Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Igrzyska Olimpijskie - London 2012 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/igrzyska-olimpijskie-london-2012-a-91088/)

czary2mary 19.07.2012 13:37

Igrzyska Olimpijskie - London 2012

Ilość załączników: 1
Igrzyska Olimpijskie - London 2012:) za 8 dni||

Jak na razie polscy internauci odgryzają się za słowa Sola Campbella:)
Zostańcie w domu, chyba że chcecie wrócić w trumnie" - głosi napis zamieszczony na tle zdjęcia Polki, wyskakującej przez okno w czasie zamieszek w Londynie rok temu.

Załącznik 59880

Prezesik 19.07.2012 19:37

Wspaniałe!

Zetoxa 28.07.2012 14:10

jesteśmy na drugim miejscu w klasyfikacji medalowej :spoko:
wyprzedzają nas tylko Chiny :wow:

http://img825.imageshack.us/img825/8984/snap1pe.jpg

Patrix 28.07.2012 15:26

k***a

Jarson 28.07.2012 20:52

Nie oglądałem ceremonii otwarcia, ale zdążyłem się już dowiedzieć, że:

- nie postawiono Big Bena na czubku
- Big Eye nie poleciało w kosmos w rejs dookoła księżyca
- Tower Bridge nie popłynął w wycieczkę do kanału La Manche i z powrotem

mam wrażenie, że jak na dzisiejsze standardy to było nudno...

sobrus 28.07.2012 21:34

A ja...o olimpiadzie dowiedziałem się już PO jej otwarciu...
:w00t:
W ogole nie wiedziałem że będzie jakaś olimpiada, nie mówiąc już o tym gdzie.
Czyli przez 5 ostatnich lat byłem na Marsie ?
:rotfl:

andrzejj9 28.07.2012 22:11

Ja niby wiedziałem, ale w sumie jak jakiś komentator podczas Euro nawiązał do olimpiady w sierpniu to się zdziwiłem, że to już teraz..

Lubię sport, ale tyle jest już teraz różnego rodzaju imprez sportowych, że olimpiada nie jest już takim sportowym świętem, jak kiedyś (choć oczywiście prestiż ma ogromny). A i przyznaję, że oglądanie jej wcale nie jest specjalnie przyjemne, bo tyle tego tam nawrzucali, że w każdym momencie jest przynajmniej kilka zawodów, już nawet nie połowy, ale 90% nie transmitują, bo nie ma jak i na dobrą sprawę trafienie na coś, co się lubi, graniczy z cudem..

Tak więc chyba coraz mniej mnie to bawi...

joujoujou 29.07.2012 14:28

Transmitują wszystko, trzeba tylko wiedzieć gdzie. :>

BBC na czas igrzysk uruchomiło 24 dodatkowe kanały w SD oraz 24 kanały w HD tylko do transmisji zawodów.

Wszystkie fta, wszystkie (afaik) dadzą się w PL odebrać bez kombinacji z trzymetrowymi talerzami. :D

Zetoxa 29.07.2012 15:55

no i po Radwańskiej k***a

Misiek4 29.07.2012 16:09

Klatwa chorazego :( JTP

andrzejj9 29.07.2012 19:54

No cóż, rzeczywiście słabo to wyglądało. A niestety jeszcze większą część oglądałem. Gry samej nie chcę oceniać, ale generalnie mało woli walki u Agnieszki widziałem. Może faktycznie stres?

Wszedłem natomiast potem na internet chcąc poczytać jakieś komentarze (sensowne..), najchętniej wywiad z samą zawodniczką. Nie miałem specjalnego pomysłu, gdzie poszukać, więc wszedłem na stronę Sport.pl, gdzie pamiętałem, że generalnie artykuły są w miarę sensowne.

Wchodzę i widzę:

http://desmond.imageshack.us/Himg51/...pg&res=landing

Prymitywny tabloidowy tytuł i obowiązkowo.. "Lubię To!". No bo czemu nie...

Brakuje jeszcze dopisku "SZOK". Ktoś musiał zapomnieć...

Misiek4 29.07.2012 20:02

sport.pl to gazeta.pl = chyba dalej nie musze pisac co to jest? ;)

andrzejj9 29.07.2012 20:04

O dziwo nie jest tak źle.. Już pod tym "chwytliwym" nagłówkiem, był dalej normalny i w nim zupełnie normalny artykuł. Zresztą kilka innych też znośnych. Oczywiście nie jest to szczyt dziennikarstwa, ale jednak klasa wyżej jeśli chodzi o ogólne wrażenie niż Onet. Ale jeśli takie 'zagrywki' będą się pojawiały częściej, to raczej poszukam czegoś innego..

Zetoxa 29.07.2012 22:56

roznieśliśmy Włochów :spoko:

andrzejj9 29.07.2012 23:03

I słusznie ;)

grzeniu 30.07.2012 00:09

Ładnie to wyglądało :spoko:

Jarson 30.07.2012 08:48

Na początku niekoniecznie. Jakby za dużo Fish & Chips zjedli przed meczem ;) Z każdym setem było jednak lepiej i w ostatnim nie było już wątpliwości, kto jest liderem.

gallus 30.07.2012 22:38

Nasza Woźniacka (:mruga:) po pięknym meczu wygrała z belgijką :)
Tylko szkoda, że nie transmitowali w TV

PS Ma ktoś jakiś dobry program z rozpiską co i gdzie konkretnie poleci, bo trochę cienizna w telemagazynie :|

Prezesik 31.07.2012 11:43

Czas pozamiatać Bułgarczyków :taktak:

joujoujou 31.07.2012 14:22

Zobaczymy kto kogo pozamiata. :smutny:

=================

qrva, wykrakałem. :'(

Prezesik 31.07.2012 14:50

No cóż...
Bywa ;)

Ja zawsze jestem zwolennikiem teorii, że w każdym turnieju trafia się słabszy mecz.
Lepiej teraz niż w fazie pucharowej :taktak:

mdfire 31.07.2012 14:53

Teoretycznie wciąż jeszcze mamy szansę na pierwsze miejsce w grupie, ale z taką grą jak dzisiaj, to w ćwierćfinale może być ciężko.

Kogoro 31.07.2012 15:00

Nasi byli dzisiaj wyjątkowo słabi. Nie robili specjalnej szkody zagrywką, blokiem. Nie kończyli akcji. To musiało skończyć się tragedią.

joujoujou 31.07.2012 15:08

Po prostu muszę przestać oglądać - najwyraźniej klątwa Andrzejjjja9 przeszła na mnie. :zawstydz:

:mruga:

czary2mary 31.07.2012 17:13

Zagraliśmy słabo we wszystkich elementach (blok, atak,serwis,
obrona, przyjecie, kontr-atak, piłki sytuacyjne) i to martwi,
a najbardziej padł dziś system blok-obrona, obyśmy zagrali
lepiej w następnym meczu, bo inaczej droga do domu szybko się spełni:ysz:

andrzejj9 31.07.2012 18:29

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1217095)
Po prostu muszę przestać oglądać - najwyraźniej klątwa Andrzejjjja9 przeszła na mnie. :zawstydz:

:mruga:

ty nic nie mów, bo ja czasami się już boję oglądać... Dochodzi do tego, żę przełączam na inny kanał, żeby trochę podgonili ;)

Żeby nie było - dzisiaj nie oglądałem :)

(prawie..)

demek 01.08.2012 09:58

nie ma co plakac, nic sie w sumie nie stalo. dalej twierdze, ze bedzie zloto

czary2mary 01.08.2012 10:14

pożyjemy zobaczymy;)

ed hunter 01.08.2012 15:53

Nic sięm nie stao. Polacy nic siem nie stao! :zespol:

czary2mary 01.08.2012 17:32

Ilość załączników: 1
Po przedwczorajszym zwycięstwie polskich siatkarzy plażowych nad najlepszym duetem świata Jacob Gibb - Sean Rosenthal, amerykańscy kibice nie mogą wyjść z szoku i z niedowierzaniem pytają na Twitterze: "Jak Polska mogła wygrać z USA? Przecież tam nie ma nawet plaż!". ||||||||||||||||||||||

Jak tu nie kochać amerykanów i Ameryki||

Załącznik 59990

Kris 01.08.2012 18:58

No, a wyobraź sobie, jak może istnieć państwo, które się nazywa 'Turkey'. :D

woitas 01.08.2012 22:41

Specjali***347;ci od dopingu zachodz***261; w g***322;ow***281;, co stoi za niesamowitymi sukcesami Chi***324;czykĂłw. Ich sukcesy i rekordy s***261; pora***380;aj***261;ce...

Wys***322;ane z mojego MT11i

andrzejj9 01.08.2012 23:28

Akurat w przypadku Chińczyków jestem w stanie uwierzyć w reżim treningowy od najmłodszych lat (co często widać w różnych reportarzach). Choć i oczywiście nowy rodzaj dopingu, który nie jest jeszcze wykrywany, jest jak najbardziej możliwy (vide ta jedna Chinka, która zaczęła pływać tak jakby biegała..).

Natomiast jak patrzę na te 15-16 latki z ramionami jak młody Schwarzenneger to mi się odechciewa oglądać jakikolwiek "sport"...

Kogoro 01.08.2012 23:33

Cytat:

Napisany przez woitas (Post 1217204)
Specjaliści od dopingu zachodzą w głowę, co stoi za niesamowitymi sukcesami ChińczykĂłw. Ich sukcesy i rekordy są porażające...

Wysłane z mojego MT11i

Odżywki reprezentacji Chin trafiły omyłkowo do bufetu dla kibiców. 11 osób zmarło, około 100 zmienia płeć

Cytat:

Dramat w Londynie.

To czarny dzień w historii igrzysk. Jak doniosły rano brytyjskie media 11 osób zmarło, a 37 walczy o życie po zjedzeniu odżywek pływackiej reprezentacji Chin, które omyłkowo trafiły do sieci bufetów dla kibiców.

Dodatkowo, jak oznajmił sekretarz zdrowia Andrew Lansley, u około 100 mniej poszkodowanych zaczął się proces zmiany płci.

Chiński komitet olimpijski nie zajął jeszcze oficjalnego stanowiska. Według ***8220;Guardiana***8221; w reprezentacji Państwa Środka trwa teraz gorączkowe dochodzenie, które ma wykazać, co zamiast odżywek zjedli chińscy pływacy i czy cześć feralnego jedzenia nie trafiła do drużyny ciężarowców.

czary2mary 02.08.2012 08:50

Jak się patrzy na tych chińskich pływaków to nie sposób nie podejrzewać że to nie z tego świata -jak motorówki zasuwają :ysz:

sobrus 02.08.2012 09:52

W NRD też kombinowali z hormonami żeby uzyskać lepsze wyniki.
To mnie nie dziwi.
Ale 11 osób zmarło. Nie zrzygało się tylko zmarło. To znaczy że co oni jedzą? ropę zmieszaną z muchomorami?

A pływacy zasuwają, pewnie za pół roku będą już martwi. Nawet sie nie dowiemy.

demek 02.08.2012 09:54

pewnie, ze sie nie dowiemy, na ich miejsce bedzie 20 innych...

sobrus 02.08.2012 09:59

zaraz zaraz.... ;)

Cytat:

(c) ASZdziennik 2011-2012. Wszystkie cytaty i prawie wszystkie wydarzenia zostały zmyślone
ahahahaa :rotfl:

dobra bo juz myslalem ze kibice nie odróżnili ropy od hamburgera.

Ale w Chinach to nawet takie rzeczy by były możliwe :D

andrzejj9 02.08.2012 12:57

^^ No nie przesadzaj :> Jeszcze przy czytaniu początku można by mieć wątpliwości (chociaż trąbili by o tym wszędzie 24h), ale potem to już bez jaj ;)

sobrus 02.08.2012 13:27

Takie rzeczy już były. Weź na przykład Heidi Krieger.

http://www.sportfan.pl/artykul/zobac...st-polka-11461

czary2mary 02.08.2012 13:53

Teraz technika poszła dużo dużo do przodu............:ysz:

Wyczyny 16-letniej Chinki Ye Shiwen, zdobywczyni dwóch złotych medali w pływaniu, nie przestają wzbudzać kontrowersji. Niektórzy podejrzewają ją o doping genetyczny.

Chinka, która na 400 m. st. zmiennym z czasem 4.28,43 poprawiła rekord świata o 1,02 sekundy, kategorycznie zaprzeczyła, aby stosowała niedozwolony doping, a testy niczego nie wykazały. Jednak niebywały wyczyn pływaczki, o której jeszcze rok temu mało kto słyszał, wzbudziły wątpliwości Johna Leonarda - dyrektora Międzynarodowego Stowarzyszenia Trenerów Pływackich.

Leonard sądzi, że Ye powinna zostać zbadana nie tylko na doping, ale także genetycznie, sugerując tym samym, że igrzyska w Londynie mogą być pierwszymi, w których zawodnicy mogą testować nowy rodzaj obchodzenia reguł poprzez genetyczną manipulację wspomagającą budowę mięśni, żył i dotleniania krwi.

Historia pokazuje, że za każdym razem, gdy zawodniczka sprawiała wrażenie super-kobiety okazywało się, że brała środki dopingujące - zaznacza Amerykanin nazywający jej wyczyn "niepokojącym", "podejrzanym" i "nie mieszczącym się w głowie" - cytowany przez "Daily Mail".

Ten przejmujący grozą komentarz jednego z najbardziej renomowanych trenerów na świecie może być zwiastunem sportowców-Frankensteinów, niemożliwej do pokonania rasy super zawodników obdarzonych bardziej wydajnymi płucami, większą siłą mięśni lub innymi cechami umożliwiającymi im wyrwanie medalu za medalem z rąk uczciwych konkurentów .

Większość technik modyfikacji genów polega na umieszczeniu genetycznie zmodyfikowanego DNA wewnątrz wirusa i wprowadzeniu go do organizmu człowieka. Wirus przenika następnie do jego komórek, a zmodyfikowany DNA przytwierdza się do ludzkiego DNA w tych komórkach - :ysz::ysz::ysz::ysz:

ed hunter 02.08.2012 14:19

Skrzyżowali ją z delfinem. :szczerb:

sobrus 02.08.2012 14:43

Osobiście myśle że jednak ją czymś naszprycowali, tym bardziej że z tego co czytam to była druga i nagle wystrzeliła jak torpeda.

Czyli może gdyby chciała - to by miała jeszcze lepszy czas.

Ale to juz by było całkiem nieprawdopodobne.

czary2mary 02.08.2012 15:33

Tak naprawdę trudno zgadywać -kiedyś się na pewno wyjaśni i wyjdzie na wierzch prawda:)

Amerykańska lekkoatletka Marion Jones zdobyła w Sydney pięć medali, w tym trzy złote, a siedem lat później media podały, że stosowała doping, głównie THG - tetrahydrogestrinon, steryd syntetyczny, który w 2000 r. był niewykrywalny. MKOl odebrał jej wszystkie medale...

Pierwszy 02.08.2012 16:06

to co wyprawiają sędziowie boksu to jest normalnie cyrk :/ aż się nie chce tego oglądać...
przed chwilą wygrał anglik (2x liczony) z ukraińcem Pietrowem (mistrz świata jak twierdzi Skrzecz)
normalnie nóż się w kieszeni otwiera na te przekupne mendy

andrzejj9 02.08.2012 16:10

I dlatego - co z przykrością stwierdzam - igrzyska i coraz bardziej sport wyczynowy w ogóle, robią się dla mnie pewną ciekawostką, a nie czymś, co obserwowałbym z dużym zaangażowaniem. Niestety czasy, kiedy w sporcie było piękno, a nie tylko ogromne pieniądze i jeszcze większe przekręty, już dawno minęły. Obawiam się, że bezpowrotnie.

Serio.. patrząc na kolejne konkurencje - 15-letnie dzieci w pływaniu, wręcz zmutowane zawodniczki w innych konkurencjach, wczoraj podnoszenie ciężarów zastanawiam się, gdzie jest granica. I czy jest..

Ale coraz częściej budzi to we mnie po prostu niesmak, a nie jakikolwiek podziw..

A ja cholera lubię sport..

czary2mary 02.08.2012 16:24

Sport już dawno stracił swój amatorski urok -najwyżej co w lesie można sobie amatorsko pobiegać.....:>
Szokujące jest że czas, który na ostatnich stu metrach uzyskała Shiwen Ye okazał się lepszy, niż na tym samym odcinku uzyskał Ryan Lochte, zwycięzca tej samej konkurencji w turnieju mężczyzn. Amerykanin po ostatnim nawrocie był wolniejszy od Chinki o 0,07 s.:>

andrzejj9 02.08.2012 17:04

To czego mi szkoda, że jednak w uprawianie wyczynowe sportu jest wpisana ciężka praca, nieustępliwość, dążenie - nieustanne - do perfekcji. Cechy, które lubię i naprawdę cenię. Ale jednocześnie coraz częściej te cechy nie wystarczają, żeby rywalizować z pieniędzmi i często.. "czymś jeszcze". A coraz częściej co to jest to "coś jeszcze" dowiadujemy się po latach...

Zdecydowanie - w sporcie jest za dużo pieniędzy. Sportowcy powinni być szanowani, ale nie powinni być milionerami i gwiazdami. Odkąd to się zaczęło, odtąd zbyt duża jest pokusa wygrywania. Wszelkimi środkami...

Kogoro 02.08.2012 17:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1217295)
To czego mi szkoda, że jednak w uprawianie wyczynowe sportu jest wpisana ciężka praca, nieustępliwość, dążenie - nieustanne - do perfekcji. Cechy, które lubię i naprawdę cenię. Ale jednocześnie coraz częściej te cechy nie wystarczają, żeby rywalizować z pieniędzmi i często.. "czymś jeszcze". A coraz częściej co to jest to "coś jeszcze" dowiadujemy się po latach...

Zdecydowanie - w sporcie jest za dużo pieniędzy. Sportowcy powinni być szanowani, ale nie powinni być milionerami i gwiazdami. Odkąd to się zaczęło, odtąd zbyt duża jest pokusa wygrywania. Wszelkimi środkami...

Taki świat. Ja tam nikomu miliona dolców (złotówek, euro, jenów, itd.) odbierał nie będę.

Obecnie celebryci to przemysł, duża fabryka, która daje zatrudnienie wielu osobom. Dla mnie to także przegięcie, bo coraz więcej grup zawodowych staje się obiektami celebrowanymi. A to w wielu wypadkach nie jest ostatecznie zbyt dobre dla nas wszystkich, nie tylko fanów.

Sportowcy chociaż coś potrafią, a są przecież gwiazdki znane z tego, że są znane. k***a
---------

Mam nadzieję, że nasi siatkarze nie będą dzisiaj gwiazdorzyć i rozmontują system argentyński.

ed hunter 02.08.2012 17:19

Najlepiej tego nie oglądać tak jak ja, jakby tak większość zrobiła, to zaraz by pieniądze zniknęły i zrobiło się normalniej. No ale cóż, ten świat zmierza ku nieuchronnemu końcowi, więc spokojnie, za kilka olimpiad będą same mutanty...

demek 02.08.2012 17:48

na szczescie w siatkowce dopingiem wiele sie nie zdziala bo trzeba jeszcze myslec ...

andrzejj9 02.08.2012 19:14

^^ A no i właśnie.. Trzeba myśleć, ale siatkówka też już dawno stała się siłowym sportem.. Samym myśleniem i nawet dobrą techniką za wiele nie zdziałasz.. (choć cechy te przynajmniej tutaj ciągle trochę się liczą..)

demek 02.08.2012 19:31

nic nie zdzialasz technika? gdyby zamiast prac na sile by pomysleli to polowe mniej blokow by im zakladali.

1,2,3 i po meczu...przeciez nie mogli trzymac porazki na koniec...

andrzejj9 02.08.2012 19:32

Nie "nic", tylko niewiele i to niestety podtrzymuję..

Kogoro 02.08.2012 19:39

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1217303)
na szczescie w siatkowce dopingiem wiele sie nie zdziala bo trzeba jeszcze myslec ...

A co powiesz o szachach? Tu chyba też trzeba myśleć.

Cytat:

Po raz pierwszy w historii rozgrywania szachowych mistrzostw Niemiec przeprowadzane są kontrole antydopingowe. Komisja antydopingowa przebywa w Saarbruecken, gdzie odbywa się turniej.
Kontrole antydopingowe w szachowych mistrzostwach

---------------------------

Coś i tak na razie w naszym zespole nie gra.
Brakuje mi mimo wszystko obron / bloków.
Zagrywką troszkę Argentyńczyków postraszyliśmy, byliśmy lepsi we wszystkich elementach, ale Argentyna to nie Brazylia czy inne USA.

andrzejj9 02.08.2012 20:01

^^ Bułgaria też nie ;)

Kogoro 02.08.2012 20:26

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1217321)
^^ Bułgaria też nie ;)

Nie, z Bułgarią powinniśmy wygrać tak samo jak z Argentyną, ewentualnie stracić seta.
Ta porażka nas będzie kosztować, bo zamiast z Serbią lub Niemcami zagramy z
USA, Brazylią, a może Rosją. O tym się niebawem przekonamy.
Choć wszystko się okaże po meczu Włochy - Bułgaria w poniedziałek.

demek 02.08.2012 23:22

a ja sie juz moge zakladac. ostatnia kolejka w drugiej grupie bedzie kolejka cudow...

andrzejj9 03.08.2012 07:51

Cytat:

Nie ustają spekulacje na temat rzekomego dopingu chińskiej pływaczki Shiwen Ye. Jednak badania nasienia niczego nie wykazały.
;)

...

Prezesik 03.08.2012 12:24

Czy dzisiaj będą w końcu medale?

ed hunter 03.08.2012 12:35

Będą, ale nie dla nas. :> :haha:

czary2mary 03.08.2012 13:06

Grzegorz Fijałek i Mariusz Prudel pokonali w 1/8 finału olimpijskiego turnieju siatkarzy plażowych Szwajcarów Saschę Heyera i Sebastiana Chevalliera 2:0 (21:18, 21:17) i awansowali do najlepszej ósemki.||

Prezesik 03.08.2012 13:07

Bardzo dobry mecz w ich wykonaniu :)

Szkoda Dominatorów...

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1217381)
Będą, ale nie dla nas. :> :haha:

No i mamy medal :jezyk:

demek 03.08.2012 17:35

jest juz braz i srebro...siatkarze durzuca zloto i tyle bedzie medali ;-))

andrzejj9 03.08.2012 19:32

Ale jak siatkarze dorzucą złoto, to w sumie będzie mieli ile - czternaście? ;)

Prezesik 03.08.2012 21:25

Zaraz Majewski dorzuci medal :)

Adrian Zieliński ma co najmniej srebrny medal :D
JEST ZŁOTO!!!! :polska:

joujoujou 03.08.2012 21:45

Złoty!

:1miejsce:

Prezesik 03.08.2012 21:57

Majewski wychodzi na prowadzenie :D

Ja tam nikomu źle nie życzę, ale żeby tego Niemca... :fiu:

Jest ZŁOTO!! :D

demek 03.08.2012 23:03

i dolozyl mu jeszcze w ost pchnieciu, pieknie :D

Kogoro 04.08.2012 10:29

To ile medali nasi przywiozą z Londynu?
Obstawiamy?

ed hunter 04.08.2012 10:35

Nie wiem, może wszystkie które zdobędą?

joujoujou 04.08.2012 14:09

Starałem się oglądać jak najbardziej nieuważnie (robiąc w tym czasie milion bezużytecznych rzeczy) i się udało. Siatkarze wygrali 3:0. :spoko:

andrzejj9 04.08.2012 17:32

Cóż mogę powiedzieć.. Ostatnich dwóch meczy nie mogłem oglądać....

Następny zamierzam :>

Zetoxa 04.08.2012 17:56

Jędrek, bój się Boga :wow:

grzeniu 04.08.2012 18:44

Nie rób nam tego...i im też :sciana:

jesi 04.08.2012 19:02

Tak mnie naszło, bo dzisiaj zakończył się turniej tenisa kobiet. Za to co pokazała Radwańska powinna dostać dożywotni zakaz reprezentowania Polski. Gdzieś przeczytałem jej wypowiedź, że nie rozpacza specjalnie po porażkach i ważniejsze są dla niej turnieje Wielkiego Szlema (w zasadzie wszystkie turnieje ze światowej czołówki). Nie wiem czy to prawda, bo wszelkie serwisy informacyjne zawsze sobie coś dopowiedzą, ale nawet jeżeli tak nie było to i tak właśnie tą grą pokazała, że o to właśnie chodzi.

Liczy się więc dla niej tylko kasa. Wiadome było, że na Olimpiadzie nie zarobi. Jakoś reszta czołówki światowego tenisa grała jak o Wielkiego Szlema. Turniej wygrała S. Williams, druga Szarapowa, trzecia Azarenka. Dla mnie jakikolwiek medal olimpijski, czy w przypadku złota usłyszenie naszego hymnu to powód do dumy i jest to wydarzenie bezcenne, którego nie zastąpią największe pieniądze.

Nie jestem wielkim fanem tenisa, ale u mnie Radwańska jest skreślona.

czary2mary 04.08.2012 20:52

Wszyscy reprezentacji w tenisa bardzo słabo się zaprezentowali--może kontrole dopingowe których nie ma na turniejach to sprawiły||

Prezesik 04.08.2012 21:54

Zgadzam się w pełni z Jesi.

A tymczasem...
Argentyna bije Bułgarię w siatkę... :fiu:

AleX69 05.08.2012 00:18

jesi@ - polane ...

a mnie z kolei ujęła Monika Pyrek
http://www.tvn24.pl/igrzyska-olimpij...ej,269045.html

ale ona naprawdę się cieszy, ze jest w wiosce olimpijskiej i może zaczerpnąć coś z życia olimpijskiego
teraz chodzi i podziwia - dziewczyno idź i czerp ... chapeau bas

edyta!
a zreszta - Tomasz Majewski dla Playboy'a"
"O medale walczy tylko garstka, i większość mieszkańców nie musi sie aż tak spinać. Dla wielu pobyt tam to prawdziwe wakacje z możliwością poznania sportowych idoli. Mieszkanie za darmo, jedzenie za darmo, wszyscy o ciebie dbają, nie trzeba się niczym przejmować. Poza tym codziennie jest tam jakaś impreza i szał radości, bo codziennie ktoś zdobywa medale. Uwielbiam tę atmosferę."

ed hunter 05.08.2012 08:20

Cytat:

Napisany przez AleX69 (Post 1217604)
[B]
a zreszta - Tomasz Majewski dla Playboy'a"
...jedzenie za darmo..."

No, a on musi zjeść, oj musi. :)

Prezesik 05.08.2012 22:14

Już niedługo finał na 100m :)

Super obsada :D

BOLT!

sobrus 06.08.2012 08:10

Ja nie oglądałem jeszcze nic, ale tak sobie myśle że może powinieniem pokibickować naszym rywalom ||

Prezesik 06.08.2012 11:25

Jeśli z Bułgarią było słabo, to co jest dzisiaj?

czary2mary 06.08.2012 12:32

:>Oj dzisiaj to masakra -chyba trudy całego ciężkiego sezonu wychodzą -totalnie brak świeżości w grze:>

Misiek4 06.08.2012 12:39

Albo brak sniadania... ;)

demek 06.08.2012 12:39

mnie zastanawia ile szczescia moga miec australijczycy bo w meczu z wlochami i nami jakby zsumowac to my tyle fuksow nie mielismy przez ostatnie 20 lat...

AleX69 06.08.2012 13:17

samo gra samo skonczy

Prezesik 06.08.2012 14:22

Demek jakich fuksów?
Przecież oni byli zdecydowanie lepsi.

grzeniu 06.08.2012 14:41

k***a

Kogoro 06.08.2012 18:16

Racja
k***ak***ak***a

Z trudem powstrzymałem odruch destrukcji odbiornika telewizyjnego.

Prezesik 06.08.2012 19:59

Ależ emocje w siatkówce plażowej.
Niestety Prudel i Fijałek nie sprawili sensacji.

No i kolejny polski medalista obsypany złotem przed igrzyskami wraca do domu z niczym.

Brawo Polacy!

No to mamy chociaż brąz :D

Z tych nadziei pozostaje tylko nadzieja...

demek 07.08.2012 10:48

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1217795)
Demek jakich fuksów?
Przecież oni byli zdecydowanie lepsi.

w tonie szczescia to i owszem. zagraj z kims kto ma tyle szczescia...zobaczysz jak sie bedziesz wku...al po kilku minutach.

czary2mary 07.08.2012 12:12

Jutro już tylko jedna szansa -test prawdy Polska - Rosja (20.30) -i nie będzie już tłumaczenia słabym dniem tylko pakowanie walizek albo gloria:).
Jak dla mnie mają problem z wytrzymałością-widać że fizycznie nie wytrzymują-stąd problemy z zagrywką odbiorem rozegraniem atakiem blokiem obroną-podobno max formy szykowano na ćwierćfinały-- oby to była prawda:ysz:

Kogoro 07.08.2012 18:05

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1217918)
Jutro już tylko jedna szansa -test prawdy Polska - Rosja (20.30) -i nie będzie już tłumaczenia słabym dniem tylko pakowanie walizek albo gloria:).
Jak dla mnie mają problem z wytrzymałością-widać że fizycznie nie wytrzymują-stąd problemy z zagrywką odbiorem rozegraniem atakiem blokiem obroną-podobno max formy szykowano na ćwierćfinały-- oby to była prawda:ysz:

Coś w tym jest. Mam podobne spostrzeżenia. jutro się przekonamy, już piwo w lodówce, tylko kufel jeszcze nie wybrany. :haha:

Paradoksalnie półfinał powinien być łatwiejszy, ale do tego jeszcze daleka droga.
Jednak ziarenko optymizmu należy posiać, może coś wyrośnie.
(chciałem to uczynić także w rowerowym temacie w "wyczytanych", ale tam kiełkujący optymizm byłby szybko zadeptany). :smile:

demek 08.08.2012 21:55

brawo dla kolejnego patalacha trenera naszej kadry, a szczegolne dla sedziego w 3 secie za podarowanie ruskim 5 punktow w kluczowych momentach.

co na boisku robil kurek? za straszaka? gdzie byla krotka? guma cos kombinowal to go makaron zmienil

ZENADA

Misiek4 08.08.2012 21:59

Generalnie: za duzo bledow po naszej stronie - szczegolnie przy serwisie i w ataku. No i Rosjanie byli nie do zatrzymania na srodku + lepszy serwis. Game over.

demek 08.08.2012 22:06

no jak sie nie gra srodkiem bo sie boi drewna muserskiego to jak ma sie wygrac?

Misiek4 08.08.2012 22:11

Drewno nie ma skutecznosci 95% w ataku, Muserski mial. A w obronie nawet nie musi skakac przy 218 cm wzrostu. Szkoda komentowac. Za duzo bledow - to nas zgubilo.

Z drugiej strony nie ma co plakac - a to lubimy robic. Takiej druzyny nie mielismy od lat, wiec trzymamy kciuki - raz jest lepiej raz gorzej.

demek 08.08.2012 22:13

muserski byl, jest i bedzie drewnem. jest tak ruchliwy pod siatka jak nasi pilkarze nozni...

AleX69 09.08.2012 06:42

Cytat:

Napisany przez Misiek4 (Post 1218088)
Z drugiej strony nie ma co plakac - a to lubimy robic. Takiej druzyny nie mielismy od lat, wiec trzymamy kciuki - raz jest lepiej raz gorzej.

wiec zaśpiewajmy "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:14.