmianom na forum - teraz jest ok! Po co udziwniać na siłę ;) |
Cytat:
Osoba wchodząca z komputera stacjonarnego/lapa widzi normalną wersję. Gdy ktoś natomiast wchodzi z urządzenia mobilnego dostaje skórkę mobilną oraz informację, że forum wspiera TapTalka i czy go pobrać (tak to działa m. in. na forum.android.com.pl) |
Nowszy skrypt nie znaczy lepszy. Mnie nie spodobał się nowy wordpress (choć to nie VB).
Ta "nieostra czcionka" w panelu jest nie do przełknięcia. @andy mobilność świetnie się sprawdzi na smartfonach / tabletach. Na pctach niekoniecznie. Chyba, że to działa zupełnie nie zależnie od wersji klasycznej VB i działa na zasadzie "skórki". |
Cytat:
W wersji 5 jest opcja bloga. Można by dać wszystkim użytkownikom możliwość prowadzenia takeigo bloga. Najbardziej wartościowe wpisy mógłbyś wrzucać na główną i podpinać wątek na forum. To tak na szybko pisane. Wystarczy chcieć tych zmian. |
Dopóki nie zrobimy upgrade'u na vB 4 lub 5, to nie będzie stylu mobilnego. A nie wiem, czy kiedykolwiek zrobimy ten upgrade, bo vB poszedł w stronę, która nam nie do końca odpowiada. Za dużo rzeczy trzeba wyłączać i zmieniać, bo inaczej będzie jak przy aktualizacji do tej wersji, gdzie musieliśmy wyłączyć wszystkie wodotryski social media itp. Nie widzę niczego w nowej wersji, co miałoby dla nas (jako forum) jakąś wartość, chyba, że ktoś mnie przekona, że jest inaczej :)
Za kolejne posty tego typu będzie ban. |
Andy pewnie wrócił z manifestacji - i musi się dowartościować :)
|
Ilość załączników: 1
k***a
|
ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! |
Ty dalej swoje - nie będzie wersji mobilnej stylu koniec kropka. Nikomu nie jest taki styl potrzebny...
|
ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! ATTICA! |
@andy
Nie martw się, za 2 lata napewno dla ciebie wprowadzą ten styl... |
Może wreszcie czas iść spać ?
Nie żądam niczego specjalnego - chcę równego traktowania. Wystarczy updejt silnika do najnowszej wersji forum i pojawi się świeża, nowoczesna wersja stylu. Dodatkowo można włączyć wersję mobilną dla takich urządzeń z automatu + popup z informacją, że forum wspiera taptalka - coś podobnego jest na forum.android.com.pl. Po miesiącu podliczymy ile i z czego było odwiedzone forum :) |
Moze wreszcie moznaby powiedziec wprost - nie bedzie mobilnej wersji forum, czas kupic Tapatalka?
Nie jestesmy dzialem PR zeby slodko pierdziec w nieskonczonosc... I bedzie spokoj... Bartku? |
A Ty dalej nie nauczyłeś się czytać ze zrozumieniem.
|
0,89 euro za Tapatalka... W 2 lata bys to jakos przelknal...
|
ATTICA... ATTICA!
|
@andy nie doczekasz się tej wersji mobilnej :P
|
Dyskusja powstała 2 lata (bez dnia) temu i dalej efektów nie widać...
Wprowadzenie obsługi TapTalka trwało znacznie mniej. Proszę tylko o równe traktowanie :) |
Nie chodzi o wprowadzenie dodatkowej subdomeny ale STYLU dla forum, który jest zoptymalizowany specjalnie pod urządzenia mobilne. To jak to wygląda zostało już nie raz poruszone.
Obecnie taki styl jest, działa, ale wygląda jak z roku 1999. Nowoczesny styl mobilny jest używany min. na forum portalu Android.com.pl. Cytat:
Cytat:
Nic nie miałem do tego jak Bartez dodawał rozszerzenie aby Wam ta aplikacja działała. W przypadki kiedy ktoś chce aby był styl mobilny to Wy zaraz protestujecie. Nie chcesz to nie będziesz używał, jednak nie zabraniaj tej możliwości innym, którzy do przeglądania stron WWW nie chcą używać aplikacji typu taptalk. Proszę tylko o wprowadzenie podobnego, lub tego samego stylu mobilnego który znajduje się min. na forum Androida. Dodatkowo niech forum po useragencie serwuje nam wersję mobilną, chyba że statycznie w opcjach zmienimy sobie na desktopową. |
Odp: Wersja mobilna forum
Acha, czyli chodzi o kwestie wprowadzania adresu strony bo jest to wygodniejsze niż uruchomienie odpowiedniej aplikacji na smartphone
|
Cytat:
Kiedy m.cdrinfo.pl oraz m.forum.cdrinfo.pl ? :> |
No ok
Ale moja wypowiedź miała charakter pytania.... Więc raczej liczyłem na jakieś uzasadnienie konieczności wprowadzenia mobilnej wersji... A nie wypowiedź używaj czego chcesz... Wprowadzenie takiego stylu powinno być odpowiednio uzasadnione .... |
Skoro chcesz używać sobie tego programu to TWOJA wola. Jednak są ludzie, którzy wolą przeglądać strony www tak jak się to powinno robić - przez przeglądarkę internetową.
Po drugie nie przypominam sobie abym w temacie o tym programie chociaż raz napisał, że po co taptalk skoro można podłączyć mobilny styl. Jakoś inne serwisy potrafią mieć swoje mobilne wersje i nikt nie robi z tym problemów, no ale tutaj... Jeżeli chcesz dalej pisać tego typu wypowiedzi to sobie po prostu daruj, bo raz że nie wnoszą nic do tego tematu, a dwa że strasznie irytują. Chcesz używać taptalka? To sobie używaj i nie zabraniaj innym przeglądać forum w innej formie. |
A po co skoro jest obsługa tapatalk
|
Ilość załączników: 1
Odkopię temat. Jest szansa na styl jak niżej?
Jeżeli ktoś by chciał zobaczyć jak to wygląda a nie ma urządzenia mobilnego to niech wejdzie np. na forum androida, na dole wybierze wersję mobilną i zwęzi okienko tak jak ja to zrobiłem. |
A tak przy okazji, bo mnie naszlo a po co zakladac nowy temat...
Moze by tak, Bartku, dedykowana aplikacja na iPhone? Wszystkie duze portale maja ;-)... |
Wybacz, że to napiszę ale zaczynasz trollować. Zobacz do pierwszego postu o czym jest ten temat, i dopiero potem pisz.
Temat jest o wprowadzeniu mobilnego stylu do forum, który będzie się ładował z automatu na urządzeniach przenośnych (weryfikuje user agenta). Styl oprócz tego, że jest ma też być na tyle funkcjonalny na ile to w przypadku takiego stylu możliwe, oraz ma mieć "czysty" i nowoczesny design. Niestety nie jestem tego w żaden inny sposób wyjaśnić jak na w/w zrzutach ekranu - taki styl jest ładny dla oka, i zachęca użytkowników do dłuższego pozostania na nim. Cytat:
Cytat:
Nie liczy się sposób przekazania tego co myślę, a to co myślę. Cytat:
Cytat:
Moje są takie, że im więcej wyświetleń tym większe zainteresowanie. Cytat:
Jednak to wywody na ZUPEŁNIE INNY TEMAT, ten jest o zupełnie czymś innym. Tak więc polecam zakończyć wątek poboczny i skupić się na tym, na czym ten temat jest - wprowadzenie stylu mobilnego, który będzie od strony wyglądu jak i funkcjonalności w XIX wieku. |
Cytat:
Cytat:
Właśnie postuluję żeby identyfikować wraże jednostki, a Ty mi tłumaczysz jak to zrobić. Skoro tak, to proszę dokończ, napisz funkcję maskującą, opowiedz mi o składni sprintf itd itp Lubię takie dyskusje. Cytat:
Jeśli jednak mylę się, to Ty piszesz kompletnie nie na temat i stąd jako Strażnik Regulaminu Forum proszę abyś tego zaniechał. Cytat:
Dla przykładu: widziałem na onecie wątek z 5788232 komentarzami, a 90% Polaków w sondażu SNG/KRC zadeklarowało, że ten temat zupełnie ich nie interesuje a autora tematu należy wysłać na Madagaskar. |
Ilość załączników: 4
Cytat:
Po drugie przy każdym poście można dorobić wyświetlanie useragenta i będziesz mógł sobie ignorować posty pisane z telefonów komórkowych, z lodówki, pralki... Cytat:
Na koniec, ten wątek ma ok 14k wyświetleń więc jak widać kogoś interesuje kwestia mobilnej wersji forum. Tak wygląda mobilny styl: Załącznik 60709Załącznik 60710 Załącznik 60711Załącznik 60712 |
Cytat:
Treści z tapaptoka są oznaczone i mogę je pomijać, jako barbarzyńskie. W przypadku stylu mobilnego również chciałbym takowe oznaczenie, najlepiej bez możliwości wyłączenia. Cytat:
A Ty chcesz wyjąć i czynić ze swojego smartfona użytek. Ja sobie tego nie życzę. Poczytaj gazetę, książkę albo nawiąż konwersację. Cytat:
Pozdrawiam serdecznie |
Czy ja na Tobie wymuszam jak masz korzystać ze stron www? Używasz taptalka ok twój wybór, uszanuj też to że inni chcą przeglądać stronę przez przeglądarkę internetową, a nie za pomocą jakichś dodatkowych programów za które w dodatku trzeba płacić - wiem wersja podstawowa jest bezpłatna.
Style mobilne które wyglądają normalnie są dostępne od jakiegoś czasu i kwestią dobrej woli Osób Trzymających Władzę jest ich zainstalowanie. Rozumiem, że pewnie niesie to ze sobą wgranie nowej wersji skryptu, jednak jak to mawiają fani naturalnej antykoncepcji: CÓŻ POCZĄĆ! || Po drugie, swego czasu Bartez zaprezentowałeś statystyki, że tylko jedna osoba korzysta z tego stylu (czuje się taki wyjątkowy :serdusz:). Na pierwszy rzut oka logicznie wprowadzenie go się nie za bardzo opłaca, jednak gdy spojrzymy głębiej, głębiej, głębiej... To się okazuje, że tak na prawdę nikt o tym stylu nie wie. Kiedy wchodzę na forum z telefonu dostaję komunikat na 1/3 ekranu o tym, że forum używa taptalka - wiele osób po tym komunikacie mogą go zainstalować. Proponuję (już po wgraniu normalnie wyglądającego stylu) sprawić aby domyślnie on się ładował po wejściu na forum z urządzenia mobilnego. Po miesiącu zrób statystyki i pokaż ile osób korzysta z tego stylu, ile z tego ptaka, a ile przegląda używając stylu dla komputerów. |
Wgraj tapatalk i po problemie. Forum wygląda ładnie i przejrzyście.
Wysłane z mojego MT11i |
Ja bym zablokował wejście na forum z tych popierdółek kieszeniowych.
To jest oldskulowe forum dyskusyjne a nie jakiś fejsik. Dasz takiemu dłoń, to utnie rękę i jakieś demoty tu zacznie kleić albo fotki spod prysznica. Precz! |
Dawać porządny styl mobilny!
|
Na forum CyanogenModa jest ciekawy styl:
http://db.tt/bpSGSDlz Styl jest co prawda pod ipb jednak pod vb jest podobny - wyżej dałem linka. Na takim forum się siedzi z przyjemnością :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy siak uważam, że powinieneś wrzucić w takiej wersji jaka jest i po malutku wyłączać co zbędne. Nikt pretensji mieć nie będzie. Oczywiście musisz pomysleć nad wykrywaniem urządzeń mobilnych, aby nie trzeba było każdorazowo przełączać się między stylami. |
Cytat:
|
Bardzo chętnie, tylko musiałbym mieć tydzień wolnego, żeby go przerobić tak, żebyście mnie nie zjedli od razu, bo jest przeładowany funkcjami społecznościowymi, a za wielu fanów tego typu serwisów tutaj nie mamy ;)
|
A aktualizacja nie jest odplatna przypadkiem?
|
Ten styl z vB.com można w taki sposób włączyć - https://www.vbulletin.com/docs/html/...mobile_install
Niestety Bartez pierdoła musiałby zaktualizować silnik do wersji 4. ;p :) |
Ilość załączników: 4
Poniżej przykład naszego forum na obecnym stylu mobilnym i vB.com:
vB.com Załącznik 58711 Załącznik 58712 vBCDR.info Załącznik 58709 Załącznik 58710 Widzę, że forum znowu w dziwny sposób wrzuciło załączniki... Tutaj pełne wersje: https://docs.google.com/open?id=0B3y...ZkZjFhN2I1MmU5 |
Cytat:
Cytat:
Wejdź sobie np. na Allegro.pl i potem na m.Allegro.pl - coś podobnego by było tutaj. @Bartez czy będziesz mógł wgrać mobilny styl, który znajduje się na forum vBulletin.com? Prezentuje się o wiele lepiej niż obecny. |
1. Ale jak już to wszystko dołożysz do stylu, to będziesz miał normalny styl.
2. Guzik do kapowania zbyteczny, bo mody nie mają guzika do infrakcjonowania ;P Tak poza tym, ja bym pozostawił wyłącznie jeden styl i skupił się na jego użyteczności. Styl m również zbyteczny, bo tak sobie właśnie patrzę i na iPhone wygląda forum całkiem OK, jedyne co rozwala, to np. sztywne img w sygnaturach itp Jeśli już ułatwiać dla mobile to w panelu usera dać możliwość zapamiętania useragent i w zależności od wykrytego useragent załadować odpowiednie reguły widoczności (pokaż/ukryj awatary, pokaż/ukryj podpisy itd), które user sam by sobie ustawił. Niezalogowanych olać. |
Cytat:
Cytat:
- rozpoznawanie useragenta i jeżeli to urządzenie mobilne to odpalanie stylu mobilnego; - dodanie avatarków, obok będzie nick, ilośc postów, data rejestracji i inne informacje które są obecnie widoczne; ####################### ------------------------------- | Avatar |Nick: | Avatar |Ilośc postów: | Avatar |Lokalizacja: | Avatar |Data rejestracji: | Avatar |Reputki: ------------------------------- Treść posta ------------------------------- Sygnaturka ------------------------------- ####################### - ikonka do kapowania; Gdyby się nie udało zrobić ładowania stylu mobilnego po useragencie to dodać subdomene m, która sama z siebie będzie narzucała ten styl. |
Tapatalk nie jest zła opcją ale skoro mówimy już o themie mobilnym to może by tak wrzuć kilka? Tzn rozpoznawanie po user-agencie? Np inaczej dla smartphoneów a inaczej np dla konsol. Przykład:
Youtube na PS3: http://ps3crunch.net/wp-content/uplo...S3-youtube.jpg Ipla na PS3: http://www.ipla.pl/bin/f574111edeabc...d46aeff6bf.png |
Jeszcze kilka postów w tym kierunku a napiszę co myślę o tobie i twoim spamowaniu.
|
Daj palec, a beda chcieli cala reke... A wystarczylo sie w Tapatalka zaopatrzyc...
|
Jak to będzie z tym rozpoznawaniem urządzenia mobilnego?
Troche upierdliwe jest przełączanie się między stylami.. Fajnie też by było zobaczyć avatary :) |
Cytat:
Przydałoby się też dodać logo z CDR. Chciałbym też aby formu rozpoznawało kiedy wchodzę z urządzenia przenośnego i wtedy odpalało domyślnie taką skórkę. Jeżeli nie da się tego w prosty sposób zrobić to proszę o subdomenę: http://m.forum.cdrinfo.pl |
Żebym jeszcze wiedział, jak włączyć avatary :) Nie widzę tu żadnych opcji.
|
Nawet, nawet. Możesz włączyć avatary, oraz aby styl się włączał domyślnie kiedy wchodzimy z urządzenia minionego?
|
Dodałem styl mobilny - CDRinfo.pl Mobile. Zapraszam do testów :)
|
m.cdrinfo.pl
m.forum.cdrinfo.pl oo taaak ! |
Przyłączam się, na moim smródfonie z dedykowanym oprogramowaniem nie daję rady pooglądać forum, oglądam portale, co mają m. przed nazwą... :>
Gdyby była wersja mobilna, to by można z każdego badziewia pooglądać... |
@Bartez kiedy wrzucisz mobilna skórkę?
|
Jak mnie wqurwia to żeby zobaczyć coś lub link na jakimś forum to trzeba się zarejestrować :sciana:potem będą mi rozsyłać spam albo inne gówno.k***a
|
|
Poproszę tego tapatalka na system Bada :fiu:
|
Jak najbardziej są już napędy 3D|| które można do kina zmobilizować i nagrać jakiś nowy filmik ||
|
To nie ten temat.
Tu mowa jest o forum z napędem. Ma być mobilne! Kapejszyn? |
||A ja chcę forum w 3D|| w wersji kinowej||
|
Nie sraj, jak będziesz umierał.
Po co po sobie smród zostawiać. |
Powodzenia...
|
Do usranej śmierci będę się przypominał :-P
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Temat dotyczy mobilnej skórki forum, jeżeli nie masz w tym temacie nic rzeczowego do powiedzenia to nie pisz w cale. Cytat:
To, że twoja aplikacja jest dostępna również na Androida nie ma nic do rzeczy. Pisałem już wcześniej, że to nie telefon komórkowy powinien dostosować się do strony WWW, lecz strona powinna dostosować się do niego. |
Edu, "japko" nie ma tu nic do rzeczy - Tapatalk dostepny jest na iOS, Androida, Blackberry i Symbiana. Nie wiem co z BadaOS, a dla Windows Mobile demek znalazl kiedys jakas ciekawa alternatywe. Slowem - jak sie chce, to sie da...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Mobilny styl będzie wtedy jak będą mobilne nagrywarki do telefonów;)
|
On ma japko, on jest wielki!
|
Cytat:
Nie każdy bawi się w durne ap'ki. Zgadzam się z andym, ale mi to wisi... |
Nikt Ci nie broni sie zgadzac. Roznica jest taka ze ja juz od dawna forum obsluguje mobilnie a wy czekacie... Pomijajac juz aspekt ze jakakolwiek by ta mobilna wersja nie byla to wole dedykowana apke, bo doswiadczenie pokazuje ze sa po prostu wygodniejsze niz jakakolwiek przegladarka...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Cytat:
|
Tak, tak...
Proszę raz jeszcze o wgranie stylu dostosowanego do urządzeń mobilnych.
(Dlaczego nie chcę używać Taptalka i innych podobny? Ponieważ to strona powinna być dostosowana do urządzeń mobilnych, a nie urządzenia mobilne do strony.) |
@Max to nie jest temat o taptalku.
|
Uaktualnić forumowego cenzora o parę znaków i ze dwa-trzy wyrazy.
|
To jest czyste zaśmiecanie forum bo doklejane do każdego posta, zgadzam się.
|
Proszę wgrać taką wersję, która będzie wycinała z postów śmieci, że wysłano przez katafalk. :P
|
Tapatalk zglosil mi, ze wtyczka do niego na cdrinfo jest przestarzala i z tego tytulu nie moge moderowac z poziomu aplikacji. Prosze o wgranie aktualnej wersji wtyczki tapatalk :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Jako, że Opera Mini w wersji 6 potrafi dostosowac styl strony do urzadzeń moblinych nie musisz się śpieszyć z tym mobilnym stylem ;-)
|
Przypominam się z tym mobilnym stylem ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:18. |