![]() |
Jak wyżej, polecam płyty RITEK F16, najczęściej spotykane jako Sony DVD+R i Maxell DVD+R, ale trzeba koniecznie sprawdzać na opakowaniu czy są wyprodukowane na Tajwanie (jest informacja na etykietach, oraz szare spody cake box). Jak są czarne, to najczęściej oznacza to odpady z MBI India.
Niestety nigdzie nie znalazłem taniej niż ~1 zł za płytę. |
Ciężki temat... jest wiele wydań , różne tłocznie..nic dzisiaj pewnego nie ma na rynku... Można trafić bardzo dobre Sony DVD+R i Maxell DVD+R Printable od Ritek z MID RitekF16 całkiem przyzwoite i w rozsądnej cenie .
|
Na dzień dzisiejszy jaką dobrą płytę DVD+R wybrać, marka, kraj pochodzenia ?
|
Bardziej to wygląda na problemy z zapisem - widoczne okręgi to efekt wielokrotnej zmiany mocy lasera i problemów z zapisem tych sektorów .
Również w tych miejscach płyta może \ mogła posiadać jakieś wady produkcyjne \zanieczyszczenia warstwy \deformacje itp itd .. i stąd mogły wynikać problemy z zapisem . |
Ilość załączników: 2
Właśnie wpadła mi w ręce już wypalona płytka, produkcja MBI październik 2004, wypał kwiecień 2006 z widocznymi defektami. Podejrzewam, że to "wyszło" z czasem? Płyty nie da się odczytać, więc pewnie byłby błąd przy zapisie? Spotkał się ktoś z Was z takim zjawiskiem?
Załącznik 119766 Załącznik 119767 |
ja bardzo mało nagrywałem na "minusach" ale po tych wynikach jest dobrze
|
Cytat:
|
oryginał na 100% bardzo dobry wynik
|
Ilość załączników: 4
Verbatim DVD-R 8x DataLifePlus Advanced AZO 4,7 GB
MID: MCC 02RG20, Made In India Benq DW1650 BCIC ImgBurn @ 8x Jakiś leżak zakupiony na OLX, na opakowaniu data 2004, jakość opakowania jak i nadruku na płycie niczym jak podróbka, ale wyniki raczej w normie, zastąpią w kolejce archiwum parszywe MCC 004 jakie ostatnio kupiłem ;) Następny wypał będzie @ 4x. Załącznik 116465Załącznik 116466 Załącznik 116467 Załącznik 116468 |
Verbatim DVD-R x8 DataLifePlus 4,7 GB
MID: MCC 02RG20 Made In Singapore Dokładnie ta płytka: <<<MUZEUM>>> Plextor PX-760A Fw. 1.07 Nero 2014 Speed: x4 Plextor PX-760A\SA |
Cytat:
Na Allegro też do oporu tylko trzeba najpierw sprawdzić u sprzedawcy kraj pochodzenia wystawianych płyt:) np: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=84 |
Jak "chwilowe zrzuty" to się nada cokolwiek. Nie wyparuje przecież w 5min, ani nawet w miesiąc. ;)
|
zobacz temat o Verbatim DVD+R i moje wypały kupiłem cake 50szt. Made in India w Auchanie i wyniki zadowalające na dzisiejsze czasy sprawdziłem kilka szt. i pale cały cake w ciemno bo jakość identyczna potem kwestia kilku % w zależności na czym nagrana
|
czary2mary poratuj chłopie - chciałbym wkońcu kupić 50-100 sztuk celem chwilowych zrzutów (iso, dane i takie tam).
Nie mogę znaleźć Verb dvd+r zwykłych w sklepach, allegro. Co się z tych nada do czegokolwiek: Verby dvd+r do nadruku. Maxell dvd-r, Maxell dvd+r? Któreś tam Maxelle są na allegro 50szt ~ 40zeta. |
Cytat:
http://www.verbatim.com/prod/optical...d-r/ultralife/ http://www.verbatim.com/prod/optical...s/life-series/ http://www.verbatim.com/prod/optical...r-life-series/ |
A nie macie namiaru na te DVD+R Verbatima?
|
Gorzej niż przeciętne. :czytaj:
|
Cytat:
Napis jest OK ale tylko na płytach JVC tłoczonych w wymienionych tłoczniach:) Verbatimy natomiast są bardzo bardzo przeciętne od Taiyo Yuden:) |
A napis "Taiyo Juden" jest OK?
|
Na opakowaniach powinno gdzies pisać made in india.
Drobnym druczkiem. |
Jak upolować? Wątpię, żeby komuś chciało się rozpakowywać spindle dla takiego marudnego klienta :)
|
W Verbatim DataLifePlus AZO DVD-R 8X teoretycznie powinno być MCC02RG20 nośnik starszej daty ale żadna rewelacja ale czy jest trudno powiedzieć:)
W zwykłych DVD-R powinny być MCC03RG20 totalna loteria -chińskie od CMC, indyjskie od MBI i tajwańskie od Pro-disc . Tak jak pisze @Seku -zdecydowanie lepiej upolować dobre Verbatim DVD+R od MBI:) |
Ilość załączników: 2
Te MCC02RG20to nie są przypadkiem Gold Archive?
Mnie chodzi w zasadzie o różnicę pomiędzy tymi co w załączniku. |
szału nie ma lepiej upolować dobre DVD+R z Verbatima
|
Ilość załączników: 3
Verbatim Advanced AZO DVD-R 8X
@ ihas124@px-l980sa bios 1.06 nagranie/odczyt Załącznik 61266 i ta sama @ ihas124@px-l980sa bios 1.07 odczyt Załącznik 61267 Czyli tak jakby odczyt trochę się poprawił wraz z nowym biosem ;) @ ihas124@px-l980sa bios 1.07 nagranie/odczyt Załącznik 61268 |
Mam kilka tych płyt z lat 2007-2008 DVD-R MCC02RG20 i niczym po za zwykły standard się nie wyróżniają -ja nie widzę żadnej różnicy między zwykłymi Azo.
DVD+R w tym czasie było od MCC 003 od ProDisc i MCC 004 Moser Baer ale dziś trudno strzelać co w środku jest ale nie liczyłbym na żadną rewelację:) |
VERBATIM DVD-R DataLifePlus 8x Advanced Azo - pytanie
Wszedłem sobie na pewien portal aukcyjny celem kupna płytek jak w temacie (jakoś tak miałem utrwalone w mózgu, aby kupować te...).
I widzę, że wszyscy mają żółte lub fioletowe DVD-+R (Azo), a rzeczone znalazłem tylko na jednej aukcji. Podrążyłem trochę stronę Verbatima i tam z kolei w ogóle ich nie ma w katalogu europejskim. No więc możecie mnie uświadomić czy warto kupować te DataLifePlus z Advanced Azo, czy może te zwykłe Verbatimy? (chociaż podobno Verbatim to już nie jest to i można trafić chińskie z CMC). Edit: A, i jeszcze dodam -- że mają służyć utrwalaniu wideo. W sumie mega trwałość nie jest potrzebna, wystarczy lepsza od standardowej w cenie hurtowej ok. 1zł/szt :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31. |