Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Platinum DVD+R DL RICONJPN D01 (https://forum.cdrinfo.pl/f28/platinum-dvd-r-dl-riconjpn-d01-92285/)

czary2mary 14.05.2014 11:40

Platinum DVD+R DL RICONJPN D01
Pioneer BDR-209EBK fw.1.10
ImgBurn 2.5.8.0 x2,4( jedyna dostępna prędkość zapisu tego nośnika)

część 1 Mix
http://forum.cdrinfo.pl/f107/pioneer...ml#post1283265
część 2 PlexTools TA
http://forum.cdrinfo.pl/f107/pioneer...ml#post1283266

:)

czary2mary 12.04.2013 04:33

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248331)
Glupoty to piszesz ty i widze ze nie masz pojecia o tych plytach.
W reku ich nie miales a sie wypowiadasz to tylko swiadczy o twojej wiedzy.
Sadze ze wiekszosc twoich madrosci to fantazje.
Baw sie dalej specjalisto od fantazjowania i bawcie sie dalej bez moich glupot hehe
ciao

Oczywiście że ich w ręku nie miałam ba nawet nie widziałem ani nawet pojęcia nie miałem że istnieją - bo Disney Pixar nie wydał ani nie dystrybuował nigdy żadnej czystej płyty a jedynie udziela licencji na wizerunek swoich bohaterów innym firmą (gadzety ,przybory szkolne ciuchy itp itd)
.Sam Pixar ma wąską specjalizacje zajmuje się jedynie filmami i animacją i efektami specjalnymi -ale jak widzę dla Ciebie zrobił wyjątek i wydał kilka płyt -jestem pod wrażeniem:sciana:

dune2 11.04.2013 20:58

Glupoty to piszesz ty i widze ze nie masz pojecia o tych plytach.
W reku ich nie miales a sie wypowiadasz to tylko swiadczy o twojej wiedzy.
Sadze ze wiekszosc twoich madrosci to fantazje.
Baw sie dalej specjalisto od fantazjowania i bawcie sie dalej bez moich glupot hehe
ciao

czary2mary 11.04.2013 20:49

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248320)
Wystarczy tez ze bedziesz czytal dokladniej moje testy :) Wyraznie nadmienilem przy plytach disney pixar ze kupilem je wiele lat temu i byly to plyty okolicznosciowe.Dlatego tez nie jest wykluczone ze znajduje sie w nich oryginalny TY02.A Disney pixar to studio ktore raczej stac na kupno oryginalnych TY02 :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pixar
Mam przy sobie dwie plyty JVC i to serii pro wiec jak cos na nich nagram to zamieszcze testy.
Mysle ze nie ma co dywagowac nad tym ktore sa oryginalne a ktore fake bo dla mnie licza sie wyniki testow.
Disney Pixar maja swietne wyniki dlatego jesli jakims cudem jest to fake to doskonaly i chetnie kupilbym ich wiecej :)

Jak coś piszesz to najpierw sprawdź żebyś takich głupot nam tu nie wstawiał-płyty te wydał i dystrybutorem jest Platinet :>
Chcesz żeby chłopaki z CD Projekt padły ze śmiechu;)

http://platinet.pl/

Co do testów tych płyt to są nie pełne więc trudno oceniać /:)

dune2 11.04.2013 20:06

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1248323)
Stawiam ze te plyty obrsndowane Disney Pixar, ktore trafily do nas to ordynarne podrobki i wywornia papy Walta nie miala z nimi nic wspolnego... :taktak:

Dokladnie a markety typu Leclerc i Real kupily je zapewne na rynku smiejac sie z kontroli legalnosci :D

No ale najwazniejsze co powie wyrocznia czyli http://ez647.sk/
To gwarant prawdy hehe

M@X 11.04.2013 19:59

Stawiam ze te plyty obrsndowane Disney Pixar, ktore trafily do nas to ordynarne podrobki i wywornia papy Walta nie miala z nimi nic wspolnego... :taktak:

dune2 11.04.2013 19:50

Wystarczy tez ze bedziesz czytal dokladniej moje testy :) Wyraznie nadmienilem przy plytach disney pixar ze kupilem je wiele lat temu i byly to plyty okolicznosciowe.Dlatego tez nie jest wykluczone ze znajduje sie w nich oryginalny TY02.A Disney pixar to studio ktore raczej stac na kupno oryginalnych TY02 :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pixar
Mam przy sobie dwie plyty JVC i to serii pro wiec jak cos na nich nagram to zamieszcze testy.
Mysle ze nie ma co dywagowac nad tym ktore sa oryginalne a ktore fake bo dla mnie licza sie wyniki testow.
Disney Pixar maja swietne wyniki dlatego jesli jakims cudem jest to fake to doskonaly i chetnie kupilbym ich wiecej :)

czary2mary 11.04.2013 19:15

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248295)
I tu znowu sie z Toba nie zgodze bo mam extreme ktore po 5 latach czytaja sie dobrze i jeszcze nie spotkalem takiej z ktora bylyby klopoty.
Jednak faktycznie nie ma sensu sie spierac bo Ty masz pewien utrwalony poglad ktory uwazasz za jedyny sluszny i na pewno go nie zmienisz.I podobnie jak z extereme tak i z TY02 bede sie upieral ze to zaden fake bo pieknie sie pali w plytach disney pixar :)
Sadze ze producenci sprzedaja swoje "wklady" mniej znanym firmom a pozniej sie do nich nie przyznaja stad te falszywe dane jakoby byly to fake :)
Zreszta im wiecej testuje tym blizej jestem pogladu ze kazda plyta nawet kiepsko nagrana jesli jest dobrze przechowywana i nie ma rys itd to po wielu latach normalnie dziala.I to bez znaczenia jakiej jest firmy no ale moze mam farta albo moje szafki w ktory je trzymam maja magiczna moc :D

te extreme jak na odpadki to pala sie niezle ;)
http://forum.cdrinfo.pl/f28/extreme-dvd-r-4-7-gb-92319/

Nie musisz się ze mną zgadzać;) wystarczy że sobie sprawdzisz kiedy Taiyo Yuden przestał tłoczyć TY02--sprawdzisz że nie ma możliwości na tłoczni nabić numerów w innych porządku jak jest to zaprojektowane i wykonane na maszynie ,sprawdzisz sobie że Taiyo Yuden odpadów nie wysprzedaje ponieważ partie testowe są badane i testowane a nieliczne braki utylizowane a ze względu na najnowocześniejsze tłocznie na świecie (JVC-Taiyo Yuden) jest ich znikoma ilość jeżeli będziesz miał kiedyś w ręku płyty JVC to zobaczysz co to dobrze dokładnie wykonany krążek o wysokiej powtarzalności :)że przez to że strategia zapisu nie zmieniła się od lat nagrywają się bardzo dobrze praktycznie na wszystkim , również nie dało licencji ani nie zlecało innym zakładom wykonywania swoich nośników ,że jedyne marki którym sprzedawało swoje nośniki to Verbatim ,JVC,TDK,Plexstor i że praktycznie ze względu na obowiązujące wtedy cło 35% płyty robione w Japonii nie były praktycznie legalnie sprowadzane przez co były bardzo trudne do zdobycia w Polsce :)

Chyba że wierzysz że najnowocześniejsze tłocznie w Japonii tłoczą płyty dla polskich marketów żeby uszczęśliwiały polaków po 0,80gr za sztukę;)

Moje zdanie już znasz na temat Exstreme -to wielka loteria na wysypisku;)

dune2 11.04.2013 15:56

I tu znowu sie z Toba nie zgodze bo mam extreme ktore po 5 latach czytaja sie dobrze i jeszcze nie spotkalem takiej z ktora bylyby klopoty.
Jednak faktycznie nie ma sensu sie spierac bo Ty masz pewien utrwalony poglad ktory uwazasz za jedyny sluszny i na pewno go nie zmienisz.I podobnie jak z extereme tak i z TY02 bede sie upieral ze to zaden fake bo pieknie sie pali w plytach disney pixar :)
Sadze ze producenci sprzedaja swoje "wklady" mniej znanym firmom a pozniej sie do nich nie przyznaja stad te falszywe dane jakoby byly to fake :)
Zreszta im wiecej testuje tym blizej jestem pogladu ze kazda plyta nawet kiepsko nagrana jesli jest dobrze przechowywana i nie ma rys itd to po wielu latach normalnie dziala.I to bez znaczenia jakiej jest firmy no ale moze mam farta albo moje szafki w ktory je trzymam maja magiczna moc :D

te extreme jak na odpadki to pala sie niezle ;)
http://forum.cdrinfo.pl/f28/extreme-dvd-r-4-7-gb-92319/

czary2mary 11.04.2013 15:14

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248281)
Pierwszy raz piszesz o "hub code i stamper code" wiec nie przesadzaj z tym "ktoryms razem" ;)
Poza tym nie dales zadnego argumentu ze ta strona jest wiarygodna.
A zdanie typu "Na pewno można na tych danych polegać ponieważ odpowiadają prawdzie" jakos mnie nie przekonuje :)
Na logike idac w extreme nie siedza zadne fake tylko odpadki roznych producentow i na tym skonczmy fantazje.
Co do ich najgorszej jakosci to bym nie przesadzal bo wystarczy spojrzec na to jak sie pala i wychodzi na to ze sa calkiem znosne a nawet okreslilbym ze dobre.Mam tu na mysli dvd+r i -r bo DL sa faktycznie kiepskie.

Dodatkowo dodam ze na wczoraj kupionych czerwonych extreme kod jest tak mikro ze nawet z lupa nie moge odczytac numerow :)

Są to numery na pierścieniach wewnętrznych i zewnętrznych płyt czasami występują razem czasami jest jeden z nich -wspominałem już o nich przy temacie fake TY02 łacznie z fotami i rysunkami i kodami jak i w tym temacie , również radziłem że byś porównał kody -kody są dostępne ,jest wiele stron z zestawianiami i udostępniają je producenci,samemu można odczytać z płyt etc etc ,,,nie mam zamiaru Ciebie już przekonywać skoro nie masz zamiaru korzystać z naszych rad.
Logika już dawno się w temacie optycznych nośników skończyła dziś to jest wolna amerykanka -palenie to nie wszystko -jeszcze taki nośnik musi zachować dane jak najdłużej -a że płyty zostały zakwalifikowane jako odrzuty zawsze jest jakiś powód techniczny że tak się stało :)kiedyś lądowały na wysypisku bądź utylizowano je -dziś trafiają do marek z pod ciemnej gwiazdy;)-jedne potrafią wytrzymać10 lat a inne nie potrafią roku -każdy może sobie używać jakich chce płyt -to jego sprawa:) i jego ryzyko:)

Numery płyt wszystkich legalnych tłoczni daje się normalnie odczytać a już przy użyciu lupy na 100% jeżeli jest inaczej już to jest podejrzane;)

dune2 11.04.2013 13:55

Pierwszy raz piszesz o "hub code i stamper code" wiec nie przesadzaj z tym "ktoryms razem" ;)
Poza tym nie dales zadnego argumentu ze ta strona jest wiarygodna.
A zdanie typu "Na pewno można na tych danych polegać ponieważ odpowiadają prawdzie" jakos mnie nie przekonuje :)
Na logike idac w extreme nie siedza zadne fake tylko odpadki roznych producentow i na tym skonczmy fantazje.
Co do ich najgorszej jakosci to bym nie przesadzal bo wystarczy spojrzec na to jak sie pala i wychodzi na to ze sa calkiem znosne a nawet okreslilbym ze dobre.Mam tu na mysli dvd+r i -r bo DL sa faktycznie kiepskie.

Dodatkowo dodam ze na wczoraj kupionych czerwonych extreme kod jest tak mikro ze nawet z lupa nie moge odczytac numerow :)

czary2mary 11.04.2013 09:25

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248237)
A skad pewnosc ze tam sa podane prawdziwe dane ? Bo przeciez to co pisza na tej stronie to moze byc fake.
Poza tym jak czytac ta strone ? okreslen jest wiele i za diabla nie wiem o co w tym chodzi.

Na tej stronie podaja ze te czerwone extreme maja MID "MCC 03RG20" a mam identyczna i jest to MBI 01RG40.

Reasumujac nie rozumiem dlaczego sadzicie ze w Platinum jest prawdziwy ricohjpn a w extreme ma byc fake.

Na pewno można na tych danych polegać ponieważ odpowiadają prawdzie -już Tobie po raz któryś piszę że kody na płytach hub code i stamper code możesz sam odczytać i porównać czy należy do producenta czy też są inne i wtedy na 99,9% płyta jest sfałszowana .

To chyba oczywiste że nie wszystkie płyty mogą być wprowadzone -jak sam widzisz w Extreme jest jedno wielkie wysypisko -trudno żeby ktoś śledził na całym świecie co w każdej płycie jest -co dostawa to inny podkład -to jest najgorsze badziewie jakie jest Exstreme -również nawet ten nośnik często jest podrabiany przez chińczyków w Makcau -stąd też decyzja Riteka o likwidacji marki -choć głowę daję że jeszcze sto lat będą te płyty od innych "wynalazców";)

Wystarczy że sprawdzisz sobie kody swojego Exstreme i będziesz sam wiedział -nikt na odległość nie jest wróżbitą .Możesz mieć odpad jak i również fake -ale to musisz sam sprawdzić :)

Wystarczy że zaczniesz sprawdzać a sam sobie odpowiesz na większość znaków zapytania:)

dune2 10.04.2013 22:20

A skad pewnosc ze tam sa podane prawdziwe dane ? Bo przeciez to co pisza na tej stronie to moze byc fake.
Poza tym jak czytac ta strone ? okreslen jest wiele i za diabla nie wiem o co w tym chodzi.

Na tej stronie podaja ze te czerwone extreme maja MID "MCC 03RG20" a mam identyczna i jest to MBI 01RG40.

Reasumujac nie rozumiem dlaczego sadzicie ze w Platinum jest prawdziwy ricohjpn a w extreme ma byc fake.

czary2mary 10.04.2013 22:14

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248235)
Ok a ja to sie ma do strony ktora podal kolega powyzej ?
http://ez647.sk/extreme.html
Chodzi mi o extreme dvd-r x 16 (czerwona)
Tutaj jest sugestia ze to fake.
"Mitsubishi Chemical Corp. /fake/"

Dzis wlasnie kupilem dokladnie takiego czerwonego extreme w markecie Real.
Zaraz przetestuje :)

Dużo tych Extreme jest fake- masz tam podane kody jakie partie są fake -wystarczy porównać :)w tych nośnikach podkład zmienia się co chwila :)

dune2 10.04.2013 21:58

Ok a ja to sie ma do strony ktora podal kolega powyzej ?
http://ez647.sk/extreme.html
Chodzi mi o extreme dvd-r x 16 (czerwona)
Tutaj jest sugestia ze to fake.
"Mitsubishi Chemical Corp. /fake/"

Dzis wlasnie kupilem dokladnie takiego czerwonego extreme w markecie Real.
Zaraz przetestuje :)

czary2mary 10.04.2013 21:55

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248233)
Mozesz jakos jasniej ?chodzi mi o druga czesc wypowiedzi.
Prosze tez jakis dowod ze extreme sa fake bo poki co to tylko fantazje.
Bo domniemywac mozna ze extreme to odpadki ale to tak samo fantazjowanie jak to ze sa to fake.

Przecież pisze że nie są to fake:>-to są odpady z partii testowych ,bądź z wadami produkcyjnymi bądź nie spełniające norm jakościowych -dlatego lądują w najtańszej marce Ritek-a Extreme zresztą już likwidowanej -

dune2 10.04.2013 21:48

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1248230)
Nie ma większego problemu ze stwierdzeniem czy fake czy nie jeżeli się chce-producenci udostępniają numery seryjne i numery partii swoich wyrobów ,nawet numery seryjne box-wystarczy odczytać poprawnie i sprawdzić .

A Extreme to najniższa półka marka Ritek (również jego marki Memorex TraxData ) już zresztą likwidowana razem z TraxDatą -są to odpady które nie spełniają norm z wadami itp -MID jest prawidłowy -produkt RITEK-podkład RICONJPN tyle że wysypisko i tam się powinno znajdować a nie w sklepach:>

Mozesz jakos jasniej ?chodzi mi o druga czesc wypowiedzi.
Prosze tez jakis dowod ze extreme sa fake bo poki co to tylko fantazje.
Domniemywac mozna ze extreme to odpadki bo to logiczne ale wnioski ze to fake warto by poprzec dowodwami.

To ze ktos na stronie ez647.sk napisze sobie fake mnie nie przekonuje bo co to za dowod ?

dune2 10.04.2013 21:47

Cytat:

Napisany przez Grzesiek13 (Post 1248229)
ez647.sk
Stronka przydatna

Zatwierdzona przez producentow jako oficjalna ?

czary2mary 10.04.2013 21:45

Cytat:

Napisany przez dune2 (Post 1248227)
A niby skad wiadomo ze extrema maja fake ?
Bo ktos sobie tak stwierdzil na forum ?
Nikt tu naprawde nie wie ktore sa fake a ktore nie.
Palenie niekoniecznie jest wyznacznikiem.
TDK maja MBIPG101 R05 i sie pala fatalnie a Panasonic tez i pali sie duzo lepiej.
To nie oznacza przeciez ze TDK ma fake.

Nie ma większego problemu ze stwierdzeniem czy fake czy nie jeżeli się chce-producenci udostępniają numery seryjne i numery partii swoich wyrobów ,nawet numery seryjne box-wystarczy odczytać poprawnie i sprawdzić .

A Extreme to najniższa półka marka Ritek (również jego marki Memorex TraxData ) już zresztą likwidowana razem z TraxDatą -są to odpady które nie spełniają norm z wadami itp -MID jest prawidłowy -produkt RITEK-podkład RICONJPN tyle że wysypisko i tam się powinno znajdować a nie w sklepach:>

Grzesiek13 10.04.2013 21:41

ez647.sk
Stronka przydatna

dune2 10.04.2013 21:29

Ilość załączników: 4
Cytat:

Napisany przez Grzesiek13 (Post 1248201)
Z tego co wiem to Extreme to mają fake id co widać po zrzucie. Oryginały powinny palić się lepiej.

A niby skad wiadomo ze extrema maja fake ?
Bo ktos sobie tak stwierdzil na forum ?
Nikt tu naprawde nie wie ktore sa fake a ktore nie.
Palenie niekoniecznie jest wyznacznikiem.
TDK maja MBIPG101 R05 i sie pala fatalnie a Panasonic tez i pali sie duzo lepiej.
To nie oznacza przeciez ze TDK ma fake.

Grzesiek13 10.04.2013 15:00

Z tego co wiem to Extreme to mają fake id co widać po zrzucie. Oryginały powinny palić się lepiej.

dune2 10.04.2013 12:44

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez Pierwszy (Post 1247980)
dotarły do mnie płytki i są od CMC MAG D03 - sprzedawca CDLANDPLUS
pierwsze wypały i testy już nie długo w odp. temacie

@czary2mary: gdzie dorwałeś te od ricohjpn jeśli można wiedzieć?

ricohjpn jest np. w Extreme DL

Załącznik 62167

Załącznik 62168

Grzesiek13 08.04.2013 17:51

Ilość załączników: 1
Tak na szybko Platinum po 3 latach ;]

czary2mary 08.04.2013 15:48

Kupiłem je zupełnie losowo w lokalnej likwidowanej hurtowni - w opakowaniach slim -zupełnie niczym opakowanie nie różni się od typowych Platinium więc trudno mi powiedzieć jak i gdzie można na nie trafić:ysz:

Grzesiek13 08.04.2013 15:05

Dobrze wiedzieć,też przydał by się namiar na Ricoh. Podróby to na pewno nie są bo swego czasu tylko na takie trafiałem i dosyć się paliło. Swego czasu były jeszcze żółte od A4-Tech, po trzech latach wszystkie przechodzą weryfikacje, szkoda że już ich nie ma na rynku

Pierwszy 08.04.2013 13:21

dotarły do mnie płytki i są od CMC MAG D03 - sprzedawca CDLANDPLUS
pierwsze wypały i testy już nie długo w odp. temacie

@czary2mary: gdzie dorwałeś te od ricohjpn jeśli można wiedzieć?

czary2mary 07.04.2013 06:43

Jedyny dobry i pewny nośnik to Verbatim DVD+R MKM 003 Made in Singapur -reszta to prawdziwa loteria;)trafić dobre to tak jak wygrać w Toto-Lotka;)

Grzesiek13 06.04.2013 18:30

Swego czasu kupowałem Platinum ze względu na RitekS04, do czasu kiedy w zaufanym źródle trafiły mi się z podkładem MBI. Bez kombinowania w ustawieniach mój litek nie był w stanie skalibrować prędkości. Kiedy już doszedłem do tego jak je zmusić do pracy błąd przy przejściu na drugą warstwę, chyba cały cake poszedł do kosza. Ma ktoś może namiary na dobrego sprzedawce z allegro z platinum na RICONJPN czy Ritek? Przerzuciłem się na Esperanzy, szału nie ma, w zasadzie nie miałem wyjścia ;] czary2mary jest coś jeszcze wartego uwagi? Emtec ostatnio jest niewiele i w zaporowych cenach a też były dobre, po dwóch latach nie ma problemów z odczytem

czary2mary 06.04.2013 11:12

Wydaje mi że są lepsze -są dużo grubsze i solidniej wykonane i widać że nie wysypisko ;)
Platinium nigdy nie brało i nie handlowało odpadami.:)

Na Allegro głównie są od CMC Made in Tajwan ,ale też można dostać RitekS04 .'

Ja pierwszy raz spotkałem Platinium DL na podkładzie RICONJPN-

Pierwszy 06.04.2013 10:55

aż sobie zamówiłem te płytki na allegro
cena verbatimów 5zł (drogo), a z jakością bywa różnie...

chociaż bardzo możliwe, że te platinumy będą tak samo się zachowywać po paru latach jak titanum...

czary2mary 06.04.2013 07:52

Nec 4551A Imgburn x4

Załącznik 62086

Załącznik 62087

czary2mary 01.04.2013 07:02

Nec 4551A Imgburn x4

Załącznik 61945

Załącznik 61946

rcobex 30.03.2013 17:59

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1247042)
Oni nawet sobie głowy tym nie zawracają .
Każdy napęd będzie miał inne wyniki bo każdy ma inny odczyt -jeden lepszy drugi gorszy -zawsze trzeba jakąś średnią wyciągać .
A Lite-on ma naprawdę dobry odczyt stąd potrafi ładnie płytę przeczytać ;)

O kurde, nie wiedziałem. Dzięki za doinformowanie.
Nie można było tak od razu ? :D

czary2mary 30.03.2013 17:56

Oni nawet sobie głowy tym nie zawracają .
Każdy napęd będzie miał inne wyniki bo każdy ma inny odczyt -jeden lepszy drugi gorszy -zawsze trzeba jakąś średnią wyciągać .
A Lite-on ma naprawdę dobry odczyt stąd potrafi ładnie płytę przeczytać ;)

rcobex 30.03.2013 17:50

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1247035)
Ja bardziej widzę jak Benq ma problem z przejściem na drugie piętro i z prędkością odczytu- zobacz jak Litek pięknie przeleciał tą płytę równiutko;)

Ale czy to aby na pewno obiektywne ? Czy oni z Lite-On'a nie nabijają nas w butelkę ? :ysz:
Czy przypadkiem nie chcą aby kupować te a nie inne nośniki ? :'(
I jak tu być sprawiedliwym......:help:

czary2mary 30.03.2013 17:47

Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1247033)
Ale tu przynajmniej widać przejście warstwy na Benq. Wiedziałem, że Lite-On to kłamca...... :)

Ja bardziej widzę jak Benq ma problem z przejściem na drugie piętro i z prędkością odczytu- zobacz jak Litek pięknie przeleciał tą płytę równiutko;)

rcobex 30.03.2013 17:43

Ale tu przynajmniej widać przejście warstwy na Benq. Wiedziałem, że Lite-On to kłamca...... :)

czary2mary 30.03.2013 17:25

Ilość załączników: 8
Cytat:

Napisany przez rcobex (Post 1246827)
Na Benq proszę teścik, reszta oszukuje. :)

Bardziej ufam Plex -owi jeśli chodzi o DVD;) a wyniki na Litku i Benku zbliżone -szkoda mi tak naprawdę tych napędów(Benq i Plex) męczyć do testów;)

Załącznik 61898

Załącznik 61899

Pierwsze piętro:)
Załącznik 61900

Załącznik 61901

Załącznik 61902

Drugie piętro:)
Załącznik 61903

Załącznik 61904

Załącznik 61905

rcobex 28.03.2013 22:24

Na Benq proszę teścik, reszta oszukuje. :)

czary2mary 28.03.2013 10:37

Ilość załączników: 5
Platinum DVD+R DL -kupione praktycznie z kosza na śmieci w pudełkach Slim -połamane i odkształcone lekko opakowania za 1,50szt -po raz pierwszy Platinium trafiło mi się na podkładzie RICON JPN (najczęściej był CMC ,rzadziej RITEK S04)ale całkiem nie najgorsze jak na ten podkład:)

Nec 4551 Imgburn x4

Załącznik 61882

Załącznik 61879

Załącznik 61881

Załącznik 61880

Załącznik 61883

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:18.